-
Ε ναι.. Είναι να μη σου κάτσει. Οκ με τα ηλεκτρικά μικρότερες φθορές,λιγότερα αναλώσιμα, ποιοτικότερη και αθόρυβη λειτουργία αλλά σε θέμα βλαβών και αξιοπιστίας κάτσε να δούμε τι γίνεται στην πράξη. Διότι μυρίζομαι δράμα και κλάμα με μαύρο δάκρυ αν μια ωραία μέρα ανάψει σα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σου λέει πάρε με σηκωτό στο συνεργείο. Τι θα είναι και τι θα ζητάει εκτός εγγύησης και μάλιστα σε τιμές αντιπροσωπείας. Στα συμβατικά πάς και στον μαστρομήτσο με τα μισά λεφτά λέμε τώρα..
-
Διότι μυρίζομαι δράμα και κλάμα με μαύρο δάκρυ αν μια ωραία μέρα ανάψει σα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σου λέει πάρε με σηκωτό στο συνεργείο. Τι θα είναι και τι θα ζητάει εκτός εγγύησης και μάλιστα σε τιμές αντιπροσωπείας. Στα συμβατικά πάς και στον μαστρομήτσο με τα μισά λεφτά λέμε τώρα..
Μάστορα, με έκανες κ γέλασα!!! εχεις όμως δίκιο,
-
Στα αρνητικά της ηλεκτροκίνησης είναι και η έλλειψη μαστρομήτσων!!! Θα κάνουν και αυτοί την εμφάνισή τους σιγά σιγά όμως!!
Ότι έγινε και με τους θερμικούς κλπ. Έφευγαν από αντιπροσωπείες και άνοιγαν δικά τους συνεργεία. Αυτό θα γίνει και με τα ηλεκτρικά.
Έχουμε αρκετό μέλλον μπροστά μας για αυτό, όμως. Είναι από τους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης. Οκ, όχι τόσο όσο η γρήγορη φόρτιση και η αυτονομία, αλλά θα παίξει.
Εδώ είναι ελάχιστα τα μαστρομητσο-συνεργεία που ασχολούνται με υβριδικά!!!
-
Nick περί μαστομήτσων... Θυμάστε πώς βγάζανε ψωμάκι πριν 20 χρονάκια ? Για να τα θυμηθούμε λίγο.. Βουλκανιζατέρ το έπαιρνες από αντιπροσωπεία το αμάξι και πήγαινες καρφί για ζάντα αλουμινίου και σεξ-οτικών κραμάτων.. Τα πλαστικά τάσια δε βλεπόντουσαν.Πλέον μείνανε με τον αέρα αζώτου τον ακοπάνιστο, άντε και καμιά ανάρτηση να βάλουνε. Τους σώζουν τα ελαστικά βεβαίως βεβαίως..
Έπειτα είχαμε τους ηχοσυστηματάδες που κάνανε τα αμάξια clubακια. Έ με τα σύγχρονα infotainment και όπως γίνανε τα αυτοκίνητα δε βάζεις χέρι έυκολα, πλέον αυτοί περνάνε μεμβράνες φιμέ...
Αλλά το αλησμόνητο είναι οι βελτιωτές μηχανικοί. Άνω Ραχούλα Racing Team, Vag Revo(μαι) power service θούρμπο ιντερκούλιο και λοιποί. Τι κάνουν όλοι αυτοί σήμερα? Δώκε και σώσε υγραέριο τον λαόν του !
Με τα ηλεκτρικά/υβριδικά μένει να δούμε τι θα σκαρφιστούν, την έχω μεγάλη την περιέργεια!
Bekiari είδες τι ωραία που συννενούμαστε όλες μαζί όταν δε σφαζόμαστε ?
-
Μιλάς για εποχές που η βενζινη είχε 0,5€/λιτρο και η need for (extra) speed ήταν πραγματική, εκτός της μόδας των καγκουραδων (κατι σαν τους SUVηδες τώρα ή τους πολυμορφικούς το 2005).
