-
@downhill said in Renault Captur II:
@chris__7 said in Renault Captur II:
μην παρεις wv θα κλεισει σε κανα 5αρι χρονια.Καλυτερα να κινηθεις σε κορεατικα και ιαπωνικα (εξαιρουνται τα νισσαν που ειναι και αυτα γαλλικα)
Θέλω να πάρω με LPG βαρέθηκα να πληρώνω 1,80€ τη βενζίνη.Αν είναι να πάρω αμάξι και να κάθεται σταθμευμένο να μου λείπει.
ε παρε ενα toyota αν θες οικονομια.θα σαι και 11 χρονια καλυμμενος
-
@lap said in Renault Captur II:
Το 1,4 ειχες ή το 1,6;;;
1400 75αλογα
Το έχω ακόμα 335000χλμ περίπου.
Πέρσι του άλλαξα ένα ψυγείο νερού και ένα A/C.Ε δεν τις λες και βλάβες αυτές.Α,έχω αλλάξει και καταλύτη.Αλλαξε οπωσδήποτε ψυγείο και νερά. Το ψυγείο του αν δεν κάνω λάθος έχει μια σίτα μπροστά η οποία δεν καθαρίζει ποτέ και είσαι μονίμως με 90+ βαθμούς ενώ πρέπει να είναι 85. Αν είναι να αλλάξεις να βάλεις ένα με δαντελωτό ψυγειο. Να ξες. Δεν υπάρχει εγκέφαλος για αυτά. Μονο απο δεύτερο χέρι και ελαττώνονται. Οποτε μην παίξεις με lpg,μια μα@@@α του μάστορα μπορεί να σε αφησει χωρίς αυτοκινητο
-
Το 1,4 ειχες ή το 1,6;;;
1400 75αλογα
Το έχω ακόμα 335000χλμ περίπου.
Πέρσι του άλλαξα ένα ψυγείο νερού και ένα A/C.Ε δεν τις λες και βλάβες αυτές.Α,έχω αλλάξει και καταλύτη.Αλλαξε οπωσδήποτε ψυγείο και νερά. Το ψυγείο του αν δεν κάνω λάθος έχει μια σίτα μπροστά η οποία δεν καθαρίζει ποτέ και είσαι μονίμως με 90+ βαθμούς. Αν είναι να αλλάξεις να βάλεις ένα με δαντελωτό ψυγειο
Ψυγείο άλλαξα.Ένα της Mahle έβαλα,δεν έβρισκα Valeo.Του Air Condition έβαλα Valeo.
Όσο για το παραφλού παίρνω της Peugeot 25€/5 λιτρα και τα αλλάζω κάθε 2 χρόνια ή και συντομότερα. -
Άψογος.
-
Γενικά το αμάξι το συντηρώ και δεν κάνω τσιγκουνιές.Βάζω ή γνήσια ή καλά after markets ανταλλακτικά.Γι΄αυτό με έχει βγάλει.Το είχα πάρει με 144000χλμ και έχω κάπου 335000χλμ.Αλλά δε βάζω μόνο βενζίνη.Και λαδάκια total quartz 7000 που λέει ο κατασκευαστής.Νομίζω ότι αν του κάνεις καλή συντήρηση όλα τα αμάξια αντέχουν.Αν πηγαίνεις για σέρβις και λες "το πιο φθηνό",ε θα σου βγάλει προβλήματα.
Άλλαξα φλάτζα κεφαλής στις 300.000χλμ επειδή ο μηχανικός είδε ένα δάκρυ λαδιού.Δεν το άφησα να περιμένω να μπερδέψει νερά και λάδια.Επί τόπου του είπα πάμε για αλλαγή.Και έβαλα victor reinz που θεωρούνται καλά υλικά.Αυτά δεν είναι τρομερές βλάβες.Είναι στα πλαίσια χρήσης του αυτοκινήτου.Από ηλεκτρικά προβλήματα απολύτως τίποτα. -
Ναι αυτά βγαζουν λόγω υλικού φλάντζας που γερνάει και σπαει αλλά έχουν καλή σχεδίαση κινητήρα. Τα 16v είχαν θέμα με την σχεδίαση του κυκλώματος του καπακιου όπου σε ένα σημείο συνήθως στην αριστερή έσκιζε την φλάντζα. Είχε νομιζω οδηγία για ενισχυμένη φλάντζα. Τα 1.6 έχουν μεταλλική. Καμία σχέση με τα 1.4
Μπράβο βαζεις τα σωστα λάδια.
-
Ναι αυτά βγαζουν λόγω υλικού φλάντζας αλλά έχουν καλή σχεδίαση κινητήρα. Τα 16v είχαν θέμα με την σχεδίαση του κυκλώματος του καπακιου όπου σε ένα σημείο συνήθως στην αριστερή έσκιζε την φλάντζα. Είχε νομιζω οδηγία για ενισχυμένη φλάντζα. Τα 1.6 έχουν μεταλλική. Καμία σχέση με τα 1.4
Ναι,αριστερά όπως βλέπουμε τον κινητήρα είχε μια χαρακιά κάνει και είχε ένα δάκρυ λαδιού.Αλλά το άλλαξα επιτόπου.Με τσιμουχάκια βαλβίδων εννοείται και πλάνισμα της κεφαλής στο μηχανουργείο.Το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση.Μόνο το χρώμα στο καπό έχει ξεθωριάσει.Αλλά βλέπω και άλλα πιο καινούρια μοντέλα να έχουν ξεθωριάσει.Είναι και 23 χρόνια στο δρόμο...
-
Μη το δώσεις. Κρατ το για χαμάλη
-
Εάν είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, είναι υποχρεωμένοι.
Δεν θα το έλεγα αυτό σε καμία περίπτωση. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει κάτι που εσύ θέλεις.
-
Είναι θέμα κατασκευαστή όχι αντιπροσωπείας. Εφόσον του φέρνεις αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής δεν νομίζω να μπορει να αρνηθεί ο αντιπρόσωπος να το βάλει στο αυτοκινητο Υπάρχουν και σχετικοί νόμοι, θα μας που οι δικηγόροι που τα γνωρίζουν καλύτερα.
-
@chris__7 said in
αν το αγορασεις τελικα καλα συνεργεια.Οι καλυτερες φιλιες εκει γινονται
Γιατί συνεργεία;Δεν είναι καλό; Και τι να πάρω;Volkswagen;Είναι πιο αξιόπιστα;
Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι όταν έπαιρνα μεταχειρισμένο Peugeot 307 το 2009 και τελικά αποδείχτηκε πολύ αξιόπιστο.Με άφησε στο δρόμο 3 φορές για βλάβες που ήταν από εξαρτήματα που δεν είχαν αντικατασταθεί και μόνο μετά από 9 χρόνια που το είχα στην κατοχή μου.Οχι βρε συ. Τογιότα να πάρεις. Θα γλυτώσεις και το σαλοσπίρ και το χαπάκι για την πίεση...
Θα αισθάνεσαι βέβαια 85 χρονών, αλλά αυτό είναι το τίμημα της Τογιότα...
-
μην ξανα ακουσω για auto profit συγγρου. περυσι πηρε φιλος απο εκει αμαξι εφτυσε αιμα...του εκαναν δωρα κατι τριγωνακια κ κατι μλκιες που ακομα κ αυτα ηταν μεταχειρισμενα..του τρυπησαν λαθος τις πινακιδες για να τους τις βαλουν παραλιγο να χαλασουν το ρανταρ του αυτοκινητου.
αδερφε μου αν θες να βαλεις το λαδι το δικο σου πρεπει να πας στον κυρ μιτσο τον κολλητο κ θα στα βαλει αυτος..δεν γινεται αντιπροσωπεια κ δικα σου πραματα. λογικο ειναι
-
@kger said in Renault Captur II:
Η έκδοση με το LPG λέει τίποτα; Κινεί το όχημα αξιοπρεπώς;
Η αξιοπιστία σε αυτά τα εργοστασιακά συστήματα της Ρενώ είναι σε καλά επίπεδα, έχουν αναφερθεί προβλήματα;Ο κινητήρας με LPG βγάζει 100 άλογα ενώ αν γυρίσει στη βενζίνη πέφτει στα 90.
Το έχω από πέρισυ τον Ιανουάριο, έχω κάνει ταξίδια πλήρως φορτωμένο με 2 ενήλικες, 2 παιδιά, γεμάτος χώρος αποσκευών και από πάνω μπαγκαζιέρα 420 λίτρων, μια χαρά αξιοπρεπές και άνετο ταξίδι σε εθνική, 120-130χ.α.ω με κλιματισμό εννοείται.Αν όμως ζητάτε όχημα για "γκάζια" και τέτοια, ξεχάστε το.
Το πιο απολαυστικό από όλα είναι ότι έχω ξεχάσει τι σημαίνει "κόστος καυσίμων", πάω στο βενζινάδικο και λέω "βάλε όσο πάρει" και δίνω σχεδόν πάντα λιγότερα από 20Ε ανά γέμισμα και γενικά το μήνα μου βγαίνει γύρω στα 60Ε-70Ε.
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
μην ξανα ακουσω για auto profit συγγρου. περυσι πηρε φιλος απο εκει αμαξι εφτυσε αιμα...του εκαναν δωρα κατι τριγωνακια κ κατι μλκιες που ακομα κ αυτα ηταν μεταχειρισμενα..του τρυπησαν λαθος τις πινακιδες για να τους τις βαλουν παραλιγο να χαλασουν το ρανταρ του αυτοκινητου.
αδερφε μου αν θες να βαλεις το λαδι το δικο σου πρεπει να πας στον κυρ μιτσο τον κολλητο κ θα στα βαλει αυτος..δεν γινεται αντιπροσωπεια κ δικα σου πραματα. λογικο ειναι
Θεωρώ ότι οι καλύτεροι είναι στην ΠΛΑΜΑΡ, στη Μιχαλακοπούλου.
-
@creative said in Renault Captur II:
Το έχω από πέρισυ τον Ιανουάριο, έχω κάνει ταξίδια πλήρως φορτωμένο με 2 ενήλικες, 2 παιδιά, γεμάτος χώρος αποσκευών και από πάνω μπαγκαζιέρα 420 λίτρων, μια χαρά αξιοπρεπές και άνετο ταξίδι σε εθνική, 120-130χ.α.ω με κλιματισμό εννοείται.
Τι κατανάλωση έχεις με το αέριο στην Εθνική Οδό;
-
@creative said in Renault Captur II:
Το έχω από πέρισυ τον Ιανουάριο, έχω κάνει ταξίδια πλήρως φορτωμένο με 2 ενήλικες, 2 παιδιά, γεμάτος χώρος αποσκευών και από πάνω μπαγκαζιέρα 420 λίτρων, μια χαρά αξιοπρεπές και άνετο ταξίδι σε εθνική, 120-130χ.α.ω με κλιματισμό εννοείται.
Με όλα αυτά που ανέφερα γύρω στο 8,5-9,5 όπως μου έδειχνε στο ταμπλό, δεν έκανα δική μου μέτρηση.
-
@downhill said in [Renault Captur II]
Εθνική 120-130...
6,5 λίτρα....
Με Clio που φοράει τον ίδιο κινητήρα...
-
Ο συνάδελφος δίπλα μου λέει 8.3 με το duster, σε ταξίδι Θεσσαλονίκη - Αθήνα με 110. Γενικά έχει μέση κατανάλωση 9.5.
Δεν έχει συνολικά στοιχεία για μέση κατανάλωση γιατί μηδενίζει σε κάθε γέμισμα. Μιλάμε για το προηγούμενο μοντέλο duster μετά από 20000χλμ -
Πες του να μπει στο forum να μαλώνουμε όλοι μαζί.
-
Πες του να μπει στο forum να μαλώνουμε όλοι μαζί.
Είναι στο fb του duster
Renault Captur II