-
Εντάξει, αναμενόμενα όλα αυτά...αρχή είναι ακόμα, για VAG μιλάμε. Πάντως είδα άμεση ανταπόκριση από τον Μακρή και εντάξει τέλος καλό όλα καλά, δεν έγινε κάτι σοβαρό.
Πολύ επιεική σε βρίσκω τώρα τελευταία.
-
Ναι το είδα ανταποκρίθηκε αμέσως όπως γράφει ο κάτοχος
Ακινητοποιήθηκε απόγευμα Παρασκευή 25/6, ο Μακρής ήθελε να λύσει το πρόβλημα μέσω κινητού, η ΒΕΛΜΑΡ πήγε την επομένη να το πάρει, στο συνεργείο δεν ήξεραν τι να κάνουν, παιδευόντουσαν 3 ώρες, του είπαν κάτι κουλά για το κλειδί, κάτι για τον εγκέφαλο, πέρασαν τόσες μέρες και ακόμη κανείς δεν ξέρει τι έχει πάθει το αυτοκίνητο. Για την ώρα λειτουργεί με το 2ο κλειδί (που στην ουσία δεν προβλέπεται, όπως και στο δικό μου LEON, αφού είναι μόνο για κατάστασης ανάγκης).
Εντάξει καθημερινές καταστάσεις. Νορμάλ πράγματα...
Ε ρε και να γίνει κάτι τέτοιο και στο δικό μου!!!!
Την Βόρειας Κορέας θα γίνει και ας μην έσκασα 33000euro!
-
Ε εντάξει απαντώ και εγώ στο κλίμα επιείκειας ! Παιδικές ασθένειες , συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες, τέλος καλό όλα καλά και τέτοια! Άμα συνέβαινε σε εμένα αλλά θα έλεγα.
Όσο συμβαίνουν σε άλλους όλα καλά !
Δυστυχώς τα αμάξια πλέον πρώτα είναι υπολογιστές και δυστυχώς κολλάνε και κρασαρουν εύκολα. Οι κάτοχοι είναι ανυποψίαστοι και οι αντιπρόσωποι που έτσι κι αλλιώς ήταν άσχετοι τώρα βλέπουν ένα μαύρο κουτί που δεν ξέρουν τι να κάνουν...
Όσο θα εξαπλώνονται οι τεχνολογίες θα έχουμε πολλές τέτοιες αναγουλες με αμάξια που θα μπλοκάρουν και θα θέλουν ξεμάτιασμα για να πάρουν μπροστά.
-
Πολύ επιεική σε βρίσκω τώρα τελευταία.
Αχαχαχα! Ήταν ειρωνικό το σχόλειό μου! Επιεικής είμαι, γιατί πολύ απλά ξέρω ότι για τα νέα VAG αυτά είναι καθημερινότητα και μου κάνει εντύπωση κάποιος να αγοράζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να περιμένει να μην έχει προβλήματα, όταν έχει βουήξει όλος ο κόσμος για τα μύρια όσα θέματα με τα ηλεκτρονικά.
Γενικά, πλέον έχω σταματήσει όμως να ασχολούμαι και να με προβληματίζουν αυτά, η ζωή ειναι μικρή και με πολύ σημαντικά θέματα/προβλήματα, για να ασχολούμαι με τα σίδερα.
-
Storm, επειδή το ανέφερες νομίζω, αν σκέφτεσαι πραγματικά να πουλήσεις το Leon σου κάποια στιγμή να μου το πεις γιατί θα με ενδιέφερε να βρω ένα μεταχειρισμένο mk3 130ps..!
-
Storm, επειδή το ανέφερες νομίζω, αν σκέφτεσαι πραγματικά να πουλήσεις το Leon σου κάποια στιγμή να μου το πεις γιατί θα με ενδιέφερε να βρω ένα μεταχειρισμένο mk3 130ps..!
Αθήνα μένεις; Θα σε ενημερώσω. Καλά που μου το είπες για να μην τρέχω πάλι στην spotawheel.
-
Ναι, Αθήνα.
-
Να σας πώ και εγώ ως κάτοχος.
Προβλήματα για την 10αρα διαβάζω αρκετά και στα εξωτερικά φορουμς. Εγώ έχω την 8αρα και ευτυχώς δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Είναι γεγονός ότι έχει αρχίσει να με αγχώνει η φάση με το Full Link γιατί προφανώς ακόμη και στις αντιπροσωπείες λένε ότι το περιμένουν αλλά ακούγονται δεξιά και αριστερά οι φήμες για μη ενεργοποίηση εκτός εργοστασίου.
Τι να την κάνω την 8αρα οθόνη χωρίς GPS ή έστω android auto / carplay ? Αμάξι των 24.000ε και θα είμαι πάλι με το κινητό ? Στην παραγγελία με είχα διαβεβαιώσει ότι θα έρθει το ξεκλείδωμα σε λίγους μήνες.
6 μήνες μετά .... τριζόνια
Επίσης το θέμα με τον θόρυβο σε κάθε αλλαγή ταχύτητας το έχω και εγώ όπως και άλλοι με το νέο Leon , έχουν γίνει αναφορές και απο το mk3 . Σε ελέγχους στην αντιπροσωπεία τους είπαν ότι είναι φυσιολογικό αν και υπάρχουν mk3 που δεν κάνουν τον ίδιο θόρυβο.
Θα το πάω και το δικό μου για έλεγχο αλλά απο αυτά που διαβάζω περιμένω ότι θα έχω την ίδια απάντηση.
Με κλειστά τα παράθυρα δεν ακούς κάτι μόνο με ανοιχτά και είναι τέρμα εκνευριστικό.
Άλλο πρόβλημα δεν έχω προς το παρών (1.5 150 manual FR Plus)
-
Καταιγίδα, δεν πρόκειται σε σένα να γίνει κάτι τέτοιο! Εσύ πήρες ένα από τα τελευταία μοντέλα της γενιάς του, μετά από 8 χρόνια παραγωγής. Όλα τα αυτοκίνητα στο τέλος της παραγωγής τους έχουν πιάσει πολύ υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, καθώς έχουν περάσει στην παραγωγή πολλές μικροβελτιώσεις που δεν φαίνονται, αλλά είναι αποτέλεσμα του feedback (ανάδραση στα ελληνικά) που έχουν από τους πελάτες και τα συνεργεία, όσον αφορά τις βλάβες.
-
@tsofras ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Μερικές απορίες:
-
Με το Full Link τι εννοείς, δεν παίζει; Στην προσφορά που έφτιαξα το έχω συμπεριλάβει μόνο και μόνο για να μπορώ να συνδέω το κινητό με την 8αρα και να έχω από εκεί Google Maps, Here Maps, μουσική, κλπ. Αν δουλεύει αυτό εμένα πχ η 10αρα δεν μου προσφέρει τίποτε παραπάνω που χρειάζομαι.
-
Ο θόρυβος έχουν καταλήξει κάπου από πού προέρχεται; Εν τω μεταξύ είναι σε όλες τις αλλαγές ταχυτήτων ή μόνο από 1η σε 2α πχ?
-
Η ηλιοροφή πώς είναι; (Επειδή είδα έχεις την FR PLUS έκδοση που την περιλαμβάνει).
-
Οδηγικές εντυπώσεις; Για τα φρένα που διαβάζουμε ότι δεν προσδίδουν εμπιστοσύνη; Κινητήρας δυνατός ή 'φιμωμένος' που αναφέρεται από αρκετό κόσμο που το έκανε test drive? Εσένα που έχεις κάνει χιλιόμετρα έχει 'ανοίξει';
-
-
Για βάλτε λίγο τον ήχο που ακούγεται...
-
@tsofras ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Μερικές απορίες:
- Με το Full Link τι εννοείς, δεν παίζει; Στην προσφορά που έφτιαξα το έχω συμπεριλάβει μόνο και μόνο για να μπορώ να συνδέω το κινητό με την 8αρα και να έχω από εκεί Google Maps, Here Maps, μουσική, κλπ. Αν δουλεύει αυτό εμένα πχ η 10αρα δεν μου προσφέρει τίποτε παραπάνω που χρειάζομαι.
Mάλλον εννοεί ότι δεν το παρήγγειλε να μπει Full link από το εργοστάσιο και του είχαν πει πως όταν έρθει θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν εκ των υστέρων από εδώ, αλλά τελικά δεν...
-
Ναι εξήγησε μας τι περιλαμβάνει ακριβώς αυτό το full link που δεν παίζει.
Ο θόρυβος ακούγεται από το κιβώτιο ή από κάποιο τροχό ίσως πχ τακάκια. Το χειροκίνητο έχεις; Είναι στην πρώτη δευτερα ή γενικά τον ακούς;
Τα φρένα σε κανονική χρήση έχουν όντως αυτή την σπογγώδη αίσθηση που πήρα στο τεστ ντραιβ;
Από καταναλώσεις σε μικτή χρήση πως είσαι;
-
-
Με το Full Link τι εννοείς, δεν παίζει; Στην προσφορά που έφτιαξα το έχω συμπεριλάβει μόνο και μόνο για να μπορώ να συνδέω το κινητό με την 8αρα και να έχω από εκεί Google Maps, Here Maps, μουσική, κλπ. Αν δουλεύει αυτό εμένα πχ η 10αρα δεν μου προσφέρει τίποτε παραπάνω που χρειάζομαι.
-
Ο θόρυβος έχουν καταλήξει κάπου από πού προέρχεται; Εν τω μεταξύ είναι σε όλες τις αλλαγές ταχυτήτων ή μόνο από 1η σε 2α πχ?
-
Η ηλιοροφή πώς είναι; (Επειδή είδα έχεις την FR PLUS έκδοση που την περιλαμβάνει).
-
Οδηγικές εντυπώσεις; Για τα φρένα που διαβάζουμε ότι δεν προσδίδουν εμπιστοσύνη; Κινητήρας δυνατός ή 'φιμωμένος' που αναφέρεται από αρκετό κόσμο που το έκανε test drive? Εσένα που έχεις κάνει χιλιόμετρα έχει 'ανοίξει';
-
Εγώ το πήρα ετοιμοπαράδοτο οπότε δεν έχει ενεργοποιημένο το Full Link , μου είχαν πει ότι θα μπορούσα να το ενεργοποιήσω μετά , μέχρι στιγμής ενεργοποίηση γίνεται μόνο απο το εργοστάσιο. Οπότε αν κάνεις παραγγελία θα είσαι εντάξει , αν πας σε ετοιμοπαράδοτο τότε δεν μπορείς ακόμη να το ενεργοποιήσεις.
-
Δεν γνωρίζω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες , αν το πάω για έλεγχο θα σας πώ. Ακούγεται όταν γίνετια η αλλαγή απο 1-->2 , 2-->3 , 3-->4 πιο πάνω δεν το ακούω. Το θέμα είναι αν κάνεις γρήγορη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη εκεί ακούγεται ο θόρυβος. Κάνε σαν ένα τακ που ακούγεται απο μπροστά-μέση λες και είναι κάτω απο τον κινητήρα δλδ . Αν όμως κρατήσεις λίγο παραπάνω τον συμπλέκτη και τον αφήσεις ομαλά στην αποσύμπλεξη τότε δεν ακούγεται ο ήχος.
-
Η ηλιοροφή σε μέγεθος είναι σαν του προηγούμενου. Είναι λίγο εκνευριστηκός το touch διακόπτης , καλύτερος ο προηγούμενος φυσικός. Επισής θεωρώ ότι είναι πιο πίσω απο την προηγούμενη. Στην προηγούμενη αν σήκωνα το κεφάλι έβλεπα απέξω , σε αυτήν πρέπει να κάνω το κεφάλι πίσω. Μιλάμε πάντα με περίπου ίδια θέση απόστασης απο το τιμόνι.
-
Μπούρδες χιλιόμετρα έχω κάνει , περίπου 1200χλμ. Η δική μου αίσθηση για τα φρένα όπως είχα ξαναγράψει είναι ότι θέλουν αρκετά δυνατό πάτημα για να πιάσουν. Καμία σχέση ως αίσθηση με του mk3 , ακόμη και του Ibiza 1.0 έχουν καλύτερη αίσθηση. Δεν λέω ότι δεν πιάνω απλά πρέπει να το πατήσεις με δύναμη. Κινητήρας φιμωμένος για τα δικά μου δεδομένα.
οκ πριν είχα τον 1.8 ο οποίος δεν έχει καμία επαφή. Κάτω απο τις 2000 στροφές είναι ψόφιος και γενικά στην 3η κάτι πάει να γίνει, σίγουρα δεν έχει ξεσπάσματα , είναι πολύ γραμμικός και δεν φαίνεται η δύναμη του.
Είναι όμως αρκετά στιβαρό σαν αμάξι , στις στροφές το χαίρεσαι
Όλα τα παραπάνω είναι η δική μου προσωπική άποψη και δεν σημαίνει ότι θα ισχύει και για εσάς.
Απλά για την ιστορία για να καταλάβετε με τι αμάξια συγκρίνω το Leon σας γράφω απλά αυτά που έχω περάσει
Opel Corsa C 1.4 90ps
Opel Astra H GTC 1.6 180ps (tuned 240ps)
Opel Astra J 1.4 140ps
Seat Leon MK3 FR 1.8 DSG 180ps
Peugeot 2008 1.2 100ps
Seat Ibiza 1.0 115ps
Citroen C3 1.2 82ps
Οπότε για το Seat Leon FR mk4 1.5 150ps η σύγκριση γίνεται με όλα τα παραπάνω
Δεν έχει καμία σχέση ώς αμάξι με το Seat Leon mk3 ή με την δύναμη που έβγαζε το Astra H GTC ακόμη και ως μαμά. Μου θυμίζει αρκετά το Astra J το οποίο και λόγω βάρους ήταν σχετικά ψόφιο
Τώρα για καταναλώσεις
Διαδρομή Π. Φάληρο - Ανάβυσσο με βενζίνη 98 οκτανίων και κλιματισμό (ακόμη σε στρώσιμο οπότε αλλαγές < 3.000 στροφές)
51 λεπτά -- 40Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 48Km/h --> 6.8l/100Km
63 λεπτά -- 40Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 38Km/h --> 6.5l/100Km
74 λεπτά -- 40Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 33Km/h --> 7.4l/100Km (ανοιχτά όλα τα παράθυρα /ηλιοροφή)
Σε αποστάσεις μέσα σε Φάληρο - Άλιμο - Καλαμάκι με κίνηση
36 λεπτά -- 8Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 13Km/h --> 11.5l/100Km
25 λεπτά -- 7Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 17Km/h --> 14.5l/100Km
27 λεπτά -- 7Χλμ Απόσταση -- Μέση ταχύτητα 17Km/h --> 10.1l/100Km
Όλα τα παραπάνω απο την εφαρμογή του Seat Connect.
Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα γενικά οπότε δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα .
Το αμάξι το έχω 5 μήνες περίπου με 1222Km και έβαλε 3η φορά βενζίνη πριν κάτι ημέρες
Ελπίζω να σας κάλυψα , ότι άλλο θέλετε ευχαρίστως να σας πω αν το γνωρίζω
-
-
Άψογος ο Τσόφρας!
-
Ναι εξήγησε μας τι περιλαμβάνει ακριβώς αυτό το full link που δεν παίζει.
Ο θόρυβος ακούγεται από το κιβώτιο ή από κάποιο τροχό ίσως πχ τακάκια. Το χειροκίνητο έχεις; Είναι στην πρώτη δευτερα ή γενικά τον ακούς;
Τα φρένα σε κανονική χρήση έχουν όντως αυτή την σπογγώδη αίσθηση που πήρα στο τεστ ντραιβ;
Από καταναλώσεις σε μικτή χρήση πως είσαι;
Android auto / car play και εμφάνιση των χαρτών και στο dashboard απο όσο γνωρίζω.
Για τα υπόλοιπα ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση επάνω
-
Λογικά από το βολάν θα ακούγεται ο ήχος.
-
Δεν ξέρω είμαι τελείως άσχετος με μηχανολογικά . Το θέμα είναι αν σου πούν μετά απο έλεγχο ότι είναι φυσιολογικό λόγω κατασκευής το δέχεσαι ?
-
Lap wrote:
Δεν ξέρω είμαι τελείως άσχετος με μηχανολογικά . Το θέμα είναι αν σου πούν μετά απο έλεγχο ότι είναι φυσιολογικό λόγω κατασκευής το δέχεσαι ?
Στο test drive ακουγόταν;
-
tsofras wrote:
Lap wrote:
Στο test drive ακουγόταν;
Το είχα κάνει χειμώνα με κλειστά παράθυρα. Και στο δικό μου με κλειστά δεν ακούω τίποτα , πριν κανα μήνα το άκουσα και αυτό επειδή με ρώτησε ένας άλλος κάτοχος και έλεγα κατηγορηματικά ότι εμένα δεν κάνει τίποτα.
Με το που κατέβασα τα παράθυρα το άκουσα
Seat Leon Mk4 (2020)