Οι δρόμοι ήταν τέτοιοι, πχ Κορινθος Πατρα ή καλύτερα Αντίριο-Γιάννενα, που χρειαζόσουν έξτρα κράτημα (από αμορτισερ-ζαντα-λαστιχο a.k.a χαμήλωμα φτερούγα κλπ) και έξτρα ισχύ (άνω ραχούλα power team)
Κατσε να αρχισουν να κυκλοφορούν σε ικανό ποσοστό τα ηλεκτρικά και κάτι θα βρουν (μπορεί φωτοβολταϊκη οροφή)!!!
-
Την οροφή την έχει δείξει η Nova σε Porsche Panamera.
-
Α γεια σου... κ που να τρακάρεις με χαμηλή σχετικά ταχύτητα κ να ανοίξουν οι αερόσακοι!!! την εκατσες φίλε... για αυτό δεν βγάζω εγώ την μεικτή με τίποτα (παρόλο που προσωπικά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτε) κ πάντα στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου βάζω κ αυτό το έξοδο.
Επειδή έχουμε μια 'διαφωνία' σε αυτό το θέμα και να ανοίξουν οι αερόσακοι σε καλύπτει η ασφάλεια του άλλου. Μιλάμε για ατύχημα με δικιά μου υπαιτιότητα, ουσιαστικά προπληρώνω (προεξοφλώ) το ατύχημα στο οποίο φταίω εγώ, οπότε ας πρόσεχα! Είναι θέμα εαν θέλω την δικιά μου υπαιτιότητα να την ασφαλίσω ή να την πληρώσω όταν συμβεί, ΕΑΝ συμβεί. Στα 27 χρόνια που οδηγώ και έχω τρακάρει 3-4 φορές, σε καμία περίπτωση δεν έφταιγα και πάντα πλήρωσε η ασφαλιστική του άλλου. Αυτά τα 27 χρόνια είναι ένα κόστος πάνω από €10.000.
-
Δεν είναι μόνον αυτά, είναι κι οι κουλές περιπτώσεις που θα προτιμούσες να είχες μικτή, να πλήρωνες τη συμμετοχή σου και να ξεμπέρδευες. Οι κουλές περιπτώσεις μπορεί να είναι στραβόξυλο που δεν παραδέχεται το φταίξιμό του και σε αναγκάζει σε πολύχρονο δικαστικό αγώνα. Μπορεί να είναι γύφτος. Μεθυσμένος, ανασφάλιστος, όχημα με πινακίδες από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Γενικώς, το να τύχεις σε φυσιολογικό τρακάρισμα είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας. Αλλά προφανώς, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα ηλεκτρικά. Κακώς τα συζητάμε εδώ.
-
Επίσης στην επαρχία που κινούμε εγώ...κάνοντας 120 χλμ ημερησίως και διαφορετικές ωρες του 24 ωρου...έκανα μικτή σε καινούργιο όχημά όχι γιατί φοβάμαι τη ζημιά από την μεριά σαν οδηγός (μια φορά έχω προκαλέσει ζημιά σε 27 χρόνια με δικη μου υπαιτιότητα).αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως τα αδέσποτα ή τα άγρια ζώα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα ειδικά τα βραδιά...
Προτιμώ να πληρώσω μικτή η οποία δεν βγαίνει και πολύ ακριβότερη στις πόλεις μας σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κεντρα...παρά να δώσω κανα 3χιλιαρο από πρόσκρουση με αγριογούρουνο....
-
Bekiari είδες τι ωραία που συννενούμαστε όλες μαζί όταν δε σφαζόμαστε ?
Λίγο σφάξιμο χρειάζεται ώρες ώρες, αλλά εντάξει, ναι απολαμβάνω την κουβέντα!!! εχω αναφέρει πολλές φορές, έχετε πολλά δικια, αλλά μερικές φορές τα μεγαλοποιείτε!!! τεσπα ας γίνουμε πολιτισμένοι άνθρωποι
-
ΕΑΝ συμβεί. Στα 27 χρόνια που οδηγώ και έχω τρακάρει 3-4 φορές, σε καμία περίπτωση δεν έφταιγα και πάντα πλήρωσε η ασφαλιστική του άλλου. Αυτά τα 27 χρόνια είναι ένα κόστος πάνω από €10.000.
Στα 27 χρόνια, κ λίγα λες...κοιτα τα έχουμε ξαναπεί στο ανάλογο thrread, ειναι θέμα καθαρά πως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, κ επίσης πως οδηγείς. Στην περίπτωση σου το δέχομαι, τα χρήματα θα πήγαιναν τζάμπα. Εγώ όμως, παρόλο που δεν την χρησιμοποιήσα ποτέ, κ αν θες λόγω ιδιοσυγκρασίας -πολύ συντηρητικού χαρακτήρα κ ψευδαίσθηση της ασφάλειας, θες επειδή ανεβαίνω τα βουνάκια μου γκαζωμένος κ ουκ ολίγες φορές έχω έρθει σε δύσκολη θέση (παρόλο που αποδείχτηκα τυχερός), δεν τα λυπάμαι... οπως το γράφεις όμως το δέχομαι, αλλά εγώ απλά δεν το εκλαμβάνω καθαρά οικονιμικά. Ειδικά στα ηλεκτρικά, που ένας θεός ξέρει τι επιπλέον ( η ενδεχομένως κ λιγότερα?) θα έχει ένα τρακάρισμα, δεν θα το ρίσκαρα...
-
Επίσης στην επαρχία που κινούμε εγώ...κάνοντας 120 χλμ ημερησίως και διαφορετικές ωρες του 24 ωρου...έκανα μικτή σε καινούργιο όχημά όχι γιατί φοβάμαι τη ζημιά από την μεριά σαν οδηγός (μια φορά έχω προκαλέσει ζημιά σε 27 χρόνια με δικη μου υπαιτιότητα).αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως τα αδέσποτα ή τα άγρια ζώα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα ειδικά τα βραδιά...
Προτιμώ να πληρώσω μικτή η οποία δεν βγαίνει και πολύ ακριβότερη στις πόλεις μας σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κεντρα...παρά να δώσω κανα 3χιλιαρο από πρόσκρουση με αγριογούρουνο....
Λογικο, ειναι αναλογα την χρηση. Αλλες αναγκες εχει καποιος που οδηγαει 120 χμ καθημερινα στις ερημιες και σε κακους δρομους και αλλο αυτος που οδηγαει καθε κυριακη σε σε μεγαλους και ησυχους δρομους και κανει 120 χμ την εβδομαδα.
-
Στα 27 χρόνια, κ λίγα λες...κοιτα τα έχουμε ξαναπεί στο ανάλογο thrread, ειναι θέμα καθαρά πως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, κ επίσης πως οδηγείς. Στην περίπτωση σου το δέχομαι, τα χρήματα θα πήγαιναν τζάμπα.
Και όπως ξαναείπα (και τέρμα το εκτός θέματος...συγνώμη!) στα καινούργια μου αυτοκίνητα είχα κάνει μικτή και στην Ζ4 από τα μεταχειρισμένα λόγω κουκούλας (έβγαλε τα λεφτά της). Αλλά στην Μίτο (ή στο Panda) σιγά μην κάνω...δεν αξίζει με τίποτα.
-
Σκεφτόμουν σήμερα το πρωί, στον καμπινέ, πως θα φορολογήσει το ελ κράτος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πως θα τα κατατάξει σε κατηγορίες, όταν αυτή τη στιγμή είναι όλα ίσιωμα. Είτε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο για γκολφ πάρεις, είτε ένα μετάχειρο Ληφ, είτε ένα ολοκαίνουργιο ΙD3, είτε ένα Άστον Μάρτιν Ραπίντ Ε των 300.000 ευρώ, όλα είναι τα ίδια για τον έφορο. Νταξ' το Αστον Μάρτιν , αφού κοστίζει πάνω από 50 χιλιάρικα λιανική προ φόρων έχει και τεκμήριο ...4.000 ευρώ το χρόνο, όσο ένα 1200άρι με συμβατικό κινητήρα, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνει κανένα πάντως, ίσιωμα και εδώ.
Τι θα τα διαφοροποιεί λοιπόν, έτσι ώστε να πέσει και ένας φόρος να με το συμπάθειο? Θα υπέθετα δύο πράγματα, η ισχύς τους και η τιμή αγοράς τους. Θα δούμε ένα σύστημα βασισμένο σε αυτά θα έλεγα. Και πότε? Κάνε με μάγο ξανά, εγώ πάντως θα υπέθετα σύντομα, σε 2-3 χρονάκια πιστεύω θα κάτσει η μπίλια. Είμαι σίγουρος πως οι χαρτογιακάδες του υπ. οικονομικών έχουν λιώσει μολύβια και μολύβια με υπολογισμούς.
-
Ισχύς ή κατανάλωση ενέργειας, αντίστοιχο της κατανάλωσης καυσίμου (=CO2) για τα υγρά καύσιμα.
-
Εγώ πάλι σκεφτόμουνα το έξης ...όταν πάω αντιπροσωπεία να παραλάβω το καινούργιο ηλεκτρικό μου απόκτημα...θα το παραδώσουν με 2% μπαταρία όπως κάνουν και τώρα με τα θερμικά οι cheapηδες....
-
Τι θα τα διαφοροποιεί λοιπόν, έτσι ώστε να πέσει και ένας φόρος να με το συμπάθειο? Θα υπέθετα δύο πράγματα, η ισχύς τους και η τιμή αγοράς τους. Θα δούμε ένα σύστημα βασισμένο σε αυτά θα έλεγα. Και πότε? Κάνε με μάγο ξανά, εγώ πάντως θα υπέθετα σύντομα, σε 2-3 χρονάκια πιστεύω θα κάτσει η μπίλια. Είμαι σίγουρος πως οι χαρτογιακάδες του υπ. οικονομικών έχουν λιώσει μολύβια και μολύβια με υπολογισμούς.
Στάνταρ κάτι θα βάλουν, όπως τα λές. Όσο για το πότε, απλά όταν θα έχει επιτευχθεί ο σκοπός να μας γεμίσουν με ηλεκτρικά, οπόε και θα έχει νόημα η φορολόγηση. Προς το παρόν όποιος μπορεί απολαμβάνει tax free και πολύ οικονομική μετακίνηση.
-
Πάντως μην έχετε και πολλές ελπίδες για 'μαστρο-Μήτσους'. Ίσως υπάρχουν τέτοιοι, αυστηρά μέχρι 35 χρόνων, για τα υβριδικά και ηλεκτρικά τύπου 208e.
Για τη γενιά αυτοκινήτων που θα έχουν σχεδιαστεί από το μηδέν σαν αμιγώς ηλεκτρικά, με μπαταρίες στο δάπεδο και αλλά δομικά στοιχεία, όλο το ταμπλό οθόνη, κινητήρα σε κάθε άξονα, ξεχάστε τα χέρια με γρασα που έμαθαν με τη σφαλιάρα και μετά νοίκιασαν μια αποθήκη με ελενιτ και ένα εργαλειοφόρο κι άνοιξαν μαγαζί. Στην Ελλάδα ούτε καν για τη βιομηχανία δεν υπάρχουν αρκετοί τόσο καταρτισμένοι τεχνικοί, πόσο μάλλον για να περισσέψουν κι εκτός εξουσιοδότημενων...
Ο βασικός λόγος όμως είναι άλλος: θυμάστε τους 'πειρατές' της πληροφορικής και τη νομοθεσία που αποδέχεται πως σε κάτι που αγόρασες το λογισμικό παραμένει περιουσία του κατασκευαστή; Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτό, στη κυριολεξία...
-
Στάνταρ κάτι θα βάλουν, όπως τα λές. Όσο για το πότε, απλά όταν θα έχει επιτευχθεί ο σκοπός να μας γεμίσουν με ηλεκτρικά, οπόε και θα έχει νόημα η φορολόγηση. Προς το παρόν όποιος μπορεί απολαμβάνει tax free και πολύ οικονομική μετακίνηση.
Ωραία όσα λέτε, για το πότε μιλάμε όμως? για το 30 κ άν.... (που δεν θα πιάσουμε τον στόχο του 30%). Ας είμαστε καλά ρε παλικάρια μέχρι τότε, κ βλέπουμε...
-
Eγώ πάντως ρίσκαρα πρόβλεψη για 2-3 χρονάκια.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης