-
Δεν είναι μόνο θερμουιτ, έχει να κάνει πως αν τα ζεσταίνει στραβωνουν και σιαγωνες και γενικά αλλάζεις περισσότερα.
Το κόστος σχετικά μικρό, αλλά έχει διαδικασία σχετικά με τα τακάκια των πίσω δίσκων.
Και αν τα ανοίξεις είναι άκυρο να μην αλλάξεις πραγματακια μέσα του.
Οι δίσκοι είναι πολύ πιο πιθανό να στραβώσουν. Τα ταμπουρα σχεδόν ποτέ!
-
Ξέρετε κάποιο τυπικό συνεργείο αυτοκινήτων (εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο) που στα πλαίσια της συντήρησης ασχολείται με τα ταμπούρα; Εγώ δεν έχω δει ποτέ σε συνεργείο να ασχολούνται με κάποιο τρόπο με τα ταμπούρα. Τα προσπερνάνε χωρίς να τα κοιτάξουν καν.
Νομίζω ότι αν κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα ή αν θέλει συντήρηση στα ταμπούρα θα πρέπει να πάει σε ειδικό συνεργείο φρένων.
Το κάνουν και στις αντιπροσωπείες, αν το ζητήσεις. ΑΛλιώς δεν ασχολούνται γιατί δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη συντήρηση.
-
- Advantages of Drum brake system:
-
Simple design.
-
Fewer parts.
-
Easy & cheaper to manufacture.
-
Low maintenance cost.
-
Comparatively longer life.
- Disadvantages of Drum Brake system:
-
Low braking force compared to Discs.
-
Brakes 'fade' when the driver applies them for a prolonged time.
-
The brake shoe lining made of asbestos is harmful to humans.
-
When wet, the braking grip reduces considerably.
-
Non-asbestos linings catch moisture; causing the brakes to grab suddenly.
-
Ευχαριστούμε, αλλά πρέπει να βάζουμε και την πηγή.
-
Όχι ρε Φανή, γιατί και τα ταμπουρά θέλουν ένα ρεκτιφιέ στα 100.000 για παραδειγμα, Πού κοστίζει πιο πολυ η εργασία και όχι τόσο τα υλικά.
Επειδή ζεσταίνονται φθείρονται γρηγορότερα από ότι φαντάζεται κανείς.
Οι πίσω δίσκοι, δεν πάθαινουν τίποτα ούτε και στα 200.000
Δεν ξέρω που βασίζεσαι Λαπ, αλλά καμία σχέση με την εμπειρία μου και με αυτά που μου είπε ο Μωράρης.
Στο Panda μετά από 110.000χλμ χρειάστηκε αλλαγή στις σιαγόνες και άλλαξα και κάτι μέσα, κυρίως επειδή έσπασε το βαρελάκι έχασε υγρά και έκανε το ταμπούρο χάλια. Ο Μωράρης μου είπε ότι εαν τα ελέγχω κάθε χρόνο (σε αυτόν π.χ.) αυτό σεν θα το πάθαινα και το ταμπούρο δεν θα πάθαινε τίποτα, αθάνατα μου είπε. Σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα, είχα αλλα΄ξει δίσκους (και πίσω) πολύ πριν τα 100.000χλμ. Τέλος τα τακάκια είναι πολύ πιο ακριβά από τις σιαγόνες στα ταμπούρα και οι δίσκοι απαιτούν άλλαγμα ενώ τα ταμπούρα όχι. Βλέπω από το Panda, το κόστος για φρένα εμπρός και πίσω και την συχνότητα που απαιτείται.
-
Στα γαλλικά ταμπουρά το στηρίζω.
Όπως επίσης όταν τα φορτώνεις συχνά με βάρος ο κατανεμητης πέδησης τα χρησιμοποιεί αρκετά εντονα τα ταμπουρά.
Αν είσαι σε άδειο αυτοκίνητο και συνηθως το οδηγεις μονο εσυ, δηλαδη ένα άτομο τις περισσοτερες φορές, τοτε οκ δεκτόν, δυσκολότερα θα φθάρθουν.
-
Μιας και μιλάμε για ταμπούρα να σας πω τι μπορεί να πάθετε αν δεβ τα προσέχετε.
Kia Rio 2002 sw το οποίο το έχω 'δανεικό' με 230κ χλμ μια μέρα και συγκεκριμένα έξω από ένα γυμνάσιο μου μπλοκάρει ο πίσω δεξιά τροχός. Πατουσα φρένο, τραβουσα χειρόφρενο ενώ πηγαινα να ξεκινήσω μήπως ξεκολλήσει. Φυσικά ούρλιαζε ο τροχός όσο τα παιδιά κάνανε προσευχή και εγώ προχωρούσα!
(και τώρα τα πρωινά όταν φεύγω οι πίσω τροχοί σε απαλό φρενάρισμα πιάνουν περισσότερο λες και σηκώνω χειρόφρενο)
Εν κατακλείδι στο συνεργείο είδαμε ότι έσπασε η μια σιαγόνα και κολλούσε τον τροχό. Έσπασε σαν αποτέλεσμα του ότι δεν πήγαιναν υγρά από τον διαμοιραστή στα βαρελάκια.
Δεν μου είχε δώσει πάντως 'σημάδια' του ότι φρενάρει μόνο με τα μπροστά η στο φρενάρισμα να βγαίνει λίγο από την ευθεία του
-
Πιστευω πολλοι ειναι εκεινοι που εχουν πισω ταμπουρα και πραγματικα φρεναρουν μονο με τα μπροστα (δισκους).... ή με ελαχιστο εως μηδενικο φρενο απο τα ταμπουρα πισω.. Το βλεπω και απο το προηγουμενο αμαξι που ειχα..
-
Ούτως ή άλλως όλα τα αυτοκίνητα φρενάρουν περισσότερο με τα μπροστινά λάστιχα, ακόμα και τα μονοθέσια της F1. Τα μπροσθόβαρα, προσθιοκίνητο, ακόμα περισσότερο φυσικά. Για αυτό και τα μπροστινά φρένα είναι πάντα μεγαλύτερα. Από εκεί και πέρα το V-Box δίνει την απάντηση. Το Clio με πίσω ταμπουρα φρενάρει 3 μέτρα νωρίτερα, από το 208, που έχει δίσκους!!!
-
Ακόμη 1 δοκιμή του 1.3 TCe 130 hp EDC:
-
Μήπως ρώτησε κανένας αν στο clio κάνουν καμιά έκπτωση σαν τις άλλες αντιπροσωπείες που άρχισαν να τις διαφημίζουν;
-
Το προηγούμενο Clio είχε τεράστιο θέμα με τα μπροστινά φρένα του πάντως.Χρειαζόταν πάρα πολύ συχνά αλλαγή στα μπροστινά τακάκια ακόμα και σε λιγότερο από 15.000km.
-
Ούτως ή άλλως όλα τα αυτοκίνητα φρενάρουν περισσότερο με τα μπροστινά λάστιχα, ακόμα και τα μονοθέσια της F1. Τα μπροσθόβαρα, προσθιοκίνητο, ακόμα περισσότερο φυσικά. Για αυτό και τα μπροστινά φρένα είναι πάντα μεγαλύτερα. Από εκεί και πέρα το V-Box δίνει την απάντηση. Το Clio με πίσω ταμπουρα φρενάρει 3 μέτρα νωρίτερα, από το 208, που έχει δίσκους!!!
Η διαφορές ανάμεσα στους δίσκους και στα ταμπούρα δεν είναι θέμα δύναμης αλλά διαχείριση της θερμοκρασίας, το ταμπούρο όταν ζεσταθεί πολύ διαστέλλεται και μεγαλώνει η απόσταση που έχουν οι σιαγώνες από το τύμπανο με αποτέλεσμα να πέφτει χαμηλά το πεντάλ να μειώνεται η δύναμη που εφαρμόζεται στα υλικά τριβής εμπρός και πίσω, και με την ελαστικότητα που έχει το υπέρθερμο ταμπούρο η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, άλλωστε τα ταμπούρα δεν αερίζονται σωστά ούτως ή άλλως, οπότε η υψηλή θερμοκρασία παραμονεύει για να μειώσει το φρενάρισμα.
Η συνήθης κατανομή στα πίσω φρένα είναι 30%, έτσι δεν επιβαρύνονται όσο τα εμπρός, παρόλα αυτά τα ταμπούρα θα δείξουν τα προβλήματα τους σε συνεχή φρεναρίσματα όπως σε μια κατάβαση με ζωηρό ρυθμό ή με μεγάλο φορτίο. Απορώ γιατί τα χρησιμοποιούν ακόμα δεδομένου ότι το κόστος τους για τα εργοστάσια πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με τους δίσκους, μάλλον το κάνουν για να διαφοροποιούν τα ίδια μοντέλο με τις πλουσιότερες εκδόσεις.
-
Το προηγούμενο Clio είχε τεράστιο θέμα με τα μπροστινά φρένα του πάντως.Χρειαζόταν πάρα πολύ συχνά αλλαγή στα μπροστινά τακάκια ακόμα και σε λιγότερο από 15.000km.
Το 1500 ή το 1600 δεν θυμάμαι,είχε διαφορετικές διαγκάνες με μεγαλύτερα τακάκια και δεν υπήρχε πρόβλημα.
-
Μήπως ρώτησε κανένας αν στο clio κάνουν καμιά έκπτωση σαν τις άλλες αντιπροσωπείες που άρχισαν να τις διαφημίζουν;
Τρεχει τωρα 500 ευρω εκπτωση συν το μεταλλικο χρωμα δωρο στα ετοιμοπαραδοταμοντελα.Ηδη εκλεισα ενα πορτοκαλι με αυτη την προσφορα.Το περιμενω σε 10 μερες περιπου..αν και το πορτοκαλι χρεωνεται παραπανω απο τα υπολοιπα μεταλλικα.
-
REALZEUS wrote:
Η διαφορές ανάμεσα στους δίσκους και στα ταμπούρα δεν είναι θέμα δύναμης αλλά διαχείριση της θερμοκρασίας, το ταμπούρο όταν ζεσταθεί πολύ διαστέλλεται και μεγαλώνει η απόσταση που έχουν οι σιαγώνες από το τύμπανο με αποτέλεσμα να πέφτει χαμηλά το πεντάλ να μειώνεται η δύναμη που εφαρμόζεται στα υλικά τριβής εμπρός και πίσω, και με την ελαστικότητα που έχει το υπέρθερμο ταμπούρο η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, άλλωστε τα ταμπούρα δεν αερίζονται σωστά ούτως ή άλλως, οπότε η υψηλή θερμοκρασία παραμονεύει για να μειώσει το φρενάρισμα.
Η συνήθης κατανομή στα πίσω φρένα είναι 30%, έτσι δεν επιβαρύνονται όσο τα εμπρός, παρόλα αυτά τα ταμπούρα θα δείξουν τα προβλήματα τους σε συνεχή φρεναρίσματα όπως σε μια κατάβαση με ζωηρό ρυθμό ή με μεγάλο φορτίο. Απορώ γιατί τα χρησιμοποιούν ακόμα δεδομένου ότι το κόστος τους για τα εργοστάσια πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με τους δίσκους, μάλλον το κάνουν για να διαφοροποιούν τα ίδια μοντέλο με τις πλουσιότερες εκδόσεις.
Προφανώς Μάστορα έχεις απόλυτο δίκιο, καθότι είναι και η ειδικότητα του και εγώ κάνω τουμπεκί μπροστά στις θεωρητικές, και πρακτικές, γνώσεις σου. Θέλω απλά να πω ότι δεν χρειάζονται όλα τα αυτοκίνητα δίσκους μπρος-πίσω. Μπορεί να μην είμαι φρενάς, όπως είσαι εσύ, αλλά από 'τιμόνι', κάτι σκαμπάζω. Που λες Παναγιώτη γύριζα στο 1:51 στις (παλιές - με την αρχική/αργή άσφαλτο) Σέρρες με αυτοκίνητο 100 ίππων, με τάμπουρα πίσω, και τα φρένα δεν με πούλησαν ποτέ. Απο 160+ κοντερ σε 80, lap after lap, στην μεγάλη ευθεία για την Κ1, και δεν μάκρυνε καν το πεντάλ.
-
Εγω θα γραψω απλα και μονο την εμπειρια μου.....Οδηγησα προσφτα το νεο Κλιο με τα 100 αλογα και αυτο που αποκομισα ειναι οτι τα φρενα του ειναι μια χαρα.Φρεναρει πολυ καλα και προερχομαι απο Γκολφ 5 με δισκους μπρος-πισω.Νομιζω οτι αυτη η ιστορια ειναι μαλλον ψυχολογικη παρα ουσιας.Η Ρενο δεν ειναι η μονη εταιρια που δινει στα 'φτωχα' μοντελα ταμπουρα.Πιστευω οτι τα εργοστασια εκτος τους (φυσικα) λογους κοστους τοποθετησης αυτων,ξερουν τι βαζουν και νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να τους αμφισβητησει.Αλλωστε ο καθε κατασκευαστης δοκιμαζει τα μοντελα του πριν βγουν στην παραγωγη ενδελεχως,και δεν δινει στην αγορα επικυνδυνα αυτοκινητα.Οποτε δεν φοβαμαι καθολου που στην ουσια παω ενα βημα πισω στα φρενα του νεου μου αυτοκινητου......
Θα ηθελα,με την ευκαιρια της συνομιλιας μας,να μου πει οποιος γνωριζει εαν τα παιδικα καθισματα με isofix μπορουν να γυρισουν και απο τις δυο πλευρες.Ξερουμε οτι το μωρο μεχρι ενος ετους κοιταζει πισω ενω μετα γυριζουμε το καθισμαυακι εμπρος.Τα καθισματακια με isofix μπορουν να το κανουν ή στον χρονο επανω πρεπει να αγοραστει αλλο καθισματακι;Ευχαριστω....
Τελος να αναφερω οτι τα φρενα του προηγουμενου Κλιο βελτιωθηκαν μετα το φεις λοφτ του 2015.
Επειδή είναι σοβαρό το θέμα, θα σου πρότεινα να ψάξεις το i-Size regulations, και τα Σουηδικά Plus Test (εμείς ακολουθούμε αυτά τα regulations για μεγαλύτερη προστασία).
Cybex, GB (είναι τα ίδια με τα Cybex), Joie έχουν καλές επιλογές για τα Ελληνικά δεδομένα.
Υπάρχουν και άλλες μάρκες βέβαια.
-
Εγω θα γραψω απλα και μονο την εμπειρια μου.....Οδηγησα προσφτα το νεο Κλιο με τα 100 αλογα και αυτο που αποκομισα ειναι οτι τα φρενα του ειναι μια χαρα.Φρεναρει πολυ καλα και προερχομαι απο Γκολφ 5 με δισκους μπρος-πισω.Νομιζω οτι αυτη η ιστορια ειναι μαλλον ψυχολογικη παρα ουσιας.Η Ρενο δεν ειναι η μονη εταιρια που δινει στα 'φτωχα' μοντελα ταμπουρα.Πιστευω οτι τα εργοστασια εκτος τους (φυσικα) λογους κοστους τοποθετησης αυτων,ξερουν τι βαζουν και νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να τους αμφισβητησει.Αλλωστε ο καθε κατασκευαστης δοκιμαζει τα μοντελα του πριν βγουν στην παραγωγη ενδελεχως,και δεν δινει στην αγορα επικυνδυνα αυτοκινητα.Οποτε δεν φοβαμαι καθολου που στην ουσια παω ενα βημα πισω στα φρενα του νεου μου αυτοκινητου......
Θα ηθελα,με την ευκαιρια της συνομιλιας μας,να μου πει οποιος γνωριζει εαν τα παιδικα καθισματα με isofix μπορουν να γυρισουν και απο τις δυο πλευρες.Ξερουμε οτι το μωρο μεχρι ενος ετους κοιταζει πισω ενω μετα γυριζουμε το καθισμαυακι εμπρος.Τα καθισματακια με isofix μπορουν να το κανουν ή στον χρονο επανω πρεπει να αγοραστει αλλο καθισματακι;Ευχαριστω....
Τελος να αναφερω οτι τα φρενα του προηγουμενου Κλιο βελτιωθηκαν μετα το φεις λιφτ του 2015.
-
-
Όσο περισσότερο το κρατήσεις το παιδί προς τα πίσω τόσο πιο ασφαλές θα είναι. Οι Σουηδοί (πρώτοι στην ασφάλεια παιδιών) τα κρατάνε μέχρι τα τέσσερα. Αυτό προσπαθώ και εγώ.
-
Τα καθίσματα ΔΕ γυρίζουν μπροστά και πίσω. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα που έχουν αυτή τη δυνατότητα αλλά τα περισσότερα είναι ή εμπρόσθια ή οπίσθια.
-
Τα καθίσματα 'αυγό' που είναι τα βρεφικά, συνήθως χρησιμοποιούνται από τη γέννηση μέχρι το πολύ τα 13 κιλά (ή ένα χρόνο ζωής ή συγκεκριμένο ύψος παιδιού σύμφωνα με τα νέα πρότυπα). Χονδρικά έχε στο νου σου ότι στο χρόνο το αλλάζεις. Μετά παίρνεις το επόμενο που συνήθως είναι μέχρι τα 4. Επίσης, μπορείς εξαρχής να πάρεις 1 κάθισμα που θα είναι από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 4.
-
Ψάξε λίγο το θέμα γιατί φαίνεται πως δε γνωρίζεις βασικά πράγματα. Το ιντερνετ βρίθει πληροφοριών. Και ότι θες, εδώ είμαστε.
-
-
Επειδή είναι σοβαρό το θέμα, θα σου πρότεινα να ψάξεις το i-Size regulations, και τα Σουηδικά Plus Test (εμείς ακολουθούμε αυτά τα regulations για μεγαλύτερη προστασία).
Cybex, GB (είναι τα ίδια με τα Cybex),
+1.000!
Επίσης τα Cybex είναι κορυφή, συνεχώς βγαίνουν ώς κορυφαία στην ασφάλεια (πάλι κάποια διάκριση πήραν φέτος). Έχω αλλάξει 3 από δαύτα και δεν αλλάζω μάρκα με τίποτα.
Renault Clio V