-
Το τρίγωνο και η ρεζέρβα επίσης εξτρα
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Το τρίγωνο και η ρεζέρβα επίσης εξτραΓια τη ρεζέρβα δεν μου κάνει (πλέον) εντύπωση αλλά ρε φίλε το τρίγωνο το είδα και εγώ ότι είναι έξτρα. Έλεος!
-
Γιατί σας κάνει εντύπωση ρε παιδιά? Δεν είναι καινούριο αυτό. Θες premium? Θα το πλερώσεις. Από τα extra βγάζουν πολλά αυτές οι εταιρείες. Ποντάρουν σε αυτό γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν θα το πάρουν άδειο. 'Οποιος θέλει γερμανικό με λίγα extra θα το πληρώσει ακριβά. Για να το πάρει full extra θα το πληρώσει χρυσάφι. Η αγορά έχει επιλογές για όλα τα βαλάντια.
Όταν αναφέρεστε στα σύγχρονα και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας σε ποια αναφέρεστε? -
Adaptive cruise control, ειδοποίηση για όχημα σε τυφλή γωνία, αναγνώριση πεζού ή σταθευμένου οχήματος με ηχητική ειδοποίηση αρχικά κι αυτόματο φρενάρισμα στη συνέχεια. Ειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση κόπωσης οδηγού.
Επίσης, στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας εντάσσω τα φώτα Led, τα φώτα ημέρας και τους φωτοχρωμικούς καθρέπτες που σκουραίνουν αυτόματα όταν πέφτουν στραβά φώτα πάνω τους. -
Από αυτά θεωρώ πραγματικά χρήσιμα την ειδοποίηση οχήματος σε τυφλή γωνία και το αυτόματο φρενάρισμα (αρκεί να λειτουργεί σωστά και όχι όταν δεν πρέπει). Φώτα ημέρας έχουν υποχρεωτικά όλα τα καινούρια αυτοκίνητα εδώ και λίγα χρόνια (ευρωπαϊκή οδηγία). Τα καλά φώτα (led ή εργοστασιακά xenon) όντως αναβαθμίζουν την ενεργητική ασφάλεια.
Όλα αυτά υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια στην αγορά και οι premium εταιρείες τα χρεώνουν ακόμα πανάκριβα χωρίς να είναι. Τώρα οι ανωτέρω εταιρείες προσφέρουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. -
Στο πρωτο ταξιδακι που θα κανεις με αυτοκινητο που εχει adaptive cruise control, θα αναφωνησεις 'που ησουν ολη μου τη ζωη;'
-
Αυτό ακριβώς δε συμβαίνει και με ένα κάρο άλλα βοηθήματα που όσο δεν τα διαθέτουμε τα θεωρούμε αχρείαστη πολυτέλεια?
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Στο πρωτο ταξιδακι που θα κανεις με αυτοκινητο που εχει adaptive cruise control, θα αναφωνησεις 'που ησουν ολη μου τη ζωη;'Μπορεί να έχεις δίκιο. Προς το παρόν ακόμα και το κλασικό cruise control δεν το χρησιμοποιώ και τόσο συχνά. Το adaptive θεωρώ ότι θα συνδυάζεται ωραία με αυτόματο κιβώτιο οπότε το αυτοκίνητο θα ακολουθεί την κίνηση σε απόσταση ασφαλείας και ο οδηγός απλά θα στρίβει το τιμόνι.
Αυτό ακριβώς δε συμβαίνει και με ένα κάρο άλλα βοηθήματα που όσο δεν τα διαθέτουμε τα θεωρούμε αχρείαστη πολυτέλεια?
Είναι θέμα οδηγού βασικά και προτιμήσεων. Προσωπικά τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες τους έχω συνήθως στο off γιατί δεν έχω πετύχει μέχρι τώρα σύστημα που να λειτουργεί όπως θέλω εγώ. Τα αυτόματα φώτα το ίδιο, ειδικά στα τούνελ υπάρχει συνήθως μια καθυστέρηση να ανάψουν. Τα ανάβω πάντα χειροκίνητα πριν μπω στο τούνελ. Τα συστήματα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας δουλεύουν σωστά μόνο στην εθνική γιατί εκεί -συνήθως- η διαγράμμιση είναι καλή. Σε όλες τις άλλες συνθήκες είναι άχρηστα.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις κάτι και μετά να αποφασίσεις αν σου είναι πραγματικά απαραίτητο. Όσο περισσότερα extra τόσο το καλύτερο και ας μην τα χρησιμοποιείς. Αλλά υπάρχει συνήθως ο περιορισμός των χρημάτων. -
για το lane assist και εγω θα συμφωνησω. Σε test drive που το ειδα εν ενεργεια ειχε οντως ενδιαφερον, αλλα ακομα και στην εθνικη θα με αγχωνε λιγο. Απο την αλλη, το θεωρω αρκετα χρησιμο αν π.χ. θες σε ταξιδι να αφησεις για 2-3 δευτερολεπτα το τιμονι ωστε να βαλεις γυαλια ηλιου ή να πιεις μια γουλια νερο.
Για το adaptive cc, εχεις δικιο, με αυτοματο συνδυαζεται καλυτερα, αλλα ακομα και με χειροκινητο ειναι πολυ ευχαριστο να μπορεις να βγαλεις για λιγο το ποδι σου απο το πενταλ.+1000% σε αυτο που λεει ο stefan, αλλα δυστυχως οντως συνηθως υπαρχει ο οικονομικος περιορισμος που μας ψαλιδιζει τα φτερα
-
To adaptive cruise control είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας. Έχοντας απλό cruise control σε μοντέλο του 2005, πολλές φορές νιώθω ότι όταν το ενεργοποιώ, αδρανώ κι έχω πιο αργά αντανακλαστικά.
-
Ακριβώς, το απλό cruise control μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνο ακριβώς γιατί χαλαρώνει ο οδηγός και μπορεί πιο εύκολα να αφαιρεθεί (ή ακόμα χειρότερα να αποκοιμηθεί).
-
Όχι ρε παιδιά, τί επικίνδυνο....
-
Λοιπόν, μου στειλαν την προσφορά για το αυτόματο 1.5
+210 μεταλλικό χρώμα
+1180 πακέτο comfort (από 2360 νομίζω)
+φπα, τέλη ταξινόμησης κτλ37866.98
- 822.70 έκπτωση (έτσι, κάνουν μια έκπτωση)
37044.28
Δώρο συναγερμός και 4 χρόνια εγγύηση
Αυτό.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Λοιπόν, μου στειλαν την προσφορά για το αυτόματο 1.5+210 μεταλλικό χρώμα
+1180 πακέτο comfort (από 2360 νομίζω)
+φπα, τέλη ταξινόμησης κτλ37866.98
- 822.70 έκπτωση (έτσι, κάνουν μια έκπτωση)
37044.28
Δώρο συναγερμός και 4 χρόνια εγγύηση
Αυτό.
Φανταζομαι οτι τα 2360 που σου ειπαν ειναι τιμη μαζι με φπα και το αναλογουν τελος ταξινομησης για το πακετο αυτο, μιας και ο configurator το δινει στα 1463 (λιανικη τιμη προ φορων).
Η αληθεια ειναι οτι με το comfort το αυτοκινητο σουλουπωνεται λιγο και δεν ειναι το γυμνο πραγμα που δινουν με τον βασικο εξοπλισμο. Λειπουν ακομα αρκετα πραγματα που, προσωπικα θα ηθελα, αλλα οι περισσοτεροι απο εμας πρεπει να δαμασουμε τα θελω μας απεναντι στις οικονομικες μας δυνατοτητες. Τα 4 χρονια εγγυηση ειναι αυτη που εχει το αυτοκινητο ετσι και αλλιως ή σου κανουν δωρο την διετη επεκταση; Νομιζω ισχυει το δευτερο και οτι το αυτοκινητο απο 'μαμα' εχει μονο διετη. Αυτη η επεκταση πρεπει να εχει αξια 600-1000 ευρω, οποτε ειναι δωρακι διολου ευκαταφρονητο.Φιλε μου νομιζω οτι το διλημμα στο οποιο θα εμπαινα εγω αν ημουν στη θεση σου ειναι 'δινω τα 37 και παιρνω το audi με το κυρος και την ποιοτητα κατασκευης που το συνοδευουν ή ψαχνω σε καποια πιο φτηνη μαρκα να παρω κατι αντιστοιχο αλλα πιο φορτωμενο σε εξοπλισμο;'
Ειναι ενα καθαρα προσωπικο ερωτημα που μονο εσυ μπορεις να απαντησεις. Δεν ξερω καν κιολας τι οικονομικο ταβανι εχεις θεσει. Παντως το q3 προσωπικα μου φαινεται πανεμορφο! -
Ρε παιδιά 37 k για το συγκεκριμένο με αυτό κινητήρα και δικινητο δεν αξίζει με τίποτα...
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Κατά την άποψή μου δεν είναι κακή τιμή αυτή για ένα ολόφρεσκο premium μοντέλο όπως το νέο Q3 πάρα τις υποχωρήσεις στον εξοπλισμό.
Παρόλα αυτά θα εξεταζα σαν κορυφαία εναλλακτική το DS7 1.6 puretech 180 EAT8 be chic (μεσαία έκδοση) επίσης στα 37.000€. Επίσης ολόφρεσκο, σίγουρα πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά μέσα-έξω, ίσως και καλύτερο σε επιδόσεις.
Outsider και αν επιθυμείς να πάρεις όσο περισσότερα γίνεται από κάθε ευρώ που θα δώσεις το Tiguan 1.5 tsi 150 4 motion DSG 6 exclusive στα 35.000 περίπου.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
εαν ισχύει μοιάζει καλή η τιμή πλέον...
-
-
Το PREMIUM πληρώνεται πολύ ακριβα
σωστη είναι η τιμή. στα PREMIUM ολα είναι δυσανολογα ακριβα και ειναι το φυσιολογικο
προσωπικά εγω πάω σε μη Premium μαρκες ακομα και τωρα που εσκασα 39000 για suv αλλα αυτά είναι προτιμησεις.
Σαν αυτοκίνητο το Q3 είναι και παρα πολύ καλό και πολύ όμορφο.
Αν προχωρήσεις σε αγορα ευχομαι με το καλό και να το ευχαριστηθεις
-
Πρόσεξα πρόσφατα το Q3 35 TFSI MHEV S tronic με τον 1.5 βενζίνης. Κατά τ'άλλα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι διάβασα (χωρίς δυστυχώς να βρίσκω επαρκείς πληροφορίες) ότι λόγω μικρουβριδισμού έχει τοποθετηθεί μπαταρία στο χώρο αποσκευών με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί απο τα 530lt στα 410lt. Το έχει δει κάποιος απο κοντά, έχει σχηματίσει άποψη για το τι ισχύει;
Audi Q3 2018