-
@yem said in Renault Captur II:
Δεν ξέρω που κάνεις τα χιλιόμετρα , αν δεν βγώ καθόλου Κηφισό και μείνω να πηγαινοέρχομαι μόνο απο στενά και συνεχόμενα στοπ και φανάρια και έχω μ.ο. 15χαω τότε και εγώ 10-12 θα γράψω σίγουρα .
Μετράς με δική σου μέτρηση ή με το τριπ? Kατέβασε καμία εφαρμογή να καταγράφεις όπως είναι το Drivvo ή το spritmonitor
Έχεις κάνει μέτρηση με άδεια δεξαμεν;.Εγώ την αφήνω να αδειάσει σχεδόν πάντα.
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
1070 χιλιόμετρα συνολικά
110-150 χλμ / ώρα περίπου με aircondition, 2 ατομα, με πραματα
Κατανάλωση: 58€
7,2λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100χλμ: 5,8€Αυτά για ταξίδι εθνικη
Για την πολη μου βγαινει καταναλωση στην δικη μου περιπτωση Κηφισος και νοτια προαστια
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100 χλμ 4,2€Προσωπικα το χρονο γλυτωνω 2500€ με τα χιλιομετρα που κανω σε σχεση με την κατασταση που ημουν πριν την αγορα του συγκεκριμενου αυτοκινητου
Τι πιπες πατε κ γραφετε περι βενζινης οτι ενταξει σιγα την οικονομια εν τελη ερχεται με μικρη διαφορα το lpg, μονο εσεις το ξερετε.
Πρεπει να σας πείραξε η καπνα απο την Παρνηθα
Δεν μ' ενδιαφέρει βασικά τι καίει το captur. Αλλά επειδή ο τρόπος που γράφεις είναι προκλητικός.
Δίνει το wltp κατανάλωση για την πόλη 8.1lt/100km, κι εσύ καις 6,7-6,9? Μήπως μένεις εσύ κοντά στην Πάρνηθα? Ή σου έδωσαν όχημα από ειδική παραγγελία με μειωμένη κατανάλωση?Βάλε φωτό, δε σου βγάζει στατιστικά κατανάλωσης ανά διαδρομή το αυτοκίνητο? Αλλιώς να γράψω κι εγώ ότι το T-Roc ανοίγει πανιά στον ουρανό του αυτοκινήτου, το σπρώχνει ο αέρας και δεν καίει τίποτα.
-
ηρεμα ρε σεις...ελεος...
-
Γιατί; Μια φυσιολογική ημέρα στο γαλατικό χωριό του forum.
-
This post is deleted! -
Ερώτηση για ενημέρωση.
Στα 300χλμ που βγάζει το ρεζερβουαρ με τα 30 λίτρα υγραερίου, τι κατανάλωση βενζίνης υπάρχει στο διάστημα αυτό?
-
@antonmone said in Renault Captur II:
@yem said in Renault Captur II:
Δεν ξέρω που κάνεις τα χιλιόμετρα , αν δεν βγώ καθόλου Κηφισό και μείνω να πηγαινοέρχομαι μόνο απο στενά και συνεχόμενα στοπ και φανάρια και έχω μ.ο. 15χαω τότε και εγώ 10-12 θα γράψω σίγουρα .
Μετράς με δική σου μέτρηση ή με το τριπ? Kατέβασε καμία εφαρμογή να καταγράφεις όπως είναι το Drivvo ή το spritmonitor
Έχεις κάνει μέτρηση με άδεια δεξαμεν;.Εγώ την αφήνω να αδειάσει σχεδόν πάντα.
Όπως και να μετρήσεις το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει , μετά την παραμετροποίηση της εφαρμογής και μερικά γεμίσματα ξέρει τι είχες μέσα και τι έβαλες δεν χρειάζεται δλδ να αδειάζεις κάθε φορά .
@gtsartsal said in Renault Captur II:
Ερώτηση για ενημέρωση.
Στα 300χλμ που βγάζει το ρεζερβουαρ με τα 30 λίτρα υγραερίου, τι κατανάλωση βενζίνης υπάρχει στο διάστημα αυτό?
Καμία κατανάλωση βενζίνης , μόνο στο μιζάρισμα τώρα που είναι καλοκαίρι , το χειμώνα άντε να κάνει 100-200 μέτρα με βενζίνα μέχρι να ζεσταθεί το νερό στην πρώτη σκάλα
EDIT : Συνήθως κάθε γέμισμα βγάζει απο 330-380 εκτός απο του @creative που του δώσαμε ελλαττωματικό και του @fentagin που του δώσμανε το γαμάτο χαχαχαχα
-
μας εχεις πρηξει τα κακαλα με το t-roc στο thread που λεει captur2. εγω δεν μπαινω πουθενα αλλου να γραφω. εδω θελω να διαβασω πληροφοριες για το captur οχι για αλλο αμαξι
τελοσπαντων οριστε κ οι καταναλώσεις οι πραγματικές(το trip computer δειχνει λιγο παραπανω απο την πραγματικοτητα). τα 7αρια ειναι ταξιδι, τα 6αρια μεσα στην πολη
@andya3 said in Renault Captur II:
1070 χιλιόμετρα συνολικά
7,2λιτρα τα 100 χλμ
Για την πολη μου βγαινει καταναλωση στην δικη μου περιπτωση Κηφισος και νοτια προαστια
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100 χλμ 4,2€Προσωπικα το χρονο γλυτωνω 2500€ με τα χιλιομετρα που κανω σε σχεση με την κατασταση που ημουν πριν την αγορα του συγκεκριμενου αυτοκινητου
Τι πιπες πατε κ γραφετε περι βενζινης οτι ενταξει σιγα την οικονομια εν τελη ερχεται με μικρη διαφορα το lpg, μονο εσεις το ξερετε.
Δεν μ' ενδιαφέρει βασικά τι καίει το captur. Αλλά επειδή ο τρόπος που γράφεις είναι προκλητικός.
Δίνει το wltp κατανάλωση για την πόλη 8.1lt/100km, κι εσύ καις 6,7-6,9? Μήπως μένεις εσύ κοντά στην Πάρνηθα? Ή σου έδωσαν όχημα από ειδική παραγγελία με μειωμένη κατανάλωση?Βάλε φωτό, δε σου βγάζει στατιστικά κατανάλωσης ανά διαδρομή το αυτοκίνητο? Αλλιώς να γράψω κι εγώ ότι το T-Roc ανοίγει πανιά στον ουρανό του αυτοκινήτου, το σπρώχνει ο αέρας και δεν καίει τίποτα.
-
Σεμναααα
Τι τιμές κιλού είναι αυτές??? Με πιάνει ζάλη!!
-
μας εχεις πρηξει τα κακαλα με το t-roc στο thread που λεει captur2. εγω δεν μπαινω πουθενα αλλου να γραφω. εδω θελω να διαβασω πληροφοριες για το captur οχι για αλλο αμαξι
τελοσπαντων οριστε κ οι καταναλώσεις οι πραγματικές(το trip computer δειχνει λιγο παραπανω απο την πραγματικοτητα). τα 7αρια ειναι ταξιδι, τα 6αρια μεσα στην πολη
1070 χιλιόμετρα συνολικά
7,2λιτρα τα 100 χλμ
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
Πωπω!!!!
Αυτές τις τιμές ούτε στον ύπνο μου δεν τις πιάνω... -
1070 χιλιόμετρα συνολικά
7,2λιτρα τα 100 χλμ
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
Οι καταναλώσεις είναι πράγματι εντυπωσιακές.
Θα ήθελα βέβαια να αναφέρονται και οι μέσες ωραιαίες ταχύτητες, για να μπορώ να κάνω μία σύγκριση με τις τιμές που δίνει το wltp για το Captur.
Πάντως για τον τρόπο οδήγησής σου, εφόσον επιτυγχάνεις τέτοιες τιμές κατανάλωσης, το Captur είναι ιδανικό αυτοκίνητο για σένα. -
στα 6αρια ειναι περιπου 35χλμ την ωρα
στα 7αρια ειναι περιπου 100χλμ την ωρα
1070 χιλιόμετρα συνολικά
7,2λιτρα τα 100 χλμ
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
Οι καταναλώσεις είναι πράγματι εντυπωσιακές.
Θα ήθελα βέβαια να αναφέρονται και οι μέσες ωραιαίες ταχύτητες, για να μπορώ να κάνω μία σύγκριση με τις τιμές που δίνει το wltp για το Captur.
Πάντως για τον τρόπο οδήγησής σου, εφόσον επιτυγχάνεις τέτοιες τιμές κατανάλωσης, το Captur είναι ιδανικό αυτοκίνητο για σένα. -
Φαγωθήκατε με τα τουρμπάκια βενζίνης. Ορίστε αυτό έχω πρόχειρο από το T-Roc. Σε καινούργιο άστρωτο αυτοκίνητο με ταχύτητα γύρω στα 110km/h.
Με τιμή βενζίνης 1.99 x 5.2 = 10.35€ / 100 Km.
Πόσα λεφτά θα γλύτωνε κάποιος με το Captur? Για να δούμε για τι οικονομία μιλαμε. Διόδια όλοι τα ίδια πληρώνουμε.
Για να σας δω βρε τουρμπάκιοι, πήγα Τρίπολη αστραπή νωρίς το πρωί , δεν είδα κατανάλωση καθόλου μόνο ότι έφαγα το 1/3 του ρεζερβουάρ.
Στην επιστροφή πιο χαλαρά , πριν λίγο , πριν μπω Κηφισίας, 3 άτομα χωρίς αποσκευές , AC σε όλη τη διαδρομή .
98 μέση ταχύτητα, με epass , που σημαίνει 130-140 παντού, κάποια λίγα 160αρια.
-
Ρε συ πόσα Μερσεντές έχετε;
Αυτό το a/b class δεν είναι.;Πολύ ωραία θέση οδήγησης έχει το άτιμο.
-
Τώρα ν' αρχίσω να λέω πάλι τα αυτονόητα και να βγει ο αγαπητός @fentaginz να λέει ότι μετακόμισα στο Έβρο και με πείραξαν οι καπνοί?
Η τεχνολογία του υγραερίου για μείωση της κατανάλωσης δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε την ανακάλυψε η Renault. Υπάρχει σωρεία after market kit που μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος.
Μόνο στο άμεσο περιβάλλον μου υπάρχουν 2-3. Ο αδερφός μου το έχει χρόνια σε hrv χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κολλητός φίλος το έχει σε audi a4 sw, πάλι χρόνια, χωρίς πρόβλημα. Το μόνο μειονέκτημα, απ' ότι μου λέει, είναι ότι όταν θέλει να πάει πολύ γρήγορα στην Εθνική, γυρνάει σε βενζίνη. Βάζει κάποιο ανώτατο όριο ταχύτητας ο κατασκευαστής του kit, δεν ξέρω το πως και το γιατί, δεν έχω ασχοληθεί.
Υπάρχει άτομο στο fb group του T-Roc που ισχυρίζεται ότι έχει βάλει κι αυτός kit lpg λόγω πολλών χιλιομέτρων. Και έχει φτάσει αισίως τα 98k χιλ. χωρίς πρόβλημα.Που θέλω να καταλήξω? Αν σε κάποιον αρέσει το Captur και σκοπεύει να το αγοράσει, μπράβο του. Κερδίζει και το εργοστασιακό lpg και δε χρειάζεται μετά να τρέχει με μετατροπές, που πάντα προκαλούν μια ανασφάλεια για την επίδρασή τους στο αυτοκίνητο.
Αν δεν είναι το Captur η επιλογή κάποιου. Και το κάνει μόνο για το lpg, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Άσε που και το Captur πανάκριβο είναι πια, δεν το λες και ευκαιρία.
Ας πάρει το αυτοκίνητο που θέλει για να το οδηγεί και να το χαίρεται. Και υπάρχουν λύσεις για τη μετατροπή σε lpg και τη μείωση της κατανάλωσης.
-
Βρες ρε συ ποιο σύστημα έχουν βάλει.
Έχω βρει ένα το οποίο καταναλώνει 7 λίτρα lpg αλλά και 1,5 βενζίνη για προστασία του κινητήρα. Το capture καταναλώνει ΜΟΝΟ lpg
-
Δεν έχω ιδέα. Δεν μ' ενδιέφερε ποτέ το lpg και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Θα ρωτήσω όταν τους δω και θα σου πω.
-
Α ρε ΦΠΑ..... Χαχαχα
Δηλαδή το ένα ως μετατροπη φλερτάρει τα 10€/100χλμ και το άλλο ως εργοστασιακό στα 6 ευρώ.
Δηλαδή ανά 100 χλμ 3,5-4 ευρώ διαφορά όντας και τα δύο με Lpg.Προβάδισμα του Renault.
Στα 20.000 χλμ/έτος 800 ευρώ. Θα έλεγε κανείς φόρος εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία
Στα 200.000 χλμ θα έχεις κέρδος με το renault €8000
Δηλαδή προκαταβολή για το επόμενοΚαι μιλάμε και τα δύο με lpg!!!!
Υπολόγισα το Renault με μέση κατανάλωση τα 8λιτρα/100 χλμ
-
καλα προφανως θα βγω σαν οργισμενος χριστιανος γιατι παλι χαζομαρες γραφεις...συγκρινεις το εργοστασιακο συστημα της renault με οτιδηποτε αλλο στην αγορα.....Οπως ειπε ο lap το captur καιει μονο αεριο, οχι και τα δυο, και ειναι κ εργοστασιακο ειναι η ημερα με την νυχτα με τα αλλα συστηματα.
Επειδη ειμαι και επιχειρηματιας, ειναι και λιγο επιχειρηματικο το ζητημα, οπως ειπε παλι ο lap σωστα καθε χρονο προσωπικα γλυτωνω 2.500 ευρω τα οποια χρηματα μπορω να τα δωσω προκαταβολη για το επομενο, και μιλαω σε 5 χρονια θα εχω πρπ 12.500 - 13.000 ευρω. Θα εχω κανει την δουλεια μου (μετακινηση εκει που θελω κ οποτε θελω και με το χαμηλοτερο δυνατο κοστος). Οταν περασουν τα 5 χρονια και ισως δουμε αλλες τεχνολογιες τοτε ισως παρω κατι αλλο, αλλα το ζητημα ειναι να γλυτωνεις οσα λεφτα μπορεις χωρις να θυσιαζεις αλλα πραματα (πχ ανεση, ασφαλεια κτλπ)
Επιπλεον δεν ειναι μονο το καυσιμο το θεμα. Το rive gauche μεσα ειναι ποιοτικο για τα λεφτα που εκανε τοτε, εκτος απο λιγη πλαστικουρα κατω χαμηλα στην κονσολα, εχει δερματινο τιμονι/λεβιε και καποια αλλα πραματα πχ blind assist που το εχω βαλει, το εχω full extra με λιγα λογια (Τα techno captur απο τι εχω δει ειναι πολυ πιο πλαστικουρα μεσα).
Μεχρι στιγμης εχω κανει:
10.232 km
7,25 λιτρα / 100km
4,67 Euro / 100kmοι δεικτες πεφτουν μετα το στρωσιμο και γενικα απο οσο υπολογιζω θα σταθεροποιηθουν γυρω
6,8 λιτρα / 100km
4,4 ευρω / 100 km -
Το rive gauche μεσα ειναι ολο ποιοτικο
Renault Captur II