petermeter wrote:
Στο Leon 1.5 mhev πρέπει να είναι το 7τάχυτο DQ200 που είναι ξηρού τύπου.
Στο Kamiq τόσο το 1.0 όσο και το 1.5 έρχονται με το DQ200 που είναι 7τάχυτο ξηρού τύπου.
(Με το άλλο κιβώτιο που είναι το 6τάχυτο AQ160 πρέπει να συνδυάζεται ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.6 MPI - ναι φαίνεται πως υπάρχει και τέτοιος κινητήρας στο Kamiq / Scala ! ).
Άρα για ποιες βελτιώσεις μιλάμε και ότι έχουν ξεπεράσει τα προβληματα υπερθέρμανσης που λέμε τα νέα κιβωτια;....αφού ο εμπορικός τους κινητήρας παίρνει ξηρού τύπου βραστα... Άμα είναι να φτάσεις στο δίλιτρο για να πάρεις το υγρού τύπου τα προβληματα συνεχίζονται στο ταπεινό 1.5 ...άρα το ρίσκο της αγοράς dsg συνεχίζεται η καραμέλα βγάζανε προβλήματα τα παλιά που τώρα λύθηκαν δεν ισχύει....αμάξια για λιζινγκ ή για αυτούς που αλλάζουν αμάξι κάθε 3-4 χρόνια....να το πάρεις να ευχαριστηθεις τις γρήγορες αλλαγές και την δύναμη από χαμηλά που προσφέρει και να το δώσεις πριν βρωμισει η δουλειά....
Θεωρητικά πάντα , έχουν φτιάξει μέσω software τα θέματα που είχε (να βάζει νεκρά σε στάση και να μπαίνει πάλι πρώτα νεκρά και μετά όπισθεν ) έτσι ώστε να μην σπάει τόσο εύκολα και να μην υπερθερμένεται .
Τώρα το ότι πολύ θεωρούν ότι είναι και αυτό υγρού τύπου , δεν ξέρω αν είναι marketing trick ή η άγνοια των πωλητών / τεχνικών που σου λένε ότι να ναι.
Εγώ είμαι ερωτευμένος με το συγκεκριμένο κιβώτιο , καθημερινά είμαι έτοιμος να πάω να το κλείσω και πάντα σκέφτομαι την ταλαιπωρία , τους 4 γερανούς να με σέρνουν και ότι κατέληξα να πουλήσω το mk3 που τόσο αγαπούσα λόγω των προβλημάτων και της φοβίας μην μείνω σε κανα κατσάβραχο και τελικά κάνω πίσω.
Ξέρω ότι ποτέ δεν θα αγαπήσω αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά με όλα αυτά που βλέπω για τα αυτόματα με κάνουν να σκέφτομαι ότι η σοφή επιλογή θα είναι να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω να έρθει η στιγμή να πάρω ηλεκτρικό που θα είναι αυτόματο με μία ταχύτητα και θα τελειώνω.
Και μιλάμε ότι εμένα μου έβγαλε θέματα στις 40.000 Km , 47.000 Km και 54.000 Km
Μου ανάφεραν σε άλλο φορουμ κρούσμα για νέο Kamiq 1.5 DSG στα 4.200 Km , απλά επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα σκέφτομαι το πιθανό lotto τουλάχιστον στο δίλιτρο