-
Επειδή με τα παιδιά του Drive έχω προσωπική γνωριμία και σχέσεις, δεν παίζει παράγκα από πίσω. Αυτό το λέω επειδή ανέφερες ότι συνέπεσε η δοκιμή με την απόφαση για αλλαγή της ανάρτησης σε ορισμένα μοντέλα. Η δοκιμή έγινε 2 μήνες πριν όμως (η δημοσίευση ενός άρθρου είναι 1,5-2 μήνες μετά την διεξαγωγή της).
-
Δία, επίσης η απόφαση για την αλλαγή πολιτικής της Ford είναι βέβαιο πως λήφθηκε πολύ πριν εφαρμοστεί. Η σκέψη μου είναι πως παραείναι βολική η χρονική σύμπτωση. Ακόμα και το μοντέλο που συμμετείχε στη δοκιμή είναι αυτό που άλλαξε αναρτήσεις. Δικαιούμαι να είμαι λίγο καχύποπτος. Σέβομαι, όμως, αυτό που λες και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω επί αυτού.
-
Για τον μέσο οδηγό δεν είναι και τόσο αντιληπτή η διαφορά γι αυτό και σιγά σιγά περιορίζουν τον ημιάκμπτο στα mainstream μοντέλα. Φυσικά στις δυνατές και ακριβές εκδόσεις οφείλει να υπάρχει το ότι καλύτερο γι αυτό άλλωστε και είναι ακριβές εκδόσεις.
-
Περιορίζουν τις εκδόσεις με πολλαπλούς όχι γιατί δεν είναι αντιληπτή η διαφορά, αλλά γιατί είναι οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για τις εταιρείες. Το παράδειγμα της Ford είναι εκκωφαντικό. Άλλαξε την ανάρτηση με μια πιο φθηνή, αλλά η τιμή δεν έπεσε.
-
wantone wrote:
Ποιος εχει αγνοια ας το αφησουμε να το ψαξει ο καθενας που διαβαζει τι γραφεις. Αυτα που εγραψα τα ακουσα σε τελευταια βιντεο απο την παρουσιαση του νεου 3 στον Καναδα/Αμερικη (οπου εκει τα Μαζντα πουλανε πολλα και ολοι εχουν πολλες εμπηρειες) οπου μηχανικοι της Μαζντα ειπαν αυτα που εγραψα και επισης απο βιντεο του savagegeese για το τελευταιο CX-5 που εκει μιλαει για τους κυλινδρους.
Εσυ βεβαια ως κατοχος Μαζντα του 1991 εχεις αλλο authority.....
Είμαι βέβαιος ότι όσοι μας διαβάζουν έχουν ήδη άποψη για το ποιος έχει άγνοια γενικότερα. Αυτό που είπες για τους πολλαπλούς ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό, όταν η Mazda τους χρησιμοποιεί εδώ και 2 δεκαετίες, ενώ από τυπολογία ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης έχει εμπειρία και από διπλά ψαλίδια, αλλά και από υστερούντες και ημι-υστερούντες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πρόβλημα με το cylinder de-activation, δεν μίλησα καν για αυτό. Αυτό που είπαν οι μηχανολόγοι, και το διάβασα αλλού, ήταν ότι από την στιγμή που είδαν ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι παρόμοιο, ή έστω τους ικανοποιεί, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύονται με την ρύθμιση των πολλαπλών, όταν αυτόν τον χρόνο μπορούν να τον επενδύσουν σε άλλους τομείς (π.χ. στο νέο σύστημα που κόβει στιγμιαία την ροπή στο turn in για να γίνει μεταφορά βάρους στον μπροστινό άξονα). Προσωπικά δεν πιστεύω την δικαιολογία τους, θέμα κόστους μου μυρίζει...
ΥΓ: Του '93 το δικό μου. Cheers...
Και εγω ειμαι βεβαιος οτι οσοι διαβαζουν έχουν ήδη άποψη για το ποιος έχει άγνοια γενικότερα...
Στο 9:40 δειτε για το cylinder de-activation τι λεει
θα βρω και το αλλο βιντεο και θα το βαλω. προφανως κοστος ειναι για τον ημιακαμπτο, αυτο που ειπαν ειναι ειναι ποιο ευκολο να σεταρεις μια τετοια αναρτηση παρα μια περιπλοκη.
sto 15 δ ειτε για τον ημιακαμπτο
-
Περιορίζουν τις εκδόσεις με πολλαπλούς όχι γιατί δεν είναι αντιληπτή η διαφορά, αλλά γιατί είναι οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για τις εταιρείες. Το παράδειγμα της Ford είναι εκκωφαντικό. Άλλαξε την ανάρτηση με μια πιο φθηνή, αλλά η τιμή δεν έπεσε.
Τα εγκλήματα της Ford καλύπτονται από στρατούς δημοσιογράφων, περιοδικών και ιντερνετικών 'δικηγόρων'. Οι μισοί YouTube reviewers είναι από τα βρετανικά νησιά, όπως και η βασική γραμμή συναρμολόγησης/παραγωγής της Ford Europe. Δεν υπάρχει review που να μην σε παραπέμψουν με link σε ένα Ford (Focus συνήθως ακόμα και μετά τα τελευταία αισχρή, το κλασικό 'αν θες ένα αμάξι που στρίβει σαν σπορ όχημα κάνε κλικ εκεί').
Και η κοροϊδία είναι ότι μετά από όλα όσα έκαναν έχουν το θράσος να κρατάνε στα ύψη τις τιμές τους, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος ανωτέρω. Αν άλλη εταιρεία τολμούσε να κάνει ότι η Ford θα την είχαν θάψει! Ο VAG μετά το dieselgate έβαλε την ουρά στα σκέλια και παρουσιάζει νέα σειρά μικρομεσαίων με καλές τιμές, εξαιρετικό εξοπλισμό και όλες τις δυνατότητες διαμόρφωσης. Τουλάχιστον εκείνοι δείχνουν να έχουν τσίπα. Πιθανότατα θα πετύχουν και τους στόχους τους. Οι άλλοι έκοψαν εκδόσεις και κινητήρες μεγιστοποιώντας το κέρδος και μειώνοντας σαφέστατα την απόδοση του προσφερόμενου προϊόντος τους...
Τέλος πάντων έχω να βγάλω βραδινό 8ωρο δεν θέλω να μου ανέβει άλλο το αίμα στο κεφάλι...
-
Aναφέρεται στο skyactiv -g. Ο -x δεν έχει deactivation. Στις H.Π.Α (και γενικώς στην Αμερική) είναι ο -g 2.500 κ.εκ. 186hp (δεν το γνωρίζω,αλλά μήπως έχει κάποια διαφορά στην λειτουργία του deactivation από τους 2λιτρους 'ευρωπαϊκούς'; ). Επίσης, αν κατάλαβα καλά,σε κάποια στιγμή (10:35) λέει ότι για να αποφύγετε πιθανά θέματα με το deactivation, επιλέξτε την βασική ή μεσαία έκδοση.Τι εννοεί;
-
wantone wrote:
Aναφέρεται στο skyactiv -g. Ο -x δεν έχει deactivation. Στις H.Π.Α (και γενικώς στην Αμερική) είναι ο -g 2.500 κ.εκ. 186hp (δεν το γνωρίζω,αλλά μήπως έχει κάποια διαφορά στην λειτουργία του deactivation από τους 2λιτρους 'ευρωπαϊκούς'; ). Επίσης, αν κατάλαβα καλά,σε κάποια στιγμή (10:35) λέει ότι για να αποφύγετε πιθανά θέματα με το deactivation, επιλέξτε την βασική ή μεσαία έκδοση.Τι εννοεί;
O 2lt με τους 180 ιππους που πουλανε στην Ελλαδα, εχει αυτο το συστημα ετσι διαβασα σε μια Ελληνικη δοκιμη.
Στην Αμερικη οι τοπ εκδοσεις σε εξοπλισμο εχουν αυτο το συστημα, αυτος συνιστα μα αγορασουν τις 2 κατωτερες σε εξοπλισμο εκδοσεις για να αποφυγουν τυχον θεματα.
-
panormus772 wrote:
O 2lt με τους 180 ιππους που πουλανε στην Ελλαδα, εχει αυτο το συστημα ετσι διαβασα σε μια Ελληνικη δοκιμη.
Στην Αμερικη οι τοπ εκδοσεις σε εξοπλισμο εχουν αυτο το συστημα, αυτος συνιστα μα αγορασουν τις 2 κατωτερες σε εξοπλισμο εκδοσεις για να αποφυγουν τυχον θεματα.
O -x δεν έχει απενεργοποίηση κυλίνδρων. Δυστυχώς, ορισμένοι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν κάνουν ούτε τον κόπο να διαβάσουν το επίσημο έγγραφο του Press-kit για το Mazda CX 30 (σελ. 15, Powertrain line-up /πίνακας)
file:///C:/Documents%20and%20Settings/user1/%CE%A4%CE%B1%20%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AC%20%CE%BC%CE%BF%CF%85/Downloads/Mazda-CX-30-Press-Kit-English.pdf
Όσον αφορά την Αμερική,είχα μια αμφιβολία αν κατάλαβα καλά. Μου κάνει εντύπωση πάντως -κι ίσως η πρώτη φορά που το ακούω-, να αλλάζει λειτουργία ίδιου κινητήρα ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου (δεν το αμφισβητώ,απλά μου φάνηκε περίεργο).
-
Με πρόλαβε ο Panormus, νομίζω το έχουμε εξαντλήσει το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Skyactiv X δεν έχει μηχανισμό απενεργοποίησης κυλίνδρων, το λέει το Press release Kit της Mazda.
-
Τουλάχιστον είχα και ένα καλό νέο σήμερα το πρωί και ας είναι 'καμμένη' η περίπτωση για εμένα. Με πήρε ο πωλητής και ευτυχώς είχε λάθος εντύπωση. Το Mazda3 sedan θα εισάγεται κανονικά είτε M/T είτε Auto, υπόψη των ενδιαφερομένων.
Τέλος μια μικρή λεπτομέρεια. Το sedan υπερέχει σε χώρο για το κεφάλι από το hatchback, ενώ υπερέχει σε χώρους και από το CX30. Αυτό που λένε τα YouTube reviews ότι το CX30 είναι πιο ευρύχωρο από το 3 προφανώς εννοούν το hatchback...
-
Εμένα αυτό που με καίει στο δίλιτρο είναι η μεταπώληση σε 5, 6..,7 χρόνια. Αν δεν έχει αλλάξει η νομοθεσία μέχρι τότε...
Κατά τα άλλα, στα ± 30Κ πιστεύω είναι από τις πιο δυνατές επιλογές στην κατηγορία του. -
@Mich αν έχεις σκοπό να το δώσεις σε 5-7 μάλλον είναι συνετό να πας σε άλλη επιλογή φίλε. Εγώ 'το σκεφτόμουν' καθώς θα το κρατούσα 15 χρόνια.
Έχε στο νου σου και το εξής. Έστω ότι εντός 2021 πάει καλά η οικονομία και συμφωνούν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για κατάργηση τεκμηρίων και φόρου πολυτελείας ανοίγοντας την βαλτωμενη αγορά των 2L. Τι σου λέει ότι η επόμενη κυβέρνηση ή ακόμα και η ίδια στην πρώτη 'στραβή' δεν θα τα επαναφέρουν;
Δύσκολες αποφάσεις, αναξιόπιστο κράτος και πολλά λεφτά εκτός αν είναι τόσο βαθιά η τσέπη σου οπότε πάω πάσο. Προσωπική άποψη το αμάξι είναι λατρεία (ακόμα και το G για εμένα) αλλά πολλές οι παράμετροι για είναι λειτουργική αγορά...
Πάνε πάρε ένα καλό suv μέχρι 1800cc ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο το κατά δύναμιν και να μπορείς να το πουλήσεις στα 5 έτη μέσα σε μια εβδομάδα...
-
Ο VAG μετά το dieselgate έβαλε την ουρά στα σκέλια και παρουσιάζει νέα σειρά μικρομεσαίων με καλές τιμές,
Ναι αλλά τόσα χρόνια τι έκανε; Πέτυχε το marketing και αγόραζε ο κόσμος με κλειστά μάτια golf για την ποιότητά του, μια μεγάλη απάτη στο θέμα αυτό. Μην ξεχνάμε τους ψεύτικους γρύλους παραθύρων και τα ξεφτισμένα πλαστικά όταν το focus ήταν ένα από τα καλύτερα vfm με χαμηλότερη τιμή. Μόλις πήρε και το focus ένα κάποιο όνομα κάνουν και αυτοί τα ίδια. Για αυτοκινητοβιομηχανίες μιλάμε όπου παίζονται πολλά δις. Όταν δουν ότι μπορούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους θα το κάνουν. Τα ίδια κάνει και η Peugeot, πλέον θέλει κι αυτή να παίζει μπάλα ως premium κατασκευαστής.
-
Συμφωνώ μαζί σου. Με χαροποιει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η VW μαθαίνει από τα λάθη της και λογικά βγάζει στην αγορά redemption product πολύ δυνατό. Τόσο δυνατό που μέχρι και εγώ το ανέβασα στο νο2 των υποψηφίων μου (όχι ότι είμαι κανένας σοφός απλά τους είχα σιχαθεί ως όμιλο και έθνος).
Η Peugeot ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά μετά το 3008, δεν έπαθε vertigo και τώρα θα μας πίνει το αίμα σαν premium. Τουλάχιστον πουλάει που καλά all around οχήματα.
Η Ford από την άλλη ότι έκτιζε είκοσι χρόνια πάει να το γκρεμίσει σε μήνες. Δεν παύει όμως να είναι εταιρεία κολοσσός με πολλούς φανατικούς οπαδούς...
Η mazda που είναι το θέμα μας εδώ δεν έχει τίποτα από αυτά. Ούτε το momentum της Peugeot, ούτε τον 'λαό' της Ford, ούτε το μέγεθος του VAG της Ford ή της Toyota. Συν αυτό έχει να παλέψει και ένα κράτος 'εχθρό' της αυτοκίνησης. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί οι τελευταίες της προσπάθειες αξίζουν τεράστιας προσοχής...
-
Για το leon θα λες μαλλον
-
Συμφωνώ μαζί σου. Με χαροποιει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η VW μαθαίνει από τα λάθη της και λογικά βγάζει στην αγορά redemption product πολύ δυνατό. Τόσο δυνατό που μέχρι και εγώ το ανέβασα στο νο2 των υποψηφίων μου (όχι ότι είμαι κανένας σοφός απλά τους είχα σιχαθεί ως όμιλο και έθνος).
Η Peugeot ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά μετά το 3008, δεν έπαθε vertigo και τώρα θα μας πίνει το αίμα σαν premium. Τουλάχιστον πουλάει που καλά all around οχήματα.
Η Ford από την άλλη ότι έκτιζε είκοσι χρόνια πάει να το γκρεμίσει σε μήνες. Δεν παύει όμως να είναι εταιρεία κολοσσός με πολλούς φανατικούς οπαδούς...
Η mazda που είναι το θέμα μας εδώ δεν έχει τίποτα από αυτά. Ούτε το momentum της Peugeot, ούτε τον 'λαό' της Ford, ούτε το μέγεθος του VAG της Ford ή της Toyota. Συν αυτό έχει να παλέψει και ένα κράτος 'εχθρό' της αυτοκίνησης. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί οι τελευταίες της προσπάθειες αξίζουν τεράστιας προσοχής...
H Mazda δείχνει ότι κατά κάποιο τρόπο θέλει να επιλέγει τους πελάτες της. Κρατάει πάντα μια φιλοσοφία και θέλει να την διαλέγουν μόνο για αυτήν. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς κοινό απευθύνονται και ποιοι είναι οι στόχοι τους, ωστόσο έχουν ανεβασμένο τον πήχη στην ποιότητα.
-
Μολις απαντησες μονος σου την ερωτηση.
Εφοσον οι μετοχοι ειναι ικανοποιημενοι, αυτο το μοντελο της ταιριαζει.
Πολλες εταιριες ανα τον πλανητη ασχολουνται με αυτους που συγχρονιζονται με μια φιλοσοφια. Ειναι ενα μοντελο παραγωγης που εχει αρκερα εντονο το ηθικο στοιχειο, οποιο και αν ειναι αυτο. Ειναι το επομενο επιπεδο marketing, που λιγες εταιριες μπορουν να το επιτυγχουν. Αν μ αρεσει .....οχι και τοσο....αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο. Και απαιτει κυριως εξαιρετικο προιον και επειτα τον σωστο εντοπισμο των ιεραρχισεων στον τροπο ζωης και επιλογης με ενα συγκεκριμενο κοινο.
Για παραδειγμα η αλφα ρομεο δεν τα καταφερε εν τελη.
-
@Panos2171 μάλλον δεν έχουν στόχους συγκεκριμένους σε μικρές προβληματικές αγορές σαν του Ελλαδισταν...
@Lap γενικά μιλάω για την 'κάστα' golf/a3/leon/Octavia. Επί προσωπικού τώρα από την στιγμή που έβαλα στην εξίσωση ένα VAG αποφάσισα να μην είναι βασικό κριτήριο η ομορφιά όσο η ποιότητα. Επειδή λοιπόν η Audi κοροϊδεύει και πληρώνεις υπεραξία μετά την εποχή των Audi Quattro γλυκοκοιταζω την Γκόλφω όπως θα έλεγες και εσύ...
-
Μολις απαντησες μονος σου την ερωτηση.
Εφοσον οι μετοχοι ειναι ικανοποιημενοι, αυτο το μοντελο της ταιριαζει.
Πολλες εταιριες ανα τον πλανητη ασχολουνται με αυτους που συγχρονιζονται με μια φιλοσοφια. Ειναι ενα μοντελο παραγωγης που εχει αρκερα εντονο το ηθικο στοιχειο, οποιο και αν ειναι αυτο. Ειναι το επομενο επιπεδο marketing, που λιγες εταιριες μπορουν να το επιτυγχουν. Αν μ αρεσει .....οχι και τοσο....αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο. Και απαιτει κυριως εξαιρετικο προιον και επειτα τον σωστο εντοπισμο των ιεραρχισεων στον τροπο ζωης και επιλογης με ενα συγκεκριμενο κοινο.
Για παραδειγμα η αλφα ρομεο δεν τα καταφερε εν τελη.
Έγραψα και θα ξαναγράψω πως κρίνετε έχοντας υπ' οψιν σας τα δεδομένα μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που για την παγκόσμια αυτοκίνηση δεν είναι καν χωριό, είναι ένας απομακρυσμένος οικισμός που ζουν λίγοι γερόντοι αποκομμένοι απ' τον υπόλοιπο κόσμο.
Στις υπόλοιπες αγορές των πολλών εκατομμυρίων αυτοκινήτων, η Mazda από τότε που έβγαλε το τελευταίο 6 και τα επόμενα μοντέλα ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας τους έχει πάρει τα σώβρακα! Η αύξηση των πωλήσεών της εδώ έχει εκθετικό συντελεστή, έχει χαθεί η μπάλα... Και το κάνει αυτό σε αγορές που παίζουν και οι Αμερικάνοι, και οι Κινέζοι σιγά σιγά και που οι Ευρωπαίοι είναι πρακτικά ανύπαρκτοι. Σε 5 χρόνια εδώ, τα μόνα ευρωπαϊκά που βλέπω είναι Μερσέντες, Μπέμπες και Άουντι, παραδόξως πιο συχνά εμφανίζονται και τα Ρενώ (που αντιπροσωπεύονται συστεγαζόμενα με τη Mazda).
Στα 5 χρόνια έχω δει 3-4 Golf και 5-6 Passat... όταν πλέον είναι κυρίαρχος παίκτης σε τέτοιες αγορές η Mazda, και έχει και σημαντικό μερίδιο σε Ασία, Αμερική, Αυστραλία κλπ. όχι μόνο θα αγνοεί την Ελλάδα, αλλά θα πουλιέται στην Ευρώπη μόνο σαν πρίμιουμ μάρκα λίγων πωλήσεων.
Και για να ξεκαθαρίσω και την άποψή μου, τα αυτοκίνητα αυτά ΔΕΝ κάνουν για την Ελλάδα, δεν αποτελούν καλές αγορές σε μας, όσο καλά αυτοκίνητα και να είναι. Ούτε το ψευτό-σπορ ημικαγκούρικο προφίλ των Άλφα έχουν, ούτε για στόλισμα γάμου και παρκάρισμα στα μπουζούκια κάνουν όπως οι Μπέμπες, ούτε μπορούν να συναγωνιστούν το μικροαστικό μπούγιο του Golf όσων δεν ξέρουν από αυτοκίνητα, ούτε αρκετά μπαρμπαδίστικα σκυλιά αξιοπιστίας δεν είναι για όσους ψωνίζουν μόνο Τουότα στην οικογέννεια, ενώ σχεδιάζονται κόντρα στην Ελληνική φορολογία και τις γερμανικές ευρωπαϊκές επιταγές του downsizing... (και σαν επιχείρημα των όσων λέω, η άλλη εταιρεία που βρίσκεται σε παρόμοιο στάδιο είναι η ευρωπαϊκή Ford, δεν είναι τυχαίο που υπήρχε η συνεργασία μεταξύ τους. και τη Ford επίσης θα τη δούμε σιγά σιγά στην Ελλάδα να βρίσκεται σε αδιέξοδο, παρ' όλο το μερίδιο αγοράς που κατάφερε να έχει).
Mazda 3 2019