-
Μια χαρά τα πάει η Corolla σε κόστος χρήσης, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Απλά γενικά προωθώ την λογική "κάντε τα γούστα σας όσο μπορείτε".
-
Όταν ξεκινάς από χαμηλά και προσπαθείς να δημιουργήσεις κοιτάς τα πάντα. Όταν σου τα δίνουν όλα έτοιμα το παίζεις yolo.
Αυτό έχω δει να συμβαίνει γύρω μου, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο.
-
Ή απλά δεν έχεις την μικροαστική άποψη να "δημιουργήσεις κάτι", θαρρείς και είσαι ηγήτορας δυναστίας... Αυτό έχω δει κι εγώ στην Ελλάδα.
-
Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι να δημιουργούν έστω με τις μικρές τους δυνάμεις ότι μπορούν τότε η οικονομία μας θα ήταν ίδια με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Όχι ότι δεν πάμε προς τα εκεί.
Σκέψου τώρα να σου τα έδιναν όλα στο πιάτο, να μην έχεις κουραστεί να αποκτήσεις τιποτα από όσα έχεις και να σου δίνουν και ένα σταθερό εισόδημα. Οκ θα έβλεπες την ζωή ως yolo.
Όταν δεν έχεις πολλά και ένα εισόδημα που παλεύεις να το αποκτήσεις, τότε προφανώς δεν είσαι yolo. Μόνο ενας μαλ@@ς θα ήταν yolo σε τέτοια συνθήκη.
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Για μένα ο όρος απόσβεση υπάρχει μόνο στα εταιρικά πάγια. Λογιστικός όρος για όσους το έχουν περασμένο στην εταιρεία τους δηλαδή. Όλοι οι άλλοι ας πάρουν αυτό που γουστάρουν και αντέχει η τσέπη τους. Μια ζωή την έχουμε άλλωστε. Έχω κουραστεί να διαβάζω για καταναλώσεις...
επιτέλους μια φωνή της λογικής.
δυστυχώς αγαπητέ Δία, θα συνεχίσουμε να ακούμε για διαστημικές μικρές καταναλώσεις απλά γιατί είναι ένα "μέσο " που μπορεί κάποιος να είναι και να δείχνει καλύτερος από τον άλλο. παλιότερα ήσουν πιο γρήγορος, ή είχες το πιο νέο αυτοκίνητο. τώρα άλλαξαν οι καιροί και το μόνο που έχουμε να ανταγωνιζομαστε είναι η μικρότερες καταναλώσεις...
-
Για μένα ο όρος απόσβεση υπάρχει μόνο στα εταιρικά πάγια. Λογιστικός όρος για όσους το έχουν περασμένο στην εταιρεία τους δηλαδή. Όλοι οι άλλοι ας πάρουν αυτό που γουστάρουν και αντέχει η τσέπη τους. Μια ζωή την έχουμε άλλωστε. Έχω κουραστεί να διαβάζω για καταναλώσεις...
Τον όρο "απόσβεση" δεν τον εννοώ κυριολεκτικά, το έχω ξαναπεί, αναφέρομαι σε όσους μιλάνε για 15 χρόνια μετά τι θα γίνει και τα λοιπά.. τι να γίνει δηλαδή; Αν έχεις και χρησιμοποιείς ένα όχημα 15 χρόνια, τι σε νοιάζει τι θα γίνει μετά; Θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του που λέμε.. επίσης είναι μέσα μεταφοράς κιόλας, οπότε τα περισσότερα παίζουν και κάποιο πρακτικό ρόλο. Το σκεπτικό μου είναι ότι αν σε έχει εξυπηρετήσει/διασκεδάσει/μεταφέρει για 13-15 χρόνια, και να το πετάξεις μετά τον έχει επιτελέσει τον σκοπό του.
Δεν μιλάω καθόλου με υλικό τεχνικούς ή λογιστικούς (που άλλωστε δεν κατέχω γρι) όρους. Περισσότερο πρακτικούς.
Αν τώρα κάποιος το σκέφτεται καθαρά με οικονομικούς όρους, και σε 13-15 χρόνια προσπαθεί να βρει αξία που δεν εκμεταλλεύτηκε τα προηγούμενα αυτά χρόνια, ε τότε κάτι δεν έχει υπολογίσει καλά, ίσως κάνει 1 ταξίδι το χρόνο, οπότε και να νοικιάσει πάλι βολεύεται, ίσως πάει στη δουλειά με το μετρό ή με τα πόδια, ή είναι τόσο κοντά που πας με ποδήλατο.. πάντως αν τον 13ο χρόνο σκέφτεται "τσάμπα τα έδωσα τα 25.000€", σόρρυ, αλλά κάτι έχει πάει ή υπολογιστεί πολύ λάθος!
Έτσι περίπου τα σκέφτομαι εγώ, και βάζω συνήθως για τα καινούργια μας ένα όριο 8ετιας. Δηλαδή το Saxo και το C3 (και αντιστοίχως το 206 της γυναίκας μου) είναι τα πιο επιτυχημένα οχήματα που είχαμε ποτέ, αφού αγοράστηκαν καινούρια και βγάζουν χλμ χωρίς σοβαρά έξοδα ακόμη..και ήταν τα μικρότερα που πήραμε ποτέ και τα φθηνότερα! Τρομερό value for money..
-
Oχι ρε Δία, πρέπει να μισείς την κ@ύλα, αλλιώς θα στην πέσουν οι Αντουανέτες του sustainability. Πρέπει να κοιτάς μόνο ρύπους, καταναλώσεις και ISOFIX για παιδικά καθισματάκια. Ό,τι ειναι νεανικό, γρήγορο, καίει πολύ και το γουστάρεις είναι τζιζ κακά. Μόνο υβριδικά και στο τσακίρ κέφι κάνα ηλεκτρικό, ειδικά Τεσ-λολ, εκεί μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο θες γιατι δεν βγάζει τίποτα από εξάτμιση και δεν κάνει βρουμ-βρουμ για να ενοχλεί (λολ).
Σοβαρά όμως όπως τα λες είναι. Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει καλά καλά ο πλανήτης σε 5-10 χρόνια, ή αν θα είναι υγιής ο ίδιος ως άνθρωπος οπότε ας κάνουμε όλοι την επιλογή που γουστάρουμε και όχι την επιλογή που θα κάψει λιγότερο ή θα πωληθεί πιο εύκολα μετά. Αν μας έλεγαν πριν 4-5 χρόνια για covid, ενεργειακό, πληθωρισμό διψήφιο κτλ θα λέγαμε οτι μάλλον ακούνε πολύ τους συνωμοσιολόγους του youtube που καταστροφολογούν αλλα όλα αυτά έγιναν και μάλιστα κολλητά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάμε χωρίς κ@υλα.
Αυτό λέω σε όλους, πάρτε το αμάξι που θέλετε, κάντε αυτό το ταξίδι που αναβάλλετε χρόνια, πηγαίνετε στο εστιατόριο που θέλατε να δοκιμάσετε αλλά πάντα βρίσκατε ακριβό κτλ. Μια ζωή την έχουμε, είναι κρίμα να τη χαραμίσουμε μέσα στο φόβο.
-
Όλα με μέτρο σε αυτήν την ζωή.
Και ένα Τέσλα μια χαρά ξεσκίζει όλα τα σπορτίφ αυτοκίνητα της αγοράς απλά δεν εντυπωσιάζει με τον ήχο του. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.
Γενικά σε αυτήν την χώρα γεμίσαμε μ@@ςΈχω πολλους στο περιβάλλον μου και δίνουν και συμβουλές σε παρόμοια θέματα συζήτησης. Όταν ακόμα ζουν υπό την σκέπη των γονιών τους (είτε αδίκως λόγω συνθηκών και δυσκολιών, αυτούς τους σε σέβομαι, είτε λόγω έμφυτης φλωροσυνης) δεν είναι σε θέση να δίνουν καμιά συμβουλή για το αν πρέπει ή όχι κάποιος που ζει ελεύθερος και μόνος να επιμεριζει λελογισμένα τα έξοδα του και τι να προσέχει.
Όταν άλλοι κλέβουν από φόρους και εισφορές εδώ και γενιές δεν μπορουν να έχουν άποψη για τη χώρα και για τις δυσκολίες της ζωής.
Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης. Οι μαπες σε όλα.
-
Ή απλά δεν έχεις την μικροαστική άποψη να "δημιουργήσεις κάτι", θαρρείς και είσαι ηγήτορας δυναστίας... Αυτό έχω δει κι εγώ στην Ελλάδα.
Ειναι καθαρά θέμα οικογενειακής κατάστασης. Και εγω ετσι ημουν μεχρι τα 39 που απόκτησα παιδί - γιολο, αμαξια νεο καθε 2-3 χρόνια κλπ. Μετα αποφασισα οτι μετρανε αλλα πραγματα, εχω αλλες προτεραιότητες και θελω να αφησω κατι στον γιο μου, οπως εκαναν οι γονεις μου (και οι δικοι σου αν δεν κανω λαθος) και τοσοι αλλοι γονεις.
-
Αν και πάλι σε λάθος θέμα είμαστε δεν συμμερίζομαι καθόλου τη λογική να αφήσεις κάτι στα παιδιά.
Προφανώς να τα εφοδιάσεις με γνώση, μάθηση και αρχες, να μπορούν να ζήσουν τίμια και με αξιοπρέπεια.
Αλλά να τους αφήσω σπίτια, οικόπεδα κλπ να ζουν από τα έτοιμα με τίποτα.
Γενικά είμαι και κατά της ιδιοκτησίας. Ένα σπίτι έχω να ζω και τίποτα άλλο ενώ και στον πατέρα μου που δεν σκέφτηκε ποτε έξοδα για την εκπαίδευση μου του έχω εξηγηθεί ότι δεν περιμένω να μου αφήσει το σπίτι του. Μπορεί να το πουλήσει να τα φάει με γκόμενες ή για την υγεία του. Αυτός τα δούλεψε αυτός να τα φάει. Εμένα με σπούδασε τον ευχαριστώ και τον αφήνω στην ησυχία του.
Άλλωστε κανεις δεν πήρε μαζί του τίποτα.
Ουτε βέβαια τα σκορπάω άσκοπα αλλά ούτε τα κάνω μασούρι να υποφέρω εγώ για να μην μοχθήσουν αύριο τα παιδιά.
Με μετρο! -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Αν και πάλι σε λάθος θέμα είμαστε δεν συμμερίζομαι καθόλου τη λογική να αφήσεις κάτι στα παιδιά.
Προφανώς να τα εφοδιάσεις με γνώση, μάθηση και αρχες, να μπορούν να ζήσουν τίμια και με αξιοπρέπεια.
Αλλά να τους αφήσω σπίτια, οικόπεδα κλπ να ζουν από τα έτοιμα με τίποτα.
Γενικά είμαι και κατά της ιδιοκτησίας. Ένα σπίτι έχω να ζω και τίποτα άλλο ενώ και στον πατέρα μου που δεν σκέφτηκε ποτε έξοδα για την εκπαίδευση μου του έχω εξηγηθεί ότι δεν περιμένω να μου αφήσει το σπίτι του. Μπορεί να το πουλήσει να τα φάει με γκόμενες ή για την υγεία του. Αυτός τα δούλεψε αυτός να τα φάει. Εμένα με σπούδασε τον ευχαριστώ και τον αφήνω στην ησυχία του.
Άλλωστε κανεις δεν πήρε μαζί του τίποτα.
Ουτε βέβαια τα σκορπάω άσκοπα αλλά ούτε τα κάνω μασούρι να υποφέρω εγώ για να μην μοχθήσουν αύριο τα παιδιά.
Με μετρο!Ε, ναι! Και εμείς μία ζωή έχουμε, όλα με μέτρο.. εγώ θα τους αφήσω πολλά diesel manual μάλλον! Χαχα
-
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Ειναι καθαρά θέμα οικογενειακής κατάστασης. Και εγω ετσι ημουν μεχρι τα 39 που απόκτησα παιδί - γιολο, αμαξια νεο καθε 2-3 χρόνια κλπ. Μετα αποφασισα οτι μετρανε αλλα πραγματα, εχω αλλες προτεραιότητες και θελω να αφησω κατι στον γιο μου, οπως εκαναν οι γονεις μου (και οι δικοι σου αν δεν κανω λαθος) και τοσοι αλλοι γονεις.
Αυτό που έγραψα πάντως είναι το ελληνικό κόλλημα με την δημιουργία ιδιοκτησίας (κυρίως σπιτιού). Υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό που έγραψα πάντως είναι το ελληνικό κόλλημα με την δημιουργία ιδιοκτησίας (κυρίως σπιτιού). Υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή.
Γενικώς η ιδιοκτησία θεωρείται και σκλαβιά, ή ένα είδος εξαναγκασμού, "να γυρίσεις στο σπίτι σου να κοιτάξεις την ερμη τη μάνα σου", φάση.. Στο εξωτερικό δεν το έχουν καθόλου αυτό..
-
Καλά στο εξωτερικό κυκλοφορούν με σανδάλια σε βροχή και λάσπες, άλλοι μαστουρωνουν όλοι μέρα και άλλοι ξερνάνε από το ποτό κάθε σαββατοκύριακο.... Γενικά είναι μπροστά ως λαοί, ως κοινωνία, αλλά όχι σε όλα.
Και εκεί έχουν ιδιοκατοικηση και πλέον σε πολλές χώρες σε μεγαλύτερο βαθμό από εδώ. Και στο εξωτερικό πολλά ζευγάρια έχουν ως όνειρο ζωής να αποκτήσουν δικό τους σπίτι όπως και εδώ. Απλά όχι σαν τα δικά μας που είναι σαν κουτιά με τσιμέντο. Οι γειτονιές τους στα προάστια τα δικά τους είναι πολύ καλές.
-
Καλησπέρα σε όλους. Αλλαγή αριστερού και δεξιού γρυλλου σήμερα. Εντός εγγύησης φυσικά λόγω του θορύβου που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει. Δεν ακούγεται κάτι προς το παρόν και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Μου φαίνονται πιο ποιοτικό πάντως το άνοιγμα κ το κλείσιμο..
-
Golf 4? Bora?
-
@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα σε όλους. Αλλαγή αριστερού και δεξιού γρυλλου σήμερα. Εντός εγγύησης φυσικά λόγω του θορύβου που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει. Δεν ακούγεται κάτι προς το παρόν και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Μου φαίνονται πιο ποιοτικό πάντως το άνοιγμα κ το κλείσιμο..
εννοεις το τριξιμο με λιγο ανοιχτο το παραθυρο;
-
@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:
Αλλάζουν τον γρύλο πλέον? Γιατί παλιότερα απλά έκαναν λίπανση με άλλο γράσσο και μετά από λίγο πάλι έτριζε.
-
Αν ηταν κανα vag θα ειχε ανοιξει νεο ομηρικό επος.
Αλλα πρόκειται για ΤΟΥΟΤΑ και περνάει στα ψιλά, αυτα ειναι...
Toyota Corolla 2019