-
Βρε συ agpr τα διάβασες όλα. Στο κείμενο που παραθέτω αναφέρετε στο διλιτρο βενζινοκινητο μη υβριδικό που διατίθεται μόνο στην Αμερική. Στο επίσημο site της Toyota που απανταει στην ερώτηση αν θα χρησιμοποιήσουν άλλου τύπου κιβώτιο ταχυτήτων στα υβριδικα τη διάβασες την απάντηση.Κανε search στο YouTube για transaxle με κωδικό p 610.
Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ, γιατί έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Όντως το άρθρο που παρέθεσες δεν αφορά σε υβριδικό μοντέλο. Η φωτογραφία που δείχνει το πλάι του αυτοκινήτου δεν γράφει 'hybrid' και δεν το πρόσεξα. Τα άρθρα που έχω διαβάσει μιλούν για direct shifting cvt και αναφέρονται (όπως και το άρθρο που παρέθεσες) σε συνδυασμό γραναζιού πρώτης και cvt. Θεώρησα πως ήταν άλλη ονομασία για το e-cvt. Όμως, ξανακοιτάζοντας βίντεο και άρθρα από την Ευρώπη δεν βλέπω παρά μόνο μία αναφορά σε γρανάζι πρώτης (http://www.futuremobility.gr/alternative-energy/emobility/hybrid-electric-vehicles/toyota-corolla-2019), επομένως φαίνεται πως έχεις δίκιο. Άλλο κιβώτιο στην Ευρώπη, άλλο στην Αμερική (ίσως και στην Αυστραλία).
Όπως είπες, ούτε που πρόσεξα την απουσία του γραναζιού για την πρώτη.
-
Για τα υβριδικά ένα είναι το κιβώτιο για τα 4ης γενιάς το p 610.Ολα τα υβριδικά έχουν πλανητικα γρανάζια τα οποία συνδεουν μόνιμως τον θερμικο μαζί με τους δύο ηλεκτροκινητηρες.Ο ένας ηλεκτροκινητηρας MG1 είναι υπεύθυνος να κάνει χρέη μίζας και να φορτίζει από την ροπή του θερμικού την μπαταριά όπως επισης και να υποβοηθα τον MG2 στην κίνηση εμπρος και ο MG2 είναι υπεύθυνος για την όπισθεν και την φόρτιση της μπαταρίας κατά το φρενάρισμα όπως επίσης και για τις μεγαλύτερες ταχύτητες ηλεκτρικής κίνησης εμπρός. Όπως καταλαβαίνεις ιμάντες δεν υπάρχουν και ευτυχώς που δεν υπάρχουν. Δεν είναι ουσιαστικά cvt απλά το λένε ecvt για καταλαβαίνει ο κόσμος τον τρόπο λειτουργίας στον οποίο προσομοιάζει. Στην επιτάχυνση ο εγκέφαλος του υβριδικου σύστηματος κάνει τα δικά του και αναλόγως το ποσοστό φορτίσης της μπαταρίας το ποσό ροπή ζητάς κ. λ. π. εμπλέκει τον θερμικο μόνο, τους δύο ηλεκτροκινητηρες, τον ένα ηλεκτροκινητηρα με τον θερμικο η όλους μαζί. Αν πρόσεξες στο βίντεο για το p 610 κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι ουσιαστικά είναι διαφορικο για αυτό και δεν χαλάει. Δεν πατιναρει κάτι ούτε είναι στην ευχέρεια του χρήστη νά το πατιναρει.Το τι μ@κ@κιες έχω διαβασει κατά καιρούς στα περιοδικά από δημοσιογράφους και site όπως είπε και ο dstou χόρτασα.
-
Μπραβο ρε χρηστη του Πιτ.
Τα ξερεις πολυ καλα....απλα πιστευα πως οι mg ειναι αναποδα. Ο mg1 φορτιζει και ο mg2 οδηγει τους τροχους.
Και οι δυο ειναι σε θεση να φορτιζουν με διαφορετικο ρυθμο περιστροφης κατα 2.5:1 περιπου.
Παντως ολοι οι mg μολις δεν παρεχεται ρευμα σε αυτους αυτοματως μετατρεπονται σε γεννητριες.
Δεν τα θυμαμαι ακριβως, ανα κανω λαθος πες.
Να δηλωσω πως ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα prius (νομιζω) σε διαφορα αρθρα με 500 και 600 χιλ χιλιομετρα με το ιδιο κιβωτιο. Αν εχετε δει αλλο αυτοματο να το επιτυγχανει αυτο...πειτε μου. Αυτο δηλωνει ποσο εξυπνα ειναι φτιαγμενο.
-
2,9/100km κατανάλωση έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες αλλά δεν έχουν διευκρινίσει σε τι κύκλο είναι. Το προηγούμενο ξεκίνησε με 3,3 l/100km σε κύκλο nedc μετά ανέβηκε σε 3,7 l/100km σε κύκλο nedc2 και σε κύκλο wltp έχει 4,8 l/100km. Υποψιάζομαι ότι σε wltp θα έχει κοντά στα 4,2 l/100km. Ο κύκλος wltp έχει συγκεκριμένες μετρήσεις με 5 προφίλ οδήγησης. Extra low, low, medium, high, extra high. Απο τον μέσο όρο κατανάλωσεων και των πέντε προφίλ βγαίνει η κατανάλωση του yaris π.χ 4.8l/100km. Οταν βλέπετε καταναλώσεις δοκιμών περιοδικών και γράφουν για το yaris πχ 5,4 μην μασάτε. Είναι η μέγιστη που θα δείτε στην πράξη. Στο προφίλ οδήγησης low έχει 3,5.
-
Μπορεί να είναι και οπως τα λες μικρή διαφορά κάνει.Λίγα χιλιόμετρα βάζεις και με πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα το ecvt δεν μασάει.
Εν τω μεταξύ αν το ψάξεις ακόμα περισσότερο θα δεις ότι από την στιγμή που ο θερμικός θα πάρει μπρος το σύστημα εκμεταλλευεται όση περισσότερη ενέργεια μπορεί. Το power split device που είναι και η καρδιά το συστηματος επιτρέπει στον θερμικο να στροφαρει ανεξάρτητα από την ταχύτητα που κίνησαι. Σου δίνει την ιπποδύναμη/ροπή που χρειάζεσαι για την συγκεκριμένη ταχύτητα που ζητάς και την υπόλοιπη ροπη/ιπποδύναμη μέσω της γεννήτριας την αποθηκεύει στην μπαταρία. Έτσι δεν μένει ποτέ η μπαταρία αφορτιστη. Το λέω γιατί ακούω το κλασσικό στην εθνική ξεμενεις από ρεύμα και κουβαλάς τις μπαταρίες.
-
2,9/100km κατανάλωση έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες αλλά δεν έχουν διευκρινίσει σε τι κύκλο είναι. Το προηγούμενο ξεκίνησε με 3,3 l/100km σε κύκλο nedc μετά ανέβηκε σε 3,7 l/100km σε κύκλο nedc2 και σε κύκλο wltp έχει 4,8 l/100km. Υποψιάζομαι ότι σε wltp θα έχει κοντά στα 4,2 l/100km. Ο κύκλος wltp έχει συγκεκριμένες μετρήσεις με 5 προφίλ οδήγησης. Extra low, low, medium, high, extra high. Απο τον μέσο όρο κατανάλωσεων και των πέντε προφίλ βγαίνει η κατανάλωση του yaris π.χ 4.8l/100km. Οταν βλέπετε καταναλώσεις δοκιμών περιοδικών και γράφουν για το yaris πχ 5,4 μην μασάτε. Είναι η μέγιστη που θα δείτε στην πράξη. Στο προφίλ οδήγησης low έχει 3,5.
https://toyota.jp/yaris/grade/equipment/
35.4(35.5/38.8/33.6)*7
*7. 185/55R16タイヤ&16×6Jアルミホイールを装着した場合、各モード燃費はWLTC:32.6km/L、市街地:32.7km/L、郊外:35.3km/L、高速道路:30.8km/Lとなります。
Google translate
-
- When equipped with 185 / 55R16 tires and 16 × 6J aluminum wheels, fuel economy in each mode is WLC: 32.6km / L, city area: 32.7km / L, suburbs: 35.3km / L, and expressway: 30.8km / L.
Μου φαίνεται ότι το έχουν μετρήσει σε WLTP.
-
-
Τι να σου πω, μπορεί να είναι και ιαπωνικός κύκλος μέτρησης ο wlc. Πάντως αν το 2,9 είναι σε wltp τι να τα κάνω τα ηλεκτρικά. Αλλά τινω στο να είναι ιαπωνικός τρόπος μέτρησης καθώς απευθύνεται στην ιαπωνική αγορά.
-
WLTC είναι. Άλλο όνομα του WLTP. Το WLC είναι χαμένο στην μετάφραση.
-
Τοσο λιγο;;;
Για το νεο yaris λετε;;
-
Ναι,αστα έχουν ξεφύγει...
-
Κατσε εχει ενα προγραμμα που το συνδεεις στο obd του αυτοκινητου και εχεις στο κινητο ολα αυτα που λες σε live μεταδοση.
Σκοπος του forum (μας ως φιλοι των 4τροχων) ειναι να αναπτυξει την γνωση και την κουλτουρα γυρω απο το αυτοκινητο, ο καθενας με το λιθαρακι του, περα δηλαδη απο τις κοντρες μας. Οποτε πολυ καλα κανεις και δινεις εξτρα λεπτομερειες.
Edit.
Λοιπον δειτε πως λειτουρφει. Ξεκινας απο το φαναρι...ολα τα μοτερ δινουν ροπη. Μολις πιασει χλμ και το φορτιο πεφτει τοτε το mg1 γυριζει χωρις τροφοδοτειται με ρευμα και πλεον παραγει συνεχως ρευμα. Αυτο δημιουργει απωλειες μεταδοσης ως εξαρτημα του πλανητικου συστηματος του κιβωτιου (μεταδοσης) αλλα ειναι τετοιες που υπερκαλυπτονται απο το τελικο γινομενο της ηλεκτρικης ενεργειας ως βοηθητικη πηγη στο επομενο πατημα του γκαζιου και του επομενου μεγαλου φορτιου που θα ζητηθει.
-
Πήγα και είδα το CHR 2.0 σήμερα και πρόσεξα ότι το κιβώτιο είχε και σειριακή λειτουργία +/-. Πως γίνεται αυτό αν πρόκειται για συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις; Άλλαξαν κάτι στο κιβώτιο του 2.0;
Έχω ζητήσει το Corolla 2.0 που λογικά έχει τον ίδιο κινητήρα και κιβώτιο, οπότε θα σχηματίσω άποψη τότε.
Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, έχει κανείς ιδέα τι παίζει;
-
https://blog.lexus.co.uk/what-do-lexus-paddle-shift-switches-do/
Δεν σας αρεσει το μουγκρισμα ;;;;...ολα σας τα προσφερει η toyota.
Να δω τι αλλο θα ζητησετε;;;
Αυτοματο με χειροκινητη αλλαγη χωρις φθορες σε συμπλεκτες, selenoids κτλ
Ελα σε εφτιαξα.
Και εγω την εχω δει στο δρομο και κε εκανε να γυριαω κεφαλι. Sw αυτοκινητκο μεγαλο κατορθωμα αυτό. Αν μπορεις να μπαινεις ευκολα....ισως ειναι καλυτερη αγορα απο chr
Εδω καποιοι τυποι που συχαινονται την toyota.
-
Thanks θα τα κοιτάξω!
Ένα ακόμα που ήθελα να γράψω είναι ότι ο χώρος αποσκευών είναι κοντά στα 290 λίτρα. 360 είναι με τους μικρούς χώρους κάτω από το πάτωμα που δεν είναι αξιοποιήσιμοι..
Γενικά δεν προτείνεται για πάνω από 3μελή οικπγένεια...
-
Θα έχω για σήμερα κι αύριο την Corolla 2.0 Hybrid οπότε και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις από κινητήρα κιβώτιο κατανάλωση.
Ελπίζω να προλάβω να την οδηγήσω αρκετά.
-
Αυτό μάλιστα ναχεις τα λεφτά να το πάρεις. Είτε σε CHR είτε ακόμα καλύτερα σε Corolla SW!
-
Πάντα το είχα απορία,πόση κατανάλωση έχει το CHR σε ταξίδι? Με 130χλμ ας πούμε....
-
Λοιπόν, πρώτη οδηγική εμπειρία με το 2.0 hybrid Corolla.
Τραβάει πολύ δυνατά! Μιλάμε έχει αρκετή δύναμη το μοτέρ!
Ας το πάρουμε από την αρχή. Δεν έχω οδηγήσει ξανά υβριδικό οπότε δεν είχα ιδέα τι να περιμένω.
Ξεκινάω από την αντιπροσωπεία με ήπιο γκάζι σε EV mode και με το που βρίσκω μια μικρή ευθεία σανιδώνω και η αίσθηση της επιτάχυνσης ήταν όλα τα λεφτά! Αδιάκοπη αίσθηση επιτάχυνσης που συνεχίζει και μετά τα 120 χλμ / ώρα. Προσπαθούσα στην συνέχεια να καταλάβω πως δουλεύει το ο συνδυασμός θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα και κατάλαβα ότι στο D η επιτάχυνση είναι πολύ πιο δυνατή από ότι στο 'σειριακό' με τις προκαθορισμένες σχέσεις. Στο 'S' κατάλαβα ότι είναι πιο χρήσιμο στο να γεμίσεις την μπαταρία γιατί στο άσε, κρατάει στροφές οπότε και τροφοδοτεί την μπαταρία με ρεύμα. Προς έκπληξη μου το σειριακό έχει 6 σχέσεις και το λέω αυτό γιατί online είχα διαβάσει για 7. Το αυτοκίνητο έχει 12Κ χλμ, και μέση κατανάλωση αναγράφει 6.6. Δεν ξέρω τι αξία έχει αυτό, αλλά όποιος το οδηγάει φαντάζομαι ότι θα του πίνει το αίμα που και που, οπότε ίσως και η τιμή αυτή να είναι σχετικά ενδεικτική της χαμηλής κατανάλωσης, τουλάχιστον σε αστικό κύκλο. Αύριο και μεθαύριο θα κάτσω να δω στροφές ανά λεπτό και στιγμιαία κατανάλωση στα 130 χλμ γιατί με ενδιαφέρει πολύ αυτή η ταχύτητα ταξιδιού. Πολύ σπαστικό μου φάνηκαν όλες οι ηχητικές ειδοποιήσεις όταν απενεργοποιούσα κάποια από τα συστήματα ασφαλείας, σε βαθμό που τα ξανα ενεργοποιούσα γιατί δεν μπορούσα να οδηγήσω. Το digital cockpit δεν μου άρεσε καθότι είχε πολύ πληροφορία που δεν έιναι έυκολο να την παρακολουθήσεις ενώ οδηγείς... Χαίρομαι που το CHR έχει αναλογικά να είμαι ειλικρινής. Το τιμόνι ήταν πολύ ελαφρύ και δεν μου άρεσεσ καθόλου η αίσθησή του, πολύ τεχνητή...Έχω την εντύπωση ότι το CHR δείχνει και πρέπει να είναι πολύ πιο ποιοτικό στο εσωτερικό του, και φαντάζομαι και στην κύλιση του, ελέω και των πιο υψηλοπρόφιλων ελαστικών του. Το πορτμπαγκάζ της Corolla είναι ακόμα πιο μικρό από του CHR, οπότε πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιος ακριβώς θα επέλεγε τον συγκεκριμένο συνδυασμό Corolla και 2.0 μοτέρ....Μιλάμε για αρκετά πιο μικρό χώρο από του Yaris (280 λιτρα), τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε. Στο φυλλάδιο λένε 310 αλλά λογικά πρέπει να συνυπολογίζουν και κάτι χαζές θήκες που έχουν κάτω από το δάπεδο του πορτπαγκάζ. Γενικά δεν παλεύεται το συγκεκριμένο κομμάτι και φαντάζομαι ότι θα είναι και ο κύριος λόγος που δεν θα γράψει ούτε μια ταξινόμηση τοο συγκεκριμένο. Κρίμα γιατί το κινητήριο σύνολο τα σπάει!
Θα επανέλθω αύριο-μεθαύριο με review για ταχύτητες ταξιδιού.
Άντε να κάνει καμιά ανακοίνωση και ο Σταικούρας μπας και βάλουμε καμιά παραγγελία...
-
Πήγα σήμερα μέχρι το Ελ Βελ και πίσω. Στο πήγαινε είχα σταθερά τα 120 με την μπαταρία στο 1/3 περίπου γεμάτη και έγραψε κατανάλωση για περίπου 10χλμ δηλαδή περίπου στο 5λτ/100. Να σημειώσω ότι ήταν χωρίς cruise γιατί δεν ήξερα πως έμπαινε.. Στο γύρνα είχα 130 και η κατανάλωση ήταν γύρω στα 7λτ/100. Κυρίως ανηφορικός ο δρόμος και αρκετή κίνηση οπότε είχε και επιταχύνσεις ενδιάμεσα. Πιστεύω σε ταξίδι με άδειο δρόμο χωρίς κλίση θα είναι οριακά κάτω απο 7. Νομίζω είναι καλό αποτέλεσμα, όχι σαν το CX 30 Skyactiv X αλλά συνδυαστικά πόλη και αυτκινητόδρομος λογικά θα είναι πολύ κοντά. Να πω ότι ο κινητήρας στα 130 είναι πολύ ήσυχος, κάπου στις +2000 στροφές ανά λεπτό. Δεν το περίμενα τόσο ησυχο να πω την αλήθεια... Πάντως ακόμα και στα 140+ ανέβαζε πολύ δυνατά.
Αυτά τα ολίγα.
-
Υπάρχει πληροφορία πότε και αν θα υπάρξει αλλαγή στο μοντέλο, δεν ρωτάω για face lift αλλά εντελώς νέο μοντέλο?
Toyota C-HR 2016