-
Η Αθήνα ζει με μέσα εισοδηματα παρόμοια με την Βαρκελώνη....
Η ήπειρος πριν χρόνια ήταν από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης αν όχι η φτωχότερη.
Και αν γνωρίσεις Ηπειρώτες θα διαπιστώσεις πως είναι εργατικοί και καλοί άνθρωποι οι περισσότεροι από αυτούς και οι Αθηναίοι, κωλοπαιδα, οι περισσότεροι από αυτούς.
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η Αθήνα ζει με μέσα εισοδηματα παρόμοια με την Βαρκελώνη....
Η ήπειρος πριν χρόνια ήταν από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης αν όχι η φτωχότερη.
Και αν γνωρίσεις Ηπειρώτες θα διαπιστώσεις πως είναι εργατικοί και καλοί άνθρωποι οι περισσότεροι από αυτούς και οι Αθηναίοι, κωλοπαιδα, οι περισσότεροι από αυτούς.
Ευχαριστω LAP
-
Οτσο οι Ολλανδοί είναι παγκόσμια κορυφή στην Γεωργία, μαζί με τους Ισραηλινούς.
Αυτά που είπαν, τα είπαν σαν πακέτο, όχι σαν πανέρι που φωνάζουν, έλα πάρε πάρε, όλα 1 ευρώ...
Για τα χωριά, έτσι ήταν παλιά, γίνονταν διάφορες βλακείες και τοπικισμοί παντού και γίνονται ακόμη, αλλά είναι άνευ ουσίας.
Με τους αυτοκινητόδρομους όλη η επαρχία εκτός της Εύβοιας και λίγο της Κρήτης, δεν δικαιούται να μιλάει ότι δεν έχουν γίνει έργα.
Η Ηπειρος ήταν παλιά η φτωχότερη περιοχή. Τώρα με Εγνατία, Ιόνια και Α3 έχει έλθει στις 2.30 ώρες από την Θεσσαλονίκη και στις 4.30 από Αθήνα ως προς τα Γιάννενα και ανάλογα οι άλλες περιοχές.
Θεσσαλία αυτοκινητόδρομος παντού.
Πελοπόννησος το ίδιο.
Δυτική Μακεδονία επίσης. Και η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.
Κεντρική Στερεά είναι πιο πίσω.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτά που είπαν, τα είπαν σαν πακέτο, όχι σαν πανέρι που φωνάζουν, έλα πάρε πάρε, όλα 1 ευρώ...
Για τα χωριά, έτσι ήταν παλιά, γίνονταν διάφορες βλακείες και τοπικισμοί παντού και γίνονται ακόμη, αλλά είναι άνευ ουσίας.
Με τους αυτοκινητόδρομους όλη η επαρχία εκτός της Εύβοιας και λίγο της Κρήτης, δεν δικαιούται να μιλάει ότι δεν έχουν γίνει έργα.
Η Ηπειρος ήταν παλιά η φτωχότερη περιοχή. Τώρα με Εγνατία, Ιόνια και Α3 έχει έλθει στις 2.30 ώρες από την Θεσσαλονίκη και στις 4.30 από Αθήνα ως προς τα Γιάννενα και ανάλογα οι άλλες περιοχές.
Πελοπόννησος το ίδιο.
Το 2000 είχε το 43% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ευρώπης και οντως ήταν η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης. Το 2022 είχε το 47%. Απλώς προστέθηκαν ακόμα φτωχότερες περιοχές στην Ευρώπη και ανέβηκε στην κατάταξη. Όχι ότι άλλαξε κάτι σημαντικό με τους αυτοκινητοδρόμους.
Δεξιά σαλατοποιηση .
-
Πελοπόννησος το ίδιο.
Το 2000 είχε το 43% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ευρώπης και οντως ήταν η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης. Το 2022 είχε το 47%. Απλώς προστέθηκαν ακόμα φτωχότερες περιοχές στην Ευρώπη και ανέβηκε στην κατάταξη. Όχι ότι άλλαξε κάτι σημαντικό με τους αυτοκινητοδρόμους.
Δεξιά σαλατοποιηση .
Ναι ειναι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οποιον σταματησεις και ρωτησεις στο αμστερνταμ για γεωργια ξερει .
Το κουλισταν διαλεξε παγκοσμιως αγνωστους για τους γνωστους λογους (μεγαλυτερη μιζα οι ντοπιοι πολιτικοι)
Και τι να τους κανω τους δρομους , λες και δεν μπορω να διοχετευω τα προιοντα στην αγορα ; ουτε για βολτα δεν τολμας να ερθεις στην αθηνα με διοδια και καυσιμα .
Οι δρομοι διευκολυναν τους αθηναιους εργολαβους να ερχονται ατσαλακωτοι και να αγοραζουν κοψοχρονια και να πουλανε πανακριβα στους αθηναιους πελατες για να εχουν πετρινο στην επαρχια . Και ετσι να ανεβαινουν οι τιμες και στα χωρια . -
Πελοπόννησος το ίδιο.
Δεξιά σαλατοποιηση .
Είσαι παντελώς άσχετος με το αν άλλαξε.
Κάποια στιγμή μην λές άσχετα, έτσι για να λές.
Εχω κολλητό μου φίλο ξενοδόχο στην Ηπειρο και άλλους επαγγελματίες.
Οι δρόμοι έσπρωξαν τον τουρισμό 400 %.
Φτιάχτηκαν δεκάδες ξενοδοχεία και σε χωριά παντού.
Οι φοιτητές συντηρούν πολύ κόσμο.
Γενικά δεν έχεις ιδέα.
Το ίδιο και στην Θεσσαλία που επίσης έχω επαφές.
Μεσσηνία, Λακωνία, ανέβηκαν τρομερά.
Εχω και εκεί φίλους που έχουν μικρά ξενοδοχεία.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει 25 πτήσεις την ημέρα πλέον από το εξωτερικό.
Η Μάνη, το Γύθειο και η υπόλοιπη Λακωνία είναι ψηλά.
Γενικά η ηπειρωτική Ελλάδα με τους δρόμους, πήγε 3 επίπεδα πάνω.
-
Εκτός από το γεγονός ότι πάω κάθε χρόνο επι χρόνια στην ήπειρο.
Οκ....
Αυτοί οι φίλοι σου, θα ενδιέφεραν πολλούς ελεγκτές. Στο έχω πει;
Ο μέσος Ηπειρώτης πολίτης ζει φτωχότερα από την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όλους. Είναι στοιχεία της Eurostat, με μεγάλη ανάλυση ανα κλάδο.
Ο τουρισμός για μερικές περιοχές της Ηπείρου είναι υψηλός και αποφέρει μέσα εισοδήματα για τους εργαζόμενους για 4-5 μήνες/ ετος. Αυτό δεν επαρκεί όπως φαντάζεσαι για να φτάσουν τον μέσο όρο άλλων χωρών. Τον χειμώνα έχει τεράστια ανεργία και χαμηλά εισοδηματα.
Η ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κλίμα, το καλύτερο ίσως στην Ελλάδα, βοηθα και η οροσειρά της Πινδου σε αυτό Αλλά....
Υ.γ έχει ίσως τις καλύτερες θάλασσες στην Μεσόγειο.
-
@otso said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πελοπόννησος το ίδιο.
Δεξιά σαλατοποιηση .
Ναι ειναι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οποιον σταματησεις και ρωτησεις στο αμστερνταμ για γεωργια ξερει .
Το κουλισταν διαλεξε παγκοσμιως αγνωστους για τους γνωστους λογους (μεγαλυτερη μιζα οι ντοπιοι πολιτικοι)
Και τι να τους κανω τους δρομους , λες και δεν μπορω να διοχετευω τα προιοντα στην αγορα ; ουτε για βολτα δεν τολμας να ερθεις στην αθηνα με διοδια και καυσιμα .
Οι δρομοι διευκολυναν τους αθηναιους εργολαβους να ερχονται ατσαλακωτοι και να αγοραζουν κοψοχρονια και να πουλανε πανακριβα στους αθηναιους πελατες για να εχουν πετρινο στην επαρχια . Και ετσι να ανεβαινουν οι τιμες και στα χωρια .Επαθες λαπίαση και εσύ ?
Τι είναι αυτά που λες ?
Το Wageningen https://www.wur.nl/en/education-programmes/wageningen-university.htm είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στην Γεωπονία.
Η μελέτη που έκαναν την είχα ψιλοδιαβάσει, αλλά είναι καιρός τώρα, προέβλεπε να δημιουργηθούν μικρότερες λίμνες που θα κόβουν την ταχύτητα των νερών των ποταμιών και προφανώς θα είναι και αρδευτικές.
Το βαμβάκι δεν θέλει νερό ? Τότε γιατί είχαν λυσσάξει για να εκτρέψουν τον Αχελώο ? Επίσης η άρδευση γίνεται ακόμα με λάστιχο ? Υπάρχουν τεχνολογίες που έχει όλος ο κόσμος στις αρδεύσεις και εμείς εδώ είμαστε στο 1920.
Για τους δρόμους, δεν μπορώ να μπω σε αυτό το επίπεδο συζήτησης φτηνού λαϊκισμού γιατί άσχετος δεν είσαι και μορφωμένος είσαι.
Για πήγαινε όμως στην Εύβοια που θέλεις για 80 χλμ 1.30 -1.40.
Πήγα Αθήνα - Καρδίτσα σε 2.15 με τα όρια + 20.
Θέλω το καλοκαίρι 2.15 για να πάω Αθήνα - Κύμη με τα όρια Χ 2 ή Χ 3 στην Εύβοια, αφού σου έχει σε Εθνική οδό όρια 30, 40 και 50. Αθήνα - Μαντούδι 2.30 ώρες. Μιλάμε για τις μισές αποστάσεις και λιγότερο από το Αθήνα Καρδίτσα.
Τα προιόντα στην αγορά έπρεπε να τα διοχετεύεται μέσω συνεταιρισμών όπως όλος ο κόσμος, αλλά τα έφαγαν οι πασόκοι αρχικά και οι υπόλοιποι μετά και τώρα τρέχετε μόνοι σας.
Οι αγρότες φταίτε γιατί δεν μπορείτε να μοιράσετε δύο γαιδάρων άχυρα. Ο καθένας για την πάρτη του και να την βγει στον άλλον. Κουραδομαγκιές και εξυπνάδες.
Εχω και εγώ χωράφια και βλέπω τι γίνεται. Μίσος μεταξύ τους σε χωριά των 200-1000 κατοίκων. Και βέβαια πάθος για τα κόμματα.
-
Εκτός από το γεγονός ότι πάω κάθε χρόνο επι χρόνια στην ήπειρο.
Οκ....
Αυτοί οι φίλοι σου, θα ενδιέφεραν πολλούς ελεγκτές. Στο έχω πει;
Ο μέσος Ηπειρώτης πολίτης ζει φτωχότερα από την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όλους. Είναι στοιχεία της Eurostat, με μεγάλη ανάλυση ανα κλάδο.
Ο τουρισμός για μερικές περιοχές της Ηπείρου είναι υψηλός και αποφέρει μέσα εισοδήματα για τους εργαζόμενους για 4-5 μήνες/ ετος. Αυτό δεν επαρκεί όπως φαντάζεσαι για να φτάσουν τον μέσο όρο άλλων χωρών. Τον χειμώνα έχει τεράστια ανεργία και χαμηλά εισοδηματα.
Η ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κλίμα, το καλύτερο ίσως στην Ελλάδα, βοηθα και η οροσειρά της Πινδου σε αυτό Αλλά....
Υ.γ έχει ίσως τις καλύτερες θάλασσες στην Μεσόγειο.
Συνεχίζεις να λες βλακείες.
Ελεγκτές σαν την έφορο της Χαλκίδας και την παρέα της ?
Ασε ρε με τις πασοκίες.
Τολμάς να κρίνεις ανθρώπους που δουλεύουν 7/365 επί 40 χρόνια και για να πάρουν τις επιδοτήσεις έπρεπε να τρέχουν στα κόμματα ?
Αυτά τα κόμματα που στηρίζεις και σε βόλεψαν.
Ξέρεις τι πληρότητες έχουν τα ξενοδοχεία ?
Στις πόλεις έχουν πάνω από 60 %.
Στα χωριά λιγότερο, αλλά μικρότερο και το μέγεθος και τα έξοδα.
Κόψε τις προσωπικές επιθέσεις γιατί θα κόψουμε την κουβέντα.
Ακου για ελεγκτές.
Αλλά με τέτοιους φαίνεται έχεις σχέσεις.
-
Καλε μου άνθρωπε, τα στατιστικά στοιχεία είναι εκεί.
Κανεις επίκληση σε προσωπικές εμπειριες από ανθρώπους, επιχειρηματίες και σου παραθέτω και εγώ τις δικές μου από εργαζόμενους.
400% αύξηση των εισοδημάτων ή του τζίρου....όχι δεν υπάρχει κατά μέσο όρο. Έλεος
Αυτές τις χαζομάρες λέτε μεταξύ σας και αυτοθαυμαζεστε και χάνετε επαφή με την πραγματικότητα. Ζείτε σε μια γυάλα.
Αναπτύχθηκε μεν, φυσικά είναι ευκολότερο να πας στην ήπειρο να περάσει τις διακοπές σου. Ας είναι καλά τα έργα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα αναπτύχθηκε και η υπόλοιπη Ευρώπη. Η διαφορα μεταξύ των δυο παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο. Οι Ηπειρώτες κατά μέσο όρο βγάζουν το 47% του εισοδήματος του μέσου Ευρωπαίου. Δηλαδη μισό του μισού. Το καταλαβαίνεις;
Ένας δρόμος δεν λύνει το πρόβλημα μιας περιοχής. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης
Υ.γ Κανεις δεν με βόλεψε πουθενά, δεν εργάζομαι στο δημόσιο, δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα και το τελευταίο μου ευρω φορολογείται και μαλιστα βαρέως λόγω κλιμάκων.
-
Πάω για καφέ και μεσημεριανό μήτινγκ.
-
Φάε και μια μπανάνα. Κάνει εκπληκτικό το μίτινγκ
-
Να πω κάτι για την ήπειρο. Δεν ξέρω πως, αλλά τα τελευταία χρόνια τα σπίτια τους είναι πανέμορφα και ποιοτικά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά φαντάζομαι πως έχουν εξαιρετικούς μαστόρους ενώ ακόμα και ένα απλό σπίτι, νεότερο έχει καλές λεπτομέρειες.
Δηλαδή είναι ανώτερα από αυτά των Αθηνών
-
@piliourits Θα μπορούσαμε να γυρίσουμε και στο θεσμό της πόλης - κράτους και να ενωνόμαστε μόνο σε εξωτερικό κίνδυνο. Δούλεψε τόσα χρόνια , απλά η βλακεία είναι ότι θα τρωγόμαστε συχνά μεταξύ μας....
Με βάλατε και έψαχνα στοιχεία για τον Τουρισμό της Π.Ε. Ηπείρου με αυτά που γράφετε. Του 2023 μελέτη , αριθμός κλινών το 1% του συνόλου της Ελλάδας ( πάνω μόνο από Αν. και Δ. Μακεδονία και Στερεά), μέσος όρος διανυκτερεύσεων 2,9 ημέρες ! ( το χαμηλότερο) , και μέση πληρότητα του έτους 33% ( πάνω μόνο από Στερεά και Δυτική Μακεδονία) . Κοινώς με την τουριστικά ανεπτυγμένη ζώνη του Ιονίου μέσα ( με πολύ μικρή σεζόν όμως ) και με το Μέτσοβο ( όλο το έτος αυτοί....) , αυτοί είναι οι τουριστικοί προορισμοί της Ηπείρου , όλα τα άλλα ακόμα και τα Ζαγόρια ( εκτός Πάπιγκου και Αρίστης ), στο 90% των ημερών του έτους σε τρώει η αρκούδα.... Άντε να βάλω και την πόλη των Ιωαννίνων την περίοδο του χειμώνα ( γιορτές και κανένα τριήμερο )
Άσχετο , αλλά βάλτε βινιέτα στους τουρίστες ! Χθές μάλιστα! Πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας ΚΑΙ διόδια , αυτοί μόνο διόδια. Ήδη στις Εθνικές που κινούμαι ένα μεγάλο ποσοστό ( θα αυξηθεί και άλλο ) είναι ξένοι.
Πέτυχα χθες π.χ. αυτοκινούμενο τέρας με κρεμασμένο σκουτεράκι και να σέρνει πίσω του και τεράστιο τρέιλερ. Φαντάζομαι ο Γερμανός μέσα εκεί θα πρέπει να έχει φέρει προμήθειες για τρεις μήνες πυρηνικού ολέθρου, ούτε ποπόχαρτο δε θα αγοράσει από εδώ. Αν σπάσει κανένα ευρώ για καμιά μπύρα , τυχεροί θα είμαστε ....
-
Παρα πολλοί Ιταλοί στην ήπειρο ως τουρίστες. Χαμός. Σε κάποια φάση πιάνεις και ιταλικό ραδιόφωνο το οποίο είναι χειρότερο των Αθηνών.
-
Με ολο το σεβασμο γιατι στην Ηπειρο ζω 38χρονια να πω πως Ηπειρος δεν ειναι μονο τα Γιαννενα ,ο Βραχος και η Παργα.
Αν μιλησουμε ειδικα για την Αρτα μια Ιον εχει (που και αυτη ακουγονται μεσα στη 4ετια απ οταν αλλαξε χρια πως θα φυγει) και ενα συνεταιρισμο με κοτοπουλα για δουλεια,πας μεσα στην πολη και τα παντα ειναι κλειστα ,φοιτητες μειωθηκαν δεν ξερω ακριβως ποσο αλλα κατα πολυ.Απο θεμα δρομων συμφωνω πως ναι εγιναν απο θεμα επενδυσεων 0. -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Βασικά εφόσον δεν υπάρχει "κράτος των Αθηνών" και τις κοινοχρηστες υποδομές τις πληρώνουμε με διόδια κλπ, να διοχετευονται ΟΛΟΙ οι πόροι φορολογίας σε πρώτο βαθμό εκεί που παράγονται.
Όχι να τα μαζεύουν όλα αυτά τα υπουργεία στην Αθήνα και μετά να δίνουν ελεημοσύνη στο παρακαλετο στους επαρχιώτες.
Κι αφού στο κράτος των Αθηνών που δεν υπάρχει, είστε πολύ πελούσιοι, να δίνετε μέρος των φόρων σας απευθείας και στις φτωχότερες περιοχές όπως η Ήπειρος.
Πολύ θα μ αρεσε@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Βασικά εφόσον δεν υπάρχει "κράτος των Αθηνών" και τις κοινοχρηστες υποδομές τις πληρώνουμε με διόδια κλπ, να διοχετευονται ΟΛΟΙ οι πόροι φορολογίας σε πρώτο βαθμό εκεί που παράγονται.
Όχι να τα μαζεύουν όλα αυτά τα υπουργεία στην Αθήνα και μετά να δίνουν ελεημοσύνη στο παρακαλετο στους επαρχιώτες.
Κι αφού στο κράτος των Αθηνών που δεν υπάρχει, είστε πολύ πελούσιοι, να δίνετε μέρος των φόρων σας απευθείας και στις φτωχότερες περιοχές όπως η Ήπειρος.
Πολύ θα μ αρεσεΤα λεφτά πέφτουν όπου υπάρχει προτεραιότητα. Τα υπόλοιπα που λες κλασσικές λαϊκίστικες κορώνες άνευ ουσίας. Η επιχειρηματολογία άγνωστη λέξη.
-
Η χούντα του Μητσοτάκη έφτιαξε δρόμους!
-
Μου αρέσει που είστε όλοι στις θάλασσες...
Δεν μου αρέσει που βλέπω μεγάλα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους...
Αφραγκοι όλοι που λέγαμε...
-
Μου αρέσει που είστε όλοι στις θάλασσες...
Δεν μου αρέσει που βλέπω μεγάλα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους...
Αφραγκοι όλοι που λέγαμε...
o περισσοτερος κοσμος δεχεται πλυση εγκεφαλου απο τα καναλια τυπου Λυτρα κλπ και εχει χασει την συναισθηση του χρηματος. σε 2-3 χρονια θα ειναι αφραγκοι για λιγο καιρο εχουν να δωσουν. σημαδια διαλυσης υπαρχουν πολλα αν κοιταξεις γυρω σου.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]