-
Σίγουρα, το μεγάλο μείον του CH-R είναι οι χώροι, το έχει πάρει κουμπάρος μου, το 1.8 122hp και είναι λίγο 'τάφος' στην οδήγηση.
Εγώ το συγκρίνω με το δικό μου σε κόστος χρήσης, γιατί με αυτό θα δω διαφορά, καθώς δεν έχω νεότερο όχημα που να έχει τέλη ανάλογα με τις επομπές ρύπων.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω τόσο για τους χώρους,οσο και για τις επιδόσεις του 1.8 υβριδικού.
Έχω τετραμελή οικογένεια,προέρχομαι από δύο BMW Touring (Station Wagon - Σειρές Ε91 και F31) και δεν έχω αισθανθεί ποτέ στριμωγμενος.
Ειδικά για τους πίσω επιβάτες νομίζω ότι ο χώρος για τα πόδια είναι μεγαλύτερος,λόγω διαφορετικής διαμόρφωσης του καθίσματος. Μάλιστα, με τους-25 πόντους του μήκους του C-HR (4,385m) νιώθω πολύ πιο ευέλικτος και στην οδήγηση και στο παρκάρισμα.
Όσο για τα 377 λίτρα που ανακοινώνει η τίμια στις μετρήσεις της Toyota για το υβριδικό 1.8, αυτά είναι πλήρως εκμετάλλευσιμα και θεωρώ ότι χωρούν τις αποσκευές μια οικογένειας για διακοπές,χωρίς μπαγκαζιέρες κλπ., με κάποιες ισως παραχωρήσεις και σωστή στοιβασία (βλεπε tetris...).
Βεβαια,το τι θεωρεί κάποιος ευρύχωρο και τι θα πάρει μαζί του στις διακοπές σηκώνει πολύ κουβέντα...
Συγκρίνοντας,πάντως, με άλλα B και C-SUV που ανακοινώνουν 400+ λίτρα (συνυπολογιζοντας κρυφά πατώματα,megaboxes κλπ κλπ),τουλαχιστον οπτικά, δεν διαπιστώνω τρελές διάφορες.
Όσο για το μοτέρ του 1.8 με τα 122 άλογα, ίσως ακούγονται λίγα ως νούμερο,το μοτέρ όμως σε ολο το φάσμα είναι γεμάτο με τη συνδρομή του eCVT και των μπαταριών.
Στα facelift C-HR 1.8 οι μπαταρίες είναι λιθίου-ιόντων (τα 2.0 , όπως και τα 1.8 προ facelift C-HR έχουν μπαταρίες νικελίου). Οι λιθιου-ιοντων είναι ελαφρύτερες, φορτίζουν πιο γρήγορα και συνεπώς εμπλέκονται ευκολότερα και σε μεγαλύτερο ποσοστό σε μια διαδρομή.
Δεν λέω ότι βάζει φωτιά στην άσφαλτο,δεν είναι αυτός ο ρόλος του εξάλλου,αλλά τουλάχιστον εμένα με ικανοποιεί πλήρως με την ευελιξία και το νεύρο του τόσο σε αστική χρήση όσο και στον αυτοκινητόδρομο,με το ασύγκριτο πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης (η μέση κατανάλωση μου κυμαίνεται από 3,8 - 4,5lt/100 km με 18ρες ζαντες).
Παρατηρώ ανελλιπώς τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος μέσω ειδικής real time εφαρμογής (Hybrid Assistant) και εχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο διαχείρισης της ενέργειας που κάνει το αυτοκίνητο.
Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν ή πρόκειται να αγοράσουν υβριδικό Toyota να δοκιμάσουν τη (δωρεάν και συμβατή με Android συσκευές) εφαρμογή.
-
Προσωπική άποψη ότι το CHR 1.8 hybrid ακόμα και για όσους αποτελεί ζήτημα ως προς τους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους ή/και την διαθέσιμη δύναμη του κινητήρα ως 1ο όχημα, αποτελεί ιδανική περίπτωση 2ου οχήματος.
Θα ήμουν ένας εξαυτων αν οι καταστάσεις μου επέτρεπαν να διαθέσω τα 22-25κ που χρειάζεται για να το αποκτήσεις όταν αγόρασα δεύτερο όχημα. Δεν μετανιώνω την αγορά που έκανε αλλά ιδανικα θα ήταν το CHR 1.8 γι'αυτό και θα έχει πάντα τον σεβασμό μου.
-
Το πορτμπαγκάζ του δεν είναι και μεγάλο και είναι λίγο αποτρεπτικό για όσους το έχουν ανάγκη, αλλά για υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ ίσως είναι απ' τα πιο 'ευρύχωρα'... πρόβλημα θα μπορούσε να είναι το πόσο όντως κλειστοφοβικό και σκοτεινό είναι το πίσω κάθισμα, στο οποίο βρέθηκα επιβάτης, που ενώ έχει αρκετό χώρο και κάθεσαι μια χαρά, στη κυριολεξία δεν βλέπεις τίποτα προς τα μπρος λόγω των τεραστίων ενιαίων προσκεφάλων των μπροστινών καθισμάτων, και αρκείσαι να κοιτάς μόνο στο πλάι από τα μικρά και ψηλά παράθυρα. Πράγμα που είναι ακόμη χειρότερο φαντάζομαι για μικρόσωμους και παιδιά.
Σαν ντιζάιν είναι πολύ 'μπροστά από την εποχή του' και ενσωματώνει αξιόλογη τεχνολογία και οικονομία κάνει, για τέτοιο μέγεθος οχήματος.
Το δίλιτρο δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, πληρώνει φόρο πολυτελείας αλλά έχει 8.800€ τεκμήριο κανονικά, σωστά;
-
Δυστυχώς στην Ελλάδα τα 2λιτρα δεν είναι για τους περισσότερους, εμάς, κοινούς θνητούς, και αν δεν ήμουν κοινός θνητός, σιγά μην έπαιρνα Toyota!
Καταπληκτικό το C-HR, απλά έχει κάποια θέματα πρακτικότητας, δεν είναι ιδανικό για οικογένεια, έτσι όπως το κόψαμε εμείς τουλάχιστον, το facelift διόρθωσε κάτι μικρά χαζά της αρχικής έκδοσης, οπότε έγινε πιο ολοκληρωμένη επιλογή.
Επίσης είναι και λιγότερο SUV από άλλα, περισσότερο crossover, οπότε θα το έβαζα απέναντι σε C4 και Xceed περισσότερο (και Puma από τα Β). Καλοί αντιπρόσωποι διαφορετικών σχολών.
Αν έρθει και το Corolla Cross Ελλάδα, το C-HR θα χαθεί ανάμεσα στα 2 Cross και θα γίνει περισσότερο εξειδικευμένη επιλογή. Για χρόνια ήταν η μοναδική επιλογή των φανατικών της εταιρείας που κοίταγα από Β μέχρι C suv και πουλάει σαν τρελό, τώρα με το Yaris Cross θα χάσει ένα κοινό από το κάτω μέρος των πωλήσεών του (B suv) και αν έρθει και η Corolla Cross και από το πάνω μέρος των πωλήσεων (δηλαδή C suv), οπότε θα συμπιεστεί κάπου στη μέση σαν ειδικού σκοπού κάπως, περισσότερο lifestyle/ζευγαριών/3 μελης οικογένειες/form vs function κ.λ.π
Αυτό βέβαια μπορεί να του δώσει την ελευθερία, αφού τα Cross πάρουν τις περισσότερο mainstream πωλήσεις και καλύψουν ένα μεσαίο στρώμα αγοραστών, να κάνουν το C-HR ακόμη περισσότερο 'περίεργο'/εξειδικευμένο/μοναδικό και ιδιαίτερο!
Όπως και να έχει η Toyota φαίνεται ότι κάνει όλα τα σωστά πράγματα τελευταία, είναι σε πολύ καλό φεγγάρι. Και το νέο Aygo θα πουλήσει..
-
Συμφωνώ.
Περιμένω να δω το aygo γιατί όπως λες είμαστε κοινή θνητοί
-
Συμφωνώ.
Περιμένω να δω το aygo γιατί όπως λες είμαστε κοινή θνητοί
Το Ignis θα κοντραρει, εσύ μία χαρά είσαι με το Swift, θα αργήσεις να κοιτάξεις για αυτοκίνητο, εκτός αν κάνεις οικογένεια, και τότε θα με θυμηθείς για τις σακούλες σκουπιδιών και 30-40λιτρα πάνω-κατω!
-
Μα σου είπα (σε κάποιον το ειπα στο chat αλλά δεν θυμάμαι, και το κωλοchat δνε λειτουργεί) ότι μπορεί να το δωσω σύντομα για να πάρω κάτι άλλο ή γενικώς να πάρω κάτι άλλο και να τ περάσω στην οικογένεια.
Αλλα και παλι μεχρι ένα παιδί είσαι πολυυυυ καλά με το swift. Υπέρ άνετα. Εδώ τρεις μαντράχαλος με τόνους μπαγκάζια κάναμε ταξίδι με 140χλμ/ωρα και πεσμένο το πισω κάθισμα στο 1/3 για να μπει εξτρα βαλίτσα μπαουλοτερας. Μια χαρα ταξιδιάρα και με χωρους. Οκ άκουγες το χρρρρ από τα ελαστικα. Σπαστικό ξέρω. Ανέβασα τον ανεμηστρηα στο clima και το κάλυψε ο white noise.
Ειδαλλως αν πας στα 2 παιδιά και δεν έχεις φράγκα για αμάξι είσαι εδω
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpgucx5KPRt1hUERuCE38h91IbwQ5MxWfb1A&usqp=CAU
Και πας παντού σε όλη την Ελλάδα τις δύο τρεις φορές που θα ταξιδέψεις το ετος οικογενειακως. Και ετσι καθημερινά δεν κουβαλάς εξτρα βάρος και όγκο από ένα τεράστιο οικογενειακό για να πας στο σουπερμάρκετ. Παρκάρεις κυριολεκτικά παντού, μολύνσεις πολύ λίγο, χαίρεσαι και οδηγηση σε στροφιλικια.
Το θεμα ειναι ότι θα θέλω άλλο όχημα για εμενα και ίσως ακόμα πιο φθηνό σε καυσιμο!!!
Τζαμπα μπορώ να μετακίνουμαι; τελειο θα ηταν.
-
Το διόρθωσα. Νόμιζα ρωτούσε για το υπέρτατο μικρό. Και ξαφνιάστηκα.
-
Και η ιδέα και μόνο αγοράς ενός τόσο ντιζαϊνατου αυτοκινήτου, για να του βάλεις μπαγαζιέρα, είναι και λίγο ιεροσυλία...
-
Τα εκτός θέματος μεταφέρθηκαν εδώ: https://forum.4troxoi.gr/node/59361
-
Κατόπιν μεσολάβησης φίλου καλού, μου έκλεισε για test drive το Toyota C-HR για ένα ολόκληρο διήμερο.
Κατά την παραλαβή ο ευγενικός πωλητής μου παραχώρησε ένα Toyota C-HR 1.8 hybrid facelift έκδοσης CLUB χρώματος λευκής πέρλας με μαύρη οροφή (bitone). Ομολογουμένως πανέμορφο, αν και όχι τόσο επιβλητικό όπως τα παραδοσιακά C-SUV παρά το μήκος του κάτι που οφείλεται στην coupe γραμμή του σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
Παρά τα χρόνια του στην αγορά συνολικά είναι εντυπωσιακό και ακόμα καταφέρνει να τραβά τα βλέμματα των γύρω αλλά κυρίως του κατόχου(έστω και προσωρινού) που πάντα θα το κοιτάξει δυό τρείς φορές ακόμα αφού το κλειδώσει και το αποχωριστεί προσωρινά.
Από μπροστά και σε όποια γωνία και αν το κοιτάξεις δείχνει ολόφρεσκο και φουτουριστικό, μοναδικό θα έλεγα στην κατηγορία του. Το πίσω μέρος μαρτυρά τα χρόνια του στην αγορά λίγο περισσότερο, μου κάνει πιο συμβατικό χωρίς να είναι άσχημο. Με αυστηρά κριτήρια και όσον αφορά το αυτοκίνητο της δοκιμής θα ήθελα την πέρλα πιο έντονη σε σχέση με το απλό λευκό όπως και κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες στο πίσω μέρος που θα έδιναν έναν πιο upmarket αέρα. Οι πίο ακριβές εκδόσεις (GR-CHIC) και αν δε κάνω λάθος οι δίλιτρες έχουν μια ωραία νίκελ λεπτομέρεια στο τελείωμα του πίσω προφυλακτήρα όπως και Led πίσω φώτα.
Δε θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά στην εξωτερική του εμφάνιση μιας και κακά τα ψέμματα είναι από τα ισχυρότερα selling point του. Αρέσει, σου αρέσει και σου δίνει το feeling ότι οδηγάς κάτι ξεχωριστό που δεν είναι μια από τα ίδια-αδιάφορο.
Είναι γνωστή ποσότητα το C-HR με τόσα που έχουν γραφτεί στον ειδικό τύπο οπότε μπαίνω μέσα υποψιασμένος για το τι με περιμένει και σε τι πρέπει να δώσω προσοχή ώστε να τα επαληθεύσω.
Το πρώτο που μου άρεσε και βρήκα οικείο για τα γούστα μου είναι η θέση οδήγησης. Γρήγορα στο μυαλό μου συμφώνησα απόλυτα με το προσωνύμιο Coupe High Rider(C-HR) που του δίνει η Toyota. Κάθεσαι σαφώς ψηλότερα από ένα κλασσικό hatchback μεν αν και όχι τόσο ψηλά όπως σε άλλα της κατηγορίας του. Ωραία αίσθηση πάντως! Η καμπίνα σε αγκαλιάζει, τα καθίσματα έχουν εξαιρετική πλευρική στήριξη, το υποβραχιόνιο είναι μέρος της κονσόλας μέχρι και τον λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου, τα γόνατα σου δεν χρειάζεται να λυγίζουν πάρα πολύ κάτι που προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα μιας και έχω μια ευαισθησία σε ένα εκ των δύο (γονάτων ).. Σηκώνοντας το βλέμμα η απουσία στροφόμετρου που έχει δώσει τη θέση του ένα 'οικονομόμετρο' σε επαναφέρει στην τάξη, θυμίζοντας σου ότι βρίσκεσαι σε ένα όχημα με προσανατολισμό την οικονομία και το υψηλό efficiency, με τις επιδόσεις σε δεύτερη μοίρα. Ασχολήθηκα για λίγο και με την κεντρική οθόνη του infotainment που σου δείχνει πάρα πολλά στατιστικά οικονομίας, λειτουργίας του κινητήρα και πότε εμπλέκεται το ηλεκτρομοτέρ αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι για να εξοικειωθεί κάποιος με την πληθώρα πληροφοριών πρέπει να περάσει από το στάδιο του σποραδικού δοκιμαστή σε αυτό του κατόχου..
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά περί χώρου αποσκευών και κλειστοφοβικότητας για τους πίσω επιβάτες οπότε και δεν θα υπερθεματίσω πάνω σε αυτό. Σίγουρα υπάρχουν αυτοκίνητα με καλύτερη περιμετρική ορατότητα, μεγαλύτερα πίσω παράθυρα, περισσότερες θέσεις για μικροαντικείμενα, διπλά πατώματα χώρου αποσκευών, αεραγωγούς/usb υποδοχές για τους πίσω που εδώ απουσιάζουν και περισσότερο αέρα για κεφάλια ενηλίκων. Κάθησα και πίσω εν κινήσει με άλλον οδηγό(κανονικού αναστήματος) και ο χώρος για τα πόδια μου ήταν υπέρ αρκετός. Υπάρχουν σίγουρα και μεγαλύτερα/πρακτικότερα SUV σε απόλυτους αριθμούς ακόμα και της μικρότερης B-SUV κατηγορίας. Αν κάποιος έχει σαν πρώτη προτεραιότητα τους χώρους μπορεί να επιλέξει πιο κατάλληλες επιλογές για τις ανάγκες του. Στο C-HR που δε το λές και μικρό, πάς το βλέπεις, «μετράς» και αν σου κάνει προχωράς στο ταμείο!
Πιέζοντας το κομβίο να πάρει μπρός(επιτέλους!) δεν ακούς σχεδόν τίποτα. Ησυχία και πολιτισμός σαν ψέμα ένα πράμα.. Ο κλιματισμός με πολύ εύχρηστους διακόπτες και πρακτικά κουμπιά (όχι touch δόξα το Θεό) πολύ αποδοτικός και ήσυχος. Απτή ποιότητα και κυρίως συναρμογή σου δίνει την αίσθηση ότι είναι όντως όχημα της μεσαίας C κατηγορίας. Δεν είναι φαντεζί όπως της Γαλλικής σχολής ή πολυτελές όπως τα παραδοσιακά premium αλλά δείχνει καλοδεμένο και ότι θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται όταν βάλεις τον λεβιέ στην θέση D και κάνεις τα πρώτα χιλιόμετρα.. Το αυτοκίνητο σε αστική χρήση είναι αθόρυβο, με εξαιρετικό πάτημα και ποιότητα κύλισης παρά τις 18άρες, δεν κοπανάει πουθενά και εκτιμάς την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση στους βομβαρδισμένους δρόμους μας. Περάσαμε από κάθε λογής λακκούβα και σαθρό οδόστρωμα, σβέλτα και αθόρυβα με εντυπωσιακή άνεση. Στο χώμα πάει λίγο καλύτερα από ένα παραδοσιακό χαμηλό αν και δεν είναι το στοιχείο του. Δεν κοπανάει/τρίζει μέν, αλλά ούτε τα λάστιχα ούτε το ύψος του από το έδαφος είναι τα καταλληλότερα. Για πατημένους χωματόδρομους και εφόσον δε το λυπάσαι θα τα καταφέρει μια χαρά.
Χμμ διαβάζοντας τα παραπάνω περί ανάρτησης που έγραψα, μου θυμίζει λίγο promo περιοδικού αυτοκινήτου της κακιάς ώρας, οπότε το παίρνω αλλιώς λίγο πιο ειδικά.. Δεν είναι λοιπόν ο SUVοδοστρωτήρας που θα μπείς με όσα σε φρεάτιο ή χωματόδρομο για κατσίκια. Ένα κλασσικό 'τετράγωνο' τζιποείδες θα ανταπεξέλθει καλύτερα με την πιο μαλακή του ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές και την ανάλογη 'τραμπάλα'. Το CH-R είναι ένα όχημα που στρίβει με πολλά σαν καλό hatchback, χωρίς μεγάλες κλίσεις και καλοκουρδισμένη ανάρτηση ρυθμισμένη στη 'μέση', bonus η απόσταση από το έδαφος. Έχει πλάκα γιατί μπορείς να πάς παντού αέρα, εκεί που με το στριφτερό σου hot hatch θα κόψεις ή θα προσέξεις να μη το κοπανήσεις όταν οι συνθήκες του οδοστρώματος δεν είναι οι ιδανικές.
Wow τι λές τώρα φέρε και σε μένα μπάρμπα γουστάρω! Όπα βάστα να γεμίσω καλά ως εδώ αλλά δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως έχετε ήδη υποψιαστεί, ο συγκεκριμένος κινητήρας,μετάδοση και η γενικότερη φιλοσοφία του σου γκαρίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο όταν πιέσεις το γκάζι ότι ο προσανατολισμός του είναι η οικονομία. Όταν λοιπόν βουτήξεις στην αγαπημένη σου στροφή και αποπειραθείς με το δεξί πόδι να εκμαιεύσεις την τελευταία ικμάδα πρόσφυσης και γλυκού γλιστρήματος ικανοποίησης θα διαπιστώσεις το εξής.. δεν έχει αρκετή δύναμη για τέτοιου είδους παίγνια. Αν και γέρνει ελάχιστα η όποια τάση υποστροφής θα πνιγεί από τους μεγάλους σε φάρδος τροχούς και το βάρος του κάνοντας το ένα ικανό και foolproof αυτοκίνητο με μετρημένο οδηγικό βάθος αν σου αρέσουν οι ταρζανιές.
Chapter Symbiosis.. Έκανα λοιπόν κάπου 400-500 χιλιόμετρα με τη συνοδηγό εναλλάξ. Προϊδεασμένος από την φουτουρίλα της εξωτερικής εμφάνισης και μπαίνοντας μέσα στην αρχή έχεις ένα brainlag αν προέρχεσαι από «συμβατικό» τετράτροχο. Λίγο το αυτόματο, λίγο οι ενδείξεις της μπαταρίας κάνουν την πρώτη σου προσέγγιση λίγο φυλαγμένη. Γρήγορα όμως εξοικειώνεσαι και ξεθαρρεύεις εκτιμώντας την πρόοδο της τεχνολογίας. Παίζεις με το γκάζι απαλά προσπαθώντας να είσαι στο eco χωρίς να σπαταλάς καύσιμο. Όταν πατήσεις πιο βαθιά το δεξί πεντάλ, κάνει το γνωστό βουητό αλλά αρκετά φιλτραρισμένο σε σχέση με όσα διάβαζα. Για μικρές αναγκαίες επιταχύνσεις στην καθημερινότητα δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, αν και επιφυλάσσομαι γιατί όσο περνάει ο καιρός οι μικρές ατέλειες γιγαντώνονται.. Είναι πάντως βελτιωμένο σε σχέση με το pro fl σε ηχομόνωση από όσο διαβάζω. Ωραία η αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα δουλεύει σωστά, όπως και οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά. Φάουλ που όταν ενεργοποιείται η πίσω κάμερα οι θεωρητικές γραμμές που εμφανίζονται στην οθόνη δεν ακολουθούν ανάλογα με την γωνία του τιμονιού. Τα φρένα καλά για υβριδικό αν και υπολείπονται σε αίσθηση σε σχέση με ένα συμβατικό, θα έλεγα ότι έχουν ένα μικρό inconsistency που και πού αλλά δεν είναι κάτι που θα προβληματίσει. Η εργονομία χρήζει βελτίωσης σε κάποια σημεία.. Το χειριστήριο του cruise control είναι ένα μοχλάκι στα δεξιά οπότε πρώτα έβαζα τον υαλοκαθαριστήρα να δουλέψει και μετά αυτό. Επίσης όταν κατέβαζα το τζάμι του οδηγού το χέρι μου πρώτα πήγαινε στον διακόπτη των πίσω.. Το τιμόνι ούτε κρύο ούτε ζέστη αλλά νομίζω ότι είναι σωστή η αίσθηση του για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, δε θα το ήθελα διαφορετικό και κόβει αρκετά.
Η συνοδηγός που δεν είχε ξαναοδηγήσει ποτέ ούτε καν αυτόματο, εντυπωσιάστηκε από το αμάξι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις καινοτομίες και δεν ξεκόλλαγε από μέσα! Αναμενόμενο θα έλεγα μιας και προέρχεται από B Hatch 12ετίας.. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι το πήγαινε 'αέρα' κάτι που δε της το είχα και που ξετρελάθηκε με τους αυτοματισμούς, ακόμα και το acc, αναζητώντας το σε κάθε ευκαιρία. Κάψαμε 5.2 lt συνολικά όσο το είχαμε στην κατοχή μας. Οδηγήθηκε σε Αττική οδό, επαρχιακούς δρόμους ακόμα και στα στενά της περιοχής. Λίγο πολύ σε όλες τις συνθήκες.
Τελειώσαμε ? Μπα! Μετά από τόσα χρόνια με συμβατικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παρθένο έδαφος για εμένα βγάζοντας με από την αυτοκινητιστική μου comfort zone. Στα θετικά ότι δεν ένιωσα να προδίδω την οδηγική μου φύση και αξίες μιας και είναι όντως ένα όχημα με εξαιρετική συμπεριφορά με οδηγικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση ένα ψηλό όχημα που γέρνει χωρίς αύριο. Bonus ή πλευρική στήριξη και η γενική αίσθηση εντός της καμπίνας πίσω από το τιμόνι. Χαίρεσαι να το οδηγείς (feelgood factor) και σε χαλαρούς ρυθμούς είναι ότι πιο αγχολυτικό έχω συναντήσει (μέχρι τα αμιγώς ηλεκτρικά λογικά). Τις παραχωρήσεις και τα χωροταξικά του χαρακτηριστικά προσωπικά μπορώ να τα αποδεχτώ.
Στα ελαττώματα του οφείλω να παραδεχτώ ότι δε γίνεται να έχεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.. και εξηγούμαι. Η έλλειψη ιπποδύναμης σου φαίνεται πιο έντονη εξαιτίας του εξαιρετικού πλαίσιου/στησίματος και σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση ανακόλουθη με βάση τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Σε Εθνικές οδούς και μεγάλες ανηφόρες θα υπομείνεις το βουητό μέχρι να φτάσεις την επιθυμητή ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα νιώθεις σαν να κάνεις κάτι 'κακό'.. Φαντάζομαι το δίλιτρο θα τα καταφέρνει καλύτερα αλλά το φορομπηχτικό μας σύστημα αποτελεί τροχοπέδη. Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί και τα χιλιόμετρα ανά ώρα το αυτοκίνητο χάνει value σε σχέση με τον συμβατικό ανταγωνισμό. Ο ήχος ξενίζει, δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, καίει περισσότερο και στην ησυχία που έχεις συνηθίσει αρχίζει και εισβάλλει ο θόρυβος της κύλισης και της αεροδυναμικής. Είναι έντονη η αντίθεση γι’ αυτό και σου κακοφαίνεται. Αν το αυτοκίνητο δε καταφέρει να σε βάλει στο mood της χαλαρής μετακίνησης και είσαι νευρικός/βιαστικός καλύτερα να κοιτάξεις αλλού. Υπό συνθήκες πάντως μπορείς να περάσεις και πολύ καλά μαζί του, απλά όχι πάντα..
Αν το δείς εμπορικά, είναι αρκετά futureproof επιλογή ως υβριδικό και με παραδοσιακά εύκολη μεταπώληση ως Toyota, δε πληρώνει τέλη και κάποιες φθορές χρήσης θα έρθουν αργότερα (τακάκια πχ). Με την ανιούσα των τιμών γενικά η τιμή του κρίνεται λογική. Είναι όμως ήδη πέντε χρόνια στην αγορά και το χρηματοδοτικό έχει υψηλό επιτόκιο για όσους ενδιαφέρονται. Θεωρώ πολύ πιθανό ο διάδοχος του όταν και αν έρθει να πάθει Qashqai σε τιμές..
Θα το έπαιρνες? Εύκολα! Ειδικά αν είχα να δυανίσω περισσότερα αμιγώς αστικά χιλιόμετρα σε καθημερινή χρήση και αν είχα λιγότερες οδηγικές ανησυχίες το λές και no brainer. That’s all folks
ΥΓ Ίσως κάποια στιγμή ανοίξω το κεφάλαιο ACC σε ξεχωριστό τοπικό..
-
Ωραίος και κατατοπιστικότατος,Μastora!
-
Εξαιρετικό review, χαράς το κουράγιο σου μα τα γράψεις ολα αυτα! Ως κατοχος του ξαδερφου του συμφωνώ κατά 90%, το άλλο 10% ειναι που δεν πρόλαβες να το μάθεις!
Άντε καλοτάξιδο να ευχηθώ!!
-
Μάστορα, εξαιρετική παρουσίαση! Την διάβασα ολόκληρη και την απόλαυσα.
-
Ως κατοχος του ξαδερφου του συμφωνώ κατά 90%, το άλλο 10% ειναι που δεν πρόλαβες να το μάθεις!
To άλλο 10% είναι που δεν δοκίμασε το 2λιτρο να έφευγαν οι όποιοι ενδοιασμοί.. Αλλά πως τα φέρνεις βόλτα μετά με το κ@λοκράτος;
-
Γιατί ρε μάστορα δεν γράφεις πιο ξεκάθαρα ότι είναι ψιλοψόφιο; Εδώ η αντίστοιχη Corolla που οδήγησα είναι ψιλοψόφια, πόσο μάλλον αυτό.
Εννοείται ότι σε πειράζω. Το έγραψες περιφραστικά αλλά σαφώς.
-
Mastoras μπράβο φίλε καιρό είχαμε να διαβάσουμε τέτοιο ποστ.Για τους χώρους ειναι αυτό που έλεγα όταν πήγα για τεστ ντραϊβ αν εξαιρέσεις τα παράθυρα είναι πολύ καλοι ειδικά για τα πόδια, εγώ που είμαι 1.81 100κιλα πίσω από την θέση οδήγησης καθόμουν άνετα... μέχρι να γυρίσω το κεφάλι στο παράθυρο.
Υ. Γ μην πει κανείς τίποτα για το βάρος είμαι στα κιλά μου
-
Λίγο κοντός πρέπει να είσαι για τα κιλά σου...
-
Θένξ μπόυς.. Φάνη αν υπάρχει τρόπος να αυξήσω 10% την ιπποδύναμη βάση οδηγικού στύλ και εμπειρίας θα χαρώ να τη μάθω
Σε πειράζω, καταλαβαίνω τι λές και σίγουρα θα μπορούσα και (λίγο) καλύτερα
Πραγματικά αν δεν υπήρχαν τα θέματα με τα δίλιτρα ή αν έβγαζε 20-30 άλογα παραπάνω θα ήταν πιο θελκτικό.
Μια χαρά είναι ο Άλεξ, μη μου τον πειράζετε !
-
Τώρα που τα γράφει αυτος που έχει st τον πιστεύετε;;;; όταν σας τα έλεγα εγω και ο Φάνης αλλά κι άλλοι, λέγατε ότι είναι suv... Σιγά τα αυγα κτλ
Θυμαμαι έγραφα πως το αυτοκινητο στρίβει πολύ καλά και μαλιστα η ουρά πίσω είναι συμμετοχική όχι τόσο προς την υπερστρπφη όσο προς το να σπρώχνει το μπρόστιμο τμημα στο εσωτερικό της στροφής,.
Nice review...
Toyota C-HR 2016