-
Αμαξάρα αλλά αντί για καινούριο (άντε ενός έτους), είχε 7 χρόνια και τρεις προηγούμενους ιδιοκτήτες στην καμπούρα της.
-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
Alfa.. Δύσκολα...κατι reviews που διάβαζα γκρίνιαζαν για την ποιότητα των υλικών μέσα κτλ..Λανθάνεις, αλλά μάλλον δεν κάνει η Alfa για αυτά που ζητάς, ούτως ή άλλως. Η Alfa είναι για όσους αγαπούν την οδήγηση, όχι τα πλαστικά ή τις οθονούλες.
τέλειο το a4 allroad
Προσπαθώ να βρω τι τέλειο έχει... Δεν τα καταφέρνω.
-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σε επαρχιακή πόλη.. Αν σκάσω με panamera δε θα ξαναμπεί άνθρωπος...Αυτό ισχύει δυστυχώς και στην Αθήνα. Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση κρεοπώλη ο οποίος δούλευε για χρόνια σαν είλωτας και έκανε οικονομία από ότι μπορούσε. Το μαγαζί ήταν μικρό της γειτονιάς και πήγαινε καλά. Μετά από μερικά χρόνια αγόρασε μια Mercedes (από τι πιο φθηνές) και μετά από μερικούς μήνες το έκλεισε το μαγαζί...
Αυτή η ιστορία έγινε τη δεκαετία του 90 αλλά και οι σημερινές νοικοκυρές με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσουν. Το μόνο καλό της Αθήνας: πήγε σε άλλη περιοχή και άνοιξε εκεί νεό μαγαζί, πήγαινε κάθε μέρα με ένα άλλο όχημα αντί για το αυτοκίνητο που αγαπούσε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Alfa.. Δύσκολα...κατι reviews που διάβαζα γκρίνιαζαν για την ποιότητα των υλικών μέσα κτλ..
Λανθάνεις, αλλά μάλλον δεν κάνει η Alfa για αυτά που ζητάς, ούτως ή άλλως. Η Alfa είναι για όσους αγαπούν την οδήγηση, όχι τα πλαστικά ή τις οθονούλες.
Πραγματικά ως πρώην κάτοχο μιας Alfa και μάλιστα από το κάτω ράφι της φίρμας δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Δία. Το πάω ακόμη πιο πέρα και να πω πως είναι πολύ εκνευριστικό (Από τις ελάχιστες φορές που μπορεί να εκνευριστώ εδώ μέσα) να μπαίνει μια Α σε συγκριτικά του κώλου από υποψήφιους που δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε σε ποια κατηγορία πρέπει να κινηθούν.
Το μόνο αυτοκίνητο που δεν μου έλειψε το esp το abs γιατί για να βγάλεις μια Α εκτός ελέγχου από τον δρόμο πρέπει να το θέλεις πολύ, μα πααααρα πολύ. Είναι αυτοκίνητα που σε μαθαίνουν τι εστί οδήγηση και οδηγική απόλαυση από την αρχή και ξεχνάς ότι παπαριές ήξερες. -
Διακρίνω μια επιθετικοτητα και χωρίς λόγο..
Από το πρώτο ποστ έγραψα ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει ανάμεσα σε sedan και SUV.. φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος με τέτοιου είδους διλήμματαΌπως εσένα δε σε καλύπτει πχ το allroad, έτσι κι εμένα δε με καλύπτει πχ η Giulia..
Και ναι.. Για μένα που θα είναι το βασικό μου αυτοκίνητο (και μάλιστα οικογενειακο) βεχουν) έχουν σημασία τα πλαστικά και η ποιότητα κατασκευής -
To allroad είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο. Εχω γράψει πολλάκις για αυτό όπως και για άλλα αυτοκίνητα (Χ1, tiguan e.c.a) τα καλύτερα. Από εκεί και μετά μη μπερδεύουμε την ... με την βούρτσα.
-
Φαντάζεται κανείς στο τοπικο που γράφουμε για ψυγεία κουζίνες να αρπάζεται κάνεις επειδή θίχτηκε η αγαπημένη του μάρκα; η πχ για μια τηλεόραση, ένα κινητό;
Και το αυτοκίνητο ένα προϊόν είναι, σιγά το πράγμα. Η αγορά του μόνο χαρά και ικανοποίηση πρέπει να προσφέρει, όπως κάθε βλακιουλα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε.
Πήγαινε πάρε αυτό που σου έκανε κλικ για λόγους που μόνο εσύ ξέρεις, και μην μπαίνεις στο τριπακι να βρεις το καλύτερο αμάξι η να σου επιβεβαιώσουν μέσα σε φορα την επιλογή σου. -
Ακριβώς όπως τα λέει ο Κίλο ...
Γιατί δεν πρόκειται να στο επιβεβαιώσουν , ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυτοκίνητα με πολλά λεφτά που ο καθένας θα ήθελε να είναι στην θέση αυτή και να πάρει το όνειρο του .
Δεν υπάρχουν λοιπόν αντικειμενικά κριτήρια . Υπάρχουν κατά 80 % υποκειμενικά και αυτά θα κάνουν την διαφορά στην επιλογή . Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσες μάρκες...
-
Περί giulia, δε μπορώ να καταλάβω τι το fun to drive έχει ένα αυτοκίνητο στο οποίο δεν μπορείς να απανεργοποιησεις τα ηλεκτρονικά για να το χαρείς!
Σε αυτό το τομέα, η BMW είναι πιο fun.
Τη giulia τη κόβουν τα ηλεκτρονικά όταν πας να πιέσεις σε μια διαδρομή οπότε δε μπορείς να την απολαύσεις.
Ναι, οκ έχεις τέλεια αίσθηση κλπ αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Το allroad είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει ο φίλος. Είναι premium, δεν είναι ούτε πολύ ψηλό σαν suv και έχει χώρους station, Quattro και με φοβερό μοτέρ.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Σε μεγάλο βαθμό μπορεί να έχετε δίκιο όταν ειδικά αναφέρεστε σε αντικείμενα του συρμού. Στα πολλά χρήματα όμως υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας και είναι το hi end της κάθε σχολής. Στα 45,50 χιλιάρικα και επάνω ανεξάρτητα αν δεν ξέρεις εσύ τι παίρνεις ο κατασκευαστης δείνει τον καλύτερο του εαυτό δίχως αναστολές και ταπεινά κριτήρια που κατακυριεύουν τα πρότζεκτ μικρότερης αξίας υλοποιήσεων του ιδίου. Όταν σου δίνει ο άλλος ένα range rover ανεξάρτητα αν εσύ το θες για μούρη, αυτός θα σου δώσει ότι καλύτερο μπορεί σε αυτό που εννοεί suv παντός καιρού και εδάφους. Η τζούλια είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου προσφέρει σήμερα η Αλφα μετά από χρόνια σωρευμένης τεχνογνωσίας πάνω στην έννοια της οδηγικής απόλαυσης.
Αυτό πιστεύω όπως και πως για εμένα προσωπικά το allroad θα μου έκανε βάσει των αναγκών μου. Να συγκριθεί η Τζούλια με την 5άρα οκ να το καταλάβω αλλά για ποιο λόγο με ένα evoque X1 eca? -
Κι εγώ παντως ένα έχω να σου προτείνω..Δες τι αυτοκίνητο σ ευχαριστεί οπτικά,μοτερικα και εσωτερικά και καλύπτει Και όλες τις ανάγκες σου!Στο θέμα αυτοκίνητο νομίζω δεν υπάρχει κριτήριο αντικειμενικότητας σε τομείς όπως η πρακτικότητα που θα προσφέρει στον καθένα και η χρήση για την οποία προορίζεται..Νομίζω πως κύριο μέλημα του αρχικού σου ποστ ήταν να δεις αν υπάρχει καποιο αυτοκίνητο το οποίο πιθανώς να 'ξέχασες' να δεις.Απο εκει και περα δεν υπάρχει λόγος να διαπληκτιζόμαστε ή να μιλάμε σ έντονο ύφος σχετικά με το τι αυτοκίνητο θα ήταν κατάλληλο για ένα τρίτο άτομο το οποίο μόνο αυτο ξέρει τις πραγματικές του ανάγκες.Σορρυ αν κούρασα..Για κλείσιμο από τα αυτοκίνητα Που ανέφερες εγώ Προσωπικά θα πήγαινα για το xc40!Και φρέσκο και suv (γλιτώνεις και την γκρίνια [emoji12][emoji12]) και εντος budget φουλ έξτρα με premium χαρακτήρα !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Alfa.. Δύσκολα...κατι reviews που διάβαζα γκρίνιαζαν για την ποιότητα των υλικών μέσα κτλ..
Λανθάνεις, αλλά μάλλον δεν κάνει η Alfa για αυτά που ζητάς, ούτως ή άλλως. Η Alfa είναι για όσους αγαπούν την οδήγηση, όχι τα πλαστικά ή τις οθονούλες.
Πραγματικά ως πρώην κάτοχο μιας Alfa και μάλιστα από το κάτω ράφι της φίρμας δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Δία. Το πάω ακόμη πιο πέρα και να πω **πως είναι πολύ εκνευριστικό (Από τις ελάχιστες φορές που μπορεί να εκνευριστώ εδώ μέσα) [b]να μπαίνει μια Α σε συγκριτικά του κώλου από υποψήφιους που δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε σε ποια κατηγορία πρέπει να κινηθούν. ** [/b]
Το μόνο αυτοκίνητο που δεν μου έλειψε το esp το abs γιατί γιανα[b] βγάλεις μια Α εκτός ελέγχου από τον δρόμο πρέπει να το θέλεις πολύ, μα πααααρα πολύ[/b]. Είναι αυτοκίνητα που σε μαθαίνουν τι εστί οδήγηση και οδηγική απόλαυση από την αρχή και ξεχνάς ότι παπαριές ήξερες.Ομορφα ευγενικά λόγια, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα Πραγματικά βοήθησες τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα.
-
Επειδή έχω κάνει κάμποσα χιλιόμετρα με Α7 3.0Τ V6, έχω να πω ότι παρά την άφθονη δύναμη, το αμάξι είναι εντελώς αδιάφορο στο δρόμο, ακόμα και για Audi. Είναι δελεαστικές οι τιμές του αλλά δε θα το κοίταγα με 1800αρι και 190 άλογα.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πραγματικά ως πρώην κάτοχο μιας Alfa και μάλιστα από το κάτω ράφι της φίρμας δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Δία. Το πάω ακόμη πιο πέρα και να πω **πως είναι πολύ εκνευριστικό (Από τις ελάχιστες φορές που μπορεί να εκνευριστώ εδώ μέσα) [b]να μπαίνει μια Α σε συγκριτικά του κώλου από υποψήφιους που δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε σε ποια κατηγορία πρέπει να κινηθούν. ** [/b]
Το μόνο αυτοκίνητο που δεν μου έλειψε το esp το abs γιατί γιανα[b] βγάλεις μια Α εκτός ελέγχου από τον δρόμο πρέπει να το θέλεις πολύ, μα πααααρα πολύ[/b]. Είναι αυτοκίνητα που σε μαθαίνουν τι εστί οδήγηση και οδηγική απόλαυση από την αρχή και ξεχνάς ότι παπαριές ήξερες.Ομορφα ευγενικά λόγια, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα Πραγματικά βοήθησες τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα.
Είναι ότι πιο ευγενικό μπόρεσα. Βέβαια και δεν θα μπω στον κόπο να βοηθήσω κάποιον να καταλάβει αν χρειάζεται σεντάν, suv, παπάκι ή 9μετρο φουσκωτό. Απλά ανέφερα ότι δεν συγκρίνονται. Φυσικά και δεν είναι όμορφα τα λόγια αλλά τι να κάνουμε? Τώρα αν είμαι προκατειλημμένος? Δεκτό.
-
Μεταχειρισμένο με αξία μεγαλύτερη των 15000 είναι ρωσικη ρουλέτα. Μόνη εξαίρεση αν μιλάμε για εισοδήματα >100.000 οπότε δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα η τυχόν βλάβη.
Στη θέση σου θα έπαιρνα καινούργια x1 ή tiguan. Με 45000 τα κάνεις τούμπανο και ταυτόχρονα κανείς δε ξέρει ότι έδωσες τόσα χρήματα.
-
Πάρε βολβο το 40ρι, εκεί είσαι απ την αρχή και θα χαρεί και η γυναίκα, εκτός απο Αμάξι είναι και άνετο για την οικογένεια.
Αν έχεις ακόμα ενδοιασμούς πήγαινε στο α6 allroad bi turbo να τα συνδυάσεις όλα. Αν μπορούσα να καλύψω φορολογικά το 40ρι θα ήταν η πρώτη επιλογή μου, τώρα παίζω με κάτι 1200ρια για να λέω πως κάνει τσουφ τσουφ η τουρμπίνα...
-
Αν μιλάμε για suv θεωρώ πολύ καλύτερο το 3008 από το xc40 που βλέπω ότι πολλοί προτείνουν.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν μιλάμε για suv θεωρώ πολύ καλύτερο το 3008 από το xc40 που βλέπω ότι πολλοί προτείνουν.Σε τι είναι καλυτερο ακριβως; Ενα δήθεν SUV ειναι... Τουλαχιστον το βολβο προσφέρει κ τετρακινητες εκδόσεις που του δίνουν κάποιες εκτος δρομου δυνατότητες.
-
Ας ξεκινησω απο τα σοβαρα
εκανα βολτα σημερα απο Volvo και BMW
συμπερασματα :
1)τελος το s90..φανταστικο εσωτερικο , φοβερη ποιοτητα , επιβλητικο..αλλα...τεραστιο...καθομουν στη θεση του οδηγου και δεν ηξερα τα ορια του αυτοκινητου... δυσκολευομαι να φανταστω πως θα μπορει να στριψει σε μικρα στενα.
2)XC 40..εκδοση D4 AWD...σχεδον ιδανικο...καλοι χωροι , ανετο , αθορυβο στο test drive...στα μειον;;;
τα υλικα σε ορισμενα σημεια...δεν δικαιολογουνται για τοσο ακριβο αυτοκινητο...αλλα μιλαμε για λεπτομερειες...εχει διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με BMW πχ3)Χ1..δυστυχως δεν υπαρχει κατι διαθεσιμο στον Σφακιανακη...(αλλα και σε ολο το car.gr)
Ολα τα diesel ειναι χειροκινητα και οι εκδοσεις της βενζινης (ενα ειχαν μονο) με πολυ βασικο εξοπλισμο
Υπαρχει ενα στα Γιαννενα απο τον τοπικο αντιπροσωπο και θα στειλω φιλο να το δει4)Με βαση τα οσα ειδα στο S90 και οσα εγραψαν μελη μελη του forum , απορριπεται και το Α7...και λογω μεγεθους αλλα και λογω ¨κλασης¨ (με οτι αυτο συνεπαγεται σε service και κοστος συντηρησης)
Αρα , τι μου μενει;;
XC40 , 3008 και να δω και σειρα 4 ΒΜWΠρακτικα, πιστευω οτι θα καταληξω σε ενα απο τα δυο πρωτα....
στα λιγοτερο σοβαρα , SPI_duster ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω το υφος σου...
στο thread εχουν γραψει καμια 40αρια ατομα και εχει σχεδον 2500 προβολες..ο μονος που ειρωνευεται και με μειωνει εισαι εσυ...δε θα ασχοληθω περισσοτερο με το περιεχομενο των οσων γραφεις... -
Ξέχασα να προτείνω και το Jeep Compass. Εξαιρετικό σε όλα του!
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan