-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για φτηνά ηλεκτρικά πόλης δεν το βλέπω σύντομα, τελευταία θα βγουν. Πρέπει να ωριμάσει πολύ η τεχνολογία των μπαταριών και να αποσβεστούν οι επενδύσεις των εταιρειών για να μπορούν να πουλάνε τέτοια αυτοκίνητα με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.
Και τέλος πάντων τι εννοούμε φτηνά ηλεκτρικά πόλης? Ένα σημερινό i10 ή up έχει περίπου 15k. Υπάρχει περίπτωση να βγάλουν αντίστοιχο ηλεκτρικό κάτω από 20k πριν το '30? Σκούρο...
Για σκουτεράκια και τέτοια δεν έχω ιδέα.
https://www.gocar.gr/news/feed/38682,Ta_5_f8hnotera_hlektrika_sthn_Ellada_me_.html
E-Uo 18.256 ΜΕ απόσυρση (το Saxo που λέγαμε!). Το Smart επίσης παρακάτω. 24.500 το 500 και ,25.500 το e-208.
Ήδη τα PSA πήραν+20 άλογα και περίπου +80 χλμ αυτονομία μέσα σε 2 χρόνια (τα ίδια ακριβώς μοντέλα).
Επίσης θα παίξουν μυριάδες φθηνά από 5-15.000 από start up/Κινέζους/Ιδιώτες/επώνυμους/ανώνυμους και άλλους πολλούς.
Πολύ πιο εύκολα θα δώσει το πόπολο 8.000€ για να κάνει αυτά τα 20-30χλμ κάθε μέρα, παρά να δώσει 50.000 για να πηγαίνει Ιωάννινα ή Θεσσαλονίκη και να θέλει +1 ώρα για φόρτιση..
-
@mastoras78 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν κάποιος διαβάσει τις παρούσες δημοσιεύσεις το 2035 το σίγουρο είναι ότι θα ρίξει πολύ γέλιο πάντως..
Χαλάλι του..
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε Aveo πάντως που ήταν 13 ετών όχι μόνο δεν έβρισκα ανταλλακτικά αλλά και τα εξουσιοδοτημένα ούτε να συζητήσουν δεν ήθελαν για να μου φέρουν ανταλλακτικά.
Στο 206 που ήταν μοντέλο 2002 και το είχα για μερικούς μήνες το 2020 (δηλ. 18 ετών) όχι μόνο δεν υπήρχαν καινούρια ανταλλακτικά αλλά και στα μεταχειρισμένα μόνο με τύχη και με πολύ αναμονή.
Και μην γυρίσει κανείς να μου πει για αντλίες βενζίνης, τακάκια και δίσκους, γιατί εδώ μέσα μόνο με αυτά ασχολούνται οι περισσότεροι. Ένα αυτοκίνητο είναι και πολλά άλλα πράγματα.
Eγω παντως στο 15ετιας 207 μου βρισκω κυριολεκτικα τα παντα, σε ποικιλια απο διαφορες εταιρειες (περα απο γνησια που δεν ασχολουμαι λογω τιμης αλλα υπαρχουν κι εκει τα παντα) σε τιμες αστειες σε σχεση με τα ανταλλακτικα για αντιστοιχης κατηγοριας καινουρια αυτοκινητα. Τα παλαιοτερα ιαπωνικα-κορεατικα δεν ειχαν και τοσο καλη υποστηριξη σε βαθος χρονου, τουλαχιστον Ευρωπη, αλλα για 206 που λες μου κανει εντυπωση να μη βρισκεις τα παντα και καινουρια και μεταχειρισμενα και σε τιμες ξεφτιλα. Απο δικη μου εμπειρια ακομα και σε παλαιοτερα, ευρωπαικα, αυτοκινητα απ'το 206, υπαρχουν τα παντα.
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ μιλάω για περίπου στο 2030 για αυτοκίνητο πόλης..
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το 2030 θα έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα ώστε να προκρίνει την κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;
Εγώ πλησιάζω τα 60 και κάθε μέρα σκέφτομαι ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα και αυτό αφορά και τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο εντός ή εκτός αστικού ιστού.Κάποτε έπαιρνα το αυτοκίνητο και πήγαινα μέχρι Σούνιο έτσι για τα γούστα, να ξεχαρμανιάσω λίγο. Τώρα ότι ώρα και να βγω έξω με το αυτοκίνητο η κατάσταση στους δρόμους είναι μία απελπισία. Παντού αυτοκίνητα, τρελοί οδηγοί, ένα χάος.
