-
Μια χαρά θα γεμίσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουλάχιστον η Αθήνα. Όλα τα μεσαία και πάνω στελέχη επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο δουλειά σπίτι, εφόσον έχουν πάρκινγκ (κατά 99% εχουν) στην επιλογή εταιρικού αυτοκινήτου μπαίνουν ζεστά τα ηλεκτρικά καθώς τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής με πολλαπλά οφέλη για όλους, τώρα μάλιστα που αλλάξε κάτι στη νομοθεσία που κάνει τα πράγματα ευκολότερα.
-
Μια χαρά θα γεμίσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουλάχιστον η Αθήνα. Όλα τα μεσαία και πάνω στελέχη επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο δουλειά σπίτι, εφόσον έχουν πάρκινγκ (κατά 99% εχουν) στην επιλογή εταιρικού αυτοκινήτου μπαίνουν ζεστά τα ηλεκτρικά καθώς τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής με πολλαπλά οφέλη για όλους, τώρα μάλιστα που αλλάξε κάτι στη νομοθεσία που κάνει τα πράγματα ευκολότερα.
Κ η απλή ερωτηση ειναι...τόσο χαζές ειναι οι εταιρίες που πάνε σε ηλεκτρικά?
-
Όχι, δεν είναι. Στην προοπτική της ολικής αντικατάστασης του στόλου ποντάρουν, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί οι περισσότερες είχαν στρέμματα αμάξια απούλητα.
-
Όχι, δεν είναι. Στην προοπτική της ολικής αντικατάστασης του στόλου ποντάρουν, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί οι περισσότερες είχαν στρέμματα αμάξια απούλητα.
Kι επιπλέον οι περισσότερες το πιθανότερο κάνουν στ'αμάξια τους τα 50-60χλμ. σε καθημερινή βάση.
-
Οι κρατικές επιδοτήσεις στην ηλεκτροκίνηση δεν έχουν τέλος... 200 εκκατομύρια ευρώ επιδότηση σε εταιρίες για παραγωγή μπαταριών κ εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας. Νομίζω ήδη υπάρχει η sunlight με μεγάλη εμπειρία στις μπαταρίες, λέτε στο μέλλον να δούμε να παράγονται μπαταρίες εν Ελλάδι?
-
Οι κρατικές επιδοτήσεις στην ηλεκτροκίνηση δεν έχουν τέλος... 200 εκκατομύρια ευρώ επιδότηση σε εταιρίες για παραγωγή μπαταριών κ εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας. Νομίζω ήδη υπάρχει η sunlight με μεγάλη εμπειρία στις μπαταρίες, λέτε στο μέλλον να δούμε να παράγονται μπαταρίες εν Ελλάδι?
Μπα....απλά είναι ευκαιρία να φάνε οι υμέτεροι....γνωστά πράγματα και εννοείται ποτέ δεν γίνετια τίποτα.
-
665% αύξηση τα ηλεκτρικά. Στο 5,4% της ελληνικής αγοράς. Εντυπωσιακά νούμερα, μα την αλήθεια!
https://getelectric.gr/sto-5-4-to-meridio-evs-stin-ellada-to-1o-trimino/
-
665% αύξηση τα ηλεκτρικά. Στο 5,4% της ελληνικής αγοράς. Εντυπωσιακά νούμερα, μα την αλήθεια!
Δηλαδή 384 αυτοκίνητα φέτος, αμιγώς ηλεκτροκίνητα (τα Phev θα καταργηθούν λόγω θερμικού κινητήρα), συνολικά* 1545 αμιγώς μπαταριοκίνητα έχουν πωληθεί στη χώρα μας απ το 2014, μα την αλήθεια!
*απ τα οποία δεν ξέρουμε πόσα έχουν πουλήσει οι εταιρείες στον εαυτό τους...
-
dimsabas wrote:
Δηλαδή 384 αυτοκίνητα φέτος, αμιγώς ηλεκτροκίνητα (τα Phev θα καταργηθούν λόγω θερμικού κινητήρα), συνολικά* 1545 αμιγώς μπαταριοκίνητα έχουν πωληθεί στη χώρα μας απ το 2014, μα την αλήθεια!
*απ τα οποία δεν ξέρουμε πόσα έχουν πουλήσει οι εταιρείες στον εαυτό τους...
Το παρατήρησα και εγώ, και το είχα αναφέρει και κατά τα Χριστούγεννα σε αντίστοιχη συζήτηση αλλά έχω βαρεθεί τους ατέρμονους και άνευ ουσίας φαύλους και άλλους κύκλους.
Φυσικά και θα έχεις εντυπωσιακές αυξήσεις, αφού μέχρι τώρα ήταν 0 οι πωλήσεις, και 100 αυτοκίνητα να πουλήσεις, θα έχεις τρομακτική αύξηση.
Εγώ βέβαια θα το διάβαζα και ανάποδα, με τόσο πρήξιμο και καταστροφολογια, και επιδοτήσεις, και έχουν πουλήσει τόσα λίγα..
Εδώ στο τεστ για τις καταναλώσεις, έβαλαν όλες τις κατηγορίες εκτός του diesel,. δηλαδή μία κατηγορία που το 2019 πούλησε 30% στην Ευρώπη, και περίπου τα ίδια Ελλάδα και έβαλαν ας πούμε άλλα καύσιμα, που δεν μπαίνουν καν σε ξεχωριστή κατηγορία, αλλά όλα μαζί, και είναι περίπου στο 1,7, δηλαδή μόνα τους κάτω από την μονάδα, ενώ βλέπουμε σε έρευνες μαζί τα mild hybrid με τα άλλα, για να δείχνουν αύξηση τρομακτική και σπουδαία!
https://www.acea.be/statistics/tag/category/share-of-diesel-in-new-passenger-cars
Εγώ απορώ πραγματικά που ένα τόσο μεγάλο ποσοστό αγοράζει ακόμη diesel. Πραγματικά είναι θαύμα, αν δεν είχε τόσο ξεκάθαρα(sic) πλεονέκτημα, πιστεύω θα είχε πέσει στο μηδέν ήδη με τόσο πολέμου και λάσπη που δέχεται.
-
αυτ/των τους δύο πρώτους μήνες του 2021...Ήταν που ήταν ανύπαρκτες οι πωλήσεις τώρα δεν τα αγοράζει κανένας...
-
Ενδιαφέρον αυτό για την Κορέα καθώς είναι χώρα που λόγω υψηλότατου βιοτικού επιπέδου ασπάζεται τεχνολογικές εξελίξεις από τους πρώτους.
-
αυτ/των τους δύο πρώτους μήνες του 2021...Ήταν που ήταν ανύπαρκτες οι πωλήσεις τώρα δεν τα αγοράζει κανένας...
Όντως πολύ περίεργο..γιατί γίνεται αυτό; το έψαξες; Θα περίμενα μετά την Νορβηγία οι Κορεάτες να είναι στο τοπ 5 της ηλεκτροκίνησης. Να αναφέρω εδώ ότι ο όμιλος Hyundai/KIA πουλάει ήδη ΜΟΝΟ ηλεκτρικά στη Νορβηγία (χρησιμοποιούν τη χώρα σαν case study για να μελετήσουν και δουν τις εξελίξεις).
Επίσης μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση τα πολλά βίντεο από U.K που αναφέρουν πολλά προβλήματα (με φόρτιση), δηλαδή σε μία χώρα που θέλει να καταργήσει 'άμεσα' τις Μ.Ε.Κ και με τρομακτικά μεγάλο ποσοστό κατοικιών με ιδιόκτητα πάρκινγκ (όσοι έχουν ζήσει Αγγλία ξέρουν). Σε 2-3ο κοσμικές χώρες που οι περισσότεροι ζουν σε πολυκατοικίες ή σε μικρά σπιτάκια χωρίς γκαράζ, απορώ πως θα καταργήσουν τις Μ.Ε.Κ.
-
Έκανα δοκιμή το id3 1st.
Εντάξει, άλλη εμπειρία η ηλεκτροκίνηση. Έχει γέλιο στα φανάρια. Πατάς γκάζι και εξαφανίζεσαι.
Θέλει προσοχή στα στενά γιατί δεν σε ακούν οι πεζοί.
Σου δίνει γενικά μια αίσθηση από το μέλλον. Πολύ γρήγορο, 1 ταχύτητα, δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να βγάλει ένας ηλεκτροκινητήρας αν τον πηγαίνεις συνέχεια σούζα στα φανάρια.
Θέλει συνήθεια το σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο άφημα του γκαζιού, ώστε να μπορείς να το εκμεταλλευθείς χωρίς να σε φρενάρει εκνευριστικά εκεί που δεν πρέπει.
Ναι από εμένα στα ηλεκτροκίνητα λοιπόν...
-
Έκανα δοκιμή το id3 1st.
Εντάξει, άλλη εμπειρία η ηλεκτροκίνηση. Έχει γέλιο στα φανάρια. Πατάς γκάζι και εξαφανίζεσαι.
Θέλει προσοχή στα στενά γιατί δεν σε ακούν οι πεζοί.
Σου δίνει γενικά μια αίσθηση από το μέλλον. Πολύ γρήγορο, 1 ταχύτητα, δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να βγάλει ένας ηλεκτροκινητήρας αν τον πηγαίνεις συνέχεια σούζα στα φανάρια.
Θέλει συνήθεια το σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο άφημα του γκαζιού, ώστε να μπορείς να το εκμεταλλευθείς χωρίς να σε φρενάρει εκνευριστικά εκεί που δεν πρέπει.
Ναι από εμένα στα ηλεκτροκίνητα λοιπόν...
Από χώρους για τους πίσω πως πάει;
Πόσο σου πήγε τελική τιμή; Παίρνει έξτρα; Και αν ναι, πόσο κοστίζουν και τι είναι;
-
Σαν golf ειναι σε χωρους.
Ακομα δεν μου πηγε.
Εχει γενικα πλουσιο εξοπλισμο κ η πιο φτωχη εκδοση, αλλα παντα υπαρχουν πραγματα να προσθεσεις.
-
-
Από 8.900 ευρώ το νέο ηλεκτρικό Nissan Micra Αν κ πολύ αμφιβάλλω για την εγκυρότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, ακόμα κ στα 15 να ήταν ή τιμή του, με ελληνικές μπαταρίες, θα σας έβλεπα έναν έναν να να αγοράζατε ηλεκτρικό...κ μετά τι θα έχετε να λέτε...θα φορτίζεται με μπαλατεζούλα από το μπαλκόνι κ θα γουστάρετε κιόλας...
-
εεε πρωταπριλιάτικο είναι ...
-
-
Βάσει πιστοποίησης της TÜV Nord, το ID.3, αλλά και γενικότερα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, είναι ήδη σήμερα πολύ πιο φιλικό προς το κλίμα από ένα αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
5 μηχανικοί της VW έβγαλαν τη μελέτη, και αυτό που βλέπω είναι ότι το diesel είναι πολύ πιο κοντά στο ηλεκτρικό, από ότι η βενζίνη από το diesel. Εντυπωσιακό.
Επίσης στη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ βγάζει 0.6 για το ηλεκτρικό ενώ 0.5 για τα Μ.Ε.Κ (δηλαδή περισσότερο στη φάση συντήρησης), και εντύπωση μου κάνει ότι στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ βγάζει less than 0,3 και στα 3. Νόμιζα ότι αδιαμφισβήτητα η φάση ανακύκλωσης ήταν περισσότερο ενεργοβορα στα ηλεκτρικά (λόγω τεράστιων μπαταριών).
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης