-
Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο. Αλλά συγκρίνεις αυτοκίνητα με +30% διαφορά τιμής. Θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά μοντέλα.
Σωστά τα λες όταν έχουν 1-2 χιλιάρικα διαφορά.
-
Το mobile.de το παρακολουθεί κανένας για τις τιμές των Euro5 diesel; Θεωρητικά εκεί πρέπει να τα σκοτώνουν.
-
vasilas wrote:
Super@T wrote:
Τα diesel για το 2019 (Ιαν-Σεπ) είναι στο 30,8 % των πωλήσεων στην Ε.Ε. πάντως.
Diesel Ευρώπη
2015 51%
2017 44%
2018 36%
Η πτώση είναι αρκετή για να σπείρει τον πανικό
Πηγή:
Στην περίπτωση μου πάντως για πώληση diesel, προσγειώθηκα ανώμαλα σε μια άλλη πραγματικότητα. Αν δεν είχε βρεθεί ο πελάτης του και δεν έριχνα και την τιμή αρκετά....δεν....
Ναι, από all time high του 55 %, έχει πέσει στο 31 % τώρα. Εσύ λες εξαφανίζονται, εγώ λεω μειώνεται το ποσοστό και παραμένουν. Όπως θέλει ο καθένας.
Πηγή: European Environment Agency
Συμφωνώ οτι το diesel θα μειωθεί σημαντικά. Τα υβριδικά είναι πιο future proof απο τη σκέτη βενζίνη, αλλά με τον καιρό που μικραίνει η μπαταρία, ανεβαίνει η κατανάλωση και επίσης θες μπαταρίες σε 11 χρόνια που λήγει η εγγύηση (μιλώ για Toyota). Τα ηλεκτρικά είναι νωρίς για την Ελλάδα, ακριβά και δεν υπάρχουν σταθμοί φόρτισης.
-
Καλημέρα,
σε παραγγελία που έχω κάνει από μέσα Σεπτέμβρη 2019 για ford focus mk4 business αυτόματο 1.5 150 άλογα μόλις με ενημέρωσε ο έμπορος ότι απο το εργοστάσιο είπαν ότι απο 13/12, που ήταν η αναμενόμενη ημερομηνία παραγωγής, μετατίθεται για 15/01!! Επίσης, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ καταργούνται τα paddles και το αυτοκίνητο δεν θα εχει σειριακό (πώς γίνεται)!! Τέλος, μειώνουν τους ρύπους και προσθέτουν στον εξοπλισμό modem με ford connect pass και led φωτα μεσαια σκαλα!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΧΑΛΑΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ; ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ!! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; ευχαριστω για οποιαδηποτε συμβουλη και αν καποιος ξερει κατι επι του θεματος!!
-
Καλημέρα, σε παραγγελία που έχω κάνει από μέσα Σεπτέμβρη 2019 για ford focus mk4 business αυτόματο 1.5 150 άλογα μόλις με ενημέρωσε ο έμπορος ότι απο το εργοστάσιο είπαν ότι απο 13/12, που ήταν η αναμενόμενη ημερομηνία παραγωγής, μετατίθεται για 15/01!! Επίσης, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ καταργούνται τα paddles και το αυτοκίνητο δεν θα εχει σειριακό (πώς γίνεται)!! Τέλος, μειώνουν τους ρύπους και προσθέτουν στον εξοπλισμό modem με ford connect pass και led φωτα μεσαια σκαλα!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΧΑΛΑΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ; ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ!! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; ευχαριστω για οποιαδηποτε συμβουλη και αν καποιος ξερει κατι επι του θεματος!!
Τραγικό ρε γαμώτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, μεγάλη ξενέρα! Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου εφόσον όλο αυτό έχει να κάνει με το εργοστάσιο, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά, πέρα από το να ακυρώσεις την παραγγελία ή να πιέσεις για κάποια καλή έκπτωση ή κάποια δώρα επιπλέον, εφόσον θέλεις το αμάξι με τις αλλαγές που σου λένε ότι θα γίνουν.
-
Συμφωνω με τον απο πανω....΄Η ακυρωνεις την παραγγελια και παιρνεις την προκαταβολη σου πισω ή δεχεσαι τις αλλαγες που θα γινουν και πιεζεις για εξτρα εκπτωση ή εξτρα δωρα
-
''Το νέο 2020.25ΜΥ θα φέρει τις παρακάτω αναβαθμίσεις: 1)Όλα τα οχήματα θα φέρουν ενσωματωμένο modem, καθώς και ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, 2) Αναβαθμίζονται οι εμπρός προβολείς των οχημάτων με λαμπτήρες LED για τη μεσαία σκάλα προβολέων (low beam), οι οποίοι αντικαθιστούν τους τρέχοντες λαμπτήρες αλογόνου. Στην μεγάλη σκάλα προβολέων (high beam) οι λαμπτήρες παραμένουν αλογόνου, όμως αναβαθμίζονται ελαφρώς εκπέμποντας ένα γαλαζωπό φως. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στους λαμπτήρες των φώτων ημέρας LED. Τέλος, οι λαμπτήρες του φλας παραμένουν αλογόνου. 3) Εφαρμογή για κινητά Ford pass connect, να κλειδωνει, ξεκλειδώνει, βάζει μπροστά, να εχει στίγμα, πληροφορίες για καυσιμο, από το κινητό. 4) Δεν θα έχει μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Καταργούνται. Οι ταχύτητες θα αλλάζουν μόνες τους, δεν θα επεμβαίνει ο οδηγός.''
ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η FORD ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ;;;
-
''Το νέο 2020.25ΜΥ θα φέρει τις παρακάτω αναβαθμίσεις: 1)Όλα τα οχήματα θα φέρουν ενσωματωμένο modem, καθώς και ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, 2) Αναβαθμίζονται οι εμπρός προβολείς των οχημάτων με λαμπτήρες LED για τη μεσαία σκάλα προβολέων (low beam), οι οποίοι αντικαθιστούν τους τρέχοντες λαμπτήρες αλογόνου. Στην μεγάλη σκάλα προβολέων (high beam) οι λαμπτήρες παραμένουν αλογόνου, όμως αναβαθμίζονται ελαφρώς εκπέμποντας ένα γαλαζωπό φως. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στους λαμπτήρες των φώτων ημέρας LED. Τέλος, οι λαμπτήρες του φλας παραμένουν αλογόνου. 3) Εφαρμογή για κινητά Ford pass connect, να κλειδωνει, ξεκλειδώνει, βάζει μπροστά, να εχει στίγμα, πληροφορίες για καυσιμο, από το κινητό. 4) Δεν θα έχει μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Καταργούνται. Οι ταχύτητες θα αλλάζουν μόνες τους, δεν θα επεμβαίνει ο οδηγός.''
ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η FORD ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ;;;
Καλά δεν θα είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο που γίνονται διεθνώς ρεζίλι. Δες - κι εσύ- το λινκ που έχω πιο πίσω με τον Άγγλο και την ανάρτηση. Πάντως η κατάργηση των paddles μου φαίνεται απίθανη εντελώς, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
Δικαιολογείται αν μόνο και μόνο αν το κιβώτιο έχει βγάλει πρόβλημα στη χειροκίνητη χρήση. Προσωπικά δεν το πιστεύω, μάλλον αρβύλα είναι σαν τους 'ρύπους' του 1.5
Apropo 1.5, θα εκπλαγώ -ευχάριστα- αν το παραλάβεις με τέτοιον και δεν σου πουν ότι θα σου φέρουν χιλιάρι.
Την ενημέρωση την έχεις γραπτά ή προφορικά;
Κοίτα την παραγγελία σου στα 'ψιλά' : Γράφει ότι ο κατ/τής δικαιούται να αλλάξει χαρακτηριστικά χωρίς προειδοποίηση, εφόσον δεν υποβαθμίζεται το προϊόν; -
Ένα ένα:
-
Πολύ θετικό που έχει στάνταρ LED, πολύ πιο σημαντικό από την χειροκίνητη λειτουργία του κιβωτίου. Προσωπικά party θα έκανα με αυτά τα έξτρα ως στάνταρ. Μόνο ξενέρωμα ο 1 μήνας καθυστέρηση.
-
Το ίδιο κιβώτιο είναι, απλά δεν προσφέρει χειροκίνητη λειτουργία, εκτός εαν γίνει με κάποια άλλη υλοποίηση εκτός των paddles.
ΥΓ: Σειριακό δεν ήταν ποτέ το κιβώτιο, άλλο πράγμα το σειριακό κιβώτιο που έχουν οι μηχανές και τα αγωνιστικά.
ΥΓ: ΟΛΕΣ οι εταιρείες αλλάζουν προδιαγραφές κατά την διάρκεια παραγωγής ενός μοντέλου, το ίδιο είχε γίνει και στον Άσσο που είχα και στο Μίνι κλπ.
-
-
Και εγώ μόνο θετικές βλεπω τις αλλαγές. Αν ειχα να διαλέξω ανάμεσα σε paddles και σε led μεσαία+pass connect, φυσικά θα διάλεγα το 2ο
-
Ένα ένα:
- Πολύ θετικό που έχει στάνταρ LED, πολύ πιο σημαντικό από την χειροκίνητη λειτουργία του κιβωτίου. Προσωπικά party θα έκανα με αυτά τα έξτρα ως στάνταρ. Μόνο ξενέρωμα ο 1 μήνας καθυστέρηση.
- Το ίδιο κιβώτιο είναι, απλά δεν προσφέρει χειροκίνητη λειτουργία, εκτός εαν γίνει με κάποια άλλη υλοποίηση εκτός των paddles.
ΥΓ: Σειριακό δεν ήταν ποτέ το κιβώτιο, άλλο πράγμα το σειριακό κιβώτιο που έχουν οι μηχανές και τα αγωνιστικά.
ΥΓ: ΟΛΕΣ οι εταιρείες αλλάζουν προδιαγραφές κατά την διάρκεια παραγωγής ενός μοντέλου, το ίδιο είχε γίνει και στον Άσσο που είχα και στο Μίνι κλπ.
Δεκτον και ευχαριστώ για την ανάλυση!!! Αλλα δεν πλήρωσα 23000 για μπιμπλικια αλλά για τον 1.5αρη και το αυτόματο με τα paddles (επίσης είχα κάνει TD με αυτό και όχι με μονο αυτόματο!! Δεν αλλάζει κάτι στο αμάξι;; το βουνό πως θα κατεβαίνει;; με πάντες; ) !! Επίσης, τι σημαίνει μείωση ρύπων; σημαίνει 1.0αρης με ψιλά γράμματα; πως θα είμαι εξασφαλισμενος από όλα αυτά; να ζητήσω μια τελική λίστα από τα χαρακτηριστικά του αμαξιού;
-
Δεν μπορώ να ξέρω πως θα είναι η υλοποίηση της Ford γιατί δεν το έχω οδηγήσει. Θα σου πώ την εμπειρία μου από 3 αυτοκίνητα που είχα με αυτόματο κιβώτιο και δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής, τα 2 με paddles (Z4 & Mini) και το 1 χωρίς, επιλέγεις από τον λεβιέ (116i).
Σε μια κατάβαση βουνού το κιβώτιο ήταν αρκετά «έξυπνο» για να υποβιβάζει και έτσι να φρενάρει αρκετά. Φυσικά δεν ήταν τόσο καλό όσο με χειροκίνητη λειτουργία, αλλά ποτέ δεν με προβλημάτισε.
Όταν περασε το novelty, τα paddles τα χρησιμοποιούσα από ελάχιστα έως και καθόλου.
Στο ερώτημά σου τώρα, το ίδο αυτοκίνητο θα παραλάβεις, δεν έχει διαφορά το κιβώτιο πέρα από τον χειροκίνητο έλεγχο του κιβωτίου...το ίδιο αυτόματο κιβώτιο είναι.
-
-
Και εγώ που έχω paddles παίζει να έχω να τα ακουμπήσω γύρω στα 100.000 χλμ. Μάλλον πρέπει να τα τσεκάρω,να δω αν δουλεύουν....
-
Θα σου πω κι εγώ την εμπειρία μου από τα αυτόματα που οδηγώ εδώ και 20+ χρόνια: Τις λίγες φορές που θα τα χρειαστείς, πρέπει να τα έχεις. Είτε γιατί έτσι σ' αρέσει να τραβήξεις τις στροφές ψηλά και να το διακεδάσεις, είτε για να στρίψεις όπως θέλεις εσύ κι όχι όπως θέλει αυτό κ.λ.π. Θέμα ασφάλειας - όπως στα επικίνδυνα αυτόματα της δεκαετίας του '80, δεν μπαίνει.
Η έλλειψή τους όμως είναι απλά γελοιότητα, το ξανάγραψα: Δεν το πιστεύω, όπως δεν πίστεψα και τη μπαλαφάρα με τους ρύπους. Όπως επίσης τώρα που το είδα, δεν πιστεύω ότι με 23.000 θα πάρεις 1.5 αυτόματο και μάλιστα όχι τη βασική έκδοση.
Όσο για τους όλους που κάνουν αλλαγές, δεν ισχύει. Εκτός αν μιλάμε για επουσιώδεις διαφορές, π.χ κανένα χρώμα στα πίσω φανάρια. Έχω αγοράσει 5 αυτοκίνητα καινούρια, τέτοιο πράγμα - να αλλάζουν αναρτήσεις, κινητήρες, χειρισμό κιβωτίου, δεν έχω ξαναδεί. Τι ακριβώς αλλαγές έγιναν στο μίνι και στη bmw 1?
Μάλλον όμως εδώ έχεις πέσει σε ανεπίσημο γραφείο τύπου της φόρντ, δεν πρόκειται να διαβάσεις και τίποτα αντικειμενικό.
Σιγά μην τους πεις κι ευχαριστώ από πάνω για τα led και τα connect, όταν αυθαίρετα καταργούν στοιχεία εξοπλισμού που έχεις επιλέξει.
Έχουν μεγάλο πρόβλημα την αρχική κοστολόγηση, είναι τόσο προφανές που πρέπει να είσαι οπαδός για να μην το βλέπεις.
Προσπαθούν τώρα στην πορεία να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα.Υ.Γ: 26.300 πήραμε προσφορά πριν 15 μέρες για 1000άρι αυτόματο titanium X. (μην το ψάξεις online, δεν το έχει, η προσφορά είναι όμως γραπτή) Πόσο κατώτερο εξοπλισμό να έχει το business που θα έχει 3 χιλιάδες λιγότερα και μάλιστα το το 1.5?
-
Καλά αν μπαίνουμε στην λογική τι πρέπει να διαλέξεις και που χάνεις και που κερδίζεις το χάσαμε το παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι αλλά παραγγέλνεις και άλλο θα πάρεις. Όλα τα άλλα είναι ευχολογια για τους υπερασπιστές της μάρκας.
Εγώ πάντως που οδηγησα το αυτόματο ντίζελ με τα αυτακια στο τιμόνι θα πω ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία πρωτόγνωρη για εμένα να αλλαζω ταχύτητες χωρίς να παίρνω τα χέρια από το τιμόνι και οι αλλαγές να είναι πραγματικές με άμεση απόκριση στις στροφές του κινητήρα.
Κατέβηκα από το αμάξι με ένα χαμόγελο στα χείλη μόνο και μόνο από αυτό και το ποσό ουσιαστική και αμεση ήταν η επέμβαση στο κινητήρα .
Πρόκειται για μεγαλη υποβάθμιση και αυτά που γράφονται ότι δεν τρέχει μια και σιγά πότε θα τα χρησιμοποιήσει ο κάτοχος είναι επιχειρηματολογία πωλητή της Φορντ.
Το θέμα είναι ότι άλλο συμφωνείς και άλλο παραλαμβάνεις. Αν σε παίρνει ακύρωσε το και ζητά τα λεφτά πίσω αλλιώς γενναία έκπτωση γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Και μην μπεις στην λογική τι χάνω τι κερδίζω. Η Φορντ ότι αλλαγές κάνει και η κάθε Φορντ τις κάνει για να ισχυροποιεί το κέρδος της και την θέση της. Αν αυτό συνεπαγεται και όφελος αγοραστή έχει καλώς αν όχι απλά αδιαφορει και σε φέρνει προ τετελεσμένων.
-
Βουνο με χιονι νομιζω ειναι καλυτερο το χειροκινητο..Το αυτοματο οντως καταλαβαινει μεχρι ενα βαθμο οτι ειναι κατηφορα δε πατας γκαζι και παει αναλογως..(αυτα βεβαια δεν ισχυαν για το cvt που πραγματικα σε επαιρνε η κατηφορα) Αλλα ακομη και με paddles το αυτοματο θα στην ανεβασει τη ταχυτητα οταν φτασει στα κοκκινα η και νωριτερα αναλογα τη ρυθμιση..
Επισης μηπως εκτος απο τα paddles αλλαζουν οι ταχυτητες απο το μοχλο πχ πανω κατω??
Βεβαια οταν αλλο παραγγελνεις κ αλλο παιρνεις αν θες ακυρωνεις...
-
Δεν υπάρχει τίποτα το αυθαίρετο. Όλοι μα όλοι οι κατασκευαστές, ακριβώς επειδή κάνουν διαρκείς αλλαγές, αναγράφουν στα έντυπά τους ότι ο βασικός εξοπλισμός ΔΕΝ είναι δεσμευτικός και δύναται να αλλάξει από τον κατασκευαστή χωρίς προειδοποίηση. Εφόσον δίνεις παραγγελία τότε συμφωνείς με το παραπάνω και άρα δεν υπάρχει τίποτα το παράτυπο.
Παράδειγμα: έχω παραγγείλει εντός του 2019 γύρω στα 80 Peugeot 208 1.5d για εταιρικό στόλο. Τα μισά ήρθαν με 6αρι κιβώτιο και τα άλλα μισά με 5αρι. Το καλύτερο της υπόθεσης ήταν ότι η διαθεσιμότητα ήταν μεταβλητή. Πρώτα ήρθε μία φουρνιά με 6αρι, μετά άλλη μία με 5αρι και τέλος άλλη μία με 6αρι. Αυτό που συνέβη ήταν έλλειψη 6αριων κιβωτίων και προκειμένου να μην διαταραχθεί η παραγωγή του μοντέλου, αυτή συνεχίστηκε με ότι υπήρχε διαθέσιμο.
Άραγε εάν υπήρχαν μόνο οι προσθήκες των Led κτλ χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα, θα υπήρχε η ίδια δυσαρέσκεια? Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Για την ιστορία έχω paddles από το 2009 αλλά είναι ζήτημα η χρήση τους να αφορά το 5% των μετακινήσεών και πιο συγκεκριμένα αφορά μόνο σε 'ειδική' χρήση, κάνα βουνό κτλ.
-
Το θέμα δεν είναι τα paddles!! Το θέμα είναι το αμάξι που παρήγγειλα καλώς ή κακώς είχε άμεση εμπλοκή του οδηγού στην αλλαγή ταχυτήτων (εγώ το αποκαλώ σειριακό, κι ας μην είναι ορθό)!! Το ότι δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα για μένα είναι άλλο αμάξι!! Το ίδιο θα έλεγα αν ήταν στο μοχλό και καταργουσαν το χειροκίνητο!! Αλλά σίγουρα τα paddles σαν νέος που είμαι +1 πόντος
-
Στα bmw, αν έχεις αυτόματο και αγοράσεις τιμόνι με paddles, προγραμματισμό και έφυγες....
+1 στα λεντ!
Ford Focus MK4