-
Επίσης, για το κόστος μην ξεχνάμε και τα αναλώσιμα των αναρτήσεων που θέλουν όλα τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά ενδεχομένως πιο συχνά, λόγο βάρους. Είναι και αυτό ένα έξτρα κόστος ή έσοδο για τα συνεργεία.
Φάνη, έχουμε διαφωνήσει τόσες φορές, αλλά πλέον μου φαίνεται, έχεις πάρει την σωστή γραμμή!!! χαχα!!! όντως το έχει αναφέρει κ ένας φίλος πιο παλιά, λάστιχα κ αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερες φθορές λόγω βάρους.
-
Επιτέλους, ένας σωτήρας, καλά δεν το συζητάμε οτι προυποθέτει κ δεύτερο αυτοκίνητο. Ομως επιμένω, υπό προυποθέσεις που πχ σε μένα κουμπώνουν τέλεια, αξίζει.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ,
Με το scross diesel του Tkin73 πχ (αξιοπρεπές για να κινείσαι σε μέρη που δεν υπάρχουν φορτιστές και να χωράει η οικογένεια) πάμε στα 35000 το leaf και 200000 το scross. ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΟ 55000€ ΜΟΝΟ για αγορά αυτοκινήτου!!!ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!
-
Ωραιο καταληγουμε τελικά ότι το τζάμπα χωρις κοστος ηλεκτρικο κοστίζει 130 ευρω για τον ετήσιο έλεγχο!! ( ουτε συννενοημένος να ήμουν με τον φίλο που το εγραψε, 124 ευρώ εγραψα λιγο πιο πανω). Και αυτό με την προυπόθεση ότι δεν θα χρειαστεί να μπει τίποτα νεο πάνω ως αναλωσιμο!
Λοίπον τα κοστοβόρα και αναχρονιστικα ντιζελ έχουν ετησιο σερβις 150 ευρώ ( με τα αναλωσιμα)!!!
Με 35000 παίρνεις ντιζελ που σου κανει μασαζ μέχρι τις πατουσες και με 35000 παίρνεις ηλεκτρικο 1800 κιλα κενο ( που σημαίνει μαουνα στο στριψιμο , τσακισμα στα λαστιχα, τα φρενα και τις αναρτήσεις.... αλλα το κόστος συντηρησης είναι τζαμπα κατα τα άλλα...) και με πλαστικά απο ντατσουν....
και φυσικα επειδη το ηλεκτρικο πάει με 80 στην εθνικη ,μπας και φτάσουμε ως την αταλαντη για να το φορτίσουμε, έχουμε και μια Χ3 στο κλειστό γκαράζ για τις εκδρομές μας!!! έτσι οκ ειμαστε καλα...
-
Λοίπον τα κοστοβόρα και αναχρονιστικα ντιζελ έχουν ετησιο σερβις 150 ευρώ ( με τα αναλωσιμα)!!!
Δηλαδή το μόνο που θέλει ένα αυτοκίνητο diesel ειναι 150 ευρώ τον χρόνο για check κ λάδια? τεσπα, ενημερωτικά επειδή εχεις κολήσει με το diesel, το αέριο ειναι ακόμα πιο φθηνό... αν εσύ με 35.000 ευρώ αγοράζεις τέτοια αυτοκινητάρα, μαζί σου, εγώ πάντως ένα volvo cross country πετρέλαιο το αγόρασα 29.000 κ ένα Peugeut 3008 βενζίνη 30.000, κ δεν είδα τίποτα το τρομερό...
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ,
Με το scross diesel του Tkin73 πχ (αξιοπρεπές για να κινείσαι σε μέρη που δεν υπάρχουν φορτιστές και να χωράει η οικογένεια) πάμε στα 35000 το leaf και 200000 το scross. ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΟ 55000€ ΜΟΝΟ για αγορά αυτοκινήτου!!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!
Ειπαμε, με συγκεκριμένες προυποθέσεις. εγώ προσωπικά κάνω μεγάλη φίλε, κ συνεχίζω να σας ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν αγοράζεται, να είστε όλοι καλά παιδιά!!! Δεν ειναι για εσάς, υποκλίνομαι σε όλους. Μακριά από ηλεκτρικά, ειναι για τους εφετζήδες κ για τους χαζούς που θέλουν να σπαταλούν τα λεφτά τους.
-
Ε είστε αχαριστοι....εδω ρε σεις ολοκληρος μητσοτάκης ξηλωνεται και δίνει επιδοτησάρες και εσεις εκει να βγαλετε κομπλες...
οχι ειναι βαρυ, οχι κοστιζει , οχι θα μας κλεψουν τα καλωδια, οχι παει με 80 , οχι δεν εχετε ταχυφορτιστες....
αηδια καταντησατε!!!
παρτε ρε ενα ηλεκτρικο τωρα που γυρίζει και δεν εχετε που να το φορτίσετε παρτε και ενα σπίτι με κλειστο παρκινγκ και ξενιάσατε!! μετα θα κάθεστε...και θα κινείστε ...τζαμπα...
Τελικα θέλει πολλα λεφτα για να κινείσαι τζαμπα!!!
-
παρτε ρε ενα ηλεκτρικο τωρα που γυρίζει και δεν εχετε που να το φορτίσετε παρτε και ενα σπίτι με κλειστο παρκινγκ και ξενιάσατε!! μετα θα κάθεστε...και θα κινείστε ...τζαμπα...
Μάλλον από όσο καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αρχικά ειναι οτι γνωρίζεις οτι δεν θα αποκτήσεις ποτέ, κ τα υπόλοιπα απλά ακολουθούν. Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου ειναι πολλοί στην Ελλάδα...από τηγανίτα ομως τιποτα
-
Tkin73 wrote:
Δηλαδή το μόνο που θέλει ένα αυτοκίνητο diesel ειναι 150 ευρώ τον χρόνο για check κ λάδια? τεσπα, ενημερωτικά επειδή εχεις κολήσει με το diesel, το αέριο ειναι ακόμα πιο φθηνό... αν εσύ με 35.000 ευρώ αγοράζεις τέτοια αυτοκινητάρα, μαζί σου, εγώ πάντως ένα volvo cross country πετρέλαιο το αγόρασα 29.000 κ ένα Peugeut 3008 βενζίνη 30.000, κ δεν είδα τίποτα το τρομερό...
Ναι εμένα εδω και 6.5 χρόνια τόσο μου κοστίζει ( και βαζω φουλ συνθετικα λαδια , με ημι θα κοστιζε και λιγοτερα) και αν θες έλα να σε παω μια βολτα να ακουσεις τα φρενα που δεν τρίζουν παρότι τα έχω αλλαξει μονο μια φορά στα 119000 χλμ!! και πες μου πόσα τακάκια θα είχα αλλαξει και με τι κοστος αν το αμαξι μου δεν ζυγισε 1300 αλλα 1800!!
-
και αν θες έλα να σε παω μια βολτα να ακουσεις τα φρενα που δεν τρίζουν παρότι τα έχω αλλαξει μονο μια φορά στα 119000 χλμ!!
Παντελώς αδιάφορο, δεν έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου αυτοκίνητο που στα 6.5 χρονια αλλάζει μόνο λάδια, αλλά μάλλον εσύ κάνεις κάτι πολύ καλα... εγώ επειδή πάντα πάω στην αντιπροσωπεία, από την 4ετία κ μετά αρχίζει το ξήλωμα κ η συντήρηση βασει κατασκευαστή. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
-
Θα αποκτησω φίλε μου όταν:
-
οι μπαταρίες δεν θα ζυγιζουν 400 κιλά
-
οταν η αυτονομια θα πάει στα 600 χλμ κινουμενος με 130 χλμ
-
οταν θα υπάρχει σοβαρό δίκτυο φορτισης σε όλη την ελλαδα
-
οταν το ρευμα που θα φορτιζω θα είναι πραγματικα 'καθαρο'
-
οταν ο ταχυφορτιστής δεν κοστίζει όσο κοστιζει τωρα ή θα φορτίζεις με ταχυτητες ταχυφορτιστη και απο συμβατικη πριζα
-
οταν θα έχω υποδομη φορτισης στο σπιτι ασφαλισμένη από τους κλέφτες
-
οταν δεν θα κοστιζει το ηλεκτρικο τα διπλάσια απο ενα συμβατικό
-
-
bekiaris ενώ εγώ έχω κάνει την παραδοχή πως τα ηλεκτρικά είναι (και ωριμάζοντας θα γίνουν ακόμη) καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί ο ΚΑΘΕ κοινός θνητός να εξοικονομήσει χρήματα στη παρούσα 5ετια-10ετια, εσύ απαντάς με τσαμπουκά λες και στο νήμα συζητάμε ΜΟΝΟ τη προσωπική σου περίπτωση που αγόρασες με leasing, βρήκες τζάμπα δημόσιο φορτιστή που δεν τον χρειάζονται άλλοι και τον βρήκες πάντα ελεύθερο, μένεις στο σπίτι που μένεις, έχεις τις συγκεκριμένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που αφορούν μόνο το πρόσωπό σου κλπ.
Δεν αφορούν και ενδιαφέρουν κανέναν άλλο αυτά που περιγράφεις, κι αν είναι 5 ή 50 άτομα εδώ που λόγω παραπλήσιων συνθηκών βολεύονται παρόμοια με σένα από το ένα και μοναδικό Leaf, υπάρχουν μερικές χιλιάδες οδηγών εδώ που ξοδεύουν συνολικά πολύ λιγότερα χρήματα (αγορά-συντήρηση-καύσιμο) με συμβατικά αυτοκίνητα. Και καθόμαστε και συζητάμε με εξωφρενικές παραδοχές των 100 χιλιομέτρων τη μέρα εντός πόλης για να υπάρχει πιθανότητα κάααποτε να γίνει απόσβεση (όλοι οι ταξιτζήδες κορόϊδα που δεν παίρνουν Leaf) και αναλωνόμαστε στο να συζητήσουμε την προσωπική σου περίπτωση;
Κι εγώ στο χωριό μου επειδή έτυχα γαιοκτήμονας έχω φωτοβολταϊκά με πομόνα, άρα δωρεάν καλλιέργεια και την περνάω άρχοντας πίνοντας τσίπουρο με την κουμπάρα, παρατήστε όλοι τη ζωή σας και πιάστε τα κορφοβούνια, επειδή δούλεψε για μένα αυτό το σύστημα...
Αν πρόκειται να συζητήσουμε και να βγάλουμε πόρισμα αν αφορά στο γενικό πληθυσμό, ή να εντοπίσουμε τις λίγες περιπτώσεις που μπορούν να ωφεληθούν σήμερα κάποιες ομάδες πολιτών απ' τα ηλεκτρικά ας το κάνουμε, αλλιώς ας συνεχίσουμε το χαβαλέ.
-
Tkin73 wrote:
και αν θες έλα να σε παω μια βολτα να ακουσεις τα φρενα που δεν τρίζουν παρότι τα έχω αλλαξει μονο μια φορά στα 119000 χλμ!!
Παντελώς αδιάφορο, δεν έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου αυτοκίνητο που στα 6.5 χρονια αλλάζει μόνο λάδια, αλλά μάλλον εσύ κάνεις κάτι πολύ καλα... εγώ επειδή πάντα πάω στην αντιπροσωπεία, από την 4ετία κ μετά αρχίζει το ξήλωμα κ η συντήρηση βασει κατασκευαστή. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
τι να σου πω δεν φταιω εγω αν δεν είχες αξιοπιστο αμαξι ως τώρα...
α αλλαξα και ιμαντα χρονισμου πριν ενα μηνα με κοστος ούτε 300 ευρώ...και άλλαξα και υαλοκαθαριστήρες προχθες μετά από 6.5 χρόνια!!! κόστος 22 ευρώ . Λογικά τα ηλεκτρικα αφου είναι τζαμπα ουτε υαλοκαθαριστήρες αλλαζουν....
-
nickthetrib wrote:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ,
Με το scross diesel του Tkin73 πχ (αξιοπρεπές για να κινείσαι σε μέρη που δεν υπάρχουν φορτιστές και να χωράει η οικογένεια) πάμε στα 35000 το leaf και 200000 το scross. ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΟ 55000€ ΜΟΝΟ για αγορά αυτοκινήτου!!ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!
Ειπαμε, με συγκεκριμένες προυποθέσεις. εγώ προσωπικά κάνω μεγάλη φίλε, κ συνεχίζω να σας ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν αγοράζεται, να είστε όλοι καλά παιδιά!!! Δεν ειναι για εσάς, υποκλίνομαι σε όλους. Μακριά από ηλεκτρικά, είναι για τους εφετζήδες κ για τους χαζούς που θέλουν να σπαταλούν τα λεφτά τους.
Μένω Νέα Χαλκηδόνα, βγάζουμε σαν οικογένεια 22000€ το χρόνο, είμαστε 4μελής οικογένεια και τα χωρία μας (τα μόνο μέρη που μπορούμε να πάμε 10 μέρες διακοπές είναι ορεινή Άρτα και πόλη Μυτιλήνης (που ΔΕΝ υπάρχει κλειστό πάρκινγκ για φόρτισμα), ΔΕΝ έχω κλειστό πάρκινγκ και υπάρχουν μέρες που κάνω 250χλμ τη μέρα λόγο δουλειάς. Θεωρώ ότι είναι στο μέσο όρο του ΕΛΛΗΝΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ???
ΜΑΖΕΨΟΥ!!!!
Φτάνει με τις ατάκες περί συμφέρουσας ηλεκτροκίνησης!!! Οι προϋποθέσεις για να πάρεις ηλεκτρικό είναι τέτοιες που το κάνουν απαγορευτικό για το 80% του Ελληνικού πληθυσμού!!! Είσαι στο 20%, μαγκιά σου!!! Δεν φταίμε εμείς που είμαστε στο 80%!!!! Και κατάλαβε γιατί είσαι στο 20% και οτι δεν έχουν όλοι τις δικές σου ανάγκες και δυνατότητες
-
bekiaris ενώ εγώ έχω κάνει την παραδοχή πως τα ηλεκτρικά είναι (και ωριμάζοντας θα γίνουν ακόμη) καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί ο ΚΑΘΕ κοινός θνητός να εξοικονομήσει χρήματα στη παρούσα 5ετια-10ετια, εσύ απαντάς με τσαμπουκά λες και στο νήμα συζητάμε ΜΟΝΟ τη προσωπική σου περίπτωση που αγόρασες με leasing, βρήκες τζάμπα δημόσιο φορτιστή που δεν τον χρειάζονται άλλοι και τον βρήκες πάντα ελεύθερο, μένεις στο σπίτι που μένεις, έχεις τις συγκεκριμένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που αφορούν μόνο το πρόσωπό σου κλπ.
Δεν αρνήθηκα ποτέ οτι συμφέρει με συγκεκριμένες προυποθέσεις, κ ναι για μένα προσωπικά ειναι τεράστιο όφελος, οταν χάλαγα το μήνα 250 ευρώ minimum σε βενζίνη. Κ μιλάμε για ένα άλλο αυτοκινητο.
-
Μένω Νέα Χαλκηδόνα, Και κατάλαβε γιατί είσαι στο 20% και οτι δεν έχουν όλοι τις δικές σου ανάγκες και δυνατότητες
Δίπλα μένουμε, εγώ Φιλαδέλφεια. Ρε φίλε, συμφωνούμε, όμως κάνετε ένα μεγάλο λάθος, Απαξιώνετε την ηλεκτροκίνηση κ την βγάζετε άχρηση. Εγώ απλά αναφέρω, με συγκεκριμένες προυποθέσεις μπορείς να οφεληθείς, τώρα αν δεν οφελήσε εσύ, κανένα θέμα. Η αλήθεια πάντοτε είναι κάπου στην μέση
-
αααααα υπό προϋποθέσεις,
ΤΟΤΕ ΣΑΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!!!
αγγιζεις τα ορια του τρολλ!!!
-
δλδ εσυ εκανες μέχρι να δεις το φως σου με το ηλεκτρικο 100 χλμ την μερα με βενζινη μεσα στην πολη? μαλιστα....
τελος πάντων η προσωπικη σου ιστορια με τις δωρεαν φορτίσεις και τα μηδενικου κόστους σερβις αφορούν μόνο εσενα . Οι υπολοιποι σου παραθέτουμε αντεπιχειρήματα στα οπόια δεν υπάρχει παιρνουμε απάντηση γιατι δεν υπάρχει... εκτος από του ότι δεν πιστεύεις οτι ενα ντιζελ εχει σερβις 150 ευρώ...
δλδ εσυ με την βενζινα ποσα πληρωνες πρώτα?
Δεν απαξιώνουμε τιποτα λεμε ότι στην παρουσα φαση η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ ανωριμη με φοβερα τροχοπέδια για την χρηση της στην ελλαδα.
-
Οι υπολοιποι σου παραθέτουμε αντεπιχειρήματα στα οπόια δεν υπάρχει παιρνουμε απάντηση γιατι δεν υπάρχει... εκτος από του ότι δεν πιστεύεις οτι ενα ντιζελ εχει σερβις 150 ευρώ..
@Tkin73 ειναι αδύνατο να με κάνεις να πιστεψω οτι στην 6ετία πληρώνει κάποιος μόνο λάδια κ ετήσιο έλεγχο. Συγγνώμη αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω συναντήσει ποτέ σε αυτοκίνητο, όταν εγώ στην 8 ετία αλλαξα μπρος πίσω τακάκια για τρίτη φορά, δίσκους μπρος πίσω, δεύτερη φορά λάστιχα, δύο χαλασμένα Μπεκ κ πόσα αλλα δεν θυμάμαι κ πλήρωσα 2200 ευρώ service.Τα πετρέλαια ειναι πιο οικονομικά στο καύσιμο, αλλά ειναι να μην σου βγάλουν πρόβλημα. Βέβαια για κάποιον που κάνει πολλά χιλιόμετρα σε ταξίδια είναι η καλύτερη λύση. Τεσπα, ίσως οπως αναφέρεις εγώ είμαι άτυχος κ το δικό μμου αυτοκίνητο, μάρκας bmw, μου έχει ζητήσει τόσα χρήματα σε συντήρηση, ενώ αλλα βγαίινουν πολύ πιο αξιόπιστα. Παρόλα αυτά, σε φιλικό κ οικογενειακό περιβάλλον, σε διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων, από συζητήσεις που κάνουμε, όλοι κινούνται σε αυτά τα κόστη.
-
ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!!!
Δεν ειπα κανένας οτι είναι χαζός, το ίδιο κάνετε κ εσείς που σώνει κ καλά θέλετε να με βγάλετε τρελό, οταν οταν σας λέω οτι πολύ απλά κινούμε τζαμπέ ολέ κ το απολαμβάνω κ του γουστάρω. Η ηλεκτροκίνηση δεν ειναι τόσο απαγορευτική όσο κάποιοι θέλουν να δείξουν...
-
Δεν απαξιώνουμε τιποτα λεμε ότι στην παρουσα φαση η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ ανωριμη με φοβερα τροχοπέδια για την χρηση της στην ελλαδα.
Αυτό λέμε.
Το θέμα του νήματος είναι η Προοπτική της Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Βάζουμε σε κάθε ποστ που απαντάμε σε σένα τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν ώστε να γίνει συμφέρουσα η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα για την πλειοψηφία του κόσμου.
Μέχρι να καλυφθούν αυτές οι προϋποθέσεις ουσιαστική προοπτική η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!
Γιατί επικράτηση της ηλεκτροκίνησης ενώ το 80% του κόσμου έχει και 2ο αμάξι με θερμικό κινητήρα για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις ή να κινείται μέχρι να βρει μέρος να φορτίσει το ηλεκτρικό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης