-
piliourits wrote:
Το μέλλον δεν το ξέρεις, μπορεί να καταργηθούν οι μπαταρίες και να έχουν υδρογόνο (όπως άλλωστε ξεκίνησε η πειραματική ηλεκτροκίνηση, με τις κυψέλες, απ' την εποχή που ήταν ο Καββαθάς ακόμη στους 4Τ). Όταν ΟΝΤΩΣ συμφέρει το ηλεκτρικό, όλοι θα αγοράσουμε, περιμένουμε πως και πως.
Είχες εξαφανιστεί κ ανησυχούσα μήπως έπαθες τίποτα... καλα για το υδρογόνο ξαναμιλάμε σε μια δεκαετία... δεν βλέπω κάτι αμεσο. Μα δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις οτι η αυτοκινητοβιομηχανία πάει εκεί... το μέλλον ή μαλλον το παρόν ειναι προδιαγεγραμένο μέχρι το 30 περίπου, μετά βλέπουμε... Ξερεις τι φοβάμαι για σένα, οτι κάποια μέρα θα πάρεις ηλεκρικό κ θα μετανιώσεις όλα όσα έγραφες, απλά φοβάμαι οτι δεν θα το παραδεχτείς ποτε...
Καλά ρε συ με δουλεύεις; κάθε μέρα γράφω στο φόρουμ και για τα ηλεκτρικά επαναλαμβάνω πως τα θεωρώ καλύτερα, αλλά ακόμη είναι πολύ ακριβά. Φυσικά και θα πάρω όταν θα είναι πιο οικονομικά κι εφάμιλα σε επιδόσεις με τα οικονομικά. Εγώ αγόρασα αυτόματο ντηζελ για να χω τη ροπή που χρειάζομαι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Αλλά αυτή τη στιγμή το ηλεκτρικό, χώρια που κοστίζει +20 χιλιάρικα, έχουμε διαμερίσματα και πάρκινγκ 'στο πεζοδρόμιο' κι αν ξεκινήσω απ το Βόλο δεν μου εγγυάται κάνεις πως θα φτάσω μετά τα Τρίκαλα... μπορεί να είσαι εσύ ειδική περίπτωση που βολεύεσαι, αλλά εκατομμύρια ανθρώπων ΔΕΝ είναι, αυτό λέμε.
-
Ναι τα προωθούν πολύ είναι η αλήθεια. Βέβαια κάθε φορά που βλέπω διαφήμηση στην τηλεόραση για ηλεκτρικά σκέφτομαι πόσο πεταμένα λεφτά είναι όλο το χρήμα που πέφτει στην προώθηση με τις ιδιαιτερότητες της αγοράς μας. Δεν φταίνε πάντως τα αμάξια, σε άλλες αγορές τα λές και ψιλοτίμια.
Εδώ θα τα πάρουν για εφέ οι έχοντες και thats all για την ώρα.
-
Κάποιοι άλλοι τομείς που επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, είναι οι κάτωθι:
Το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά είναι πανάκριβα και παράλληλα εξαιρούνται οιουδήποτε δασμού (φανταστείτε να είχαν στην πλάτη τους και τέτοιους δηλαδής, θα έφτανε η τιμή του κάθε Απ στα 35-40? χιλιάρικα, εδώ γελάμε έξω δυνατά), και το τι θα κάνει το βαθύ κράτος και οι επιχειρηματίαι παραγωγοί ρεύματος με την τιμή της κιλοβατώρας όταν η ζήτηση για φόρτιση αυξηθεί και πάψει να είναι ένα οριακό στατιστικό φαινόμενο.
Για το πρώτο, οι φόροι είναι προ των πυλών, ήτοι εντός 3-5ετίας θα μας ξημερωθούν μπροστά μας. Αλλά το θέμα είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ. Ο καταναλωτής που θα δώσει π.χ. 15 χιλιάρικα για ένα συμβατικό κουβαδάκι ιχ, έχει δώσει και κανά 2 χιλιάρικα για δρόμους/αστυνομία/νοσοκομεία/στρατό, ο άλλος που δίνει 20 για το Απ όχι απλώς δεν έχει δώσει ούτε ένα μύδι γι'αυτά, αντίθετα του έχει δώσει ο πρώτος με μορφή επιδότησης και κανά 5χίλιαρο από φόρους για να κάνει το κομμάτι του.
