-
πρωτον μπορεις να δεις βιντεο στο youtube για να περασεις το cartube και δευτερον εγω που συνδεομαι ασυρματα κανω το κινητο mirroring και βλεπω τα παντα
-
Άσχετη ερώτηση. Η χρηση OBD διαβάζεται στον εγκέφαλο απο την αντιπροσωπεία; Δηλ. αν το βγάλεις πριν το σέρβις θα το καταλάβει η αντιπροσωπεία; Αν ναι επηρεάζεται η εγγύηση;
-
@grandejohn said in Toyota Corolla 2019:
πρωτον μπορεις να δεις βιντεο στο youtube για να περασεις το cartube και δευτερον εγω που συνδεομαι ασυρματα κανω το κινητο mirroring και βλεπω τα παντα
Πριν μερικούς μήνες έκανα mirroring ίσως με κάποιο άλλο πρόγραμμα δεν θυμάμαι ,αλλά μόλις έβαζα ταχύτητα μαύριζε η οθόνη. Επίσης δεν δούλευε καλά.
Εσύ είσαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα προγραμματάκια αν θα τα περάσεις στο κινητό δεν θα σου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ πληροφοριών..??
Τα έχεις εμπιστοσύνη..??
Βέβαια μίλησα για να δω οτιδήποτε μέσα από ένα στικάκι για παράδειγμα και όχι μόνο mirroring μέσα από το κινητό.Μπορεί να έχω μία ταινία ή μουσικά βίντεο σε κάποιο στικάκι.
Αν δεν κατάλαβα κάτι καλά παρακαλώ διευκρίνισε το.
Για iphone μιλάω πάντα. -
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ αυτό το cartube σε iphone..??
Ή μήπως δεν πρόσεξες την ερώτηση μου..?? -
Συγνωμη μιλαω για android
-
Καλησπέρα, παρέλαβα προχθές το δίλιτρο hatchback style. Πρώτο μου υβριδικό και αυτόματο αμάξι.
Εντυπώσεις/απορίες/παρατηρήσεις:
- Το S-mode σαν επιλογή για να παίζεις με τα paddles ωραίο σαν επιλογή αλλά ειναι ακριβώς αυτο που ανέφερα. Για παιχνίδι. Οι σχέσεις ετσι και αλλιώς αλλάζουν μόνες τους αν πας να πιέσεις τον κινητήρα ή χαμηλώσεις ταχύτητα. Για παιχνίδι ειναι καλό.
- Για κάποιο λόγο η επιλογή "Β" δεν υπάρχει στο δίλιτρο.
- Μου έκανε εντύπωση που το αμάξι δεν είχε ρεζέρβα λάστιχο ούτε χώρο καθώς και δεν είχε σχεδόν τίποτα απο εργαλεία/πρώτες βοήθειες κτλ έπρεπε να τα πάρω έξτρα.
- Όταν ξεκινάς το αμάξι κάποιες φορές σου ανοίγει τον κινητήρα και κάποιες είναι μόνο με τον ηλεκτρικό. Όταν ανοίγει ο κινητήρας σου φορτίζει και την μπαταρία μέχρι ενα σημείο. Δέν ξέρω κατα πόσο ειναι καλό αυτό διοτί κανονικά δεν θα έπρεπε να ειναι σχετικά ζεστός ο κινητήρας πριν ξαφνικά ανάψει μετα τα 30-40 χιλιόμετρα?
- Οταν λειτουργεί ο κινητήρας η κατανάλωση ειναι σχεδον πάντα απο 7.5 μίνιμουμ εως 15+! Επίσης θέλει αρκετή εξοικείωση για να μάθεις να φορτίζεις στο βέλτιστο την μπαταρία εν κινήσει.
- Στο σταμάτημα πχ σε φανάρια, όταν εισαι στο "D" το αμάξι έχει την τάση να πηγαίνει μπροστά σαν να έχεις 1ή σε αμάξι με ταχύτητες χωρις συμπλέκτη πατημένο. Αυτο που δεν εχω καταλάβει ειναι εάν στο σταμάτημα πρέπει να βάζεις "Ν" ή να βάζεις χειρόφρενο το οποιο απενεργοποιείται αυτόματα μόλις πατήσεις γκάζι ή αν πρέπει να βάζεις το "hold" που είναι δίπλα απο το χειρόφρενο. Δεν ξέρω ποια απο αυτά στρεσάρουν ή οχι το αμάξι με κάποιο τρόπο.
- Η επιτάχυνση ειναι φοβερή και δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό, εχω μείνει αρκετά εντυπωσιασμένος. Η μόνη σημείωση ειναι πως οταν πατάς τέρμα γκάζι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση μέχρι να παει στο φουλ η επιτάχυνση. Δεν εχω κανει κάποια χρονομέτρηση αλλα μέχρι στιγμής μου έχει δώσει την εντύπωση πως απο τα 80-100 και πάνω η επιτάχυνση είναι ακόμη καλύτερη απο τα 0-100. Δηλαδή έχει τύχει να το πατήσω μετα τα 100 και έφυγε σφαίρα χωρίς κανένα ζόρι μεχρι τα 140-150.
- Η θερμοκρασία λαδιού ειναι πάντα κάτω απο τη μέση, δεν γνωρίζω κατα πόσο ειναι φυσιολογικό.
- 2-3 φορές έχει τύχει να κατέβω απο το αμάξι και υπάρχει μια αμυδρή μυρωδιά καμμένου, δεν γνωρίζω αν ειναι φυσιολογικό σε καινούργιο αμάξι.
- Αν έχει κάποιος παρόμοιο μοντέλο με ατμοσφαιρικό φωτισμό μπορεί να μου λύσει την απορία για το που ακριβως υπάρχει και πως αλλάζεις την φωτεινότητα? Εγω μέχρι στιγμής έχω δει μονο στις πόρτες και εκεί που ειναι η ασύρματη φόρτιση ενα πολύ αμυδρό γαλάζιο φως το οποίο με το ζόρι φαίνεται ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι.
- Χρειάζεται break-in period? (λαϊκιστή "στρώσιμο") Απο την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι δεν χρειάζεται και μπορώ να βγώ να το πατήσω 180 με το που το πάρω. Ωστόσο λέω να μην το ζορίσω ιδιαίτερα μέχρι το πρώτο τσεκ στα 1500 χιλιόμετρα. Απο όσο έχω διαβάσει μπορεί η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας να μην χρειάζονται αλλα ο κανονικός κινητήρας χρειάζεται ενα στρωσιματάκι.
Ευχαριστώ και θα επανέλθω για περισσότερα!
-
- Μην σε απασχολεί, αν βρεθείς σε μεγάλη κατηφόρα και φορτίσει όλη την μπαταρία θα κάνει engine brake από μόνο του.
- Τα είπε και Φάνης, σε μικρές αποστάσεις όταν ξεκινάς δουλεύει τον κινητήρα για να τον φτάσει σε καλή θερμοκρασία, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει την μπαταρία, αν προσέξεις όσο συμβαίνει αυτό για την κίνηση θα βοηθήσει η μπαταρία, επειδή ο κινητήρας είναι κρύος δεν τον ζοριζει, όταν πιάσει θερμοκρασία μπορεί από μόνος του να σπρώξει το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι η παραπάνω διαδικασία καταναλώνει πολύ ενέργεια, αν κάνεις μικρές αποστάσεις και κάθε φορά πρέπει να ζεσταθεί ο κινητήρας και να φορτίσει την μπαταρία, τότε δεν κάνεις οικονομία.Το παραπάνω "πρόβλημα" βέβαια είναι ανυπαρκτο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά αρκετά έντονο όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω απο τους 10 βαθμούς, όπως σήμερα, όπου η προθέρμανση του κινητήρα διαρκεί πάνω από λεπτό.
- Το αυτοκίνητο είναι ακόμη αστρωτο και έχει πολύ κρύο, το καλοκαίρι θα κάνεις άνετα κάτω από 5, υπομονή.
- Το crawl/creep το ακυρώνεις με το hold, αυτός είναι ο σωστός τρόπος, στο φανάρι λοιπόν ή στην κίνηση το hold ενεργοποιημένο, στο παρκάρισμα όμως δεν χρειάζεται, βολεύει να σπρώχνει από μόνο του.
- No comments
-
- 10 δεν έχω ιδέα.
- Δεν θελει στρώσιμο, αλλά σίγουρα τον πρώτο μήνα κάτι γίνεται, γιατί μετά θα δεις βελτίωση σε κατανάλωση κ επιδόσεις.
-
- Δεν ρυθμίζεται η ένταση του ατμοσφαιρικού φωτισμού
- φυσιολογική η μυρωδιά αυτη σε καινούργιο αυτοκίνητο
- εχει θερμόμετρο λαδιου το 2λιτρο;
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
- Δεν ρυθμίζεται η ένταση του ατμοσφαιρικού φωτισμού
- φυσιολογική η μυρωδιά αυτη σε καινούργιο αυτοκίνητο
- εχει θερμόμετρο λαδιου το 2λιτρο;
Την θερμοκρασία της μηχανής εννοούσα!
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείς του ψυκτικού υγρού (πιο σωστά!) και ναι φυσιολογικό είναι, ειδικά τον χειμώνα.
-
Εννοείς του ψυκτικού υγρού (πιο σωστά!) και ναι φυσιολογικό είναι, ειδικά τον χειμώνα.
Ναι ακριβώς! Είχα συνηθισει με τα υπόλοιπα αμάξια να ειμαι πάντα στη μέση, και μου φάνηκε κάπως παράξενο στην αρχή να είναι μόνιμα η θερμοκρασία κάτω απο τα μισά όση ωρα και να ειναι ανοιχτός ο κινητήρας!
-
Ναι ακριβώς! Είχα συνηθισει με τα υπόλοιπα αμάξια να ειμαι πάντα στη μέση, και μου φάνηκε κάπως παράξενο στην αρχή να είναι μόνιμα η θερμοκρασία κάτω απο τα μισά όση ωρα και να ειναι ανοιχτός ο κινητήρας!
στα περισσοτερα αυτοκινητα η θερμοκρασια που δειχνει το οργανο ειναι πλασματικη. Το ρυθμιζουν να δειχνει σταθερα 90 ειτε ειναι 85 ειτε 95 για να μην ανησυχει ο οδηγος. Ενδεχομενως στο corolla να δειχνει την πραγματικη που το χειμωνα μπορει σε καποιες περιπτωσεις να ειναι κατω απο 90.
αυτο που με παραξενευει ειναι πως επειδη η τρομπα νερου ειναι ηλεκτρονικη με inverter θα επρεπε να μπορει να κραταει ακριβως τους 90 βαθμους πολυ ευκολα, εκτος αν δεν μπορει να το κανει σε τοσο ευρος ή θεωρουν πως δεν εχει προοβλημα ο κινητηρας να δουλευει στους 85.
-
Μια ακόμη ερώτηση, έχει τοποθετήσει κάποιος απο εσάς κάμερα καταγραφής?
Το σκεφτόμουν απο πριν πάρω το αμάξι γιατι πλέον με όσα έχω δει να γίνονται και με τις ασφάλειες να μην καλύπτουν κάποια πράγματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που γίνει hit and run, το θεωρώ must όπως στο εξωτερικό.Υπάρχει κάποιο μοντέλο σχετικά οικονομικό που να γίνεται εύκολα mount στο παρμπρίζ του corolla και να έχει σχετικά καλή ποιότητα καταγραφής? Δηλαδη να ειναι σχετικα ευανάγνωστες οι πινακίδες ακόμη και με υψηλή ταχύτητα.
-
Μια ακόμη ερώτηση, έχει τοποθετήσει κάποιος απο εσάς κάμερα καταγραφής?
Το σκεφτόμουν απο πριν πάρω το αμάξι γιατι πλέον με όσα έχω δει να γίνονται και με τις ασφάλειες να μην καλύπτουν κάποια πράγματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που γίνει hit and run, το θεωρώ must όπως στο εξωτερικό.Υπάρχει κάποιο μοντέλο σχετικά οικονομικό που να γίνεται εύκολα mount στο παρμπρίζ του corolla και να έχει σχετικά καλή ποιότητα καταγραφής? Δηλαδη να ειναι σχετικα ευανάγνωστες οι πινακίδες ακόμη και με υψηλή ταχύτητα.
Έχω βάλει εγώ. Αρχικά είχα κάποια με βεντούζα, αλλά λόγω ήλιου (Κρήτη γαρ) ξεκόλλησε, έπεσε στο τιμόνι και έκανε μια ωραία μικρή γρατζουνιά. Πλέον χρησιμοποιώ μια yi/xiaomi, η οποία τοποθετείται πάνω στον καθρέφτη. Λόγω θέσης δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα και δεν κρασάρει. Επίσης, δεν ξεκολλά από το παρμπρίζ και δεν διακινδυνεύω να κάνει ζημιά. Επιπλέον, είναι διακριτική και θα πρέπει κάποιος να πλησιάσει αρκετά και να κοιτάξει προσεκτικά, για να τη διακρίνει.
Για λόγους που δεν θέλω να αναπτύξω εδώ και δεν έχουν να κάνουν με το ερώτημα σου, σκέφτομαι να τοποθετήσω και άλλη κάμερα, η οποία θα καλύπτει άλλες γωνίες. Προσανατολίζομαι στα μοντέλα της garmin. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά από βίντεο που μου έχουν στείλει και έχω δει, η ποιότητα είναι ικανοποιητική.
Για να λειτουργεί και με κλειστή τη μηχανή, χρησιμοποιώ ένα power bank των 20000mah. Κρατά πολλές ώρες και τη φορτίζω κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και τα Σαββατοκύριακα. Μαζί με μια 64 κάρτα με έχει καλύψει απόλυτα μέχρι στιγμής.
-
εχει ελεγξει κανεις ποση αποκλιση εχει το app MyToyota με τις μετρησεις απο γεμισμα σε γεμισμα;
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
εχει ελεγξει κανεις ποση αποκλιση εχει το app MyToyota με τις μετρησεις απο γεμισμα σε γεμισμα;
Το έχω ελέγξει μερικές φορές. Λάβε υπόψιν σου πως τους ζητώ να σταματήσουν αμέσως μόλις η αντλία διακόψει. Δεν έχω εντοπίσει σημαντική διαφορά. Πάντως, περισσότερο θα εμπιστευόμουν τις ενδείξεις κατανάλωσης (όχι πρόβλεψη αυτονομίας) του αυτοκινήτου (οποιουδήποτε αυτοκινήτου) παρά του βενζινάδικου. Υπήρξε βενζινάδικο πριν χρόνια που υποτίθεται πως μου έβαλε όσα λίτρα χωρά το ρεζερβουάρ, ενώ πήγα έχοντας σχεδόν 1/4 μέσα. Γενικώς σε εκείνη την περιοχή σχεδόν όλα τα βενζινάδικα έκλεβαν πάνω από 10%, αλλά η συγκεκριμένη το ξεχείλωσε κοντά στο 20%.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Το έχω ελέγξει μερικές φορές. Λάβε υπόψιν σου πως τους ζητώ να σταματήσουν αμέσως μόλις η αντλία διακόψει. Δεν έχω εντοπίσει σημαντική διαφορά. Πάντως, περισσότερο θα εμπιστευόμουν τις ενδείξεις κατανάλωσης (όχι πρόβλεψη αυτονομίας) του αυτοκινήτου (οποιουδήποτε αυτοκινήτου) παρά του βενζινάδικου. Υπήρξε βενζινάδικο πριν χρόνια που υποτίθεται πως μου έβαλε όσα λίτρα χωρά το ρεζερβουάρ, ενώ πήγα έχοντας σχεδόν 1/4 μέσα. Γενικώς σε εκείνη την περιοχή σχεδόν όλα τα βενζινάδικα έκλεβαν πάνω από 10%, αλλά η συγκεκριμένη το ξεχείλωσε κοντά στο 20%.
ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ ή ΒP επίσης αγορασμένη από ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ.
Και ΜΥΡΤΕΑ ή ΕΡΜΗΣ shell.
Είναι πρατήρια των εταιρειών.
Αν μπεις στο ίντερνετ θα τα βρεις εύκολα...!!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
[...]ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ ή ΒP επίσης αγορασμένη από ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ.
Αν μπεις στο ίντερνετ θα τα βρεις εύκολα...!!!Σε ευχαριστώ! Εδώ κάτω μία μόνο φορά είδα πως με έκλεψαν. Επάνω, στην περιοχή που έλεγα, έκανα "αμάν" να βρω έναν να μην κλέβει. Όσο για την τύπισσα με το 20% καπέλο, επειδή σκορτάριζε το αμάξι σκέφτηκα να βάλω και άλλο καύσιμο μήπως ήταν νοθευμένο το προηγούμενο. Τελικά, έφταιγαν τα καλώδια τον μπουζί. Φτάνοντας στην αντιπροσωπεία διαπιστώσαμε πως είχε σπάσει το ψυγείο και μάλιστα άδειασε τελείως μπαίνοντας στο συνεργείο. Στο τσακ τη γλίτωσε ο κινητήρας. Έπειτα κουβαλούσα μέχρι τα ΚΤΕΛ, σχεδόν ένα χιλιόμετρο, τον γιο μου στην πλάτη με πάνω από 30 βαθμούς και πάτησα και σκυλόσκ.τ. Αυτά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι
Ειλικρινά, έτσι συνέβησαν. -
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
[...]ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ ή ΒP επίσης αγορασμένη από ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ.
Αν μπεις στο ίντερνετ θα τα βρεις εύκολα...!!!Σε ευχαριστώ! Εδώ κάτω μία μόνο φορά είδα πως με έκλεψαν. Επάνω, στην περιοχή που έλεγα, έκανα "αμάν" να βρω έναν να μην κλέβει. Όσο για την τύπισσα με το 20% καπέλο, επειδή σκορτάριζε το αμάξι σκέφτηκα να βάλω και άλλο καύσιμο μήπως ήταν νοθευμένο το προηγούμενο. Τελικά, έφταιγαν τα καλώδια τον μπουζί. Φτάνοντας στην αντιπροσωπεία διαπιστώσαμε πως είχε σπάσει το ψυγείο και μάλιστα άδειασε τελείως μπαίνοντας στο συνεργείο. Στο τσακ τη γλίτωσε ο κινητήρας. Έπειτα κουβαλούσα μέχρι τα ΚΤΕΛ, σχεδόν ένα χιλιόμετρο, τον γιο μου στην πλάτη με πάνω από 30 βαθμούς και πάτησα και σκυλόσκ.τ. Αυτά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι
Ειλικρινά, έτσι συνέβησαν.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, σήμερα έχουν προστασία υπερθέρμανσης για οποιονδήποτε λόγο και σου βγάζουν όχι μόνο προειδοποίηση αλλά και κάποια ΣΒΗΝΟΥΝ και δεν ξαναδουλεύουν μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μοτέρ.
Μου συνέβη σε πεζώ 307 στέισιον του 2004 πριν καμμιά δεκαριά χρόνια.
Ανέβασε θερμοκρασία λόγω χαλασμένου θερμοστάτη που έμεινε κλειστός διότι αν έμενε ανοιχτός δεν θα είχε θέμα παρά μόνο το καλοριφέρ,που ήταν καλοκαίρι φυσικά,διότι αυτές οι βλάβες συνήθως με τη ζέστη βγαίνουν,μου έβγαλε μια ένδειξη με ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και το αυτοκίνητο έσβησε σε μερικά δεύτερα,ίσα-ίσα να παρκάρεις στην άκρη του δρόμου...!!
Έμεινα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
Η τύχη μου ήταν ότι μόλις είχα γυρίσει από ένα ταξίδι 6000 χλμ. όπου είχα πάει σε αρκετές χώρες της Βόρειας Ευρώπης...!!!
Ωραίο και ταξιδιάρικο το Πεζώ αλλά ΤΖΑΠΑΝ δεν είναι..!!
Όσο για την ποιότητα της βενζίνης,έχουν δει τα ματάκια μου ΠΟΛΛΑ,γιαυτό κατέληξα εκεί που σου έγραψα για να μπορώ να ζητήσω και ευθύνες αν μου τύχαινε κάτι.Όμως χρόνια τώρα όλα πάνε καλά.
Σήμερα οι εταιρείες πετρελαίων έχουν αγοράσει πολλά πρατήρια, λόγω ανταγωνισμού δεν μπόρεσαν να τα κρατήσουν οι ιδιώτες,οπότε βρίσκεις εύκολα εταιρικό σε όλες τις γειτονιές όπως και στις Εθνικές οδούς.
Σε πρόσφατο ταξίδι μου,δεν θα πω που,έβαλα σε κάποιο επαρχιακό βενζινάδικο σε πολύ τουριστικό μέρος.Παρόλα αυτά όταν επέστρεφα σπίτι δοκίμασα και το κορόλα κυριολεκτικά ΣΕΡΝΟΤΑΝ,δεν πήγαινε πάνω από 140-150.
Εννοείται η δοκιμή ήταν για δευτερόλεπτα επειδή κάτι δεν μου καθόταν καλά.
Ευτυχώς ξοδεύτηκε στο ταξίδι αρκετή και μόλις γύρισα φούλαρα με κατοστάρα της ΕΚΟ που δεν γίνεται με πρόσθετα όπως η shell από ότι λένε οι ειδικοί.
Το αυτοκίνητο συνήλθε και δεν χρειάστηκε να αδειάσω το τεπόζιτο.
Ήταν σαν να είχα βάλει ΜΑΖΟΥΤ, τέτοιο χάλι,προφανώς πολύ κακή ποιότητα καυσίμου από ένα βενζινάδικο που ίσως να μην είχε καθαρίσει ποτέ τις δεξαμενές του για καμμιά 30-40 χρόνια.
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. -
Η θερμοκρασία κινητήρα είναι πάντα εκεί οση ωρα και να λειτουργεί ο κινητήρας. Είναι λίγο κατω ςπο τη μέση. Και σε εσάς έτσι ειναι, είναι φυσιολογικό;
Toyota Corolla 2019