-
Ε και; περισσότερος χρόνος για φόρτιση!
-
Ε και; περισσότερος χρόνος για φόρτιση!
Σταματημένο ένα ηλεκτρικό με χίλιους βαθμούς που είχε την Τετάρτη, και έξω από το τούνελ που δεν έχεις πουθενά να πας, καίει ρεύμα;
Ειλικρινά ρωτάω, φαντάζομαι θα έχει μεγάλη μείωση σε ποσοστό μπαταρίας..
-
Σταματημένο ένα ηλεκτρικό με χίλιους βαθμούς που είχε την Τετάρτη, και έξω από το τούνελ που δεν έχεις πουθενά να πας, καίει ρεύμα;
Ειλικρινά ρωτάω, φαντάζομαι θα έχει μεγάλη μείωση σε ποσοστό μπαταρίας..
Καίει ρεύμα εφόσον λειτουργεί ο κλιμαστισμός, αλλιώς όχι. Αλλά σε τέτοιες συνθήκες προφανώς και θα είσαι με τον κλιματισμό, δεν αντέχεται αλλιώς. Η μπαταρία δεν έχει θέμα μείωσης λόγω ζέστης.
-
Νομιζω εχει συστημα ψυξης για τις μπαταριες με υγρο οποτε καποια αντλια θα δουλευει αλλα μαλλον μονο σε φορτιση οταν ανεβαινουν οι θερμοκρασιες. Οντως οι μπαταριες ειναι στα καλα τους στις τυπικες Ελληνικες ζεστες θερμοκρασιες. Δεν τους αρεσει το πολυ κρυο.
-
Νομιζω εχει συστημα ψυξης για τις μπαταριες με υγρο οποτε καποια αντλια θα δουλευει αλλα μαλλον μονο σε φορτιση οταν ανεβαινουν οι θερμοκρασιες. Οντως οι μπαταριες ειναι στα καλα τους στις τυπικες Ελληνικες ζεστες θερμοκρασιες. Δεν τους αρεσει το πολυ κρυο.
-
Εννοώ ότι δεν επιζείς χωρίς κλιματισμό (μέρα φουλ 40αρι με Αφρικανική σκόνη), και δεν υπήρχε τίποτα σε ακτίνα χιλιομέτρων για σκιά. Μισή ώρα περιμέναμε εμείς, και θέλαμε 200χλμ περίπου για Αθήνα. Αν είχες 280χλμ θεωρητική, αυτό το μισάωρο μπορεί να σου κατέστρεφε τον προγραμματισμό σου, ή όχι; Είμασταν με Insignia φουλ φορτωμένο επίσης, οπότε μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο, για να κάνετε τους αντίστοιχους υπολογισμούς.
εν το μεταξύ το ίδιο συνέβαινε και πριν 3 εβδομάδες που μείναμε επειδή πήρε φωτιά η BMW, πάλι μισή ώρα.
Ακόμη χειρότερα, αν το αυτοκίνητο στο τούνελ, ή στο δρόμο έχει πάρει φωτιά, υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνεις εκεί για ώρες (την κυκλοφορία στην περίπτωση φωτιάς την έδωσαν αφού είχε σβήσει πλήρως η φωτιά για λόγους ασφαλείας προφανώς).
Εγείρονται πολλά ερωτηματικά και χρειάζεται τεχνογνωσία και στις Ε.Ο και στην πυροσβεστική, και στη διαχείριση των τούνελ, και γενικά υπάρχει ένας καινούργιος κόσμος που δεν είχα σκεφτεί σε όλη του την περιπλοκότητα.
-
Αϊντε!!!
Οργανικό diesel euro 7 και μεγάλες συσκευές καταναλωσης co2 που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.
Οσο για τα χωράφια δείτε τα εργοστάσια παραγωγής φυτων. Διαβάστε για το πόσο τεράστιες ποσότητες μπορούν να παράξουν, σε πόσο μικρό έδαφος, με πόσο μικρά κλάσματα πόσιμου νερού όλον τον χρόνο χωρίς εποχές και χωρις το πρόβλημα των καιρικών φαινομένων. Και όλα αυτά με ρομπότ και σταθερή υπολογίσιμη παραγωγή.
Το λύσαμε το οικολογικό. Ούτε μπαταρίες, ούτε φορτιστές, ούτε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας κτλ. Ελληνική πατέντα.
-
εργοστάσιο φυτών;
Toshiba Starts Vegetable Production at Toshiba Clean Room Farm Yokosuka
Toshiba Hydroponic Systems Introduces the Urban Farms of the Future
https://www.thecoolist.com/toshiba-hydroponic-systems-indoor-farm-urban-farming/
7 χρόνια λειτουργεί ήδη.
-
Ακραίο το σενάριο των δύο πυρκαγιών σε σήραγγες σε δύο ισάριθμα ταξίδια. Σίγουρα βέβαια κάποιοι ηλεκτρικοί θα κοψοχολιαστούν.
