-
Το ειδα το αλλου σου ποστ. Το ιδιο λεμε με αλλα λογια
Αυτο που λεω εγω ειναι: FR vs Titanium. Απο εκει και περα πας υποκειμενικα (τι σ'αρεσει και τι ακριβως θες).
Οι υπολοιπες εκδοσεις και των δυο μοντελων δεν αξιζουν (για πολλους λογους).
Η Xcellence πχ ειπα και απο πανω οτι χανει, οποτε μην το μπερδευουμε το πραμα...Επισης: 'Το ιμπιζα ειναι ωραίο απεξω, εμένα αυτό που με χάλασε είναι οτι είναι πολύ πιο φτωχό μέσα (σε σχέση με το φιέστα κ γενικά).'
Συμφωνω (και εγω το εχω πει αλλωστε), ΑΛΛΑ φτωχο δεν το λες. Μουντο και characterless το λες ομωςΥ/Γ: Αξιζει και η LE3 του Ibiza, αλλα ξηλωνεσαι μερικα κατοσταρικα και πας στο παραπανω διλλημα (κατ'εμε). Αν εχεις ηδη ξηλωθει πολυ και δε σε παιρνει αλλο, πας σε αυτο. Δεν κοιτας αλλου.
-
Παιδιά, τελικά εγώ χτύπησα το Φιέστα Τιτάνιουμ βενζίνη στα 100 άλογα. Είχα απορρίψει τα υπόλοιπα για διάφορους λόγους.
Εκεί που δυσκολεύτηκα πολύ στην τελική ευθεία ήταν το εξής: στα λεφτά που έφτασα έπαιρνα (πάνω-κάτω) και το Clio το diesel σε dynamic. Εντάξει, είναι πιο 'πλούσιο' αμάξι το τιτάνιουμ φιέστα από το dynamic clio (άρα η πιο 'σωστή' σύγκριση θα ήταν φιέστα βενζίνη με φιέστα πετρέλαιο που βγαίνει ακριβό) αλλά τελοσπάντων τα λεφτά θα τα δινα, το κλιο μου άρεσε και δε θα έμπαινε θέμα έξτρα κόστους άρα ούτε θέμα 'απόσβεσης' κατά κάποιο τρόπο.
Λίγο off topic ίσως αλλά τελικά, με όλα αυτά που διάβασα για το πετρέλαιο όλους αυτούς τους μήνες (και εδώ στο φόρουμ) το απέρριψα για τη χρήση που το θέλω. Διαδρομές μέσα στην πόλη μέχρι 15χμ, συνολικά το πολύ 45χμ κάθε μέρα (αν το παίρνω παντού το αμάξι που σε πρώτη φάση, δε σκοπεύω), δηλ 15000 χμ το χρόνο μαξ το οποίο εκτός απροόπτου δε θα αλλάξει σύντομα. Σκέφτηκα ότι δε μου κάνει για τη χρήση που θέλω, παρόλο που θα είχα και πάλι κάποιο (μικρό) κέρδος το οποίο όμως ίσως να εξανεμιζόταν με κάποια ζημιά σαν αυτές που περιγράφονται στα νήματα για το ντίζελ. + όλα αυτά που ακούγονται για το μέλλον των ντίζελ, όχι τα ακραία τύπου 'απαγόρευσης' αλλά ένας στιγματισμός τους που θα γίνει.
Θα δείξει αν ήταν σωστή η επιλογή.. Πάντως η όλη συζήτηση εδώ με βοήθησε πολύ όλους αυτούς τους μήνες! Να 'στε καλά!
-
Εννοειται πως ηταν σωστη η επιλογη σου να πας σε βενζινη, ειδικα εφοσον κανεις λιγα χλμ τη μερα. Με το καλο η παραλαβη!!!
-
Να'σαι καλά φίλε, και στα δικά σου όποτε το αποφασίσεις!
Θα στείλω εντυπώσεις όταν έρθει.Μικρή διόρθωση για το παραπάνω ποστ: με τα ίδια λεφτά έπαιρνα clio diesel expression (μεσαία έκδοση) και όχι dynamic. Την dynamic την έπαιρνα με αυτά τα λεφτά όταν έκαναν τις καλές εκπτώσεις πριν κανά 4μηνο.
-
Επειδη και εγω δεν κανω παραπανω απο 12000 κμ το χρονο και επειδη οπως λες κ εσυ εχω διαβασει τα 1000 μυρια για το πετρελαιο, γιαυτο το λογο και εγω πηρα το καινουριο ibiza σε βενζινη. Καλοταξιδο ευχομαι το fordακι και με το καλο να σου ερθει!
-
undercover,με το καλό να το παραλάβεις!
Έχω το προηγ. μοντέλο Titanium 100hp και είναι πολύ ευχάριστο,από τα καλύτερα της κατηγορίας του,από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς.Ευέλικτο μες την πόλη,αλλά και ικανοποιητικότατο σε ανοιχτό δρόμο με πολύ καλό τιμόνι-ίσως το καλύτερο των σουπερμίνι-. Δύο μείον που έχει το δικό μου είναι 1) τα λάστιχα (χάνει σε άνεση λόγω 195/45 16',το πήρα ετοιμοπαράδοτο και δεν μπορούσα να αλλάξω) και 2) η κατανάλωση που δεν πέφτει κάτω από 7-7,5lt/100km -βέβαια κατά 80% είναι αστική κίνηση-,αλλά και πάλι απέχει πολύ από τα ανακοινώσιμα.
Τώρα στο καινούριο, σίγουρα τα λάστιχα πιστεύω θα έχουν επιλογές για πιο άνετο προφίλ κι η κατανάλωση να είναι πιο αποδεκτή (αν διάβασα καλά,παρά το ότι έχει λίγο μεγαλώσει σε μήκος,είναι ελαφρύτερο). -
@undercover Φίλε σου είπαν μήπως πότε θα σου το παραδώσουν? Ή πότε περίπου θα έρθει η πρώτη φουρνιά Ελλάδα?
-
@panormus772: 1) δε θυμάμαι τα λάστιχα αλλά οι ζάντες είναι 16'' - κι εμένα ετοιμοπαράδοτο ήταν. Στο τεστ ντραιβ μου φάνηκε πολύ άνετο, κάτι πρέπει να έχουν αλλάξει και στην ανάρτηση (?). 2) για την κατανάλωση, θα δείξει στην πράξη, κι εγώ δεν έχω μπορέσει να βγάλω άκρη για το πού φτάνει με αυτό τον κινητήρα. Ακόμα και με το 7 θα ξενερώσω είναι η αλήθεια αλλά από την άλλη θέλω να είμαι ρεαλιστής.
@FiIippos: είναι ήδη Ελλάδα, εκτελωνίζεται κλπ σε 15 μέρες θα το χω. Αν ισχύουν αυτά που μου είπαν, αυτό ίσχυε για την πρώτη φουρνιά, η επόμενη πάει για Οκτώβρη.
Πώς κάνουμε quote σε αυτό το φόρουμ?!
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Πώς κάνουμε quote σε αυτό το φόρουμ?!
Πατας εδω φιλε undercover και σου παει το ποστ στην απαντηση σου αυτοματα.
http://prntscr.com/g0ghyaedit: Σορρυ ξεχασα να ποσταρω το λινκ πριν..
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
- τα λάστιχα (χάνει σε άνεση λόγω 195/45 16',το πήρα ετοιμοπαράδοτο και δεν μπορούσα να αλλάξω) και 2) η κατανάλωση που δεν πέφτει κάτω από 7-7,5lt/100km -βέβαια κατά 80% είναι αστική κίνηση-,αλλά και πάλι απέχει πολύ από τα ανακοινώσιμα...
- Σωστό, αλλά είναι απόλυτα αποδεκτό το επίπεδο (και το λέω εγώ που το άλλο μου αυτοκίνητο είναι υδρο C5), και 2) εγώ βλέπω 9,5+ με 100% αστική και κυρίως μικρές μετακινήσεις, οπότε και τα 7 μια χαρά είναι
-
Με φιέστα βλέπεις 9,5+?!?!?!? :ο
Μόλις έκανα τη μεταφορά να το ακυρώσω αν είναι -
Μην σε τρομάζει το 9,5, έχω δει και 10
100% αστική κίνηση, σχεδόν πάντα μικρές μετακινήσεις (πέρα-δώθε στο σχολείο, το σταθμό και το supermarket) που πολλές φορές δεν προλαβαίνει καν να κλείσει το warm-up cycle, και το εξόχως βαρύ δεξί μου πόδι
Δεν έχω δει σε κανένα αυτοκίνητό μου, εδώ και 30 χρόνια, λιγότερο από +25% από την επίσημη μέση κατανάλωση (και έχω χτυπήσει και κάτι +50% ) οπότε μια χαρά πάει το Fiesta
-
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει για το φιέστα! Έχω ακούσει ότι τσιμπάει αλλά .... τόσο! Θα φανεί στην πράξη, τι να πω!
Από περιέργεια ποιο μοντέλο έχεις? του πότε? panormus , εσύ?επειδή από κόσμο που έχω ρωτήσει κανένας από όσους το πήραν από το 2015 και μετά δε μου έχιε πει τέτοια νούμερα ... ακόμα κια με φουλ πόλη.. Εντάξει τώρα αυτό που λέω δεν είναι καμιά εμπεριστατωμένη άποψη..απλά έτσι το πετάω!
-
Άμα δεν με πιστεύεις, μπορώ να βγάλω photo το trip με τη μέση κατανάλωση
1.0EB Titanium 100HP MY16
-
Έχει γραφτεί αρκετές φορές η αυξημένη , σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κατανάλωση του φιέστα , δεν ειναι πρωτη φορά που το αναφέρει ο άσσος.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το πιστεύω απλά ... έχει γραφτεί και το ανάποδο..
Θα φανεί στην πράξη ... 9,5 δεν έχει ούτε το Κλιο Ι που οδηγώ τώρα! -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μην σε τρομάζει το 9,5, έχω δει και 10100% αστική κίνηση, σχεδόν πάντα μικρές μετακινήσεις (πέρα-δώθε στο σχολείο, το σταθμό και το supermarket) που πολλές φορές δεν προλαβαίνει καν να κλείσει το warm-up cycle, και το εξόχως βαρύ δεξί μου πόδι
Δεν έχω δει σε κανένα αυτοκίνητό μου, εδώ και 30 χρόνια, λιγότερο από +25% από την επίσημη μέση κατανάλωση (και έχω χτυπήσει και κάτι +50% ) οπότε μια χαρά πάει το Fiesta
θα συμφωνησω και με καποιον που εχει τσιτροέν...
τεραστια σημασια το πως το πας...
στο σιβικ ειχα 10.5-11.0 οταν ολο το σιβινφο ειχε 7-8...ακομη και σε κοινο ταξιδι με απο εκει συμφορουμιτες υπηρχε αυτη η διαφορά! (...μια-δύο ταχυτητες μονιμα κατω)
λογικοτατη ειναι...
α, μιλωντας για ιμπιθα,
στο καινουργιο 115 style manual εχω μεση στα 8. 0.5 πανω απο το βιταρα. το ιμπιθα φυσικα το στρωνω, με τον δικο μου τρόπο! το τεκνον μου κατεβαινοντας ναύπακτο ομως με αυτό, ειχε 5.7 μέση με cc στα 140 (ετσι μου ειπε...). εχει και μια οθονη για και καλα οικονομικη οδηγηση που παει ενα αμαξακι μπρος-πισω, δεν καταλαβα ακριβως... -
Στο Baleno 1.0 turbo, σε 100% αστική χρήση έχω κατανάλωση 6,1 χωρίς να προσέχω.
-
Ο χρήστης dhzou έγραψε:
Στο Baleno 1.0 turbo, σε 100% αστική χρήση έχω κατανάλωση 6,1 χωρίς να προσέχω.Λίγο ακόμα και θα πετύχεις και την εργοστασιακή τιμή
Το Fiesta με το Baleno έχουν σχεδόν πανομοιότυπες εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης. Αλλά διευκρίνισα τι εννοώ με το 100% αστική χρήση, γιατί και ένας άλλος φίλος μου έλεγε στο CFH forum ότι βλέπει 6 με το Fiesta (125 ίππων μάλιστα), και όταν τον ρώτησα τι εννοεί 'αστική οδήγηση', μου είπε πέρα-δώθε στη δουλειά από τον περιφερειακό και ότι το 'πατάει κιόλας'
Και εγώ εννοώ νεκρά-1η-νεκρά στη Μεσογείων, ή τα πέρα-δώθε που είπα πριν, που το αυτοκίνητο δουλεύει συνεχώς σε warm-up. Και όταν λέω εγώ 'το πατάω', εννοώ το πατάω, δεν εννοώ ότι έκανα απλά ένα άνοιγμα μέχρι τα 120 να δω πως πάει. Δεν υπάρχει σύγκριση....
-
Παιδια γνωριζετε ποσο περιπου χρειαζεται απο την εβδομαδα παραγωγης για να ερθει στα χερια του αγοραστη ενα αμαξι? Συγκεκριμενα για seat..
Το ξερω οτι το ξαναρωτησα αλλα στην αντιπροσωπεια ουτε στο περιπου δεν μπορουν να μου πουν..
Polo vs Fiesta vs Ibiza vs 208 vs Clio