-
Καλημέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω το Clio lpg 100hp dynamic. Μπορείτε να μοιραστείτε όσοι το έχετε την εμπειρία σας; Πως είναι από θέμα κατανάλωσης και αξιοπιστίας; Διάβασα το νήμα και βλέπω για διάφορα ηλεκτρολογικά που βγάζει. Ποια είναι η γνώμη σας για τα εκθεσιακά αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούσαν για test drive, αξίζει η αγορά τους με 5000 χλμ για να γλιτώσω κάνα 2 χιλιάδες;
-
@pral said in Renault Clio V:
Καλημέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω το Clio lpg 100hp dynamic. Μπορείτε να μοιραστείτε όσοι το έχετε την εμπειρία σας; Πως είναι από θέμα κατανάλωσης και αξιοπιστίας; Διάβασα το νήμα και βλέπω για διάφορα ηλεκτρολογικά που βγάζει. Ποια είναι η γνώμη σας για τα εκθεσιακά αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούσαν για test drive, αξίζει η αγορά τους με 5000 χλμ για να γλιτώσω κάνα 2 χιλιάδες;
Καλημέρα, λοιπόν φίλε εγώ αγόρασα το καλοκαίρι το Clio lpg 100hp dynamic, με 17ρα ζάντα χωρίς gps. Μου παρουσίασε όμως τα εξής προβλήματα: Δεν γινόταν η μετατροπή σε αέριο αυτόματα και μάλιστα στο πρώτο ταξίδι μου επειδή καταλάβαινα πως υπήρχε πρόβλημα με τον ψεκασμό με το αέριο το γύρισα στη βενζίνη. Το πήγα στην αντιπροσωπεία μου άλλαξαν απ΄ όσο κατάλαβα την μπεκιέρα και έκτοτε δεν παρουσίασε πρόβλημα.
Επίσης χθες μετά από καμιά δεκαριά μέρες που είχα να το πάρω "έπεσαν" το ινφοτέινμεντ τα φώτα καμπίνας και ο κλιματισμός. Σήμερα που το πήρα δεν είχε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό. Θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Έχει 5 ετή εγγύηση. Και για να μην λέω μόνο τ αρνητικά θα πω ότι έχει φοβερή κύληση, είναι δυνατό με σωστή οδική συμπεριφορά, διαθέτει όλα τα συστήματα προειδοποίησης, ασφάλειας κτλ και το γεμίζω με 20 ευρώ (το αέριο). -
Καλημέρα σ' όλους,
γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβεί το gps, σπασμένο έστω, στο infotainment σε έκδοση που δεν το έχει εργοστασιακά;
Επίσης ποια αντιπροσωπεία renault για σέρβις εμπιστεύεστε στην Αττική; -
@geo-yfa said in Renault Clio V:
Καλημέρα σ' όλους,
γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβεί το gps, σπασμένο έστω, στο infotainment σε έκδοση που δεν το έχει εργοστασιακά;
Επίσης ποια αντιπροσωπεία renault για σέρβις εμπιστεύεστε στην Αττική;Από το GPS λείπει το Hardware και όχι το λογισμικό οπότε δεν μπορείς να κατεβάσεις πρόγραμμα! Βέβαια αυτό δεν σε ενοχλεί και πολύ αφού έχεις gps στο κινητό και το συνδέεις με καλώδιο στο Infotainment.
-
@yem said in Renault Clio V:
Καλημέρα σ' όλους,
Επίσης ποια αντιπροσωπεία renault για σέρβις εμπιστεύεστε στην Αττική;Από το GPS λείπει το Hardware και όχι το λογισμικό οπότε δεν μπορείς να κατεβάσεις πρόγραμμα! Βέβαια αυτό δεν σε ενοχλεί και πολύ αφού έχεις gps στο κινητό και το συνδέεις με καλώδιο στο Infotainment.
A μάλιστα ναι έχεις δίκιο ότι είναι hardware , απλά ο πωλητής κάποια στιγμή μου είπε ότι κάπως με κάποιο τρόπο που δεν τον προσδιόρισε μπορεί να κατεβεί... Ναι ισχύει αυτό που λες για το καλώδιο και το κάνω ήδη. Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω ξεμπερδέψει με την κάμερα από τον Αύγουστο. Ναι μεν ήρθε η κάμερα αλλά μετά την τοποθέτηση της, ο εγκέφαλος βγάζει βλάβη και παραγγέλθηκε ένα τσιπ όπως μου είπαν. Πάντα στα πλαίσια της εγγύησης βεβαίως. Φυσικά παραμένει η αγωνία το τι θα βγάλει το αυτοκίνητο μετά το πέρας της εγγύησης... Δυστυχώς πολλά προβλήματα διαβάζω συνεχώς για το Κλιο. Καλό και άγιο αλλά....
Έχω δει ανάλογα θέματα και στο Καπτουρ. Παρεμπιπτόντως αρχική τιμή στα 16390 το Κλιο 90 tce authentic. Και καταργήθηκε η ατμοσφαιρική έκδοση. Η Ρενό έχει νέο τιμοκατάλογο εναρμονισμενο με τις νέες "αυξητικές τάσεις".
Να δείτε που στο τέλος θα συμφέρει το ηλεκτρικό. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν και γαιδουρακια εδώ στο νησί. Με δύο ευρώ σχεδόν την βενζίνη.... πάμε αέρα. -
Καλημέρα σ' όλους,
A μάλιστα ναι έχεις δίκιο ότι είναι hardware , απλά ο πωλητής κάποια στιγμή μου είπε ότι κάπως με κάποιο τρόπο που δεν τον προσδιόρισε μπορεί να κατεβεί... Ναι ισχύει αυτό που λες για το καλώδιο και το κάνω ήδη. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Πίεσε τον πωλητή για να μάθεις τον τρόπο, έχω την εντύπωση πως λείπει η συσκευή του gps και όχι μόνο το λογισμικό.
@ad276 σπασιμο αυτό με την κάμερα αλλά μου μυρίζει λ@λ@κι@ του συνεργείου, αν ήταν η κάμερα εξ αρχής η κατάσταση θα ήταν plug n play και οχι pray...
Πάντως ανάλογο θέμα ή γενικά ηλεκτρονικής φύσεως δεν έχω διαβάσει στα φόρουμ του Captur -
Καλησπέρα! Υπάρχει καποιο σημειο στο Site της Renault που να λεει τιμες για τον προαιρετικο εξοπλισμο; Ρωτησα για το υποβραχιονιο που για καποιο τερμα παραλογο (για εμενα) λογο λειπει απο την πλουσια Dynamic, και μου ειπαν 220 ευρω και μου φανηκε καπως τρελο. Πχ το Pack Relax που εχει και ηλεκτρικο χειροφρενο και δισκους πισω ποσο παραπανω παει;
-
Ημουν μπροστα σε καινουριο αυτοκινητο οπου εψαχναν το αυτοματο κλειδωμα της καρτας που δυσλειτουργουσε..
-
@michaliskal said in Renault Clio V:
Καλησπέρα! Υπάρχει καποιο σημειο στο Site της Renault που να λεει τιμες για τον προαιρετικο εξοπλισμο; Ρωτησα για το υποβραχιονιο που για καποιο τερμα παραλογο (για εμενα) λογο λειπει απο την πλουσια Dynamic, και μου ειπαν 220 ευρω και μου φανηκε καπως τρελο. Πχ το Pack Relax που εχει και ηλεκτρικο χειροφρενο και δισκους πισω ποσο παραπανω παει;
Όχι απλά στείλε στο messenger μήνυμα στην Renault Greece (λογικά πρωινές ώρες) και θα σου απαντήσουν άμεσα , θα σου στείλουn ένα link .
Επίσης αν πάς πίσω καμιά 20αριά σελίδες θα βρείς τις δημοσιεύσεις του @asteris που το έβαλε μόνος του .@ad276 εεε καλά έτσι όπως το είπες λέω θα έχει δει τέρατα ....
-
@michaliskal said in Renault Clio V:
Όχι απλά στείλε στο messenger μήνυμα στην Renault Greece (λογικά πρωινές ώρες) και θα σου απαντήσουν άμεσα , θα σου στείλουn ένα link .
Επίσης αν πάς πίσω καμιά 20αριά σελίδες θα βρείς τις δημοσιεύσεις του @asteris που το έβαλε μόνος του .@ad276 εεε καλά έτσι όπως το είπες λέω θα έχει δει τέρατα ....
Σε ευχαριστω!
@ad276 said in Renault Clio V:
Ημουν μπροστα σε καινουριο αυτοκινητο οπου εψαχναν το αυτοματο κλειδωμα της καρτας που δυσλειτουργουσε..
Αυτα τα αυτοματα μπορουν να απενεργοποιηθουν για μας τους τεχνοφοβικους;
-
michaliskal.... Δεν γνωρίζω. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου. Εγώ έχω την expression που δεν έχει κάρτα αλλά το κλασσικό κλειδί.
-
@pral said in Renault Clio V:
Καλημέρα,
Καλημέρα, λοιπόν φίλε εγώ αγόρασα το καλοκαίρι το Clio lpg 100hp dynamic, με 17ρα ζάντα χωρίς gps. Μου παρουσίασε όμως τα εξής προβλήματα: Δεν γινόταν η μετατροπή σε αέριο αυτόματα και μάλιστα στο πρώτο ταξίδι μου επειδή καταλάβαινα πως υπήρχε πρόβλημα με τον ψεκασμό με το αέριο το γύρισα στη βενζίνη. Το πήγα στην αντιπροσωπεία μου άλλαξαν απ΄ όσο κατάλαβα την μπεκιέρα και έκτοτε δεν παρουσίασε πρόβλημα.
Επίσης χθες μετά από καμιά δεκαριά μέρες που είχα να το πάρω "έπεσαν" το ινφοτέινμεντ τα φώτα καμπίνας και ο κλιματισμός. Σήμερα που το πήρα δεν είχε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό. Θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Έχει 5 ετή εγγύηση. Και για να μην λέω μόνο τ αρνητικά θα πω ότι έχει φοβερή κύληση, είναι δυνατό με σωστή οδική συμπεριφορά, διαθέτει όλα τα συστήματα προειδοποίησης, ασφάλειας κτλ και το γεμίζω με 20 ευρώ (το αέριο).Πήγα στην αντιπροσωπεία και ΄μου είπαν ότι η πτώση στο infotainment ktl οφείλεται σε αναβάθμιση του λογισμικού που όντως έγινε το είδα και εγώ. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέονται τα φώτα καμπίνας ή το κλιματιστικό με την αναβάθμιση...τεσπα
-
Τελος καλο ολα καλα.Το αυτοκινητο πλεον χαιρει ακρας υγειας μετα την τριμηνη ταλαιπωρια του.
-
Ζημιών το ανάγνωσμα...
Σεπτέμβριος και το Clio 10 μηνών, με λιγότερα από 7.000χλμ. Αρχίζω ξαφνικά να ακούω έναν ήχο από τον κινητήρα όταν δουλεύει στο ρελαντί, κάτι σαν να συντονίζει. Αρχές Οκτωβρίου το πάω στην αντιπροσωπεία για να το δούνε. Ο μηχανικός που το ελέγχει μου λέει ότι δεν ακούει τίποτα και είναι πιθανότατα η ιδέα μου. Ο ήχος συνεχίζεται, οπότε τον επόμενο μήνα που έχω το πρώτο service, το πηγαίνω και τους ξαναλέω για το θέμα. Τελικά διαπιστώνουν ότι έχει σπάσει μία από τις 4 βάσεις του κινητήρα και χρειάζεται αντικατάσταση. Έλα όμως που το ανταλλακτικό πρέπει να έρθει από το εξωτερικό... Ραντεβού για την αντικατάσταση 1,5 μήνα μετά, οπότε για 2,5 μήνες συνολικά πρέπει να ακούω αυτόν τον εκνευριστικό ήχο και να παρακαλάω μην τυχόν και ξεχαρβαλωθεί κάτι άλλο εκεί μέσα από το ταρακούνημα (ήδη έχει αρχίσει να τρίζει το ταμπλό και σκέφτομαι μήπως έχει κάποια σχέση...) -
@v said in Renault Clio V:
Ζημιών το ανάγνωσμα...
Σεπτέμβριος και το Clio 10 μηνών, με λιγότερα από 7.000χλμ. Αρχίζω ξαφνικά να ακούω έναν ήχο από τον κινητήρα όταν δουλεύει στο ρελαντί, κάτι σαν να συντονίζει. Αρχές Οκτωβρίου το πάω στην αντιπροσωπεία για να το δούνε. Ο μηχανικός που το ελέγχει μου λέει ότι δεν ακούει τίποτα και είναι πιθανότατα η ιδέα μου. Ο ήχος συνεχίζεται, οπότε τον επόμενο μήνα που έχω το πρώτο service, το πηγαίνω και τους ξαναλέω για το θέμα. Τελικά διαπιστώνουν ότι έχει σπάσει μία από τις 4 βάσεις του κινητήρα και χρειάζεται αντικατάσταση. Έλα όμως που το ανταλλακτικό πρέπει να έρθει από το εξωτερικό... Ραντεβού για την αντικατάσταση 1,5 μήνα μετά, οπότε για 2,5 μήνες συνολικά πρέπει να ακούω αυτόν τον εκνευριστικό ήχο και να παρακαλάω μην τυχόν και ξεχαρβαλωθεί κάτι άλλο εκεί μέσα από το ταρακούνημα (ήδη έχει αρχίσει να τρίζει το ταμπλό και σκέφτομαι μήπως έχει κάποια σχέση...)Σου ειπαν πως μπορει να εγινε; Ουτε χρονο δεν εχει
-
Αστοχία υλικού ή κακή συναρμογή ή οτιδήποτε. Κανένας νομίζω δε θα μπορούσε να βρει ακριβές αίτιο για το τι έγινε.
-
@v said in Renault Clio V:
Ζημιών το ανάγνωσμα...
Σεπτέμβριος και το Clio 10 μηνών, με λιγότερα από 7.000χλμ. Αρχίζω ξαφνικά να ακούω έναν ήχο από τον κινητήρα όταν δουλεύει στο ρελαντί, κάτι σαν να συντονίζει. Αρχές Οκτωβρίου το πάω στην αντιπροσωπεία για να το δούνε. Ο μηχανικός που το ελέγχει μου λέει ότι δεν ακούει τίποτα και είναι πιθανότατα η ιδέα μου. Ο ήχος συνεχίζεται, οπότε τον επόμενο μήνα που έχω το πρώτο service, το πηγαίνω και τους ξαναλέω για το θέμα. Τελικά διαπιστώνουν ότι έχει σπάσει μία από τις 4 βάσεις του κινητήρα και χρειάζεται αντικατάσταση. Έλα όμως που το ανταλλακτικό πρέπει να έρθει από το εξωτερικό... Ραντεβού για την αντικατάσταση 1,5 μήνα μετά, οπότε για 2,5 μήνες συνολικά πρέπει να ακούω αυτόν τον εκνευριστικό ήχο και να παρακαλάω μην τυχόν και ξεχαρβαλωθεί κάτι άλλο εκεί μέσα από το ταρακούνημα (ήδη έχει αρχίσει να τρίζει το ταμπλό και σκέφτομαι μήπως έχει κάποια σχέση...)Έχει σχεση με το τριξιμο του ταμπλω, δεν απορροφά τους κραδασμούς και τους μεταφέρει στο ταμπλώ. οταν την αλλάξεις λογικά θα εξαφανιστούν οι κραδασμοί
-
Καμία εξήγηση. Και χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος, σαν να μην είναι ιδιαίτερα σοβαρό...
-
Λίγο primitive η παρουσίαση,αλλά μ' άρεσε γιατί προσπαθεί φιλότιμα να δώσει μια γενική,χοντρική εικόνα από τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου,πέρα από τα στεγανά της τυπικής δημοσιογραφικής παρουσίασης:
Youtube Video
Renault Clio V