-
Απο reviews πάντως που έχω δει σε παρουσιάσεις στο εξωτερικό το facelift διαφοροποιείται σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο,εκτός από την προσθήκη του νέου κινητήρα και την αναβάθμιση του infotainment, και στα εξής σημεία: 1) βελτιωμένη ηχομόνωση 2) βελτιωμένο τιμόνι (σύστημα διεύθυνσης) 3) βελτιωμένη ανάρτηση 4) περισσότερα μαλακά πλαστικά στο εσωτερικό. Οι αλλαγές αυτές αφορούν όλες τις εκδόσεις και όλους τους κινητήρες .Επιπλέον το 1,8 hybrid θα έχει μπαταρία ιόντων λιθίου ενώ το δίλιτρο θα συνεχίσει να έχει μπαταρία Ni-mh!
- Καλοδεχούμενη!
- Πόσο καλύτερο, ήδη στο υφιστάμενο είναι εξαιρετικό!
- Επίσης εξαιρετική, πόσο την βελτίωσαν? Μακάρι βέβαια, επίσης καλοδεχούμενη αλλαγή.
- Αδιάφοροα αλλά ωραίο.
Μια άλλη διαφορά (τουλάχιστον στην Ελλάδ) είναι ότι πλέον και η πιο απλή έκδοση έχει φώτα LED στην μεσάια σκάλα, πολύ σημαντική προσθήκη. Επίσης, μπορεί να επιλεχθεί και ανοιχτόχρωμος ουρανός, να φύγει λίγο η μουντάδα.
Γενικά, καλοδεχούμενες όλες οι αλλαγές, ειδικά εφόσον είναι επί το βελτίω και χωρίς να επηρρεάσουν την τιμή του αυτοκινήτου (το οποίο συνεχίζει να είναι ακριβό, γιατί μην ξεχνάμε ότι πληρώνει 50% τέλη ταξινόμησης). Ελπίζω, τα νέα μέτρα να 'πιάνουν' και τα υβριδικά, αν και κάτι μου έλεγαν ότι θα είναι για PHEV που έχουν CO2 κάτω από 50γρ.
μου κάνει εντυπωση ποσο ο σχεδιασμός του καταφέρνει να κάνει ένα αυτοκίνητο 4,39 μέτρων να δείχνει ότι έχει τους μισούς χώρους από τη Χ1 πχ που έχω και είναι μόλις 5 πόντους μεγαλύτερη ή το QQ παλιότερα ....
Ειπες την 'μαγική' λέξη: δείχνει...γιατί δεν έχει τους μισούς χώρους, έχει χώρους πολύ κοντά σε αυτά τα 2 (απλά πίσω είναι κλειστοφοβικό, αλλά ο χώρος για τα πόδια είναι μια χαρά).
-
Είναι παντως έντονη η αίσθηση που σου προκαλεί.
Μπήκα ξανά στη θέση οδηγού και δεν είχα αίσθηση του αυτοκινήτου πίσω.
Καθησα στη θέση πίσω από τον οδηγό και αφενος έβρισκε το κεφάλι μου και αφετέρου δεν είχα εικόνα εκτός από το παραθυράκι.
Το ίδιο και με το χώρο αποσκευών που υπολείπεται των υπολοίπων.
Επίσης το τιμόνι το περίμενα πιο σύγχρονο οπτικά σε ένα τόσο φουτουριστικό στην όψη αμάξι. -
Fani το κόστος για αντικατάσταση μπαταριών στο chr που αναφέρεις μου φαίνεται υπερβολικό. Στο site της Toyota uk έχουν τιμή με ΦΠΑ 1205.29 λίρες. Άρα γύρω στα 1500€.Η τοποθέτηση είναι γύρω στα 200€.Σε άλλο φόρουμ ταξιτζής είχε αναφέρει κόστος αντικατάστασης μπαταριών σε prius 2 προ 4 ετών 2450€ και προ έτους 1600€. Οποτε σίγουρα είναι κάτω από 2000€.αλλα δεν νομίζω ότι πρέπει να απασχολεί κάποιον το κόστος της μπαταρίας όταν παίρνει καινούριο υβριδικο toyota γιατί μέχρι να την αλλάξει(11 + έτη) οι τιμές θα είναι διαφορετικές. Επίσης επειδή έχω ψάξει αρκετά για τα υβριδικά toyota σε διάφορα forum και στο prius chat που έχει τις περισσότερες πληροφορίες, χρήστες αναφέρουν ότι η αύξηση της κατανάλωσης λόγο μείωσης της χωρητικότητας της μπαταρίας είναι σχεδόν μη αντιληπτή. Να θυμίσω ότι σε prius που το έχουν για long test 100000χλμ από ευρωπαϊκό περιοδικό οι μετρήσεις των ρεπριζ ήταν καλύτερες από όταν ήταν καινούργιο γιατί είχε ' ανοίξει' ο θερμικός κινητήρας.Ομως πιθανολογώ αν οι μπαταρίες είχαν μείωση χωρητικότητας θα βλέπαμε αλλά αποτελέσματα γιατί στην επιτάχυνση ο ηλεκτροκινητηρας συνεπικουρει.
iceman συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου. Ειδικά το τιμόνι περίμενα στο facelift να ήταν το πρώτο που θα άλλαζαν και μάλιστα οτι θα το περιφανευονταν. Αυτό που εμένα με χαλάει επίσης στο chr επειδή μπαίνω συχνά μέσα στου κολλητού μου που το έχει είναι ότι νοιώθω την κολόνα και το πλαϊνό του ουρανου πολύ κοντά στο κεφάλι μου.
-
Λέω να κοιτάξω και προς CHR 2.0 Hybrid (εκτός του CX30 X).
Βασικά μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και τώρα που βγήκε και ο 2.0λτ κινητήρας φαίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένο σύνολο.
Πρέπει να πάω να το οδηγήσω για να δω γενικά την συμπεριφορά του υβριδικού σε κάθε είδος οδήγησης καθότι δεν έχω καμία επαφή με τα υβριδικά
Η χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο είναι μόνο ΣΚ, και 3-4 ταξίδια >300 χλμ τον χρόνο. Δύσκολο να υπερβώ τα 6Κ χλμ. ετησίως. Δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση τόσο πολύ όσο το να μου αρέσει το αυτοκίνητο συνολικά και να απολαμβάνω την συμβίωση μαζί του (όσο συχνή κι αν είναι αυτή). Προερχόμενος από Mazda Mx5 2.0 προφανώς και στα συν είναι και η απόδοση του κινητήρα με τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις 80-160 χλμ / ώρα να χρειάζονται περίπου 15' (το CX-30 θέλει ~16').
Ξέρει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να επιλέξανε να βάλουν μπαταρίες νικελίου αντί για λιθίου που έχουν στο 1.8 αλλά και νομίζω στο Yaris?
Έχει κάνει κανείς test drive για να μοιραστεί εντυπώσεις? Οποιαδήποτε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη!
Αρνητικά μάλλον είναι
-
Το κιβώτιο CVT που μπορεί να είναι ενοχλητικό σε ταξίδι (αν και λένε ότι βελτιώσανε την ηχομόνωση)
-
Ο πολύ μικρός χώρος αποσκευών 360 (vs 430 CX30)
-
Λογικά χειρότερη ποιότητα εσωτερικού από το CX30 (μένει να το δω από κοντά αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έρθει κοντά...)
Θετικά
-
Διπλά ψαλίδια πίσω (μου αρέσει πολύ αυτή η διάταξη)
-
Εγγύηση Toyota, και υψηλή μεταπώληση
-
Καλύτερη κατανάλωση στην πόλη, μάλλον παρεμφερής σε αυτοκινητόδρομο ανάλογα πάντα με την ταχύτητα που αναπτύσσεις
Μέχρι τώρα η λίστα μου με σειρά προτεραιότητας
-
Mazda CX30 X (υπό προϋποθέσεις εν αναμονή ανακοινώσεων για αλλαγές στον φόρο πολυτελείας)
-
Renault Captur 155
-
Toyota CHR (υπό προϋποθέσεις εν αναμονή ανακοινώσεων για αλλαγές στον φόρο πολυτελείας)
-
Peugeot 2008 MT GT line 130
-
-
Πότε θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο φόρο πολυτελείας;
-
Οι μπαταρίες νικελίου είναι 100% ανακυκλώσιμες και πιο ασφαλείς από αυτές των ιόντων λιθίου. Επίσης, ανταποκρίννονται καλύτερα σε συνθήκες ψύχους. Φυσικά δεν είναι πανάκεια, π.χ. η χωρητικότητά τους σε ενέργεια υστερεί, αλλά και ο ρυθμός φόρτισης/αποφόρτισης. Στα επαναφορτιζόμενα υβρίδια και η Τουότα χρησιμοποιεί λιθίου.
-
Λέω να κοιτάξω και προς CHR 2.0 Hybrid (εκτός του CX30 X).
Βασικά μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και τώρα που βγήκε και ο 2.0λτ κινητήρας φαίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένο σύνολο.
Πρέπει να πάω να το οδηγήσω για να δω γενικά την συμπεριφορά του υβριδικού σε κάθε είδος οδήγησης καθότι δεν έχω καμία επαφή με τα υβριδικά
Η χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο είναι μόνο ΣΚ, και 3-4 ταξίδια >300 χλμ τον χρόνο. Δύσκολο να υπερβώ τα 6Κ χλμ. ετησίως. Δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση τόσο πολύ όσο το να μου αρέσει το αυτοκίνητο συνολικά και να απολαμβάνω την συμβίωση μαζί του (όσο συχνή κι αν είναι αυτή). Προερχόμενος από Mazda Mx5 2.0 προφανώς και στα συν είναι και η απόδοση του κινητήρα με τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις 80-160 χλμ / ώρα να χρειάζονται περίπου 15' (το CX-30 θέλει ~16').
Ξέρει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να επιλέξανε να βάλουν μπαταρίες νικελίου αντί για λιθίου που έχουν στο 1.8 αλλά και νομίζω στο Yaris?
Έχει κάνει κανείς test drive για να μοιραστεί εντυπώσεις? Οποιαδήποτε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη!
Αρνητικά μάλλον είναι
- Το κιβώτιο CVT που μπορεί να είναι ενοχλητικό σε ταξίδι (αν και λένε ότι βελτιώσανε την ηχομόνωση)
- Ο πολύ μικρός χώρος αποσκευών 360 (vs 430 CX30)
- Λογικά χειρότερη ποιότητα εσωτερικού από το CX30 (μένει να το δω από κοντά αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έρθει κοντά...)
Θετικά
- Διπλά ψαλίδια πίσω (μου αρέσει πολύ αυτή η διάταξη)
- Εγγύηση Toyota, και υψηλή μεταπώληση
- Καλύτερη κατανάλωση στην πόλη, μάλλον παρεμφερής σε αυτοκινητόδρομο ανάλογα πάντα με την ταχύτητα που αναπτύσσεις
Μέχρι τώρα η λίστα μου με σειρά προτεραιότητας
- Mazda CX30 X (υπό προϋποθέσεις εν αναμονή ανακοινώσεων για αλλαγές στον φόρο πολυτελείας)
- Renault Captur 155
- Toyota CHR (υπό προϋποθέσεις εν αναμονή ανακοινώσεων για αλλαγές στον φόρο πολυτελείας)
- Peugeot 2008 MT GT line 130
Tι κοστος εχει το CHR 2.0 Hybrid? Δεν βλεπω καταργηση του φορου πολυτελειας αλλα και αν καταργηθει θα τον επαναφερει η επομενη κυβερνηση.
-
Όντας όλη την ημέρα στην γύρα των αντιπροσωπειών, καθώς βοηθάω μια φίλη στην αγορά καινούργιου οχήματος, πήρα td CHR 1.8 hybrid & 1.2Τ.
Καταρχάς το όχημα να πω ότι δεν το είχα δει καθόλου προ facelift '20. Αυτό που είδα σήμερα είναι ένα πολύ ποιοτικό και στιβαρό όχημα με χώρους για τέσσερις ενήλικες σε πλάτος και μήκος, όχι όμως με την ίδια άνεση σε ύψος. Η ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης δεν θυμίζει σε τίποτα γιαπωνέζικο όχημα και συναγωνίζεται τα καλά ευρωπαϊκά μοντέλα. Είμαι 1,83m και 135kg. Και όμως καθόμουν κανονικά πίσω μου με τα γόνατα μου μόλις να ακουμπάνε στην πλάτη του μπροστά καθίσματος. Δεν νομίζω να ένιωθα άνετα να ταξιδέψω καθισμένος πίσω Αθήνα - Θεσσαλονίκη αλλά σε μικρό ταξίδι θα το έκανα άνετα. Γενικά στο εσωτερικό του οχήματος με χάλασε μόνο το ποσό κοντά είναι το ταβάνι αλλά και η χειρολαβή στο κεφάλι μου παρά τις διαφορές ρυθμίσεις του καθίσματος που δοκίμασα. Μιλώντας με τον πωλητή ξεχάστηκα δύο φορές και χτύπησα το κεφάλι μου στην χειρολαβή πριν ξεκινήσουμε το td όσο μου εξηγούσε την λειτουργία του CVT! Πολύ καλή εργονομία, όλα τα έφτανα χωρίς να τεντωσω χέρια. Ένα κλικ επάνω ήθελα τον μοχλό ταχυτήτων του M/T. Το Infoteinment είναι το χειρότερο της αγοράς οκ αλλά πλέον έχει συνδεσημοτητα με κάθε κινητό όποτε έκανε ένα βήμα μπροστά. Στις πίσω θέσεις η πόρτα φτάνει ψηλά αφήνοντας μικρό παράθυρο και σε συνδυασμό με το total black εσωτερικό (πίσω) έχουν δίκιο όσοι λένε ότι κάνει κλειστοφοβικό. Δεν υπάρχουν πίσω αεραγωγοί, usb/12v ports σε καμία έκδοση. Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός για το μέγεθος του οχήματος. Με Κιτ επισκευής στάνταρ και optional μίνι ρεζέρβα για το 1.2Τ με κόστος...680€!!
Εξωτερικά το όχημα έχει ελάχιστες ανεπαίσθητες αλλαγές. Είναι πιο όμορφο ομολογώ από κοντά, ειδικά σε κόκκινο έκδοση c-lub με 18' στην έκθεση. Για full LED φώτα πρέπει να πας top trim.
Στην οδήγηση με τον 1.2T αισθάνθηκα ότι ήμουν σε μια πιο στιβαρη, σταθερη και ικανή σε σπορ οδήγηση από την αντίστοιχη Corolla hatchback την οποία επίσης πήρα td. Δεν ενθουσιάζει ο κινητήρας αλλά κινεί σε ικανοποιητικούς ρυθμούς το όχημα. Έχει μικρή υστέρηση χαμηλά το τούρμπο αλλά μετά ανοίγει γραμμικά από τις 1500 έως τις 3800 όπου αρχίζει και λαχανιάζει. Το κιβώτιο είναι ακριβές και δεν θα 'ψάξεις' καμία ταχύτητα ακόμα και σε συνθήκες πίεσης. Η κλιμάκωση των σχέσεων βοηθάει να σε σπρώξει με άνεση μέχρι την 6η χωρίς να κουράζει με μακριές ή κοντές σχέσεις. Το τιμόνι είναι (λένε βελτιωμένο στο facelift) πολύ καλό για ιαπωνικό. Δεν είναι το τιμόνι του Civic ούτε φυσικά του Focus. Αλλά για Toyota, γνωρίζοντας το παρελθόν της, είναι η μέρα με την νύχτα. Πρώτη φορά πήρα πληροφόρηση οδοστρώματος και ένιωσα έστω και λίγο βάρος όταν πίεσα Toyota.
Το hybrid 1.8 δεν μου το έδωσαν ελεύθερα να το τεστάρω όσο δυνατά ήθελα γιατί δήλωσα (αλήθεια) πως δεν είχα ξαναοδηγησει αυτοκίνητο αυτόματο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και αυτό περιστασιακά. Είχα πωλητή δίπλα μου 'επόπτη', το οδήγησα λιγότερο από το 1.2Τ (ελεύθερο td 30'), αλλά αυτό που ήθελα να δω το είδα, ενώ πρόλαβα δύο kickdown πριν 'στραβώσει' ο επόπτης. Αν δεν μπορείς να πας σε 2.0 λίτρα hybrid το 1.8 είναι city suv ίσως και για κοντινές εξορμήσεις σε ήπιους ρυθμούς. Αν θέλει κάποιος ταξιδακια, προσπεράσεις σχετικά άνετες, 4 ενήλικες και μπαγκαζια πάει πολύ καλύτερα το 1.2Τ, ναναι όμως προετοιμασμένος να κάψει. Η αίσθηση των φρένων στο hybrid μου φάνηκε απότομη με την κακή έννοια, δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη όπως και στο Corolla sw hybrid που είχα δοκιμάσει πρόσφατα. Κατανοώ ότι είναι κομμάτι της διαδικασίας hybrid και δεν λέω ότι δεν αποδίδουν σωστά. Η αίσθηση τους όμως δεν μου άρεσε καθόλου, σχεδόν 'εικονική'.
Η κύλιση του δεν ξέρω πόσο βελτιώθηκε μετά το Facelift αλλά εγώ το ένιωσα καλύτερο από το Corolla. Πολύ ήσυχο μέχρι τα 120 καλές αντιδράσεις αναρτήσεις, δεν προβληματίζει με βουλιαγματα στα απότομα φρεναρίσματα ή με το να γέρνει στις στροφές. Δεν μπόρεσα να πάω σταθερά πάνω από 140 για να δω πόσο σταθερό είναι σε υψηλές ταχύτητες.
Ένα καλό αυτοκίνητο που με οικολογική συνείδηση, διάθεση για οικονομική επένδυση στο 2.0 lt Hybrid και μικρές υποχωρήσεις θα ικανοποιήσει αγοραστές πέρα από την τεράστια βάση της Toyota. Θα απέτρεπα μόνο όσους είναι συνδυαστικά πάνω 1,80m και 100 κιλά σωματικού βάρους. Μπράβο Toyota, τίμια προσπάθεια.
-
Ωραιο ποστ
-
Sabas_Thess,
όταν έγραφες για το e-cvt της corolla δεν το είχες δοκιμάσει;
-
Sabas_Thess,
όταν έγραφες για το e-cvt της corolla δεν το είχες δοκιμάσει;
Πριν προσπαθήσεις να με κατηγορήσεις να με διαβάζεις καλύτερα φίλε. Απόσπασμα από το ανωτέρω post:
'Η αίσθηση των φρένων στο hybrid μου φάνηκε απότομη με την κακή έννοια, δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη όπως και στο Corolla sw hybrid που είχα δοκιμάσει πρόσφατα'
Όταν έγραψα για το e-cvt το είχα οδηγήσει σε Corolla Sw 1.8 hybrid φίλου Toyotaκια. Τώρα που πήγα Toyota για να βοηθήσω την φίλη μου οδήγησα Corolla 1.2T και αμφότερα τα CHR (όχι το 2λιτρο προφανώς)!
-
[...]
Το hybrid 1.8 δεν μου το έδωσαν ελεύθερα να το τεστάρω όσο δυνατά ήθελα γ**ιατί δήλωσα (αλήθεια) πως δεν είχα ξαναοδηγησει αυτοκίνητο αυτόματο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και αυτό περιστασιακά. **
[...]
Απόσπασμα από το ίδιο κείμενο. Τελικά έχεις οδηγήσει αυτόματο την τελευταία δεκαετία, έστω και αποσπασματικά;
-
Εκεί πας να με πιάσεις; Επειδή ξεχωρίζω το e-cvt σαν μια κατηγορία μόνο του. Οκ είχα μια γκόμενα για κάνα 2μηνο στα 23 μου η οποία είχε αυτόματο Micra και όσες φορές βγαίναμε μαζί οδηγούσα εγώ. 10 φορές αυτόματο Micra προ 15ετιας στη ζωή μου. Μεγάλος συσχετισμός. Τώρα πρέπει να κρυφτώ σε καμία τρύπα...
Εγώ είμαι ψεύτης. Μαζί με εμένα όλοι οι reviewers και οι αρθρογράφοι του κόσμου. Το CVT στο 1.8 Hybrid είναι το ιδανικό κιβώτιο. Μισό όμως πριν πάω να πηδήξω από την ταράτσα:
Το μόνο που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο κιβώτιο από την απόλυτη σαβουρα είναι η εικονική πρώτη!!
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι κάνει σε συνδυασμό με τον 2.0 hybrid, σε προλαβαίνω. Το 1.8 Hybrid θα έπρεπε να έχει 2πλοσύμπλεκτο υγρού τύπου (γιατί ο 1.8 είναι ΜΟΝΟ για πόλη) μπας και κουνηθεί ο βραδυπους χωρίς να μουγκρίζει...
-
Εγω μια χαρα το βρηκα το e cvt .... υπερβολες ολα τα αρνητικα σχολια.
Αν θελετε σπορτιφ αισθηση παρτε καλο μηχανικο....ειδαλλως μια χαρα και το e cvt. Σιγα δηλαδη και το αγωνιαρικο το suv.
-
Με συγχωρείς, αλλά αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα. Στο ένα κείμενο γράφεις πως (αλήθεια) δεν έχεις οδηγήσει εδώ και δεκαετία αυτόματο. Μετά λες πως έχεις οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτόματο, αλλά το θεωρείς άλλη κατηγορία από μόνο του. Γιατί έκρυψες από τον πωλητή πως έχεις οδηγήσει το ίδιο ακριβώς κιβώτιο;
Τέλος, το συγκεκριμένο κιβώτιο έχει πραγματικό γρανάζι πρώτης και όχι εικονικό.
-
Γιατί την πρώτη φορά που οδήγησα του φίλου το sw πήγαινα σαν την κότα και δύο φορές πήγα να πατήσω συμπλέκτη αλλά πάτησα φρένο!! Προτίμησα λοιπόν να δηλώσω άσχετος παντελώς παρά να κάνω τον έξυπνο. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Δεν χωράω κιόλας...
-
Lap συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου περί σπορτιφ αισθησης και suv.Οσον αφορά το ecvt έχω την εντύπωση ότι όσοι πάνε να κάνουν test drive υβριδικο toyota είναι προκατηλημενοι από reviewrs αρθρογράφους κ.λ.π. και μπαίνουν πατάνε κοφτά το γκάζι η τέρμα για κάποιοα δεύτερα για να επιβεβαιώσουν αυτά που έχουν διαβάσει, ακούσει.Λες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με άλλα κιβώτια ταχυτήτων είναι αθόρυβα στην πλήρη επιτάχυνση και κατά τις αλλαγές ταχυτήτων δεν ενοχλούν αλλά έχουν πολιτισμένη λειτουργία. Μια συμβίωση κάποιων ημερών με το ecvt για όποιον ενδιαφέρεται για καθημερινό αυτοκίνητο και δεν ειναι petrolhead είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζε την άποψή του.Δεν υπαρχει περίπτωση στην οικογένεια μου (όσο μπορούμε από οικονομικής άποψης) να μην είναι έστω ένα αυτοκινητο με ecvt για καθημερινή χρήση για να το παίρνω εγω. Ούτε διπλοσυμπλεκτο, ούτε με μετατροπέα ροπής ούτε τίποτε άλλο. Επισης το ecvt δεν έχει ούτε εικονική ούτε κανονική πρώτη καθώς και κανένα υβριδικο toyota. Tο corolla το βενζινοκινητο στην πέρα όχθη του ατλαντικού με το cvt που έχει κανονικό ιμάντα και όχι πλανητικα γρανάζια έχει κανονική πρώτη.
-
Και εγω οταν πηγα να το οδηγησω το chr περιμενα τα χειροτερα..υβριδικα, μουγκριζουν κτλ. Στην πραξη ειναι ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κιβωτιο και οντως με τερμα γκαζι μουγκριζει αλλα δεν φτανει σε κοφτες. Δηλαδη σαν κατι να το σταματα να κοκκινησει τον κινητηρα. Τετοια αισθηση παιρνεις. Οχι σαν συτο που φανταζονται οι περισσοτεροι με τα απλα cvt.
Γνωριζεις τον τροπο λειτουργιας του σε βαθος;;;; αν οχι ειχα βρει πηγες να το ευχαριστηθεις. Αν τις ξαναβρω θα τις βαλω.
Μολις τις διαβασεις θα τους βγαλεις το καπελο. Ειναι εργο τεχης της μηχανολογιας ο τροπος που λειτουργει και κρατα μονιμα φορτισμενες τις μπαταριες. Ειναι παρα πολυ εξυπνο. Δεν το δινει πολυ σημασια ο κοσμος, θεωρει πως ειναι ενα απλο αυτοματο. Το κιβωτιο ειναι αναποσπαστο κομματι και συνεχεια των motor generator (mg1 και mg2). Γενικα οταν βλεπω εξυπνες μηχανολογικα ιδεες με τρελαινει.
Να οω εδω πως υπαρχουν ταξι prius με αυτο το κιβωτιο και εχουν 600.000 χλμ χωρις κιχ απο το κιβωτιο....ποιο αλλο αυτοματο μπορει να το κανει αυτο.
Η μπαταρια τα φτηνει, το κιβωτιο δεν καταλαβαινει τιποτα.
Μα αν το δειτε πως λειτουργει στην ουσια με μια μικρη συντηρηση δεν εχει να χαλασει και κατι
Περιμενω και το νεο capture hybrid με ενα ακομα πανεξυπνο κιβωτιο τελειως διαφορετικο...και εκεινο θα εχει τρομερο ενδιαφερον για εμενα.
-
Έχω παρακολουθήσει ότι βίντεο υπάρχει στο YouTube περί ecvt και hsd και εχω διαβάσει επίσης πολλά άρθρα σε αρκετά forum και ειδικά στο priuschat περί hsd. Ναι το όλο σύστημα είναι υπόδειγμα μηχανολογίας. Αρκετές πατέντες του hsd η toyota τις έχει πουλήσει σε γνωστές εταιρείες (ford, bmw, Chrysler, Suzuki, mazda) και έχει λάβει και αυτή βέβαια δικές τους. (βλέπε στήσιμο chr, corolla από bmw όπως και supra) Πλέον βγάζουν όλες οι εταιρείες mild Hybrid συστήματα ίσα ίσα για να ρίξουν τους ρύπους και να μην τρώνε υπερογκα πρόστιμα με όφελος στην κατανάλωση 5% για τον καταναλωτή και ο κόσμος που δεν πολυασχολειται τα θεωρεί εφαμιλλα υβριδικά με τα toyota. Εν τω μεταξύ τα mild συστήματα έχουν μπαταρίες λιθιου με κόστος αντικατάστασης το λιγότερο 600 ευρώ και άγνωστη αξιοπιστία. Τα toyota hsd έχουν 40% οικονομία καθώς είναι full hybrid με 11 χρόνια εγγύηση μπαταριών και τωρινό κόστος μπαταριών 2300 ευρώ και γνωστή αποδεδειγμενη αξιοπιστία. Το νέο chr με το υβριδικο σύστημα του corolla έχει ακόμα πιο ραφιναρισμενη λειτουργία καθώς έχει λιθιου μπαταρία και δίνει περισσότερο ρεύμα στον ηλεκτροκινητηρα οπότε ο θερμικός δεν ανεβάζει απότομα στροφές. Το νέο clio με το full υβριδικο σύστημα e tech θέλω να δω αν θα καταφέρει από πλευράς επιδόσεων, καταναλωσεων και λειτουργίας να σταθεί δίπλα στο νέο yaris hybrid.
-
Αρα τα ξερεις πολυ καλα και σε λεπτομερειες.
Μια λεπτομερεια μονο, τα mild hybrid ζυγιζουν ως συστηματα 15-30 κιλα και μεσα στην πολη ριχνουν την καταναλωση εως και 20%
Σε μ.ο οντως καπου εκει οπως τα λες. Στις υψηλες ταχυτητες των περιφερειακων δρομων δεν συμβαλουν σχεδον καθολου. Στην πολη ομως συνεχως. Και αυτο διοτι φορτιζουν με το αφημα του γκαζιου και εντονοτερα με το φρεναρισμα. Επισης η χωριτικοτητα τους φτανει για να διασχισεις με ηλεκτρικο μπουσταρισμα καπου στο 1 με 1,5 χολιομετρο και μετα ξαναφορτιζουν στο φρεναρισμα. Δεν εχουν το εξτρα ηλεκτρικο μοτερ που εχουν ρα toyota hybrids που κρατα μονιμα φορτισμενες τις μπαταριες. Αλλα γλιτωνουν ετσι και πολυ βαρος.
Το βαρος που γλιτωνουν το κερδιζουν σε μειωμενη καταναλωση, και το βαρος παιζει σημαντικοτατο ρολο στην καταναλωση.
Π.χ το mild hybrid swift turbo καταναλωνει τα ιδια λιτρα σε μ.ο με ενα yaris hybrid σε πραγματικη δοκιμη.
Που δηλαδη και το mild hybrid swift με τον οικονομικοτερο ατμοσφαιρικο;;;
Πετυχαινουν δηλαδη το ιδιο αλλα με αλλον τροπο....
Γενικα παντως και το νεο yaris hybrid το εχω πολυ υψηλα στη λιστα μου.
Toyota C-HR 2016