-
Ευχαριστώ όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις σας. Νόμιζα όμως ότι μου είχε πει ο πωλητής ότι η εφαρμογή αυτή είναι ανοιχτή και διατίθεται και σοτυς ιδιοκτήτες αλλά είτε δεν κατάλαβα εγώ είτε δεν μου το μετέφερε σωστά εκείνος. Όντως πάντως θα ήταν χρήσιμη για να βλέπουμε πόση είναι η συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα και να έχουμε μια ακριβέστερη εικόνα. Επίσης μου είπε ότι μπορώ να εντοπίσω τη θέση του αυτοκινήτου μέσω του gps που διαθέτει.
Επίσης διάβασα πριν από λίγο αυτό το άρθρο https://www.newsauto.gr/news/erchonte-afxisis-pano-apo-100-sta-teli-kikloforias/ που μιλάει για αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας από 1/9/19 που θα συμπαρασύρει και τα υβριδικά. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση για τόσο άμεσα αλλά μου φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί και θα πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.Υ.Γ. Συγνώμη αν κούρασα
-
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά βλέπεις σε πραγματικό χρόνο αν κινείσαι με τον ηλεκτροκινητήρα ή με τον θερμικό. Με λίγη προσοχή στα γραφήματα, ακούγοντας τον κινητήρα και με λίγο ψάξιμο (το Youtube να είναι καλά), μπορείς να μάθεις να κινείσαι πολύ οικονομικά.
Για τα τέλη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, άρα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ασχολείσαι. Αν αυξηθούν, τα συμβατικά θα πληρώνουν περισσότερα. Αν ισχύσει η αύξηση μόνο για όσα ταξινομηθούν μετά τον Σεπτέμβρη, όπως λέει το άρθρο, σε συμφέρει να παραλάβεις σύντομα. -
Η εφαρμογη ειναι οντως της toyota. Εμενα για 6 χιλιομετρα μ εβγαλε οτι δουλεψα τον ηλεκτροκινητρα κατα 89% !
Αναφορικα με τα τελη τωρα το οριο ειναι 90gr - απο οσο θυμαμαι - για τους ρυπους...το corolla εχει 76gr ... ακομα και αν τα φορολογησουν παλι σε ευνοικοτερη θεση θα ειναι απο ενα συμβατικο αμαξι.
-
Σήμερα βρέθηκα σε μια Toyota και περιεργάστηκα την καινούρια Corolla. Αν και δε δηλώνω σε καμία περίπτωση Toyotαίος, αφού μόνο το MR2 μού αρέσει πραγματικά, έχω τριβή με τη μάρκα καθώς κατέχω ένα Corolla Verso, ο πεθερός έχει το Avensis του 2000 κι ο κουνιάδος το πρώτο Auris. Ξέρω ξέρω, βαρετό σόι!
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ξεχωρίζει από θέμα σχεδίασης. Χαμηλή, δίχρωμη, όμορφη, με μεγάλες εντυπωσιακές ζάντες, είναι από τα ομορφότερα μικρομεσαία.
Πάω να μπω και σοκάρομαι! Μικρό το άνοιγμα της πόρτας και πολύ χαμηλό, θα ταίριαζε στη Celica αλλά όχι σε οικογενειακό αυτοκίνητο.
Κάθομαι στο κάθισμα και βάζω τα γέλια. Ο προηγούμενος είχε ρυθμίσει το έδρανο σε ψηλή θέση κι έπρεπε να σπάω στον αυχένα πολύ έντονα για να χωράω, ακουμπώντας στην οροφή. Κατεβάζω τέρμα κάτω το κάθισμα, επιτέλους χωράω αλλά μόλις κουνάω το κεφάλι δύο πόντους προς τα αριστερά, κοπανάω στη χειρολαβή. Με δυσκολία βγαίνω και κάθομαι πίσω μου. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, δε θα άντεχα εδώ πάνω από 5'.
Οι Ιάπωνες θα προσπάθησαν πολύ για να απολέσουν ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους: την εκμετάλλευση χωρών. Από την Carina ε, με εντυπωσίαζαν με τους χώρους τους. Ενδεικτικά, στο Auris του κουνιάδου κάθομαι πίσω χωρίς να ακουμπάω κεφάλι ή πόδια κι απολαμβάνοντας μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Καμία σχέση με την Corolla δηλαδή. 'Είσαι κι 1.94, ζωή να 'χεις, πού να χωρέσεις;'
Μα για αυτό έχει αξία η κριτική μου, οι κοντοί χωράνε παντού.Το δεύτερο σοκ ήρθε από την ποιότητα των υλικών. Δεν έχω μπει σε μοντέλα του ανταγωνισμού, αλλά αν κάποιος μού έκλεινε τα μάτια και μου έλεγε ότι είμαι στη νέα A-class, θα τον πίστευα χωρίς ενδοιασμούς. Μπράβο τους, απίστευτο κι όμως αληθινό!
Βλέποντας παραδίπλα το CHR και φέρνοντας στο μυαλό μου τα παλιά μοντέλα της φίρμας, καταλήγω στο ότι έγινε μια μεγάλη στροφή. Σοβαροί χώροι; Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για να βλέπουν οι πίσω επιβάτες; Όλα αυτά στον Καιάδα. Ζήτω η μοντέρνα σχεδίαση, το στιλ εις βάρος των χωρών και της πρακτικότητας. Καλά είναι αυτά αλλά πολύ υποδεέστερα σε σημασία για ένα οικογενειακό όχημα.
Μήπως έχουν δεδομένο ότι οι οικογενειάρχες θα κινηθούν προς πιο ψηλά σουβλακοειδή, οπότε η Corolla στοχεύει σε νέους και μπάκουρους;
Μήπως η σεντάν κι η στέισον είναι ψηλότερες από την πεντάπορτη έκδοση που είδα;Όπως και να έχει, είναι ένα πολύ όμορφο και ποιοτικό μοντέλο αλλά ταυτόχρονα, ένα κακό οικογενειακό.
-
Οσο καταπληκτικο ειναι μηχανικα τοσο σπαστικο εσωτερικο εχει.
Εγω χτυπαγα στο ταμπλο με το ποδι μου οταν εμπαινα μεσα.
-
Εχει αναφερθει πολλες φορες οτι οι χωροι που εχει ειναι το βασικο αρνητικο του! Δε θα ελεγα κ εγω με τη καμμια οτι ειναι ενα οικογενειακο οχημα. Πιο πολυ σπορ χαρακτηρα εχει με εμφαση στα νεα στανταρ του design. Τουλαχιστον σε αποζημειωνει σε καταναλωση
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το δεύτερο σοκ ήρθε από την ποιότητα των υλικών. Δεν έχω μπει σε μοντέλα του ανταγωνισμού, αλλά αν κάποιος μού έκλεινε τα μάτια και μου έλεγε ότι είμαι στη νέα A-class, θα τον πίστευα χωρίς ενδοιασμούς. Μπράβο τους, απίστευτο κι όμως αληθινό!
Μάλλον αρνητικό είναι αυτό, εαν μπείς στην Α Class...πολύ χάλια είναι!!
-
Μία Corolla πιο πολυτελής από Mercedes; Σημεία των καιρών!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μία Corolla πιο πολυτελής από Mercedes; Σημεία των καιρών!Όχι ακριβώς...για ποιότητα μίλησα. Σε πολυτέλεια η ΜΒ μπορεί με έξτρα να γίνει πιο πολυτελής (υποθέτω). Αλλά στα μικρά μοντέλα η ΜΒ έχει ρίξει πάρα πολύ την ποιότητά της....τουλάχιστον εγώ αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει.
-
Επιστρεφω για να συμπληρωσω εντυπωσεις *** !!
Επιστροφη στην Αθηνα - ταξιδι 400 χιλιομετρων - με λιγο πιο βαθυ πατημα και με μεγαλο ποσοστο διαδρομης στο sport mode.
Σταθερη ταχυτητα 110 - 130 αυτη τη φορα και με AC για καποια διαστηματα.
Μεση καταναλωση 4.3 λίτρα ***
Πλεον μεσα στη πολη στο eco mode 3.8 λίτρα
Συνολικη αυτονομια με ενα γεμισμα καπου 900 χλιομετρα ****
Να είστε καλα
-
επειδή είμαι στη φάση αναζήτησης αυτοκινήτου (μάλλον SUV) αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω την υβριδική τεχνολογία της Toyota, αξίζει να δώ το corolla touring. ¨Εχει χώρους σε σχέση με ένα μεσσαίο SUV? Αν έχει πλεονέκτημα ποιά έκδοση θα πέρνατε?
Εγώ πήγα σε ΤΟΥΟΤΑ τέλος Ιουλίου αλλά δεν την είχαν. Είχαν το χάτσμπακ, που είναι γελοία μικρό σε χώρους, και ένα σεντάν. Το σεντάν ήταν λίγο καλύτερο, μπορούσα να χωρέσω να κάτσω και πίσω από μένα, όχι όμως ιδιαίτερα ευρύχωρο. Το σεντάν και το τούρινγκ έχουν λίγο μακρύτερο μεταξόνιο, γι αυτό έχουν λίγο καλύτερους χώρους, που θα τους έκρινα στο μέσο όρο της κατηγορίας και κάτω.
Στο τούρινγκ ο χώρος αποσκευών φαίνεται στα βίντεο να είναι καλός, κάτι λιγότερο από 600 λίτρα, αλλά έχει αρκετή κλίση το πίσω τζάμι και ίσως χωράει ένα τι λιγότερα πράγματα από άλλα βάγκον. Το αυτοκίνητο το είδα στο δρόμο, με ξένες πινακίδες, γυρίζοντας από μια παραλία και το 'κυνήγησα' για λίγο να το παρατηρήσω. Φαίνεται πολύ όμορφο αυτοκίνητο, ειδικά για βάγκον, και ξεχωριστό σχέδιο, δεν το μπερδεύεις με άλλο. Σήμερα έψαχνα τα τεχνικά της μετάδοσης και θα το έχω στα υπ'όψιν. Εκδόσεις είδα πως έχει δύο διαθέσιμες. Η φθηνότερη γύρω στα 23.000€ της λείπουν ζάντες, πλοήγηση, έχει βασικό εξοπλισμό, ενώ αυτή γύρω στα 25,000€ τα έχει σχεδόν όλα. Νομίζω αξίζει τη διαφορά. Με 11 χρόνια εγγύηση για τις μπαταρίες, μπαίνει σοβαρά στα υπόψιν αντί για SUV.
-
Λιγο το infotainment να εφτιαχνε η toyota και να μην ειχαμε το κυνηγι μαγισσων στα διλιτρα, τα toyota θα πωλουσαν σαν φρεσκοψημενα ψωμακια...
-
Λιγο το infotainment να εφτιαχνε η toyota και να μην ειχαμε το κυνηγι μαγισσων στα διλιτρα, τα toyota θα πωλουσαν σαν φρεσκοψημενα ψωμακια...
Μα ήδη πουλάνε έτσι! Εαν γινόντουσαν και αυτά που λές ποιός ξέρεις πόσο περισσότερο θα πούλαγαν. Απλά χρειάζεται να ζήσεις λίγο με ένα υβριδικό. Εγώ ήδη σε 1.5 ημέρα εκτίμησα πολύ περισσότερο το C-HR σε σχέση με το test drive της μισής ώρας. Όσο το ζείς - και το μαθαίνεις - το αυτοκίνητο ανακαλύπτεις τα πλεονεκτήματά του.
-
Να συμπληρωσω την αρκετα ενδιαφερουσα οδική συμπεριφορα και την οδηγικη εμπειρια στα τελευταια μοντελα τους. Δηλαδη, αρχιζει και γινεται πολυ ενδιαφερουσα η toyota σε πολλους τομεις.
-
Στο τεστ της κορόλα Hybrid που είχα κάνει τον Ιούλιο και εντυπωσιάστηκα και απο το συνολο και από τον εξοπλισμό και από διάφορα πράγματα που αν και 20 χρόνια τογιοτακιας δεν περιμενα να τα δω ποτέ σε τογιοτα (πχ φλας αλλαγής πορείας, AUTO HOLD κλπ) μου ειπαν ότι απο Σεπτέμβριο θα έρχονται με συστημα πολυμεσων με υποστηριξη car play και android auto!
Ψαχτείτε!
Οδηγικά το αμαξι ήταν σουπερ δυνατό και εντυπωσιακό! Σαν να οδηγουσα τη Χ1 αλλά με πιο ελαφρύ σε αίσθηση τιμόνι!
Αν δεν ήταν ο πολύ και αχρείαστα πεταχτός κόλος για χρήση εντός πόλης θα το έψαχνα ήδη για το επόμενο leasing
-
Όταν λες πεταχτός κώλος, εννοείς αισθητικά ή με την έννοια του tail happy; Γιατί το δεύτερο είναι κάτι που δεν θα περίμενα από μία Corolla...
-
Όταν λες πεταχτός κώλος, εννοείς αισθητικά ή με την έννοια του tail happy;
Αισθητικά προφανώς. Για τον Στέφανο μιλάμε!
-
Πεταει - κατά τη γνώμη μου - αχρειαστα πολύ ο πίσω προφυλακτήρας δημιουργώντας περιττό μήκος που είναι μειονέκτημα για μεσα στην πόλη!
-
Πεταει - κατά τη γνώμη μου - αχρειαστα πολύ ο πίσω προφυλακτήρας δημιουργώντας περιττό μήκος που είναι μειονέκτημα για μεσα στην πόλη!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου για τον πισω προφυλακτηραπροφυλακτηρα και δευτερον πειτε με περιεργο πειτε με αναποδο ανωμαλο οτι θελετε αλλα το πατωμα στο πορτ μπαγκαζ δεν σας φανηκε πολυ ψευτικο?
-
To 1.6 ατμοσφαιρικό βενζίνη.. Εκδοση Active, 20400 Ευρώ με συναγερμό και 2 δωρεάν σερβις..
Μεγάλο, ευρύχωρο, πατάει καλά στο δρόμο. Στα λεφτά του με καλύπτει πλήρως. Κατανάλωση εντός πόλης 9,5-11,5, εκτός πόλης έχω δει και 5,4. Η αξιοπιστία, οι χώροι και ο 1.6 ατμ.κινητήρας ήταν τα κριτήρια για να επιλέξω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που θα το κρατήσω τουλάχιστον μία δεκαετία.Φίλε επειδή το αμάξι σου είναι νο2 στην λίστα μου και η λίστα περιλαμβάνει δύο αυτοκίνητα μπορείς να μου πεις πως είναι οδηγικά γιατί δεν υπάρχει review πουθενά για το sedan valvematic; Το hybrib δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω μπαταρίες, cvt και αυτοκίνητα που έχουν επιδόσεις 1.4 θα ξενερωσω τι ζωή μου. Το sedan έχει καθόλου νεύρο; Έχει το κλασσικό ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης της Toyota η έφτιαξαν το πάτημα του; Γενικά κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη..
Toyota Corolla 2019