-
Ας ανοίξουμε ένα θέμα να συζητάμε διάφορες απορίες μας σχετικά με την τοποθέτηση μπαγαζιέρας, δέστρας, μπάρας κλπ συναφή.
Πρόσφατα τοποθέτησα μπάρες οροφής αλουμινίου και μπαγαζιέρα οροφής thule για να λύσω το πρόβλημα μεταφοράς πέδιλων σκι. (τραυματίστηκα βέβαια και χάνω την σεζόν )
Αυτή
Παρατήρησα ότι μέχρι τα 110 με 120 χ.α.ω δεν ακούγεται κάποιος θόρυβος. Από εκεί και μετά ακούγεται ένα ελαφρύ αεράκι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό. Αύξηση στην κατανάλωση περίπου στο 1 λίτρο επιπλέον.
Πλέον το αυτοκίνητο έχει άλλο ένα μεγάλο χώρο αποσκευών -
Ας ανοίξουμε ένα θέμα να συζητάμε διάφορες απορίες μας σχετικά με την τοποθέτηση μπαγαζιέρας, δέστρας, μπάρας κλπ συναφή.
Πρόσφατα τοποθέτησα μπάρες οροφής αλουμινίου και μπαγαζιέρα οροφής thule για να λύσω το πρόβλημα μεταφοράς πέδιλων σκι. (τραυματίστηκα βέβαια και χάνω την σεζόν )
Αυτή
Παρατήρησα ότι μέχρι τα 110 με 120 χ.α.ω δεν ακούγεται κάποιος θόρυβος. Από εκεί και μετά ακούγεται ένα ελαφρύ αεράκι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό. Αύξηση στην κατανάλωση περίπου στο 1 λίτρο επιπλέον.
Αυτή
Πόσο επηρεάζει αρνητικά μια τέτοια μπαγκαζιέρα οροφής την ευαισθησία σε πλευρικούς ανέμους? Ανεπαίσθητα, λίγο, αρκετά ή γεεεχαάαααα???
-
8 ταξίδια στο χιονοδρομικό * 500 χλμ/ ταξίδι * 7 έτη = 28,000 χλμ με μπάρες - πεδιλα - snowboard!!!!
Ο αεροδυναμικός θόρυβος είναι πολύ μικρός θα έλεγα
Έχω κάνει τεστ αντοχής στα 190 χλμ/ ώρα (παραπάνω φοβήθηκα )
Κατανάλωση Αντε Γεια!!!!!
Πλέον, με πέδιλα πάνω και χιονολάστιχα κατω κάνω crusing στα 140 - 150 χαλαρά και με περνάνε οι πάντες!!!Τα προβληματάκια τώρα... πήρα ένα σετ μαμίσιες μπαρες και κατά την πρώτη τοποθετηση πάνω στις μπάρες του Avant πίεσα παράπανω τις στροφές μιας βίδα 6x50 με το ειδικό εργαλείο ασφαλείας που βάζει ο κατασκευαστής και μου φαγώθηκαν τα δοντάκια της και πλεόν έχω αγχος πως θα την ξεβιδώσω στο τέλος της φετινής σεζον και πως θα την αντικαταστήσω!!! Plz help me
Από την άλλη με έχει χαλάσει λίγο επειδή αν βάλω τα πέδιλα όπως πρέπει κανονικά δηλαδή με φορά προς τα πίσω... όταν ανοίγω την πίσω πόρτα η αεροτομή βρίσκει στα πέδιλα συνεπώς ή ανάποδα τα πέδιλα ( κάνει μεγάλη ταλάντωση) ή κανονικά τα πέδιλα και άνοιγμα της πίσω πόρτας με πολλή προσοχή !!!!
Απο την άλλη έχουν αρχίσει και ψηλώνουν οι δέστρες σε αρκετά σκι και αν τα βάλεις ζευγάρι πάνω- κάτω υπάρχει περίπτωση να βρίσκειη δέστρα στον ουρανό!!
Με το Avant πάμε εύκολα για σκι 4 άτομα με πλήρη εξοπλισμό
-
To καλοκαίρι θα πάρω την μπαγκαζιέρα που έχω κοζάρει όχι μακρόστενη αλλά oval για να παίρνει και βαλίτσες!!!!
Είναι πιο χάλια αισθητικά αλλά με νοιάζει η πρακτικότητα!!!konstantinosV τα πράγματα / σκι μέσα στην μπαγκαζιέρα είναι ακινητοποιημένα ή πάνε περα δώθε σε κάθε στροφή???
-
cpp
Τα πέδιλα τα βάζω μέσα στην μπαγαζιέρα με τον σάκο τους. Επιπλέον σε τρία σημεία μέσα στην μπαγαζιέρα υπάρχουν ιμάντες οπότε δένω τους σάκους των σκι και δεν κουνιέται τίποτα μέσα. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
cpp
Τα πέδιλα τα βάζω μέσα στην μπαγαζιέρα με τον σάκο τους. Επιπλέον σε τρία σημεία μέσα στην μπαγαζιέρα υπάρχουν ιμάντες οπότε δένω τους σάκους των σκι και δεν κουνιέται τίποτα μέσα.Οπότε καθαρίζεις καλά τα πέδιλα μετά την άθληση!!!!
ένα άλλο που θέλει προσοχή είναι αν βάζεις batons πάνω να έχεις βολέψει κάπου τα 'δεστράκια' για τα χέριαΤι βίδα πως θα την ξεβιδώσω χωρίς τρυπάνι??? υπάρχει κανα εργαλείο για φαγωμένες βίδες??
-
Τα μπατόν τα βάζω και αυτά μέσα στον σάκο, δεν είχα πρόβλημα μέχρι σήμερα.
Πού κατάλαβες ότι φαγώθηκε η βίδα? Γυρίζει στον αέρα?
-
Τα μπατόν τα βάζω και αυτά μέσα στον σάκο, δεν είχα πρόβλημα μέχρι σήμερα.Πού κατάλαβες ότι φαγώθηκε η βίδα? Γυρίζει στον αέρα?
έχουν φαγωθεί τα δοντάκια της βίδας στην κεφαλή οπότε δεν μπορεί να γραπώσει το εργαλείο και όταν πάω να σφίξω σφίγγω στον αέρα!! Δεν δοκίμασα να ξεσφίξω γιατί αν ξεσφίξω και δεν μπορέσω να ξανασφίξω δεν μπορώ να πάω για σκι πρέπει να βγούν τελείως οι σχάρες!!!
Οπότε τις έχω αφήσει απάνω και κάνω υπομονή να τελειώσει η σεζόν!!!
Για να σου δώσω να καταλάβεις απόψε θα πάω ταξίδι όχι για σκι και επειδή φοβάμαι να δοκιμάσω να τις βγάλω θα πάω με τις σχάρες αμανάτι στην οροφή!!!! -
Στις μπάρες ή στις δέστρες των σκι είναι το πρόβλημα? Αν είσαι στις δέστρες οκ πρέπει να το διορθώσεις. Αν είναι στις μπάρες δεν νομίζω να είναι και μεγάλο πρόβλημα να τις αφήσεις μόνιμα επάνω.
-
Στις μπάρες ή στις δέστρες των σκι είναι το πρόβλημα? Αν είσαι στις δέστρες οκ πρέπει να το διορθώσεις. Αν είναι στις μπάρες δεν νομίζω να είναι και μεγάλο πρόβλημα να τις αφήσεις μόνιμα επάνω.Στις μπάρες είναι με την @@@βιδα ... από την άλλη δεδομένου ότι κουβαλάω προς το παρόν μόνο ski .... μπάρα και δέστρες τα έχω πακέτο όταν προκύψει η μπαγκαζιέρα θα αρχίσουν τα βάλε - βγάλε!!!!
-
εχω μια μπαγκαζιέρα Thule 380 λίτρα και μπάρες οροφής Hermes. Η μπαγκαζιέρα χωράει όλο μου το καλοκαιρινό σπίτι (κάμπιγκ). Οι μπάρες οφορής σφυρίζουν και μου σπάνε τα νεύρα. Κατανάλωση + a/c το καλοκαίρι
-
Βάλε μπάρες αλουμινίου thule δεν ακούγονται καθόλου.
-
μια που είπες για μπάρες αλουμινίου, έχετε καμμία άποψη για τις μπάρες που βάζουν οι αντιπροσωπείες?
-
Δεν πήγα από αντιπροσωπεία (suzuki) γιατί ήταν πιο ακριβές. Προτίμησα thule νομίζω ότι είναι κορυφή σε αυτά τα είδη.
-
sv2
Ωραία τότε να πάρουμε μια καγιέν να μην μπλέκουμε με μπάρες κλπ
-
Γειά σας,
Το οδήγημα με μπαγκαζιέρα οροφής θέλει κάποιες παραχωρήσεις, είναι όμως ΣΑΦΩΣ ασφαλέστερο (βλέπω κάτι απερίγραπτους τύπους που φορτώνουν στη σχάρα τους, ...τον παππού και το καναρίνι !! και πάνε διακοπές ή στο εξοχικό τους και αλλάζω λωρίδα...)
Θέλει προσοχή στο βάρος και στην κατανομή του και τα πράγματα να είναι δεμένα, για να μην μετακινούνται.
Συνήθως δεν ξεπερνώ τα 130 χλμ/ω. (όριο του κατασκευαστή τα 120 χλμ/ω).
Επίσης, την δένω (ασφαλίζω) εξωτερικά με επιπλέον ιμάντα. Το έχω δεί και το εφαρμόζουν πολύ οι ξένοι, που σίγουρα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από 'μας.Φιλικά
Μάξιμος
-
Να ρωτήσω κάτι αφελές ... Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν μπάρες στα κάμπριο με σκληρή οροφή (τύπου CC)? Αν και δεν έχω δει...
-
να σου πω δεν το σκέφτηκα ποτέ. Ωστόσο νομίζω ότι δεν πρέπει να έχουν τις ειδικές βάσεις για να τοποθετηθούν οι μπάρες.
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