Για να μην αναφερθώ ότι και οικιστικά να το κοιτάξω το θέμα είναι κάπως αντιφατικό σε μία χώρα σαν την Ελλάδα να κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Εκτός αν θεωρείται πρόοδος αυτό που καθημερινά βιώνω στον τεχνολογικό όμιλο που εργάζομαι. Κάποιοι ανώτατοι δ/ντές να τρέχουν να προλάβουν μπαλαντέζα για να φορτίσουν τα νοικιάρικα. Φυσικά φόρτιση με εταιρικό ρεύμα και με μπαλαντέζες και καλώδια διάσπαρτα μέσα στους διαδρόμους της εταιρείας.
Καραγκιοζιλίκια.
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε Aveo πάντως που ήταν 13 ετών όχι μόνο δεν έβρισκα ανταλλακτικά αλλά και τα εξουσιοδοτημένα ούτε να συζητήσουν δεν ήθελαν για να μου φέρουν ανταλλακτικά.
Στο 206 που ήταν μοντέλο 2002 και το είχα για μερικούς μήνες το 2020 (δηλ. 18 ετών) όχι μόνο δεν υπήρχαν καινούρια ανταλλακτικά αλλά και στα μεταχειρισμένα μόνο με τύχη και με πολύ αναμονή.
Και μην γυρίσει κανείς να μου πει για αντλίες βενζίνης, τακάκια και δίσκους, γιατί εδώ μέσα μόνο με αυτά ασχολούνται οι περισσότεροι. Ένα αυτοκίνητο είναι και πολλά άλλα πράγματα.
Eγω παντως στο 15ετιας 207 μου βρισκω κυριολεκτικα τα παντα, σε ποικιλια απο διαφορες εταιρειες (περα απο γνησια που δεν ασχολουμαι λογω τιμης αλλα υπαρχουν κι εκει τα παντα) σε τιμες αστειες σε σχεση με τα ανταλλακτικα για αντιστοιχης κατηγοριας καινουρια αυτοκινητα. Τα παλαιοτερα ιαπωνικα-κορεατικα δεν ειχαν και τοσο καλη υποστηριξη σε βαθος χρονου, τουλαχιστον Ευρωπη, αλλα για 206 που λες μου κανει εντυπωση να μη βρισκεις τα παντα και καινουρια και μεταχειρισμενα και σε τιμες ξεφτιλα. Απο δικη μου εμπειρια ακομα και σε παλαιοτερα, ευρωπαικα, αυτοκινητα απ'το 206, υπαρχουν τα παντα.
Και εγώ αυτά νόμιζα, αλλά τελικά δεν...
Άλλωστε τα έγραφα εδώ μέσα, την ταλαιπωρία που περνούσα και με το 206 και με το AVEO. To 206 έπρεπε να το περάσω και ΚΤΕΟ και δεν μπορούσα γιατί δεν λειτουργούσαν τα φώτα του. Οπότε μέχρι να βρεθεί μία προσωρινή λύση, πλήρωσα πρόστιμο και η προσωρινή λύση έγινε μόνιμη, αφού τελικά ποτέ δεν δούλεψαν σωστά τα φώτα του.Όταν το servicebox της PSA πετά το "out of production" στα part numbers μετά ξεκινούν οι προσευχές...
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και εγώ αυτά νόμιζα, αλλά τελικά δεν...
Άλλωστε τα έγραφα εδώ μέσα, την ταλαιπωρία που περνούσα και με το 206 και με το AVEO. To 206 έπρεπε να το περάσω και ΚΤΕΟ και δεν μπορούσα γιατί δεν λειτουργούσαν τα φώτα του. Οπότε μέχρι να βρεθεί μία προσωρινή λύση, πλήρωσα πρόστιμο και η προσωρινή λύση έγινε μόνιμη, αφού τελικά ποτέ δεν δούλεψαν σωστά τα φώτα του.Όταν το servicebox της PSA πετά το "out of production" στα part numbers μετά ξεκινούν οι προσευχές...
Δηλαδη ποιο ανταλλακτικο σου ελειπε στο 206 που δε μπορoυσες να το βρεις ουτε καινουριο ουτε μεταχειρισμενο για να λειτουργουν τα φωτα του? Πραγματικα μου κανει εντυπωση.
