-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Maλακίες, αν δεν υπήρχαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα τρώγατε όλοι από τα σκουπίδια. Η δεξιά το μόνο που έχει φέρει διαχρονικά είναι απατεωνιά, βία και εκμετάλλευση. Τα εργατικά δικαιώματα και το γεγονός οτι δε δουλεύεις από πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου το οφείλεις στην αριστερά.
Εργάζεσαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα;
Εγώ εργάζομαι μισθωτός. Κοιτώ την ανάλυση του μισθού μου και βλέπω τι χρήματα θα έπρεπε να παίρνω με βάση την Συλλογική Σύμβαση και με τα χρόνια εργασίας μου στον κλάδο. Ο μισθός μου λοιπόν θα έπρεπε να ήταν 1014euro μεικτά (26 χρόνια στο κλάδο, με το επίδομα τριετίας)
Αν κάποιος εργοδότης μου έδινε αυτό το μισθό, καθαρά θα είχα κάπου στα 700euro τα οποία προφανώς δεν φθάνουν ούτε για πασατέμπο.Ευτυχώς που είχα και έχω την δυνατότητα διαπραγμάτευσης στο καπιταλιστικό περιβάλλον και ο μισθός μου όλα αυτά τα χρόνια αυξήθηκε είτε ενδοεταιρικά, είτε μετά από μεταπιδήσεις σε άλλες εταιρείες.
Από ότι μαθαίνω υπάρχουν εργοδότες στην πληροφορική που δίνουν ένα χιλιάρικο, το παίρνει ο έμπειρος εργαζόμενος και το παίζει και ευτυχισμένος... Αλλά τα βρίσκουν σε άλλα. Συμφωνούν στα ιδεολογικά και στα κομματικά.
Όποιος λοιπόν μπορεί να ζήσει με ένα χιλιάρικο μισθό ας κάνει τεμενάδες στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Φυσικά ο άλλος ο @gatoz με/μας θεωρεί κακομοίριδες, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει γύρω του για να δει ποιοι είναι οι πραγματικοί κακομοίριδες, πάντως αυτός σίγουρα δεν είναι.
Μικρός ο χώρος του κλάδου. Πολύ μικρός.
μια και με ανεφερες, οπως σου εχω δημοσια εκφρασει, τα δικα σου προβληματα δεν ειναι προβληματα της υπολοιπης ανθρωποτητας, ειναι αλλα τα θεματα. και προσεχε τα παραδειγματα σου, μια και λες μικρο το χωρο, μην και βγεις λαθος....
-
Οποιαδήποτε είχε τελειώσει ένα ΤΕΙ ή τεχνική σχολή και είχε 2-3 τριετιες δουλειάς, έπαιρνε 1500-1900€ μικτά, όταν το κόστος ζωής ήταν αν όχι το μισό, 30% χαμηλότερο.
Τα ίδια περίπου, με προσαυξήσεις +10% ο γάμος +5% κάθε παιδί, ο ειδικευμένος υπάλληλος.
Οι πτυχιούχοι πανεπιστημίου ξεκινούσαν απ αυτό το πλατό κι εξελισσόταν περαιτέρω.
Ένας ανειδικευτος υπάλληλος έπαιρνε 1200€ με αντίστοιχες προσαυξήσεις.Όλα αυτά λόγω Συλλογικών Συμβάσεων.
Κι οι "καλές" Εταιρείες πλήρωναν από κει κι απάνω.Μετά ήρθαν οι Σαμαριβενιζέλοι (που οι σημερινοί οπαδοί Κούλη ψήφιζαν) και ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ με Υπουργικές αποφάσεις τους μισθούς πείνας που περιγράφει ο Στορμ, καταργώντας τις διαπραγματεύσεις των Συλλογικών Οργάνων και φέρνοντας σήμερα την κατάσταση σε προσωπική διαπραγμάτευση άνευ όρων ένας ένας.
Του κάθε Στορμ του φταίνε οι Συλλογικές διαπραγματεύσεις κι ο Συνδικαλισμός, κι αφού κατάφερε με την αξία του μετά απο μια ολόκληρη καριέρα κάνοντας προσωπική διαπραγμάτευση μόνος του, να παίρνει το 2023 τον μισθό ανειδίκευτου του 2010 (3-4 φορές κάτω απ τις Ευρωπαϊκές χώρες), πιστεύει ότι μόνος του τα κατάφερε καλύτερα απ ότι Συλλογικά ο κλάδος του... παράδειγμα δίνω, δεν εστιάζω στο συγκεκριμένο άτομο.
Έτσι σκέφτεται ο Έλληνας, και "αυτοί είστε" ο καθένας ξεχωριστά, κι "αυτοί είμαστε" όλοι μαζί... -
Έγραψα κάπου τι μισθό παίρνω τώρα; Πραγματικά σκέφτομαι αν το κάνετε επίτηδες για να προκαλείτε εντυπώσεις ή για να εκμαιεύσετε προσωπικές πληροφορίες.
Εγώ αναφέρθηκα μόνο στο νόμιμο μισθό της συλλογικής σύμβασης εργασίας για την δική μου περίπτωση.
Χωνεύτε το.
Υπάρχουν εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα που δίνουν ότι ακριβώς προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Όποιος θέλει ας πάει να εργασθεί με ένα χιλιάρικο μισθό και ας έχει στην πλάτη του 26 χρόνια προϋπηρεσία.Κάποιοι που ξέρω το κάνουν.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Με γεια του με χαρά του. -
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
μια και με ανεφερες, οπως σου εχω δημοσια εκφρασει, τα δικα σου προβληματα δεν ειναι προβληματα της υπολοιπης ανθρωποτητας, ειναι αλλα τα θεματα. και προσεχε τα παραδειγματα σου, μια και λες μικρο το χωρο, μην και βγεις λαθος....
Όποτε διαβάζω ή ακούω ρήματα στην προστακτική, το μυαλό μου πάει σε στρατιωτικά καθεστώτα.
Άντρες! Προ-σο-χή!!! Επ' ώμου αρμ! -
Εντωμεταξύ η τραγική ειρωνία του θέματος. Βγαίνουν οι αριστεροί υπερασπιστές του κρατισμού και μιλάνε για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τις συλλογικές συμβάσεις. Και πόσο έπεσαν οι αμοιβές των εργαζομένων.
Παραλείπουν όμως με μεγάλη μαεστρία να αναφέρουν ότι το αγαπημένο τους κράτος είναι αυτό που πτώχευσε. Και πήρε στο λαιμό του και τις συλλογικές συμβάσεις και χαντάκωσε και τους μισθούς των εργαζόμενων.
Ταραχή εν κρανίω και χαμένη η μπάλα στην αριστερά και τους αριστερούς μέχρι να δύσει ο ήλιος.
-
Και θα χρεωκοπησει παλι εφοσον τπτ δεν αλλαζει επι της ουσιας.
-
Δυστυχώς θα χρεοκοπήσει πάλι.
Φώναζαν με τις φωτιές όλα τα αριστερά κόμματα ότι είναι υποστελεχωμένη η Πυροσβεστική. Εντάξει λέει ο Κυριάκος, θα προσλάβω άλλους 500. Άλλο που δεν ήθελε.
Το ίδιο παραμύθι παντού με την αριστερά να πιέζει και τον Κυριάκο να γλεντάει. Δε φτάνουν οι δάσκαλοι, δε φτάνουν οι γιατροί, δε φτάνουν οι αστυνομικοί. Να προσλάβουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα.
Να προσληφθεί όλη η Ελλάδα στο Δημόσιο.
Να το κάνουμε και κομμουνιστικό σύστημα επισήμως, αφού έχουμε τη χάρη να αποκτήσουμε και τ' όνομα να είμαστε κομπλέ. -
Γιατί αν ήταν ιδιωτικά πάλι εμείς δεν θα τους πληρώνουμε;
Σας είπε κανείς ότι τις ιδιωτικές υπηρεσίες τις παρέχουν δωρεάν;
Στα νοσοκομεία δεν εβαλαν εργολάβους καθαρισμού και το κόστος για το δημόσιο πολλαπλασιάστηκε;
-
Γύρε δε θα απαντάω πια στα εξοργιστικά αριστερά καραγκιοζο-επιχειρήματά σου.
Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι Έλληνες. Ας ζήσουν από το Δημόσιο αφού τους αρέσει.
Σ' αυτούς που δεν αρέσει, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Ήδη δεν υπάρχει κουνούπι νέου επιστήμονα στην αγορά. Έχουν μεταναστεύσει. Σιγά σιγά να φεύγουν κι οι υπόλοιποι.
Οι υπόλοιποι να τρώνε Ελληνικό κράτος και Δημοσιο-υπαλληλίκι να χορταίνουν. -
Να είναι καλά ο Τεό(ς) που το στάζει το χιλιαρικάκι!
-
Αν δεν το έχεις καταλάβει έχεις μείνει πίσω περίπου 2 δεκαετίες. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος είναι ανίδεος και δεν θέλει να μάθει από τον συνομιλητή του. Αυτά που λες ήταν επιχειρήματα πριν 20-25 έτη. Πλέον παγκοσμίως αλλάζει το αφήγημα για το οικονομικό σύστημα που θα είναι αποδοτικό σε έναν νέο κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η εποχή που η αγορά θα έχει λύσεις για τα πάντα, φτάνει σε τέλμα καθώς έκανε τον κύκλο της και αυτή η θεωρία όπως τόσες άλλες. Όλα τα κράτη, το καθένα με μια χρονική καθυστέρηση οδηγούνται σε έναν νέο τύπο κρατισμού, οικονομικό και εμπορικό προστατευτισμό για να ανταπεξέλθουν σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό εντάσσονται οι δημόσιες υπηρεσίες, όπου πολλές χώρες τις ενισχύουν ιδιαιτέρως σε τομείς ασφαλείας και υγείας.
Σε ρωτω λοιπόν ξανά, στα δημόσια νοσοκομεία που έδωσαν την καθαριότητα σε ιδιώτες εργολάβους, είχαμε πολλαπλασιασμό του κόστους για το δημόσιο ή όχι;
-
@andya3 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ήδη δεν υπάρχει κουνούπι νέου επιστήμονα στην αγορά. Έχουν μεταναστεύσει. Σιγά σιγά να φεύγουν κι οι υπόλοιποι.
Σε χώρες της Ευρώπης οι περισσότεροι με μεγάλο κοινωνικό κράτος και σοβαρό δημόσιο τομέα.
Εσύ ο ίδιος αν θυμάμαι καλά πηγές σε ένα κράτος με τεράστιο δημόσιο τομέα και κορυφή στο κοινωνικό κράτος. Δεν πηγές στην υποσαχάρια Αφρική.
Τεσπα, είναι άλλο πράγμα η απόδοση, άλλο η παραγωγικότητα και το κόστος των υπηρεσιών και αγαθών που παρέχει ένα κράτος και γενικότερα ο δημόσιος τομέας. Εσύ τα κανεις όλα τουρλού στην σκέψη σου και τα μπερδεύεις κατά την ταπεινή μου άποψη. Θεωρεις ότι επειδή ένα από αυτά έχει όντως κάποιο πρόβλημα αυτομάτως και τα υπόλοιπα θα είναι προβληματικά. Δηλαδη, θεωρεις πως η απόδοση ενός διεφθαρμένου δημοσίου υπαλλήλου ισούται με φθηνότερη παροχή υπηρεσιών από κάποιον ιδιώτη. Είναι δυο διαφορετικά θέματα αυτά τα δύο. Καλό είναι να λύσουμε το πρόβλημα όχι να δημιουργήσουμε και δεύτερο. Αυτη είναι μια τυπική και συνάμα έξυπνη λογική.
-
Αυτός ο γκαπιταλιστής που βγάζει τους home printers, gamo to spitaki τους και της οικογένειας hewlett και της οικογένειας packard , μας έχουν πρήξει τα σκώτια, δυο φορές δεν αναγνωρίζει το καινούριο μελάνι που μπήκε πριν λίγες μέρες, δυο φορές αλλάζεται, την τρίτη αλλαγή τυπώνει δοκιμαστικά 2 σελίδες, μετά από δυο μέρες που τον χρειάζομαι δεν ανάβει καθόλου, τους εκτυπωτές μου και τον καπιταλισμό μου και τα σκαμπό μου μέσα...
-
Φυσικά και πτώχευσε το κράτος αφού τα δεξιά λαμόγια τα original και οι ΠΑΣΟΚοι φίλοι τους θεωρούσαν ότι είναι τσιφλίκι τους και διόριζαν άχρηστες γκόμενες, κολλητούς και τριτοξάδερφα. Δικά σας έργα είναι παιδιά.
Αν πάλι θεωρείς ότι δε χρειάζονται οι πυροσβέστες και ο έξτρα εξοπλισμός, μέτρα καμένα στρέμματα στην πλάτη της κυβερνσάρας και αυτής και της προηγούμενης. Όσο για τα νοσοκομεία που επίσης δε χρειάζονται ενίσχυση, μέτρα νεκρούς από COVID επειδή ο Κούλης δεν είχε διαβάσει (λολ) έρευνα ότι πεθαίνουν οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Μπάτσους δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις, κανένας αριστερός ποτέ δε ζήτησε παραπάνω μπάτσους. Να μην καιγόμαστε και να μην πεθαίνουμε σε ράντζα ζητάμε. -
Εμπεριστατωμενη αναλυση. Μπραβο!
-
ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ! Καλύτερα τώρα;
-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ! Καλύτερα τώρα;
Ναι ρε, το πέτυχες τώρα.
Αν και ακομμάτιστα τα παιδιά... -
Δεν μπορώ να καταλάβω τι κολλημα υπάρχει με το αν κάποιος ανήκει σε κόμμα ή όχι.
Τι μας νοιάζει ; Αλλάζει κάτι στα γραφόμενα του;
Δηλαδή όσοι ανήκουν σε κόμμα χάνουν το δικαίωμα της άποψης;
-
@andya3 λες για το κράτος που πτώχευσε υπό την διαχείριση όχι ΚΚΕ ή άλλων αριστερών κυβερνήσεων αλλά της ΝΔ που χρωστάει μισό δις σε τραπεζες - λεφτά δηλαδή των καταθετών - και έχει λάβει και άλλα τόσα ως κρατικές επιχορηγήσεις - από τα λεφτά των φορολογουμένων - ;
@storm υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας εν ισχύ σήμερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής;
-
Όχι, αλλά σχεδόν πάντοτε, η γνώμη τους είναι biased.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]