-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
CVT βαζει στα φθηνα αμαξια της. Στα Lexus εχει κλασσικα αυτοματα.
Ιδιο υβριδικό σύστημα έχουν και τα Lexus με το eCVT, δεν έχουν άλλο αυτόματο. Τα ΜΗ-υβριδικά προφανώς ΔΕΝ έχουν CVT, αφού δεν μπορεί να αντέξει τόση ροπή το CVT. To eCVT δεν είναι CVT (δεν έχει ιμάντες και τρχαλίες) είναι κανονικό πλανητικό.
Τα περισσοτερα μοντελλα Λεξους και Τογιοτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υβριδικα. Μην κοιτας τις πωλησεις στην Ελλαδα. Στην Αμερικη εχει αλλη εικονα. Ακομα και στην μικρη κατηγορια τα περισσοτερα που πουλανε δεν ειναι υβριδικα, κυριως γιατι τα υβριδικα τους ειναι αργα.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Στέφανε ασ συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε (εαν ποτέ πάμε βόλτα θα σου εξηγήσω)...το πατινάρισμα είναι ενγενές του μετατροπέα ροπής επίσης.
Στους μετατοπεις ροπης κλασσικων αυτοματων δεν υπαρχει συνδεση με τον κινητηρα αφου η μεταφορα την ενεργειας ειναι μεσω των υγρων. Αρα μην μπερδευουμε το πατιναρισμα συμπλεκτη κλασσικου που θα τον καψει με αυτο του μετατροπεα ροπης που δεν θα παθει τιποτα, και ουτε ειναι κακο σε κατι περα απο το θα περιμενεις μεχρι να κινηθει.
-
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
Στους μετατοπεις ροπης κλασσικων αυτοματων δεν υπαρχει συνδεση με τον κινητηρα αφου η μεταφορα την ενεργειας ειναι μεσω των υγρων. Αρα μην μπερδευουμε το πατιναρισμα συμπλεκτη κλασσικου που θα τον καψει με αυτο του μετατροπεα ροπης που δεν θα παθει τιποτα, και ουτε ειναι κακο σε κατι περα απο το θα περιμενεις μεχρι να κινηθει.
Δεν διαφωνώ, αλλά γιατί απαντας σε εμένα? Είπα εγώ ποτέ γι απατινάρισμα κανονικού συμπλέκτη? Μίλησα απλά ότι δεν έχει μόνο το eCVT πατινάρισμα, αλλά και ο μετατροπέας.
-
Δεν ενοχλει πουθενα, για το eCVT δεν γνωριζω. Παντως στο αυτοματο απλα οι στροφες ειναι ποιο πανω απο αυτες που θα ειχε το μηχανικο και σιγα σιγα ταιριαζουν με το κιβωτιο.
Το CVT απο οτι εχω ακουσει κολλαει στις 5000 στροφες και μενει εκει μεχρι να ανεβει η ταχυτητα. Το αυτοματο δεν κανει ετσι.
Τεσπα, τζαμπα μαλωνουμε γιατι το συστημα της Τογιοτα ειναι για οικονομια και απλοτητα. Τα μειον για μενα ειναι αμελητεα, μαλιστα το μεγαλυτερο μειον ειναι μονο οι επιδοσεις που θα ηθελα καλυτερες.
-
Μακάρι να είχαμε 45-50 % απόδοση μακάρι το τούρμπο να ανέβαζε την απόδοση.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Μακάρι να είχαμε 45-50 % απόδοση μακάρι το τούρμπο να ανέβαζε την απόδοση.
Το τουρμπο ανεβαζει το ΒΑ, γιαυτο ολα τα ντηζελ εχουν τουρμπο. προσθετει πολυπλοκοτητα ναι αλλα στο τελος κερδιζεις παραπανω.
Τωρα μιλαμε εφαρμογη απο το 1925, δεν ειναι κατι νεο.
-
Στην βενζίνη τον ανεβάζει;
-
Λογικα ναι. Αλλοιως γιατι να το βαλουν;
-
Ποια υβριδικά έχει με dct η Honda;
εχουν εξελιξει απο το 2012 ενα κιβωτιο διπλου συμπλεκτη το οποιο συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα λύνοντας ετσι τα προβλήματα των διπλοσυμπλεκτων στις χαμηλές ταχύτητες και στην εκκίνηση.
Το εντυπωσιακό της μετάδοσης αυτής είναι ότι καθώς στα dct έχεις πάντα δύο σχέσεις on line μπορεί ο θερμικός να χρησιμοποιεί την 4η σχεση ενώ ο ηλεκτροκινητήρας την 5η πετυχαίνοντας έτσι την μέγιστη δυνατή απόδοση. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι πολύ καλό σε απόκριση, τελική ιπποδύναμη και κατανάλωση καυσιμου.(100hp/l 4lt/100km)το φοράνε το jazz, το hrv, το city, το freed και το jade, ευρώπη δεν ήρθε ποτέ όπως δεν ήρθε και το 8dct με tc.
-
το qq που θα εχει turbo θα φτανει πολυ υψηλα την θερμικη διαχείριση, ετσι υπόσχεται.
τα ecvt που πατινάρουν μπορούν να προγραμματιστουν να δουλεψουν με paddles αλλα δυστυχως η toyota δεν μας κάνει την χάρη παρά μόνο σε κάποια μοντέλα, είχε και το auris πάντως.
Επίσης τα παλια ecvt δεν εχουν καμια απολυτως σχέση με τα νέα, μπορείς με λίγο γκάζι να κρατας χαμηλα τις στροφές και να επιταχύνεις με εξαιρετική γραμμικότητα ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες -
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
το qq που θα εχει turbo θα φτανει πολυ υψηλα την θερμικη διαχείριση, ετσι υπόσχεται.
τα ecvt που πατινάρουν μπορούν να προγραμματιστουν να δουλεψουν με paddles αλλα δυστυχως η toyota δεν μας κάνει την χάρη παρά μόνο σε κάποια μοντέλα, είχε και το auris πάντως.
Επίσης τα παλια ecvt δεν εχουν καμια απολυτως σχέση με τα νέα, μπορείς με λίγο γκάζι να κρατας χαμηλα τις στροφές και να επιταχύνεις με εξαιρετική γραμμικότητα ειδικά στις χαμηλές ταχύτητεςποιο ειναι το QQ?
οταν μιλαμε για ΙΧ ΒΑ για τον κινητηρα δεν θα σου πει κανενας γιατι οι αναγκες ειναι διαφορετικες απο την βελτιστη αποδοση (σε ενα βαθμο αφου παιζουν και καυσαερια οικονομια). Γιατι περα απο τους ρυπους μεγαλο ρολο παιζει και η ομαλη και ησυχη λειτουργια και το κοστος.
-
Τέλος πάντων, πολλά νούμερα υπάρχουν στο internet έστω και πίσω από paywall. Οι ατμοσφαιρικοί της toyota είναι 2-3 μονάδες παραπάνω στο efficiency από τους turbo της.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω παραγγήλει την Corolla hatchback hybrid με τον δίλιτρο κινητήρα, την έκδοση Style.
Επιτέλους μετά απο 4 μήνες αναμονής πλησιάζει ο καιρός σε 1 μήνα περίπου παραλαμβάνω.Όντας αρκετά άσχετος και απο Toyota αλλα και απο υβριδικά αλλα και ίσως γενικότερα απο αυτοκίνητα, νομίζω πως βρίσκομαι στο κατάλληλο forum για να διευκρινίσω κάποιες απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί.
-
Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά στις εκδόσεις και στα έξτρα που διατίθονται στην Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ειδικά Αμερική? Είναι ιδέα μου ή εχουμε πολύ πιο περιορισμένες επιλογές?
-
Η 17αρα ζάντα επηρεάζει με κάποιο τρόπο την απόδοση σε σχέση με την 16αρα και αν ναι με ποιον?
-
Εχω δει αρκετες Corolla με 4πλη εξάτμιση καθώς και άλλα εξτρα εκτός κατασκευαστή. Υπάρχουν καταστήματα στην Ελλάδα που ειδικεύονται σε αυτό, και τέτοιες αναβαθμίσεις δεν σου κανουν void την εγγύηση κατασκευαστή?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και για την υπομονή στις χαζές ερωτήσεις.
-
-
Καλημέρα,
Έχει κανείς ασχοληθεί με το android auto ώστε με κάποιο dongle να συνδέεται ασύρματα με το κινητό?
Έχω δει κάποιες λύσεις στο internet αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμες πχ aawireless και carsifi -
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
-
Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά στις εκδόσεις και στα έξτρα που διατίθονται στην Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ειδικά Αμερική? Είναι ιδέα μου ή εχουμε πολύ πιο περιορισμένες επιλογές?
-
Η 17αρα ζάντα επηρεάζει με κάποιο τρόπο την απόδοση σε σχέση με την 16αρα και αν ναι με ποιον?
-
Εχω δει αρκετες Corolla με 4πλη εξάτμιση καθώς και άλλα εξτρα εκτός κατασκευαστή. Υπάρχουν καταστήματα στην Ελλάδα που ειδικεύονται σε αυτό, και τέτοιες αναβαθμίσεις δεν σου κανουν void την εγγύηση κατασκευαστή?
Με το καλό να παραλάβεις!! Εξαιρετικό το 2λιτρο σύνολο...θα το ευχαριστηθείς πάρα πολύ!!
-
Μην συκγρίνεις με ΗΠΑ...άλλος κόσμος, άλλες προδιαγραφές. Αλλά ακόμα και σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν διαφορές και είναι -ανεξήγητες για εμένα - επιλογές της Toyota Hellas. Εκτός από ηλιοροφή δεν μπορείς να προσθέσεις άλλο έξτρα ξεοπλισμό στην Ελλάδα.
-
Ελάχιστα επηρεάζει η 17αρα, μπορεί να αυξήσει ελάχιστα την κατανάλωση αλλά βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού και τα περιθώρια πρόσφυσης, ειδικά σε σχέση με την 16αρα που έρχεται με άθλια ελαστικά.
-
Με 4πλη εξάτμιση δεν έχω δει ποτέ...ίσως να μην ήταν υβριδικές? Ένας οποιοσδήποτε εξατμισάς μπορεί να στα κάνει αυτά, με αμφίβολο φυσικά αποτέλεσμα σε οτιδήποτε άλλο πέραν τους αισθητικού. Η εγγύηση είναι μεγάλο θέμα...θα πρέπει να αποδειχτεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση ευθύνεται για την ζημιά...αλλά είναι ου μπλέξεις καλύτερα.
-
-
Μπράβο για το θάρρος σου να επιλέξεις δίλιτρο στην χώρα της παράνοιας. Περιμένουμε σχόλια για την λειτουργία των paddles.
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα,
Έχει κανείς ασχοληθεί με το android auto ώστε με κάποιο dongle να συνδέεται ασύρματα με το κινητό?
Έχω δει κάποιες λύσεις στο internet αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμες πχ aawireless και carsifiεχω παραγγειλει το καρ-σηφη
τελος 11ου
αγνωστη η πραγματικη λευτουργικοτητα του ομως
οπως και σε ολα αυτα
μονο καποια ααγουαιαρλες εχουν ερθει και παντως οσα ηρθαν λειτουργουν καλα σε βιταρα-μπος, κατι που δεν εξασφαλιζει οτι θα λειτουργουν και σε ολα τα ινφοτειμεντ καθως το μπος ειναι οπεν σορς και οι ντεβς με το aawls διορθωσαν οτι προβλημα υπηρχε με updates καθως μπορουσαν να το εξομοιωσουν -
Πραγματι μπραβο σου για το διλιτρο, εξαιρετικη επιλογη.
Και εγω που σκεφτομαι το black edition 1.8 , με ξενερωνει που στα ιδια σχεδον λεφτα (ενα 500ρικο διαφορα) ειναι το active plus 2.0 που το θεωρω 100 φορες ανωτερο.....αλλα η χωρα μας σε τιμωρει πολυ ασχημα... +3.740 ευρω σε φορους στη 10ετια χωρια αυξημενη ασφαλιση και δυσκολια μεταπωλησης. Δυσκολα το κανεις το βημα... -
Καλησπέρα σε όλους,
Σε corolla hb με 2000 χλμ, σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κυρίως στην όπισθεν η σε απότομη κλίση δρόμου, πριν ακινητοποιηθει το αμαξι μ κάνει θόρυβο στα φρένα στις δαγκάνες. Τον θόρυβο τον κάνει κ σε ευθεία σε φανάρι πχ πριν σταματήσω η όταν παρκάρω κ στριβω τιμόνι πατώντας κ αφήνοντας το φρενο.
Από την toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος κ ότι τον κάνει στα αυτόματα κ ειδικά στα υβριδικα κ ότι οφείλεται στην εμπλοκή απεμπλοκή στα φρένα όταν τα πατάς σιγά σιγά. Δοκίμασαν και δύο αλλά ίδια οχήματα που είχαν εκεί κ μ είπαν ότι κάνει ακριβώς το ίδιο.
Σε όσους έχετε το ίδιο μοντέλο σας το κάνει κ εσάς η να ψαχτω περισσότερο;
Ευχαριστώ -
Φυσιολογικό μου ακούγεται. Γιατί όταν πατάς φρένο, στην αρχή δεν ενεργοποιούνται τα φρένα (τακάκια) αλλά η επιβράδυνση με τον ηλεκτροκινητήρα. Μετά - εφόσον χρειαστεί - γίνεται η ενεργοποίηση των φρένων και επειδή είναι ηλεκτουδραυλικά, ακούγεται ο ήχος. Δηλαδή το πετάλ του φρένου δεν ενεργοποιεί τα φρένα αλλά είναι ένας διακόπτης (ροοστατικός) πάνω στον εγκέφαλο των φρένων. Είναι αρκετά διαφορετικό σύστημα από τα κοινά φρένα.
Toyota Corolla 2019