-
Ο γύρος τα λέει σωστά! Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για επιχειρείν. Ούτε βεβαίως μειώνει κάποιον το ότι δεν μπορεί να συλλάβει μια καινοτόμα ιδέα ή υπηρεσία ή προϊόν και να στήσει μια εξαγωγική επιχείρηση για να βοηθήσει τη χώρα του.
Όλοι μπορούμε με τον τρόπο μας και τις ικανότητες μας να βοηθήσουμε, εφόσον θέλουμε...
-
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΑΒΡΟΣ....
-
Επρεπε να έρθει ο κορωνοϊός για να κάνει νίκη ο γαύρος εκτός έδρας στην Ευρώπη....
-
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΑΒΡΟΣ....
Ένας Πασαλιμανιώτης γάβρος συμπορεύεται μαζί σου.
-
Δεν μου αρέσει που περνώ τα ίδια με τον γάτο σε αξιολόγηση βιογραφικών.
Τα περισσότερα ΔΕΝ πληρούν την απαραίτητη προϋπόθεση (εμπειρία) κάποιοι εξ αυτών έχουν στείλει και στο παρελθόν, πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως δεν διαβάζουν καν την αγγελία.Μου αρέσει που δεν βρίσκομαι με την πλάτη στον τοίχο και θα προσλάβω μόνο αν προκύψει κάποιος που πληροί τις προϋποθέσεις.
Δεν μου αρέσει που οι περισσότεροι που γνωρίζω δεν επενδύουν στον εαυτό τους και τις γνώσεις τους.
-
Εγώ να κάνω την αφελή ερώτηση του πως θα έχει κάποιος προϋπηρεσία αν δεν τον προσλάβει κανείς επειδή δεν έχει προϋπηρεσία; Γιατί στην Ελλάδα βλέπουμε εργοδότες να θέλουν 25χρονους με Master's, με 10 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο, για τον βασικό μισθό...
-
oh well
-
Εγώ να κάνω την αφελή ερώτηση του πως θα έχει κάποιος προϋπηρεσία αν δεν τον προσλάβει κανείς επειδή δεν έχει προϋπηρεσία; Γιατί στην Ελλάδα βλέπουμε εργοδότες να θέλουν 25χρονους με Master's, με 10 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο, για τον βασικό μισθό...
ρε συ δια παραπονιεται ο περιορισμενης εκδοσης γιατι ενω βαζει στη αγγελια οτι θελει απαραιτητα προυπηρεσια, του στελνουν χωρις. προφανως και υπαρχουν θεσεις χωρις προυπηρεσια, το αναφερουν τοτες. π.χ. οι τωρινες δικες μου ειναι ολμοστ ανευ, εμπειρια πρακτικης ασκησης 6μηνου και λιγοτερο... εχει ομως προυποθεσεις αντικειμενου. βασικες, μη σκεφτεις τπτ ιδιαιτερο. με προβλημα οτι στελνει ο καθε ενας που εχει ανοιξει πισι και εξσελ και ονομαζει τον εαυτο του μηχανικο η/υ. μερικοι εχουν δει μονο κινητο. και μεγιστοτατο το προβλημα πολλων αλλων που απαντουν με βιογραφικα και μεταπτυχιακα αλλα στην συνεντευξη δειχνουν ασχετοσυνη με το αντικειμενο. ουτε την πληροφορικη αλφα βητα δεν τους εχουν διδαξει και δεν εχουν ψαξει να μαθουν, πως να το κανουμε δε μπορεις πτυχιουχος της ταδε πανεπιστημιακης σχολης υπολογιστων να ΑΓΝΟΕΙΣ την εννοια του άι πι. τρατζικ...
ΑρΕς
νικ επεριμενα κατι, αν το εστειλες και δεν το ελαβα, γιουζ την διευθυνση του email μου απέυθειας οχι μεσω 4t γιατι τα πεταει το φιλτραρισμα στα spam
ΑρΕς
τρατζικ μαγκα μου το καριερα. οτι βαζουμε εκει ερχονται του κοσμου τα ασχετα, απο κοπελες με εντυπωσιακες φωτο και σχολη κομμωτικης, μεχρι ταμειας σε σουπερ μαρκετ που 'ξερει' τυφλο. για μηχανικος άι τι ε? ανορθογραφα τοσο που κανουν τον γυρο φιλολογο. και μερικα στη φαση να εντυπωσιασουμε κετς, με χρηση ελληνικης φορμας και χεντερ αλλα με αγγλικα του στυλ Γνωσεις προγραμματισμου: c plous plous with good use of her. ναι ρε συ, χερ. και πλους με ο. που ενα συν θελει μονο. και μισα αγγλικα, μισα ελληνικα.
Αγορια μου και κοριτσια μου, απλα... οτι ξερετε με απλα ελληνικα, με ειλικρινεια και χωρις επαρση. Και με ψαξιμο πρωτα, βρειτε επαγγελματικες φορμες -ο ινφλουένσερ και το γιουτιουμπ ειναι για τον μπεο -, χρησιμοποιειστε pdf, οχι word γιατι το πρωτο που κανουν τα κοριτσια μου που παιρνουν τις συνεντευξεις ειναι να δουν αν ξερετε να γραφετε, παει το σπέις μπαρ συννεφο. μια γραμματοσειρα, οχι κοπυ παστέ ότι ναναι οπου ναναι. σειρα αναστροφη, πρωτα η εμπειρια, μετα οι σπουδες. αγορακια ο στρατος και τι κανατε εκει, δεν πιανει, δεν μετραει, εχουν κανει και οι εργοδοτες φανταρια. καλυτερα πες με τι εχεις ασχοληθει πραγματικα. και οχι, τζόιν στη σι κου ελ δεν ειναι σεξουαλικη παρενοχληση. ισως ειναι αυτο ακριβως οταν κοριτσια ερχοσαστε ντυμενες 'θα το ριξω το αφεντικο στο κρεβατι' σε συνεντευξη. επισης απλα, ανθρωπινα και με ειλικρινεια. και βασικο, το βραδυ αντι για μαστερσεφ, ανοιξε το λαπτοπ και ψαξε-μαθε-ερευνησε-παιδεψου.
καλυτερο το σκάι γουόκερ, ισως επειδη ειναι λιγοτερο γνωστο, μπαινουν οι πιο ψαγμενοι.
-
Πάντως θύμαμαι και στην σχολή μας έλεγαν να βάζετε τα πάντα στο βιογραφικό....
Επίσης, θυμάμαι γυμνάσιο να κάνω γλώσσα προγραμματισμού c++.
Αλήθεια....κάναμε..
Μιλάμε για άπειρα χρόνια πριν.
Θυμάμαι ακόμα και τώρα κάποια
If-then και τις αγκύλες, θυμάμαι που το έκανα να κάνει μαθηματικές πράξεις...
Πω πω τι θυμήθηκα.....Από τότε έχω να ασχοληθώ.
Είναι δυνατόν ούτε αυτά να μην ξέρουν απόφοιτοι πολυτεχνειου;;
-
Πάντως θύμαμαι και στην σχολή μας έλεγαν να βάζετε τα πάντα στο βιογραφικό....
Επίσης, θυμάμαι γυμνάσιο να κάνω γλώσσα προγραμματισμού c++.
Αλήθεια....κάναμε..
Μιλάμε για άπειρα χρόνια πριν.
Θυμάμαι ακόμα και τώρα κάποια
If-then και τις αγκύλες, θυμάμαι που το έκανα να κάνει μαθηματικές πράξεις...
Πω πω τι θυμήθηκα.....Από τότε έχω να ασχοληθώ.
Είναι δυνατόν ούτε αυτά να μην ξέρουν απόφοιτοι πολυτεχνειου;;
στη σχολη τα αριστεροδεξουλια που χωθκαν ως καθηγηται που να ξερουν απο τον ρήαλ γουόρλντ?
βιογραφικα συντομα οσο γινεται, ολοι ξερουν τα δυνατα σημεια και τη μπουρδα ποια ειναι.
...και επειδη ακουγομαι κακος. και ειμαι κακος. ομως καταλαβαινω τη λαχταρα για δουλεια και την αναγκη. ειδικα του τρανταπενταροσαρανταροπενηνταροεξηνταρη με τις υποχρεωσεις στο κεφαλι του και το μελλον το ζοφερο. χρειαζεται ψυχραιμια και να ψαχτεις στο τι θα κανεις, πως θα το κανεις και πως θα το παρουσιασεις. και μπορει να πληρωνονται οι αμαρτιες, βλεπε ειχαμε σιγουρατζα τη δουλεια και δεν επενδυαμε σε γνωση και εμπειρια μεχρι που ηρθε η κακια η στιγμη, αλλα ολα ανθρωπινα ειναι. και μακαρι να κοστιζε λιγοτερο η εργασια - βλεπε κοστη ασφαλισης, εφοριες και σκατα, να ητανε παραδεισος προσφορας εργασιας. αλλα δεν βοηθατε, μια πιτσαντορο, μια αλαξη, μια γουρλοματι.
-
Γάτε Sorry, δεν έστειλα. Σχόλαγα αργά (πουτάνα microsoft, βίασε 3 sql server με ένα update) και οι μικρές είχαν όρεξη να με βασανίσουν μόλις γύρναγα σπίτι.
Πρέπει να μελετήσω την αγγελία, να δω που σε καλύπτω και που όχι, για να σου τα πω από το μέιλ (μη λες μετά ο μλκ ο νικ δεν διάβασε, θα έχεις δίκιο). Βιογραφικό θα στείλω ακόμα και αν ξέρω ότι δεν σου κάνω (θα σου πω όμως ότι δεν σου κάνω, έτσι να το έχεις, ακόμα και για άσχετη ανειδίκευτη δουλειά, είτε από εσένα είτε από γνωστό σου).
edit. Εχεις mail
-
Δεν μου αρέσει που όλοι τα θέλουν όλα έτοιμα.
Κατανοώ τη θέση του Γάτου (και θαυμάζω και τα αυτόματα τετρακίνητά του και το ότι καταφέρνει να διατηρεί ζωντανή επιχείρηση πληροφορικής στην Ελλάδα της κρίσης) αλλά έχετε δει έστω μία αγγελία για δουλειά πλέον, που να ζητάει αρχάριο;
Όπως είπε κι ο φίλος πριν, αν για να βρεις δουλειά και να αποκτήσεις εμπειρία, πρέπει να έχεις ήδη εμπειρία, οδηγούμαστε σε λογικό (νεοελληνικό) αδιέξοδο. Εφόσον χρειάζεται εμπειρία ακόμη και για να δουλέψει ως τζούνιορ κάποιος, που θα τη βρει;
Η ανώτερη κι ανώτατη εκπαίδευση είναι τόσο μπουρδέλο, όσο την κατάντησαν τα 50 τελευταία χρόνια δικομματισμού, για τα οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι με την ψήφο μας αλλά και την διαγωγή μας στην νεότητά μας, όταν ήμασταν κι εμείς στην εκπαίδευση. Κι αν σήμερα αρχίσουν να αλλάζουν τα πάντα στην εκπαίδευση, θα πάρει 15 χρόνια μέχρι να παράγονται τελειόφοιτοι με καλές βασικές γνώσεις κι εμπειρία. Στο χώρο μάλιστα της πληροφορικής, που η κάθε τεχνολογία έχει διάρκεια ζωής 3-5 χρόνια πριν αντικατασταθεί πλήρως απ' την επόμενη τεχνολογία, είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί τζούνιορ 'έμπειρος'.
Να προτείνω μια καινοτομία για επιχειρήσεις, που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας;
Δεν είναι και τόσο καινούρια ιδέα, καθώς εφαρμόζεται παντού τα τελευταία 3-4 χιλιάδες χρόνια:
-
πηλιε, η πρακτικη υπαρχει και στα τει και στα αει. και μαλιστα χωρις κοστος.
το προβλημα στις πρακτικες ειναι οτι βρισκει ο μπαμπας του πασοκοκλωνου του να κανει πρακτικη σε καποια μπουρδα δεκο ή γενικα σε ασχετο επαγγελμα. και ετσι δεν λειτουργει η πρακτικη σαν διαβατηριο για εργασια. παει ο οτε και δεη συννεφο. εγω παντως εχω ηδη 4 απο πρακτικες που προσελαβα με το τελος της. και πολυ περισσοτερους που τα ξυσανε και δεν συνεχισανε.
επισης αυτο που μου γυριζει το ματι αναποδα ειναι η προχειροτητα που αντιμετωπιζουν οι υποψηφιοι το βιογραφικο. χυμα στο κυμα, διαφορετικα φοντ σε καθε γραμμη, ανακατα σπουδες και εμπειρια, ορθογραφικα λαθη. μορφολογικα λαθη που σε άι τιδες δειχνουν μαλακα χρηστη.αν πραγματι θες να βρεις δουλεια φροντιζεις το βιογραφικο να ειναι στη πενα. οχι δυσαναγνωστο και να μυριζει προθυμια οχι γραψαρχιδια. το επαναλαμβανω, πανω προσωπικα στοιχεια, μετα εμπειρια με αναστροφη χρονολογικη σειρα, μετα σπουδες, επισης με αναστροφη σειρα, μετα σκιλς και ξενες γλωσσες και τελος ενδιαφεροντα. ντοτ.
παπαριες ειμαι προθυμος, γουσταρω να με πηδηξετε, εχω-ονειρο-να-γενω-ρουφιανος και εκθεση δεν πιανουν.
πιανει ομως στην εμπειρια να γραψεις τη καλη τη πρακτικη, το παραπανω που εκανες απο τη σχολη και εφτιαξες μια εφαρμογουλα, οτι δουλεψες γιατι δεν ειχες φραγκα.
τελος, διαβαζουμε τι σκατα ζητανε, το εχουμε ή δεν το εχουμε. και οχι, άι τι δεν εισαι οταν τελειωνεις μεση εκπαιδευση ή επειδη κανεις φορματ τον υπολογιστη του γειτονα με το ντι εν έι στην οθονη.
που να δεις και οταν ζητας εμπειρια τι ερχεται, οι μισοι ειναι μπαριστες - τι σκατα ειναι αυτο? καφετζης? - που ομως ειναι λεει και μανατζερ της επιχειρησης και μηχανογραφησε το καψιμι.
ΑρΕς
προβλημα μεγαλο και η πασοκοποιηση των παιδιων μας. οι πιο ψαγμενοι στελνουν το καλογραμμενο το μπάιο και ειναι και γεματο με σκιλς. που τα επηρανε μια νυχτα με πανσεληνο. και τους ρωτας, ρε μαγκα ποια ειναι ειναι η διαφορα σε ιντερπριτερ και σε κομπάιλερ αφου εισαι γνωστης σι πλους πλουτς, πάιθον και δεν ξερω εγω τι αλλο? κλαμα μιλαμε μολις ρωτησεις εστω και βασικα. εχει φυγει τριαδα υποψηφιων μαζι, μπηκε ο πρωτος, τον ρωτησε η Αννα, αποδειχτηκε οτι του ειπε ενας φιλος του να το γραψει, βγηκε εξω, το ειπε στους αλλους, τους ειχαν πει και σε αυτους να γραψουν μαλακιες, φυγανε ολοι μαζι.
Εντιτ σημερινον
ερωτω λοιπον την υπευθυνη για στατιστικα για τις αγγελιες. ενεφανισθει λοιπον και κατηγορια με τεσσερα (4) βιογραφικα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ στοιχεια επικοινωνιας. οεο. τριτοβαθμιας. οεο. τα δυο με μεταπτυχιακα. οεο πολυ. το πασοκισαμε.
-
το προβλημα στις πρακτικες ειναι οτι βρισκει ο μπαμπας του πασοκοκλωνου του να κανει πρακτικη σε καποια μπουρδα δεκο ή γενικα σε ασχετο επαγγελμα. και ετσι δεν λειτουργει η πρακτικη σαν διαβατηριο για εργασια. παει ο οτε και δεη συννεφο. εγω παντως εχω ηδη 4 απο πρακτικες που προσελαβα με το τελος της. και πολυ περισσοτερους που τα ξυσανε και δεν συνεχισανε.
επισης αυτο που μου γυριζει το ματι αναποδα ειναι η προχειροτητα που αντιμετωπιζουν οι υποψηφιοι το βιογραφικο. χυμα στο κυμα, διαφορετικα φοντ σε καθε γραμμη, ανακατα σπουδες και εμπειρια, ορθογραφικα λαθη. μορφολογικα λαθη που σε άι τιδες δειχνουν μαλακα χρηστη.αν πραγματι θες να βρεις δουλεια φροντιζεις το βιογραφικο να ειναι στη πενα. οχι δυσαναγνωστο και να μυριζει προθυμια οχι γραψαρχιδια. το επαναλαμβανω, πανω προσωπικα στοιχεια, μετα εμπειρια με αναστροφη χρονολογικη σειρα, μετα σπουδες, επισης με αναστροφη σειρα, μετα σκιλς και ξενες γλωσσες και τελος ενδιαφεροντα. ντοτ.
παπαριες ειμαι προθυμος, γουσταρω να με πηδηξετε, εχω-ονειρο-να-γενω-ρουφιανος και εκθεση δεν πιανουν.
πιανει ομως στην εμπειρια να γραψεις τη καλη τη πρακτικη, το παραπανω που εκανες απο τη σχολη και εφτιαξες μια εφαρμογουλα, οτι δουλεψες γιατι δεν ειχες φραγκα.
τελος, διαβαζουμε τι σκατα ζητανε, το εχουμε ή δεν το εχουμε. και οχι, άι τι δεν εισαι οταν τελειωνεις μεση εκπαιδευση ή επειδη κανεις φορματ τον υπολογιστη του γειτονα με το ντι εν έι στην οθονη.
που να δεις και οταν ζητας εμπειρια τι ερχεται, οι μισοι ειναι μπαριστες - τι σκατα ειναι αυτο? καφετζης? - που ομως ειναι λεει και μανατζερ της επιχειρησης και μηχανογραφησε το καψιμι.
ΑρΕς
προβλημα μεγαλο και η πασοκοποιηση των παιδιων μας. οι πιο ψαγμενοι στελνουν το καλογραμμενο το μπάιο και ειναι και γεματο με σκιλς. που τα επηρανε μια νυχτα με πανσεληνο. και τους ρωτας, ρε μαγκα ποια ειναι ειναι η διαφορα σε ιντερπριτερ και σε κομπάιλερ αφου εισαι γνωστης σι πλους πλουτς, πάιθον και δεν ξερω εγω τι αλλο? κλαμα μιλαμε μολις ρωτησεις εστω και βασικα. εχει φυγει τριαδα υποψηφιων μαζι, μπηκε ο πρωτος, τον ρωτησε η Αννα, αποδειχτηκε οτι του ειπε ενας φιλος του να το γραψει, βγηκε εξω, το ειπε στους αλλους, τους ειχαν πει και σε αυτους να γραψουν μαλακιες, φυγανε ολοι μαζι.
Εντιτ σημερινον
ερωτω λοιπον την υπευθυνη για στατιστικα για τις αγγελιες. ενεφανισθει λοιπον και κατηγορια με τεσσερα (4) βιογραφικα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ στοιχεια επικοινωνιας. οεο. τριτοβαθμιας. οεο. τα δυο με μεταπτυχιακα. οεο πολυ. το πασοκισαμε.
H αγγελια που ειναι να ριξω μια ματια. Αυτα που περιγραφεις τα θυμαμαι γυρω στο 1995-1997 βλεπω η χωρα δεν εχει προχωρησει απο τοτε. Για να ασχολησαι με τετοια (μπαριστα κλπ) περισσοτερο πασατεμπο το βλεπω να σκοτωσεις χρονο οπως και στο φορουμ. Αν καποιος θελει να προσλαβει καποιον γιατι εχει οικονομικο ενδιαφερον απλα λες σε καποιον να τα διαλεξει και να κανει short-list 4-5 ατομα που δειχνουν να εχουν καποιο ταλεντο στο προγραμματισμο και διαλεγεις τον ποιο σοβαρο απο αυτους.
-
ΑρΕς
Εντιτ σημερινον
Διστάζω πολύ να απαντήσω σε όσα γράφεις, γιατί μπορεί εύκολα να παρεξηγηθώ ότι 'σου τη λέω', ενώ έχω εκτίμηση στα ελάχιστα που αντιλαμβάνομαι για το πρόσωπο και την επιχείρηση. Επίσης ότι γράψω, δεν απευθύνονται μόνο στο Γάτο.
Όσο μεγαλύτερο πρόβλημα γενικής-θεωρητικής εκπαίδευσης χωρίς εξειδίκευση υπάρχει, τόσο περισσότερο πανέτοιμους απαιτούν τους υποψηφίους οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έχει επικρατήσει μια πολύ καπιταλιστικο-νεοφιλελεύθερη λογική του τσακ-μπαμ, πως και καλά, θα υπάρξει στην Ελλάδα talent pool με ανθρώπους ειδικευμένους κι έμπειρους σε όλα, απ' το οποίο pool όταν μια επιχείρηση χρειαστεί κάποια συγκεκριμένα skills, στο τσακ-μπαμ θα τσιμπήσει φθηνό και καλό προσωπικό για όσο διάστημα αυτό απαιτείται και μετά, όταν αλλάξουν οι απαιτήσεις, θα το επιστρέψει το προσωπικό αυτό στο pool και θα τσιμπίσει το επόμενο. Τσακ-μπαμ πάντα! Και με τις ελάχιστες αμοιβές και κόστος πάντα! Κι όχι μόνο στο χώρο της Πληροφορικής, σε κάθε επάγγελμα, από σερβιτόρους και μαγείρους μέχρι γιατρούς κι οδηγούς...
Τα παραπάνω όνειρο, είναι εφικτό μόνο σε ένα θεωρητικό παράλληλο νεοφιλελεύθερο σύμπαν της ελάχιστης προσπάθειας και του μέγιστου κέρδους. Στη πραγματική ζωή, αν μια εταιρεία θέλει πραγματικά εξειδικευμένο προσωπικό με διαπιστωμένη ικανότητα, πρέπει να πάρει ανθρώπους με σχετικές σπουδές και τη βασική επαφή με το επάγγελμα 'από το χεράκι' και να τους αναπτύξει κι εκπαιδεύσει η ίδια, ή μάλλον να τους αναπτύσσει κι εκπαιδεύει η ίδια η εταιρεία, καθ'όλη τη διάρκεια που αποτελούν δυναμικό της εταιρείας. Και δε μιλάμε μόνο για το 'τσάμπα' εξάμηνο της προπτυχιακής πρακτικής, αλλά να υπάρχει μια πορεία παράλληλη της εταιρείας και του υπαλλήλου, που ο ένας να εξαρτάται απ' τον άλλο...
Κι αν θεωρεί μια εταιρεία πως αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, οι εναλλακτικές είναι ακόμη δυσκολότερες: πρέπει να δει μακρύτερα απ' την τοπική αγορά, να είναι ικανή να προσελκύσει, και να προσλάβει, και να κρατήσει άτομα έτοιμα, με διαπιστωμένο το απαιτούμενο ταλέντο κι ικανότητα σε διεθνές επίπεδο, πράγμα όμως που επίσης ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας όπως είναι τα πράγματα και με τις ελληνικές απολαβές, παρόλο που υπάρχει το κίνητρο 'κρασί-θάλασσα-και-τ'αγόρι μου' κι ενώ άλλες χώρες το έχουν καταφέρει (π.χ. Τσεχία)
Ακόμη ένα νεοελληνικό αδιέξοδο...
πι ες, που λες κι εσύ...
Γιατί είναι 'πασοκικό' φαινόμενο, οι οννεδίτες υποψήφιοι είναι τύπος και υπογραμμός, ή απλά τους βολεύει ο μπαμπάς κατευθείαν να τα ξύνουν στον πάμπλικ σέκτορ, καμιά τράπεζα-οργανισμό κλπ. και συνήθως δεν ψάχνουν μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα;
-
Εγώ διαφωνώντας με όλους σας , μη έχοντας στείλει ποτέ μου βιογραφικό και μη έχοντας πάρει , αφού δουλεύουμε με συνεργάτες στο επιστημονικό επίπεδο και με μαστόρια (υπεργολάβους) στο τεχνικό , θα μιλήσω μόνο για αυτά που βλέπω έχοντας την προσωπική μου σχολική - φοιτητική - εργασιακή εμπειρία , την σχολική - φοιτητική του γιού μου και τις σχολικές - φοιτητικές και εργασιακές εμπειρίες , των παιδιών των φίλων μου .
Είναι βασικό να καταλάβουμε όλοι , ότι οι γνώσεις που παρέχονται από το 90 και μετά στο σχολείο , είναι πολύ λιγότερες από αυτές που ήταν από το 60 μέχρι το 90 , κυρίως γιατί πλέον σχολείο πάνε πολλοί που δεν έπρεπε , έχουμε το αίσχος της υποχρεωτικής ΓΕΝΙΚΗΣ εκπαίδευσης μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου , όταν άλλες πετυχημένες χώρες όπως η Γερμανία , εδώ και 70 χρόνια ξεκαθαρίζει τα πράγματα από τα 10 χρόνια των παιδιών , δίνοντας τους όμως πάντα την δυνατότητα εφ΄ όσον το θέλουν να αλλάξουν κατεύθυνση .
Εμείς με την αριστερίλα του 80 κλείσαμε τα πρότυπα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία , προφανώς γιατί τα έπαιρνε ο ολετήρας ΚΑΙ από τα ιδιωτικά , τα οποία γιγαντώθηκαν τότε και από πάρκινγκ για τους κακούς μαθητές που τα θεωρούσαμε , πέραν 5-6 εξαιρέσεων , έγιναν κυριλέ , Μάθαμε τους εκπαιδευτικούς ότι το να γίνουν ξύστες είναι μαγκιά , αυξήσαμε τις θέσεις στην τριτοβάθμια με αποτέλεσμα εκεί που έμπαινε 1 στους 10 , να μπαίνουν 7 στους 10 , άσχετα αν οι μισοί βλέπουν ότι δεν έχει αξία αυτό που σπουδάζουν και το παρατάνε .
Στην χώρα μας λοιπόν η κατώτερη και μέση επαγγελματική εκπαίδευση , η οποία μέχρι το 80 που άρχισε να μας ξεβλαχεύει ο Κωστόπουλος , είχε αρκετά καλή κοινωνική αποδοχή , ενώ ο όρος Μάστορας ήταν σημαντικός για την κοινωνία , μετά με τον διορισμό και το ξύσιμο , πήγαμε στο πτυχίο και μεταπτυχιακό να είναι και ό,τι να είναι .
Κατόπιν προκειμένου να ορίσουμε εξεταστική ύλη για τις πανελλαδικές , πάψαμε να κάνουμε ολοκληρωμένα τα μαθήματα σε Μαθηματικά , Φυσική κυρίως , κόψαμε και ολόκληρα κεφάλαια ή κομμάτια και στέλνουμε τα παιδιά με μεγάλες ελλείψεις στα πανεπιστήμια , όπου εκεί οι καθηγητές ζητάνε να ξέρουν , αυτά που κανονικά θα έπρεπε να ξέρουν .
Μετά όμως και επειδή και οι καθηγητές ξυστοφέρνουν , δεν θέλουν να μπουν οι επιχειρήσεις στις σχολές , δεν μαθαίνουν στα παιδιά σύγχρονα πράγματα , βαριούνται και αυτά για να ξεπεράσουν το σοκ των πανελλαδικών και έτσι φτάνουμε στο να έχουμε πτυχιούχους από 25-30 ετών με πτυχία , μεταπτυχιακά και διδακτορικά ενίοτε , με μηδενική όμως εργασιακή εμπειρία , αλλά και με παρωχημένες γνώσεις , που δεν κάνουν στον Γάτο και στον κάθε Γάτο που θέλει να δώσει δουλειά , αλλά όχι να δουλεύει και ο ίδιος για να μάθει τον νέο ,αυτά που έπρεπε να του είχαν μάθει οι καθηγητές τους αν άφηναν λίγο το ξύσιμο και αν άφηναν τις επιχειρήσεις να εκπαιδεύουν τους φοιτητές .
Ετσι εμφανίζονται να έχουν όλοι δίκιο . Και ο γάτος που δεν βρίσκει και ο πηλιουρίτης που έχει προφανή και αναπάντητα ερωτήματα .
Οπότε όσο η κατάσταση δεν αλλάζει, δεν έχει νόημα να το συζητάμε .
-
Δεν μου αρέσει που υποτίθεται μορφωμένοι και έμπειροι από την ζωή άνθρωποι λένε τέτοιες μαλακίες.
Δεν μου αρέσει που υποτίθεται μορφωμένοι και έμπειροι από την ζωή άνθρωποι δεν βλέπουν ποιοι φταίνε για την κατάντια της κοινωνίας και τον ρόλο τους σε αυτή την κατάντια.
-
κυρίως γιατί πλέον σχολείο πάνε πολλοί που δεν έπρεπε , έχουμε το αίσχος της υποχρεωτικής ΓΕΝΙΚΗΣ εκπαίδευσης
ΜΑΖΕΨΟΥ. Καταλαβαίνεις τι λες???
Υπάρχουν παιδιά που δεν πρέπει να πάνε σχολείο, να μάθουν βασικά πράγματα για τον κόσμο (μαθηματικά, ανάγνωση, γραφή, φυσική, ιστορία)????
Το ότι αυτή η υποχρεωτική γενική εκπαίδευση έχει καταλήξει χάλια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει.
Σκέψου λίγο πρώτα
Υ.Γ. αν σε πει κάποιος φασίστα μετά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν έφαγε ban
-
Το περίεργο είναι πως άτομα που κανείς δεν προσλαμβάνει στην Ελλάδα τα προσλαμβάνουν στη Γερμανία.
Ξέρω δυο γειτονόπουλά μου απόφοιτοι πληροφορικής κι οι δύο δουλεύουν ως προγραμματιστές στη Γερμανία εδώ και δυο - τρία χρόνια.
Εδώ ήταν...μπαρίστες που λέει κι ο γάτος.
Σε αυτό έχεις δίκιο και είναι μέρος του ζητήματος που έγραψα νωρίτερα.
Και μπαρίστες όταν δουλέυουν εδώ αυτοί που δεν βρίσκουν άλλη δουλειά, ο εργοδότης τους θέλει να ξέρουν όλους τους καφέδες και κοκτέιλ, να κάνουν λάντζα, να φροντίζουν για να παραγγέλνουν προμήθειες κι αναλώσιμα και να τα παραλαμβάνουν, να συντηρούν τις μηχανές του εσπρέσο, να κρατούν καθαρές τις τουαλέτες, να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους πελάτες κλπ.κλπ. και πάντα θα είναι σχεδόν απογοητευμένος ο εργοδότης με την απόδοσή τους και που παν χαράμι τα λεφτά που τους πληρώνει, κι εκτός αν είναι τυχεροί κι έχουν δυο μεγάλα ωραία πεταχτά ...μάτια, είναι τυχεροί αν τους λέει 'καλημέρα' που και που.
Στη Γερμανία και τις άλλες χώρες, οι εταιρείες κι οι εργοδότες δεν περιμένουν από κανέναν να κάνει τη δουλειά ΤΟΥΣ και να εκπαιδεύσει το προσωπικό ΤΟΥΣ γι' αυτούς, και δεν ελπίζουν το προσωπικό να περιλαμβάνει 'άνθρωπο ορχήστρα' που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, καλά και φθηνά. Εκεί, θα πάρουν νέους με το βασικό μισθό, θα τους δώσουν συγκεκριμένα καθήκοντα 'από εδώ ως εκεί', θα τους δείξουν το πως, και θα περιμένουν συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Γιατί έχουν σύστημα στη δουλειά τους που δεν απαιτεί τον Αϊνστάιν για υπάλληλο. Πως γίνεται οι σχεδόν άχρηστοι απαίδευτοι νεαροί Έλληνες, σύμφωνα με την εργοδοσία εντός Ελλάδος, να γίνονται ανάρπαστοι και συνήθως επιτυχημένοι επαγγελματίες για τους κουτόφραγκους, ένας (ελληνορθόδοξος) Θεός το ξέρει...
(Και μεις το ξέρουμε βέβαια, αλλά κάνουμε πως δεν το ξέρουμε).
-
θελειενα: φυσικα το εχω αναθεσει, απλα αυτη τη φορα δεν εφαρμοσα τη μεθοδο άουτσορς προεπιλογη-επιλογη-τους βλεπει ο γατος, εφυγε το άουτσορς που οσο και αν το πλερωσα πολυ (και καλα ειδικες εταιρειες που κανουν τη διαλογη) ηταν σε καθε περιπτωση πασοκ = περναγανε υποψηφιοι που σε μεγαλο ποσοστο η ιντερναλ κοπελια μου που εκανε τη 2η συνεντευξη διαπιστωνε σχεση του υποψηφιου μαζι τους! οεο! επιπλεον ειναι τα μαλα ανοργανωτοι οι ιδιοι με ατομα που κρινουν ασχετα επισης με το αντικειμενο. προς κοινωνικον ελεγχον σταθμης, τσιμπαω και βλεπω και εγω μερικα βιογραφικα! αρκετα τα χρονια μου στην αγορα για να μπορω να το καμω και να κομιζω εντυπωσεις. οχι με πασατεμπο, δεν μου αρεσει, μυγδαλα.
πιλιου: τα βασικα ειναι το προβλημα, αντιλαμβανομαι οτι σου ειναι δυσκολο να το πιστεψεις οτι οι εν ελλαδι πληροφορικαριοι λειτουργουν μονο με λαδι εν δεκω... ουτε την πληροφορικη αλφα βητα μιλαμε... δεν μπορω να εκπαιδευσω καποιον 2,3,4 χρονια για να παρει τις βασικες γνωσεις, προφανως το κανω διαρκως οσο δουλευει για εμενα, αλλα υπαρχουν και ελαχιστα για να ξεκινησει καποιος, κατι σαν μηχανολογους μηχανικους σκεψου που ανακαλυπτουν τον τροχο. θεωρια μπολικη, φινιτ αφτοματα να δουν τα ματια σου. πραξη τιποτε, μιλαμε τιποτε... ενω βλεπω αλλες βαλκανιές πουχου σερβια, κροατια που το επιπεδο ειναι κλασεις πανω απο τη βασικη εδω. και δεν ομιλω για δυσιν. μη σου πω και κατι αιγυπτιους που εχω δει, καλυτεροι ειναι. προς κατανοησις: οταν με το καλο επιστρεψεις, ψαξε σε παρεα πληροφορικαριο καθηγητη δημοσιου. μεσης. μαλιστα επιλεξε να μην ειναι θεολογος με σεμιναριο (πολλοι ειναι τετοιοι στην πληροφορικη οπου για πολλα-πολλα χρονια μπορουσες να διοριστεις με πτυχιο οτιναναι και εξαμηνο σεμιναριο σε γουόρντ ενω αν ειχες πτυχιο πληροφορικης ΔΕΝ μπορουσες να διοριστεις καθως απογορευοταν λογω προσοντων). συστηνω την καταποση ισχυροτατου σπιριτ ανευ μεζεδων παραλιας βολου.
ετοιμομολογια: πασοκ: καθε αριστερος που φορα νάικ και ζάρα και φωναζει για την κακομεταχειριση του προτελαριατου απο τις πολυεθνικες. μετα παει στη δεκο του, μετα στη ταβερνα ή για μπραντς να μιλησει για τους αγωνες του ή τον μπαοκ και μετα σπιτι. εψηφιζε πασοκ. ψηφιζει συριζα, θα συνεχισει να το κανει. επισης καθε νουδουλης. που ειχε καροτσι πεγκ πέρεγκο, το μπιμερ των καροτσιων. φορα νάικ επισης. καποιες φορες και πουμα. σιγουρα χιουγκο. ομιλει περι βαζελου. και περι λονδινου. μετα επισης παει στη δεκο του. μετα αυστηρα στο γκουρμε και μετα για πιτογυρο. μετα σπιτι, στη μαμα. εψηφιζε νουοδου. θα συνεχισει να ψηφιζει νουδου,. συνωνυμα.
εντιτ
Στο μεταξυ ειδα οτι 'βρισκουν' στη γερμανια.
το προβλημα δεν ειναι το 5% που ειναι εξαιρετικοι. ειναι το 95% που ειναι ασχετοι.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]