-
Εντωμεταξυ εγω νομιζα οτι οι δυο κινητηρες ειναι σχεδον ιδιοι....
Τοση διαφορα ο bluehdi;;;
-
@Lap και εγώ απόρησα αλλά προφανώς είναι θέμα σεταρίσματος...
-
Ναι φίλε για εμένα οι ρεπριζ είναι δείκτης ελαστικότητας του κινητήρα. Ειδικά όταν και η κατανάλωση είναι χαμηλότερη σε κάθε κατηγορία μεταξύ δύο κινητήρων.
Το Kuga αν το μετρήσεις βάση της χρονιάς που το έβγαλε η Ford, όχι με τα τελευταία δεδομένα ήταν μια χαρά (τι μοντέλο είναι; 2016 νομίζω πρωτοβγήκε). Το Focus για τα δεδομένα του 2019 είναι απλά απαράδεκτο. Καλύτερη ποιότητα εσωτερικού το νέο Ceed. Τ
δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όποτε ας μην εκτροχιάζουμε αλλά το νήμα. Η ουσία είναι ότι δεν έχει να αντιπαραβάλει η Ford κινητήρα diesel του επιπέδου του blueHDI, ούτε έχει μοντέλο αξιόλογο απέναντι στο C5 Aircross. Καλή της επιτυχία και στα B-suv με το Puma αλλά με την εκκίνηση που κάνει το 2008 χλωμή την βλέπω και εκεί...
Έχεις μπερδέψει τις ρεπρίζ με την ελαστικότητα! Ελαστικότητα είναι π.χ. να πέσεις στις 1000 ή 1200 στροφές με τρίτη και χαϊδεύοντας το γκάζι, χωρίς δισταγμούς, τραντάγματα, σκορτσαρίσματα, λαγουδάκια και λοιπές εκδηλώσεις δυσαρέσκειας από τον κινητήρα, το αμάξι να επιταχύνει ξανά, αργά αλλά σταθερά. Οι ρεπρίζ βεβαίως μετριώνται σε ψηλότερες στροφές...
Επίσης έχεις μπερδέψει και τις χρονολογίες: το Kuga mk2 κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά το Focus mk3 και το Kuga mk2.5 επίσης ένα χρόνο μετά το Focus mk3.5. Τώρα έχει ήδη παρουσιαστεί το Kuga mk3 το οποίο αντιστοιχεί στο Focus mk4. Οι ποιότητες κατασκευής των παραπάνω 'ζευγαριών' είναι απολύτως αντίστοιχες. Το πως κατάφερες εσύ να δεις την ανωτερότητα σε ποιότητα του Kuga από το Focus είναι ένα ερώτημα. Μήπως σύγκρινες ακριβή έκδοση του πρώτου με φθηνή του δευτέρου και παρασύρθηκες από τα δέρματα στο σαλόνι και τον επιπλέον εξοπλισμό;
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις συγκριτικά είναι άσχετα με αυτό που συζητούσαμε, μάλλον για να πετύχεις το flame που έλεγες... Δεν τσιμπάμε!
-
Ναι είναι ποιοτικό μέσα το Focus...Το Vignale... Αχαχαχα
Τεσπάτο Kuga το οδήγησα για λίγο όταν πήγα να τω δω μαζί με τον κουμπάρο μου που το είχε λόξα (τελικά πήρε μεταχειρισμένο C-Max diesel) και μου φάνηκε πιο στιβαρή κατασκευή από το Focus St-line που είχε στην έκθεση η Ford. Αν ήταν κανένα αντίστοιχο του Vignale το Kuga μπορεί και ναχεις δίκιο. Πάντως για τους πετρελαιοκινητήρες δεν κάνω βήμα πίσω. Ο TDCI είναι μετριότητα διπλα στο blueHDI. Τα λέμε στο επόμενο debate!
-
Άστο καλύτερα... Debate με σένα; Προτιμώ να αυτομαστιγωθώ!
-
-
Αχαχαχα καλά για πείτε λίγο στον Δράκουλα τώρα σοβαρά στην έκδοση Shine υπάρχει δυνατότητα να προσθέσω full LED φώτα και αν ναι πόσο μπορεί να κοστίζει;
-
Νομίζω η σάιν έχει φούλ λέντ φώτα .
-
Οκ κύριοι. Όπως είπε ένας φίλος και παραπάνω θα μιλήσουν τα νούμερα καθώς τα μαθηματικά είναι αμείλικτα!
~> Παραθέτω σύγκριση κινητήρων diesel Ford/PSA με σημείο αναφοράς δύο εφάμιλλα και άμεσα ανταγωνιστικά οχήματα. Ford Focus 1.5 ecoblue 5d Titanium Auto 120ps (25.873€) VS Peugeot 308 1.5 BlueHDI TechEdition EAT8 130ps (26.900€) με πηγή τον κατάλογο GoCar.gr, αμφότερα οχήματα με 16'' ζάντες:
- βάρος οχήματος/ρυμούλκησης 1394/1400 έναντι 1279/1400
- 300Nm/1750 αμφότερα
- 0-100 10,5 έναντι 9,4
- τελική 191 έναντι 206
- μικτός κύκλος κατανάλωση 4,5 έναντι 3,7
- ρύποι co2 111 έναντι 98
- τέλη 108,78 έναντι 88,2
~> Στη συνέχεια έχουμε νούμερα από Drive gr με την διαφορά οτι εδώ εξοπλιστικά το Focus είναι St-line άρα πιο σφιχτή ανάρτηση και 17'' ζάντες. Δυστυχώς το Drive gr δεν είχε δοκιμή το 308 με αυτόματο αντίστοιχα οπότε θεώρησα άδικο να βάλω επιδόσεις M/T.
0-100 km/h 9,9”
0-160 km/h 29,1”
0-400 m 17,1” @ 130,2 km/h
0-1.000 m 31,5” @ 163,7 km/h
60-160 km/h (με αλλαγές) 24,7”
50-80 km/h 3,5”
80-110 km/h 5,4”
110-140 km/h 8,1”
Φρένα 100-0 km/h 37,6 m
Τελική ταχύτητα 193 km/h
Μέση κατανάλωση 6,9 lt/100 km
Εκπομπές CO2 103 g/km
Μετρήσεις DRIVE με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργίάΓια να συσχετίσω τα ανωτέρω με το νήμα του C5 Aircross παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Drive gr σε δοκιμή του (https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c5-aircross-15-bluehdi-130-eat8-shine
'Παρότι το αυτοκίνητο της δοκιμής, στην πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού Shine, ζύγιζε 1.520 kg, οι 131 ίπποι έδωσαν απόλυτα ανταγωνιστικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 11,2” και 0-1.000 m σε 32,8”, τιμές καλύτερες από αυτές του αντίστοιχου Peugeot 3008 (11,6”/33,2”) και του Ford Kuga 1.5 TDCi Powershift (12,6”/34,5”).'
Θα κλείσω λοιπόν με σύγκριση της καλύτερης εκδοχής του BlueHDI. Ford Kuga 1.5 TDci FWD St-Line 120ps (27.752€) έναντι C5 Aircross 1.5 BlueHDI Feel 130 ps (29.750€) 18'' ζάντες αμφότερα από κατάλογο Gocar.gr:
- βάρος/βάρος ρυμούλκησης 1591/1200 έναντι 1430/750
- ρύποι/τέλη 132/158€ ;έναντι 108/105,84€
- 0-100 12,7'' έναντι 10,4''
- τελική 173 έναντι 189
- κατανάλωση μικτός κύκλος 5,2 έναντι 4,6
Συγνώμη για το σεντόνι. Ξέρω οτι θα γίνω για άλλη μία φορά αποδέκτης flame και θα έχω άδικο για πολλούς αλλά δεν με πειράζει. Τα μάτια μου όμως είδανε 2 διαφορετικά σετ αυτοκινήτων και ήττα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλήν του βάρους ρυμούλκησης του Kuga, για την μεγάλη Ford. Η αγορά είναι ελεύθερη και αγοράζει ο καθείς ότι θέλει. Ο κόσμος όμως οφείλει να είναι πλήρως ενημερωμένος και τι πιο αντικειμενικό από τις μαθηματικές μετρήσεις.
ΥΓ: Τουλάχιστον για το Kuga μπορεί να έχει μέτριους χώρους, πολλούς ρύπους και άλλα 'κουσούρια' κατ΄ εμέ αλλά οφείλω να παραδεχθώ οτι έχει ποιότητα συναρμολόγησης που αντιστοιχεί στα λεφτά που δίνει ο αγοραστής αντίθετα με την ντροπιαστική για την Ford ποιότητα στο εσωτερικό του Focus. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν δύναται να σταθεί αντάξια δίπλα στο C5 Aircross το Kuga ως σύνολο....
Το ότι το 308 είναι 160 κιλά ελαφρύτερο το λαμβάνεις υπόψη σου στο να βγάλεις τον ένα το καλύτερο και τον άλλο μέτριο?
-
Εντωμεταξυ οντως, τα peugeot εχουν γινει αρκετα ελαφρυα.
160 κιλα δεν ειναι και ευκολο αλλα και γενικα τα diesel με τα βενζινης τους δεν εχουν διαφορα...
-
@Tkin73 και το Kuga είναι αρκετά βαρύτερο από το C5 Aircross, δεν έκρυψα στοιχεία. Μαγκιά του PSA είναι. Η μάλλον αποτυχία (άλλη μία) της Ford είναι να έχει αφαιρέσει το SLA από την ανάρτηση του Focus και να παραμένει πιο βαρύ, πιο ρυπογόνο και λιγότερο αποδοτικό παντού το όχημά της...
#Back_Fire
@Criuser δικό μου το λάθος. Στην Feel εννοούσα αν μπορεί να προστεθεί full-led. Η Shine τα έχει όλα, σωστά.
-
Συγκρίνεις δύο διαφορετικων διαστάσεων αμάξια και κατά συνέπεια έχουν και εμφανή διαφορά στο βάρος. Το φοκους είναι 15 -4 -3-8 εκ μακρύτερο φαρδύτερο ψηλότερο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Να μου πεις ότι το πεζω καταφέρνει οντας εμφανώς μικρότερο να έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών να το παραδεχτώ.
Η διαφορές όμως στην κατανάλωση αλλά και στις μετρήσεις οφείλονται σε μεγάλο μέρος στους διαφορετικούς όγκους.
-
@Super@t
Παιδιά ας μην επαναλαμβανομαστε, τα νούμερα μπορεί να είναι κοντά αλλά στην πράξη άλλο 97 άλογα βενζίνη με 12,5 κιλά ροπή και άλλο 95 άλογα πετρέλαιο με 19 και 20. Ροπιαζει καλύτερα το 2ο. Είναι σαν να συγκρίνεις 200 άλογα ατμόσφαιρα βενζίνη με 200 άλογα τούρμπο πάλι βενζίνη. Μόλις πέσουν λίγο οι στροφές η ροπή του τούρμπο θα κάνει τη διαφορά. Σε ένα ανηφορικό πέταλο το χασες το ντίζελ. Και μη μου πείτε παρακαλώ ότι υπάρχει και το μύτη τακούνι γιατί αν ειναι να οδηγω σαν τον Ιαβέρη για να φτάσω την γκομενιτσα με το πετρέλαιο μπροστά μου απλά επιβεβαιώνετε αυτό που γράφω.
Sabas αν το φιέστα ήταν με τα 68 πολύ λογικό.
Υπερβολές. Απλά πρέπει να κρατάς το κάθε μοτέρ στο καλό του φάσμα λειτουργίας.
-
Ξεχνάτε οτι το νεο Kuga κυκλοφορει σε 2 μηνες. Εκει θα κριθει με το C5.
Παντως παρατηρω οτι ο 100 του 2008 ειναι σχεδον εφάμιλλος με τον 130 του C5, που φυσικα ειναι φυσιολογικο αν λαβει καποιος υπόψιν τη διαφορα ογκου κ βαρους.
Νομιζω οι PSA ειναι οι ποιο σύγχρονοι στην Ευρωπη, κ αυτο φαινεται κυριως στους ρυπους κ τη καταναλωση, δηλαδη τα σημαντικοτερα χαρακτηριστικα ενος συγχρονου πετρελαιοκινητηρα. Κακα τα ψέμματα, κανεις δεν παιρνει πετρελαιο το 2020 για να βαζει φωτια στην ασφαλτο, θελει οικονομια κ τη βεβαιοτητα οτι ο κινητηρας του εχει τα υψηλοτερα στανταρ (για τους μελλοντικους περιορισμους).
-
Για τους κατόχους του C5.
Είμαι ανάμεσα στο C5 Feel και 3008 Active grip, είχατε και εσείς το ανάλογο δίλημμα ?
Μπορείτε να μου πείτε συνοπτικά τους λόγους που αγοράσατε το C5 ?
-
Κοίτα αν σου αρέσει η τεχνολογία και τα συστήματα ασφαλείας η επιλογή είναι εύκολη. Η φιλ απέχει έτη φωτός από την ακτιβ.
Αν σου αρέσει η απτή ποιότητα της καμπίνας η επιλογή είναι επίσης εύκολη.
Σχεδιαστικά εξωτερικά είναι υποκειμενικό.
Εγώ στον προβληματισμό σου θα πήγαινα στο Σιτροέν.
-
Αν ο φίλος ενδιαφέρεται για diesel να του υπενθυμίσω ότι ο κινητήρας είναι πιο αποδοτικός στο C5 Aircross. Η διαμόρφωση των χώρων είναι επίσης καλύτερη στο Citroen. Η απτή ποιότητα εσωτερικού είναι ανώτερη στο 3008 αλλά στην έκδοση Active 'χάνει' αρκετά στο μάτι. Θα έλεγα ότι ένα td θα βοηθήσει τον φίλο να κρίνει αν η ποιότητα συναρμολόγησης των πλαστικών του Citroen ανταποκρίνεται θετικά στην ελληνική οδοποιία καθώς και η κύλιση του με το μαλακό σεταρισμα ανάρτησης που λέγεται ότι 'πλέει' και 'βουτάει' όταν ζοριστεί.
-
Μίλησα μόλις με πωλητή και έμαθα ότι στην έκδοση Feel του C5 Aircross δύναται να προστεθεί πακέτο εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει Full-led φώτα, θερμονόμενο εμπρός παρμπρίζ και γυαλιστερη γρίλια στην εμπρόσθια μάσκα με κόστος 800€ χωρίς ΦΠΑ ήτοι σχεδόν 1000€ Μ/Φ! Με 31.500€ παίρνεις εξαιρετικά εξοπλισμένο οικογενειακό C-Suv diesel με μόνη 'έλλειψη' το EAT8, για το οποίο προσωπικά δεν πεθαίνω.
Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να πείσω την γυναίκα ότι το 2008 είναι στενό και το Captur II παρά το συρόμενο πίσω κάθισμα δεν έχει ουσιαστική διαφορά...
-
Το ξαναοδηγησα σήμερα για τεστμτεστ από μηνες. Εκτός από αυτά που παρατήρησα άλλες διαπιστώσεις. Το κλίμα , πέρα από το θέμα που ανέφερα, είναι τρομερά ισχυρό! Έτσι και ανοίξεις στο φουλ δυνατό είναι απίστευτο πως το κάνει ψυγείο. Τρομερή και η ροή αέρα πίσω. Είχα τους δικούς μου πίσω και το κλείσαμε , εντάξει ήταν και δροσερά σήμερα 22-23 βαθμούς αλλά έβγαζε φοβερή ροή.
Το αυτόματο τραβά ως ντίζελ φυσικά αλλά έχει αρκετά λαγκαρισμα σε χαμηλές ταχύτητες βυθίζεις το γκάζι και υπάρχει μια υστέρηση.
Στο μανιουαλ τα χειριστήρια είναι ελαφρώς διακοσμητικά όχι πολύ παρεμβατικα σίγουρα όταν κατεβαζεις ταχύτητα ανεβαζει στροφές ακούς τον κινητήρα αλλά στα kick down ξεκάθαρα παιρνα στο αυτόματο. Σε σχέση με το αυτόματο του Φορντ φοκους αρκετά πιο αδύναμη η χειροκίνητη λειτουργία. Επίσης στο σπορ δεν καταλαβαίνω διαφορά.
Εννοείται κούκλα το αμάξι!
-
Άντε να ζωντανέψει λίγο το νήμα...
Προς κατόχους δύο ερωτήσεις:
Όταν έχετε το κλίμα στην τρίτη δυνατή σκάλα την πιο δυνατή και κλείσετε τον αέρα τελείως σε εναν αεραγωγό αρχίζει ένα έντονο σφύριγμα; Το διαπίστωσα στον αριστερό αεραγωγό του συνοδηγού. Πολύ ενοχλητικος θόρυβος μόνο εκεί . Από το νορμάλ και κάτω ή μόλις ανοίγει λίγο η ροή σταματά αλλά τέρμα δυνατό και πλήρως κλειστό ένα στόμιο σφυρίζει πολυ
Τα δισκόφρενα πίσω κυρίως μετά από ένα εξάμηνο κυκλοφοριας παρατηρείτε σκουριά; Αρκετά έντονη θα έλεγα. Το έχει συναντήσει κανείς;
NEO CITROEN C5 AIRCROSS