-
Δεν ήταν πάντα έτσι;! Έτσι νόμιζα..
Ετσι ήταν...όσο πάει και χειρότερα όμως, λόγω συνθηκών.
-
Dublin wrote
Δεν ήταν πάντα έτσι;! Έτσι νόμιζα..
Ετσι ήταν...όσο πάει και χειρότερα όμως, λόγω συνθηκών.
Έτσι είναι, και εγώ πήγα 2 φορές τότε που έψαχνα και απλά δεν ήθελα να τους προσβάλλω..
-
Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να εκφραστεί κάποιος αρνητικά δημόσια για μια εταιρεία χωρίς να έχει στοιχεία αλλά τι κάνουν τοσο λάθος? Γυρισμένα χιλιόμετρα? Τρακαρισμένα αυτοκίνητα? Ελληνοποιημένα εισαγωγής?
-
kopernikus wrote:
Γιατι ρε παιδια τέτεοιο ειρωνία για την automarin? Mηπως έχω χάσει επεισιδια ?
Πολλά!!
Δηλαδή ? Πειτε μου και εμένα, σαν τι δηλαδή?
-
https://www.newsauto.gr/news/i-chora-opou-dekades-chiliades-fortistes-ilektrikon-sapizoun/
Δεν ήξερα ότι είχαν ημερομηνία λήξης οι φορτιστές..
-
Αν και δεν είμαι φορτιστο-εξπέρ, μάλλον ήταν με ένα παλιό πρωτόκολλο που είχε το πρώτο Leaf (Chademo), που είναι εξαιρετικά ξεπερασμένο και δεν το χρησιμοποιεί πλέον κανείς. Αυτό εννοεί ότι έχουν παλιώσει, όχι ότι παθαίνουν κάτι στα εξαρτήματά τους. Μάλλον, ξαναλέω ότι δεν τα κατέχω ιδιαίτερα όλα τούτα, γιατί είναι από τα στοιχεία τής ηλεκτροκίνησης που τα μαθαίνεις στην πράξη. Αν διαβάσω κάτι παραπάνω στην Ομάδα στο ΦουΜπού, θα ενημερώσω.
-
ΦΑΝΗΗΗΗΗΗΗΗ!
Οδήγησες ηλεκτρική Mustang και δεν έχεις γράψει τίποτα; Εκτός κι αν το καλό πράγμα αργεί να γίνει!
-
Δεν είναι ξεπερασμένο το chademo. Ο δε ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι στην δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοπαραγωγό χώρα στον κόσμο, και συγχρόνως αρκετά ώριμη και προηγμένη αγορά, τα ηλεκτρικά ιχ είναι μόνο το 1% και οι δεκάδες χιλιάδες φορτιστές που έχουν ήδη τοποθετηθεί με κρατική αρωγή έχουν πιάσει αράχνες από την αχρηστία.
-
Δεν είναι θέμα ελέφαντα στο δωμάτιο, είναι θέμα ότι η Ιαπωνία ΔΕΝ παράγει ηλεκτρικά, οπότε και δεν τα αγοράζει. Το σωστό ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ΔΕΝ παράγει ηλεκτρικά; Ιδού ένα πολύ καλό άρθρο:
https://www.nytimes.com/2021/03/09/business/electric-cars-japan.html
Ουσιαστικά λέει ότι χορεύουν στον ρυθμό που ορίζει η Toyota, η οποία ΔΕΝ πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση. Έχουν επενδύσει πολύ στα υβριδικά, οπότε εκεί εστιάζουν και στηρίζουν. Μένει να αποδειχθεί τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια: θα δικαιωθούν ή θα χάσουν το τρένο; Πολλές αναφορές στο άρθρο για το αντίπαλον δέος (Κίνα), που έχει πέσει με τα μούτρα στην ηλεκτροκίνηση.
*5% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφορά ιαπωνικά μοντέλα. Κι από αυτά, το 65% είναι το Leaf, κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή.
-
Λοιπόν πήρε κάποιος κοντινός το model 3 και το είδα από κοντά. Όχι πολύ ώρα αλλά το είδα.
Αυτο που μ αρεσε είναι η αντίθεση της απίστευτης τεχνολογιας σε ένα κάπως dull σχεδιασμό που δεν γυρίζει τα βλέμματα.
Έπιανα τις λαμαρίνες και ήξερα ότι πιάνω ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αυτοκίνηση. Αυτό εμένα με γέμιζε συναισθήματα. Ο ιδιοκτήτης ψηλοχεστηκε.... Χαχαχα.
Αγγίζω το μέλλον έλεγα.....και ειναι σαν το παρόν. Τρομερή ποιητική εξέλιξη των γεγονότων. Το μέλλον και όπως το φανταζόμαστε είναι τόσο πεζό όσο το σημερα.
Κατι τέτοια σκεφτόμουν καθώς έπιανα τις επιφάνειες του.
Γενικα σε επίπεδο κατασκευής είναι στα πρότυπα μια σειράς 1 bmw... Υπεραρκετό για εμενα με τα πρότυπα των φθηνων αυτοκινήτων όπου και κοιτώ.
Με λιγα λογια...... Tesla παίδες..... Δεν υπάρχει πιο γκατζετια αλλά και γενικα αυτοκινητο σαν αυτό.
Υ. Γ Με τρέλανε η πλαϊνή καμερα. Πανέξυπνο.
-
https://www.nytimes.com/2021/03/09/business/electric-cars-japan.html
Πρέπει να πληρώσεις για να διαβάσεις το άρθρο;
χαχαχαχα!!!
-
Να πληρώσεις μεταφραστή εννοείς; Δεξί κλικ, 'Μετάφραση στα ελληνικά'.
-
Σωστά τα λέει. Οι NY Times είναι επί πληρωμή.
-
Nα διορθωσω ενα ποστ που νομιζω ειχα κανει εδω, ξανακοιταξα τα φρενα του Μ3Ρ και ειναι οντως διαφορετικα απο αυτα του Μ3 LR. Tωρα αν αξιζει η διαφορα στην τιμη δεν ξερω. Πιθανον οχι.
Για το Ford Mach-E δυστυχως δεν τα παω καλα με την αισθητικη και την ποιοτητα των εσωτερικων της Φορντ. Αντιθετα η απλη σχεδιαση της Τεσλα μου αρεσει πολυ περισσοτερο.
-
Το άρθρο το βρίσκεις και χωρίς πληρωμή.
Από εκεί και πέρα λέει ότι οι σαμουράιδες έχουν πέσει με τα μούτρα στα υβρίδια, αφήνοντας για πιο πίσω τα μπαταριάτα, για να καταπιαστούν μαζί τους όταν αυτό εί ναι πιο συμφέρον οικονομικώς, τονίζει γενικώς το τάιμινγκ αλλά και το γεγονός ότι οι ηλεκτρικοί μέχρι στιγμής μπαίνουν μέσα, είναι γνωστά τα λεΦτά τους αισθήματα.
Ολόσωστα τα λέει. Ειδική μνεία να γίνει στη νισσάν που μπήκε στο χορό το 2009, αλλά και των πανασόνικ, νέκ, σόνυ και μερικών άλλων που είναι στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας μπαταριών, αλλά και του οξύμωρου η κυβέρνηση να επιδοτεί αθρόα το φύτεμα φορτιστών, αλλά εκ του αποτελέσματος αυτοί να μένουν άπραγοι επί σειρά ετών.
-
Αυτή η μπαταριομανια είναι πρόωρη κι ανώριμη, και τους ρυθμούς που έχει πιάσει πολύ της είναι, κι οφείλεται στα φράγκα που σπρώχνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το αποδεικνύει η πράξη παντού στον πλανήτη, ακόμη και στις πιο προηγμένες χώρες.
Όπου ΔΕΝ ισχύει το American Dream, δηλαδή ισόγειο σπίτι με γκαζόν-γκαραζ και σύζυγο ξανθιά με μακρύ πηγούνι, αυτό το μοντέλο μπαταριοκινησης είναι από προβληματικο έως ανεφαρμοστο... εκεί οφείλεται κι η αποτυχία των προβλέψεων στην Ιαπωνία, μια χώρα που οι άνθρωποι ζουν σε σαρδελοκούτια και επιβιώνει χάρη στα ΜΜΜ.
Είναι απλά μια περίπτωση που Μαρκετίστες & Πολιτικοί πιασμένοι χέρι χέρι αποκόπηκαν τελείως απ την πραγματικότητα.
-
... και σύζυγο ξανθιά με μακρύ πηγούνι, αυτό το μοντέλο ... χώρα που οι άνθρωποι ζουν σε σαρδελοκούτια ...
American dream εγραψες πάλι...βέβαια στην ιαπωνία δεν είνια μόνο αυτό το πρόβλημα, το θέμα ειναι οτι η toyota δεν πίστεψε ποτέ στην ηλεκτροκίνηση κ επένδυσε στα υβριδικά, κ από όσο φαίνεται εμένει σε αυτή την τακτική. Είναι ένα στοίχημα που αν δεν της βγει...θα καταρεύσει. Για να δούμε, εγώ ποντάρω στο σενάριο οτι το στοίχημα το έχει χάσει, κ τώρα που αρχίζει να το καταλαβαίνει, τα βάζει με κυβερνήσεις κτλ. ΟΙ νόμοι της αγοράς ειναι σκληροί, ως το μεγαλύτερο brand name στον κόσμο, θα έπρεπε να λειτουργεί πιο σοφά, είδωμεν.
-
Το 76 % της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία παράγεται από φ.α., κάρβουνο και πετρέλαιο.
-
Η φάση είναι 'Ιαπωνία vs the world'. Μου φαίνεται ότι ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα, διαλέγει και παράταξη.
-
Η φάση είναι 'Ιαπωνία vs the world'. Μου φαίνεται ότι ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα, διαλέγει και παράταξη.
Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε παρατάξεις, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το που θα πάει η αγορά, κ ποιος θα χάσει κ θα κερδίσει θα φανεί στα επόμενα δύο τρία χρόνια. Οι early adopters που κάνουν σωστές επιλογές, είναι πάντα κερδισμένοι, οι λοιποί ακολουθούν το χαμένο τρένο. Το αν αυτό το τρένο είναι μπαταρία, υδρογόνο ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να έχουμε φθηνές κ καλές μετακινήσεις.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης