-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το τρομερό efficiency που ειναι? δεν λέω οτι ειναι κακή τιμή, αλλά και με ένα Y προηγούμενης γενιάς, στα ίδια θα ήμουν. Και με έναν κινέζο, πχ BYD SEALION 7 Excellence, πόση διαφορά θα έχω στην κατανάλωση?
αρκετα παραπανω σιγουρα. αν εβγαλε το τεσλα 19.6 το sealion 7 πιστευω θα ηταν πάνω από 25 σιγουρα και μπορει να λέω και λίγο. μιλαω για ακριβως τις ιδιες συνθηκες.
το sealion μαρεσει πολύ περισσοτερο σαν αμάξι σε εμφανιση, εσωτερικο, σε ολα βασικα. αλλα αν ηθελα μεγαλο ηλεκτρικο το τεσλα θα επαιρνα.
το Mercedes cla 4matic έχει περίπου την ίδια κατανάλωση, φαντάζομαι οτι θα βοηθάει και το σασμάν με δυο ταχύτητες. γενικά πλέον οι συγκεκριμένες τιμές δεν ειναι αποκλειστικό προνόμιο των Tesla.
το cla ειναι σενταν, ενω το sealion και το Y οχι. Το cla συγκρινεται σε efficiency με το model 3. Δεν μπορω να πω οτι με εχουν ξετρελανει τα νουμερα της cla, τουλαχιστον το 14αρι που ειδαμε απο το autogefuehl. Θα περιμενουμε να βγει ωστε να δουμε πιο αναλυτικες δοκιμες.
Σιγουρα θα ειναι η cla ωραιο αμαξι και πιστευω οτι θα εχει πιο ποιοτικο εσωτερικο απο το 3αρι, το θεμα ειναι σε τι τιμη; -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
το cla ειναι σενταν, ενω το sealion και το Y οχι. Το cla συγκρινεται σε efficiency με το model 3.
σωστό ειναι αυτό που λες, αλλά και πάλι, τι κατανάλωση θα εχει ένα 3αρη σε αυτές τι συνθήκες? για να ξετρελαθείς δεν ειναι σε καμία περίπτωση, ομως προσεγγίζουν τα νούμερα ενός Tesla
-
το cla ειναι σενταν, ενω το sealion και το Y οχι. Το cla συγκρινεται σε efficiency με το model 3.
σωστό ειναι αυτό που λες, αλλά και πάλι, τι κατανάλωση θα εχει ένα 3αρη σε αυτές τι συνθήκες? για να ξετρελαθείς δεν ειναι σε καμία περίπτωση, ομως προσεγγίζουν τα νούμερα ενός Tesla
14.3kwh/100km στα 110kmh και με συνολική διαδρομή 200χλμ. Το highland awd ώστε να είναι άμεση η σύγκριση με την μερκ. ΧΩΡΙΣ κιβώτιο ταχυτήτων. Για αυτό σου λέω ότι δεν με ενθουσίασαν τα νούμερα της μερκ. Περιμένουμε όμως να την δούμε σε πιο πολλά reviews.
-
14.3kwh/100km στα 110kmh και με συνολική διαδρομή 200χλμ. Το highland awd ώστε να είναι άμεση η σύγκριση με την μερκ. ΧΩΡΙΣ κιβώτιο ταχυτήτων. Για αυτό σου λέω ότι δεν με ενθουσίασαν τα νούμερα της μερκ. Περιμένουμε όμως να την δούμε σε πιο πολλά reviews.
προφανώς και θα εξετασθεί και θα κριθεί όταν βγουν περισσότερα στοιχεία. Από εκει και πέρα, δηλαδή λέμε οτι ένα 3αρη σε σχέση με ενα Y έχει 4-5 kwh διαφορά στην ίδια ταχύτητα στις ίδιες συνθήκες? μου φαίνεται πολύ μεγάλο το gap...
-
προφανώς και θα εξετασθεί και θα κριθεί όταν βγουν περισσότερα στοιχεία. Από εκει και πέρα, δηλαδή λέμε οτι ένα 3αρη σε σχέση με ενα Y έχει 4-5 kwh διαφορά στην ίδια ταχύτητα στις ίδιες συνθήκες? μου φαίνεται πολύ μεγάλο το gap...
το νουμερο που εχεις στο νου σου, το 20αρικο που αναφερθηκε στο βιντεο του σαριμπαλιδη, ειναι στα 125χλμ/ω και καλοκαιρι (ειδα στιγμιοτυπο οπου στις 15:40 το αμαξι δειχνει 32C) το οποιο σημαινει οτι ειχε AC. Οι γερμανοι δεν νομιζω να ειχαν τοσο υψηλες θερμοκρασιες.
Η διαφορα των 15χλμω (ειδικα πανω απο τα 90χλμω) εχει αρκετη σημασια στην καταναλωση, σε ολα τα αυτοκινητα.Απο εκει και περα μην ξεχνας και την διαφορα στο αεροδυναμικο προφιλ των δυο αυτοκινητων. Το εχω πει πολλες φορες οτι το Υ ειναι ενα λιγοτερο efficient απο το 3, οπως αλλωστε ολα τα suv σε σχεση με αντιστοιχα σενταν. Οταν οι ταχυτητες πεφτουν, η ψαλιδα κλεινει, αλλα οσο ανεβαινουν, ανοιγει.
Για αυτο γραφω οτι ειναι ατυχης η συγκριση cla με Υ και sealion. Αν θες να συγκρινεις μερκ με τα αυτοκινητα αυτα, θα δεις την eqb ή την eqc -
το νουμερο που εχεις στο νου σου, το 20αρικο που αναφερθηκε στο βιντεο του σαριμπαλιδη, ειναι στα 125χλμ/ω και καλοκαιρι (ειδα στιγμιοτυπο οπου στις 15:40 το αμαξι δειχνει 32C) το οποιο σημαινει οτι ειχε AC.
μα συμφωνούμε, αλλά που θα το συγκρίνουμε, σε συνθήκες Γερμανίας, ή σε συνθήκες Ελλάδας που μας αφορούν? προφανώς και το αεροδυναμικό προφίλ ειναι σημαντικότατο στην κατανάλωση, απλά πολύ φοβάμαι οτι αν βάζαμε ένα 3αρη με ένα Y στις ίδιες συνθήκες για μια ίδια διαδρομή, δεν πιστεύω να βλέπαμε πάνω από 2 kwh κατανάλωση, ακόμα και αυτή μεγάλη μου φαίνεται. Θα ήταν βέβαια ωραίο να γίνει μία τέτοια σύγκριση, για να έχουμε πρακτικά δεδομένα, και το ίδιο ισχύε και για την CLA.
Το eqb δεν το θεωρώ επιτυχημένο μοντέλο της Merc για σύγκριση με ένα Y, θεωρώ οι πρόσφατες κινήσεις της Mercedes δείχνουν οτι αλλάζουν κατεύθυνση και προσπαθούν να βελτιώσουν τα ηλεκτρικά τους, θα δούμε και άλλα μοντέλα στο μέλλον που θα μπορούσαν να συγκριθούν ως προς τος Efficiency στην ίδια κατηγορία.
Μιλώντας όμως συνολικά για την ηλεκτροκίνηση και την πρόοδο της (ασχετα με τα νέα μοντέλα και το κόστος), όταν λέμε οτι σε πραγματικές συνθήκες καλοκαιριού (που γίονται και τα περισσότερα ταξίδια λόγω αδειών) για ένα efficent μοντέλο να μου βγάζει με το ζόρι μέχρι την Λάρισα, ειναι κάπως. Προσωπικά βέβαια, πάλι ηλεκτρικό θα αγόραζα, αλλά δεν ειμαι αντικειμενικός καθώς απλά ειναι ένα πράγμα που γουστάρω. κακά τα ψέματα, με το κόψιμο της επιδότησης, βλέπω οι πωλήσεις στην Ελλαδα να πέφτουν πάρα πολύ, και εν μέρει δικαιολογείται και η απαξίωση των μεταχειρισμένων.
-
το νουμερο που εχεις στο νου σου, το 20αρικο που αναφερθηκε στο βιντεο του σαριμπαλιδη, ειναι στα 125χλμ/ω και καλοκαιρι (ειδα στιγμιοτυπο οπου στις 15:40 το αμαξι δειχνει 32C) το οποιο σημαινει οτι ειχε AC.
μα συμφωνούμε, αλλά που θα το συγκρίνουμε, σε συνθήκες Γερμανίας, ή σε συνθήκες Ελλάδας που μας αφορούν? προφανώς και το αεροδυναμικό προφίλ ειναι σημαντικότατο στην κατανάλωση, απλά πολύ φοβάμαι οτι αν βάζαμε ένα 3αρη με ένα Y στις ίδιες συνθήκες για μια ίδια διαδρομή, δεν πιστεύω να βλέπαμε πάνω από 2 kwh κατανάλωση, ακόμα και αυτή μεγάλη μου φαίνεται. Θα ήταν βέβαια ωραίο να γίνει μία τέτοια σύγκριση, για να έχουμε πρακτικά δεδομένα, και το ίδιο ισχύε και για την CLA.
Παρεθεσα δεδομενα απο γερμανια διοτι την cla την εχουμε δει σε δοκιμη μονο στη γερμανια, με νουμερα. Τουλαχιστον εγω αυτο το βιντεο εχω δει, αν εσυ εχεις δει και αλλα, με χαρα να τα δουμε. Επομενως εβαλα και εγω βιντεο για το Μ3 απο γερμανια.
Για τη συγκριση Μ3 και ΜΥ που αναφερεις, αν η καταναλωση ειναι στα 60χλμω, πιθανοτατα η καταναλωσεις τους να ειναι κοντα, αλλα στα 120χλμω, οπως ειπα, μεγαλωνει η ψαλιδα. Ουτε κατα διαννοια τα 2kwh/100km διαφορα. Βαλε τα διπλασια και βλεπουμε.
Αν ψαξεις το excel του bjorn με τις καταναλωσεις, θα δεις οτι τα περισσοτερα suv βρισκονται στις 22-25kwh/100km στα 120χλμω -
Παρεθεσα δεδομενα απο γερμανια διοτι την cla την εχουμε δει σε δοκιμη μονο στη γερμανια, με νουμερα. Τουλαχιστον εγω αυτο το βιντεο εχω δει, αν εσυ εχεις δει και αλλα, με χαρα να τα δουμε.
όχι δεν έχω κάτι παραπάνω, σε κάθε περίπτωση όταν πατήσει η cla επί ελληνικού εδάφους και με τα δεδομένα των θερμοκρασιών που έχουμε, θα κάνουμε την σύγκριση που πρέπει με ένα αντίστοιχο 3αρη (που σωστά αναφέρεις ότι είναι στην ίδια κατηγορία).
-
...
Μιλώντας όμως συνολικά για την ηλεκτροκίνηση και την πρόοδο της (ασχετα με τα νέα μοντέλα και το κόστος), όταν λέμε οτι σε πραγματικές συνθήκες καλοκαιριού (που γίονται και τα περισσότερα ταξίδια λόγω αδειών) για ένα efficent μοντέλο να μου βγάζει με το ζόρι μέχρι την Λάρισα, ειναι κάπως. Προσωπικά βέβαια, πάλι ηλεκτρικό θα αγόραζα, αλλά δεν ειμαι αντικειμενικός καθώς απλά ειναι ένα πράγμα που γουστάρω. κακά τα ψέματα, με το κόψιμο της επιδότησης, βλέπω οι πωλήσεις στην Ελλαδα να πέφτουν πάρα πολύ, και εν μέρει δικαιολογείται και η απαξίωση των μεταχειρισμένων.Η μπαταρίες παραμένει το πρόβλημα σου όμως για αυτό.
(χωρητικότητα, βάρος, χρόνος φόρτισης)Όταν τα διάφορα μέρη του ηλεκτρικού ξεκινάνε εδώ και χρόνια πάνω από 90 % efficiency που λέτε, δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για θεαματική βελτίωση.
(Η Chevrolet/GM στο Bolt από το 2017 είχε ηλεκτροκινητήρα με 96,5 % max efficiency, είδε κανείς χαμηλές καταναλώσεις στην εθνική;)
-
@panormus772 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με τα 3300 δεν ξερεις και μαλλον δεν θελουμε να μαθουμε
Θα μάθετε,θα μάθετε...
21.400 τεκμήριο και 2.140 ΦΠ κάθε έτος την 1η 5ετια
14.980 τεκμήριο και 1.498 ΦΠ ανά έτος τη 2η 5ετία
Αυτά...
Αλλάξανε.....14.980 τεκμήριο και 1.498 ΦΠ την πρώτη πενταετία
-
@skg1958 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα μάθετε,θα μάθετε...
Αυτά...
και μετα; πεφτει καθολου;
-
@skg1958 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα μάθετε,θα μάθετε...
Αυτά...
και μετα; πεφτει καθολου;
Λογικά αν διατηρήθηκε η μείωση τεκμηρίων 30% μετά την 1η 5ετία, τώρα τη 2η 5ετια θα είναι 10486 και ο ΦΠ 1048
Το θέμα είναι αν εμπιστεύεσαι το ελλ.κράτος πως μετά από 3-4 κ.λ.π. χρόνια δεν θα τα αυξήσει εκ νέου,αφού μπορεί πάλι να προκύψουν/βαφτίσουν "έκτακτες οικονομικές συνθήκες" όπως πριν μια 15 ετία...
-
To Ελληνικο κρατος, δλδ την εκαστοτε κυβερνηση δεν πρεπει να την εμπιστευεσαι ουτε για να σου πει τι μερα ειναι.
-
Ηρθε και το μικρο της Nio! To ονομα αυτου firefly και πιθανοτατα θα εχει το περισσοτερο ενδιαφερον απο τα υπολοιπα μοντελα που φερνει η εταιρεια στην ελλαδα.
Το οχημα εχει παρει την θεση του μεγαλυτερου αδελφου του στο αριστερο σημειο στην εισοδο του golden hall (στην μεση υπαρχει το geely ex5 και δεξια το lexus lbx).
Το αυτοκινητο, για οχημα πολης, ειναι εξαιρετικο και με πολυ ποιοτικο εσωτερικο. Εχει ακουστει η αποψη οτι ειναι το vw id2 οπως θα επρεπε να εχει κυκλοφορησει.
Η τιμουλα ειναι λιγο αλμουρουτσικη (δηλ 31900 τιμη χωρις την επιδοτηση), αλλα η nio δεν ειναι φτηνη εταιρεια. Τα μεγαλυτερα της μοντελα ειναι ωραια αυτοκινητα, αλλα χανεις το συγκριτικο τους πλεονεκτημα σε σχεση με αλλα αντιστοιχα ηλεκτρικα, που ειναι τα battery swap stations, τα οποια δεν υπαρχουν στην ελλαδα. Για το firefly ομως, δεν μας ενδιαφερει κατι τετοιο.
Προσωπικα, δεν πιστευω οτι θα κανει πολλες πωλησεις στην ελληνικη αγορα. Ειναι πολυ ακριβο για να το παρει καποιος για φτηνο ηλεκτρικο πολης. Αυτοι θα παρουν ειτε byd, inster, leapmoter, yeyo κτλπ. Δεν ειναι αρκετα μουρατο και δεν εχει γνωστο badge για να το παρουν οσοι αναζητουν το γοητρο. Αυτοι θα παρουν το ex30, το οποιο πραγματικα παει εξωπραγματικα καλα.
Το firefly δεν ξερω αν εχει κοινο. Πρεπει να ειναι καποιος ο οποιος θελει να διαθεσει τα χρηματα αυτα, δεν φοβαται μια αγνωστη εταιρεια και χεστηκε για το τι θα πουν οι αλλοι οταν δειξει το αυτοκινητο του. Πολυ καλυτερο αυτοκινητο αυτο απο το μικρο volvo παντως!Δεν γουσταρω αυτοτριτη, αλλα ειναι το μονο σαιτ που βρηκα με ακριβεια στις τιμες.
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Nio-times-montelwn-sthn-ellada_276569.asp -
Ηρθε και το μικρο της Nio! To ονομα αυτου firefly και πιθανοτατα θα εχει το περισσοτερο ενδιαφερον απο τα υπολοιπα μοντελα που φερνει η εταιρεια στην ελλαδα.
Το οχημα εχει παρει την θεση του μεγαλυτερου αδελφου του στο αριστερο σημειο στην εισοδο του golden hall (στην μεση υπαρχει το geely ex5 και δεξια το lexus lbx).
Το αυτοκινητο, για οχημα πολης, ειναι εξαιρετικο και με πολυ ποιοτικο εσωτερικο. Εχει ακουστει η αποψη οτι ειναι το vw id2 οπως θα επρεπε να εχει κυκλοφορησει.
Η τιμουλα ειναι λιγο αλμουρουτσικη (δηλ 31900 τιμη χωρις την επιδοτηση), αλλα η nio δεν ειναι φτηνη εταιρεια. Τα μεγαλυτερα της μοντελα ειναι ωραια αυτοκινητα, αλλα χανεις το συγκριτικο τους πλεονεκτημα σε σχεση με αλλα αντιστοιχα ηλεκτρικα, που ειναι τα battery swap stations, τα οποια δεν υπαρχουν στην ελλαδα. Για το firefly ομως, δεν μας ενδιαφερει κατι τετοιο.
Προσωπικα, δεν πιστευω οτι θα κανει πολλες πωλησεις στην ελληνικη αγορα. Ειναι πολυ ακριβο για να το παρει καποιος για φτηνο ηλεκτρικο πολης. Αυτοι θα παρουν ειτε byd, inster, leapmoter, yeyo κτλπ. Δεν ειναι αρκετα μουρατο και δεν εχει γνωστο badge για να το παρουν οσοι αναζητουν το γοητρο. Αυτοι θα παρουν το ex30, το οποιο πραγματικα παει εξωπραγματικα καλα.
Το firefly δεν ξερω αν εχει κοινο. Πρεπει να ειναι καποιος ο οποιος θελει να διαθεσει τα χρηματα αυτα, δεν φοβαται μια αγνωστη εταιρεια και χεστηκε για το τι θα πουν οι αλλοι οταν δειξει το αυτοκινητο του. Πολυ καλυτερο αυτοκινητο αυτο απο το μικρο volvo παντως!Δεν γουσταρω αυτοτριτη, αλλα ειναι το μονο σαιτ που βρηκα με ακριβεια στις τιμες.
Εγώ το είδα πάντως από κοντά στην Κίνα και δεν μου φάνηκε για premium το εσωτερικό του. Ωραίο καλό, αλλά και τίποτα το ιδιαίτερο σε υλικά . Ειδικά για τα χρήματα που ακούγονται τα nio για μενα δεν αξίζουν. Θα έπρεπε να είναι πιο φτηνά .
-
Μου θυμίζει κάτι από Honda e (αυτό που ήταν όμορφο,αλλά με πολύ μικρή αυτονομία). Ειδικά στο χρώμα που το δείχνει και στο autotriti είναι κατά 90% ίδιο.
-
Εγώ το είδα πάντως από κοντά στην Κίνα και δεν μου φάνηκε για premium το εσωτερικό του. Ωραίο καλό, αλλά και τίποτα το ιδιαίτερο σε υλικά . Ειδικά για τα χρήματα που ακούγονται τα nio για μενα δεν αξίζουν. Θα έπρεπε να είναι πιο φτηνά .
γιατι, το volvo ειναι premium;;;;; το εσωτερικο του ειναι χειροτερο απο τα byd. Το ονομα πουλαει απλα. Θα ηθελα πολυ να δω το εσωτερικο του firefly και να το αγγιξω, αλλα δυστυχως το αμαξι ηταν κλειδωμενο. Δεν ξερω αν πας ωρα που τα μαγαζια του golden hall ειναι ανοιχτα, αν υπαρχει καποιος πωλητης της εταιρειας εκει. Θα ειχε ενδιαφερον. Παντως σε σπεκς ειναι καλο και εχω ακουσει επισης καλα λογια για χωρους και την ποιοτητα του εσωτερικου του.
-
Μου θυμίζει κάτι από Honda e (αυτό που ήταν όμορφο,αλλά με πολύ μικρή αυτονομία). Ειδικά στο χρώμα που το δείχνει και στο autotriti είναι κατά 90% ίδιο.
λιγο μεγαλυτερο, λιγο καλυτερους χωρους για τους πισω και σε πιο φυσιολογικη τιμη.
-
γιατι, το volvo ειναι premium;;;;; το εσωτερικο του ειναι χειροτερο απο τα byd. Το ονομα πουλαει απλα. Θα ηθελα πολυ να δω το εσωτερικο του firefly και να το αγγιξω, αλλα δυστυχως το αμαξι ηταν κλειδωμενο. Δεν ξερω αν πας ωρα που τα μαγαζια του golden hall ειναι ανοιχτα, αν υπαρχει καποιος πωλητης της εταιρειας εκει. Θα ειχε ενδιαφερον. Παντως σε σπεκς ειναι καλο και εχω ακουσει επισης καλα λογια για χωρους και την ποιοτητα του εσωτερικου του.
εχεις δικιο για το ονομα.
αλλα εγω μεσα στο firefly μπηκα και γιαυτο εχω αποψη. Ειχα πιασει κουβεντα και με τον τυπο της Nio στην κίνα και μου ειπε οτι αυτο το μοντελο το ανεπτυξαν απο την αρχη για να ερθει ευρωπη
εμενα δεν με κέρδισε πάντως. δεν ειδα να ειναι πολύ καλυτερο σε υλικα από τα αντιστοιχα μικρά των αλλων εταιρειων να δικαιολογει το εξτρα κόστος. δηλαδη και το byd surf πανω κατω τα ιδια υλικα εχει στο εσωτερικο αντε ελαχιστα χειροτερο . Μικρο μοντελο ειναι δεν σε νοιαζει. Για 25Κ οκ μια χαρα αλλα στα 30+ οχι δεν αξιζει
αν δεν ηταν πολυ ακριβο θα ελεγα καλα λογια γενικά, ωραιο ειναι. αλλα ολα κρινονται και με το κοστος. και τα μοντελα της νιο παραειναι ακριβα θεωρω και δεν το δικαιολογουν το τοσο μεγαλο εξτρα κόστος. Να ήταν λίγο ακριβοτερα ναι αλλα μεχρι ενα σημειο
-
αυτο εξακολουθει μεχρι και σημερα να ειναι το πιο ομορφο μικρο ηλεκτρικο μοντελο που εχει υπάρξει για μενα. Πιο ομορφο από αυτο δεν εχω δει.
αλλα δυστηχως ηταν τραγικα κακο σε τιμη, αυτονομία, πρακτικοτητα.
ομως ηταν μπροστα από την εποχη του
αυτο το firefly δεν εχει καμια σχεση αλλη από το χρωμα. ομορφο είναι (οχι σπουδαιο αλλα ομορφο), αρκετα πιο μεγαλο, πολύ πιο πρακτικο και με πολύ μεγαλύτερη αυτονομια. Ακριβο μεν αλλα οχι οσο το honda οταν βγηκε
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης