-
Όντως είναι ένα ενδιαφέρον το παιχνίδι με τον ηλεκτροκινητήρα! Έχει το χάζι του.
Εγώ έκανα το ίδιο test drive back to back ( ίδια διαδρομή-επαρχιακος δρομος-, ίδια ανοίγματα κτλ) το υβριδικό chr και το 1.2. Το υβριδικό μου έγραψε 5,1 και το 1.2 έγραψε 7,1. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αν λέει ο κατασκευαστής 6 εκτός να υποθέσουμε κάνα 8αρι στην πράξη; Ε 8 με βενζίνη στο 1.70 δεν το λες και οικονομική λύση. Φυσικά αν κινείσαι πόλη που εκεί εμπλέκεται ο ηλεκτροκινητήρας τα πράγματα αλλάζουν.Μα το υβριδικό έχει νόημα (και έτσι προωθείται κυρίως) για κίνηση μέσα στην πόλη. Σε ταξίδι σαφώς το ντίζελ είναι οικονομικότερο, αλλά στην πόλη δεν έχει αντίπαλο το υβριδικό (εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αν λέει ο κατασκευαστής 6 εκτός να υποθέσουμε κάνα 8αρι στην πράξη; Ε 8 με βενζίνη στο 1.70 δεν το λες και οικονομική λύση. Φυσικά αν κινείσαι πόλη που εκεί εμπλέκεται ο ηλεκτροκινητήρας τα πράγματα αλλάζουν.
Μα το υβριδικό έχει νόημα (και έτσι προωθείται κυρίως) για κίνηση μέσα στην πόλη. Σε ταξίδι σαφώς το ντίζελ είναι οικονομικότερο, αλλά στην πόλη δεν έχει αντίπαλο το υβριδικό (εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά).
Θα συμφωνήσω απολύτως . Ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας υπάρχει και η ανάλογη λύση . Προσωπικά οικογενειακώς οδηγούμε κατά 95 % μέσα στην πόλη και ενδεικτικά στο Χ3 η κατανάλωση είναι στα 15 λίτρα και στην 118 στα 10 . Δεν συμφέρει πλέον η χρήση τους με αυτές τις τιμές βενζίνης . Τα πλεονέκτηματα τέλος του υβριδικού είναι ότι δεν έχει τέλη κυκλοφορίας και ότι κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε όλα τα αμάξια παίζει τροπο ο τρόπος οδήγησης.
Αν επιταχύνεις συνεχώς, φρενάρεις, ξανάεπιταχυνεις και πας νευρικά όλα τα αμάξια θα κάψουν περισσότερο.
Για τα υβριδικά αυτός είναι και ο πιο λάθος τρόπος οδήγησης.
Με το Yaris hybrid έχω κάνει ταξίδι με 4 άτομα και τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω (επίτευξη ταχύτητας με γκαζωμα και διατήρηση αυτής με απαλότητα και χρήση της μπαταρίας) με κλίμα και κατανάλωση 4,6 και σε βιασύνη με νεύρο ένα άτομο με κλίμα και κατανάλωση 6. -
Καλησπέρα. Σήμερα πέρασα απο 2 αντιπροσωπείες Toyota για να το δω από κοντά. Αύριο θα το οδηγήσω κιόλας, απλά έχω κάποιες απορίες.
Καταρχήν το αμάξι είναι πανέμορφο (ενδιαφέρομαι για τις εκδόσεις CLUB ή CULT, το θέμα του πίσω παραθύρου δεν τον θεωρώ και τόσο ενοχλητικό,( τουλάχιστον εμένα δεν με πείραξε). Ο πωλητής δεν γνώριζε κάτι περί αύξησης gr co2 , οπότε και του ανέφερα για την toyota της Ιρλανδίας η οποία και στο site της έχει ανεβάσει και τις 2 τιμές. (Ευχαριστώ τον συνφορουμίστα που με είεχε κατατοπίσει επι τούτου). Μου απάντησε ειλικρινά και αφοπλιστικά ότι όντως δεν γνωρίζει κάτι και προφανώς δεν τον έχει ενημερώσει το τμήμα marketing. Παρόλα αυτά μου είπε ότι την Cult θα την σταματήσει να την πουλάει.
Εν συνεχεία του είπα για τo navi,σκεφτόμουν να το βάλω εξ αρχής, αλλά μου εξήγησε ότι μπαίνει στην Ελλάδα,οπότε αν θέλω το βάζω και αργότερα.
Στην άλλη εταιρεία ούτε εκεί γνώριζαν κάτι σχετικά με τους ρύπους ,αλλά μου είπαν ότι αν γίνει δεν θα είναι παραπάνω από 85 ευρώ. (εγώ τ έχω υπολογίσει 109 περίπου, πάντα σύμφωνα με την Toyota Ιρλανδίας σε συνδιασμό με τους υπάρχοντες συντελεστές στην Ελλάδα). Το καινούριο που έμαθα εκεί είναι ότι τον Σεπτέμβρη έρχεται facelifting. Μου ειπε ότι μεταξύ των 2 εκδόσεων που θέλω καλύτερη είναι η CULT, λόγω κυρίως πίσω LED και μετά της ζάντας.
Δεν μου είπε τίποτα σχετικά με σταμάτημα της CULT. Προσωπικά το μόνο που με χαλάει είναι ότι στα 25000 δεν έχει navi, ούτε android auto. -
Σου είπε τι αλλαγές θα έχει το facelift;
-
Καλημέρα, όχι δεν μου ειπε. Στο youtube είδα σε ένα review , χωρίς να ξέρω αν είναι αυτό, ότι αλλάζει οθονη κατά κύριο λόγο.Σημερα που το οδήγησα ,μ' άρεσε αρκετά. Ούτε τρελό θόρυβο ζουτε κάτι άλλο.
-
ΝΑ ρωτήσω και κάτι άλλο. Γνωρίζει κανείς τι μάρκα είναι ο συναγερμός που βάζει η Toyota στα αυτοκίνητα της;
Το κοστολόγιο είναι 140 ευρώ. -
Στην Θεσσαλονίκη, στο corolla, μου έβαλαν cobra.. η οποία είναι πλέον θυγατρική της vodafone!
-
Ευχαριστώ.
-
C-HR Hybrid Test Drive
Καταρχάς θα ξεκινήσω με την άψογη εξυπηρέτηση τόσο από την Toyota Hellas όσο και από την Toyota Polis στα Γλυκά νερά και τον Δ/ντη του καταστήματος. Με άκουσαν με προσοχή και ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου. Απίστευτη εξυπηρέτηση και ένας ακόμα λόγος για κάποιον να επιλέξει το C-HR, η υποστήριξη είναι μακράν από αυτή που έχουμε συνηθίσει – δυστυχώς – στην Ελλάδα.
Το αυτοκίνητο το είχα στην διάθεσή μου από Σάββατο μεσημέρι μέχρι και Δευτέρα το πρωί. Έτσι έκανα αρκετές διαδρομές τόσο εντός πόλης όσο και στην Εθνική οδό διανύοντας συνολικά 200χλμ.
Για όποιον δεν θέλει να διαβάσει το σεντόνι ξεκινάω με το συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο το αγάπησα, αν και είναι λίγο διχασμένη προσωπικότητα! Να εξηγήσω: Το στήσιμο, το σασί, οι αναρτήσει και το τιμόνι σε προδιαθέτουν πολύ θετικά στο θέμα της οδήγησης και της χαράς αυτής. Το υβριδικό κινητήριο σύνολο όμως σε προδιαθέτουν για ήρεμη, ήπια και χαλαρή οδήγηση. Προφανώς και το περιμένεις αυτό από ένα υβριδικό αυτοκίνητο, απλά το αναφέρω για να τονίσω πόσο καλοστημένο είναι αλλά και για να πω ότι θα ήθελα μια έκδοση με 8αρι αυτόματο (δικιά τους είναι η Aisin), 4κίνηση και ένα τούρμπο μοτέρ με 180+ άλογα! Θα έκλεινε πολλά στόματα μια τέτοια έκδοση.
Ξεκινώντας τώρα από την 2ήμερη εμπειρία μου και για να φεύγουν τα τετριμμένα από την μέση, για τους χώρους δεν έχω να πω πολλά, τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Είναι μια χαρά για μια 3μελή οικογένεια, πίσω είναι λίγο κλειστοφοβικά (δεν βοηθάει και το σκούρο εσωτερικό με την μαύρη οροφή) αλλά ο 5χρονος γιος μου δεν παραπονέθηκε ούτε στιγμή. Ο χώρος αποσκευών είναι στον μ.ο. της κατηγορίας και με σωστό σχήμα. Συνοπτικά, προσωπικά δεν με προβλημάτισαν οι χώροι για την οικογένειά μου, εκτός ίσως από διακοπές άνω των 2 εβδομάδων στο εξοχικό που κουβαλάμε αρκετά πράγματα.
Ποιοτικά είναι πολύ καλό με σωστή εργονομία και όμορφο εσωτερικό με δερμάτινη (ή κάτι τέτοιο) επένδυση του άνω μέρους του ταμπλό. Θα ήθελα ένα καλύτερο infotainment, καλύτερο εξοπλισμό σε αυτά τα χρήματα (π.χ. στάνταρ ηλεκτρικά αναδιπλώμενους καθρέπτες) και κάποιες λεπτομέρειες όπως π.χ. να ανάβουν τα εξωτερικά φώτα στο ξεκλείδωμα. Τέλος, θα ήθελα στάνταρ τα φώτα LED. Τα αλογόνου είναι απλά ΟΚ (όπως και στο Φορντ μου π.χ.) και ένα τέτοιο αυτοκίνητο τόσο τεχνολογικά προηγμένο θέλει να έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε φωτισμό.
Στα οδηγικά τώρα. Το πιο σημαντικό συμπέρασμα για εμένα είναι ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης θέλει εξοικείωση και να το μάθεις. Μόλις το μάθεις δεν υπάρχει τίποτα το ενοχλητικό και μπορείς να κινηθείς πολύ οικονομικά και αρκετά σβέλτα (πιο γρήγορα από ότι κινούμαι με το Kuga!). Όμως, με οδήγηση όπως ενός κανονικού αυτοκινήτου (ακόμα και αυτόματου) μπορεί να γίνει ενοχλητικό ώς προς το βουητό και τον τρόπο που επιταχύνει. Προσωπικά, μετά τα πρώτα 40-50χλμ, εξοικειώθηκα αρκετά και άρχισα να χαίρομαι την οδήγηση, ακόμα και όταν ανέβηκα στην Πεντέλη και πήρα τον δρόμο με τις στροφές προς Μαραθώνα. Επίσης, στην Ε.Ο. υπάρχει ένας αυξημένος θόρυβος μέχρι να πιάσεις την επιθυμητή ταχύτητα (εαν πατήσεις πολύ το γκάζι για να επιταχύνεις γρήγορα) αλλά μετά είναι πολύ αθόρυβο και άνετο. Εντύπωση (θετική) μου έκανε ότι στο σπορ πρόγραμμα το «βουητό» είναι μειωμένο!
Λίγο πιο αναλυτικά σε διαφορετικές οδηγικές συνθήκες.
Πόλη: Ξεκάθαρα το στοιχείο του αυτοκινήτου. Η οδήγησή του σε αστικό περιβάλλον είναι απόλαυση! Αθόρυβο, ξεκούραστο και πολύ οικονομικό. Μόλις το μάθεις είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ μπορεί να κινηθεί το αυτοκίνητο μόνο με ηλεκτρική ενέργεια (εγώ κατάφερα να κρατάω 60χαω ταχύτητα για 2-3’ μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ). Επίσης, το συνεχές σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση, με λίγη συνήθεια μπορεί να γίνει αμιγώς ηλεκτρικά. Η γυναίκα μου, που ειδικά στην πόλη δεν οδηγεί καθόλου οικονομία, πέτυχε πολύ χαμηλή κατανάλωση, της τάξης των 4λτ/100χλμ, με λίγη κίνηση βέβαια.
Εθνική οδό: Η 1η μου εντύπωση ήταν ότι το αυτοκίνητο δεν κάνει και πολύ για Ε.Ο. Τελικά είχα λάθος, απλά γιατί δεν ήξερα πως να το οδηγήσω! Μόλις το έμαθα (έκανα περίπου 60χλμ στην Ε.Ο), ταξίδευα πολύ αθόρυβα με ταχύτητες από 110-140 χ.α.ω . Το αυτοκίνητο είναι σταθερό, ευθύβολο και αρκετά άνετο (θα το προτιμούσα με 17αρες ζάντες). Μετά τα 130 χαω υπάρχει αεροδυναμικός θόρυβος αλλά και αυξημένος θόρυβος κύλισης από τα ελαστικά.
Στροφές και γενικά επαρχιακό δίκτυο: Δεν το δοκίμασα όσο θα ήθελα, κυρίως στην ανάβαση προς Πεντέλη και μετά για 10χλμ προς Μαραθώνα. Η ανάβαση είναι το πιο «δύσκολο» του, γιατί θέλει να μάθεις πολύ καλά τον υβριδικό τρόπο λειτουργίας, αλλιώς κάνει έναν συνεχές βουητό το οποίο μετά από κάποια ώρα είναι ενοχλητικό. Στο πρόγραμμα σπορ βελτιώνεται η κατάσταση και μόλις το έμαθα (όχι φυσικά 100%) άρχισα να κινούμαι σβέλτα (όχι γρήγορα) χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο. Ξεκάθαρα όμως, ενώ το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι πολύ καλό για τέτοιες διαδρομές, το υβριδικό σύνολο δεν βοηθάει ιδιαίτερα.
Το C-HR Hybrid λοιπόν είναι ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο με ξεκάθαρο προσανατολισμό που όμως μπορεί να κάνει αρκετά πρα΄γματα πολύ καλά, αρκεί ο οδηγός του να μάθει τον τρόπο και την φιλοσοφία λειτουργίας του υβριδικού συνόλου. Στα 200 χλμ που έκανα, τα οποία θα έλεγα ότι κατά 70% δεν έγιναν με γνώμονα την οικονομία, η μέση κατανάλωση ήταν στα 5.3λτ/100χλμ, τιμή εξαιρετική εαν αναλογιστούμε ότι το Fiat Panda μου σε αντίστοιχες συνθήκες καίει περί τα 7.5λτ/100χλμ! Σίγουρα με κανονική οδήγηση (γιατί η ανάβαση Πεντέλης δεν είναι καθημερινότητα για εμένα) σε καθημερινές συνθήκες σίγουρα θα είναι κάτω από 5λτ/100χλμ και πιστεύω ότι και τα 4.5 είναι μια εύκολα εφικτή τιμή.
Επί προσωπικού, μεγάλο λάθος η κατάργηση της έκδοσης C-ENTER αλλά και η επιλογή εξοπλισμού στις άλλες εκδόσεις. Ουσιαστικά η C-ULT & C-LUB ανεβάζουν την τιμή κατά €2.500 περίπου σε σχέση με την καταργημένη C-ENTER προσθέτοντας ουσιαστικά άχρηστο εξοπλισμό για την Ελλάδα, όπως ζάντες 18”, θερμαινόμενα καθίσματα και διχρωμία οροφής. Πολύ πιο χρήσιμα θα ήταν αντί για τις ζάντες και τα θερμαινόμενα καθίσματα να υπάρχουν φώτα LED και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, τα οποία ουσιαστικά κοστίζουν τα ίδια χρήματα.
Με το χέρι στην καρδιά θα το αγόραζα σε μια στιγμή εαν υπήρχε με τον εξοπλισμό που ήθελα στην τιμή των €25.000. Όμως επειδή ζούμε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να βρω μια έκδοση C-ENTER (με τις όποιες ελλείψεις αναγκαστικά) με λίγα χιλιόμετρα. Αλλιώς θα περίμενα να βρώ μια έκδοση με το Tech Pack στα €25.000 μεταχειρισμένο. Πάντως είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, που απλά χρειάζεται λίγη εξοικείωση με το υβριδικό σύστημα και μετά δύσκολα κάποιος που κινείται κατά 80% στην πόλη θα κοίταγε κάτι άλλο...είναι απλά μονόδρομος!
-
άλλο ένα εξαιρετικό review από τον Φάνη!
Εύγε!!
-
Πολυ καλό το review σου Φάνη!
Παντα τέτοια!
Αλλά ρε συ 200 km μονο σε διήμερο τεστ; Κατι θηρία που μας δίνει η BMW τους πίνουμε το αίμα! Σου είχαν όριο;
Επίσης μην κολλάς στα led. Τα υβριδικά μοντέλα εχουν απίστευτους προτζέκτορες και απλά αλλάζεις λαμπες! Το εχω κανει στο Yaris!
Το υβριδικό σύστημα και η οδήγηση του είναι απόλαυση εφόσον το μάθεις!
Φέτος το καλοκαίρι πηραμε το yaris για το κύριο μέρος των διακοπών μας καθότι πήγαμε και μια εβδομάδα σε νησί και πέρα ότι μας έφτασε σε αποσκευές (αν ξέρεις να πακετάρεις και φορτώνεις παντού χωρας) απολαύσαμε με τα πήγαινε - ελα στο Βόλο και τις βόλτες στο Πήλιο περί τα 1500 χμλ με μόλις 2 φουλαρίσματα των 40 ευρώ και εντελώς ξεκούραστη και ανέμελη οδήγηση..
Μπορεί να μην κινηθήκαμε σε ρυθμούς Χ1 αλλά κινηθήκαμε ανετα, οικονομικά και χωρίς το άγχος του μεγέθους ενός C segment οχήματος!
Το αμεσο μέλλον είναι υβριδικό!
-
Πολυ καλό το review σου Φάνη!
Παντα τέτοια!
Αλλά ρε συ 200 km μονο σε διήμερο τεστ; Κατι θηρία που μας δίνει η BMW τους πίνουμε το αίμα! Σου είχαν όριο;
Επίσης μην κολλάς στα led. Τα υβριδικά μοντέλα εχουν απίστευτους προτζέκτορες και απλά αλλάζεις λαμπες! Το εχω κανει στο Yaris!
Ευχαριστώ Στέφανε!
Όχι κανένα όριο δεν μου είχαν (όπως πχ στο DS που είχαν 300χλμ) και όπως και εσύ λες παλιά με τις BMW έκανα 1.000χλμ για πλάκα. Αλλά πλέον με όλες τις υποχρεώσεις σε 1.5 μέρα δεν πρόλαβα παραπάνω, απλά δεν ήταν εφικτό. Και αυτά τα έκανα πρωί τα περισσότερα που βγήκα μόνος μου βόλτα. Αλλά δεν ήθελα και παραπάνω, γιατί ήθελα κυρίως να δω χώρους, πρακτικότητα και πραγματική κατανάλωση κυριως σε πολη (όπου κινούμαι κατά 80-90%).
Για τα LED σέβομαι την άποψή σου αλλά ξέρεις ότι έχω ένα 'θέμα' με τα μη εργοστασιακά αξεσουάρ...δεν μου κάθονται καλά ψυχολογικά! Επίσης, τα θεωρώ απαραίτητα σε ένα αυτοκίνητο των €25.000 και ειδικά στην Ελλάδα με τους υπο-φωτισμένους δρόμους πολύ πιο απαραίτητα από άχρηστο εξοπλισμό όπως 18' ζάντες (χαλάνε και την άνεση) και θερμαινόμενα καθίσματα.
Πάντως όλα δείχνουν ότι τα υβριδικά (σε οποιαδήποτε μορφή) θα είναι το άμεσο μέλλον.
-
Δεν εχεις αδικο για το εξοπλισμό βιτρίνας και την έλλειψη εξοπλισμού ουσίας από πολλά setup αυτοκινητων οπως πωλουνται στη χώρα μας, απλά οταν δεν έχεις άλλη λύση δοκιμάζεις με οτι διατιθεται και ευτυχώς σε κάποια πράγματα λυσεις υπάρχουν με καλά αποτελεσματα.
-
Τα θερμαινόμενα καθίσματα στα υβριδικά δεν είναι ενα ακόμα άχρηστο αξεσουάρ , είναι απαραίτητα γιατί στην κίνηση με την μπαταρία ιδίως στην πόλη μην περιμένετε πολλά πράγματα απο το καλοριφέρ , το σύστημα δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα και την μπαταρία ,φέρνει αυτά στην ιδανική θερμοκρασία πρώτα και μετά ενδιαφέρεται για εσάς .
Γιαυτό και το κλιματιστικό τους είναι σαν αυτά που έχουμε σπίτι λειτουργεί ηλεκτρικά και οχι όπως στα υπόλοιπα αυτοκίνητα απο τον ιμάντα παρελκομένων γιατί αν ήταν έτσι θα περιμένατε πολύ για να βγάλουν κρύο αέρα αυτό που δεν εχω βρει /διαβάσει είναι αν μπορούν να βγάζουν και ζεστό αέρα .
-
1500 χμλ με μόλις 2 φουλαρίσματα των 40 ευρώ και εντελώς ξεκούραστη και ανέμελη οδήγηση..
Οπα παιδια μπερδευτηκα λίγο... 2 φουλαριμσατα των 40 euro, μιλαμε για βενζίνη που εβγαλαν 1500 km...
Είναι όντως ωραίο αυτοκίνητο και καινοτόμο αλλα η σύγκριση με τα υπόλοιπα suv κλασης b αλλα και c, σε diesel, στο θέμα οικονομίά δεν είναι και τόσο προφανής... Διαλέγεται ότι μαρκα και στύλ αυτοκινήτου σας γουστράρει και πληρώνετε 20 με 25 χιλιάδες. Το κότος κίνησης στην πόλη είναι το πολύ 7lt/ 100km : που σημαίνει 5 σε βενζίνη, το οποίο είναι περίπου όσο θα σας δώσει το C-HR. Εγω κατεβαίνω Πειραια με το πολύ 4 απο Χολαργό και ανεβαίνω με 7 .. (diesel παντα) χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ συμβιβασμό στο μέγεθος και στο στυλ που θέλω.
-
Τελικά εσύ εχεις ch r hybrid;;;;;
-
Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση σε κατανάλωση ενός υβριδικού βενζίνης και ενός αυτόματου πετρέλαιου. Είναι πολύ κοντά μεταξύ τους για το μέσο προφίλ χρήσης σε ετήσια βάση 12-15.000 χλμ., με αποτέλεσμα η όποια διαφορά προκύπτει να ΜΗΝ είναι σοβαρός λόγος για να επιλέξεις το μεν από το δε. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για να πας στο ένα ή στο άλλο, οχι τόσο η διαφορά κατανάλωσης.
Τα λέω ως κάτοχος και των δύο εν λόγω τύπων.
-
H διαφορά (π.χ. CH-R vs C3 Aircross Auto) είναι περί τα €3/100χλμ, άρα €300-400/χρόνο για 10-13.000χλμ. Δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλήθεια είναι. Βέβαια μαζί με την διαφορά στα τέλη, γίνεται περί τα €500.
Toyota C-HR 2016