-
Εγώ να ξανα ρωτήσω, τι φετιχ έχουν με τα υφασμάτινα καθίσματα? Άντε κανένα αλκαντάρα βάζουν σε πιο πάνω εκδόσεις αλλά μάλλον έχουν αλλεργία στο δέρμα.
Ειδικά οι υφασμάτινες ταπετσαρίες του golf life μου βγάζουν μια μιζερια.
Έχω πανάκριβα δερμάτινα σαλόνια σε BMW και Saab που κόστισαν καινούρια 70 και 45 χιλιάρικα αντίστοιχα. Ελπίζω το επόμενό μου να μην έχει μέσα τομάρι από γδαρμένα ζωάκια. Εκτιμώ πολύ πλέον το βελούδο και η Toyota το βάζει στην μεγάλη λιμουζίνα της στην Ιαπωνία.
-
REALZEUS wrote:
Το βίντεο σβήστηκε επειδή στα σχόλια υπήρξαν βρισίδια. ΟΚ, ο καθένας ας πιστέψει όποια θεωρεία συνομωσίας θέλει, εγώ θα πιστέψω αυτό που μου είπε ο Γιάννης. Και όσοι με ξέρουν τόσα χρόνια εδώ μέσα γνωρίζουν ότι δεν έχω καμία επαφή με το VAG. Είχα (σε τυχαία σειρά): Mazda, Land Rover, Ford, BMW, Saab, Daihatsu, Opel, Skoda, Honda, Fiat, αλλά ποτέ VAG.
Skoda είναι VAG
Thank you Captain Obvious, διόρθωσα όμως το αρχικό μου post. Ήταν Skoda προ VAG τεχνολογίας. Ήταν σωστό Skoda, κομμουνιστικό και ορθόδοξο. Το είχα στην δουλειά μου ως επαγγλματικό, κάτι τέτοιο:
https://en.wikipedia.org/wiki/Škoda_Favorit#/media/File:Brno,Wurmova,%C5%A0koda_Pick-up.jpg
-
kouladi wrote:
REALZEUS wrote:
Το βίντεο σβήστηκε επειδή στα σχόλια υπήρξαν βρισίδια. ΟΚ, ο καθένας ας πιστέψει όποια θεωρεία συνομωσίας θέλει, εγώ θα πιστέψω αυτό που μου είπε ο Γιάννης. Και όσοι με ξέρουν τόσα χρόνια εδώ μέσα γνωρίζουν ότι δεν έχω καμία επαφή με το VAG. Είχα (σε τυχαία σειρά): Mazda, Land Rover, Ford, BMW, Saab, Daihatsu, Opel, Skoda, Honda, Fiat, αλλά ποτέ VAG.
Skoda είναι VAG
Thank you Captain Obvious, διόρθωσα όμως το αρχικό μου post. Ήταν Skoda προ VAG τεχνολογίας. Ήταν σωστό Skoda, κομμουνιστικό και ορθόδοξο. Το είχα στην δουλειά μου ως επαγγλματικό, κάτι τέτοιο:
https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Favorit#/media/File:Brno,Wurmova,%C5%A0koda_Pick-up.jpg
Α πες έτσι
Δηλαδή ήταν αξιόπιστο αυτό; Ανατολικό μπλοκ δεν είχε και την καλύτερη φήμη.
-
Και τη VW κράζει για τα μύρια προβλήματα (στις έρευνες του είναι 'πάτο'), και την BMW την είχε τόσες εβδομάδες πρώτη είδηση που είχαν πάρει κάποια αυτοκίνητα φωτιά, και τα πραγματικά τεστ φόρτωσης και elk test κάνει, κ.λ.π
Μιλάμε για το ίδιο AutoTriti που είχε βγάλει δήθεν ότι το Bravo δεν φρένανε ενώ είχε φωτό από άλλο αυτοκίνητο που άναψαν τα φρένα του και βγήκε εκτός διαδρόμου; Το έχω και πει στον Πατέλο, που επίσης γνωρίζω (βασικά γνωρίζω τους περισσότερους δημοσιογράφους) όταν πήγε να δουλέψει εκεί. Έλεος τώρα...
-
Σκυλί μαύρο ήταν, ποτέ δεν με άφησε στον δρόμο! Άπειρα χιλιόμερα και με μηδενική συντήρηση! Όποιος λέει κακό λόγο για ανατολικά αυτοκίνητα δεν ξέρει τι του γίνεται απλά!!! Και έχω ανάλογη εμπειρία με Lada φίλων! Τα πλαστικά τους για πέταμα φυσικά, αλλά ποιος νοιάζεται; Αρκεί να δουλεύει!
-
Ανατολική τεχνολογία δεν σε προδίδει ποτέ! Με ένα τέτοιο:
πολλά χιλιόμετρα σε όλην την κεντρική Ευρώπη, και κάμποσα από αυτά με πολύ χιόνι και κρύο! Όλα μέσα έτριζαν και τα ηλεκτρολογικά ήταν για πέταμα αλλά με ευλαβικό σέρβις δεν με άφησε ποτέ!
-
Ελπίζω το επόμενό μου να μην έχει μέσα τομάρι από γδαρμένα ζωάκια. Εκτιμώ πολύ πλέον το βελούδο και η Toyota το βάζει στην μεγάλη λιμουζίνα της στην Ιαπωνία.
+1
-
Ήταν Skoda προ VAG τεχνολογίας. Ήταν σωστό Skoda, κομμουνιστικό και ορθόδοξο.
Moskvitch, Wartburg, Trabant με λίστα αναμονής 8-16 μήνες; Και φορτηγά μόνο Kamaz & Μάνκιουρις Ντόιτς! Ένα δάκρυ κύλησε Αλέξανδρε αχαχαχα.
Πέρα από την πλάκα όμως ήταν πραγματικά σκυλιά. Όπως έλεγε και ένας φίλος όταν τα συζητούσαμε κάποιο βράδυ στην δουλειά 'αυτά είχαν enhanced το πνεύμα του Stalin!!'. Και το Kamaz με το μπουρί της εξάτμισης περίπου στα 4m απ' το έδαφος για να περνάει αέρας κάθετα από ρηχά ποτάμια στην Ασιατική πλευρά της πρώην ΕΣΣΔ φορτωμένο κορμούς δένδρων και μεταλλεύματα!! Κλαίω Νταξει...
Sorry για το off-topic.
-
Ανατολική τεχνολογία δεν σε προδίδει ποτέ! Με ένα τέτοιο:
πολλά χιλιόμετρα σε όλην την κεντρική Ευρώπη, και κάμποσα από αυτά με πολύ χιόνι και κρύο! Όλα μέσα έτριζαν και τα ηλεκτρολογικά ήταν για πέταμα αλλά με ευλαβικό σέρβις δεν με άφησε ποτέ!
ειχαν και ενα εξαιρετο κουπε και αυτη η γενια και η προηγουμενη. μην λετε ομως δεν μενανε, θελανε ριμπιλντ απο την πρωτη ημερα που τα παραλαμβανες, ηλεκτρικα ολα αποτην αρχη και σιγουρα ολο το κυκλωμα ψυξης. ολα ομως τα ανατολικα. ολοι περασαμε απο αυτα και γατακια η πρωτη μου 'αυτοκινηταδα' ηταν με χιλια πεντακοσια μοσκοβιτσ μπραντ νιου. οεο. γαλαζιο του καμπινε. το οδηγουσε ο συχωρεμενος ο θειος μου. στεισον βαγκον. στον δρομο πρς λουτσα. που τον ψαχνανε, οπως και τον πατερα μου. θητεια στα νησια αφου. οχι στη μυκονος, στα αλλα. μας σταματαει η μπατσια. νομιζω 71. μεχρι να ερθουν στο αμαξι οι στολες κανονιζανε οτι αφου τους μαζεψουνε για νεες διακοπες, τι να κανουν τα γυναικοπαιδα και ποιον να βρουν να μαζεψει το βρωμογκαζο. ηταν και η μαρκα ακομη στοχος. ζητανε ταυτοτις, ειχε ο πατερας μου του ολπ μια που ειχε φυγει ηδη απο εκει το 63 οταν τελειωσε το πανεπιστημιο, βλεπουν μανιατικο ονομα, λενε τι δουλεια κανεις, οργανισμος (ολπ) λεει ο πατερας μου, φυγε πατριδα. ουτε ψαξανε τι και πως. αλλα εμενε. πολυ. και κουναγε πολυ. με έλ έι ντι έι εχω μεινει περιπου παντου και θυμαμαι τον αιθερα να παρει μπροστα. με ζασταβα εφτα πενηντα με τροπετο απο φιατ γιατι καηκε το αρχικο μοτερ στα 15k περασα 18 μηνες χωρις μιζα, παρκαρισμα παντα σε κατηφορα μεχρι που καηκε σε ενα παρκιν στον βοακ. με σκοντα απο τα αποπανω χιλιαρη ειχε γελιο, πολυ γελιο. παντου και παντα. επειδης γουσταρουμε την εποχη και ισως τη καταγωγη δεν σημαινει οτι τιμαμε τη καφριλα, την αναξιοπιστια, την επικινδυνοτις ολων αυτων. οι εποχες αλλαξαν με το φαβορι ομως. ουτε καν με το σαμαρα, εχω πικραθει πολυ με ενα χιλιοτρακοσαρι μεχρι να παρω μαζντα. για τα φοβορι ομως δεν ακουσα κακα λογια. μονο οτι δεν πηγαιναν μια. ηταν ομως τζαμπα και εδω στα δυτικα τα προαστια που δραχμαι νοτ, ετιμηθηκαν δεοντως.
περι φαου λοιπον που λεμε, ειπαμε μια χαρα ειναι, ισως λιγο το στυλακι του βεντοραίου μας χαλαει. δεν αξιζει τετοιο βρισιδι, δεν αξιζει τοση διαπλοκη οτι ο αλλος εκρυψε λεει προβλημα κλπ. αμα δεν τα γουσταρεις, οκ μην αγοραζεις, εγω ετσι κανω. οπως δεν γουσταρω και τα μερκεντε ας πουμε. και αρκετοτατα απο τα φορντια. και καμποσα γαλλικα. και τα τουοτα. αλλα επειδη δεν αγαπηθηκα με μια γκομενα δεν κανει να τη βριζω. τη πουτ@ν@.
-
Mετά από 2 Βάρτμπουργκ στην οικογένεια, και ένα Ντάτσια 1210, παρακαλάω να διαφέρω. Η βασική δομή είχε μια α αντοχή, της το πιστώνω αυτό. Καμία σχέση με γιαπωνέζο της εποχής, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος με γαλλοιταλοί, κάποια και καλύτερα.
Τα γύρω γύρω όμως σου έβγαζαν την παναγία κυριολεκτικά: μίζαι, πολλαπλασιαστές, μπουζοκαλώδια, πλατίναι, καπάκι ντιστιμπιτέρ, λάστιχα ψυγείου, λάστιχα θυρών, λάστιχα παρμπρίζ, λάστιχα ηλιοροφής (είχε το Βαρτ!), λάστιχα υαλοκαθαριστήρων, λάστιχα ιχ, λάστιχα γενικώς, κ.ο.κ., ήταν της πυρκαιάς. Ε-ντε-λώς. Γέρναγαν και κοκάλωναν εντός μηνών, αν δεν ήταν γερασμένα ήδη από την παραλαβή. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άλλαζαν ότι μπορούσαν με τα αντίστοιχα δυτικά εξαρτήματα όπου υπήρχαν (Ρενώ π.χ. στα Ντάτσια, Φίατ ή και Μπος στα Λάντα), ή γενικά του ελεύθερου εμπορίου και έκαναν και μετατροπή (Βάρτμπουργκ one and only γαρ), μπας και γλιτώσουν. Οι ακινητοποιήσεις ήταν συχνότατο φαινόμενο, ιδιαίτερα στα Βάρτμπουργκ. Το δε σύστημα ψύξης ήτο ελεεινό, και δεινοπαθούσε στις μεσογειακές θερμοκρασίες.
Πήγαινα από μικρός στο συνεργείο μερικές φορές, και άκουγα ιστορίες τρόμου, ήταν από τις αγαπημένες μου βόλτες. Ο πρώην συνεργειατζής των Βάρτμπουργκ τελικά έγινε και καλός οικογενειακός φίλος, τον έχουμε τραπεζώσει πολλάκΗς στο σπίτι και στο εξοχικό, ξάδερφος δε τον βοήθησε λόγω της εργασιακής του ιδιότητας να βγάλει σύνταξη βγάζοντας άκρη μέσα στον κυκεώνα του ταμείου του, ήταν ο φάκελός του στην αναμονή 4 χρόνια. Το καθιερωμένο ταξίδι Αθήνα-χωριό, το οποίο γινόταν 4-5 φορές το χρόνο, ήταν ένα δίλημμα εβδομάδων: τι θα μας ξεφυτρώσει τώρα το κάρο? Το καλό ήταν οι τιμές ανταλλακτικών π.χ. αλλάξαμε συμπλέκτη στο Βάρτμπουργκ με 4.500 δρχ. και 6 μήνες μετά δώσαμε 10.000 δρχ. για να κάνουμε το ίδιο στο Κορόλλα ΚΕ35. Το μυστικό όμως ήταν στις λεπτομέρειες, το Βαρτ ήθελε συμπλέκτη κάθε 40-50.000 χλμ. το Κορολλάκι ήταν ο πρώτος του στα 140.000 χλμ.
-
Διαβάζοντας το thread, βλέπω ότι ακόμη δίνει χαρά σε πολλούς το 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα'. Και όχι μόνο για τη VW (αν και βέβαια περισσότερο για αυτήν), αλλά και για μερικές ακόμη εταιρίες. Ε ρε κόμπλεξ που κυκλοφορεί...
-
Βρε συ γατε λυθηκα απο τα γελια αλλα με συγκινησες κιολας. Μου θυμησες και παλι την ιστορια με τον βοακ. Ναι αυτη που μου πες πανω στο ποτο μας οταν δεν ειχαμε λοκε νταουν. Το γελιο που ριξαμε τοτες με τον Κιμωνα. Να σαι καλα αγορινα!!!
-
Λες να ναι ακομα εκει???
-
Κύριοι, εγώ μίλησα για Lada και Skoda. Αυτά λοιπόν ήταν σκυλιά μαύρα και αθάνατα. Επίσης, οι αναρτήσεις τους περνούσαν από μέρη που κανένα Δυτικό (πλην Land Rover και Jeep) δεν περνούσε, χωρίς να σπάσει.
-
Έλλειψη σε μπαταρίες για το υβριδικό σύστημα και μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες.
Αναρωτιέμαι, εαν υπάρχει τώρα έλλειψη, τι θα γίνει με 20% του στόλου σε ηλεκτρικά!?!?! Οέο...?!?!
-
Καλησπέρα παιδιά μικρά και μεγάλα.
Σκέφτομαι για το MK8 TDI 2.0 το οποίο από ο,τι βλέπω για εδώ Ελλάδα υπάρχει στην έκδοση Life και μόνο. Αυτό δε με χαλάει καθώς είναι αρκετά πλούσιος ο εξοπλισμός και σε αυτή. το μόνο που΄ισως αλλάξω αν τελικά προχωρήσω στην αγορά είναι οι ζάντες από την επόμενη εκδοση δλδ τη style που μου αρέσουν περισσότερο και είναι 17άρες. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας γενικά αλλά μόνο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όχι με αντιπροτάσεις για κάποια άλλη μάρκα. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο, κάνω περίπου 11 με 12 χιλ χλμ και δεν ξέρω αν θα έχω θέμα με φίλτρα dpf και τα σχετικά αν και ξέρω ότι ο κινητήρας ο συγκεκριμένος είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τους παλιούς tdi.
Τώρα είμαι από το 2010 κάτοχος ενός POLO GTI dsg7 1.4 180ps και είναι ένα αμάξι το οποίο με έχει αφήσει αρκετά ευχαριστημένο καθώς πέραν της λίγο αυξημένης κατανάλωσης λαδιού (σε καμία περίπτωση τόσο όσο διαβάζω σε πολλά φόρουμ κτλ) δεν μου έβγαλε ποτέ κανένα άλλο πρόβλημα. Απλά παιδιά, όπως θα ξέρετε εξάλλου και εσείς, δεν είναι αυτοκίνητο για τους απαράδεκτους δρόμους μας. ..
Δεν είμαι κολλημένος με VW και τα σχετικά οπότε όσα παιδιά απαντήσουν να μου πούνε γνώμες ας το έχουν υπόψιν και αυτό. Απλά έχω μια προτίμηση στη μάρκα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
-
Καταρχάς με 11/12κ χιλιόμετρα ανά έτος ξεκάθαρα είσαι για βενζίνη και όχι Diesel. Ίσως και υβριδικό αναλόγως των πληροφοριών που ακολουθούν. Κατά τα λοιπά ας σου προτείνουν οι υπόλοιποι αλλά καλό θα ήταν να τους βοηθήσεις λέγοντας πόσο είναι το budget σου, τι ανάγκες έχεις σε χώρους (παιδιά, σκυλιά), αν κάνεις ταξίδια, αν έχεις δικό σου πάρκιν, σε ποια πόλη μένεις, σε πόση απόσταση δουλεύεις, αν οδηγάς πολύ σε κίνηση 1η/2α....
Πέρα αυτών διάβασε στο νήμα όλες τις σελίδες μετά τις 3/4 πρώτες γιατί έχει πολύ χρήσιμη πληροφορία την οποία δύσκολα κάποιος θα κάτσει να στην γράψει από την αρχή.
-
Αν πάω στο υβριδικό δλδ το 1.5 e tsi έρχομαι στα ίδια χρήματα, ίσως και λίγο παραπάνω.. Γιαυτό και σκέφτομαι για το tdi...
To budget μπορει να φτάσει μέχρι τα 27 χιλ, δλδ όσο και το συγεκριμένο.. Μένω Ιωάννινα και η δουλειά μου είναι στα 11 χιλ από το σπίτι όπου τα 8 είναι στην εθνική οδό.. Πάρκινγκ δυστυχώς δεν έχω δικό μου αλλά τουλάχιστον εκεί που μένω είναι σχετικά απόμερα και μακριά από τον κεντρικό δρόμο και άλλα αμάξια...
-
Το 2 λιτρο tdi έχει χώμα τιμή αλλά με τόσο λίγα χιλιόμετρα που κάνεις δε θα γίνει ποτέ απόσβεση σε σχέση με τον φόρο πολυτελείας που θα πληρώνεις. (Εκτός και αν αλλάξουν κάτι στο προσεχές μέλλον) . Επίσης για μικρές διαδρομές η βενζίνη είναι πιο κατάλληλη. Το e tsi που κοιτάς είναι καλή επιλογή. Ενημερώσου μόνο περί υβριδικότητας για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως σε σχέση με τις προσδοκίες σου..
-
Ο φόρος πολυτελείας δεν καταργήθηκε ρε παιδιά;;;
VW Golf MK 8