-
@nickthetrib said in Renault Captur II:
Ααααααααααααα, Χάρη ΟΧΙ !!!
Κι όμως Νίκο, έχω 100% δίκιο!
Η ερώτηση για την cruising speed είχε δύο επιθετικούς προσδιορισμούς, ιδανική και οικονομική.
'Όπως είπα λοιπόν, το "ιδανική" εξαρτάται από τις προτιμήσεις καθενός.
Το "οικονομική" είναι αντικειμενικό και είναι η χαμηλότερη ταχύτητα που σηκώνει η τελευταία σχέση.
Διαφωνείς ακόμα; -
@macgyver-0 said in Renault Captur II:
Έχει δύο μήνες καθυστέρηση και είδα στο site της dacia ότι αυξήθηκαν οι τιμές (πράγμα που θα γλίτωνα). Αλλά 1-2 χιλ, είναι πολλά! Να φανταστώ το ίδιο θα ισχύει και για την renault με το captur, σωστά;
Αν έχεις βρει κάτι ετοιμοπαραδοτο τότε καλώς αλλιώς κάτσε στα αυγά σου μέχρι να κοντεύει να έρθει και να ρωτήσεις την τελική τιμή. Αν σου κάνει προχωράς αλλιώς πας για άλλα.
-
@harisma23 said in Renault Captur II:
@nickthetrib said in Renault Captur II:
Ααααααααααααα, Χάρη ΟΧΙ !!!
Κι όμως Νίκο, έχω 100% δίκιο!
Η ερώτηση για την cruising speed είχε δύο επιθετικούς προσδιορισμούς, ιδανική και οικονομική.
'Όπως είπα λοιπόν, το "ιδανική" εξαρτάται από τις προτιμήσεις καθενός.
Το "οικονομική" είναι αντικειμενικό και είναι η χαμηλότερη ταχύτητα που σηκώνει η τελευταία σχέση.
Διαφωνείς ακόμα;Όχι δεν διαφωνώ!!! (ήταν μπέρδεμα από τον γραπτό λόγο)
Ήθελα να εκφράσω το πρόβλημα που έχω ταξιδεύοντας στην οικονομική ταχύτητα!!!
Άνετα με παίρνει ο ύπνος πηγαίνοντας με 80 στο Αθήνα Κινέτα!!!
Οπότε πάω με την ιδανική για εμένα κατά συνθήκη.
Είναι συνολικά η καλύτερη γιατί είναι ο ιδανικός συμβιβασμός! Η οικονομική είναι κορυφαία μόνο στο οικονομικό κομμάτι. (Γίνεσαι κινητό εμπόδιο και κανείς μεγαλύτερο συμβιβασμό στην ασφάλεια) -
Μιας που είπατε για μπαγκαζιερες, πόσοι έχουν από σας 2 παιδιά (το ένα με καρότσι ακομα) και έχουν πάει διακοπές με captur και έχουν χωρέσει όλα τα πράγματα; Σκέφτομαι αν θα χωρέσω το καλοκαίρι και δεν θέλω με τπτ να βάλω μπαγκαζιερα, την οποία βεβαια έχω στο παλιό αμάξι αλλά δεν θέλω να πηγαίνω με 120....
Ενημερωτικά,πήγα προχτές να κανονίσω τα τελευταία με πληρωμές, δάνεια κτλ. γιατί το δικό μου το παίρνω την άλλη βδομάδα και η τιμή για το techno έχει πάει 27500! Πάντως αυτόματο φρενάρισμα έχει κανονικά -
Καροτσάκι οριακά δεν πήρα μαζί μου , αλλά πήρα όλα τα άλλα - κουβαδάκια/σκατουλάκια/φουσκωτά κτλ- , μια μέρα πριν την φορτωτική έβαλα τα παιδιά να κάτσουν και τράβηξα το κάθισμα μπρος όσο χρειαζόταν ώστε τα πόδια να ακουμπάνε στην πλάτη οδηγού / συνοδηγού , χώρεσε πάρα πολλά πράγματα + μερικές τσάντες στον κενό χώρο κάτω απο τα πόδια των παιδιών και ένα backpack ανάμεσα στα καθίσματα .
Στην πρώτη εξόρμηση είχα πάρει μαζί και το παρκοκρέβατο ( αυτό που διπλώνει) και το είχα βάλει κάθετα ανάμεσα στα καθίσματα και να πατάει στο πάτωμα , τώρα βάζω εκεί την ομπρέλα θαλάσσης γιατί δεν χωράει στο πορτ μπαγκάζ !
.
Γενικά θα σε χωρέσει αν δεν κάνεις μετακόμιση για 7 μέρες -
@harisma23 said in Renault Captur II:
@creative said in Renault Captur II:
Έκανα μια βόλτα στην αττική οδό και φρίκαρα: το αυτοκίνητο είναι πολύ επικίνδυνο αν απλά πατήσεις το γκάζι και το βάλεις στην επιλογή "sport". Ενώ με την επιλογή "eco" πήγαινε με το ζόρι στα 120 χλμ, με το που το άλλαξα στο "sport"πήγε στα 175χλμ για πλάκα και το απίστευτο ήταν ότι ακουγόταν απλά ένα γουργούρισμα του κινητήρα. Με το clio του 2006 στα 130χλμ γινόταν χαμός από φασαρία...
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...Θα πω αυτό που σκεπτόμαστε όλοι:
Έλα τώρα, πλάκα μας κάνεις!Χαρη όλοι γελάσαμε με αυτό...
-
Μετά από μια εκδρομή Π/Σ/Κ στην Καλαμπάκα-Μετέωρα-Τρίκαλα με το Captur 2 LPG 6MT σας γράφω εμπειρίες και αναμένω σχόλια:
-
Το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με τα βάρη της οικογένειας ήτοι 2 ενήλικες, φυσιολογικών διαστάσεων και βάρους, 2 παιδιά πίσω στα καρεκλάκια τους 17 και 10 κιλά, χώρος αποσκευών γεμάτος (1 βαλίτσα καμπίνας, 1 σακ βουαγιάζ μεσαίο, 1 σακίδιο πλάτης τύπου σχολική τσάντα μεσαίου μεγέθους, 2 "τσάντες" κυβικού σχήματος, 1 καρότσι τύπου ομπρέλλα + μεσαίο σακίδιο πλάτης και τσάντα μωρού στα πόδια της συνοδηγού + τσάντα με φαγώσιμα ανάμεσα στα καρεκλάκια), χωρίς μπαγκαζιέρα. Το πίσω κάθισμα είχε μετακινηθεί τέρμα μπροστά.
Μόνιμα υπάρχουν: αλυσίδες χιονιού στο κουτί τους, δίχτυ, μια πολυθήκη (που έχει κουτί φαρμακείου, πυροσβεστήρα, τρίγωνο, γάντια εργασίας, γιλέκο κιτρινο με ανακλαστικά στοιχεία, μπουκάλι νερό 0,5λτ και 1,5λτ, "φάρο" με led κοκκινου χρώματος με 4-5 λειτουργίες, φακό μικρό), διπλωμένη μονή ψάθα, πανάκι μικροινών, ξεσκονόπανο τύπου swifer. -
Από Αθήνα έβαλα υγραέριο σε ΒΡ 21,73Ε/22,22λτ (είχε ηδη αέριο μέσα και το γέμισα τέρμα στα 32λτ) + 20Ε βενζίνη (είχε ήδη άλλα τόσα οπότε πήγε στη μέση γύρω στα 28λτ). Όταν φτάσαμε Καλαμπάκα έβαλα σε Shell/Coral Gas 31,74Ε/30,85λτ καθώς είχε ανάψει το κόκκινο λαμπάκι της ένδειξης και είχε περίπου για 50-80χλμ. Αυτά τα καύσιμα μου έβγαλαν όλο το ταξίδι. Σημειώνω ότι στην επιστροφή έβαλα να καίει βενζίνη μέχρι να φτάσει στο 1/4 του ντεπόζιτου.
Κόστος καυσίμων: 73,47Ε
Κόστος διοδίων: 41,5Ε -
Ανακάλυψα ότι η μέγιστη οικονομική ταχύτητα ταξιδιού είναι 120 χ.α.ώ είτε με υγραέριο είτε με βενζίνη, οπότε πήγαινα με αυτήν την ταχύτητα, εκτός κάποιων περιπτώσεων που έπρεπε να περάσω κάποιον από δεξιά μου για να περάσει ο πίσω μου οπότε έπιασα 130-145 χ.α.ώ. Σε όλες τις ταχύτητες το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ήσυχο, αρχίζει και ακούγεται ένα γουργουρητό από τα 145 χ.α.ώ και πάνω, όπως επίσης και στις επιταχύνσεις από 1η μέχρι και 4η. Βασικά η 1η είναι μόνο για να ξεκινήσεις ή να πηγαίνεις σε κίνηση με 10-20 χ.α.ώ.
Αεροδυναμικοί θόρυβοι / θόρυβοι κύλισης ΜΗΔΕΝ. -
Πολύ σταθερό σε ευθείες και στροφές, πολύ άνετο σε ανωμαλίες του οδοστρώματος.
-
Μέση κατανάλωση υγραερίου έπιασε μέχρι και 8,3 λτ/100χλμ, συνήθως ο δείκτης ήταν στο 8,6-8,9λτ/100χλμ. Στην σχετικώς ορεινή διαδρομή μεταξύ Αταλάντης και Κεντρικής Οδού προς Τρίκαλα καθώς και στους δρόμους προς τις Μονές των Μετεώρων ανέβηκε στα 14-15λτ/100χλμ.
-
Μέση κατανάλωση βενζίνης μόνο σε Εθνική Οδό έπιασε μέχρι και 6,8λτ/100χλμ, συνήθως ο δείκτης ήταν στο 7-7,1λτ/100χλμ. Ταχύτητες βλ. σημείο 3.
-
Το μπροστινό μέρος γέμισε μυγάκια και δεν ξέρω τί άλλο, το δε πίσω κάθισμα δεν ξέρω αν θα καθαριστεί ποτέ από τα ψίχουλα και τα μπισκότα που γέμισε....
-
Στην επιστροφή ξαφνικά εμφανίζεται ένδειξη απώλειας πίεσης ελαστικών! Ευτυχώς σε επαρχιακή οδό με σχεδόν μηδενική κίνηση 100 μέτρα από ανοικτό βενζινάδικο. Διαβάζουμε τις οδηγίες, έγραφε ότι αυτή η ένδειξη δείχνει ότι δεν έχουν σωστή πίεση της ελαστικά. Εντωμεταξύ είχα ήδη ελέγξει την πίεση τόσο στο βενζινάδικο στην Αθήνα όσο και στην Καλαμπάκα. Πάμε στο βενζινάδικο εκεί, πιάνω κουβέντα με τον βενζινά, ααα μου λέει εσύ και άλλοι τόσοι το παθαίνετε αυτό, μήπως πέρασες από κάπου που είχε πολλές λακούβες και τέτοια; Ναί του λέω πριν λίγο και μετά μου εμφάνισε το μήνυμα, ναι μου απαντάει συμβαίνει αυτό σε πολλούς.
Μη σας τα πολυλογώ, ελέγχουμε την πίεση, μια χαρά, διαβάζουμε τις οδηγίες, γίνεται το reset στην ένδειξη και μετά έσβησε η ένδειξη.
Αν σας έχει συμβεί αυτό και σε εσάς γράψτε να μου πείτε.
-
Κατα τα λοιπά μια χαρά το ταξίδι, κουραστικό κάπως, ιδιαίτερα αυτός ο σχετικώς ορεινός δρόμος με τις πολλές στροφές, αλλά φαίνεται πως γίνεται πολύ δουλειά στο θέμα της ολοκλήρωσης της Κεντρικής Οδού που όταν τελειώσει δεν θα χρειάζεται να περνάει κάποιος από αυτόν τον ορεινό δρόμο, θα είναι μια φυσιολογική "Εθνική Οδός" και το ταξίδι προς Τρίκαλα-Καλαμπάκα και λοπές περιοχές θα γίνεται τουλάχιστον 30' πιό γρήγορα.
-
Τα Μετέωρα έχουν γίνει τρελή τουριστική ατραξιόν σε σημείο ενόχλησης. Μέτρησα σε αυτό το εντελώς άσχετο Σάββατο (11 Μαρτίου) γύρω τα 10 τουριστικά λεωφορεία, άλλα τόσα μίνι-βαν και αμέτρητα ΙΧ. Και επισκέπτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Κίνα, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ινδία (!), Γαλλία κτλ. Οι δε Μονές έχουν ανακαινιστεί και είναι σαν να φτιάχτηκαν χθες. Πολύ χρήμα. Να σημειώσω ότι πληρώνεις εισιτήριο μόνο αν είσαι αλλοδαπός. Οι ντόπιοι μπαίνουν δωρεάν. Ανοικτά 4 ημέρες την εβδομάδα. Κλειστά Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη (μάλλον θα μετράνε τα χρήματα αυτές τις ημέρες...)
-
Κάτι άκυροι τύποι ρώτησαν σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα αν υπάρχει φρέσκο ψάρι.
Σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα...
-
-
@creative εισαι ωραίος!
Oπως τα λες είναι.
Για το κάθισμα των παιδιών έχω πάρει από το AliExpress προστατευτικό για τις πλάτες οδηγού/συνοδηγού για να τρώει τις κλωτσιές και με το ίδιο μοτίβο προστατευτικο για το πίσω κάθισμα. Έτσι τα ψυχούλα μένουν εκεί και όχι στα καθίσματα.
Επίσης καλό θα ήταν να μη τρώνε τα παιδιά μέσα, και εγώ τους έδινα παλιά κουλούρια και μπισκότα αλλά οι ρουκέτες καραδοκούν 🤮!
Επίσης προστατεύει τα σημεία με δερματίνη που τα "βιάζει" το π@π@ρι του Isofix -
Τα Μετέωρα είναι must see την εποχή των influencers και digital nomads.
Η Καλαμπάκα φημίζεται για τα ψάρια της, πριν κάτι εκατομμύρια χρόνια ήταν θάλασσα! Έτσι δημιουργήθηκαν και τα Μετέωρα άλλωστε.
@yem τι προστατευτικό; Έχω πάρει και εγώ 2 με θέσεις για πραγματακια για να βάζουν παιχνίδια/γυαλιά ηλίου/νερά/φαγητά, αλλά στα μικρότερα αυτοκίνητα πιάνουν χώρο και θέλω κάτι πιο απλό να βάλω..
-
Θέλω να πάω Μετέωρα αλλά φοβάμαι την πολυκοσμία.
Τα καλύμματα είναι αυτά και ο πωλητής πολύ καλός, είχα κάνει και dispute και με κάλυψε άμεσα.
@dublin τρώνε γδάρσιμο από τα παπούτσια φουλ και με ένα μωρομαντυλο γίνονται καινούρια
-
@yem said in Renault Captur II:
Τα καλύμματα είναι αυτά και ο πωλητής πολύ καλός, είχα κάνει και dispute και με κάλυψε άμεσα.
@dublin τρώνε γδάρσιμο από τα παπούτσια φουλ και με ένα μωρομαντυλο γίνονται καινούρια
Ενδιαφέρον! Δεν πληρώνουν φόρο από Κίνα πλέον;
Έχεις λινκ;
-
Καλησπέρα! Κατοχος captur lpg εδώ και ένα εξάμηνο. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ένας θόρυβος απροσδιόριστου προελεύσεως μέσα από την καμπίνα σαν ένα τρίξιμο λαμαρίνας. Εικάζω ότι προέρχεται από κάπου εσωτερικά στην μεσαία κολωνα του αυτοκινήτου από την πλευρά του συνοδηγου η κάπου πιο ψηλά. Με την αντιπροσωπεία που μίλησα μου έδωσαν κάποιες οδηγίες πχ καθάρισμα στις τσιμουχες των θυρών και σφυξιμο στις κλειδαριές αλλά τπτ ο θόρυβος εξακολουθεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τον θόρυβο είναι σαν να ζεστενεται λαμαρίνα και να ακούγεται ένα τακ αρκετά συχνά ειδικά σε ανωμαλίες δρόμου. Αν έχει τύχει σε κάποιον η πάει κάπου το μυαλό σας τι μπορεί να είναι ευχαριστώ!
-
Λογικά κάποιο αγκίστρι της ζώνης
-
Θα πω το ίδιο με τον λαπ, όπως μαζεύει η ζώνη του συνοδηγού δες Μηπως κάθεται στα πλάγια και "κροταλιζει" στο πλαστικό του Bpillar, και εμένα εκεί μου το έκανε συχνά.
@dublin απο αυτό το κατάστημα τα είχα πάρει, τώρα ίσως υπάρχουν και αλλού φθηνότερα. Αυτό είναι το πίσω και μπροστά σετ, αν ψάξεις θα βρεις και τις πλάτες.
€ 9,55 40%OFF | Car Seat Cover Cushion Automobiles PU Leather Universal Auto Interior Accessories Four Seasons Protect Set Chair Mat Car-styling
https://a.aliexpress.com/_mPaWQcWΑν έχω καταλάβει καλά ο φόρος είναι υπολογισμένος στην τιμή και τα στέλνουν κάπως με τριγωνικές αποθήκες κτλ.
-
Θα πω το ίδιο με τον λαπ, όπως μαζεύει η ζώνη του συνοδηγού δες Μηπως κάθεται στα πλάγια και "κροταλιζει" στο πλαστικό του Bpillar, και εμένα εκεί μου το έκανε συχνά.
@dublin απο αυτό το κατάστημα τα είχα πάρει, τώρα ίσως υπάρχουν και αλλού φθηνότερα. Αυτό είναι το πίσω και μπροστά σετ, αν ψάξεις θα βρεις και τις πλάτες.
€ 9,55 40%OFF | Car Seat Cover Cushion Automobiles PU Leather Universal Auto Interior Accessories Four Seasons Protect Set Chair Mat Car-styling
https://a.aliexpress.com/_mPaWQcWΑν έχω καταλάβει καλά ο φόρος είναι υπολογισμένος στην τιμή και τα στέλνουν κάπως με τριγωνικές αποθήκες κτλ.
Έψαχνα κάτι τέτοιο τελευταία σε καλή τιμή για το C3, ευχαριστώ πολύ!
-
Μια χαρά είναι η περιοχή, να πάτε οικογενειακώς, να περάσετε ωραία, όμως θέλει να έχουμε αξιοπρεπή φυσική κατάσταση για να αντέχουμε να ανεβούμε τα 150-300 σκαλιά της κάθε Μονής.
Βέβαια υπάρχει και το μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου που είναι προσβάσιμο με το αυτοκίνητο μέχρι την είσοδο σε περίπτωση που μας τρομάζουν τα πολλά σκαλιά.
Αν το κανονίσετε στείλτε pm να σας προτείνω καταπληκτικό κατάλυμα.Το πρόβλημά μου είναι τώρα ότι μάλλον έπεσε ρετσίνι στο καπό και μου άφησε λεκέ, τον οποίο έξυσα λίγο, κάτι βγήκε, αλλά το υπόλοιπο όχι.
Υπάρχει σωτηρία;
Φωτό κάτω:
-
Δεν ξυνουμε ποτέ. Την φώτο και στο αντίστοιχο νήμα να σου πούνε οι ειδικοί :
-
@creative εισαι ωραίος!
Oπως τα λες είναι.
Για το κάθισμα των παιδιών έχω πάρει από το AliExpress προστατευτικό για τις πλάτες οδηγού/συνοδηγού για να τρώει τις κλωτσιές και με το ίδιο μοτίβο προστατευτικο για το πίσω κάθισμα. Έτσι τα ψυχούλα μένουν εκεί και όχι στα καθίσματα.
Επίσης καλό θα ήταν να μη τρώνε τα παιδιά μέσα, και εγώ τους έδινα παλιά κουλούρια και μπισκότα αλλά οι ρουκέτες καραδοκούν 🤮!
Επίσης προστατεύει τα σημεία με δερματίνη που τα "βιάζει" το π@π@ρι του IsofixΤα παιδιά τρώνε πίσω διότι έτσι διατηρούνται ήρεμα, ιδιαίτερα το μωρό.
Γενικά το πρόγραμμα είναι να τρώμε 1 ώρα πριν την αναχώρηση και να σταματάμε μετά από 2-3 ώρες για "ανεφοδιασμό" και "καθαριότητα".
-
Σημαντικη πληροφορια για οποιους θελουν ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες
Αυτοι μπαινουν αυτοματα με το Extra: Pack Easy Drive το οποιο περιλαμβανει: Blind Spot Assist, Δερματινο Τιμονι, Adaptive Cruise Control. δεν γραφουν οτι εχει τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες, αλλα τους εχει εξτρα και εχει και το κουμπι μεσα κανονικα
Εγω παραλαμβανω την Τεταρτη Rive Gauche + Pack Easy Drive.
Περισσοτερες πληροφοριες τοτε
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Σημαντικη πληροφορια για οποιους θελουν ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες
Αυτοι μπαινουν αυτοματα με το Extra: Pack Easy Drive το οποιο περιλαμβανει: Blind Spot Assist, Δερματινο Τιμονι, Adaptive Cruise Control. δεν γραφουν οτι εχει τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες, αλλα τους εχει εξτρα και εχει και το κουμπι μεσα κανονικα
Εγω παραλαμβανω την Τεταρτη Rive Gauche + Pack Easy Drive.
Περισσοτερες πληροφοριες τοτε
Ζηλεύω.
Λίγο.
Τιμούλα;
Renault Captur II