-
petermeter wrote:
Είναι απλά τα πράγματα.
- Χώροι:
Leon-Focus > Golf-A3
- Οδήγηση:
Focus > Leon > Golf-A3
- Ποιότητα:
A3 > Golf-Leon > Focus
- Παθητική ασφάλεια:
Leon > A3 και Golf ≈ Focus
- Εμφάνιση:
υποκειμενικό
- To Ibiza και το Polo που αναφέρθηκαν
είναι αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας και ποιοτικά υπολείπονται από τα μικρομεσαία.
Το Focus γιατί είναι τελευταίο σε ποιότητα και παθητική ασφάλεια (έστω = με το Golf);
Το Focus σε παθητική ασφάλεια δεν υπολείπεται του Golf όπως είπα.
Και δεν είπα ότι είναι τελευταίο.
Απλά Golf-Focus έχουν μετρηθεί με τις νορμες του 2019 αμφότερα, και έκτοτε έχουν αλλάξει σημαντικά οι νόρμες και τα τεστ.Τα Leon και Α3 έχουν αξιολογηθεί με τις καινούριες νόρμες του 2020 ,
και το Leon μετρήθηκε ασφαλέστερο του Α3 σε κάθε πεδίο της δοκιμασίας.
Μεταξύ τους αυτά είναι συγκρίσιμα όχι ομως προς τα προηγούμενα.
Είμαστε σε αναμονή αν ποτέ επαναληφθούν οι δοκιμές για τα παλιότερα μοντέλα.Για την ποιότητα δεν είναι μεγάλη η απόσταση, άλλωστε το Focus υπερέχει σε κάποια στοιχεία όπως στους φτσικούς διακόπτες, αλλά από την άλλη πάσχει κλασικά σε σειρά άλλων πχ ούτε πίσω αεραγωγούς δεν έχει που είχαν μοντέλα γενεών και γενεών παλιότερα.
-
Σιγά την σημαντικότητα των πίσω αεραγωγών σε αυτή την κατηγορία! Έχει αεραγωγούς κάτω από τα καθήσματα οδηγού συνοδηγού. Οπότε το μόνο που χάνεις είναι η δυνατότητα να ρυθμίσεις την ροή τους, που έτσι κι αλλιώς σε εκείνο το σημείο βαράει στα γόνατα.
1000 φορές προτιμώ αυτό και φυσικούς διακόπτες για τα πάντα μπροστά, παρά κατευθυνόμενους αεραγωγούς πίσω και όλα touch.
-
+1
-
Οδηγείστε τα (κανονική οδήγηση, τέρμα γκάζι) και μετά κρίνετε τα...
-
Πολύ καλη συμπεριφορά και αποτέλεσμα (79 km/h) για το PHEV Cupra Leon (245ps). Ειδικά στο slalom λένε πέρασε με μεγαλύτερη ταχύτητα και απο το Focus ST...!
CUPRA León 2020 - Maniobra de esquiva y eslalon | km77.com - YouTube
-
Ακρως εντυπωσιακό.
-
Ξέρουμε πότε θα έρθει Ελλάδα το leon με φυσικό αέριο; Η έκδοση business με τα 110 άλογα με καλύπτει από πλευράς εξοπλισμού αλλά ψάχνω με φυσικό αέριο. Το scala κάνει 17000€ αλλά είναι μόλις 90 άλογα. Λογικά το Λεόν θα κάνει 22-23 χιλιάδες ευρώ. Το προηγούμενο Λεόν με φυσικό αέριο εχει 19500 αν δεν κάνω λάθος.
Από προσφορές κάνει η seat; Δηλαδή η business που κάνει 18100 μπορεί να στην αφήσουν 17500 ;
-
Eπισης μου κάνει εντύπωση ότι η Γερμανία έχει χαμηλότερες τιμές. Η style με τα 110 άλογα έχει 16900 όταν η business εδώ έχει 18100
-
Ξέρουμε πότε θα έρθει Ελλάδα το leon με φυσικό αέριο; Η έκδοση business με τα 110 άλογα με καλύπτει από πλευράς εξοπλισμού αλλά ψάχνω με φυσικό αέριο. Το scala κάνει 17000€ αλλά είναι μόλις 90 άλογα. Λογικά το Λεόν θα κάνει 22-23 χιλιάδες ευρώ. Το προηγούμενο Λεόν με φυσικό αέριο εχει 19500 αν δεν κάνω λάθος.
Από προσφορές κάνει η seat; Δηλαδή η business που κάνει 18100 μπορεί να στην αφήσουν 17500 ;
Αν πάρουμε το παράδειγμα του VW Golf Diesel σε σχέση με το Golf TGI, η διαφορά τους είναι ελάχιστη. Αν η seat ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα τιμολόγησης, θα περίμενα το TGI λόγω και του αυτόματου να έρχεται στα 24.500€ περίπου, όσο δηλαδή και το αντίστοιχο αυτόματο diesel. Μακάρι να είναι πιο φθηνό.
-
Που τις είδες αυτές τις τιμές;
Εγώ βλέπω 1.0tsi 110 Style στα 23.500€ στη Γερμανία.
-
Που τις είδες αυτές τις τιμές;
Εγώ βλέπω 1.0tsi 110 Style στα 23.500€ στη Γερμανία.
https://m.mobile.de/auto-inserat/seat-leon-my21-1-0-tsi-110-ps-style-geilenkirchen/298958357.html
-
Εσείς που καλοβλέπετε το νέο LEON αν μένετε Αθήνα βάλτε στις παραμέτρους σας και το σχεδόν ανύπαρκτο δίκτυο εξυπηρέτησης. Ελάχιστα συνεργεία και σε δύο που έχω πάει είδα περίεργα πράγματα.
-
Εσείς που καλοβλέπετε το νέο LEON αν μένετε Αθήνα βάλτε στις παραμέτρους σας και το σχεδόν ανύπαρκτο δίκτυο εξυπηρέτησης. Ελάχιστα συνεργεία και σε δύο που έχω πάει είδα περίεργα πράγματα.
Προσωπικά το νέο Leon το περίμενα πως και πως, ωστόσο αυτό που αναφέρεις το άκουσα και από άλλους και είναι κάτι που με έβαλε και μένα σε σκέψεις (και δω Σέρρες η αντιπροσωπεία μετά από πολλά χρόνια έκλεισε) και άρχισα να σκέφτομαι αν είναι όντως λόγος απόρριψής του για αγορά...
-
Για μένα βασικός παράγοντας για να μην πω ο βασικότερος. Ένα ευρύ δίκτυο εξυπηρέτησης προσφέρει στον πελάτη την δυνατότητα σύγκρισης και επιλογής. Και σίγουρα δεν τον αναγκάζει να 'ξενιτεύεται' σε άλλες περιοχές ακόμη και για τα ποιο απλά θέματα. Εγώ στο παρελθόν έχω πουλήσει αυτοκίνητα γιατί δεν μπορούσα κάθε τρεις και λίγο να κάνω τεράστιες διαδρομές για να πάω συνεργείο.
Φυσικά για να τα λέμε όλα, το καλό στην υπόθεση είναι τα SEAT έχουν 4 χρόνια εγγύηση, οπότε στην 4ετία πάει δύο φορές στο συνεργείο για τα προγραμματισμένα service. Φυσικά ελπίζουμε να μην σκάσει τίποτα περίεργο και αρχίσουν τα πέρα/δώθε.
Μετά την 4ετία κανείς δεν εμποδίζει να πηγαίνει το αυτοκίνητο σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο. Ευτυχώς εξειδικευμένα υπάρχουν πολλά. Στην Αττική τουλάχιστον.
-
@ChristosVvs η μισή Θεσσαλονίκη Σερραίοι είναι. Υπάρχει πηγαινέλα μεταξύ των δύο πόλεων ακόμα και για χαλαρό καφεδάκι. Να κατέβεις και 4 φορές Θεσσαλονίκη στα 4 χρόνια δεν το λες και Γολγοθά.
Αν το αμάξι σου κάνει όχι με συγχωρείς αλλά δεν είναι λόγος απόρριψης. Εκτός ξερωγω αν έχεις σκάλωμα τύπου 'θέλω πινακίδες μόνο από τον νομό μου' γιατί τα έχω ακούσει και αυτά.
Το βγάζουν καλύτερο οδηγικά από Golf/Focus (το δεύτερο είναι μεγάλο παράσημο) και πέρασε με καλύτερη βαθμολογία στο EuroNCAP από το A3. Αν δεν το φορτώσεις έχει και vfm τιμή. Αξίζει μια βόλτα 40' τον χρόνο. Εκτός αν μένεις στην άλλη άκρη στα σύνορα τι να πω.
-
Ειναι καθαρά προσωπικά θέματα αυτά. Εγώ π.χ. ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τα συνεργεία, πόσα είναι, που κλπ., δεν με απασχολεί. Χρόνια πήγαινα στον Σπανό και έμενα ΒΠ, δεν με απασχολούσε για 1-2 φορές τον χρόνο. Επίσης η Σέατ έχει όλο το δίκτυο της Βελμάρ (δεν είναι λίγα τα μαγαζιά), Μακρή και 2-3 ακόμα.
-
Βελμάρ έχει απορριφθεί προ πολλού.
Μακρής απορρίφθηκε εύκολα μετά την αγορά.
Οπότε στα 2-3 που περισσεύουν και από εκεί στο ένα και μοναδικό στα ΒΠ Αττικής. Και ότι κάτσει.
Δύσκολα τα πράγματα. Μου θυμίζει εποχή 2006 που έκανα ταξίδι κάθε τρεις και λίγο από Μαρούσι στου Ρέντη στον Παπρά για το Mitsubishi.
-
Όλες?? Έχει 5-6 συνεργεία! Εμένα στο Μαρούσι μου είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις (στην Ε. Οδό μέτριες).
-
Εγώ έχω απορρίψει προ πολλού τη Βελμάρ στο Γέρακα λόγω του υπεύθυνου του συνεργείου. Από το Μακρή έχω καλές εντυπώσεις και συνεχίζω να πηγαίνω.
-
Storm wrote:
Όλες?? Έχει 5-6 συνεργεία! Εμένα στο Μαρούσι μου είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις (στην Ε. Οδό μέτριες).
Κάνουν service σε SEAT; Στο site δεν αναφέρουν καν το συνεργείο στο Γέρακα!...
Seat Leon Mk4 (2020)