-
Tgd ναι αυτά. Μα και οι μπαταρίες υπάρχουν δεκαετίες. Το θέμα ειναι να συνδιασεις προτάσεις και να συνθέσεις λύσεις ανά κλάδο ώστε να το προσφέρεις ως μια συνολική πρόταση στο οντως υπαρκτό πρόβλημα της μόλυνσης. Μέχρι τώρα δίνουμε δις και δις προς μια κατεύθυνση χωρίς βέβαιο και πρακτικό μέλλον.
-
Ακραίο το σενάριο των δύο πυρκαγιών σε σήραγγες σε δύο ισάριθμα ταξίδια. Σίγουρα βέβαια κάποιοι ηλεκτρικοί θα κοψοχολιαστούν.
Αν αναφέρεσαι σε μένα, το ένα ήταν σε τούνελ, έβγαζε καπνούς ένα παλιό βανακι, βρωμαγε απίστευτα πάντως μετά που μπήκαμε τελικά,. αλλά δεν κάηκε το αυτοκίνητο.
Το άλλο έγινε σε δρόμο (Μορέας πάλι, όχι σε τούνελ) και η έκρηξη ήταν πολύ μακριά μπροστά μου (είχαν κάνει ζώνη ασφαλείας, μπορεί και 1 χιλιόμετρο, μπορεί 500μετρα, δεν έβλεπα καθαρά την αρχή από εκεί που ήμουν), απλά δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα, αφού στην αρχή είχα νομίσει ότι είχαν πάρει φωτιά κάτι τεράστια δέντρα στην άκρη του δρόμου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι βγάζει τέτοιες φλόγες ένα αυτοκίνητο. Ήμουν ελαφρώς κατηφορικά προς το μέρος του συμβάντος.
Κάνω συνέχεια ταξίδια για δουλειά και οικογένεια, δεν συμβαίνει σε κάθε ταξίδι κάτι! Πάντως αυτά έγιναν σε διάστημα 3 εβδομάδων.
-
Tgd ναι αυτά. Μα και οι μπαταρίες υπάρχουν δεκαετίες. Το θέμα ειναι να συνδιασεις προτάσεις και να συνθέσεις λύσεις ανά κλάδο ώστε να το προσφέρεις ως μια συνολική πρόταση στο οντως υπαρκτό πρόβλημα της μόλυνσης. Μέχρι τώρα δίνουμε δις και δις προς μια κατεύθυνση χωρίς βέβαιο και πρακτικό μέλλον.
Μα εκεί είναι όλο το ζουμί, τα δισ. που δίνονται, κάποιοι τα παίρνουν (και μεις πανηγυρίζουμε κιόλας). Έτσι κι αλλιώς, το μέλλον θα σκάσει στα χέρια άλλων... υπάρχει σοβαρή προϊστορία στον τομέα π.χ. μόλυβδος στη βενζίνη.
-
-
Θετικο πολυ επιτελους να ξεβρωμισουν τα ταξι, που τα μισα και ειναι φουγαρα.
-
Σήμερα έπιασα την κουβέντα με τον γείτονα (Μ3 Performance) και μου παραπονέθηκε ότι οι γλήγοροι φαίνεται να γνωρίζουν τι εστί Tesla και ΔΕΝ ανοίγουν μαζί του στα φανάρια.
-
Εγω αντιθέτως οτι Tesla εχω πετύχει πάει σαν κότα.Ειδικά στην Εθνική τους περνάω σαν σταματημένους.
Η περισσότερη πλάκα ήταν τη προηγούμενη Πέμπτη που πήγαινα Λιβαδειά για ιατρείο.Είχε 42 βαθμούς έξω και πέτυχα ένα S και ένα 3 να πηγαίνουν περίπου με 120 ο ένας και 130 ο άλλος .Δε θα σας πω με πόσα πήγαινα εγώ....Με 3000σαλ και εκτη ήμουν.
Το ακόμα πιο ωραίο είναι οτι λίγο μετά τη Θήβα με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε οτι ακυρώθηκαν τα δύο πρώτα ραντεβού οπότε μιας και είχα χρόνο ανέβηκα μέχρι Αράχωβα να πιω ένα καφέ με ένα φιλαράκι να δροσιστώ και να χαλαρώσω .
Μετά πήγα ιατρείο και το βράδυ κατέβηκα σφαίρα Αθήνα.
Ετσι ούτε σκέψη ούτε προγραμματισμός ούτε τίποτα.Και φυσικά δεν είχα ξεκινήσει γεμάτος από Αθήνα απλά έβαλα βενζίνη στη Λιβαδειά.
-
Ο ένας πήγαινε με 120 κι ο άλλος με 130. Ε, με πόσα περίμενες να ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητόδρομο; Δε μιλάμε για Αττική Οδό, εκεί μπορούν να πηγαίνουν και με 250, αλλά σε ταξίδι, μια χαρά ταχύτητες είναι αυτές. Όσο για τη βολτάρα σου, μια χαρά θα τα είχες κάνει όλα αυτά και με Tesla. Στην Αράχωβα, θα το είχες βάλει να φορτίζει στον δημόσιο φορτιστή που έχει στο κέντρο της πόλης.
-
To υδρογονο σε αυτοκινητα μαλλον παει απατο. Ισως δουμε εφαρμογη του σε φορτηγα, αλλα μιλαμε για 5+ χρονια για να υπαρξει υποτυπωδες δικτυο & ποιος ξερει ποσα χρονια για να υπαρξει μαζικη παραγωγη τετοιων φορτηγων.
@ dimsabas δεν μπορεις να στηριχθεις σε εναν φορτιστη. Τι γινεται αν πας και ειναι κατελλημενος ή εκτος λειτουργιας;
-
Αν και είμαι φούλ υπερ της ηλεκτροκίνησης (πούλησα το Tiguan και αυριο δίνω προκαταβολή για το ID4), δεν πιστεύω ουτε για πλάκα οτι η Toyota δεν ξέρει τί κάνει. Προφανώς έχουν τουλαχιστον μια δεκαετία αποβληματιστης χρήσης ακομα οι θερμικοί, και αν τα καταφέρει να βγάλει σε παραγωγή τους υδρογονοκινητήρες που εξελίσσει (ακόμα έχουν αρκετά προβλήματα απο ότι διαβασα σε ενα αρθρο) , ίσως και να αλλάξει το παιχνίδι προσφέροντας μια άκρως ανταγωνιστική στην ηλεκτροκίνηση εναλλακτική, με πολύ μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα
-
Καταρχάς είναι διπλός στην Αράχωβα. Κατά δεύτερον, έχει και στην Αταλάντη. Συντόμως, θα έχει και σε πολλά ακόμα σημεία.
Azmo, με γεια, αγοράζεις ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο (έχω εμπειρία από ID.3 κι ήταν αμαξάρα). 82άρα μπαταρία; Καλοτάξιδο και να το χαρείς. Ξηγήθηκε ο πεθερός, ε; Και βέβαια, να θυμίσουμε στο κοινό ποιος ήταν ο πρώτος που σου πρότεινε να πας για ID.4!!!
Από εκεί και πέρα, η Toyota φαίνεται να έχει χάσει το τρένο, οπότε δεν της μένει τίποτα άλλο από το να επιμείνει στο αρχικό της πλάνο, του υδρογόνου. Αν της βγει, θα έχει σωθεί. Αν δεν της βγει, έτσι κι αλλιώς την έχει πατήσει οπότε τι είχε, τι έχασε... Μα τι λες ρε Σάμπα, εσύ θα κρίνεις την Toyota; Ε, χμμμ, όχι εγώ, η ίδια βγάζει τα ματάκια της.
Για δείτε λίγο τι γίνεται: Ποιο είναι το πρώτο της ηλεκτρικό; Τούτο δω:
https://ev-database.org/car/1251/Lexus-UX-300e
Τα νούμερά του είναι ΤΡΑΓΙΚΑ! Σε ταξίδι βγάζει γύρω στα 200-210 χιλιόμετρα κατά μέση τιμή. Η φόρτιση σε AC είναι μόλις 6,6 kWh, **σε ταχυφορτιστή είναι μόλις 35 kWh (εκεί που οι ανταγωνιστές είναι ήδη στα 250-Tesla και στα 350-Hyundai Ioniq5), **η μπαταρία είναι ΑΕΡΟΨΥΚΤΗ (ναι, όπως στο πρώτο Leaf που έγινε γνωστό για την πτώση τής χωρητικότητας της μπαταρίας), τη στιγμή που κοστίζει περισσότερο από το Μ3. Είναι αυτό μοντέλο για ταξίδια; Γιατί ποιος θα το αγοράσει για καθαρά αστική χρήση με τιμή στα 60 χιλιάρικα; Με 35 kWh ταχυφόρτιση και τόσο μικρή αυτονομία, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να ταξιδέψει με ΤΙΠΟΤΑ!
Τι ένοιαζε όμως την Toyota; Να το παίξει πρωτοπόρος και να πουλήσει κουτόχορτο! Να δώσει εγγύηση 1.000.000 χλμ στην μπαταρία. Αλλά επειδή δεν είχε χρήματα για τη σωστή ψύξη της, αναγκαστικά τη φορτίζει με πάρα πολύ μικρό ρυθμό κι έχει ευνουχίσει όλο το αμάξι. Ειλικρινά, ένα 2008 (στα μισά χρήματα) μπορεί να ταξιδέψει πολύ καλύτερα, παρ' ότι σε καμία περίπτωση δεν το λες ταξιδιάρικο αμάξι.
Υπάρχει περίπτωση να το επιλέξει γνωστικός αγοραστής απέναντι σε ένα Model Y;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης