-
Χαιρετώ την ομάδα του thread!
Σκόπευα κι εγώ να αγοράσω ένα Yaris II βασιζόμενος στο ότι το έχει συγγενικό πρόσωπο και μέχρι στιγμής (167.000 χλμ) έχει βγει πάρα πολύ καλό. Ψάχνοντας το παραπέρα κατέληξα σε αυτό το thread. Να ευχαριστήσω τους πάντες για τις χρήσιμες πληροφορίες επί του θέματος, μου ανοίξατε τα μάτια! Πιστεύω πως ακολούθησα 1-1 όλα τα post που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και αν μου ξέφυγε κάτι στα παρακάτω ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.Διαβάζοντας το thread είχα την περιέργεια να δω το συγγενικό μου πρόσωπο πιο κινητήρα έχει και αν τυχόν πρέπει να τον προειδοποιήσω. Τελικά έχει τον 2SZ-FE. Αν καταλαβαίνω καλά είναι ένας κινητήρας που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τους σχετικούς κινητήρες του thread. Έχει κάποιος κάποια γνώμη για τους σχετικούς κινητήρες (Είτε από πλευράς χρήσης ή από πλευράς μηχανικού); Θα μου προτείνατε να αποφύγω την αγορά ενός μοντέλου που έχει τον 2SZ-FE κινητήρα; Υπάρχουν και άλλες εκδόσεις με κινητήρες που δεν αφορά το σχετικό ελάττωμα; Αν ναι ποιοι είναι αυτοί;
-
Το μοντέλο του 2007, που τουλάστιχον (!) οδηγούσα για ένα φεγγάρι, ήταν κινητό εμπόδιο.
Δεν ξέρω αν έφταιγε, τυχόν υπερβολικό βάρος ή δεν είχε τα 87 άλογα που λέει, αλλά ήταν απογοήτευση.Το starlet του 69...εεε του '96 ήθελα να πω, που οδηγούσα παράλληλα, ήταν αεροπλάνο σε σύγκριση.
Μείνε μακριά, εκτός αν δεν σε νοιάζουν οι επιδόσεις, και δεν θα το φορτώνεις. -
O 2sz-fe ηταν ο παλιος 1300αρης με τα 86 αλογα,πολυ αξιοπιστο μοτερ.
-
@bassstarlet said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το μοντέλο του 2007, που τουλάστιχον (!) οδηγούσα για ένα φεγγάρι, ήταν κινητό εμπόδιο.
Δεν ξέρω αν έφταιγε, τυχόν υπερβολικό βάρος ή δεν είχε τα 87 άλογα που λέει, αλλά ήταν απογοήτευση.Το starlet του 69...εεε του '96 ήθελα να πω, που οδηγούσα παράλληλα, ήταν αεροπλάνο σε σύγκριση.
Μείνε μακριά, εκτός αν δεν σε νοιάζουν οι επιδόσεις, και δεν θα το φορτώνεις.Μη συγκρίνεις αμάξια που έχουν 300 κιλά διαφορά στο βάρος και μόνο 10 ίππους!!!
@Klimis-0 Το μοτέρ είναι μια χαρά!!! Μην φοβηθείς να το πιέσεις!!!
-
@nickthetrib said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Μείνε μακριά, εκτός αν δεν σε νοιάζουν οι επιδόσεις, και δεν θα το φορτώνεις.Μη συγκρίνεις αμάξια που έχουν 300 κιλά διαφορά στο βάρος και μόνο 10 ίππους!!!
@Klimis-0 Το μοτέρ είναι μια χαρά!!! Μην φοβηθείς να το πιέσεις!!!
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Δεν ξέρω, το Yaris II με τον SZ2-FE του συγγενικού προσώπου έχω κάνει 3 ταξίδια Αθήνα-Κέρκυρα με το αυτοκίνητο να είναι κατεβασμένα τα πίσω καθίσματα και πράγματα σχεδόν μέχρι το ταβάνι και δεν ένιωσα πως ζορίζεται ή να πρέπει να προσαρμόσω την οδήγησή μου σε ενοχλητικό επίπεδο. Σίγουρα δεν είναι όπως πχ το Avensis Estate (1ZZ-FE) που έχω κάνει το ίδιο ταξίδι αλλά δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι. Αντιθέτως τα Starlet που ήταν τα υπηρεσιακά που είχαμε σε μια εταιρία που δούλευα τα ένιωθα σαν go-cart που είχαν κλειστό ταβάνι, και η περιοχή που ζω είναι τίγκα στις τεράστιες λακκούβες και ο θόρυβος και οι αναταράξεις στην καμπίνα ήταν τόσο εκνευριστικές και τρομακτικές που κατέληγα πολλές φορές να παίρνω το δικό μου αυτοκίνητο. Τέλος πάντων, δεν είμαι "fanboy" καμία εταιρίας ή συγκεκριμένου μοντέλου/εταιρίας για να έχω κάποια απόλυτη γνώμη περί αυτού, μου είναι λίγο αδιάφορο! Παρ' όλα αυτά ακούω όλες τις γνώμες!
Στο κάτω κάτω οι μόνες μου επιλογές αγοράς είναι ένα Yaris II με 2SZ-FE, ένα Kia Ceed του 2008, ένα Hyundai i30 του 2008 και ένα Kia Venga του 2011. Εκτός από το Yaris ΙΙ δεν έχει τύχει να οδηγήσω κανένα άλλο άρα δεν έχω γνώμη. Εσείς τι επιλογή θα κάνατε βάση αυτών των επιλογών;
-
Α επίσης, ΟΚ είπαμε πως ο 2SZ-FE είναι ΟΚ.
Τι συμβαίνει με τους 2ZR-FE, 4ZR-FE και 1NZ-FTE/1NZ-FE;
Δεν γνωρίζω κάτι γι αυτούς. Ξέρω πως κάποιοι από αυτούς "μοιράζονται DNA" με τον προβληματικό 1NR-FE αλλά (εκτός αν μου διέφυγε κάτι διαβάζοντας το thread) δεν είδα κάτι να λέγεται γι αυτούς. Είναι τελείως διαφορετικοί κινητήρες; Γνώμη γι' αυτούς; -
Προφανώς και το γιάρις είναι ανώτερο από το στάρλετ, σχεδόν σε όλα, και μπορεί η σύγκριση να φαίνεται άκυρη, αλλά πως να μην γίνει, αφού μιλάμε για διάδοχο;
Επίσης, είναι σίγουρο πως έχουν 300 κιλά διαφορά;
Σαν πολλά δεν είναι; -
Προφανώς και το γιάρις είναι ανώτερο από το στάρλετ, σχεδόν σε όλα, και μπορεί η σύγκριση να φαίνεται άκυρη, αλλά πως να μην γίνει, αφού μιλάμε για διάδοχο;
Επίσης, είναι σίγουρο πως έχουν 300 κιλά διαφορά;
Σαν πολλά δεν είναι;300 μπορεί να μην είναι!!! Αλλά εκείνη την εποχή είχαμε τεράστια αύξηση του βάρους των αυτοκινήτων!
Τα seg b από περίπου 800 κιλά έφτασαν τον τόνο!!
Ταυτόχρονα η αύξηση της ιπποδύναμης δεν ήταν αντίστοιχη (5-10 άλογα)
Πχ από starlet 1.3 και 83 άλογα και 820kg σε Yaris 1.3 και 86 1010! Αύξηση 200 κιλα αλλά 3 αλογα
Μιλάμε για το Yaris 2, καλά δεν θυμάμαι;;; (edit καλά θυμάμαι)
Αν μιλάμε για το yaris 1 είναι 900 κιλά αλλά και πάλι 100 κιλά αύξηση για 3 αλογα!!! -
Το γκολφ 1 ήταν 3.71 μήκος και 750 κιλά βάρος.
-
@criuser said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το γκολφ 1 ήταν 3.71 μήκος και 750 κιλά βάρος.
Και 45 άλογα!!!
Δεν μιλάμε για τόσο πίσω όμως ρε Κριού!!!
Που και πάλι το γκολφ ενα σαν μέγεθος με starlet και Yaris 1 πιάνεται!!!
Σε 20+ χρόνια τέλη 70 με τέλη 90 είχαμε αύξηση 50-100 κιλα στα σούπερ μίνι αλλά από τα τέλη του 90 μέχρι τα μέσα των 00ς μιλάμε για 200 κιλα αύξηση!!!
Τέλος πάντων έχουμε βγει τελείως off topic!!! -
50 ήταν τα άλογα του γκόλφ και είχε και τότε στάρλετ...
και εκείνο ήταν που έκανε γνωστό το μοντέλο... -
Καλησπέρα σας.
Είμαι στη διαδικασία αγοράς μεταχειρισμένου και φίλος φίλου πουλάει yaris με πρώτη κυκλοφορία 12/2013 αλλά ημερομηνία κατασκευής 06/2012 στη Γαλλία και 98 άλογα, με τον γνωστό κινητήρα. Έβγαινε αυτό το μοντέλο με 98 άλογα; Γνωρίζει κανείς; Γιατί αν ναί, πάει να πεί ότι δεν είναι από τους προβληματικούς σύμφωνα με τα γραφόμενα στις προηγούμενες σελίδες. Σειριακό αριθμό δεν ήξερε αλλά πιστεύω να μάθω εάν θα πάω να το δώ απο κοντά. -
@kar23 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλησπέρα σας.
Είμαι στη διαδικασία αγοράς μεταχειρισμένου και φίλος φίλου πουλάει yaris με πρώτη κυκλοφορία 12/2013 αλλά ημερομηνία κατασκευής 06/2012 στη Γαλλία και 98 άλογα, με τον γνωστό κινητήρα. Έβγαινε αυτό το μοντέλο με 98 άλογα; Γνωρίζει κανείς; Γιατί αν ναί, πάει να πεί ότι δεν είναι από τους προβληματικούς σύμφωνα με τα γραφόμενα στις προηγούμενες σελίδες. Σειριακό αριθμό δεν ήξερε αλλά πιστεύω να μάθω εάν θα πάω να το δώ απο κοντά.Παρόμοια ιστορία με εμένα. Φαντάζομαι πως επίσης το facelift του 2014 αποκλείεται να είναι από παραγωγή με ελαττωματικούς κινητήρες(;)
Νομίζω πως και οι 1ΝΖ έχουν το ίδιο ελάττωμα καθώς βασίζονται στα ίδια μέρη με τον 1NR αλλά δεν έχω κάποια solid πληροφορία να το βασίσω.
Μήπως θα μπορούσαμε να συντάξουμε μια λίστα με κινητήρες που δεν έχουν το ελάττωμα ή δεν σχετίζονται καν με τον 1NR άρα τουλάχιστον πάνω στο θέμα λαδιών δεν έχουν κάποιο θέμα; -
Καλημέρα. Έχω ένα Yaris 1300cc ,του 2016 με 50000χλμ με τον επίμαχο κινητηρα. Θέλω να ρωτήσω, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί και συμβαίνει και με αυτούς τους κινητήρες τους κατασκευασμενους δηλαδή μετά το 2015 . Ευχαριστώ.
-
@far303 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλημέρα. Έχω ένα Yaris 1300cc ,του 2016 με 50000χλμ με τον επίμαχο κινητηρα. Θέλω να ρωτήσω, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί και συμβαίνει και με αυτούς τους κινητήρες τους κατασκευασμενους δηλαδή μετά το 2015 . Ευχαριστώ.
Αν σου καιει λαδια,συμβαινει,αν οχι,δεν συμβαινει
-
@accentwizard said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Δηλαδή κάποια στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει να καίει λάδια ; Διότι διάβασα ότι μετά το 2014, 2015, η Toyota βελτίωσε τους κινητήρες αυτούς και αντιμετώπισε το πρόβλημα τους. Είναι έτσι ?
@accentwizard said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
-
Ολοι οι κινητηρες υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη,να αρχισουν να καινε λαδια.Αν εσενα μετα απο 8 χρονια δεν σου καιει,σημαινει οτι ειναι οκ,ως προς το γνωστο προβλημα,χωρις αυτο να αποκλειει οτι δεν θα συμβει στο μελλον,ενδεχομενως και απο αλλη αιτια...
-
Σε εξουσιοδοτημένο service Toyota και με διαπίστωση κατανάλωσης λαδιού περίπου 500ml/1000χλμ, προτάθηκε: 1) ή επισκευή κινητήρα καταλύτη και πολλαπλής, ή 2) χρήση ημισυνθετικών 10W-40, ή 15W-40 ορυκτελαίων.
Μετά από παρότρυνση του @monman2 διάβασα αυτό το νήμα, ήρθα σε επαφή με τον Κώστα @Sphinxgr, και αποφάσισα να απευθυνθώ στο συνεργείο του Λευτέρη που συνεργάζεται ο Ανδρέας με τα λιπαντικά στην Αγία Βαρβάρα.
Μπήκε ένα μπουκαλάκι total flush xado 250ml στα λάδια (κόστος 20€), και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε manual mode (είναι αυτόματο κανονικά) κατά κόρον σε στροφές 4000-5000 για 120 χλμ.
Έγινε εφαρμογή xado verylube engine cleaner (κόστος 20€), επαναληπτικά και στους 4 κυλίνδρους μέχρι να τελειώσει το spray - περίπου 3 περάσματα των 4-5 δευτερολέπτων μέχρι που άδειασε-, με διάφανο σωληνάκι που φαινόταν το προϊόν, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία κινητήρα.
Μετά από 4 ώρες, έγινε η διαδικασία με το μιζάρισμα συνολικά για 25-30 δευτερόλεπτα που πετάχτηκαν καρβουνίλες, και στη συνέχεια τέθηκε σε λειτουργία σε στροφές ~4500, και βόλτα για 22 χλμ σε υψηλές στροφές 4000-5000.
Στη συνέχεια αλλάχθηκαν τα λάδια 5W-30, και μπήκαν 3 λίτρα Mobil1, 0W-20 (όπως ορίζει ο κατασκευαστής), και σήμερα μετά από 1100 χλμ κατόπιν ελέγχου στάθμης λαδιών, δεν έχει κάψει γραμμάριο!
Καλό είναι να συμπεριληφθεί στον τίτλο και το IQ μαζί με Yaris / Auris που φοράει αυτό το μοτέρ: IQ 1.33 1NR-FE dual vvt-i multidrive CVT, engine number 1NR 0334936.
Σειρά έχει η αλλαγή λαδιού στο CVT κιβώτιο, σε άλλο νήμα...
-
@evolander το έσωσες ακολούθα και την συμβουλή για αλλαγές καθε 6 μήνες ή 7500 χλμ
μήπως είδες και βελτίωση της κατανάλωσης βενζίνης;Τα εύσημα ανήκουν στον @sphinxgr και το τοπικό είναι χρήσιμο για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλής τάσης ελατήρια εμβόλων και έχουν γίνει λαδιέρες απο τα άσχετα ή πονηρά συνεργεία που προτείνουν 15-40 τον 21ο αιώνα ...
Απο κατι τέτοιες εμπειρίες δεν θα σταματήσω ποτέ το 0W-8 στο yaris cross
-
@evolander said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Σε εξουσιοδοτημένο service Toyota και με διαπίστωση κατανάλωσης λαδιού περίπου 500ml/1000χλμ, προτάθηκε: 1) ή επισκευή κινητήρα καταλύτη και πολλαπλής, ή 2) χρήση ημισυνθετικών 10W-40, ή 15W-40 ορυκτελαίων.
Μετά από παρότρυνση του @monman2 διάβασα αυτό το νήμα, ήρθα σε επαφή με τον Κώστα @Sphinxgr, και αποφάσισα να απευθυνθώ στο συνεργείο του Λευτέρη που συνεργάζεται ο Ανδρέας με τα λιπαντικά στην Αγία Βαρβάρα.
Μπήκε ένα μπουκαλάκι total flush xado 250ml στα λάδια (κόστος 20€), και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε manual mode (είναι αυτόματο κανονικά) κατά κόρον σε στροφές 4000-5000 για 120 χλμ.
Έγινε εφαρμογή xado verylube engine cleaner (κόστος 20€), επαναληπτικά και στους 4 κυλίνδρους μέχρι να τελειώσει το spray - περίπου 3 περάσματα των 4-5 δευτερολέπτων μέχρι που άδειασε-, με διάφανο σωληνάκι που φαινόταν το προϊόν, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία κινητήρα.
Μετά από 4 ώρες, έγινε η διαδικασία με το μιζάρισμα συνολικά για 25-30 δευτερόλεπτα που πετάχτηκαν καρβουνίλες, και στη συνέχεια τέθηκε σε λειτουργία σε στροφές ~4500, και βόλτα για 22 χλμ σε υψηλές στροφές 4000-5000.
Στη συνέχεια αλλάχθηκαν τα λάδια 5W-30, και μπήκαν 3 λίτρα Mobil1, 0W-20 (όπως ορίζει ο κατασκευαστής), και σήμερα μετά από 1100 χλμ κατόπιν ελέγχου στάθμης λαδιών, δεν έχει κάψει γραμμάριο!
Καλό είναι να συμπεριληφθεί στον τίτλο και το IQ μαζί με Yaris / Auris που φοράει αυτό το μοτέρ: IQ 1.33 1NR-FE dual vvt-i multidrive CVT, engine number 1NR 0334936.
Σειρά έχει η αλλαγή λαδιού στο CVT κιβώτιο, σε άλλο νήμα...
Ωραίος αλλά από πότε η Toyota προτείνει σε αυτό το μοτέρ 0W-20? Σε Peugeot 107 στο manual γράφει για 5W-30 και 10W-40..
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού