-
@Kostas93 όπως σωστά είπαν οι προηγούμενοι έχεις το 'τικ' σε όλα. Θα προσθέσω μια πρακτική αλλά πολύ σημαντική παράμετρο. Αν είσαι 180+cm και αν είσαι 90+ κιλά καλύτερα πάνε ξαναδέστο κάνε td όσο περισσότερο μπορείς γιατί δεν είναι για μεγάλα κορμιά. Ίσως και κάτω από 180cm αν έχεις μακρύ κορμό και δυσανάλογα 'κοντά' πόδια θαχεις πρόβλημα με τον χώρο στο κεφάλι. Βάλανε και χερούλι στην πλευρά του οδηγού δίπλα στο κεφάλι σου λες και είναι λεωφορείο της γραμμής και κοπάνας στο σκληρό πλαστικό απευθείας! Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό στον ρόλο του.
-
kostis20 wrote:
Kai ποιος είναι ο τρόπος?
Εαν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια και εγώ στην πράξη το κατάλαβα, άσχετα με το τι είχα διαβάσει.
Τελείως στρωτός, δεν έχει νόημα το τέρμα γκάζι και το kick down γιατί απλά κάνει θόρυβο. Θέλει μεσαίες στροφές, πάτημα για επιτάχυνση για λίγο και μετά εκμετάλλευσης της κεκτημένης και μισό γκάζι. Γενικά είναι διαφορετικό από τα κλασσικά αυτόματα (ακόμα και τα CVT) λόγω υβριδικού συστήματος. Δεν έχει σχέση με το πως οδηγούσα τα αυτόματα τόσα χρόνια (5 διαφορετικά αυτόματα).
Mα το έχω οδηγήσει.Όπως και το lexus NX. Για αυτο και γράφω.Oτι και να έκανα η κατάσταση παρέμενε απογοητευτική μόλις πήγαινα να οδηγήσω λίγο πιο γρήγορα.Ακολούθησα και τις οδηγίες του προϊστάμενου του κεντρικού κατάστήματος της Lexus αλλά δεν άλλαξε και κάτι ιδιαίτερο.Το ίδιο και με to CHR.
Με 'στρωτή οδήγηση ' και 'κεκτημένη ταχύτητα' που γράφεις ,ακόμα και το χειρότερο κιβώτιο δε θα τα πάει και τ΄σο ασχημα.Το θέμα είναι τι γίνετε μόλις αυξηθούν οι απαιτήσεις και εκει τα πράγματα είναι απογοητευτικά.
Οπότε το να μιλάμε για αμάθεια του καταναλωτή είναι τουλάχιστον άστοχο....Το σύστημα έχει εγγενείς αδυναμίες .Αν τώρα πηγαίνεις χαλαρά συνέχεια οκ δε θα έχεις πρόβλημα.
-
@Kostis20 ξέχασα να αναφέρω μια σημαντική τεχνική λεπτομέρεια που μάλλον θα σε έβγαζε εκ των προτέρων από την όποια απορία σου. Ο youtuber στον οποίο αναφερθηκα ανωτέρω είναι Αμερικανός. Όποτε πιθανότατα η δική εμπειρία από CVT μάλλον δεν αφορούσε το ψοφάλογο 1.8 hybrid με τα 122ps και την ροπή από 14αρι ατμοσφαιρικό...
Προφανώς και το κιβώτιο δεν μπορεί να αποδώσει τα δέοντα με τα δεδομένα του 1.8 . Τώρα αν το οδηγούσαμε σε κανένα Lexus τέρας ή έστω σε ένα 2.0 hybrid να μην μας φαινόταν τόσο περίεργο. Έχεις κολλήσει με την έκφραση 'αμάθεια του μέσου καταναλωτή' ενώ ουσιαστικά έχει απόλυτο δίκαιο. Αν εσύ είχες οδηγική εμπειρία, δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία οπότε σταματά να το παίρνεις προσωπικά. Και εγώ που το μετέφερα ανήκω στην κατηγορία αυτή ακριβώς, στην αμάθεια του μέσου καταναλωτή, γιατί εκραζα σαν ηλίθιος το βουητό του cvt από τα 18αρια υβριδικά που πήρα 3 td (Corolla hatch, ts & CHR). Δεν ήξερα ότι ουσιαστικά το κιβώτιο είναι άριστο αλλά το κρεμάει η αδυναμία του κινητήρα. Καλώς η κακώς το CVT θέλει άλογα και κυρίως ροπή....
-
@Kostis20 ξέχασα να αναφέρω μια σημαντική τεχνική λεπτομέρεια που μάλλον θα σε έβγαζε εκ των προτέρων από την όποια απορία σου. Ο youtuber στον οποίο αναφερθηκα ανωτέρω είναι Αμερικανός. Όποτε πιθανότατα η δική εμπειρία από CVT μάλλον δεν αφορούσε το ψοφάλογο 1.8 hybrid με τα 122ps και την ροπή από 14αρι ατμοσφαιρικό...
Προφανώς και το κιβώτιο δεν μπορεί να αποδώσει τα δέοντα με τα δεδομένα του 1.8 . Τώρα αν το οδηγούσαμε σε κανένα Lexus τέρας ή έστω σε ένα 2.0 hybrid να μην μας φαινόταν τόσο περίεργο. Έχεις κολλήσει με την έκφραση 'αμάθεια του μέσου καταναλωτή' ενώ ουσιαστικά έχει απόλυτο δίκαιο. Αν εσύ είχες οδηγική εμπειρία, δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία οπότε σταματά να το παίρνεις προσωπικά. Και εγώ που το μετέφερα ανήκω στην κατηγορία αυτή ακριβώς, στην αμάθεια του μέσου καταναλωτή, γιατί εκραζα σαν ηλίθιος το βουητό του cvt από τα 18αρια υβριδικά που πήρα 3 td (Corolla hatch, ts & CHR). Δεν ήξερα ότι ουσιαστικά το κιβώτιο είναι άριστο αλλά το κρεμάει η αδυναμία του κινητήρα. Καλώς η κακώς το CVT θέλει άλογα και κυρίως ροπή....
Aν διαβάσεις προσεκτικότερα τι εχω γράψει ,θα δεις οτι έχω οδηγήσει και το Lexus NX με τον 2,5lt κινητήρα και ακόμα και εκει την ίδια απογοητευση αποκόμισα.
Επίσης δε πήρα τίποτα προσωπικά ,απλά ως καταναλωτής δε μου αρέσει μια εταιρεία να ρίχνει το φταίξιμο στους εν δυνάμει κοινό της έτσι αβίαστα και να τους λέει και άσχετους μάλιστα,ενω είναι προφανές οτι το προιόν της εχει ιδιαιτερότητες.
-
Δεν θα είχα ποτέ ως πιλότο βίντεο καμίας εταιρείας, είτε την χωνεύω είτε όχι. Σου βάζω το link γιατί πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι αλλά σκέφτομαι και άλλα γράφω. Είναι ανεξάρτητος youtuber από την άλλη πλευρά του κόσμου (νομίζω Αυστραλός αν κρίνω από την προφορά). Καμία εταιρεία δεν θα τολμούσε να ρίξει το φταίξιμο στους πελάτες της, ακόμα και τους εν δυνάμει, πόσο μάλλον η Toyota που είναι ικανή να πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους....
-
Δεν θα είχα ποτέ ως πιλότο βίντεο καμίας εταιρείας, είτε την χωνεύω είτε όχι. Σου βάζω το link γιατί πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι αλλά σκέφτομαι και άλλα γράφω. Είναι ανεξάρτητος youtuber από την άλλη πλευρά του κόσμου (νομίζω Αυστραλός αν κρίνω από την προφορά). Καμία εταιρεία δεν θα τολμούσε να ρίξει το φταίξιμο στους πελάτες της, ακόμα και τους εν δυνάμει, πόσο μάλλον η Toyota που είναι ικανή να πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους....
Ok μπερδεύτηκα σε ότι αφορά το video, αλλά για την ουσία της υπόθεσης ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω μιας και εχω οδηγήσει και ισχυρότερα μοντέλα .
Βεβαια να σου πω την αλήθεια αν δεν οδηγήσω εγω ένα αυτοκίνητο δεν πιστευω κανέναν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων...Το τι λεει ο κλαθε τυχάιος στο Υou Tube δε με απσχολει και πολύ ειδικά οταν έχω προσωπική εμπειρία.
-
Mα το έχω οδηγήσει.Όπως και το lexus NX. Για αυτο και γράφω.Oτι και να έκανα η κατάσταση παρέμενε απογοητευτική μόλις πήγαινα να οδηγήσω λίγο πιο γρήγορα.Ακολούθησα και τις οδηγίες του προϊστάμενου του κεντρικού κατάστήματος της Lexus αλλά δεν άλλαξε και κάτι ιδιαίτερο.Το ίδιο και με to CHR.
Με 'στρωτή οδήγηση ' και 'κεκτημένη ταχύτητα' που γράφεις ,ακόμα και το χειρότερο κιβώτιο δε θα τα πάει και τ΄σο ασχημα.Το θέμα είναι τι γίνετε μόλις αυξηθούν οι απαιτήσεις και εκει τα πράγματα είναι απογοητευτικά.
Τότε δεν μπορώ να πω κάτι, ίσως έχουμε΄διαφορετικά κριτήρια ή απαιτήσεις. Προσωπικά την 1η φορά που ανέβηκα Πεντέλη ήθελα να το σπάσω, την 2η φορά ανέβηκα πολύ καλύτερα και χωρίς καθόλου βουητό με ελάχιστα μικρότερη ταχύτητα.
Προφανώς και δεν είναι για σπορ οδήγηση, είναι ένα σύστημα αμιγώς για κίνηση στην πόλη και σε αυτό τον τομέα δεν έχει αντίπαλο, για εμένα. Και δεν είναι όλα τα κιβώτια ΟΚ σε χαλαρή οδήγηση γιατί εαν κάνεις συνέχεια crawiling στην κίνηση και ειδικά σε ανηφόρες (π.χ. Πεντέλη, Λυκαβηττός, κλπ.) με ένα ρομποτιζέ ή διπλοσύμπελκτο, θα το πάρεις σύντομα στο χέρι.
Για εμένα δεν έχει κάποια αδυναμία το σύστημα, απλά είναι έτσι σχεδιασμένο για συγκεκριμένους λόγους, δηλαδή τον εξής έναν: την οικονομία. Εαν κάποιος αγοράζει υβριδικό Τογίοτα για οποιοδήποτε άλλο λόγω πέραν της οικονομίας, προφανώς και είναι λάθος αγορά, δεν φταίει το σύστημα αλλά οι λάθος απαιτήσεις που έχουμε από αυτό. Είναι σαν να λέμε ότι μια Φεράρι έχει εγγενείς αδυναμίες επειδή δεν πάει καλά (ή υπερθερμένεται) μέσα στην πόλη και κοπανάνε οι αναρτήσεις.
-
Δηλαδή σε μια προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο όπου θες ρεπριζ , αυτό χασμουριεται;
-
Όχι ειδικά κιολας αν έχεις ήδη κάποια ταχύτητα θα περάσεις ακόμα πιο γρήγορα γιατί θα σε βοηθήσει η ροπή του ηλεκτροκινητήρα.
αν είσαι σε χαμηλή ταχύτητα απλα θα υποστείς το βουητό. -
Το κιβώτιο αυτό δεν είναι φτιαγμένο για σπορ οδήγηση ούτε και το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για σπορ οδήγηση.Ευτυχώς υπάρχουν επιλογές για όλους.
Μια σημείωση για την ακρίβεια των στοιχείων. Ο 1.8 δεν έχει ροπή 1.4 ατμοσφαιρικού ούτε 1.6. Η συνδυαστική του ροπή είναι 230Nm@3000rpm (http://www.zeperfs.com/en/fiche7880-toyota-corolla-1-8-hybrid.htm#Specs) και μάλιστα από τις 750 στροφές έχει ήδη 186Nm.
-
Καλημέρα,
Χθες γύρισα από το πρώτο μεγάλο ταξίδι και παραθέτω τα παρακάτω σχετικά με την κατανάλωση:
800χλμ Εθνικής (Αθήνα - Φιλιππιάδα και πίσω) 125-130 χλμ/ώρα 3 άτομα full αποσκευές + μπαγκαζιέρα στην οροφή : ~6.5λίτρα / 100χλμ
450χλμ επαρχιακής οδού 3 άτομα χωρίς αποσκευές και μπαγκαζιέρα: ~5λίτρα/ 100χλμ
Γενικά να πω ότι όταν οδηγάς hybrid μπαίνεις στο τρυπάκι να προσέχεις την οδήγησή σου για να γράψεις πιθανώς καλύτερα νούμερα, οπότε σίγουρα κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Πιστεύω ότι αν είχα αφεθεί πλήρως με τις ίδιες ταχύτητες θα έγραφα περίπου +0.5λτ / 100χλμ παραπάνω.
Σε γενικές γραμμές η συμβίωση μου για τόσα χλμ μου άφησε την αίσθηση ενός πολύ δεμένου αυτοκινήτου, που δεν έκανε κανένα τριγμό παρά την συνεχή αυξομείωση θερμοκρασίας στο εσωτερικό λόγω εναλλαγής ζέστης και κλιματισμού, με πολύ καλή κατανάλωση δίνοντας σου και αρκετό γκάζι όποτε το χρειαστείς και μια καμπίνα πλήρως απομονωμένη από εξωτερικούς θορύβους και κινητήρα. Το τελευταίο είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη καθώς οι πινελιές που προσέθεσαν οι Ιάπωνες στο facelift φαίνεται να επαρκούν για να σβήσουν τον ενοχλητικό (;) ήχο του e-cvt.
Έχοντας πλέον φτάσει τα 2Κ χλμ στο οδόμετρο, χθες το βράδυ βγήκα για να δω την πραγματική ισχύ του κινητήρα και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το τίναγμα σε οποιοδήποτε σανίδωμα του γκαζιού μέχρι τα 120χλμ (σημείο που συνεισφέρει δηλαδή αρκετά και ο ηλεκτροκινητήρας) είναι πολύ έντονο. Προέρχομαι από Mazda Mx5 2.0 στα 180hp και με κοντό διαφορικό οπότε όπως καταλαβαίνετε για να μου κάνει εντύπωση προφανώς και το αυτοκίνητο μπορεί να κινήσει τα 1,500 κιλά πολύ εύκολα και με γοργούς ρυθμούς. Κατενθουσιάστηκα! Αυτό για όποιον μπορεί να είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την ισχύ του 2.0λτ μοντέλου.
Αυτά τα ολίγα.
Αν είχε μεγαλύτερο πορτπαγκάζ θα ήταν η απόλυτη επιλογή για εμένα.
-
Καλημέρα,
Χθες γύρισα από το πρώτο μεγάλο ταξίδι και παραθέτω τα παρακάτω σχετικά με την κατανάλωση:
800χλμ Εθνικής (Αθήνα - Φιλιππιάδα και πίσω) 125-130 χλμ/ώρα 3 άτομα full αποσκευές + μπαγκαζιέρα στην οροφή : ~6.5λίτρα / 100χλμ
450χλμ επαρχιακής οδού 3 άτομα χωρίς αποσκευές και μπαγκαζιέρα: ~5λίτρα/ 100χλμ
Γενικά να πω ότι όταν οδηγάς hybrid μπαίνεις στο τρυπάκι να προσέχεις την οδήγησή σου για να γράψεις πιθανώς καλύτερα νούμερα, οπότε σίγουρα κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Πιστεύω ότι αν είχα αφεθεί πλήρως με τις ίδιες ταχύτητες θα έγραφα περίπου +0.5λτ / 100χλμ παραπάνω.
Σε γενικές γραμμές η συμβίωση μου για τόσα χλμ μου άφησε την αίσθηση ενός πολύ δεμένου αυτοκινήτου, που δεν έκανε κανένα τριγμό παρά την συνεχή αυξομείωση θερμοκρασίας στο εσωτερικό λόγω εναλλαγής ζέστης και κλιματισμού, με πολύ καλή κατανάλωση δίνοντας σου και αρκετό γκάζι όποτε το χρειαστείς και μια καμπίνα πλήρως απομονωμένη από εξωτερικούς θορύβους και κινητήρα. Το τελευταίο είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη καθώς οι πινελιές που προσέθεσαν οι Ιάπωνες στο facelift φαίνεται να επαρκούν για να σβήσουν τον ενοχλητικό (;) ήχο του e-cvt.
Έχοντας πλέον φτάσει τα 2Κ χλμ στο οδόμετρο, χθες το βράδυ βγήκα για να δω την πραγματική ισχύ του κινητήρα και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το τίναγμα σε οποιοδήποτε σανίδωμα του γκαζιού μέχρι τα 120χλμ (σημείο που συνεισφέρει δηλαδή αρκετά και ο ηλεκτροκινητήρας) είναι πολύ έντονο. Προέρχομαι από Mazda Mx5 2.0 στα 180hp και με κοντό διαφορικό οπότε όπως καταλαβαίνετε για να μου κάνει εντύπωση προφανώς και το αυτοκίνητο μπορεί να κινήσει τα 1,500 κιλά πολύ εύκολα και με γοργούς ρυθμούς. Κατενθουσιάστηκα! Αυτό για όποιον μπορεί να είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την ισχύ του 2.0λτ μοντέλου.
Αυτά τα ολίγα.
Αν είχε μεγαλύτερο πορτπαγκάζ θα ήταν η απόλυτη επιλογή για εμένα.
Πατριωτακι πατριωτακι? Στην αρχή χάρηκα μετά είδα πως μιλάς για το 2.0
-
Αμφιβάλω αν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων υπάρχει κάποιος που δεν θεωρεί εξαιρετικό το 2λιτρο CHR. Όλο το ζόρι είναι για όλους εμάς που δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε πίσω δίπλα τα κερδισμένα Τ/Κ σε φόρους πολυτελείας, τεκμήριο & ασφάλιστρα.
Επίσης οι πίσω χώροι και ο αποσκευών το καθιστούν ανεξάρτητα κινητήρα όχημα πρωτίστως ελεύθερου ζευγαριού με ταξιδιάρα ψυχή παρά οικογενειάρχη ή υποψηφίου...
-
Αμφιβάλω αν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων υπάρχει κάποιος που δεν θεωρεί εξαιρετικό το 2λιτρο CHR. Όλο το ζόρι είναι για όλους εμάς που δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε πίσω δίπλα τα κερδισμένα Τ/Κ σε φόρους πολυτελείας, τεκμήριο & ασφάλιστρα.
Επίσης οι πίσω χώροι και ο αποσκευών το καθιστούν ανεξάρτητα κινητήρα όχημα πρωτίστως ελεύθερου ζευγαριού με ταξιδιάρα ψυχή παρά οικογενειάρχη ή υποψηφίου...
100%
-
Αν το λες για μένα παρεξήγηση. Σαφώς και είναι όλα τα λεφτά απλά γράφω πως απογοητευτηκα επειδή είναι το 2.0 και δεν με παίρνει λόγω φόρων.
-
Αν το λες για μένα παρεξήγηση. Σαφώς και είναι όλα τα λεφτά απλά γράφω πως απογοητευτηκα επειδή είναι το 2.0 και δεν με παίρνει λόγω φόρων.
++
Ναι ρε φίλε όπως των περισσότερων...
-
Υποψηφιου;;;;
Δεν το πιασα;
Οι υποψηφιοι καλο ειναι να εχουν ch r γιατι, για να κερδισουν ψηφους;ι
Αλλο και τουτο παλι
Edit ...συμφωνουν και οι αλλοι....
-
@Lap ανάποδα το πήρες. Ο υποψήφιος οικογενειάρχης θα γίνει οικογενειάρχης. Άρα θα κάνει παιδιά που θέλουν χώρο αποσκευών, καμία θύρα usb πίσω και κυρίως να μην είναι οι πίσω χώροι σαν μπουντρούμι με παράθυρα πολεμίστρες.... Αρνητικά το είπα προφανώς...
-
Καλα εγω καταλαβα υποψηφιων πολιτικων;
Γιουπιιιι
-
Αχαχαχα
Toyota C-HR 2016