Για το δεύτερο, θα ήταν ευχής έργο οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή για να αντισταθμίσει τους διαφυγόντες φόρους των υδρογονανθράκων να γίνει σε αυτούς που φορτίζουν. Προυποθέτει 'έξυπνους' μετρητές που ν αντιλαμβάνονται με κάποιο τρόπο ότι αυτή τη στιγμή π.χ. δεν μαγειρεύεις αλλά φορτίζεις, π.χ. με κάποιο πρωτόκολλο. Δηλαδή όχι να βάζεις απλώς μια μπρίζα στο ιχ όπως γίνεται τώρα, αλλά η μπρίζα να στέλνει ένα σήμα στο μετρητή ότι τώρα φορτίζω το ηλεκτρικό ιχ/μοτό, άρα να αλλάξει η ταρίφα χρέωσης και αντί π.χ. για βασική χρέωση 7 λεπτά το kwh να πάει π.χ. στα 15, λέμε τώρα.
Επειδής το βλέπω χλωμό, πιστεύω ότι στο τέλος θα γίνει το εξής, θα ανέβει σε όλους η βασική τιμή π.χ. στα 9 λεπτά, και θα την πληρώνουν ακόμη και τα καντήλια στα νεκροταφεία, παρόλο που ως γνωστό οι νεκροί δεν οδηγάνε.
Το θέμα είναι και εδώ πρωτίστως ΗΘΙΚΟ, ίσης αντιμετώπισης των πολιτών κ.α. και όχι να ψοφήσουν όλες οι γίδες, εκτός από τη δική μου όπως πολλοί 'μύωπες' το βλέπουν.
Ανεπίσημο μορατόριουμ, κοινώς μώκο, επικρατεί και για τα άπλυτα των μπαταριών: διάρκεια ζωής, ανακύκλωση, ατυχήματα κ.α. δυσάρεστα, ανήκουν στα απαγορευμένα θέματα. Σου λέει π.χ. οι μπαταρίες έχουν εγγύηση 8 χρόνια, αλλά 'ξεχνάνε' ότι ο μέσος όρος των ιχ στην Ελλάδα είναι 17, ήτοι κυκλοφορούν ένα σκασμό ιχ 25ετίας στους δρόμους. Αντίστοιχα και για τα άλλα.
-
Αυτό είναι άλλο, απ' τα π.χ. 10€ καύσιμα στα 100χλμ. τα 7€ είναι φόροι, όχι μόνο Ελλάδα, παντού στην Ευρώπη... Είναι αφελής όποιος νομίζει πως αυτά τα λεφτά πανευρωπαϊκά απλά θα διαγραφούν.
-
Το μέλλον εινα αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, με τα καλά του κ τα κακά του. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια κ τα ίδια, αν πέσουν οι τιμές ειμαι σίγουρος οτι στο μέλλον οι μίσοί κ βάλε θα αγοράσετε.
Σαφώς αυτό είναι το μέλλον, αφού έτσι αποφάσισαν (τους λόγυς τους ξέρουμε, μην τουν ξαναλέμε), απλά ακόμα είναι στα σπάργανα, με πάρα πολλά προβλήματα. Βασικά τα προβλήματα είναι περισσότερα από τα θετικά για αυτό και απευθύνονται σε ελάχιστους, που έχουν χρήμα και χρόνο. Πως ήταν οι πλάσμα τηλεοράσεις πριν 25 χρόνια, που είχε 6εκατ. δραχμές η 32αρα φίλιπς.
Και εγώ θα πάρω ηλεκτρικό, όταν δεν έχω άλλη επιλογή ή πλέον μου προσφέρει ότι και ένα θερμικό. Μέχρι τότε δεν το κάνω γιατί μόνο ζημιωμένος θα είμαι και δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε τα χρήματα για πέταμα.
-
...για τα ηλεκτρικά επαναλαμβάνω πως τα θεωρώ καλύτερα, αλλά ακόμη είναι πολύ ακριβά. Φυσικά και θα πάρω όταν θα είναι πιο οικονομικά κι εφάμιλα σε επιδόσεις με τα οικονομικά.
Είναι ακριβά, το δέχομαι, όχι όμως απαγορευτικά, τεσπα μην ξανακάνουμε τις ίδιες κουβέντες... σίγουρα έχεις ένα σημαντικό Point. Πολύ κουβέντα γίνεται όμως στο forum για τα διαφυγόντα κέρδη του κράτους από φόρους, με τους ρυθμους που πάει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα ξέρετε πότε θα είναι πρόβλημα αυτό για το ελληνικό κράτος? ο στόχος ειναι 30% το 2030, κ άν πιαστεί, αφήστε το, δεν μιλάμε για κάτι άμεσο, έχουμε σημαντικότερα προβλήματα μέχρι τότε... τέλος, αυτά με τις φορτίσεις κτλ, τα θεωρώ πολύ δύκσολα σενάρια , να καταλάβαίνει ο μετρητής οτι φορτίζεις αυτοκίνητο κτλ, απλά σε κάθε ιδιοκτήτη ηλεκτρικού θα μπεί έξτρα φόρος, είτε στην αγορά είτε στην κατοχή με τα τέλη κυκλοφορίας κ τα έσοδθα θα έρθουν στα ίσια τους. Μην ψάχνετε, το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει οτι έχει άμεσα αντανακλαστικά στην φορολόγηση, όταν χρειαστεί, θα βρει τον τρόπο...χωρίς να το καταλάβουμε. θυμηθείτε την ιστορία με το ΕΤΥΔΕ που μπήκε στους λογαριασμούς ρεύματος σε ένα μήνα, κ μετά έγινε ΕΝΦΙΑ....
-
Η λέξη είναι τεκμήριο. Τεκμήριο κατανάλωσης ρευματος
-
Εγχείρημα: ταξίδι 1.850 χιλιόμετρα χωρίς χρήση ταχυφορτιστή.
-
Πω πω εφιάλτης, έχω κάνει με το βενζίνης μου ταξίδι στα 90 km/h, και το αποτέλεσμα ήταν να με πιάσει πονοκέφαλος και να εκνευριστώ. Το θέμα είναι ότι στο βενζίνης μπορείς να πεις θα πληρώσω παραπάνω βενζίνη αλλά θα τρέξω για να φτάσω γρήγορα. Στο ηλεκτρικό ισχύει το «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», δηλαδή ότι και να κάνεις αργά θα φτάσεις.
Η τεχνολογία υποτίθεται ότι είναι για να μας διευκολύνει. Μόνο ως αυτοκίνητο πόλης μπορώ να δω το ηλεκτρικό... εκτός αν έχει αυτονομία 400 km με 150-160 km/h ή φορτίζει στο 100% σε 10-15 λεπτά ενώ υπάρχει υπερεπάρκεια σταθμών για φορτίσεις.
-
Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος αν είναι σοβαρό θέμα.
-
dimsabas wrote:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=H2CgRUmvHGQ
Πω πω εφιάλτης, έχω κάνει με το βενζίνης μου ταξίδι στα 90 km/h, και το αποτέλεσμα ήταν να με πιάσει πονοκέφαλος και να εκνευριστώ. Το θέμα είναι ότι στο βενζίνης μπορείς να πεις θα πληρώσω παραπάνω βενζίνη αλλά θα τρέξω για να φτάσω γρήγορα. Στο ηλεκτρικό ισχύει το «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», δηλαδή ότι και να κάνεις αργά θα φτάσεις.
Η τεχνολογία υποτίθεται ότι είναι για να μας διευκολύνει. Μόνο ως αυτοκίνητο πόλης μπορώ να δω το ηλεκτρικό... εκτός αν έχει αυτονομία 400 km με 150-160 km/h ή φορτίζει στο 100% σε 10-15 λεπτά ενώ υπάρχει υπερεπάρκεια σταθμών για φορτίσεις.
Για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του bekiaris
έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) στην Ελλάδα της μη αστυνόμευσης με την κατάργηση στη πράξη των ορίων ταχύτητας... εκτός απ' τα τμήματα αυτοκινητοδρόμου στη Γερμανία χωρίς όριο, στους περισσότερους αυτοκινητοδρόμους παγκοσμίως υπάρχει επιτήρηση και νομίζω πως μετά από κάποια χρόνια δεν θα είναι θέμα αν μπορεί το ηλεκτροκίνητο να πηγαίνει με 150 ή 200 αλλά πως δεν θα επιτρέπεται πουθενά...
-
Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος αν είναι σοβαρό θέμα.
Εεεε αναμενώμενο....νέα εταιρεία είναι, τώρα μαθαίνουν να κάνουν αυτοκίνητα. Εμένα μου φαίνεται απόλυτα λογικό, οι αστοχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα.
-
Για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του bekiaris
έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) στην Ελλάδα της μη αστυνόμευσης με την κατάργηση στη πράξη των ορίων ταχύτητας...
Αγόρι μου εσύ... ζούμε ιστορικές στιγμές!!! αυτά με τα όρια ταχύτητας δεν τα καταλαβαίνω πραγματικά, παρόλο που ειμαι άνθρωπος που πάω χωριό (Αμφιλοχία) με 160 minimum, σταθερά 180 οπου μπορώ φυσικά, κ το κοντέρ να γράφει κάτι ψιλά λιγότερο από 16 λίτρα κατανάλωση... τοσο πολύ δεν αντέχουμε να πηγαίνουμε με 90? τι θα πάθουμε δηλαδή? βαρετό ναι, δεν λέω... είναι όμως ασφαλές, κ η ασφάλεια για μένα ειναι το πιο σημαντικό. Οποιος θέλει γκάζει μπορεί να πάρει δίλυτρο Minimum με καταναλώσεις στο θεό, τέλη πολυτελείας κτλ, μιλάμε για κόστη που ξεφεύγουυν πολύ... το θέμα της ταχύτητας προσωπικά το βλέπω δευτερευον, αυτό που μετράει είναι το βάρος κ ο χρόνος φόρτισης, εκει χωράει μεγάλη κουβέντα κ με τα δίκια τους ο καθένας να λέει οτι δεν θέλει να μπλέξει...
-
Εεεε αναμενώμενο....νέα εταιρεία είναι, τώρα μαθαίνουν να κάνουν αυτοκίνητα. Εμένα μου φαίνεται απόλυτα λογικό, οι αστοχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Φάνη, ξέρεις πόσο αγαπάω την ηλεκτροκίνηση κ τα tesla...κ τον Musk φυσικα. Αλλά μιλάμε μία εταιρία που έχει 10 χρόνια δραστηριότητα, δεν μιλάμε για χθες, κ σκέψου κ τον κίνδυνο στην ανάρτηση να πας με 150 κ να γίνεις... έχουν κατηγορήσει πολύ την Testlα για προβλήαμτα στο αμάξωμα, θα πρέπει πλέον να εξαφανιστούν αυτές οι παιδικές ασθένειες...
-
... τοσο πολύ δεν αντέχουμε να πηγαίνουμε με 90? τι θα πάθουμε δηλαδή? βαρετό ναι, δεν λέω... είναι όμως ασφαλές, κ η ασφάλεια για μένα ειναι το πιο σημαντικό.
Εαν είναι να πηγαίνω με 90 γιατί να πάρω αυτοκίνητο (και δη των €35.000)?? Ας πάω με το ΚΤΕΛ, πιο ξεκούραστο και ασφαλές είναι!
Φάνη, ξέρεις πόσο αγαπάω την ηλεκτροκίνηση κ τα tesla...κ τον Musk φυσικα. Αλλά μιλάμε μία εταιρία που έχει 10 χρόνια δραστηριότητα, δεν μιλάμε για χθες, κ σκέψου κ τον κίνδυνο στην ανάρτηση να πας με 150 κ να γίνεις...
10 χρόνια είναι ελάχιστα, όταν ο μέσος κατασκευαστής έχει εμπειρία 70-80 ετών. Θυμάμαι ο συγχωρεμένος ο Σπανός (ο κ. Μίμης όπως τον φωνάζανε) μας έλεγε: 'εαν ξέρατε από που εξαρτάται η ζωή σας, από 3 βίδες στην ανάρτηση, κανείς δεν θα έτρεχε πάνω από 100 χ.α.ω'. Φυσικά ήταν κ@λόγκαζος, αλλά το έλεγε τουλάχιστον...αχαχα!
-
Εαν είναι να πηγαίνω με 90 γιατί να πάρω αυτοκίνητο (και δη των €35.000)?? Ας πάω με το ΚΤΕΛ, πιο ξεκούραστο και ασφαλές είναι!
καλά σίγουρα ειναι πιο ασφαλές, το θέμα ειναι τι αγοράζεις..μην μεταφράζεται η τιμή αγοράς σε επιδόσεις...πληρώνεις τις μπαταρίες κ την τεχνολογία, δεν πληρώνεις την υποδήναμη. Φάνη, γνωρίζεις όμως πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικών με Ιποδύναμη 200+ άλογα που έχει τελική 250 χιλιομετρα? κ συντήρηση? κ τέλη?
-
Γνωρίζω τις τιμές? Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την Τέσλα? Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σου, συγνώμη.
-
Γνωρίζω τις τιμές? Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την Τέσλα? Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σου, συγνώμη.
Αναφέρομαι στις επιδοσεις των ηλεκτρικών κ τις τιμές τους. Δηλαδή επειδή ένα ηλεκτρικό έχει Minimum 35 K θα πρέπει να βάζει φωτιά στην άσφαλτο? δεν ειναι αυτός ο προορισμός του
-
Το ΚΤΕΛ συμφέρει και τώρα, εκτός αν είναι να μετακινηθεί όλη η οικογένεια, ή χρειάζεσαι άλλη τόση ώρα για να πας από το ΚΤΕΛ στο σημείο που θέλεις μέσα στην Αθήνα.
Και αφού σε δυο-τρία χρονάκια θα είναι υποχρεωτικό τα αυτοκίνητα να τηρούν αυτόματα τα όρια ταχύτητας, να μας δω να πηγαίνουμε με 80 στις Θερμοπύλες (δεν το προσέξατε ότι το όριο παρέμεινε όταν τελείωσαν τα έργα) και με 90 όπου έχει τουαλέτα στον δρόμο (είδατε τις φρέσκες ταμπέλες μετά το ατύχημα στην Θήβα) και με 60 όπου έχει κλείσει η ΛΕΑ.
Και σε μια εικοσααετία, τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση, θα επικοινωνούν μεταξύ τους, και θα γίνουν ουσιαστικά ταξί χωρίς οδηγό. Οπότε κανένας δεν θα έχει δικό του αυτοκίνητο. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα είναι η τελευταία γενιά με δίπλωμα οδήγησης.
-
Και σε μια εικοσααετία, τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση, θα επικοινωνούν μεταξύ τους, και θα γίνουν ουσιαστικά ταξί χωρίς οδηγό. Οπότε κανένας δεν θα έχει δικό του αυτοκίνητο. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα είναι η τελευταία γενιά με δίπλωμα οδήγησης.
Aν κ λάτρης της πισωκίνησης κ της οδήγησης γενικά, σε καθημερινή βάση δεν με χαλάει καθόλου να βγαίνει το αυτοκίνητο από το parkIng αυτόματα, να φορτίζει αυτόματα, να με πηγαίνει παντού κ να μπορεί να προβλέψει την κίνηση στο δρόμο...τι νόημα έχει να είσαι συγκεντρωμένος συνέχεια στον δρόμο κ να κουράζεσαι σε μεγάλα ταξίδια? κ να αποφεύγεις κ τα ατυχήματα?
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης