-
Ντεν εκει ταράτσα. είναι κοινόχρηστη.
Ντεν φτάνει για όλους
-
Δεν έχετε καταλάβει κάτι. Όσοι έχετε σπίτια σε ωραίες περιοχές θα τα διαλύσει το νερό.
Οι υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας θα δημιουργήσουν τέτοιες καταιγίδες σαν αυτές του Ντάνιελ. Αυτές μόλις βρουν έδαφος κοντά σε ακτές ρίχνουν όλο το νερό. Εκεί είναι τα σπίτια σας.
Σκεφτείτε τον Ντάνιελ στην Αττική και όχι στη Θεσσαλία που οι μεγαλύτερες εκτάσεις ήταν χωράφια....
Σε μια νύχτα θα ρίχνει νερό όσο για ένα έτος. Σκεφτείτε πόσα ρέματα έχουν μπαζωθεί, πόσο τσιμέντο έχει που δεν μπορεί να απορροφήσει το νερό, σκεφτείτε τι έχει να γίνει....
Και μετά σκεφτείτε το αυτό να συμβαίνει σχεδόν κάθε έτος.
Η Μεσόγειος όπως λένε θα είναι από τις πρώτες περιοχές που θα δει στην πράξη τι σημαίνει κλιματική κρίση -
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σε μια νύχτα θα ρίχνει νερό όσο για ένα έτος.
Όπως κάνει και με τα χιόνια πια...
-
Δεν έχετε καταλάβει κάτι. Όσοι έχετε σπίτια σε ωραίες περιοχές θα τα διαλύσει το νερό.
Οι υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας θα δημιουργήσουν τέτοιες καταιγίδες σαν αυτές του Ντάνιελ. Αυτές μόλις βρουν έδαφος κοντά σε ακτές ρίχνουν όλο το νερό. Εκεί είναι τα σπίτια σας.
Σκεφτείτε τον Ντάνιελ στην Αττική και όχι στη Θεσσαλία που οι μεγαλύτερες εκτάσεις ήταν χωράφια....
Σε μια νύχτα θα ρίχνει νερό όσο για ένα έτος. Σκεφτείτε πόσα ρέματα έχουν μπαζωθεί, πόσο τσιμέντο έχει που δεν μπορεί να απορροφήσει το νερό, σκεφτείτε τι έχει να γίνει....
Και μετά σκεφτείτε το αυτό να συμβαίνει σχεδόν κάθε έτος.
Η Μεσόγειος όπως λένε θα είναι από τις πρώτες περιοχές που θα δει στην πράξη τι σημαίνει κλιματική κρίσηΌπως είναι και στη Μανίλα, πήγα σε σπίτι που νοικιάζει απλός πολίτης κι έχει στους τοίχους του ισογείου τις γραμμές που έχει αφήσει η στάθμη των νερών κάθε χρονιάς, θα είναι και στην Αθήνα... που το πρόβλημα.
-
Μηχανικός δεν είμαι, αλλά ακόμα και στις πολυκατοικίες εάν κάθε έτος χτυπιουνται από χειμάρρους, οι κολώνες των πυλωτων και το έδαφος από κάτω, συν ότι το νερό θα γεμίζει τα υπόγεια κτλ δεν ξέρω πόσο θα αντέχουν.
Εφιαλτικά σενάρια.Θυμάμαι στη Μάνδρα κάποια σπίτια είχαν πυλωτες και σώθηκαν οι άνθρωποι. Μπορεί ένα κτήριο να δέχεται καθε έτος τέτοιους χειμάρρους στις κολώνες του και πόσο αντισεισμικές θα παραμένουν με τόσο νερό στα θεμέλια τους;
Θα μας πουν οι ειδικοί.
Υ.γ Εάν πλημμυρίσει υπόγειο πολυκατοικίας με το μηχανοστάσιο της κεντρικής θέρμανσης και του ανσασερ, φανταστείτε κόστος επισκευής και αυτό κάθε έτος!!!
Μιλάμε για δεκάδες χιλιαδες ευρω
-
Και αυτό ήταν κλασμα του Ντάνιελ. Ο Ντάνιελ ήταν πολλές φορές πιο δυνατός!!!!!
Σκεφτείτε σαν τον Ντάνιελ καθς έτος. Τελείωσε η χώρα.
Και επειδή η οικονομία είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας, ποιος επενδύει κάπου που κάθε έτος θα έχουν τέτοιες καταστροφές;
Η μικρή όμορφη Ελλάδα ως χερσόνησος είναι από τις πρώτες χώρες που θα πληγούν από την κλιματική κρίση. Ως χώρα λοιπόν πρέπει να κάνουμε φασαρία ( μεγαλύτερη από το μπόι μας) σε όλα τα διεθνή forums οπου συμμετέχουμε, για τη μετάβαση σε μια οικονομία με μικρότερο αποτύπωμα του άνθρακα ο οποίος αυξάνει την θερμοκρασία του πλανήτη
-
Εγώ θα προσθέσω και την παράμετρο... Τουταγχαμών!
Ο σεισμός στην Πάρνηθα το 2019 λίγες μέρες μετά το ατόπημα που που πράξαμε ως χώρα ήταν μια μικρή προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει.
Και από τότε μετράμε μόνο καταστροφές και δυστυχίες...
Κάποτε λέγαμε με όλα αυτά που περάσαμε με τα μνημόνια πως δεν θυμόμαστε πως ήταν η ζωή πριν από αυτά.
Τώρα φτάσαμε να λέμε πως δεν θυμόμαστε πως ήταν η ζωή πριν το καλοκαίρι του 2019...
Και το χειρότερο είναι πως ξανά πράξαμε το ατόπημα...πλέον δεν μας σώζει τίποτα!
-
το ασφαλιζεις το σπιτι
6 συρματοσχοινα
-
Αυτό το σπίτι ειναι σαν να το εκφοβίζουν πως αν δεν πληρώσει δημοτικά τέλη θα το ρίξουν από εκει
-
Αυτό το σπίτι ειναι σαν να το εκφοβίζουν πως αν δεν πληρώσει δημοτικά τέλη θα το ρίξουν από εκει
Το να κανς ρε λαπ.
Εκεί είχε οικόπεδο ο άνθρωπος... -
Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας θα ήταν.
-
Project του seismic;
-
Αχαχαχα κλαιω ρε φιλε
-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το να κανς ρε λαπ.
Εκεί είχε οικόπεδο ο άνθρωπος...εχει 20τμ και τον "αερα"
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@elteo said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
https://www.iefimerida.gr/ellada/zerefos-fobamai-gia-kalokairi
Δεν μου αρέσει καθόλου!
Η κατάσταση ξεφεύγει.... Και άντε να τη μαζέψεις.
Εξαρταται αν τα πιστευεις. Μια χαρα θα ειναι το καλοκαιρι που θα ερθει.
Τι σχέση έχει η πίστη με τα επιστημονικά δεδομένα. Σου λέει ο άνθρωπος πως τα δεδομένα που συλλέγονται και τα μοντέλα προβλέψεων που συντάσσονται είναι απογοητευτικά. Το φαινόμενο επιταχύνει.
Φέτος είχαμε τις θερμότερες θάλασσες στην περιοχή μας.
Αν δεν κάνω λαθος ακόμα και τον χειμώνα φέτος σπάμε τα ρεκόρ. Αυτό αλλάζει όλο το κλίμα της περιοχής.Μακάρι όπως λες να μην συμβεί τίποτα. Ας έχουμε πίστη προς αυτό, συμφωνώ.
Αν όμως συμβεί, τι θα κάνουμε;;;;
Αλλη μια καταστροφή φέτος σε κάποιο σημείο της Ελλάδας σαν αυτό της Θεσσαλίας, και θα πτωχευσουμε.
Ήδη φέτος είμαστε στους πρωταθλητές στην Ευρώπη στο κόστος διατροφής. Εάν καταστραφεί κάποιος άλλο κάμπος, τι θα τρώμε;κουράστηκα να διαβάζω καταστροφολογίες στα ΜΜΑποχαύνωσης.
+1
Μη τις διαβάζεις. Μακάριοι οι χάχες, κληρονόμοι και ανίδεοι.
Xάχας είσαι και φαίνεσαι.
-
Τώρα να πω ότι δεν μου άρεσε; Θα ήταν ψέμα.
Μου άρεσε (ναι ξέρω, είμαι κακός άνθρωπος) που πήγα στο My Market μετά την δουλειά, και οι δύο θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών ήταν γκαβατζωμένες από ένα χρέπι Nissan Sunny και δύο μηχανές. Μόλις τα είδα έσκασα στα γέλια.Στα παπάρια τους όλοι ρε!!!!!!! Εδώ είναι Ελλάδα!!!!!!
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τώρα να πω ότι δεν μου άρεσε; Θα ήταν ψέμα.
Μου άρεσε (ναι ξέρω, είμαι κακός άνθρωπος) που πήγα στο My Market μετά την δουλειά, και οι δύο θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών ήταν γκαβατζωμένες από ένα χρέπι Nissan Sunny και δύο μηχανές. Μόλις τα είδα έσκασα στα γέλια.Στα παπάρια τους όλοι ρε!!!!!!! Εδώ είναι Ελλάδα!!!!!!
Κλασικά πράγματα,
και αν τους ρωτήσεις γιατί το έβαλαν εκεί θα σου πούν δεν έβρισκαν αλλούΌπως αυτοί που παρκάρουν στις αναπηρικές θέσεις που είναι κοντά στην είσοδο, και αν τους ρωτήσεις ευγενικά θα σου πουν πως έχει πολλές κενές θεσεις ακόμη για αναπηρους , αν είχε κίνηση πολύ δεν θα το άφηναν εκεί.
-
-
Όποιος κολλάει τέτοια αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα ή μηχανές ενδέχεται να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα, στο νοσοκομείο ή και στο νεκροτομείο.
Ποιος ξέρει τι μυαλό κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος που κυκλοφορεί εκεί έξω; Ποιος είναι; Τι χαρακτήρας είναι; Τι ιστορικό ζωής έχει;
Το αυτοκόλλητο είναι πρόκληση. Και κάθε πρόκληση μπορεί να έχει αρνητική εξέλιξη.
Φυσικά πολλοί αγνοούν την πραγματικότητα και ζούνε στην μαγική τους γυάλα όπως τα χρυσόψαρα. Σε ροζ συννεφάκια και σε μία κατάσταση ανείπωτης ευτυχίας.
-
Και η ανείπωτη ευτυχία και η απέραντη δυστυχία είναι πρόβλημα...
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]