-
@araxnis said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Βρηκα και κατι πιο σημαντικο σαν οδηγια απο την Stellantis οσο αφορα τον συγκεκριμενο κινητηρα που δεν μου ανεφερε κανενας απο το σερβις.
Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά και ο κίνδυνος θραύσης της αλυσίδας, οι κατασκευαστές συνιστούν από τον Ιανουάριο του 2024 τη χρήση λαδιού 5W30 (αντί για 0W30) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της κρύας λίπανσης. Επηρεάζονται όλα τα οχήματα που παράγονται πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Αυτο ισχυει για ΟΛΑ τα μοντελα του ομiλου PSA.
Την γνωριζε καποιος την συγκεκριμενη οδηγια ?
Εγω παντως οχι...Στο πρόσφατο σέρβις που έκανα σε Opel Crossland 1.5 bluehdi, με έδειξαν την τεχνική οδηγία της Citroën για χρήση ελαίου 0W-20/5W-30 και απαγόρευση του 0W-30. Το συνεργείο είναι πολλα χρόνια εξουσιοδοτημένο της Citroën και πήρε πρόσφατα την Opel. Επίσης το data sheet της opel για το σέρβις με βάση τον αριθμό πλαισίου, έδινε αυτά τα 2 ιξώδη.
Εμενα παντως δεν μου ανεφεραν για μια τετοια αλλαγη.
Μπορει να το εκανε η Opel αλλα η Peugeot δεν ειπε τιποτε.
Θα το ερευνησω παντως το θεμα αυτο. -
Βρηκα και κατι πιο σημαντικο σαν οδηγια απο την Stellantis οσο αφορα τον συγκεκριμενο κινητηρα που δεν μου ανεφερε κανενας απο το σερβις.
Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά και ο κίνδυνος θραύσης της αλυσίδας, οι κατασκευαστές συνιστούν από τον Ιανουάριο του 2024 τη χρήση λαδιού 5W30 (αντί για 0W30) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της κρύας λίπανσης. Επηρεάζονται όλα τα οχήματα που παράγονται πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Εγω παντως οχι...Στο πρόσφατο σέρβις που έκανα σε Opel Crossland 1.5 bluehdi, με έδειξαν την τεχνική οδηγία της Citroën για χρήση ελαίου 0W-20/5W-30 και απαγόρευση του 0W-30. Το συνεργείο είναι πολλα χρόνια εξουσιοδοτημένο της Citroën και πήρε πρόσφατα την Opel. Επίσης το data sheet της opel για το σέρβις με βάση τον αριθμό πλαισίου, έδινε αυτά τα 2 ιξώδη.
Θα το ερευνησω παντως το θεμα αυτο.Τεχνική οδηγία της Citroën είδα να σε πω την αλήθεια, όχι της OPEL, απλά στο datasheet φαίνεται ότι έχει περαστεί και εκεί. Πάντως σε 3 εξουσιοδοτημένα που είχα τηλεφωνική επικοινωνία για να κλείσω, σε ερώτησή μου όλοι απάντησαν για 0W-30..Ένας αχταρμάς...
-
Θα το ερευνησω παντως το θεμα αυτο.Το προβλημα μου ειναι οτι εδω στην Ευβοια δεν εχει η Χαλκιδα εξουσιοδοτημενο συνεργειο για Peugeot-Citroen παρα μονο ενα συνεργειο που ειναι μεν για αυτες τις μαρκες αλλα παω μονο για αλλαγη τακακια και μονο διοτι δεν ειχε μεχρι προτεινος το λογισμικο για τα μοντελα απο 2018 και μετα διοτι δεν τα δινουν οι αντιπροσωπειες παρα μονο εαν περασουν 2 χρονια μετα απο την κυκλοφορια του μοντελου.
Κι ετσι αναγακζομουν να κατεβαινω Αθηνα για το σερβις του αυτοκινητου.
Γενικα η επαρχια πασχει σε αυτο το κομματι.
Ειναι καλος στην δουλεια του παντως. -
Θα το ερευνησω παντως το θεμα αυτο.Το προβλημα μου ειναι οτι εδω στην Ευβοια δεν εχει η Χαλκιδα εξουσιοδοτημενο συνεργειο για Peugeot-Citroen παρα μονο ενα συνεργειο που ειναι μεν για αυτες τις μαρκες αλλα παω μονο για αλλαγη τακακια και μονο διοτι δεν ειχε μεχρι προτεινος το λογισμικο για τα μοντελα απο 2018 και μετα διοτι δεν τα δινουν οι αντιπροσωπειες παρα μονο εαν περασουν 2 χρονια μετα απο την κυκλοφορια του μοντελου.
Κι ετσι αναγακζομουν να κατεβαινω Αθηνα για το σερβις του αυτοκινητου.
Γενικα η επαρχια πασχει σε αυτο το κομματι.
Ειναι καλος στην δουλεια του παντως.STELLANTIS FPW9.55535/03 η οδηγια, κοινη για ολες τις μαρκες
-
Θα το ερευνησω παντως το θεμα αυτο.Τεχνική οδηγία της Citroën είδα να σε πω την αλήθεια, όχι της OPEL, απλά στο datasheet φαίνεται ότι έχει περαστεί και εκεί. Πάντως σε 3 εξουσιοδοτημένα που είχα τηλεφωνική επικοινωνία για να κλείσω, σε ερώτησή μου όλοι απάντησαν για 0W-30..Ένας αχταρμάς...
Γι αυτο σου λεω οτι δεν βρισκεις ακρη.....!!!
Αν εσυ δεν κανεις ερευνα σε οτι αφορα το αμαξι σου στο Ιντερνετ δεν βρισκεις ακρη με τα ελληνικα συνεργεια...!!! -
Και το θεμα ειναι οτι οσο το ψαχνεις και βλεπεις τις βλαβες που βγαζει η καθε μαρκα απογοητευσε με τα καινουργια αμαξια και την αξιοπιστια τους.
Δεν μπορεις ομως να μην εχεις κι ενα αμαξι για τις μετακινησεις σου.
Τουλαχιστον να ριχνανε τους φορους και τις τιμες κι οχι να ειναι τοσο υπερτιμημενα γι' αυτο που προσφερουν. -
Το προβλημα μου ειναι οτι εδω στην Ευβοια δεν εχει η Χαλκιδα εξουσιοδοτημενο συνεργειο για Peugeot-Citroen
Δεν είχε παλιά ο έμπορος και συνεργείο? Ξέρω ότι έχει κλείσει ή κάτι τέτοιο. Δούλευε η ξαδέρφη μου παλιά εκεί.
-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
Το προβλημα μου ειναι οτι εδω στην Ευβοια δεν εχει η Χαλκιδα εξουσιοδοτημενο συνεργειο για Peugeot-Citroen
Δεν είχε παλιά ο έμπορος και συνεργείο? Ξέρω ότι έχει κλείσει ή κάτι τέτοιο. Δούλευε η ξαδέρφη μου παλιά εκεί.
Ουτε εμπορο δεν εχει πια. Βλεπεις ειναι κοντα η Αθηνα και πανε ολοι.
-
Ναι το ξέρω, έκλεισε (έφυγε η ξαδέρφη, εργάζεται αλλού τώρα) και νομίζω το έχει κρατήσει μόνο για μεταχειρισμένα.
-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
Ναι το ξέρω, έκλεισε (έφυγε η ξαδέρφη, εργάζεται αλλού τώρα) και νομίζω το έχει κρατήσει μόνο για μεταχειρισμένα.
Ναι ειναι στην Θρεστη Μακρη μια μαντρα Peugeot απο οτι εχω δει.
Μονο ο Πραμματιας ειναι στην Δροσια Χαλκιδος που το παω για τα φρενα. Δεν ειναι ομως εξουσιοδοτημενος. -
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Προσωπικά πιστευω πως για καθετι που μπορεί να συμβεί στον καθενα μας υπάρχει μια αλληλουχία αστοχιών που θα μπορούσαν να μη συμβούν. Κλείνοντας το αυτοκίνητο πχ την 5ετία και εφόσον το πήγες πριν 5 μήνες, θα έπρεπε εκτός του τακτικού σέρβις το συνεργείο να ελέγξει αν το όχημα υπόκειται σε κάποια ανάκληση, οδηγία. Δευτερο, θα έπρεπε να σου ζητήσουν να ελεγχθεί στα σημεία που πονά εφόσον δε το έκανες εσύ. Να σε ενημερώσουν για το επιπλέον κόστος του ελέγχου και πιθανό και κόστους.
Αυτό συνεβη στη δική μου περίπτωση με το ταπεινό ντάστερ. Λιγες εβδομάδες στην κυριολεξία πριν την λήξη της εγγυησης το πήγα για προβλεπόμενο σερβις βάσει χλμ. Το αμάξι εμεινε μια μερα μέσα δίχως να επιβαρυνθώ καθόλου. Αντικαταστάθηκε το infotainment καθώς και τα ελατήρια του οχήματος βάσει οδηγίας της Ρενώ! Επιπλέον ένας αισθητήρας παρκαρίσματος. Αυτά τα συνεργεία πρέπει να αναζητούμε και όχι όποιον προσφέρει την ίδια υπηρεσία δέκα ή εικοσι ευρώ πιο κάτω. Επίσης πρέπει μετά από πολλά χλμ η χρόνια χρησης του οχήματος πρέπει μόνοι μας να επιζητούμε ένα πιο σχολαστικό έλεγχο. Με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή έγινε λαθος γιατί δεν υπήρξε τήρηση των οδηγιών. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αν η πεζώ είχε τόσο μεγάλα θέματα αξιοπιστίας δεν θα ηταν στη θεση που βρίσκεται σημερα αλλά θα είχε χαθεί. Όπως χάθηκε η Αλφα. η Λάτσια και άλλες που δεν αντεξαν στα νέα πρότυπα και θέλω του αγοραστικού κοινού. Για τους λόγους που μπορεί να κοπει μια καδένα ή ένας ιμάντας δε θα γράψω τπτ. Πάντως δεν είναι λίγοι. Στο λέω φίλε μου γιατί έχω ξεχάσει πόσες εκατοντάδες χλμ έχω γράψει με διάφορα αυτοκίνητα. Κανένα δε με αφησε ποτέ. Προοιδοποιήσεις όμως είχα αλλά και την πρόνοια να τσεκάρω το αμάξι δυο φορές το χρόνο για διάφορα πράγματα. Μη ξεχνιέστε θέλω να πω με τις εγγυήσεις των κατασκευαστών γιατί στο τέλος εσείς τις πληρώνετε, και πάντα θα υπάρχουν ψιλά γραμματακια που δεν προσέξατε.Δεν υπαρχει οδηγια για ανακληση στο συγκεκριμενο προβλημα.
Ουτε στο σερβις σου λενε κατι γι αυτο.....υπαρχει μια σιωπηλη συγκαλυψν του θεματος.
Αν το παθεις μεσα στην εγγυηση που εχουν θεσει για την καδενα δλδ. η 60 μηνες η 150.000χλμ, οποιο ερθει πρωτο στο καλυπτουν 100%.
Αν το παθεις εχοντας ξεπερασει τους 60 μηνες αλλα οχι τα χλμ δεν σε καλυπτει.
Βεβαια η ιδια η Stellantis λεει οτι αν το αμαξι κανει τα προβλεπομενα σερβις του σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο την ωρα που πρεπει οπως επεισης δεν χρησιμοποιεις λιπαντικα αλλου τυπου απο αυτα που συνιστα η εταιρια τοτε μπορει να σου καλυψει ενα μεγαλο μερος της ζημιας η ιδια η Stellantis. Ολα αυτα ειναι κατοπιν συνενοησης με το σερβις φυσικα. -
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
5W30
σου ειπα, γραψου στην ομαδα του fb https://www.facebook.com/groups/1794126110881927/
Απο εκει σου αντιγραφω απο τα 'επιλεγμενα'ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι
Σχετικά με την νέα οδηγία του ομίλου Stellantis για την αντικατάσταση του λιπαντικού Quarrtz Xtra First 0w-20 στους κινητήρες 1,5 BlueHDi DV5R στο νέο υψηλής απόδοσης Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με τον κινητήρα DV5R και συσχετίζονται με αυτήν την οδηγία είναι:
Peugeot: 208 II, 308 II, 308 II, 2008 II, 3008 II, 5008 II, 508 II, Parttner, Rifter, Traveller.
Η οδηγία αυτή αφορά και ορισμένα μοντέλα των εταιριών:
Citroen, DS και Opel
(έχουμε και τα μοντέλα τα οποία δεν αναφέρουμε γιατί δεν μας αφορούν)
Σας ενημερώνουμε οτι:
Το πρόγραμμα service για τους κινητήρες που αναφέρονται παρακάτω έχει αλλάξει από τις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα παρέχει τη χρήση λαδιού 5W-30 ανάλογα με το OPR ημερομηνία παραγωγής του οχήματος. (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 η μετά)
DV5R όλων των τύπων μέχρι OPR 16885
Ταυτοποίηση κινητήρα: YHX/ YHY/ YHZ/ YHW/ YHV/ YHR
Προδιαγραφή βαθμού ιξώδους: FPW9.55535/03
Εγκεκριμένο λιπαντικό: Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Για τους κινητήρες Βενζίνης οι οποίοι χρησιμοποιούν το: Quarrtz Ineo Xtra First 0w-20 δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.
Εκ της Διαχειρησης.
https://www.sicurauto.it/.../stellantis-passa-allolio.../Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
Η έκδοση Euro 6.3 (ή Euro 6.D) του κινητήρα 1.5 BlueHDi, που κατασκευάστηκε μετά τις 31 Δεκ. 2019 από τη Stellantis έχει πρόβλημα αξιοπιστίας που σχετίζεται με την αλυσίδα κίνησης του εκκεντροφόρου άξονα, η οποία σταδιακά ανοίγει και μετά σπάει. Η πρόωρη φθορά αυτού του εξαρτήματος προκαλεί έναν θόρυβο κρότου που γίνεται εντονότερος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα. Το σπάσιμο της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά στο μπλοκ κινητήρα, όπως στράβωμα των βαλβίδων και ζημιά στο θάλαμο καύσης.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι τεχνικοί της Stellantis, έκαναν βελτιώσεις στον κινητήρα 1.5 BlueHDi, τοποθετώντας, όπως ήδη ξέρουμε, μια αλυσίδα εκκεντροφόρου 8mm (αντί για την 7mm που είχε) και εισάγοντας νέες βαλβίδες εξαγωγής. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση του ντίζελ διακρίνεται από το περίβλημα του εκκεντροφόρου, το οποίο έχει ένα βαθούλωμα και την καταχώρηση (registered reference) 98 305 804 80. Αυτές οι αλλαγές εφαρμόστηκαν σε πολλά μοντέλα προς τα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως θόρυβος, απώλεια ισχύος ή -δυστυχώς- σπασμένη αλυσίδα, ο όμιλος Stellantis έχει αναλάβει την υποστήριξη στα οχήματα έως 5 ετών ή 150.000Km. Για όλες τις περιπτώσεις εγγύησης βέβαια ρωτάμε τον μηχανικό μας.
Τι γίνεται όμως με το λιπαντικό που συζητάμε; Σε τι σχετίζεται με τα παραπάνω; Είναι η συνέχεια!
Εκτός από τις ανωτέρω αλλαγές στη διάσταση της αλυσίδας και στην αλλαγή των βαλβίδων εξαγωγής, που έχουν ως σκοπό τους την αποφυγή του ενδεχόμενου πρόωρης φθοράς της αλυσίδας, οι μηχανικοί της Stellantis εξέτασαν και την περίπτωση της λίπανσης, ως μια επιπλέον παρέμβαση.
Τον Δεκέμβριο του 2023, οι αντιπρόσωποι των Citroën, DS, Opel και Peugeot έλαβαν μια τεχνική ανακοίνωση που αναφέρει πως η ερευνητική εργασία και οι μηχανικές δοκιμές που διεξήχθησαν έδειξαν ότι η χρήση συγκεκριμένου λαδιού κινητήρα είχε θετικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία των κινητήρων DV5R που παραχθήκαν πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο Όμιλος Stellantis συνιστά τη χρήση λιπαντικού 5W30 αντί για 0W30. Η διαφορά έγκειται στο υψηλότερο ιξώδες κατά τις ψυχρές εκκινήσεις (σ.σ. θυμόμαστε όλοι το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά λειτουργίας μετά από μια κρύα εκκίνηση).
Αυτή η νέο οδηγία (STELLANTIS FPW9.55535/03) στοχεύει στη μείωση της φθοράς και στη διατήρηση της διάρκειας ζωής των μηχανικών εξαρτημάτων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι κατασκευαστές έχουν ενημερώσει τα πλάνα συντήρησης των σχετικών οχημάτων, επομένως, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τις πολλή καλές οδηγίες του Antonis και, σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον μηχανικό σας.Ξεγραφτηκα γιατι δεν ειχε αrκετους ιδιοκτητες 5008 καθως δεν υπαρχει ομαδα ελληνικη ειδικα για το 5008 στο FB παρα μονο σε international ομαδα. Περισσοτερο μιλουσαν για τα μικροτερα μοντελα. Εχει βεβαια κι μια ελληνικη ομαδα 3008 μονο αλλα και παλι δεν με καλυπτε σε καποια θεματα. Τουλαχιστον εδω μεσα ειναι συγκεκριμενο το topic 5008.
-
5W30
σου ειπα, γραψου στην ομαδα του fb https://www.facebook.com/groups/1794126110881927/
Αγαπητοί φίλοι
Σχετικά με την νέα οδηγία του ομίλου Stellantis για την αντικατάσταση του λιπαντικού Quarrtz Xtra First 0w-20 στους κινητήρες 1,5 BlueHDi DV5R στο νέο υψηλής απόδοσης Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με τον κινητήρα DV5R και συσχετίζονται με αυτήν την οδηγία είναι:
Peugeot: 208 II, 308 II, 308 II, 2008 II, 3008 II, 5008 II, 508 II, Parttner, Rifter, Traveller.
Citroen, DS και Opel
Σας ενημερώνουμε οτι:
Το πρόγραμμα service για τους κινητήρες που αναφέρονται παρακάτω έχει αλλάξει από τις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα παρέχει τη χρήση λαδιού 5W-30 ανάλογα με το OPR ημερομηνία παραγωγής του οχήματος. (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 η μετά)
Για τους κινητήρες Βενζίνης οι οποίοι χρησιμοποιούν το: Quarrtz Ineo Xtra First 0w-20 δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.
Εκ της Διαχειρησης.
https://www.sicurauto.it/.../stellantis-passa-allolio.../Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
Η έκδοση Euro 6.3 (ή Euro 6.D) του κινητήρα 1.5 BlueHDi, που κατασκευάστηκε μετά τις 31 Δεκ. 2019 από τη Stellantis έχει πρόβλημα αξιοπιστίας που σχετίζεται με την αλυσίδα κίνησης του εκκεντροφόρου άξονα, η οποία σταδιακά ανοίγει και μετά σπάει. Η πρόωρη φθορά αυτού του εξαρτήματος προκαλεί έναν θόρυβο κρότου που γίνεται εντονότερος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα. Το σπάσιμο της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά στο μπλοκ κινητήρα, όπως στράβωμα των βαλβίδων και ζημιά στο θάλαμο καύσης.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι τεχνικοί της Stellantis, έκαναν βελτιώσεις στον κινητήρα 1.5 BlueHDi, τοποθετώντας, όπως ήδη ξέρουμε, μια αλυσίδα εκκεντροφόρου 8mm (αντί για την 7mm που είχε) και εισάγοντας νέες βαλβίδες εξαγωγής. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση του ντίζελ διακρίνεται από το περίβλημα του εκκεντροφόρου, το οποίο έχει ένα βαθούλωμα και την καταχώρηση (registered reference) 98 305 804 80. Αυτές οι αλλαγές εφαρμόστηκαν σε πολλά μοντέλα προς τα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως θόρυβος, απώλεια ισχύος ή -δυστυχώς- σπασμένη αλυσίδα, ο όμιλος Stellantis έχει αναλάβει την υποστήριξη στα οχήματα έως 5 ετών ή 150.000Km. Για όλες τις περιπτώσεις εγγύησης βέβαια ρωτάμε τον μηχανικό μας.
Τι γίνεται όμως με το λιπαντικό που συζητάμε; Σε τι σχετίζεται με τα παραπάνω; Είναι η συνέχεια!
Εκτός από τις ανωτέρω αλλαγές στη διάσταση της αλυσίδας και στην αλλαγή των βαλβίδων εξαγωγής, που έχουν ως σκοπό τους την αποφυγή του ενδεχόμενου πρόωρης φθοράς της αλυσίδας, οι μηχανικοί της Stellantis εξέτασαν και την περίπτωση της λίπανσης, ως μια επιπλέον παρέμβαση.
Τον Δεκέμβριο του 2023, οι αντιπρόσωποι των Citroën, DS, Opel και Peugeot έλαβαν μια τεχνική ανακοίνωση που αναφέρει πως η ερευνητική εργασία και οι μηχανικές δοκιμές που διεξήχθησαν έδειξαν ότι η χρήση συγκεκριμένου λαδιού κινητήρα είχε θετικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία των κινητήρων DV5R που παραχθήκαν πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο Όμιλος Stellantis συνιστά τη χρήση λιπαντικού 5W30 αντί για 0W30. Η διαφορά έγκειται στο υψηλότερο ιξώδες κατά τις ψυχρές εκκινήσεις (σ.σ. θυμόμαστε όλοι το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά λειτουργίας μετά από μια κρύα εκκίνηση).
Αυτή η νέο οδηγία (STELLANTIS FPW9.55535/03) στοχεύει στη μείωση της φθοράς και στη διατήρηση της διάρκειας ζωής των μηχανικών εξαρτημάτων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι κατασκευαστές έχουν ενημερώσει τα πλάνα συντήρησης των σχετικών οχημάτων, επομένως, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τις πολλή καλές οδηγίες του Antonis και, σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον μηχανικό σας.Ξεγραφτηκα γιατι δεν ειχε αrκετους ιδιοκτητες 5008 καθως δεν υπαρχει ομαδα ελληνικη ειδικα για το 5008 στο FB παρα μονο σε international ομαδα. Περισσοτερο μιλουσαν για τα μικροτερα μοντελα. Εχει βεβαια κι μια ελληνικη ομαδα 3008 μονο αλλα και παλι δεν με καλυπτε σε καποια θεματα. Τουλαχιστον εδω μεσα ειναι συγκεκριμενο το topic 5008.
μα μιλας για το ιδιο αυτοκινητο μηχανικα και αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι πανω απο 50 τα 5008 στην ομαδα αυτη. απο τις πλεον αρτια καταρτισμενες σε τεχνικα θεματα του ομιλου, ας πουμε το θεμα με τις καδενες του πετρελαιου, τα λαδια, το adblue αλλα και τους ιμαντες που κοβονται στις βενζινες ειναι χιτ και σιγουρα ενημερωνεται οποιος το διαβαζει - το κορσα του γιου μου ας πουμε ειχε ακριβως αυτην την αναγκη.
-
5W30
Αγαπητοί φίλοι
Citroen, DS και Opel
Σας ενημερώνουμε οτι:
Εκ της Διαχειρησης.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι κατασκευαστές έχουν ενημερώσει τα πλάνα συντήρησης των σχετικών οχημάτων, επομένως, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τις πολλή καλές οδηγίες του Antonis και, σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον μηχανικό σας.Ολα αυτα τα γνωριζα απο πριν καθως ψαχνω τα ξενα site που αφορουν τον ομιλο Stellantis.
Το θεμα ειναι τι ενημερωση εχουν οι εδω αντιπροσωπειες και τι ενημερωση γινεται στους ιδιοκτητες για τα θεματα αυτα.
Οπως γινεται και με τις ανακλησεις.Εγω παντως εχω χασει την αξιοπιστια μου οσο αφορα τα νεα αμαξια με αυτα που βγαζουν ασχετα αν εχεις η οχι τα χρηματα να τα επισκευαζεις.
Δεν παιρνεις αμαξι για να εισαι καθε τρεις και λγο στα συνεργεια αλλα ουτε και να μενεις χωρις αμαξι για μεγαλο διαστημα λογω ελλειψης ανταλλακτικων,,,!!!....το 2024....!!!!Εδω φτιαχνουν ελλατωμτικα αεροπλανα.....!!!!... για τα αυτοκινητα θα νοιαστουν.....!!!!
Ξεγραφτηκα γιατι δεν ειχε αρκετους ιδιοκτητες 5008 καθως δεν υπαρχει ομαδα ελληνικη ειδικα για το 5008 στο FB παρα μονο σε international ομαδα. Περισσοτερο μιλουσαν για τα μικροτερα μοντελα. Εχει βεβαια κι μια ελληνικη ομαδα 3008 μονο αλλα και παλι δεν με καλυπτε σε καποια θεματα. Τουλαχιστον εδω μεσα ειναι συγκεκριμενο το topic 5008.
-
δεν μπορω θα το πω....
#mono_vitara
και δεν θα εσπαγε ποτε, μα ποτε, αλλα και δεν θα ηθελες κανενα να σε βγαλει απο χιονια ή οτιδηποτε
ασε που ειναι φοβερα να ανεβεις σεττα, αμπουδιωτισσα, λιμνη σεττας, βρωμονερα, ξηροβουνι, κοτυλαια, πουρνο, θαψα, βυθουρη και τοσα τρομερα και ανεξερευνητα μερη της ευβοιας!εδω με το 3008 και τη τετρακινηση καλοκαιρι εχω να κανω μπανιο ερετρια απο το 2010...
καθε μερα αναχωρηση για καποια απο τις συναρπαστικες παραλιες του αιγαιου με περασμα αντι για αμαρυνθο-αλιβερι-κυμη, απο γυμνο-σεττα-μετοχι που ειναι πολυ κονταγια τα βιταρα, τα νεα, ειναι παιχνιδακια αυτες οι διαδρομες, οκ, οι πεζουλες την ακουνε ειναι η αληθεια....
-
δεν μπορω θα το πω....
#mono_vitara
και δεν θα εσπαγε ποτε, μα ποτε, αλλα και δεν θα ηθελες κανενα να σε βγαλει απο χιονια ή οτιδηποτε
ασε που ειναι φοβερα να ανεβεις σεττα, αμπουδιωτισσα, λιμνη σεττας, βρωμονερα, ξηροβουνι, κοτυλαια, πουρνο, θαψα, βυθουρη και τοσα τρομερα και ανεξερευνητα μερη της ευβοιας!εδω με το 3008 και τη τετρακινηση καλοκαιρι εχω να κανω μπανιο ερετρια απο το 2010...
καθε μερα αναχωρηση για καποια απο τις συναρπαστικες παραλιες του αιγαιου με περασμα αντι για αμαρυνθο-αλιβερι-κυμη, απο γυμνο-σεττα-μετοχι που ειναι πολυ κονταγια τα βιταρα, τα νεα, ειναι παιχνιδακια αυτες οι διαδρομες, οκ, οι πεζουλες την ακουνε ειναι η αληθεια....
Αφού φοβάσαι να μπεις στην θάλασσα μην σε φάει κανένα κεφαλόπουλο ως γαύρος που είσαι...
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
δεν μπορω θα το πω....
#mono_vitara
Αφού φοβάσαι να μπεις στην θάλασσα μην σε φάει κανένα κεφαλόπουλο ως γαύρος που είσαι...
ΕΣΥ φοβασαι να κατεβεις στα θαψα μην σκορπισει το χοντρομαγουλο σου
-
Εγώ δεν έχω λεφτά για συνεργεία, όπως εσύ για το βιτάρα...
Για αυτό έχω το άσπαστο αιρκρος...
-
Εγώ δεν έχω λεφτά για συνεργεία, όπως εσύ για το βιτάρα...
Για αυτό έχω το άσπαστο αιρκρος...
αχαχαχαχα
στο μεταξυ αμα κατεβεις θαψα, δηλαδη βρεις βιταρα να σε κατεβασει, ειναι τιγκα στα σουζ - ουτε ενα γαλλοχρεπο
οσο για συνεργεια, νομιζω ξερουμε και οι δυο ποιο πηγαινει και ποιο οχι. -
Εχεις δίκιο.
Να μιλήσεις και με τον δικηγόρο σου και να ζητήσεις αποκατάσταση και ίσως και με τα κεντρικά.
Πιο πολλα θα μου παρει ο δικηγορος απο οτι στο σερβις....
Peugeot 5008 (SUV)