Μόλις παρέλαβα το νέο μου focus (business, 1,000cc).
Μια ερώτηση προς τους κατόχους: Μου συνέστησε ο πωλητής περίοδο 'στρωσίματος' 1.500 χλμ, (όπως αναφέρεται και στο manual και έχει αναφερθεί σε παλαιότερο post), κατά τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνάω τις 2.000- 2500 στροφές.
Δεν είναι πολύ λίγες; Δικός μου μηχανικός, μου είπε ότι αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει, λέει, τώρα στην αρχή να το γκαζώνω γερά. Ποια η άποψη / εμπειρία σας;
Καλοτάξιδο!
Κι εμένα μου φαίνονται πολύ λίγες αυτές οι στροφές. Αυτό που λέει ο 'μηχανικός' πάντως ειναι τελείως λάθος και αντίθετο με αυτό που λέει το manual, το οποίο λέει απλά το λογικό:
'Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 1.500 km. Να οδηγείτε αλλάζοντας συχνά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος και να ανεβάζετε νωρίς ταχύτητες. Μην καταπονείτε τον κινητήρα.'
Οπότε απλά για 1500 χλμ τουλάχιστον να οδηγείς σαν άνθρωπος, εγώ αυτό καταλαβαίνω και αυτό έκανα στο δικό μου. Ούτε να ζορίζεις τον κινητήρα γκαζώνοντας με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο και λίγες στροφές, ούτε να φτάνεις στον κόφτη. Δεν νομιζω ότι είχα ξεπεράσει τις 3500 στροφές στο στρώσιμο. Δεν χρειάζεται κιόλας αφού με αυτή την ταχύτητα είσαι περίπου στα 140-150χαω με 6η.
Ενδιαφέρον αυτό με την προστασία οθόνης, καλά έκανες. Πάντως εγώ δεν έχω βάλει και γενικά δεν γυαλίζει στον ήλιο, ούτε έχω δει γρατζουνιές μεχρι τώρα.