-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ακριβως, το θέμα είναι ποιος την ξεκινά αυτή τη συζήτηση και αν δέχεται και τις υπόλοιπες απόψεις.
Σήμερα σε τοπικό επίπεδο ένας που πηρε ντήζελ για να πληρωνει λιγότερα, μολυνει περισσοτερο και επιφέρει έξτρα κόστη νοσηλείας σε συμπολίτες του καθώς πινει τα ουζάκια του λέγοντας αμπελοφιλοσοφίες συγκριτικά με έναν που έβαλε φωτοβολταϊκα ( έστω με επιδότηση μέρος των οποιων είναι στο πακετο μετάβασης της πρασινης ενέργειας της Ε.Ε δηλαδή τυπωμένα ψηφιακά χρημάτα) και οδηγεί ηλεκτρικό.
Και αντί να πουμε μπράβο για το δευτερο αρχίζουμε την γκρίνια.
Φυσικά η παιδικη εργασία πρεπει να σταματήσει δεν συζητούμε για κάτι τέτοιο. Είναι αυτονόητο.
Άραγε τα suv έχουν πλακετες από υλικά που μολυνουν για να εξαχθούν;
Το έχετε κάνει το χρέος σας αγοράζοντας προιοντα με τέτοια υλικά;Ρε συ Λαπ, αυτό που ζητάς κατά βάθος είναι να σταματήσει ο υλισμός και η υπερκατανάλωση!
Δηλαδή, να ταξιδεύεις στα μακρινά με τρένο και στα κοντινά με ποδήλατο-νταλίκα σαν του παππού μου.
Και για να μη μένουμε πίσω στην τεχνολογία, το κινητό που αγόρασες το 2013-2014, να έχει σήμερα αλλάξει την τρίτη ανακυκλωμένη μπαταρία του, να επισκευαστεί κι η οθόνη του που ράγισε με μια generic και να φοράει μια custom rom LineageOS για να δουλεύει σχεδόν όσο καλά και τα καινούρια σκουπίδια που είναι γεμάτο το Πάμπλικ κι ο Κώτσος, κι ας μην έχει ευρυγώνιο.
Αλλά αυτά γίνονται μόνο στις δυστοπικές Σοβιετίες...Το αν ένα αμάξι είναι 3 πόντους ψηλότερο από ένα άλλο, δεν αλλάζει το ποσοστό τύψεων που θα έπρεπε να έχει αυτός που το αγοράζει και το χρησιμοποιεί. Ούτε το αν καίει το καύσιμο μέσα στην πόλη, ή το καίει στο δίπλα χωριό και θέλει και μπαταρίες και φωτοβολταϊκά και δούλους να τα παράγουν φθηνά ενώ επιδοτούνται. Αυτό είναι απλά Μάρκετινγκ και Λόμπυινγκ. Που δεν υπάρχει στις δυστοπικές Σοβιετίες.
-
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Εγώ στηλιτευσα το γεγονός πως κάποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει φωτοβολταϊκά και ένα μεταχειρησμενο ηλεκτρικό για να κάνει τις χαμλοδουλειες που έχει μια οικογένεια και οι υπόλοιποι δεν κοιτουν την μεγάλη εικόνα και ψάχνουν να βρουν διάφορες λεπτομέρειες με σκοπό να φανεί ως μια κακή ιδέα και ότι εν τέλη του την πληρώνει η κοινωνία και άρα όλοι εμείς.
Άρα πρεπει να έχει και τυψεις.Με την ίδια λογική σας έδειξα ότι και εσείς με τα ντίζελ στην πολη προκαλείτε πληρωμες και συνέπειες στην κοινωνία. Αν ξεκινήσει τέτοια συζήτηση δεν θα έχει τελειωμό.
Επίσης έχω γράψει, πως δεν είναι για όλους. Αυτό σημαίνει πως για ταξιδια θα έχεις το θερμικό και για την πολη τον ηλεκτροχαμαλη
Άρα απαιτείται μονοκατοικία, επιδότηση πρπγραμματος, χωρος φορτισης και δευτερο αυτοκίνητο... Άρα δεν είναι για όλους στην παρουσα τεχνονολογικη φάση. -
Θέλω να πω πως αν κάποιος έχει τύψεις, θα έπρεπε να τις έχει γιατί ζει μια υπερκαταναλωτική ζωή, όχι για το αν θα επιλέξει τον ένα ή τον άλλο τύπο υπερκαταναλωτισμού, που και οι δύο μολύνουν "σκοτώνουν" και στοιχίζουν στην κοινωνία.
-
Κοίτα και τα δυο μολύνουν. Το ηλεκτρικό με τα φωτοβολταϊκό μολυνει δεκάδες φορές λιγότερο αρα η σωστή πορεια του καταναλωτισμου ειναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Έστω για όσους μπορούν.
Δεν υπαρχει καμια οικονομική δραστηριότητα που να μη μολυνει. Ουτε σε αυτό το συστημα ουτε σε κανένα άλλο. Αν έχεις αλλη εντυπωση πλανάσαι -
Δεν μολύνει "λιγότερο", μολύνει διαφορετικά, με άλλο τρόπο σε άλλο στάδιο, συνολικά μπορεί να επιβαρύνει ακόμη χειρότερα, αλλά τώρα τη στιγμή που μιλάμε η τρέχουσα μπίζνα αδιαφορεί έως αποκρύπτει αυτού του είδους τη μόλυνση κι επικεντρώνεται στο πως θα βγάλει λεφτά απ΄το άλλο υπαρκτό και φλέγον πρόβλημα της καύσης ορυκτών καυσίμων και την υπερθέρμανση της ατμόφαιρας.
γι αυτό σε ρώτησα, το Don't Look Up, το είδες ή ακόμα;
Δες το κι ας ανοίξουμε ένα νήμα σχετικό, να συζητήσουμε κι εκεί...Να δεις πως η ανάγκη του να βγάλουμε λεφτά ακόμη κι απ' την επικείμενη καταστροφή της ανθρωπότητας, υπερισχύει της ανάγκης σωτηρίας της.
-
Δηλαδή θες να πεις πως η εξαγωγή για το υλικό που φτιαχνεται το φωτοβολταϊκό και το λίθιο που έχει η μπαταρία του είναι το ίδιο με το να καταναλωνεις ενέργεια για να εξαγεις υδρογονανθράκες, να τους επεξεργαστείς, αν τους μεταφέρεις σε όλον τον πλανήτη και να τους καις ;;;
Σαν την λάμψη του Φώσκολου γράφω
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να δεις πως η ανάγκη του να βγάλουμε λεφτά ακόμη κι απ' την επικείμενη καταστροφή της ανθρωπότητας, υπερισχύει της ανάγκης σωτηρίας της.
Μια θεωρία που ενώ εν μέρει ακούγεται αληθινή, μας βάζει όμως μεγάλα εμπόδια όταν προσπαθούμε να την ανατρέψουμε κι από το μυαλό των κάθε λογής συνομωσιολογών εν καιρώ πανδημίας..
-
@panormus772 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να δεις πως η ανάγκη του να βγάλουμε λεφτά ακόμη κι απ' την επικείμενη καταστροφή της ανθρωπότητας, υπερισχύει της ανάγκης σωτηρίας της.
Μια θεωρία που ενώ εν μέρει ακούγεται αληθινή, μας βάζει όμως μεγάλα εμπόδια όταν προσπαθούμε να την ανατρέψουμε κι από το μυαλό των κάθε λογής συνομωσιολογών εν καιρώ πανδημίας..
Θέλω να σου απαντήσω, χωρίς να παρεξηγηθώ, πως και στην παρούσα ...θεομηνία (θα παρεξηγήσουν πάλι), ήταν καίριο μέλημα το ΠΩΣ θα βγάλουν φράγκα.
Παράδειγμα, κλειστή πατέντα εμβολίων και ολιγοπωλιακή παραγωγή και διάθεση, με τιμές για κερδοφορία βάση προσφοράς και ζήτησης που έχει ουσιαστικά αποκλείσει δισεκατομμύρια ανθρώπους και τελικά ευθύνεται και για την ανάπτυξη και διάδοση των μεταλλάξεων. Και πολλά άλλα, δεν θέλω να μακρυγορω. -
που έχει ουσιαστικά αποκλείσει δισεκατομμύρια ανθρώπους
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η Αφρική δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια που της αναλογούν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να αναλάβει τους εμβολιασμούς. Και τα κράτη αυτά δεν πληρώνουν τα εμβόλια, εμείς τα πληρώνουμε.
-
Εγώ είμαι υπέρ να τα πληρώσουμε για όλο τον τρίτο κόσμο. Το ελάχιστο που μπορουμε να κανουμε, οχι για το τομάρι μας αλλά για ηθικούς λόγους....
Σορρυ για το οφφτοπικ. -
Επειδή μιλάτε συνεχώς για φβ σε στέγες και net metering θέλω να ρωτήσω αν πλέον ο δεδδηε και το σύστημα είναι ανοιχτό για νέες αιτήσεις ή έχει πιαστεί το όριο και έχει μπει φρένο; Προσωπικά έχω εδώ και 1,5 χρόνο ένα 5 αρι και σε συνδιασμο με αντλία θερμότητας μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή επιλογή αλλά αν δεν μπορούν να μπουν άλλα συστήματα είναι δώρον άδωρο να το συζητάμε...
-
-
-
Ενδιαφέρον για όσους είναι στην λογική αγοράς ηλεκτρικού και έχουν και χώρο..
https://news.b2green.gr/14284/σε-φεκ-η-απόφαση-για-το-νέο-πρόγραμμα-οι
-
Ερώτηση/απορία.
Όλα αυτά τα μαγαζιά (λιανικής/μίνι μάρκετ/εμπορικά) που ξαφνικά έξω από το μαγαζί τους φυτρώνει σταθμός φόρτισης (κυρίως της Watt+Wolt) πληρώνονται από το πάροχο; Όπως γίνεται π.χ. με τα ΑΤΜ των Τραπεζών;Σήμερα πέτυχα μάρκετ Βιολογικών προϊόντων με 4 θέσεις πάρκινγκ πελατών και η μία έγινε Watt+Wolt. Οι θέσεις πελατών έγιναν 3. Στην θέση φόρτισης απαγορεύεται η στάση/στάθμευση και αφορά μόνο φόρτιση. Φορτίζει κανείς; Δεν ξέρω.
Κάτι δεν έχει ξεκινήσει καλά στο θέμα αυτό με τους σταθμούς φόρτισης.
-
Χε,χε, τάχουμε πει αυτά εδώ και χρόνια. Σε μια χώρα που οι θέσεις στάθμευσης σπανίζουν, είναι ασύλληπτη πολυτέλεια να δεσμεύσεις μερικές,ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης έλλειψης, για να φορτίζουν τα μέχρι στιγμής σχεδόν ανύπαρκτα ηλεκτρικά. Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας ακόμη, το έργο είναι to be continue.
-
Είδα εδώ κάποιες πληροφορίες https://chargespot.gr/ypiresies/chargespot-business-public/
Αναρωτιέμαι. Τι πραγματικό όφελος έχει ένας καταστηματάρχης να ενεργοποιήσει μία τέτοια υπηρεσία;
Αν κρίνω από αυτά που διαβάζω παραπάνω, θα έλεγα ότι κερδίζει μπούρδες και χάνει θέσεις στάθμευσης πελατών.
-
Αν πάει η ηλεκτροκίνηση όπως σχεδιάζουν, χλωμό προς το παρόν, αυτες οι θεσεις δεν θα αδειαζουν ποτέ.
Αν αραχνιάσουν, απλά ο κόσμος θα αδιαφορήσει και θα τις χρησιμοποιεί, όπως κάνει π.χ. για την υποτιθέμενη "λεωφορειολωρίδα" που έφτιαξε ο Μπέος στον Βόλο, με την απέναντι λωρίδα να είναι παρανόμως ένα συνεχές πάρκινγκ διπλοπαρκαρισμένων σε όλο το μήκος της πόλης. -
Νομίζω ότι το έγραψα και ποιο πριν.
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα η έννοια του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι συνυφασμένη αμιγώς με την φόρτιση στο σπίτι.Πόσοι άραγε υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών θα έχουν διάθεση να πηγαίνουν σε σταθμούς να φορτίζουν; Δεν πρέπει να είναι και πολλοί.
-
Ας το φανταστούμε λίγο: έστω ιδιοκτήτης πετ σοπ και αποφασίζει και βάζει ένα τέτοιο φορτιστή μπροστά από το μαγαζί του, καταλαμβάνοντας 1 θέση από τις 3 διαθέσιμες. Πάω τώρα εγώ να αγοράσω ένα λουρί για το σκύλο και αποξηραμένες κατσαρίδες για τον ομιλούντα παπαγάλο. Θα κάτσω 5 λεπτά στο μαγαζί, βίαια 10. Θα μπω στη διαδικαδία να απλώσω καλώδια? Δε νομίζω.
Θα μου πείτε θα πάει κάποιος από τη γειτονιά να φορτίσει, ο οποίος μένει σε παλιά πολυκατοικία χωρίς πάρκινγκ. Οκ. Παίζει, θα το δεχτώ. Πότε θα κάνει απόσβεση το μαγαζί, δε ξέρω.
Τώρα, πάει ένας άλλος πελάτης και βλέπει δύο απλά ιχ και ένα ηλεκτρικό της γειτονιάς να έχουν καταλάβει όλες τις θέσεις.τι κάνει; εγώ πάντως θα πάω στο επόμενο πετ σοπ.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης