-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@nickthetrib said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καθε χρονο τα ιδια γραφω.Δεν μου αρεσει που σχεδον τα περισσοτερα ελληνοπουλα ηλικιας 17 εως 30 τα περιμενουν ετοιμα στο πιατο και δεν πανε για μεροκαματο.
Χωρίς παρεξήγηση, πόσα τους δίνεις
Θες αναλυτικα καθε εργασια?
Ή για το κλαδεμα τωρα ?
Για κλαδεμα πχ οι τιμες ειναι απο 2 ευρω εως 3 με εργοσημο το δεντρο.
Με 500 δεντρα ειναι περιπου 10 12 μερες χαλαρη εργασια 6 ωρες βαρια.Ποιος βγαζει ενα χιλιαρικο σε 10 μερες?Παρακαλας να τους μαθεις την τεχνη και δεν θελουν και μιλαμε για 2 μηνες δουλεια σερι .
Υ.Γ υπαρχουν ελαχιστοι κλαδευτες πλεονΣκέψου ότι οι αγροτικές εργασίες δεν είναι κάτι που σου εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα.
Επίσης το μάζεμα ελιάς το φθινόπωρο, κλάδεμα το χειμώνα στην Άρτα και το φράουλα ή κεράσι κάπου αλλού την άνοιξη και καρπούζι πεπόνι πάλι κάπου αλλού, δεν βοηθάει κάποιον νέο 17-30 ετών να χτίσει την ζωή του δουλεύοντας σαν εργάτης γης.
Γιατί αν μείνει στην Άρτα και να δουλέψει μόνο εκεί, χρονιά δεν βγαίνει.
Περίπου (τονίζω το περίπου) ίδιο είναι το ζήτημα και με τις τουριστικές εργασίες. -
Καθε χρονο τα ιδια γραφω.Δεν μου αρεσει που σχεδον τα περισσοτερα ελληνοπουλα ηλικιας 17 εως 30 τα περιμενουν ετοιμα στο πιατο και δεν πανε για μεροκαματο.
Ή για το κλαδεμα τωρα ?
Με 500 δεντρα ειναι περιπου 10 12 μερες χαλαρη εργασια 6 ωρες βαρια.Ποιος βγαζει ενα χιλιαρικο σε 10 μερες?Παρακαλας να τους μαθεις την τεχνη και δεν θελουν και μιλαμε για 2 μηνες δουλεια σερι .
Υ.Γ υπαρχουν ελαχιστοι κλαδευτες πλεονΣκέψου ότι οι αγροτικές εργασίες δεν είναι κάτι που σου εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα.
Επίσης το μάζεμα ελιάς το φθινόπωρο, κλάδεμα το χειμώνα στην Άρτα και το φράουλα ή κεράσι κάπου αλλού την άνοιξη και καρπούζι πεπόνι πάλι κάπου αλλού, δεν βοηθάει κάποιον νέο 17-30 ετών να χτίσει την ζωή του δουλεύοντας σαν εργάτης γης.
Γιατί αν μείνει στην Άρτα και να δουλέψει μόνο εκεί, χρόνια δεν βγαίνει.
Περίπου (τονίζω το περίπου) ίδιο είναι το ζήτημα και με τις τουριστικές εργασίες.Ρε nick συμφωνω μαζι σου.Για καποιον που ψαχνεται για δουλεια οχι για το 70% που καθονται ολη μερα και βγαινουν το βραδυ για 1 ποτο .Δηλαδη ειναι καλυτερα να καθεσαι ολη μερα να κοιμασαι και να χαζευεις στο ιντερνετ απο το να βγαλεις 50 με 60 ευρω σε 6 ωρες?
Θες να σου πω αλλο παραδειγμα?
Υπαρχει μια εταιρεια που θελει ατομα φυλαξης 500μετρα απο το χωριο 500 μετρα το τονιζω με 700 ευρω καθεσαι μεσα σε ενα αυτοκινητο και τραβας φωτο καθε 2 ωρες αν δουν κατι φευγεις και καλεις αστυνομια δεν τους νοιαζει τι κανεις, φερε και την γκομενα παρεα .Δεν πηγαινουν. -
Επισης για να προλαβω περι εκμεταλλευσης αλλοδαπων κτλ κτλ.Ειναι αλλο αυτος που εχει συνεργεια με εργατες και αλλο ο παραγωγος.Ο παραγωγος πλεον ειναι αυτος που τραβαει το λουκι απο παντου.Αυτος με τα συνεργεια πχ μπορει να σου πει 5 ευρω την ωρα, ή 8 λεπτα το κιλο στο μαζεμα το ατομο αλλα να του δινει 4 ή 3 ευρω, ή 4 λεπτα στο μαζεμα.
-
Ή για το κλαδεμα τωρα ?
Περίπου (τονίζω το περίπου) ίδιο είναι το ζήτημα και με τις τουριστικές εργασίες.Ρε nick συμφωνω μαζι σου.Για καποιον που ψαχνεται για δουλεια οχι για το 70% που καθονται ολη μερα και βγαινουν το βραδυ για 1 ποτο .Δηλαδη ειναι καλυτερα να καθεσαι ολη μερα να κοιμασαι και να χαζευεις στο ιντερνετ απο το να βγαλεις 50 με 60 ευρω σε 6 ωρες?
Υπαρχει μια εταιρεια που θελει ατομα φυλαξης 500μετρα απο το χωριο 500 μετρα το τονιζω με 700 ευρω καθεσαι μεσα σε ενα αυτοκινητο και τραβας φωτο καθε 2 ωρες αν δουν κατι φευγεις και καλεις αστυνομια δεν τους νοιαζει τι κανεις, φερε και την γκομενα παρεα .Δεν πηγαινουν.Μάλλον γνωρίζω κόσμο από το άλλο 30% που την κοπάνησαν από το χωριό ή για εξωτερικό ή για ΕΠΟΠ αστυνομία κλπ.
Ανοίγει μεγάλη κουβέντα και ξεκινάει η ταινία Ευτυχία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και θέλω να την δω.
Θα επανέλθουμε σίγουρα κάποια στιγμή όμως -
Ή για το κλαδεμα τωρα ?
Υπαρχει μια εταιρεια που θελει ατομα φυλαξης 500μετρα απο το χωριο 500 μετρα το τονιζω με 700 ευρω καθεσαι μεσα σε ενα αυτοκινητο και τραβας φωτο καθε 2 ωρες αν δουν κατι φευγεις και καλεις αστυνομια δεν τους νοιαζει τι κανεις, φερε και την γκομενα παρεα .Δεν πηγαινουν.Μάλλον γνωρίζω κόσμο από το άλλο 30% που την κοπάνησαν από το χωριό ή για εξωτερικό ή για ΕΠΟΠ αστυνομία κλπ.
Ανοίγει μεγάλη κουβέντα και ξεκινάει η ταινία Ευτυχία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και θέλω να την δω.
Θα επανέλθουμε σίγουρα κάποια στιγμή όμωςΕννοειται φιλε μου.Και γω αυτο θα δω .
-
Ή για το κλαδεμα τωρα ?
Γιατί αν μείνει στην Άρτα και να δουλέψει μόνο εκεί, χρονιά δεν βγαίνει.
Περίπου (τονίζω το περίπου) ίδιο είναι το ζήτημα και με τις τουριστικές εργασίες.Αν σκεφτούμε ότι θα έχουν κινητό στη τσέπη κι ένα λαπτοπ στις αποσκευές τους, λογίζονται και ως ντίτζιταλ νόμαντς, που θα γυρνάνε την Ελλάδα και θα εξυπηρετούν παντού...
-
@polistas said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Παρακαλας να τους μαθεις την τεχνη και δεν θελουν
Πού το αποδίδεις αυτό το φαινόμενο?
Δεν ξερω .Αληθεια δεν ξερω.Ισως αυτο το κ0λ0κινητο που τα εχει στραβωσει .
Θεωρώ ότι οι αγροτικές εργασίες που περιγράφεις, πλέον απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν και άλλη (περιστασιακή) δουλειά και θέλουν συμπλήρωμα.
Ένας που έχει σταθερή δουλειά, ακόμα κι αν θέλει είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθεί κι ας χρειάζεται τα χρήματα ή τη γνώση. Ξέρω πάντως αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν ακριβώς αυτό.Τώρα άλλοι απλά σου λένε να ιδρώσεις για μια δυο βδομάδες, δεν αξίζει, ας αραξω καλύτερα.
Θυμάμαι νεαρή όμορφη κομμώτρια που δεν πήγε σε συνέντευξη, επειδή δεν βρήκε θέση να παρκάρει κοντά στο μαγαζί. -
Αυτό που λέτε έχει να κάνει με τις μεταβολές ανά γενιά.
Εμείς που γράφουμε εδώ είμαστε όλοι τεμπέληδες και ακαματηδες σε σύγκριση με τους γονιούς μας (αν συγκρίνουμε την πορεία και τις δυσκολίες και τι καταφέραμε σε σύγκριση με τους παλαιοτερους) και άχρηστοι που δεν αξίζει να ζουν σε σύγκριση με τη γενιά των παππούδων (όχι σε προσωπικό επίπεδο, συνολικά σαν γενιά).
Όσο γεραζουμε, συμβαίνει το ίδιο μεταξύ σε εμάς και τους επόμενους.
Στις σύγχρονες πιο άνετες κοινωνίες μην περιμένετε πισωγυρισματα, ότι δηλαδή οι σημερινοί νέοι και ιδιαίτερα οι νέες, ακόμη κι αν δεν έχουν να φάνε θα πάνε πισω στα χωράφια και τα ζώα.
Είναι πιο πιθανό να κάνουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, να γίνουν απατεώνες, κλέφτες, αεριτζηδες, να εκπορνευθουν, να δοκιμάσουν να πιάσουν την καλή, παρά να βρεθούν σε κατάσταση ιδρωνω στη σκληρή δουλειά με αντάλλαγμα τη βασική επιβίωση, όπως ήταν κάποτε οι σχεδόν κολιγοι παππούδες τους, να περάσουν οικειοθελώς ξανά αυτά απ τα οποία ξέφυγαν οι πρόγονοι τους.
Βασικός λόγος επίσης είναι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή έχει μείνει 100 χρόνια πίσω και δεν είναι δουλειά για ανειδίκευτους που δεν έχουν ακουμπήσει ούτε αγκάθι από λουλούδι. -
Μια διόρθωση, η δική μου γενιά ζει πολύ χειρότερα από αυτήν των γονιών μας.
Η αγοραστική δύναμη μας είναι συγκρίσιμη με αυτήν των παππούδων μας
-
Ετσι ακριβως γινεται οπως τα λες.Εγω απλα λεω πως βλεπεις κοσμο νεο να ΚΑΘΕΤΑΙ το τονιζω δεν μιλαω για φοιτητες ή για αυτους που κανουν βιογραφικα παντου ,να μην εχουν φραγκο στην τσεπη να πηγαινουν για καφε ή ποτο οποτε θα τους δωσει ο παππους (που θα εχει παει να βγαλει εξτρα μεροκαματο στα αγροτικα) και απλα να καθονται να ονειρευονται gti bmw .Αφου καθεσαι και κοιμασαι ολη μερα πηγαινε βγαλε ενα μεροκαματο το. 40 50 60 ευρω.
Μετα τους φταινε οι αλβανοι που εχουν μαζεψει ολο το χρημα και αγοραζουν γη ,διαμερισματα,navara hilux και ranger..μαγκια τους γιατι δεν αφηνουν μεροκαματο.
Υ.Γ Και γω καποτε οταν δουλευα σε μεταφορες ειπα σε καποιον να ερθει και πεταχτηκε ο πατερας του και ειπε δεν το στελνω εγω το παιδι να κουβαλαει και να το βλεπει ο κοσμος θα του δινω εγω 20 ευρω την μερα.Ελα μου που ο πατερας πεθανε μετα 10 χρονια και κοπηκε η επιχορηγηση.Τι δουλεια κανει τωρα 45χρονων?DELIVERY
Επισης αν καποιος δεν εχει σπουδασει δεν βρισκει δουλεια ανετα βγαζει μηνιατικο μην πω και 2 και 3 τον μηνα για ολη την χρονια.
Αναλυτικα το απογευμα αν θα ειμαι ξεκουραστος -
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφωνώ, αλλά υπάρχει ο αντίλογος ότι σχεδόν όλοι είναι "κληρονόμοι" που λες κι εσύ, υπάρχουν συνταξούλες για να σπρώχνουν και παλιά έστω αντιεμπορικα ακίνητα για τους περισσότερους.
Πριν από μας οι περισσότεροι δεν είχαν δεύτερο βρακι στη κυριολεξία, και μεγαλώνοντας είχαν και την ευθύνη των χωρίς εισοδήματα γερόντων, οπότε σήμερα ζούμε καλύτερο επίπεδο ζωής συγκριτικά. -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφωνώ, αλλά υπάρχει ο αντίλογος ότι σχεδόν όλοι είναι "κληρονόμοι" που λες κι εσύ, υπάρχουν συνταξούλες για να σπρώχνουν και παλιά έστω αντιεμπορικα ακίνητα για τους περισσότερους.
Πριν από μας οι περισσότεροι δεν είχαν δεύτερο βρακι στη κυριολεξία, και μεγαλώνοντας είχαν και την ευθύνη των χωρίς εισοδήματα γερόντων, οπότε σήμερα ζούμε καλύτερο επίπεδο ζωής συγκριτικά.Απλα με μεγαλυτερο αγχος στην καθημερινοτητα
-
Αν κρίνω από τους συναδέλφους μου, που έχουν παιδιά (αγόρια/κορίτσια) από 20 μέχρι και 35 ετών, ακόμη τους συμπεριφέρονται σαν να πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο.
Εγώ θυμάμαι στην εποχή μου από το γυμνάσιο ήμασταν αλάνια και γυρνάγαμε παντού μέχρι τα άγρια τα μεσάνυχτα.
Τώρα ακούω τον διπλανό μου να παίρνει το γιο του τηλέφωνο, που είναι 24 ετών για να δει αν έφθασε στη σχολή, αν γύρισε στο σπίτι, αν κατούρησε, αν έχεσε, αν έφαγε το φαγάκι του, αν έπλυνε το κωλαράκι του... Τα ίδια και χειρότερα για την κόρη του. Και όλοι τους έτσι συμπεριφέρονται.
Τα βλέπω και στα ανίψια μου. Γυμνάσιο πάνε και οι γονείς τους συμπεριφέρονται σαν να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Αναρωτιέμαι. Μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα ή παραμένουν σε νηπιακή ηλικία;
-
Άσε έχουμε δύο τρία τηλέφωνα την ημέρα στη λαπαινα για το αν έφαγε, τι έφαγε, τι μαγείρεψε, κτλ κτλ.
Τώρα έμαθαν και το viber και το έχουμε και με κάμερα. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο φτιάχνουμε τα μαλλιά μας.
-
Τι να πω; Δεν ξέρω. Εγώ έχω ένα κινητό προπολεμικό, μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς ίντερνετς και όλες αυτές τις μπούρδες.
-
Άσε έχουμε δύο τρία τηλέφωνα την ημέρα στη λαπαινα για το αν έφαγε, τι έφαγε, τι μαγείρεψε, κτλ κτλ.
Τώρα έμαθαν και το viber και το έχουμε και με κάμερα. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο φτιάχνουμε τα μαλλιά μας.
Lap παρε Λαπαινα και ανεβα πανω προσφερω αγροτουρισμο...σε σενα .Η λαπαινα ας παει βολτες με την alex mixaina
-
Πλάκα πλάκα έχω βαρεθεί τη ζωή στην πόλη, μου αρέσει η φυση, το χώμα, οι μυρωδιές της. Τις προάλλες περνούσα από επαρχία το βράδυ και μύριζε κάτι σαν μυρωδικό ξύλο σε όλα τα χωράφια. Μια τέλεια μυρωδιά.... Δεν ξέρω τι ήταν αλλά ήταν τέλειο, το ρουφούσε το clima και το έβαλα στο φουλ. Το έχεις μυρίσει και εσύ;
Είμαστε ζώα, η κλίση μας είναι στη φύση. Όχι στο τσιμέντο
-
Lap παρε Λαπαινα και ανεβα πανω προσφερω αγροτουρισμο...σε σενα .Η λαπαινα ας παει βολτες με την alex mixaina
Τον αγροτουρισμο αγριογουρουνο τον διαβασα και ζηλεψα να σου πω την αληθεια.
-
Αν φάτε την ύπαιθρο και την λάσπη με το κουτάλι, θα αλλάξετε γνώμη...
-
@ilias-a said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τον αγροτουρισμο αγριογουρουνο τον διαβασα και ζηλεψα να σου πω την αληθεια.
Χαχα εχουμε και απο αυτα πλεον και ας ειμαστε πεδιαδα
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]