-
Περί QQ λοιπόν. Όπως και στην πρώτη επαφή, πολύ επαγγελματική και σωστή συμπεριφορά. Η κάμερα πολύ low-fi αλλά βοηθάει εξαιρετικά στο μανουβραρισμα σε στενά πάρκινγκ και η αναδίπλωση των καθρεφτων χρήσιμη σε πολύ στενούς δρόμους. Το infotainment πολύ χειρότερο από το T-Roc και απ' το Karoq αλλά οκ, την δουλειά του την κάνει. Παρατήρησα κάποια κουμπιά και διακόπτες που φαίνονταν οτι σε λιγο καιρό θα χαλάσουν, αλλά η απτή ποιότητα είναι σε καλό επίπεδο. Πολύ ωραίο το τιμόνι, δανεισμένο απ' το Micra και καλό κιβώτιο ταχυτήτων. Πολύ εύκολο κι αυτό μες την πόλη και πολύ ήσυχο και σταθερό στην ε.ο. Ποιότητα κύλισης και κραδασμοί σε κακό οδόστρωμα ίσως καλύτερο και απ' το ήδη καλό T-Roc. Σε γρήγορες αλλαγές πορείας και στροφές όμως είναι σίγουρα πιο πλαδαρό και διεκπεραιωτικό, αλλά και πάλι ανώτερο απ' ότι περίμενα από ένα SUV και εμπνέει απόλυτη σιγουριά. Δεν δείχνει τον όγκο του και είναι αρκετά ευκινητο. Όσον αφορά τον κινητήρα, μιλάμε για τον 1.2 με την βελτίωση στα 135 άλογα. Επαρκής για το αμάξωμα, σίγουρα όχι για κάτι περισσότερο πάντως. Μου φάνηκε εφαμιλλος σε επιδόσεις με τον 1.0 TSI με λίγο πιο ραφιναρισμενη λειτουργία λόγω 4κυλινδρου. Στο τέλος έκανα και το τεστ με τα καθισματάκια και ενώ είχε πολυ άνετη μεσαία θέση, ήταν αρκετά στενά σε πλάτος.
Συμπέρασμα, άλλο ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όχι τόσο παιχνιδιάρικο και στριφτερο όσο το T-ROC, αλλά ίσως λίγο πιο άνετο και ισοπεδωτικό σε λακκούβες. 'Εύκολο' και αυτό στην χρήση και με αξιοπρεπή κινητήρα. -
Αφού τελείωσες με τα τσιμπιπλονια μπήκες σε σωστό δρόμο και εφεξης θα σε διαβάσω αν και με απογοήτευσες με όσα γράφεις για το QQ ειδικά μετά από την 147.
Ευθύβολο στον ανοιχτό δρόμο (σε ευθειες) αλλά ταλαιπωρία μέσα στην πόλη (και λόγο όγκου) και σε στροφιλικι.
Ζητά παντως εκτεταμένα τεστς.
Εν ανάγκη νοίκιασε τα 1-2 τελικά προς επιλογή για μια δυο μέρες και σκιστα.
Έρχεσαι από 147 κρίμα να πλήξεις οδηγικά γιατί η σύζυγος θέλει αναγκαστικα ψηλό. -
Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:
Στο τέλος έκανα και το τεστ με τα καθισματάκια και ενώ είχε πολυ άνετη μεσαία θέση, ήταν αρκετά στενά σε πλάτος.Ήθελα να σε ρωτήσω. Τι εννοείς; Κρατάς μαζί σου 2 καθισματάκια και τα κουμπώνεις πάνω στα υποψήφια αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Στο τέλος έκανα και το τεστ με τα καθισματάκια και ενώ είχε πολυ άνετη μεσαία θέση, ήταν αρκετά στενά σε πλάτος.
Ήθελα να σε ρωτήσω. Τι εννοείς; Κρατάς μαζί σου 2 καθισματάκια και τα κουμπώνεις πάνω στα υποψήφια αυτοκίνητα;
Ένα κανονικό και ένα τύπου αυγό. Και εγώ στην μέση. Έκανα ταξίδι έτσι τώρα το Πάσχα και ήταν βάσανο για τη γυναίκα μου. Βέβαια δεν θα κρατήσει πολύ γιατί το μωρό μεγαλώνει, αλλά είναι ένα καλό τεστ χωρητικότητας πίσω.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αφού τελείωσες με τα τσιμπιπλονια μπήκες σε σωστό δρόμο και εφεξης θα σε διαβάσω αν και με απογοήτευσες με όσα γράφεις για το QQ ειδικά μετά από την 147.
Ευθύβολο στον ανοιχτό δρόμο (σε ευθειες) αλλά ταλαιπωρία μέσα στην πόλη (και λόγο όγκου) και σε στροφιλικι.
Ζητά παντως εκτεταμένα τεστς.
Εν ανάγκη νοίκιασε τα 1-2 τελικά προς επιλογή για μια δυο μέρες και σκιστα.
Έρχεσαι από 147 κρίμα να πλήξεις οδηγικά γιατί η σύζυγος θέλει αναγκαστικα ψηλό.Η 147 θα μείνει έτσι κι αλλιώς. Τα τσιτσιμπλονια που λες, καλώς ή κακώς τα παντρευομαστε με τ' αμάξι που θα πάρουμε και παιζουν τον ρόλο υους στην καθημερινότητά μας..
Τώρα για το QQ δεν κατάλαβα ακριβώς ποιά είναι η ένστασή σου. Διεκπεραιωτικό σε στροφιλικια το χαρακτήρισα και μέχρι εκεί. Σε στενά δεν με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα, αλλά οκ, απ' την αρχή είπα οτι είναι λίγο πιο μεγάλο απ' αυτό που θα ήθελα ιδανικά. -
Κοίτα και το Κατζάρ που έχει νεώτερο σχεδιασμό . Ισως έχει ενδιαφέρον .
-
Καταιγισμός εξελίξεων!
Περνόντας από αντιπροσωπεία VW στην άλλη άκρη της Αθήνας από εκεί που μένω, εντελώς τυχαία, κατι με τραβάει να σταματήσω και να μπω μέσα παρόλο που βιαζόμουν. Μιλάω με έναν πολύ καλό πωλητή και μου δίνει μια προσφορά για το T-ROC. Μου λέει κρίμα, είχε φέρει 15 αμάξια ο εισαγωγέας όπως ακριβώς το θες και σε συμφωνία με την VW για λόγους promotion τους είχε πάνω τα full LED και τα φώτα ημέρας δωρεάν! Κάτσε μου λέει να μπω να δω μήπως έχει μείνει κανένα, αν και αποκλείεται... Μπαίνει στο σύστημα και βλέπει οτι υπάρχει ένα τελευταίο σε κίτρινο μαύρο!
Μπορώ μου λέει να το δεσμευσω για μια μέρα και οτι αποφασίσεις. Τρελαμένος παίρνω την γυναίκα και της λέω οτι παίρνουμε αμάξι! Μα, μου, να το σκεφτούμε, να το συζητήσουμε, αν δεν είναι ωραίο το χρώμα κτλ. Οκ, έχουμε μια μέρα να αποφασίσουμε.
Τα υπόλοιπα έγιναν τοσο γρήγορα που είμαι σίγουρος οτι ήταν καρμικό!
Πετυχαίνω εκεί που πήγαινα, παρκαρισμένο το ίδιο ακριβώς αμάξι με το υπο συζήτηση και παθαίνω σοκ! Πανέμορφο μέσα-έξω με το χρυσοκιτρινο και μαύρο ουρανό να κάνει ωραία αντίθεση. Το βγάζω βίντεο και το στέλνω στην σύζυγο για το οκ.
Καπάκι παίρνω την Skoda για εκείνο το test drive που παλεύω εδώ και 2 εβδομάδες και μου λένε κάνε μας ένα τηλέφωνο από βδομάδα να το κλείσουμε. No problem, ευχαριστώ που με βοηθάτε να αποφασίσω μια ώρα αρχύτερα..
Τέλος, μιλάω με την μάνα μου και αναφέροντας το αμάξι μου λέει γιατί δεν πας και στον @@@@@@@(δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους, είναι απ' τους γνωστότερους VAG-related ανθρώπους στην Ελλάδα), που είναι άντρας της τάδε κολλητής φίλης;
Παίρνω την γυναίκα σηκωτή, η οποία έχει πλέον ψηθεί για το αμάξι που απ' την αρχή ήθελε και πάμε στον VAG-ίτη. Τα βρίσκουμε, σκίζεται να το κλείσει για πάρτη του, μας κάνει και μια μυθική έκπτωση και κανονίζει την άλλη εβδομάδα να παραλάβουμε! -

Κάπως έτσι θα είναι, με 17' ζάντα.
-
Καταιγισμός εξελίξεων!
Περνόντας από αντιπροσωπεία VW στην άλλη άκρη της Αθήνας από εκεί που μένω, εντελώς τυχαία, κατι με τραβάει να σταματήσω και να μπω μέσα παρόλο που βιαζόμουν. Μιλάω με έναν πολύ καλό πωλητή και μου δίνει μια προσφορά για το T-ROC. Μου λέει κρίμα, είχε φέρει 15 αμάξια ο εισαγωγέας όπως ακριβώς το θες και σε συμφωνία με την VW για λόγους promotion τους είχε πάνω τα full LED και τα φώτα ημέρας δωρεάν! Κάτσε μου λέει να μπω να δω μήπως έχει μείνει κανένα, αν και αποκλείεται... Μπαίνει στο σύστημα και βλέπει οτι υπάρχει ένα τελευταίο σε κίτρινο μαύρο!
Μπορώ μου λέει να το δεσμευσω για μια μέρα και οτι αποφασίσεις. Τρελαμένος παίρνω την γυναίκα και της λέω οτι παίρνουμε αμάξι! Μα, μου, να το σκεφτούμε, να το συζητήσουμε, αν δεν είναι ωραίο το χρώμα κτλ. Οκ, έχουμε μια μέρα να αποφασίσουμε.
Τα υπόλοιπα έγιναν τοσο γρήγορα που είμαι σίγουρος οτι ήταν καρμικό!
Πετυχαίνω εκεί που πήγαινα, παρκαρισμένο το ίδιο ακριβώς αμάξι με το υπο συζήτηση και παθαίνω σοκ! Πανέμορφο μέσα-έξω με το χρυσοκιτρινο και μαύρο ουρανό να κάνει ωραία αντίθεση. Το βγάζω βίντεο και το στέλνω στην σύζυγο για το οκ.
Καπάκι παίρνω την Skoda για εκείνο το test drive που παλεύω εδώ και 2 εβδομάδες και μου λένε κάνε μας ένα τηλέφωνο από βδομάδα να το κλείσουμε. No problem, ευχαριστώ που με βοηθάτε να αποφασίσω μια ώρα αρχύτερα..
Τέλος, μιλάω με την μάνα μου και αναφέροντας το αμάξι μου λέει γιατί δεν πας και στον @@@@@@@(δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους, είναι απ' τους γνωστότερους VAG-related ανθρώπους στην Ελλάδα), που είναι άντρας της τάδε κολλητής φίλης;
Παίρνω την γυναίκα σηκωτή, η οποία έχει πλέον ψηθεί για το αμάξι που απ' την αρχή ήθελε και πάμε στον VAG-ίτη. Τα βρίσκουμε, σκίζεται να το κλείσει για πάρτη του, μας κάνει και μια μυθική έκπτωση και κανονίζει την άλλη εβδομάδα να παραλάβουμε!Καλοριζικο Ολλανδέ, πήγα σήμερα και το είδα απο κοντά, δυστυχώς οι 2 πωλητές ηταν μονο διακοσμητικοι και όλως περιέργως μόνιμα απασχολημένοι, σταθερό, κινητό μηνύματα.οποτε εξωτερικά είδα ενα κοκκινο με μαύρη οροφη και ενα ανθρακι, πανέμορφα και τα 2 στα ματια μου, να το χαρεις και καλά χλμ..
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Είδα προχθές ένα τέτοιο στο δρόμο. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα φλας που άναβαν στο περίγραμμα κάτω από τα κανονικά φώτα. Αρκετά εντυπωσιακό.
-
Ωραιοτατο!Καλοριζικο!
-
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ νέα!!!
Άντε, καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείται με ΥΓΕΙΑ πάνω απόλα. Εννοείται ότι μόλις παραλάβεις αναμένουμε με αγωνία εντυπώσεις και φωτογραφίες!
-
Αυτα ειναι!!
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
φλάιν ευγε...
ενα ή ενα κομμα πεντε?
...απο τα φαου που γουσταρω γιατι δεν μοιαζουν με φρόιλάιν αλλα με εκεινη τη βυζαρου που σερβιρει βάις.
...και γουσταρω που εχει σκληρα... -
Πράγματι καταιγισμός εξελίξεων. Καλή παραλαβή και καλοτάξιδο.
υ.γ. Φοβερός συνδυασμός χρωμάτων.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ομολογώ οτι δεν το είχα κάνει ποτέ(να πάρω καινούριο) και το καταευχαριστίθηκα σαν εμπειρία.
Δυστυχώς το 1.0 είναι, το μόνο που με χαλάει, αλλά δεν θα ανέβαινα στα 27.500€ γι' αυτό το αμάξι.
Και ναι και εμένα είναι το πρώτο φαου βε που μου άρεσε πολύ απ' την πρώτη στιγμή που το είδα. -
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ομολογώ οτι δεν το είχα κάνει ποτέ(να πάρω καινούριο) και το καταευχαριστίθηκα σαν εμπειρία.
Δυστυχώς το 1.0 είναι, το μόνο που με χαλάει, αλλά δεν θα ανέβαινα στα 27.500€ γι' αυτό το αμάξι.
Και ναι και εμένα είναι το πρώτο φαου βε που μου άρεσε πολύ απ' την πρώτη στιγμή που το είδα.Εντάξει, όντως το σύμπαν φαίνεται να σου έκλεισε το μάτι
Όσο για το μοτέρ, μην αγχώνεσαι, πάντα υπάρχουν λύσεις
Power 115 hp @ 5500 rpm -> 134 hp @ 5090 rpm +19 hp
Torque 200 Nm @ 2000 rpm -> 230 Nm @ 3000 rpm +30 Nm -
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Και ναι και εμένα είναι το πρώτο φαου βε που μου άρεσε πολύ απ' την πρώτη στιγμή που το είδα.Εντάξει, όντως το σύμπαν φαίνεται να σου έκλεισε το μάτι
Torque 200 Nm @ 2000 rpm -> 230 Nm @ 3000 rpm +30 NmΩπ ωπ ωπ! Τι έχουμε εδώ; I'm sold! Αντέχει το μοτερακι κάτι τέτοιο; Από πού; Πες τα όλα άνθρωπε!
-

Κάπως έτσι θα είναι, με 17' ζάντα.
Αν είσαι και ΑΕΚάρα (ή έστω Αρειανός) ακόμα καλύτερα!
-
Torque 200 Nm @ 2000 rpm -> 230 Nm @ 3000 rpm +30 NmΩπ ωπ ωπ! Τι έχουμε εδώ; I'm sold! Αντέχει το μοτερακι κάτι τέτοιο; Από πού; Πες τα όλα άνθρωπε!
Αυτά είναι τα νούμερα της Rica, εσύ θα πρέπει να κοιτάξεις αν και πότε θα βγάλει το αντίστοιχο remap η MTM, ώστε να κρατήσεις και την εγγύηση
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου