-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άμα κάποιος κάνει φυσιολογικά χλμ τα ηλεκτρικά είναι πιο ακριβά από τα κοινά ιχ. Ακόμα και με επιδότηση. Εκτός ειδικών περιπτώσεων πχ παναμέρα-ταικάν κοκ.
Μα εννοείται...δεν αγοράζει κανείς σήμερα (ή είναι χαζό να το κάνει) ηλεκτρικό για να γλυτώσει χρήματα. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Το αγοράζεις για την ανώτερη εμπειρία, το novelty κλπ.
ωρε συμφωνω με ενα κατοχο τουότα?
πραγματι αμα οδηγησεις ηλεχτρικο ή φευ αλλαζεις πιγιοτητα οδηγησης.
επισης βασικοτερο ειναι οχι η φορτιση στο σπιτι αλλα η φορτιση στην εργασια! -
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άμα κάποιος κάνει φυσιολογικά χλμ τα ηλεκτρικά είναι πιο ακριβά από τα κοινά ιχ. Ακόμα και με επιδότηση. Εκτός ειδικών περιπτώσεων πχ παναμέρα-ταικάν κοκ.
Μα εννοείται...δεν αγοράζει κανείς σήμερα (ή είναι χαζό να το κάνει) ηλεκτρικό για να γλυτώσει χρήματα. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Το αγοράζεις για την ανώτερη εμπειρία, το novelty κλπ.
Ανώτερη εμπειρία καραβοφαναρο στη μέση του πουθενά. Ανώτερη εμπειρία αναμονή 1-2 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά σου να πάρεις μπαλαντεζα. Αναμφίβολα!
-
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ανώτερη εμπειρία καραβοφαναρο στη μέση του πουθενά. Ανώτερη εμπειρία αναμονή 1-2 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά σου να πάρεις μπαλαντεζα. Αναμφίβολα!
Προφανώς και δεν θα μείνεις καραβοφάναρο, εκτός εαν δεν έχεις μυαλό.
Σιγά μην περιμένεις, σπίτι σου και είσαι άρχοντας.
-
-
Προφανώς και δεν θα μείνεις καραβοφάναρο, εκτός εαν δεν έχεις μυαλό.
Σιγά μην περιμένεις, σπίτι σου και είσαι άρχοντας.
Δηλαδή έχοντας μυαλό δεν αδειάζει η μπαταρία;;;μη μου πεις προνοείς να φορτίσεις γιατί δεν υπάρχουν σταθμοί!
-
Δηλαδή έχοντας μυαλό δεν αδειάζει η μπαταρία;;;μη μου πεις προνοείς να φορτίσεις γιατί δεν υπάρχουν σταθμοί!
Δηλαδή δεν θα μείνεις γιατι α) βλέπεις πόσο έχεις ακόμα και β) δεν θα πάς καπου που θα μείνεις.
-
Πρώτη φορά το ξαναβλέπω
-
Δηλαδή δεν θα μείνεις γιατι α) βλέπεις πόσο έχεις ακόμα και β) δεν θα πάς καπου που θα μείνεις.
Όντως ανώτερη εμπειρία να μην πάω εκεί που θέλω γιατί δεν θα φτάσω και λογικά δεν θα γυρίσω ΠΟΤΕ!!!
Ανώτερη εμπειρία να δώσεις 40-50Κ € για να κουβαλάς τα ψώνια από το ΣΜ και φυσικά απίστευτη οικονομία. -
Όντως ανώτερη εμπειρία να μην πάω εκεί που θέλω γιατί δεν θα φτάσω και λογικά δεν θα γυρίσω ΠΟΤΕ!!!
Ανώτερη εμπειρία να δώσεις 40-50Κ € για να κουβαλάς τα ψώνια από το ΣΜ και φυσικά απίστευτη οικονομία.Πέρα από την ειρωνεία σου που παραβλέπω, ναι είναι ανώτερη εμπειρία αυτοκίνησης και όταν οδηγήσεις ένα Τέσλα ή ένα Mach E θα το καταλάβεις (εαν σκαμπάζεις από αυτοκίνητα). Τώρα εαν θες να πηγαίνει ταξίδια 500+χλμ αυθημερών, ναι δεν σου κάνει...αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κινείσαι πολύ ανώτερα σε όλα.
-
Επειδή δεν έχω οδηγήσει ηλεκτρικό, μιλάμε για ανώτερη εμπειρία σε σύγκριση με συμβατικά ίδιας τιμής; Π.χ. Alfa Romeo Stelvio ή ένα Range Rover evoque με 200 hp.
-
Ανώτερη εμπειρία να δώσεις 40-50Κ € για να κουβαλάς τα ψώνια από το ΣΜ και φυσικά απίστευτη οικονομία.Πέρα από την ειρωνεία σου που παραβλέπω, ναι είναι ανώτερη εμπειρία αυτοκίνησης και όταν οδηγήσεις ένα Τέσλα ή ένα Mach E θα το καταλάβεις (εαν σκαμπάζεις από αυτοκίνητα). Τώρα εαν θες να πηγαίνει ταξίδια 500+χλμ αυθημερών, ναι δεν σου κάνει...αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κινείσαι πολύ ανώτερα σε όλα.
Δεν ειρωνεύομαι. Γράφω την πραγματικότητα. Οι όλες άλλες περιπτώσεις που θα κινούμαστε ανώτερα,είναι όπως έγραψα το ΣΜ και τα παιδιά στο σχολείο;;;μια επίσκεψη σε σπίτι συγγενή;;;Πρέπει γι'αυτές τις περιπτώσεις να πουλήσω νεφρό και να έχω 0-100 4";;;
-
Δεν ειρωνεύομαι. Γράφω την πραγματικότητα. Οι όλες άλλες περιπτώσεις που θα κινούμαστε ανώτερα,είναι όπως έγραψα το ΣΜ και τα παιδιά στο σχολείο;;;μια επίσκεψη σε σπίτι συγγενή;;;Πρέπει γι'αυτές τις περιπτώσεις να πουλήσω νεφρό και να έχω 0-100 4";;;
Είναι όλες οι άλλες περιτπώσεις που για πολύ κόσμο (και για εμένα) αποτελούν το 95% των μετακινήσεων του μέσα στον χρόνο. Πόσοι κάνουν πάνω από 200-300 την ημέρα? Εεε για αυτούς δεν κάνει. Για όλους τους άλλους είναι ανώτερη ποιότητα αυτοκίνησης. Για ΣΜ, για παιδειά, για βόλτες το ΣΚ για όλε τις μετακινήσεις πλην του ετήσιου ταξιδιού για διακοπές το καλοκαίρι.
Και η διαφορά είναι χαοτική...όχι απλά μεγάλη. Όσο για το κόστος, τα έχουμε πει...σήμερα είναι ακριβά, σε λίγο δεν θα είναι. Αλλά και πάλι συγκρινόμενα με αντίστοιχα θερμικά έχουν το 50% του κόστους ίσως και το 1/3. -
Εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό; Κι αν ήμουν σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
https://cartalk.gr/egklovismenos-stin-attiki-odo-eicha-ilektriko-aftokinito/
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό; Κι αν ήμουν σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
https://cartalk.gr/egklovismenos-stin-attiki-odo-eicha-ilektriko-aftokinito/
Χτες προχτές τα γράφαμε:
Ιδιοκτήτες premium εταιρείας αυτοκινήτου: Παγώνουμε, κάντε κάτι!
Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής αρχής οδικής ασφάλειας NHTSA και του Υπουργείου Μεταφορών του Καναδά βρίσκεται η Tesla, μετά τα παράπονα πολλών ιδιοκτητών αυτοκινήτων της, σχετικά με τη δυσλειτουργία της αντλίας θερμότητας, κάτω από ιδιαίτερα κρύες καιρικές συνθήκες.
Το τελευταίο διάστημα πολλοί ιδιοκτήτες συνέρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας τον αιφνίδιο τερματισμό της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού. Προσώρας, τα μοναδικά μοντέλα που πρωταγωνιστούν στα αρνητικά σχόλια είναι τα Model 3 και Model Y, τα οποία ενσωματώνουν ειδικές αντλίες θερμότητας που είναι σχεδιασμένες ώστε να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας σε κρύες συνθήκες καιρού.
Χαρακτηριστικοί είναι οι ισχυρισμοί ενός ιδιοκτήτη Model Y ο οποίος κάνει λόγο για πρόβλημα στην αντλία θερμότητας στους -5°C, όταν πραγματοποιούσε ένα ταξίδι αναψυχής.
"Προθέρμανα την καμπίνα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε η λειτουργία του ζεστού αέρα και άρχισε να “φυσάει” κρύος. Δοκίμασα να επαναφέρω την αρχική λειτουργία, ενώ επιχείρησα και απόψυξη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι υαλοκαθαριστήρες άρχισαν να παγώνουν, και στο παρμπρίζ σχηματίστηκε πάγος. Η επιστροφή για το σπίτι δεν ήταν ασφαλής, αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα ακραίες θερμοκρασίες όπως πολλοί συμπολίτες μου στον Καναδά. Προγραμμάτισα service για τις 7 Ιανουαρίου, αλλά μετατέθηκε για τις 25. Δυστυχώς δεν έχω θερμαινόμενο τιμόνι, και έτσι τα δάκτυλά μου παγώνουν».Συνολικά 16 σχετικές καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία του Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά, το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει.
Τέλος, ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η ομάδα τεχνικής υποστήριξης της Tesla γνώριζε για το πρόβλημα με το σύστημα κλιματισμού εδώ και αρκετές εβδομάδες, και παρείχε σχετική ενημέρωση στους ιδιοκτήτες.
Τους προέτρεψε, μάλιστα, να προθερμαίνουν την καμπίνα για τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά προτού εισέλθουν στα οχήματα, και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί εν ευθέτω χρόνω μέσω μιας αναβάθμισης υλικολογισμικού (firmware).
-
Να πω κάτι μόνο, η αντλία θερμότητα δεν λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί απλά δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα αν αντλήσει από το περιβάλλον. Το βλέπουμε και με τα οικιακά κλιματιστικά που έχουν αντλία θερμότητας. Ίσως να υπάρχουν κάποιες πολύ εξελιγμένες που το κάνουν...δεν γνωρίζω.
-
Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω,με τα σημερινά δεδομένα,είναι περιορισμένης χρήσης αυτοκίνητα που έχουν υπέρογκο κόστος κτήσης,οπότε κέρδος στην τσέπη δεν θα δεις ποτέ.
-
Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω,με τα σημερινά δεδομένα,είναι περιορισμένης χρήσης αυτοκίνητα που έχουν υπέρογκο κόστος κτήσης,οπότε κέρδος στην τσέπη δεν θα δεις ποτέ.
Αυτό δεν χρειάζεται εξήγηση, το έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν και ότι είναι ακριβά (όχι όλα, το Τέσλα είναι πάμφθηνο για αυτά που προσφέρει) και κυρίως ότι ΔΕΝ κάνεις οικονομία ή πιο σωστά είναι λάθος να τα αγοράσεις για οικονομία. Επίσης, είναι ακριβά τα μικρά, γιατί το κόστος μπαταριών είναι σταθερό. Όσο ανεβαίνουμε κατηγορία η τιμή αρχίζει να φαίνεται έως και χαμηλή για αυτό που προσφέρουν.
Όμως, τα παραπάνω δεν αναιρούν το γεγονός ότι είναι ανώτερη ποιότητα αυτοκίνησης, για όποιον ταιριάζουν στις διαδρομές του και κυρίως στο σπίτι του. Αυτό έγραψα...τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Και ναι ακόμα και στην καθημερινή διαδρομή στο γραφείο η διαδρομή είναι πολύ πιο απολαυστική, χαλαρωτική και αγχολυτική με ένα Mach E από ότι με ένα αντίστοιχο θερμικό (το οποιο μάλλον θα κοστίζει και 50% περισσότερο).
ΥΓ: Σε leasing είναι πάρα πολύ φτηνά...και αξίζει να τα δει κάποιος.
-
Ένα ενδιαφέρον άρθρο όπου φαίνονται οι τρομακτικά μεγάλες διαφορές στην τιμή των μπαταριών ανά κατασκευαστή αλλά και ανά Ήπειρο!! Η Ευρώπη έχει τις ακριβότερες τιμές!!!
https://www.drive.gr/news/kosmos/ilektrika-aytokinita-poso-kostizei-i-antikatastasi-stis-mpataries
-
Για την πλέμπα σίγουρα
-
Φάνη σχεδόν κατανοώ το επιχείρημα, το οποίο είναι πως κάνουν οικονομία και έχουν value for money αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα των 60-80 χιλιάδων ευρώ και άνω;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης