-
τρεχει καμμια προωθητικη με mercedes μεχρι τελη σεπτεμβρη?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αλλο θεμα διαβαζεις εσυ?
Μια παρεξηγηση εγινε μονο με τον Αυτοκρατορα η οποια και λυθηκε επι τοπου κοσμια.
Μη δημιουργεις καταστασεις χωρις λογο...Δεν έγινε κατι με σένα βρε Χρήστο. Μην αρπάζεσαι [emoji3]
-
Συνάδελφε giatros,αν κατασταλάξεις σε SUV για μένα με βάσει τα χρηματικά,φορολογικά και χρηστικά κριτήρια που θέτεις είσαι μεταξύ Χ1,3008 και στο ΧC40 που αναμένεται να έρθει (προσωπικά και σ'εμένα από φώτο που έχω δει στο διαδύκτιο,δείχνει ενδιαφέρον).
Στα sedan με βάσει κριτήρια και περιορισμούς που βάζεις,μου φαίνεται-ίσως κάνω λάθος- πως δεν έχεις επιλογές.Γενικώς, παρά το αρκετά καλό ποσό που θέλεις να διαθέσεις,είναι λίγες οι επιλογές σου και για τις 2 κατηγορίες.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
τρεχει καμμια προωθητικη με mercedes μεχρι τελη σεπτεμβρη?Έχουν καλές προωθητικές και αυτοί.
Πάντως τις καλύτερες προωθητικές τις κάνουν ειτε τέλη χρόνου για στόχους ειτε σε αλλαγές μοντέλων ή επιπέδων εξοπλισμού. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλλο θεμα διαβαζεις εσυ?
Μια παρεξηγηση εγινε μονο με τον Αυτοκρατορα η οποια και λυθηκε επι τοπου κοσμια.
Μη δημιουργεις καταστασεις χωρις λογο...Δεν έγινε κατι με σένα βρε Χρήστο. Μην αρπάζεσαι [emoji3]
Δεν εγινε τιποτα με κανεναν, αυτο λεω!!
Για mercedes ,Δεκεμβρη παραδοσιακα για τιμη!
-
Πριν μερικούς μήνες είχε η BMW εκείνο το τουρ που κάνει με τα τεστ ντράιβ οπότε έκλεισα και εγώ ένα ραντεβού να οδηγήσω την περίφημη X1. Οδήγησα (για λίγο είναι η αλήθεια) τη δίλιτρη πετρέλαιο με το αυτόματο. Και εντυπωσιάστηκα!! Καμία σχέση με τα 'ψηλά' αυτοκίνητα όπως τα θυμόμουν. Το αμάξι είναι γρήγορο, υπάκουο, στρίβει (!), είναι ταυτόχρονα άνετο και έχει επαρκέστατους χώρους. Εντυπωσιάστηκα πολύ και ήρθε στο μυαλό μου ο ενθουσιασμός όλων των κατόχων εδώ μέσα. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν κατεβαίνοντας από τη θέση του οδηγού ήταν ότι μάλλον θα το ήθελα και εγώ αυτό το αμάξι αλλά τα λεφτά είναι δύσκολο να βρεθούν κτλ. κτλ...ΜΕΧΡΙ που ήρθε το παλικάρι να μου πει ότι είναι διαθέσιμη και η 3άρα με τον ίδιο κινητήρα-κιβώτιο. Ε, κατεβαίνοντας από την 3άρα αποκαταστάθηκε η πίστη μου στην αυτοκίνηση. Είναι η μέρα με τη νύχτα!! Ξέρω ότι είναι βασικά διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητα αλλά είναι παραπλήσιας τιμής οπότε και τα συγκρίνω.
Οπότε γιατρέ -για τη χαρά της οδήγησης- εγώ προτείνω αποκλειστικά σεντάν και πιο συγκεκριμένα, με σειρά προτίμησης, Giulia και 3 series. -
Ο ερωτας μουτο αυτοκινητο που μου εκανε κλικ και βλέποντας το στα βιντεο και μονο μια φορα να κινειται είναι το** Volvo Xc60**,ακριβη γκόμενα.
Σιγουρα απο αυτα που εχουμε πει μέχρι τωρα βλέπω οτι οι περισσότεροι συστηνετε SUV παρα σενταν ισως ειναι ποιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο για οικογενεια...?
Στον δρόμο συναντας πλέον παρα πολλά Χ1 κατι που θα ελεγα οτι δεν μου αρεσει κιολας,χωρις να θελω να θιξω ή να προσβαλω οποιοδηποτε κατοχο,ισως ειναι πολλά και τα εταιρικά
Η λογική βασικά λεει CRV το γουστο οχι όμως προσπαθω απο μια αρχη να λεω στο εαυτο μου οτι αυτο το αυτοκινητο δεν με ενθουσιάζει
Scoda και ford με το μυαλό που κουβαλαω και τον τρόπο που σκέφτομαι δεν θα αγοραζα μαλλον(μην με ρωτησετε γιατί...)
Αυτο που περιμενω με ανυπομονησία να δω ειναι την μικρή αδερφη του ερωτα μου το XC40 και ισως την ξαδερφη της το V60 CROSS COUNTRY του 2018 .Δεν ξερω αν κανω καλά ή αν ειναι και αυτό κόλλημα ,λογικά το 40 θα ξεκιναει στα 35 χιλ.
**Θα αγοράζατε καποιο καλό μεταχειρισμένο **(πχ απο test drive καποια Χ3 ή XC60 ή κατι αντιστοιχο ) μεγαλύτερης κατηγορίας?
Οσο για καθαρο 4 χ4 ειπα οτι στην οικογενεια υπάρχει ενα αδουλευτο Grand vitara του 2008 με 70.000 χλμ οποτε δεν ψαχνομαι για σκληρο off roadΔιαβάζοντας όσα γράφεις, έχω να σχολιάσω τα εξής:
1.Τα sedan δεν αποτελούν πλέον μια εμπορική κατηγορία ενώ τα ψηλά αυτοκίνητα πουλάνε πολύ.Αυτό φυσικά δε σημαίνει κάτι ούτε μπορεί κανείς να πει αν κάποιο εκ των δύο είναι πιο ολοκληρωμένο...μπορεί να είναι για τις ανάγκες της δικής σου οικογένειας ενώ για κάποιον άλλο να είναι ένα SUV.Aν λοιπόν εσένα σου κάνει κέφι μια Mercedes E ας πούμε, ε δε θα σκεφτείς τη μεταπώληση ή κάτι άλλο σχετικό για 10-15 χρόνια μετά...αυτήν θα πάρεις και θα την ευχαριστηθείς,
2.Απορρίπτονται τα Kuga, CRV, X1 για διαφορετικούς λόγους το καθένα.Δεν ξοδεύεις 40 χιλιάρικα για ένα αμάξι που δε σου αρέσει ή που δε σ'ενθουσιάζει...εκείνο ή η εταιρεία που το κατασκευάζει,
3.Αγαπάς τη Volvo και όχι μόνο ένα μοντέλο της.Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να κάνεις μα βόλτα από μία αντιπροσωπεία και να βολιδοσκοπήσεις κάποια μοντέλα της ή να ρωτήσεις για όσα πρόκειται να έρθουν σύντομα, 4.Όχι,αν διέθετα 40 χιλιάρικα δε θα αγόραζα μεταχειρισμένο όποιο κι αν ήταν αυτό ΑΛΛΑ οι λέξεις ''έρωτας'' και ''κλικ'' που χρησιμοποιείς στην αρχή του post για το XC60 είναι κομβικές!Ίσως σ'αυτήν περίπτωση να άξιζε τον κόπο να κοιτάξεις και την αγορά των μεταχειρισμένων ή/και να κάνεις την οικονομική υπέρβαση -
Εγώ πάλι θα πάω με άλλη αφετηρία . Μίλησα ήδη για το θέμα των χώρων και όρισα ποιά αυτοκίνητα σεντάν θα έμπαιναν στο τετράδιο , οπότε 3άρες και c class απορρίπτονται . Δεν έχω μπεί στο καινούργιο S60 , αλλά το προηγούμενο ήταν πολύ μικρό . Πάντα με το ύψος το δικό μας που είναι και του γιατρού .
Τα suv έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Είναι θέματα , αναγκών , κεφιού και διάθεσης τι θέλουμε .
Ενα άλλο βασικό θέμα για μένα είναι το αισθητικό . Ετσι πραγματικά βλέπω με οίκτο όσους έχουν αγοράσει την προηγούμενη Χ1 , τσαρούχι πολυτελείας και Tiguan , αμάξι με σχήμα μετά από τρακάρισμα από πίσω από νταλίκα
Αντίθετα τα τωρινά τους μοντέλα είναι απόλυτα αποδεκτά , με τις γερμανικές εμμονές στο εσωτερικό τους που δεν το λες και μοντέρνο .
Αισθητικά δεν μου αρέσει το νέο Kuga , το προηγούμενο ήταν πιό όμορφο .Στο αισθητικό κομμάτι αν μιλάμε για σεντάν πάσχει και το μοντέο , αλλά λιγότερο το ινσίνια και το 508 . Αλλά το μοντέο έχει άλλες χάρες .
Πάμε τώρα στα βασικά . Για μένα έχει μεγάλη σημασία το vfm και όταν αυτό έχει συγκρίσεις τότε πας στο επίπεδο που οι συγκρίσεις λιγοστεύουν . Εδώ λοιπόν η Χ1 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο καλύτερο αυτοκίνητο από τα άλλα της κατηγορίας μεγέθους της , όσο θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τα λεφτά που ζητάει .
Οταν πέρναγα εγώ την κρίση των 40 , ήταν και οι εποχές της αφθονίας τότε και των εταιρικών αυτοκινήτων , επέλεξα να πάω στην επόμενη κατηγορία και πήρα Grand και μετά ML . Δεν πήρα Χ5 γιατί η πρώτη γενιά αισθητικά ήταν για γέλια και για να έχεις κράτημα , έχανες σπονδύλους ....
Τότε όμως αφού απομυθοποίησα την έννοια του πρεστίζ και των premium , αφού είχα θέματα με βλάβες , το κύριο πρόβλημα ήταν ότι στο μεν εσωτερικό είχαμε πολλούς δρόμους με στροφές και τα ψηλά αμάξια ήταν κουραστικά , στο εξωτερικό κάτι στέισον τρίλιτρα ντίζελ σε ξεφτίλιζαν και όταν η τιμή της βενζίνης από 0,70 πήγε στο 1,20 , στο 50άρικο , έβγαζες δεν έβγαζες 200 χλμ .
Ετσι επειδή με την αρχή της κρίσης , μας τελείωσαν και τα εταιρικά κατέβηκα σε μεγάλο σεντάν κατηγορίας D-Ε , αλλά με σωστό vfm .
Οι εποχές όμως άλλαξαν μετά από 8-9 χρόνια .
Σήμερα με πολλά χλμ αυτοκινητόδρομων και ακριβά καύσιμα , ένα μικρομεσαίο , ή και μικρό suv , με κινητήρα ντίζελ είναι μια καλή λύση , καλύτερη από οτιδήποτε άλλη .
-
Πριν λιγο γυρισα απο το ιατρειο και διαβαζα τις αποψεις σας
Καταρχην ευχαριστω που καταθετετε την αποψη σας,εδω θελω να σαν ανοιχτω ακομα ποιο πολυ.....
Ο ερωτας μουτο αυτοκινητο που μου εκανε κλικ και βλέποντας το στα βιντεο και μονο μια φορα να κινειται είναι το Volvo Xc60,ακριβη γκόμενα θα μου πειτε και θα εχετε απολυτο δικαιο,ακομα και πειτε οτι τα εχω τα χρηματα θεωρω οτι ειναι υπερβολικό για την εποχή μας και την ασταθεια της χωρας να δωσεις 55+ χιλ για αυτοκινητο,οπότε ειπα να συμαζευτω και να δω κάτι ποιο λογικό
Σιγουρα απο αυτα που εχουμε πει μέχρι τωρα βλέπω οτι οι περισσότεροι συστηνετε SUV παρα σενταν ισως ειναι ποιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο για οικογενεια...?
Στον δρόμο συναντας πλέον παρα πολλά Χ1 κατι που θα ελεγα οτι δεν μου αρεσει κιολας,χωρις να θελω να θιξω ή να προσβαλω οποιοδηποτε κατοχο,ισως ειναι πολλά και τα εταιρικά
Η λογική βασικά λεει CRV το γουστο οχι όμως προσπαθω απο μια αρχη να λεω στο εαυτο μου οτι αυτο το αυτοκινητο δεν με ενθουσιάζει
Scoda και ford με το μυαλό που κουβαλαω και τον τρόπο που σκέφτομαι δεν θα αγοραζα μαλλον(μην με ρωτησετε γιατί...)
Αυτο που περιμενω με ανυπομονησία να δω ειναι την μικρή αδερφη του ερωτα μου το XC40 και ισως την ξαδερφη της το V60 CROSS COUNTRY του 2018 .Δεν ξερω αν κανω καλά ή αν ειναι και αυτό κόλλημα ,λογικά το 40 θα ξεκιναει στα 35 χιλ.
Θα αγοράζατε καποιο καλό μεταχειρισμένο (πχ απο test drive καποια Χ3 ή XC60 ή κατι αντιστοιχο ) μεγαλύτερης κατηγορίας?
Και παλι σας ευχαριστω για τις συμβουλές σας,νομιζω οτι με βοηθατε να καταληξω κάπου
Οσο για καθαρο 4 χ4 ειπα οτι στην οικογενεια υπάρχει ενα αδουλευτο Grand vitara του 2008 με 70.000 χλμ οποτε δεν ψαχνομαι για σκληρο off roadΈχοντας περάσει και βρισκόμενος ακόμη στη φάση 'έρωτα' που περιγράφεις θα σου έλεγα να πάρεις αυτό που θέλεις. Δεν ξέρω σε τι ηλικία είσαι, αλλά πόσες φορές έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα αμάξι που πραγματικά μας αρέσει; Εξυπακούεται ότι όλα αυτά με τη φωνή της λογικής αναφορικά με το οικονομικό σκέλος. Δεν λέμε να μην έχεις να φας και να δώσεις όλα τα χρήματά σου σε αυτοκίνητο. Αυτό δεν είναι απόλαυση, είναι μαλακία!
Στη θέση σου είτε θα έκανα την υπέρβαση για καινούριο XC60 - παρεπιπτόντως από τα πιο όμορφα και για μένα, το είχα κοιτάξει επισταμένως προτού αποφασίσω, αλλά με ενδιέφερε μόνο με κινητήρες D4 και D5 και εκεί ξέφευγε πολύ η τιμή... - είτε θα έπαιρνα μεταχειρισμένο, το οποίο αν ελέγξεις πολύ καλά αποτελεί τρελό vfm. Το έχω ξαναγράψει ότι και το δικό μου αν το έβρισκα μεταχειρισμένο τριετίας 10-12.000 ευρώ φτηνότερα θα το έπαιρνα χωρίς να με νοιάζει αν έχει μπει άλλος μέσα. Ιδίως για αμάξια ακριβά και συχνά υπερτιμολογημένα το **καλό **μεταχειρισμένο είναι ένας τρόπος να αγοράσεις σε πραγματικά συμφέρουσα τιμή αμάξι στην ουσία καλύτερο από αυτό που μπορείς να πάρεις.
-
Κι εγώ θεωρώ πως αν έχεις τα λεφτά απλά πας και παίρνεις αυτο που σου κάνει κλικ, χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Αν τα έχεις Ε, όχι αν μετά πρέπει 3-4 χρονια να τρως ψωμί με ρύζι...Sent from my iPad using Tapatalk
-
Να το ξαναπώ.
Με βάση την τιμή, υπάρχουν - ανάλογα με την έκδοση - πολύ καλύτερα αυτοκίνητα. Το Forester είναι ένα από αυτά. Με €28.000 αγοράζεις ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο (που όμως είναι 2λιτρο), ενώ αγοράζεις ένα μέτριο Χ1 - εάν καν υπάρχει σε τόσο χαμηλή τιμή. Το ίδιο ισχύει για το 3008 για να μην ξεχνιόμαστε, στα λεφτά του 1.2 αγοράζεις το Forester, το οποίο όπως έχω ξαναγράψει είναι ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε SUV κάτω από τις €30.000...το αυτοκίνητο είναι άριστο!! Εάν δεν είχα πάρει το Kuga πολύ θα ψηνόμουνα να κάνω την υπέρβαση.
Όμως, σαν segment ΑΝΞΑΡΤΗΤΩΣ τιμής, η Χ1 (προφανώς δεν αναφέρομαι στις μικρές εκδόσεις) δεν έχει αντίπαλο σε: κινητήρα, κιβώτιο, φρένα, κράτημα, τιμόνι, στήσιμο, άνεση, εξοπλισμό, δυνατότητα εξατομίκευσης, και συνδυασμό off road δυνατοτήτων και κρατήματος στην άσφαλτο.
ΥΓ: Να σημειώσω ότι έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα εκτός δρόμου με διάφορες BMW X και οι δυνατότητές τους είναι πολύ παραπάνω από αυτές ενός μέσου χρήστη με μόνο ουσιαστικά περιορισμό τα ελαστικά. Η 4κίνηση της BMW δουλεύει εκπληκτικά, ακόμα και την παλία 330xi (e46) της οικογένειας....έχω ξεκολλήσει από απίστευτα σημεία, ακόμα και με 20cm λάσπη (και ασφάλτινα ελαστικά).
-
Για το μόνο που έχω επιφυλάξεις στα γραφόμενα του Φάνη είναι η εκτός δρόμου συμπεριφορά της χ1. Η προηγούμενη πισωκίνητη (θα μου πειτε άλλο αυτοκίνητο...) ήταν τραγική σε εκτός δρόμου αλλά και πολύ ευάλωτη σε πλευρικούς ανέμους. Τα εξωτερικά στοιχεία της τωρινής Χ1 δεν μου αλλάζουν την εντύπωση πως πρόκειται για ένα υπερυψωμένο όχημα με στήσιμο για κίνηση στην άσφαλτο και μάλιστα την καλή άσφαλτο... Μικρό όμως το κακό καθώς δεν ξέρω κανένα που θα έπαιρνε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε μια τέτοια τιμή για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Μόνο περιστασιακά κι εκεί που θα πάνε και τα άλλα.
-
Εγω νομιζω οτι συγκριτικα με παρομοια SUV υπερτερει σημαντικα τo xDrive της BMW και γενικως το εκτος δρομου πακετο. Ισως ΜΟΝΟ να χανει απο τα Jeep και δεν ξερω και για την τετρακινηση των Suzuki αλλα νομιζω πως και εκεινες πλεον δεν ειναι τοσο hard οσο οι παλιες καλες.
-
Απορώ παντως γιατί εξακολουθεί να τονίζεται ως προσόν η τετρακίνηση.
Ο μέσος αγοραστής SUV δεν θα το πάρει για off road. Καλώς κακώς δεν είναι του παρόντος. Τα ψηλά έχουν και άλλες χαρές και once you go ψηλά you don't go back.
Και εγώ είχα τετρακίνηση στο rav και ποτε δεν τη χρειάστηκα παρότι είχα κάνει και κάποιες απαιτητικες διαδρομές off (καλοκαίρι βέβαια όχι σε λάσπες και χιόνια που δεν κυκλοφορώ τόσο). Εξίσου κρίσιμα τα λάστιχα, το ύψος και οι γωνιές.
Τα περισσότερα σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως τετρακίνησης ή όχι δεν θα πήγαιναν off και για αλλους λόγους. Με 18αρες ή 19αρες ζάντες, λεπτό προφίλ,fancy ζάντες που να πας ; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ο μέσος αγοραστής SUV δεν θα το πάρει για off road. Καλώς κακώς δεν είναι του παρόντος. Τα ψηλά έχουν και άλλες χαρές και once you go ψηλά you don't go back.
Και εγώ είχα τετρακίνηση στο rav και ποτε δεν τη χρειάστηκα παρότι είχα κάνει και κάποιες απαιτητικες διαδρομές off (καλοκαίρι βέβαια όχι σε λάσπες και χιόνια που δεν κυκλοφορώ τόσο). Εξίσου κρίσιμα τα λάστιχα, το ύψος και οι γωνιές.
Τα περισσότερα σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως τετρακίνησης ή όχι δεν θα πήγαιναν off και για αλλους λόγους. Με 18αρες ή 19αρες ζάντες, λεπτό προφίλ,fancy ζάντες που να πας ;+1 O λόγος που κινήθηκα στην αγορά ενός suv και μάλιστα οικονομικού αλλά και σκληροτράχηλου ήταν πως ενώ δεν έχω κάποιο σχετικό χόμπι η καθημερινότητα με ανάγκασε να πάω σε ψηλό δίχως να θεωρώ απαραίτητη την 4κίνηση. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Αν φτιάξουν όμως τους δρόμους στη γειτονιά μου, μια χαρά επιστρέφω σε hatch ή sedan και όσοι λίγοι με ξέρουν μπορούν να υποθέσουν και ποιο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα σε μόλις 2. Αυτό είναι το μόνο σημείο που θα διαφωνήσω με τον Στέφανο. Για τα υπόλοιπα το +1 ως έχει.
-
Αυτό που έγραψα και με το οποίο διαφωνεος πάντα θα έχει προφανως εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει για το μέσο οδηγό. Όσους ξέρω δεν γύρισαν (ακόμα). Νομίζω ότι συνηθίζεις την πιο ψηλή θέση οδήγησης και την αποζητάς και σε χαμηλά αμάξια (εγώ ας πούμε ανεβάζω τη θέση οδήγησης όσο ψηλότερα πάει και στα δυο μικρά και χαμηλά σε βαθμό που δεν πειράζω το κάθισμα καθ ύψος με τη γυναίκα μου παρότι έχουμε 15 σχεδόν πόντους διαφορά ύψους).
Για τον ίδιο λόγο ποτε μου δεν βόλευτηκα σε καμία χαμηλή BMW -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγω νομιζω οτι συγκριτικα με παρομοια SUV υπερτερει σημαντικα τo xDrive της BMW και γενικως το εκτος δρομου πακετο. Ισως ΜΟΝΟ να χανει απο τα Jeep και δεν ξερω και για την τετρακινηση των Suzuki αλλα νομιζω πως και εκεινες πλεον δεν ειναι τοσο hard οσο οι παλιες καλες.Ακριβώς! Από Jeep δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Πάντως εάν υστέρει θα είναι όντως μόνο από Jeep και Rover.
Τα περισσότερα σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως τετρακίνησης ή όχι δεν θα πήγαιναν off και για αλλους λόγους. Με 18αρες ή 19αρες ζάντες, λεπτό προφίλ,fancy ζάντες που να πας ;Μερικές απαντήσεις / σκέψεις Στέφανε:
- Η 4κίνηση είναι προσόν γιατί προσφέρει καλύτερο κράτημα, ειδικά σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.
- Επιτρέπει την εκτός δρόμου κίνηση χωρίς τον φόβο να κολλήσει το αυτοκίνητο. Εξάλλου αυτός είναι ένας βασικός λόγος (όχι ο μόνος) επιλογής ενός τέτοιου αυτοκινήτου
- Συνάδει με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου
Επίσης, το RAV4 που είχες (δεν θέλω να σε απογοητεύσω) είχε ίσως την χειρότερη 4κίνηση ever σε SUV (αντίστοιχα χάλια με του CR-V πρώτης γενιάς), οπότε πρακτικά ήταν άχρηστη, άρα δεν είναι μέτρο σύγκρισης.
Προσωπικά (και ένας λόγος που ΔΕΝ γουστάρω μεγάλες ζάντες και ελαστικά φλοίδες σε SUV) εάν μπορούσα να έχω SUV με 4κίνηση, δεν θα το συζήταγα, το θεωρώ μονόδρομο! Ας όψεται η οικονομική συγκυρία. Το Kuga μου φαίνεται λειψό που είναι 2κίνητο και ενώ το αυτοκίνητο πάει λόγο ύψους, περιορίζεται από την κίνηση στους 2 τροχούς. Σε πρώτη ευκαιρία θα αλλαχθεί με ένα 4κίνητο SUV. Εάν είχα 4κινητο θα το πήγαινα σε πολύ περισσότερα μέρη...σαφώς και δεν το λυπάμαι! Ακόμα και Χ6 να είχα (όπως είχα δανεική για ένα ΣΚ) με τις 20αρες, θα το πήγαινα παντού.
-
Διαφωνούμε πλήρως σε αυτό Φανη.
Και για το RAV4 mk3 που είχα απορώ πως το γράφεις αυτό καθως άνετα πήγαινε παντού (με τα σωστά λάστιχα κλπ βέβαια) και τα παιδιά στο RAV4 club μια χαρά το αποδείκνυαν αυτό σε κάθε ευκαιρία. Το mk2 είχε μόνιμη τετρακίνηση και έφερνε το mk3 πιο κάτω αλλά όχι και τόσο χάλια όπως τα γράφεις.
Τελωσπαντων προσωπικά δεν πάω ούτε βουνά ούτε χιόνια ούτε λάσπες.
Κανα χωματόδρομο μόνο όπου και εκεί θα το σκεφτώ μην κάνω γρατζουνιά ή το βρωμισω.
Αν δεν ήταν δικό μου μπορεί να το πρόσεχα λιγότερο (όπως έκανα με το 108 στην Πάρο που το πήγα σε μέρη που δεν υπήρχε περίπτωση να πάω με δικό μου αμάξι)Ψηλό θέλω για να έχω καλύτερη εποπτεία στο δρόμο. Ειδικά δε με την αύξηση του αριθμού των άλλων ψηλών είναι και επιπλέον λόγος επιλογής ψηλού για να μην είσαι χαμηλά και για μην σου κόβουν τη θέα.
Αν λόγω ύψους πάρω και μια στροφή με 10-20 χιλιόμετρα λιγότερα δεν τρέχει κάτι.
Μπορω να ζήσω και χώρις τέτοια σύγκινηση. Δεν είναι όλος ο κόσμος petrolhead. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ο ερωτας μουτο αυτοκινητο που μου εκανε κλικ και βλέποντας το στα βιντεο και μονο μια φορα να κινειται είναι το** Volvo Xc60**,ακριβη γκόμενα.
**Θα αγοράζατε καποιο καλό μεταχειρισμένο **(πχ απο test drive καποια Χ3 ή XC60 ή κατι αντιστοιχο ) μεγαλύτερης κατηγορίας?
Οσο για καθαρο 4 χ4 ειπα οτι στην οικογενεια υπάρχει ενα αδουλευτο Grand vitara του 2008 με 70.000 χλμ οποτε δεν ψαχνομαι για σκληρο off roadΔιαβάζοντας όσα γράφεις, έχω να σχολιάσω τα εξής:
1.Τα sedan δεν αποτελούν πλέον μια εμπορική κατηγορία ενώ τα ψηλά αυτοκίνητα πουλάνε πολύ.Αυτό φυσικά δε σημαίνει κάτι ούτε μπορεί κανείς να πει αν κάποιο εκ των δύο είναι πιο ολοκληρωμένο...μπορεί να είναι για τις ανάγκες της δικής σου οικογένειας ενώ για κάποιον άλλο να είναι ένα SUV.Aν λοιπόν εσένα σου κάνει κέφι μια Mercedes E ας πούμε, ε δε θα σκεφτείς τη μεταπώληση ή κάτι άλλο σχετικό για 10-15 χρόνια μετά...αυτήν θα πάρεις και θα την ευχαριστηθείς,
2.Απορρίπτονται τα Kuga, CRV, X1 για διαφορετικούς λόγους το καθένα.Δεν ξοδεύεις 40 χιλιάρικα για ένα αμάξι που δε σου αρέσει ή που δε σ'ενθουσιάζει...εκείνο ή η εταιρεία που το κατασκευάζει,
3.Αγαπάς τη Volvo και όχι μόνο ένα μοντέλο της.Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να κάνεις μα βόλτα από μία αντιπροσωπεία και να βολιδοσκοπήσεις κάποια μοντέλα της ή να ρωτήσεις για όσα πρόκειται να έρθουν σύντομα, 4.Όχι,αν διέθετα 40 χιλιάρικα δε θα αγόραζα μεταχειρισμένο όποιο κι αν ήταν αυτό ΑΛΛΑ οι λέξεις ''έρωτας'' και ''κλικ'' που χρησιμοποιείς στην αρχή του post για το XC60 είναι κομβικές!Ίσως σ'αυτήν περίπτωση να άξιζε τον κόπο να κοιτάξεις και την αγορά των μεταχειρισμένων ή/και να κάνεις την οικονομική υπέρβασηΤο τελευταιο σεναριο θα το δουμε,προσφατα συναφελφος αγορασε το S90 στην τιμη των 52.000 με 5-7 χιλιαδες χιλιομετρα απο αντιπροσωπεια που ηταν μαλλον test drive και ειναι πολυ ευχαριστημένος,μιλάω πάντα για τετοια πιθανοτητα μεταχειρισμένου
-
Απλά εχε υπόψη ότι τα τεστ drive μηχανικά είναι σκισμένα. Δεν έχουν κάνει κανένα στρώσιμο και εκ του λόγου αυτού είναι επιρρεπή σε μελλοντικά προβλήματα.
Αν κρίνω από το πως συμπεριφέρθηκα εγώ που είμαι σούπερ ψειρας και προσεκτικος στο ωριαίο τεστ της Χ1 που έκανα μονος και πως ενδεχομένως θα της συμπεριφέρθηκε κάποιος που την πήρε για ΣΚ θα φοβόμουν να δώσω τοσα λεφτά για τέτοιο αμάξι. Να ήταν εκθεσιακό να το συζητήσουμε αλλά τεστ σε ακριβές μάρκες μάλλον όχι. Κοινώς τη ζόρισα τόσο στη μια αυτή ώρα παρότι άστρωτο με 1700 χιλιόμετρα όσο δεν έχω ζορίσει ακόμα τη δικη μου επειδή ακριβώς ήθελα να δω τα όρια της σε επιτάχυνση και δύναμη.
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