Οσο για τα υπολοιπα που εγραψες στο αλλο ποστ, περι του κυκλοφοριακου χαους και του οτι ουτε σε 5, ουτε σε 10 χρονια προκειται ν'αλλαξει κατι ουσιαστικο στο ελλαδισταν στον τομεα των μετακινησεων, με βρισκει απολυτα συμφωνο. Προσωπικα, πραγματικη οδηγηση πλεον απολαμβανω μονο στα ταξιδια που κανω προς την επαρχια ενω στην πολη πλεον κινουμαι οσο λιγοτερο γινεται και για τα πολυ βασικα. Ευτυχως δουλευω κυριως απ'το σπιτι απ'την καραντινα και μετα οποτε εχω γλιτωσει πολλες περιττες μετακινησεις στο χαος της αττικης. Γι'αυτο και δεν μ'ενδιαφερει ιδιαιτερα το ζητημα των υβριδικων κλπ αφου η οποια οικονομια γινεται εντος πολης, για εκτος ακομα και με το διλιτρο 15ετιας μου εχω καταναλωση γυρω στα 7 λιτρα που με ικανοποιουν πληρως σε συνδυασμο με ολη την οδηγικη αισθηση που μου προσφερει, οποτε αν δεν γινει εντελως δυσβαστακτο το κοστος κατοχης βενζινοκινητων, η μεταβαση για'μενα στα ηλεκτροκινητα θα αργησει οσο περισσοτερο γινεται.
-
Στο 206 που είχα, μπήκα στο servicebox μαζί με τον μηχανικό για να ψάξουμε για ανταλλακτικά με βάση το VIN.
Σχεδόν όλα ήταν out of production.
Οπότε μόνο σε μεταχειρισμένα έπρεπε να ψάξουμε, αφού άλλοι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν ιμιτασιόν καινούρια.Στο δικό μου (εκτός των άλλων) είχε χαλασμένη την φλασιέρα.
Διακόπτες φώτων/υαλοκαθαριστήρες. Δεν μπορούσαμε να βρούμε μεταχειρισμένη και συμβατή. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (ένα μήνα ταλαιπωρία) με δύο φλασιέρες, τελικά βρέθηκε μία συμβατή, η οποία και αυτή ήταν σε κακή κατάσταση και μου έκανε περίεργα στο αυτοκίνητο.Το θέμα είναι ότι κάναμε πειραματισμούς και το συνεργείο κατέληξε να φέρει μία κούτα με μεταχειρισμένες φλασιέρες για να κάνει δοκιμές να βρει την ποιο συμβατή από όλες.
Μόνο αυτό το θέμα μου κόστισε 350euro και τελικά πάλι είχε πρόβλημα αφού τα φώτα* αναβόσβηναν όποτε τους κάπνιζε. Είχε πρόβλημα και η μεταχειρισμένη, αλλά άλλη λύση δεν υπήρχε.
Να σημειώσω ότι πήγα σε τρία συνεργεία Peugeot που ξέρω από παλιά.
*φώτα πορείας και φωτισμός στα όργανα.
-
Στο 206 που είχα, μπήκα στο servicebox μαζί με τον μηχανικό για να ψάξουμε για ανταλλακτικά με βάση το VIN.
Σχεδόν όλα ήταν out of production.
Οπότε μόνο σε μεταχειρισμένα έπρεπε να ψάξουμε, αφού άλλοι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν ιμιτασιόν καινούρια.Στο δικό μου (εκτός των άλλων) είχε χαλασμένη την φλασιέρα.
Διακόπτες φώτων/υαλοκαθαριστήρες. Δεν μπορούσαμε να βρούμε μεταχειρισμένη και συμβατή. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (ένα μήνα ταλαιπωρία) με δύο φλασιέρες, τελικά βρέθηκε μία συμβατή, η οποία και αυτή ήταν σε κακή κατάσταση και μου έκανε περίεργα στο αυτοκίνητο.Το θέμα είναι ότι κάναμε πειραματισμούς και το συνεργείο κατέληξε να φέρει μία κούτα με μεταχειρισμένες φλασιέρες για να κάνει δοκιμές να βρει την ποιο συμβατή από όλες.
Μόνο αυτό το θέμα μου κόστισε 350euro και τελικά πάλι είχε πρόβλημα αφού τα φώτα* αναβόσβηναν όποτε τους κάπνιζε. Είχε πρόβλημα και η μεταχειρισμένη, αλλά άλλη λύση δεν υπήρχε.
Να σημειώσω ότι πήγα σε τρία συνεργεία Peugeot που ξέρω από παλιά.
*φώτα πορείας και φωτισμός στα όργανα.
Παροτι ειναι λιγο περιπτωση η βλαβη που επαθες, εγω εδω βλεπω πληθος απο διακοπτες για φλας, καινουριους, με πολλους κατω απο 30 ευρω κοστος.
https://onparts.gr/peugeot/206-hatchback-1998-2012/16v-1400cc-88hp/ilektrika-eksoplismos/diakoptis-fotismoy?page=2.
Και γενικα βλεπω οτι υπαρχουν κυριολεκτικα τα παντα για το 206 σε εντελως αστειες τιμες, κατω του 1/3 του κοστους σε σχεση με καποιο συγχρονο αυτοκινητο.Οποτε πραγματικα δε νομιζω οτι τιθεται κανενα θεμα ευρεσης των περισσοτερων ανταλλακτικων για αυτοκινητα ευρειας παραγωγης οχι 15ετιας αλλα και πανω απο 20ετιας. Ιδιως αυτοκινητα απ'το 2005 και μετα τα οποια εχουν κυκλοφορησει παρα πολυ κι ο πολυς κοσμος, κυριως σε αγορες σαν τη δικη μας και την τραγικη οικονομικη κατασταση που επικρατει, τα εχει ακομα και σημερα χωρις να σκεφτεται αμεση αντικατασταση, ειμαι βεβαιος οτι θα εχουν ανταλλακτικα για παρα πολλα χρονια ακομα.
Εγω πιστευω οτι, στην Ευρωπη τουλαχιστον, οι λογοι αντικαταστασης των βενζινοκινητων με ηλεκτρικα στο μελλον δεν θα ειναι η μη ευρεση ανταλλακτικων αλλα τα πανακριβα καυσιμα σε συνδυασμο με πιθανους δυσθεωρητους επιπλεον φορους (κατι σαν τα τραγικα τελη που υπαρχουν ακομα και σημερα για τα ανω των 2000 κυβικων αυτοκινητα προ του 2010) που θα κανουν το κοστος χρησης ενος τετοιου αυτοκινητου τοσο ασυμφορο που να συμφερει να δωσεις ακομα και 40χιλιαρικα για καινουριο αυτοκινητο παρα να κρατας παλαιο βενζινοκινητο. Αν δεν υπαρξουν τετοια χαρατσια τοτε, ιδιως στην πτωχευμενη χωρα μας, πιστευω οτι η πλειοψηφια με βενζινοκινητα θα κυκλοφορει μεχρι και το 2050 οπως βλεπεις στις επαρχιες σλαβικων χωρων να εχει η συντριπτικη πλειοψηφια αυτοκινητα προ του 90 ακομα και σημερα -
Τότε το είχα ψάξει και στο onparts και σε άλλα site. Είχα πάρει τηλέφωνο και στον Κυπαρίσση και σε κάποιες μάντρες στον Ασπρόπυργο. Μέχρι και Μυτιλήνη πήρα τηλέφωνο. Όλοι μου έλεγαν να πάω εκεί το αυτοκίνητο και να κάνω δοκιμές μόνος μου. Με VIN κανείς δεν έψαχνε για συμβατότητα.
Παρόλο που είμαι εντελώς κολλημένος με τα παλιότερα αυτοκίνητα, αυτή η φάση με τα ανταλλακτικά με χαλάει πολύ. Ούτε χρόνο έχω για να τρέχω πέρα/δώθε, ούτε για να ψάχνω μόνος μου. Άσε που εργάζομαι και στο γραφείο δεν μπορώ να κάνω προσωπικά τηλεφωνήματα. Και φυσικά ούτε έχω λεφτά για πέταμα.
Και συνήθως τα μεταχειρισμένα όλο και κάποια κουσούρια έχουν.
Τέλος πάντων, βγήκα πολύ offtopic.Για τα ηλεκτρικά εγώ και να ήθελα, εκ' των πραγμάτων δεν μπορώ να αγοράσω.
Οπότε το πολύ-πολύ στο μέλλον, να σταματήσω να οδηγώ αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα στο μέλλον, αλλά ξέρω τι θα κάνω εγώ... χα!χα! -
Όπως τα λέει ο καταιγιδας. Ιδιαίτερα η psa κόβει πολλά ανταλλακτικά της στα αυτοκίνητα μετά τα 15 έτη. Πλέον σε citroen c4 mk1 δεν υπάρχει διαθέσιμος ηλ εγκέφαλος. Τέλος δεν πωλείται πια. Μόνο αν βρεις μεταχειρισμένο από τρακαρισμένο. Όπως επίσης ο κωδικός για τα αμορτισέρ για άλλα Peugeot είναι ίδιος αλλά το αμορτισέρ πλέον είναι τρίτης ποιότητας από άλλον κατασκευαστη καμία σχέση με το αυθεντικό το εργοστασιακό όταν ήταν νέο που όλοι ξέρουμε πως η Peugeot είχε τα καλύτερα αμορτισέρ στην αγορά.
Ευτυχώς επειδή κάποια από τα οχήματα της πωλήθηκαν στην Ασία μετά την καριέρα τους στην Ευρώπη υπάρχουν ανταλλακτικά από το laiexpress κτλ.
Αλλά πέρα από τα τακάκια, δίσκους και συμπλέκτες που είναι universal, όχι δεν υπάρχουν αντλακτικα σε αφθονία.
Ένας από τους λόγους που την κριτικάρω είναι αυτός. Για να έχουν υψηλή κερδοφορία κόβουν από παντού και εκθέτουν παλαιούς ιδιοκτήτες.Βέβαια αυτά ισχύουν για αυτούς που ξέρουν από psa , όχι για τους fanboys
-
-
Πως φαίνεται ότι είσαι πολύ μακριά από τα psa και απλά λες για να λες. Πάνε με κωδικούς και βρες επίσημα αντλακτικα σε αυτοκίνητα 15-20 ετών.
Και δεν είναι μόνο αυτά τα βασικά, είναι και τα ανταλλακτικά εσωτερικού. Όπως ντουλαπάκια, χειρολαβές ,διακόπτες κτλ. Μετά τα 15 έτη δεν τα παράγει και ότι υπάρχει διαθέσιμο από στοκ έχεις τα οποία τελειώνουν γρήγορα. Και πάλι την λύση δίνει η Ασία όπου τα οχήματά τους πουλήθηκαν εκεί μετά την καριέρα τους εδώ και έτσι ειναι κάπου στα 10 ετών για αυτούς και υπάρχουν στοκ.
-
Επαυξάνω με το Lap , γνήσια ανταλλακτικά ( πρώτης τοποθέτησης) για αυτοκίνητα άνω της 15ετίας σχεδόν 20 ετίας βέβαια πια, δεν υπάρχουν ή βρίσκονται πολύ δύσκολα.
Το καλό είναι ότι υπάρχουν ατελείωτα no name και πάρα πολλά μεταχειρισμένα. Τώρα για πολύ εξειδικευμένο ανταλλακτικό δε γνωρίζω τι γίνεται , πιθανότατα δίκιο έχετε.
Αλλά η κατάσταση αυτή επικρατεί και σε άλλους κατασκευαστές που έχω επαφή όπως η ford και η fiat - alfa. Δε γνωρίζω για Ιάπωνες και Κορεάτες τι γίνεται. Στην μόνη που έχω επαφή και γνωρίζω είναι ότι στη Mercedes εφόσον πληρώσεις βρίσκεις τα πάντα εργοστασιακά.
-
Με τους Ασιάτες δεν ξέρω και εγώ. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη να πω την αλήθεια για το στοκ στην Ευρώπη, αλλά τα οχήματά τους πωλούνται και στην Ασία κατά εκατομμύρια και ετσι με το διεθνές εμπόριο και πρόσβαση σε αλλες αγορές θεωρώ πως τουλάχιστον για 15 έτη θα υπάρχουν ανταλλακτικά. Γενικά οι Ασιάτες φημίζονται για τα στοκ τους στα πάντα. Για αυτό όταν παίρνεις ένα ασιατικό όχημα καλό είναι να είναι διεθνές μοντέλο
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Επαυξάνω με το Lap , γνήσια ανταλλακτικά ( πρώτης τοποθέτησης) για αυτοκίνητα άνω της 15ετίας σχεδόν 20 ετίας βέβαια πια, δεν υπάρχουν ή βρίσκονται πολύ δύσκολα.
Το καλό είναι ότι υπάρχουν ατελείωτα no name και πάρα πολλά μεταχειρισμένα. Τώρα για πολύ εξειδικευμένο ανταλλακτικό δε γνωρίζω τι γίνεται , πιθανότατα δίκιο έχετε.
Αλλά η κατάσταση αυτή επικρατεί και σε άλλους κατασκευαστές που έχω επαφή όπως η ford και η fiat - alfa. Δε γνωρίζω για Ιάπωνες και Κορεάτες τι γίνεται. Στην μόνη που έχω επαφή και γνωρίζω είναι ότι στη Mercedes εφόσον πληρώσεις βρίσκεις τα πάντα εργοστασιακά.
Φίλε μου, 2 20+ χρόνια PSA έχω, +2 ακόμη πιο σύγχρονα, + 2 ανακατασκευές που κάνουμε τώρα (η DS είναι κοντά, αλλά θέλει λεφτά που δεν υπάρχουν τώρα).
Ο κολλητός μου έχει Xantia, και δεν πάει σε άλλο μοντέλο.
Στην τελική, σε αυτοκίνητο 30 ετών τι θέλεις να βάλεις πάνω; Να αντέξει αλλά 30; Και 30 που το πήρες 90; Ζωή σε λόγου μας..
-
Για αυτό αυτά που λες είναι προκλητικά και μετά παίζεις την μουγκή Μαρία. Διότι προφανώς από μεταχειρισμένα τα στήνεις. Διότι οποιος έχει επαφές με την psa θα σου πει αυτό που λέω. Πολλά επίσημα ανταλλακτικά σταματούν μετά μια ηλικία. Ιδιαίτερα τα τελευταία έτη συμβαίνει αυτό πιο έντονα.
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φίλε μου, 2 20+ χρόνια PSA έχω, +2 ακόμη πιο σύγχρονα, + 2 ανακατασκευές που κάνουμε τώρα (η DS είναι κοντά, αλλά θέλει λεφτά που δεν υπάρχουν τώρα).
Ο κολλητός μου έχει Xantia, και δεν πάει σε άλλο μοντέλο.
Στην τελική, σε αυτοκίνητο 30 ετών τι θέλεις να βάλεις πάνω; Να αντέξει αλλά 30; Και 30 που το πήρες 90; Ζωή σε λόγου μας..
Προσωπικά δεν την κατακρίνω, λογικότατο το βρίσκω, αλλά το έχω ξαναναφέρει παλεύω να κρατήσω το saxo vts μου σε κατάσταση βιτρίνας. Τηλεφωνώ στα κεντρικά της citroen για αμορτισερ και τα μόνα που είχε να μου προτείνει ήταν τα αμορτισερ του economy service , όχι τα πρώτης τοποθέτησης. Έψαξα και στην peugeot, δεν υπήρχαν.
Παρόμοια έχω στηρίξει την Psa...
Εμένα "σκυλί" είναι ακόμα , οπότε μικρό το "κακό" , άλλο λίγο για ιστορικές πινακίδες....
-
Και που είσαι ακόμα...όσο μεγαλώνουν τίποτα δεν υπάρχει. Είσαι τυχερός που ο κινητήρας του κρατήθηκε μέχρι το 2010 σε άλλα μοντέλα και έχεις στοκ απο αυτά.
Σε παλιότερα δεν υπάρχουν βασικά εξαρτήματα λειτουργίας του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου.Προφανώς αν στήνεις αυτοκίνητα από τρακαρισμένα, θα βρεις της κακιάς ώρας ανταλλακτικό και στα 25 ετη.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όπως τα λέει ο καταιγιδας. Ιδιαίτερα η psa κόβει πολλά ανταλλακτικά της στα αυτοκίνητα μετά τα 15 έτη. Πλέον σε citroen c4 mk1 δεν υπάρχει διαθέσιμος ηλ εγκέφαλος. Τέλος δεν πωλείται πια. Μόνο αν βρεις μεταχειρισμένο από τρακαρισμένο. Όπως επίσης ο κωδικός για τα αμορτισέρ για άλλα Peugeot είναι ίδιος αλλά το αμορτισέρ πλέον είναι τρίτης ποιότητας από άλλον κατασκευαστη καμία σχέση με το αυθεντικό το εργοστασιακό όταν ήταν νέο που όλοι ξέρουμε πως η Peugeot είχε τα καλύτερα αμορτισέρ στην αγορά.
Ευτυχώς επειδή κάποια από τα οχήματα της πωλήθηκαν στην Ασία μετά την καριέρα τους στην Ευρώπη υπάρχουν ανταλλακτικά από το laiexpress κτλ.
Αλλά πέρα από τα τακάκια, δίσκους και συμπλέκτες που είναι universal, όχι δεν υπάρχουν αντλακτικα σε αφθονία.
Ένας από τους λόγους που την κριτικάρω είναι αυτός. Για να έχουν υψηλή κερδοφορία κόβουν από παντού και εκθέτουν παλαιούς ιδιοκτήτες.Βέβαια αυτά ισχύουν για αυτούς που ξέρουν από psa , όχι για τους fanboys
Παρεθεσα λινκ πριν με ανταλλακτικα για το 206 συγκεκριμενα. Υπαρχουν κυριολεκτικα τα παντα. Τωρα αν δεν υπαρχει εγκεφαλος καινουριος, οκ, και να υπηρχε σιγα μην εδινε κανεις 700-800 ευρω να τον αγορασει. Ολοι σε μεταχειρισμενο θα πηγαιναν και υπαρχουν σε αφθονια.
Στην τελικη δεν ειναι αναλωσιμο ο εγκεφαλος, κανονικα αντεχει μεχρι το αμαξι να παει για αποσυρση.Η συντριπτικη πλειοψηφια των ανταλλακτικων που θα χρειαστει καποιος για να κρατησει το αυτοκινητο του αξιομαχο ακομα και για 30 χρονια μια χαρα υπαρχει. Ο τελευταιος λογος που "πεταει" καποιος το ενα παλιο για να παρει (πιο) καινουριο ειναι οτι δεν βρισκει ανταλλακτικα. Εκτος κι αν μιλαμε για αυτοκινητα ειδικων εκδοσεων ή περιορισμενης κυκλοφοριας. Παντως για πεζω δεν εχω ακουσει ποτε κανεναν να παραπονιεται οτι δεν βρισκει ανταλλακτικα. Οχι για το 206, ουτε καν για 106 ή 306 που ειναι ακομα παλαιοτερα. Δεν αναφερομαι καν στο 207 μου που ειναι αρκετα νεοτερο αν και 15ετιας πλεον και βρισκω τα παντα ακομα και σε γνησια, οπως κατι λαστιχακια ζαμφορ που αγορασα πριν 6 μηνες απ'την αντιπροσωπεια.
Στην Ε90 μου παλι πριν λιγο καιρο φιλος μου με παρομοιο μοντελο αλλαξε προφυλακτηρα και φαναρι xenon με ολα τα παρελκομενα (πιτσιλιστηρια κλπ) υστερα απο ενα μικροατυχημα που ειχε. Ολα γνησια και στην αντιπροσωπεια.
Δεν ξερω που τις βλεπετε αυτες τις τοσο τραγικες ελλειψεις. Οκ αν θες πχ καινουρια εργοστασιακα καθισματα σε 30 ετων αμαξι προφανως και δε θα βρεις, αλλα οτιδηποτε χρειαζεται για να το κρατας καλοσυντηρημενο μια χαρα βρισκεις και ξαναγραφω, σε κοστος αστειο σε σχεση με τα συγχρονα αυτοκινητα ιδιας μαρκας και κατηγοριας. -
Τα αναλώσιμα ειναι εύκολο να τα βρείς, συμφωνώ και το ανέφερα. Όμως, εάν βγάλει μια μεγάλη αβαρία τότε το αυτοκίνητο ενδέχεται να μείνει ακινητοποιημένο.
Για τον ηλ. Εγκέφαλο η υπόθεση είναι πιο πολύπλοκη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ως νέο, αρχίζουν να λιγοστεύουν στις αγορές. Αρκετά έχουν καμένους εγκεφάλους ή με προβλήματα, καθώς τα πειράζουν με αέριο κτλ.Στα πιο παλια δεν υπάρχουν ας πούμε ποτενσιόμετρα που δεν έχουν φθαρμένο τον χαλκό μέσα τους. Απαιτείται πατέντα με ελάχιστες πιθανότητες να λειτουργήσει σωστά και να μην υπάρχει θέμα με τον εγκέφαλο του οχήματος Πάντα μιλώ ως μεταχειρισμένο ανταλλακτικο. Σε καινούργιο έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες η παραγωγή του.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης