-
Tkin73 wrote:
kamiq 18.8 cm
focus active 15cm
scala 14.9 cm
αρα 3.9 εκ διαφορα των σκοντα και ουσιαστικα το ακτιβ ειναι τοσο κροσοβερ ως αναφορα το υψος οσο το σκαλα. Φυσικα τα ακτιβ εχει 5 οδηγικα προφιλ που βοηθουν στην προσφυση σε 'εκτος δρόμου' διαδρομες ενω το σκαλα μονο μια επιλογη σπορ περα απο το κανονικο.
Μεζούρα να μετρήσω δεν έβγαλα, ούτε σε site μπήκα να ελέγξω (ίσως έπρεπε να το έχω αναφέρει αυτό). Ένα μπακαλοειδές παράδειγμα έφερα μήπως βοηθήσω. Δεν έφερα ποτέ το scala σε σύγκριση ύψους με το focus active, το kamiq με το scala και το απλό focus με το focus active έφερα.
Τεσπα, χάνουμε την ουσία. Χρειάζεται κανείς αυτούς τους 3-4 πόντους που έχει παραπάνω το kamiq και τους χώρους που δίνει ο διαφορετικός σχεδιασμός του? Αν ναι, πάει σε αυτή την κατηγορία, αν όχι μένει σε πιο χαμηλό για να μην χάσει σε οδική συμπεριφορά.
Στο ***focus active ***hatchback υπάρχει θέμα ρύπων και κόβεται ο 1,5 βενζίνη ενώ στο sw που είναι πιο βαρύ και με (λίγο, αλλά σχετικά) χειρότερη αεροδυναμική, όχι ???? Μας δουλεύουν νομίζω.
Υπάρχει η πιθανότητα να έχουν μείνει στοκ κάποια τελευταία κομμάτια wagon 1.5 βενζίνη μιας και έχει πουλήσει γενικά λιγότερο από το χατσμπακ.
-
Υπάρχει η πιθανότητα να έχουν μείνει στοκ κάποια τελευταία κομμάτια wagon 1.5 βενζίνη μιας και έχει πουλήσει γενικά λιγότερο από το χατσμπακ.
Εκτελωνισμένα??? Σε όλες τις εκδόσεις??? Με δυνατότητα διαμόρφωσης (που σημαίνει χρώμα, εσωτερικό, ζάντες, εξοπλισμό), είπαμε δεν πουλάνε τα sw, τότε γιατί βγαλανε τόσα ή ford hellas έφερε τόσα???
Απο την μια μακάρι να έχεις δίκιο.
-
Σιγά να μην τα έχουν και με τοπ μοντέλ κρυμμένα στο πορτπαγκαζ βρε Νίκο. Προφανώς μιλάμε για συγκεκριμένα αυτοκίνητα και αν υπάρχουν και αυτά.
-
Στο ***focus active ***hatchback υπάρχει θέμα ρύπων και κόβεται ο 1,5 βενζίνη ενώ στο sw που είναι πιο βαρύ και με (λίγο, αλλά σχετικά) χειρότερη αεροδυναμική, όχι ???? Μας δουλεύουν νομίζω.
Καθόλου δεν μας δουλεύουν, αλλά χρειάζεται να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σύστημα και τι σημαίνει πρακτικά για μια εταιρεία το πρόστιμο με το όριο εκπομπών CO2. Είναι 2 πράγματα ταυτόχρονα:
-
Ο Μ.Ο. εκπομπών CO2 όλων των παραγώμενων αυτοκινήτων. Οπότε τα αυτοκίνητα με υψηλότερο CO2 επηρεάζουν τον Μ.Ο λιγότερο, εαν αναφέρονται σε μοντέλα μικρότερης παραγωγής. Άλλο να βγάλεις 1.000 SW με 150 γρ και άλλο 10.000 hatchback με 149 γρ. Οπότε τα αυτοκίνητα με μικρότερη ζήτηση (π.χ. Vignale X ή SW) έχουν περιθώριο να εκπέμπουν περισσότερο CO2.
-
Οι εταιρείες (της Ευρώπης τουλάχιστον) αποφάσισαν να περάσουν μέρος (ή και όλο!) από το κόστος του επιπλέον προστίμου, στον αγοραστή δηλαδή στην τελική τιμή του αυτοκινήτου. Εξ ού και τα πιο ακριβά μοντέλα (πάλι SW ή Vignale) έχουν μεγαλύτερο περιθώριο να εκπέμπουν περισσότερο CO2.
-
-
Πάντως πρακτικά η τιμή που εμφανίζεται στον τιμοκατάλογο το 1.5 ντίζελ αυτόματο ακτιβ δλδ η 26111 πρακτικά δεν υπάρχει και ούτε φυσικά ωτο 18651 προ φόρων γιατί δεν υπολογίζει ούτε το βασικό χρώμα των 173 ενώ το μπλέ που σε άλλες εκδόσεις είναι δωρεάν στην ακτιβ δεν υπάρχει χωρίς χρέωση.
Πήρα προσφορά για μεταλλικο χρώμα και η τιμή εκτοξεύεται στα 27100 και 19200 προ φόρων. Δλδ έχει περιθώριο 800 ευρώ εξοπλισμό πριν η τιμή εκτοξευτεί στα +30000.
Εκείνο που δεν είχα προσέξει ήταν ότι το φοκους ακτιβ των 26-27 χιλιάδων δεν έχει κλιματισμό!
Είναι έξτρα πακέτο!
-
Πάντως πρακτικά η τιμή που εμφανίζεται στον τιμοκατάλογο το 1.5 ντίζελ αυτόματο ακτιβ δλδ η 26111 πρακτικά δεν υπάρχει και ούτε φυσικά το 18651 προ φόρων γιατί δεν υπολογίζει ούτε το βασικό χρώμα των 173 ενώ το μπλέ που σε άλλες εκδόσεις είναι δωρεάν στην ακτιβ δεν υπάρχει χωρίς χρέωση.
To μπλέ αυτό είναι το blazer blue και είναι άθλιο χρώμα, τελείως flat και μουντό. Πάντως τα €26.000 εμένα ο πωλητής μου είπε ότι είναι σε λευκό ή κόκκινο, αλλιώς πάμε σε μεταλλικό με την τιμή που λές (€27.000 μου είπε). Και εαν το αποφασίσω, κάτι θα γίνει στην τιμή. Αλλά μέχει εκεί.
-
3 εχει το απλο Normal, ECO, Sport το ακτιβ εχει αλλα 2 επιπλεον Slippery and Trail.
Tωρα βεβαια φορντ ειναι μπορει να καταργηθηκαν τα δυο τελευταια και να κάνουν δώρο ...τα πατακια...
στις αγγλικες προδιαγραφες στο ακτιβ υπαρχουν ακομα δυο ! Comfort, Eco-Comfort
Θα το ξαναψάξω όταν βρω ευκαιρία αλλά θυμάμαι ότι τα άλλαζα και είχε το normal, eco, sport όπου στο sport απενεργοποιούσε και το start-stop.
-
Έχει 5 modes λειτουργίας, το επιβεβαίωσα στο test drive το προηγούμενο Σάββατο.
-
Ισχύει στο σπορ δεν απενεργοποίει το σταρτ στοπ. Όσο για την τιμή του βασικου λευκού φαντάζομαι ότι αν κάποιος το παραγγείλει θα του κάνουν αυτή την δωρακλα να το δωσουδ στα 26111 με το λευκό ( εκτός αν μου έλεγε πίπες ο πωλητής) γιατί η αληαλήθ είναι ότι τα μασαγε όταν του είπα πως γίνεται στον τιμοκατάλογο να έχουν ξεχάσει το χρώμα!
-
Λευκό και κόκκινο είναι στην τιμή των €26.000 (αμφότερα έχουν €173), έτσι μου είπε εμένα.
Ούτως η άλλως το μεταλλικό χρώμα είναι έξτρα σε όλες τις εταιρείες, ξέχωρα από τα όποια προωθητικά. Απλά οι άλλες εταιρείες φροντίζουν να έχουν έστω 1 χρώμα χωρίς χρέωση! Μπορεί να είναι κάποιο άθλιο (συνήθως) χρώμα όπως το γκρί της Σκόντα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει.
-
- Οι εταιρείες (της Ευρώπης τουλάχιστον) αποφάσισαν να περάσουν μέρος (ή και όλο!) από το κόστος του επιπλέον προστίμου, στον αγοραστή δηλαδή στην τελική τιμή του αυτοκινήτου. Εξ ού και τα πιο ακριβά μοντέλα (πάλι SW ή Vignale) έχουν μεγαλύτερο περιθώριο να εκπέμπουν περισσότερο CO2.
Αυτο το εφαρμοσαν ηδη ? Εχεις κανενα παραδειγμα που εγινε αυξηση τιμης λογω CO2 ?
Αυτο που ειχα διαβασει εγω ειναι οτι η EE έχει ορίσει τα 95 γρ/χλμ. CO2 , για το μέσο όρο εκπομπών ρύπων των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Και το προστιμο ειναι 95€ για κάθε επιπλέον γραμμάριο CO2 κάθε ενός καινούριου αυτοκινήτου που πουλά, επί των αριθμό των πωληθέντων αυτοκινήτων
-
Αυτο το εφαρμοσαν ηδη ? Εχεις κανενα παραδειγμα που εγινε αυξηση τιμης λογω CO2 ?
Αυτο που ειχα διαβασει εγω ειναι οτι η EE έχει ορίσει τα 95 γρ/χλμ. CO2 , για το μέσο όρο εκπομπών ρύπων των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Και το προστιμο ειναι 95€ για κάθε επιπλέον γραμμάριο CO2 κάθε ενός καινούριου αυτοκινήτου που πουλά, επί των αριθμό των πωληθέντων αυτοκινήτων
Σωστά έχεις διαβάσει, είναι 95γρ.
Δεν το έχουν εφαρμόσει, θα το εφαρμόσουν όταν εφαρμοστεί και ο νέος νόμος με το νέο πρόστιμο. Τώρα πως και πόσο θα το εφαρμόσει η κάθε εταρεία και σε ποιά μοντέλα είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει. Προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να αυξήσεις την τιμή μιας S Class κατά €2.000 παρά ενός Golf κατά €500. Εξάλλου μιλάμε για μικρές αυξήσεις στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων που μας ενδιαφέρουν και μπορεί να γίνουν σταδιακά ή με μείωση εξοπλισμού ή κάτι άλλο. Πάντως το κόστος θα περάσει (ή μέρος του) με κάποιον τρόπο στους καταναλωτές!
-
Δεν ειναι μικρο το προστιμο παντως. Γιατι αν παρουμε ενα αμαξι με 125γρ/χλμ CO2, ειναι 30γρ πανω απο το μεσο ορο που θελουν να θεσουν. Αρα 30x95= 2,850€ προστιμο
-
Μήπως ξέρει κανένας αν έχει βγεί πρόγραμμα για τον 1.5 150 ?
-
Φανη με ολο το σεβασμο (το ξερεις) θα διαφωνησω μαζι σου για 2 honda civic και hyundai fastback γιαυτα ρωτησα τουλαχιστον το χρωμα ειναι δωροδωρο ειτε λευκο ειτε οποιο αλλο σε μεταλλικο.
-
Alex δεν χρειαζεται να 'δικαιολογεισαι', εννοειται να δοαφωνεις ελεύθερα! Αμοιβαίος ο σεβασμός!!
Ναι, εχεις δικιο οι Ασιατες εχουν πολυ συχνά 'δωρο' το μεταλλικό, δλδ περιλαμβάνεται στην τιμή. Δεν το εγραψα καλα, οι πλειοψηφια των κατασκευαστών (ολοι οι ευρωπαιοι) χρεωνουν το μεταλλικό.
-
Μήπως ξέρει κανένας αν έχει βγεί πρόγραμμα για τον 1.5 150 ?
Ναι, υπάρχει. Ενδεικτικά η rica tuning το πάει στα 196 hp και 290 Nm.
-
Και η τουρμπινα τι κανει ρε παιδια σε τετοιες διαφορες;;;
Βγαζει καμια 120.000-170.000 χλμ;;
-
Ανάλογα με τη χρήση. Ο σιδεροφάγος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει πιο σύντομη φθορά. Ο εχέφρων οδηγός πιθανώς δεν θα δει καμία διαφορά στη μακροζωία της τουρμπίνας.
-
Αν εισαι εχεφρων (αν εννοεις οχι πολλα τουρμπισματα) τοτε γιατι να το πειραξεις;.... να εχεις δηλαδη 196 αλογα και να φοβασαι να τα απλωσεις στην ασφαλτο και μετα απο 80, 100, 120 .000 χλμ.;;;;;
Ford Focus MK4