-
Πράγματι είναι αμάξι που με τον 1.2 ενώ από στάση έχει πολύ καλά νούμερα στα 0-100 10 και 0-1000 31.9 στις ρεπριζ είναι ψιλοταφος και πρέπει να κατεβάζεις ταχύτητα για τα 110-140 με 4η δλδ με 5η είσαι κλαφτα.
Αντιγράφω από το drive.Η πλάστιγγά μας έδειξε για το Aircross 1.210 kg, μια τιμή περίπου στο μέσο όρο της κατηγορίας, αφού τα Kia Stonic 1.0 T-GDi και SEAT Arona 1.0 TSI ζυγίζουν 1.150-1.160 kg, ενώ τα Nissan Juke 1.2 DIG-T και Renault Captur 1.2 TCe, 1.260-1.270 kg.
Με τους 110 ίππους και τα 20,9 kgm ροπής του, το C3 Aircross κάνει το 0-100 km/h σε 10,0” και το χιλιόμετρο από στάση σε 31,9”. Επιδόσεις καλύτερες από αυτές του «αδελφού» Opel Crossland X (11,4”/32,9”) και του Juke 1.2 (10,6”/32,5”), κοντά σε εκείνες του Captur 1.2 (10,0”/31,2”), αλλά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του Arona (9,4”/31,2”) και του Stonic (9,6”/31,2”).
Στις ρεπρίζ εν κινήσει όμως και τα προσπεράσματα, το Citroen, με το 5άρι κιβώτιο και τις μακριές σχέσεις του, δεν τα πάει τόσο καλά. Με 5,7”/7,6” για τα 80-110 km/h με 3η και 4η, καταφέρνει και περνάει μόνο το Opel (5,7”/7,8”), αλλά μένει πίσω από το Nissan (5,4”/7,1”) και πολύ πίσω από το Renault (5,2”/6,5”), το SEAT (5,0”/6,2”) και το Kia (4,7”/5,8”).
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τίποτα δεν ισχύει από τις παραπανω μετρήσεις.. Εδώ κ κάτι μήνες έρχεται ο συγκεκριμένος κινητήρας με 6αρι κιβώτιο και πλέον έχει καλύτερες ρεπριζ
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... tech-110-1 -
Πλέον έχει 6αρι κιβώτιο και στο τεστ drive που εκανα μια χαρα επιταχύνσεις εχει, τόσο που νόμιζα οτι εκαναν λάθος και μου έδωσαν αυτό με τους 130 ιππους. Το τιμόνι ειναι ΟΚ και η οδική συνεπριφορα εκπλήσει ευχάριστα!
Θα ήταν ξεκάθαρα η επιλογή μου στην κατηγορία, με μια επιφύλαξη για το Κόνα που δεν το εχω οδηγήσει.
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Τίποτα δεν ισχύει από τις παραπανω μετρήσεις.. Εδώ κ κάτι μήνες έρχεται ο συγκεκριμένος κινητήρας με 6αρι κιβώτιο και πλέον έχει καλύτερες ρεπριζ
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... tech-110-1To 5ταχυτο
0-100 km/h 10,0”
0-140 km/h 20,7”
0-1.000 m 31,9” @ 158,0 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 8,6”
50-80 km/h (3η) 4,4”
80-110 km/h (3η) 5,7”
80-110 km/h (4η) 7,6”
110-140 km/h (4η) 11,0”
110-140 km/h (5η) 14,8”
Φρένα 100-0 km/h 38,0 mΤο 6ταχυτο
0-100 km/h 10,8”
0-160 km/h 35,2”
0-400 m 17,6” @ 125,9 km/h
0-1.000 m 32,7” @ 156,5 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
50-80 km/h (3η) 4,2”
80-110 km/h (3η) 5,7”
80-110 km/h (4η) 6,6”
110-140 km/h (4η) 10,1”
110-140 km/h (5η) 12,2”
110-140 km/h (6η) 16,6”
Φρένα 100-0 km/h 41,2 m
Τελική ταχύτητα 185 km/hΔεν είναι και καμία σχέση! Και σε κάποια είναι και χειρότερα! Τέλος στα φρένα θέλει ένα c3 air σε μήκος ακόμα το νέο για να φρενάρει!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Αρα, οι πρωτες τρεις σχεσεις ειναι ιδιες.
Επειτα οι υπολοιπες ειναι ελαφρως πιο κοντες και προσθεσαν μια μεγαλυτερη οβερντραϊβ.
Το φρεναρισμα ειναι μετριο οπως του μπαλενο με τον 1,2. -
Τα φρένα δεν έχουν σχέση νέο-παλιό αλλά λάστιχα τουρισμού-m+s
-
To νέο C3 aircross με το 6αρι έχει χειρότερο φρενάρισμα γιατί το δοκίμασαν στην έκδοση με τα Μ+S λάστιχα.. Διαβάστε αναλυτικά τα άρθρα πριν βγάλετε λάθος συμπεράσματα.. Επίσης, είναι λίγο αργότερο στο 0-100 λόγω ελαστικών σύμφωνα με το άρθρο ''Από στάση, η χαμηλή πρόσφυση των ελαστικών M+S δεν επιτρέπει κάτι καλύτερο από 10,8' στο 0-100 km/h –από 10' που είχε σημειώσει το προηγούμενο, με συμβατικά λάστιχα'' Πάντως το C3 aircross με το 6άρι έχει ξακάθαρα καλύτερες ρεπρίζ.. Και πιστεύω πως θα είχε ακόμα καλύτερες αν είχε περισσότερα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο της δοκιμής.. Από τις φώτο φαίνεται ότι έχει κοντά στα 200km μόνο.. Εντελώς άστρωτος δηλαδή ο κινητήρας.. Ενώ στη δοκιμή του aircross με πεντάρι κιβώτιο είχε πάνω από 2.000km... Για να βγαίνουν σωστά συμπεράσματα θα πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη.. Ακόμα πάντως και με άστρωτο εντελώς κινητήρα το aircross με το 6αρι έχει καλύτερες ρεπριζ.. ''Με 3η, το 30-50 km/h έχει πέσει από τα 3,6' στα 2,9' και το 50-80 km/h από τα 4,4' στα 4,2'. Η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη στις επόμενες σχέσεις, ειδικά με χαμηλές στροφές, στο 50-80 km/h με 4η σε 5,6' αντί για 6,8' .. Επίσης, 110-140 με 4η 10,1 (απο 11) και με 5η 12,2 (από 14,8)
-
Δεν διάβασα καθόλου τα νούμερα των ρεπριζ, έμεινα μόνο στα 110 άλογα τα 1200 κιλά και τα 20 κιλά ροπής.
Εννοείται πως μια χαρά σβέλτο θα είναι στο 110 - 140 απλά θα πρέπει να να κατεβάσεις μια σχέση , ποιο είναι το πρόβλημα;
Και καλύτερα που είναι πιο μακριές οι σχέσεις γιατί σε cruising θα βοηθά στην οικονομία.
Όταν θες να επιταχύνεις δυνατά απλούστατα θα κατεβάσεις μια - δυο ταχύτητες.
Οι ρεπριζ δεν δείχνουν απολύτως τίποτα για τις επιδοσεις ενός αυτοκινήτου.
Πιο πολυ την κλιμάκωση του κιβωτίου αποκαλύπτουν και για εμένα είναι θετική η αραιά κλιμάκωση στις 4-5-6 (ειδικά της 6ης) σε ένα αυτοκίνητο για λόγους οικονομίας στο ταξίδι.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Ισως θα είναι καλύτερα να έρχεται με λάστιχα δρόμου το αμάξι σε κάθε έκδοση , ακόμα και με το γκριπ και όποιος ενδιαφέρεται να βάζει χειμερινά λάστιχα .
Νομίζω ότι η μεσαία έκδοση με το πακέτο αυτοματισμών , είναι μια χαρά σε κάθε κινητήρα .
-
Ο χρήστης cyclon έγραψε:
Προς panos pure clio αλλά και όποιον άλλο έχει εμπειρία..Αγαπητέ Πάνο,
πρόκειτε να αγοράσω ένα C3 Aircross puretech 1.2 110hp Shine.
Προέρχομαι από ένα Ford BMAX και ακούω πολλά για το πόσο ελαφρύ είναι το τιμόνι του C3
και ότι δεν έχει καμμία πληροφόρηση και πάσχει από οδηγική συμπεριφορά και είναι άνευρο...
και από τα 110 στα 140 κάνει μια μέρα να τα πιάσει.... (πρόβλημα στην ενεργητική ασφάλεια)Φίλε άν μπορείς πες μου γιατί η οικογένεια, έχω τρείς νεαρούς στο γυμνάσιο ... και το έταιρο ήμισι, δεν βλέπουν την ώρα αλλά εγώ είμαι λίγο ανήσυχος με αυτά που ακούω.
ΘοδωρήςΦίλε Θοδωρή συγνώμη για την καθυστερημενη απάντηση, αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι φίλοι εδώ μέσα οι οποίοι απο ότι είδα ελπίζω να σε βοήθησαν με τις απαντήσεις τους.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του 1.2 puretech όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω πλέον οι ρεπρίζ έχουν βελτιωθεί με την προσθήκη 6ης, οπότε άδικα ανησυχείς! Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω πρισσότΕρες πληροφορίες αλλά εγώ έγω diesel 120αρι.Ένα τεστ ντραίβ στην αντιπροσωπεία θα σου λύσει όλες σου τις απορίες γι το υπόψη μοτερ. Να σε πληροφορήσω επίσης ότι το συγκεκριμενο μοτέρ (βενζίνης) βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά απο τον ειδικό τύπο και ότι τη φράση σου ' από τα 110 στα 140 κάνει μια μέρα να τα πιάσει' την θεωρώ άκρως υπερβολική χωρίς να μπορώ να καταλάβω απο τα νούμερα των ρεπρίζ πως προκύπτει, θεωρω πάντως πως δεν ισχύει σε καμια περίπτωση!!!
Στο ερώτημα σου σχετικά με το τιμόνι θέλω να σε πληροφορήσω ότι είναι αρκετά άμεσο, ακριβές και ¨κοφτερό'. Σίγουρα δεν παρέχει την πληροφόρηση όσο π.χ ένα fiesta ή ds3 αλλά το να μιλάμε ότι καταδικάζει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θεωρώ ότι δεν ισχύει επ'ουδενί.
Αν οι προτεραιότητες σου είναι οι χώροι, η πρακτικότητα, η οικονομία, η άνεση (μην ξεχνάς ότι άνεση και citroen είναι ταυτόσημες έννοιες),η διαφορετικότητα (είναι λίγο playmobil ), η ασφάλεια (ενεργητική και παθητική) τότε το aircross θα σου τα δώσει όλα και με το παραπάνω. Αν θέλεις ένα ψηλο GTi με τους όποιους συμβιβασμούς για σένα και την οικογένεια σου τότε κοιτάς λάθος αυτοκίνητο.
Ελπίζω να σε βοήθησα, οτιδήποτε άλλο χρειαστείς εδώ είμαι να σε βοηθήσω.
Υ.Γ Το έχω γραψει αρκετές φορές θα το γράψω ακόμη μία και ας φανώ γραφικός. Τέλεια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν όπως τελειο δεν είναι φυσικά και το aircross. Το συγκεκριμένο όμως αμάξι μας κάνει να χαμογελάμε σε κάθε μικρό ή μεγάλο ταξίδι μαζί του και αυτό για μένα και την οικογένεια μου το κάνει να είναι τέλειο! -
@panos pure clio
Με αφορμή αυτό που αναφέρεις για την ασφάλεια (ενεργητική και παθητική), θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα φώτα του αυτοκινήτου. Έχουν καλή απόδοση; Μήπως τα έχεις δοκιμάσει σε δύσκολες συνθήκες με ελλειπή ή καθόλου φωτισμό στον δρόμο;
-
Προς Θοδωρή:
Έχω το C3 1.2 με τους 110 ίππους και 6αρι κιβώτιο εδώ και 6 μήνες. Ως συνήθως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ξεκινάω με το τιμόνι. Είναι πολύ ελαφρύ και δεν παρέχει πληροφόρηση. Αν το θέλεις για άνετο στην οδήγηση και χαλαρωτικό, είναι τέλειο. Μέχρι εκεί όμως. Δεν είναι άλλωστε ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου τέτοιος που να θέλει κάτι διαφορετικό. Πόσο μάλλον του Aircross.
Ο κινητήρας έχει νεύρο, αλλά περιορισμένο. Είναι αθόρυβος στα χαλαρά, αλλά όταν τον πιέσεις ακούγεται (εκνευριστικά στα δικά μου αυτιά). Μέχρι τα 140 που ανέφερες, εφόσον έχεις επιλέξει σωστή σχέση, τραβάει μια χαρά. Το έχω δοκιμάσει με δύο ενήλικες και τον πιτσιρικά μέσα (και τις απαιτούμενες τσάντες). Όχι με τέσσερις ενήλικες και τσάντες. Από εκεί και πάνω, νομίζω ότι αρχίζει να ψοφάει. 3κύλινδρος, 1.200αρης είναι, μην περιμένεις και επιτάχυνση με νεύρο μέχρι τα 200.
Τα περιοδικά, στις ρεπρίζ, επιλέγουν μία σχέση και πατάνε τέρμα το γκάζι. Δεν είναι πάντοτε αντιπροσωπευτικές οι μετρήσεις τους. Το δε 0-100 είναι ακόμα λιγότερο αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου στην καθημερινή χρήση (αν είσαι πάνω από 20).
Συνολικά, θα σου έλεγα ότι είναι ένα σούπερ αυτοκινητάκι για την πόλη και τα περίχωρα. Δεν το θεωρώ όμως χιλιομετροφάγο που θα προτιμήσω στα ταξίδια. Και να τονίσω και αυτό που μου έχει σπάσει αφάνταστα τα νεύρα. Τις άθλιες ποτηροθήκες. Δεν χωράει καφές, δεν χωράει μπουκαλάκι νερού, μόνο για τσίχλες και κινητό είναι. Τεράστιο σπάσιμο νεύρων στο ταξίδι. -
Αγαπητοί φίλοι,
ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
Στην εξίσωση μπήκε μια νέα παράμετρος ... Πεζώ 2008 puretech 1.2 130HP βλέπω ότι είναι λίγο πιο κοφτερό στο τιμόνι, με καλύτερη πληροφόρηση δηλαδή λίγο πιο διασκεδαστικό και με πιο περιορισμένη κλίση αμαξώματος.
Στα μεγάλα ταξίδια λίγο, αλλά πολύ προσεχτικό παιχνίδι σε κρατά ξύπνιο ... δεν μπορώ να οδηγώ απλά ένα τρένο - προσωπική άποψη. Μη ξεχνάτε... ότι προέρχομαι από Ford B-Max (βασισμένο στο Fiesta) και πριν είχα ένα Starlet 1300 του 98 παλιότερα ένα Autobianchi (Που το πήγαινα με 140 στην πρωην Κορίνθου Πατρών και τρία άτομα μέσα -αμυαλιές του νεαρού της ηλικίας ... το ξέρω-)!
Δεν μιλάω για ραλύ ανάβαση της Ριτσώνας ... απλά για σβελτάδα 110-140 γρήγορα χωρίς ανάγκη αλλαγής ταχύτητας(κατέβασμα).
Το BMAX πήγαινε Αθήνα Πατρα με 5η και όλη την οικογένεια 5 άτομα, με 120-130 σταθερή και όποτε έπρεπε μου έδινε παραπάνω γρήγορα και χωρίς κανένα κατέβασμα.
Θα ήθελα την άποψή σας.
Συγχωρέστε με αν έχω κάνει λάθος για το thread βάζοντας κάτι για σύγκριση.
Επίσης γνωρίζω ότι δεν είναι δυνατόν να είναι ένα Suvάκι το ίδιο sportif με ότι είχα, αλλά δεν μπορώ να πάω από κάτι πολύ ζωντανό σε κάτι εντελώς ψόφιο... θα φρίξω.... -
Κάνε τέστ ντράιβ , γιατί τα θέλω του καθενός είναι διαφορετικά . Δοκίμασε Αιρκρος , 2008 , αλλά και το αδελφό τους Κρόσλαντ . Δες και το 130 .
Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο οδήγησης . Και ότι και εσύ αλλάζεις όπως και οι ανάγκες σου .
-
Αυτο με τις ποτηροθηκες πρεπει να ναι φετιχ των σχεδιαστων. Σε ολα τα psa τα τελευταια 20 ετη το ιδιο προβλημα.
-
Όντας κάτοχος 208 1.2 110hp ΕΑΤ6 και έχοντας εμπειρία από τα αντίστοιχα 1000αρια, μπορώ να πω ότι το μοτεράκι δικαίως θεωρείται κορυφή στην κατηγορία. Οδηγώντας το δε σε Crossland του 2018 (έχοντας δηλ. και κάποια updates σε σχέση με το 208 μου) μου φάνηκε αισθητά βελτιωμένο σε ελαστικότητα και προθυμία να ανεβάσει στροφές. Αντίστοιχα το 130αρι που το είχα σε 308 ΕΑΤ8 είναι μία κλάση πάνω. Πλέον αυτό το μοτέρ είναι πολύ κοντά στο 1.5 του VAG. Πραγματικά εξαιρετικό μοτέρ ο Puretech που κατ' εμέ έπρεπε να βγαίνει μόνο ως 130hp. Δουλεύει εντελώς άκοπα και είναι γεμάτο παντού, ιδανικό για καρότσες καθημερινής χρήσης έως 1300-1350 κιλά.
-
Θυμαμαι πως οταν πρωτοβγηκε ανεφεραν πως δεν ειναι τοσο πολιτισμενος οπως για παραδειγμα τον εκομπουστ της φορντ.
Φαινεται εγιναν μικροδιορθωσεις και αναβαθμησεις οπως αναφερες
-
Θυμαμαι πως οταν πρωτοβγηκε ανεφεραν πως δεν ειναι τοσο πολιτισμενος οπως για παραδειγμα τον εκομπουστ της φορντ.
Φαινεται εγιναν μικροδιορθωσεις και αναβαθμησεις οπως αναφερες
-
Όλοι οι 3 κύλινδροι ακούγονται άγριοι και τραχείς και χοροπηδάνε σαν τρελοί ιδίως όταν είναι κρύοι.
Είναι θέμα φυσικής , λείπει ο 4ος για να ολοκληρώσει τη 'φάση' , πιάνωντας όμως θερμοκρασία και στροφές ρελαντί ηρεμολυν αρκετά. -
Για μένα είναι υπερβολές τα περί θορύβου 3κύλινδρων. Ειδικά του puretech μου είναι έως και ευχάριστος ο ήχος. Συχνά πυκνά τον στροφάρω χωρίς λόγο μόνο για τον ήχο. Το αντίστοιχος της BMW δε μου αρέσει τόσο ας πούμε αλλά ούτε αυτός είναι ενοχλητικός.
Από έκομπουστ δεν έχω πολύ εμπειρία γιατί δεν είμαι πολύ φίλος Φορντ αλλά απ' έξω κι αυτός ευχάριστα ακούγεται.
Citroen C3 Aircross 2018