-
Tέσπα. Καλώς θυμόμουν Ιούλιο για το σχετικό συγκριτικό το οποίο και παραθέτω.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/sygkriti ... hdi-120-vw
Το τιγκ προκρίνεται λόγω του πιο ισορροπημένου χαρακτήρα του και όχι της ομορφιάς του (επαναλαμβάνω πως έγραψα πως είναι το πρώτο τιγκ που πραγματικά μου άρεσε και είναι η άποψη μου κατατεθειμένη στο νήμα του στα πρώτα ποσταρισματα που του έγιναν.) Αντίστοιχα έχω γράψει πως κατά την γνώμη μου το ωραιότερο suv αυτή την στιγμή είναι το 3008. Αυτό το έχω γράψει όχι μόνο στο νήμα του αλλά και σε όποιο άλλο ενεπλάκη. Από εκεί και μετά λόγω ιδιοσυγκρασίας και γενικότερα χαρακτήρα για το μόνο όχημα που στην κυριολεξία έχω αλλάξει θέση έστω και εν μέρει είναι το scross το οποίο αν και όχι όμορφο (πάντα κατά την γνώμη μου) εντούτοις το πλέον vfm και απόλυτο εργαλείο με στοχευμένη την οικονομική αλλά και σπορ οδήγηση με όλα όμως τα συν της πολυχρηστικότητας, των χώρων και της εκτός δρόμου οδήγησης. Το T-Roc μπορεί να είναι αισθητικά όμορφο αλλά στα χρήματα που ζητά στις υψηλές εκδόσεις είναι λίγο σε σχέση με το τιγκ και στην τιμή εκκίνησης από το scross και πολλά ακόμη. Μόνο σαν δεύτερο αυτοκίνητο και μάλιστα ευκατάστατης οικογένειας έχει λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα. Καμία διάθεση ειρωνείας. Διαβάζοντας την αναφορά των 4Τ για την επαφή τους με το αυτοκίνητο έγραψαν τα καλά του αλλά εύστοχα οι άνθρωποι διαπίστωσαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που σκεφτόμουν. Καλημέρα σε όλους. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μόνο σαν δεύτερο αυτοκίνητο και μάλιστα ευκατάστατης οικογένειας έχει λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα.Συγνώμη αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας.
-
Μπα... Αλήθεια; Εσύ που ζεις; Είσαι μήπως ο εντός πραγματικότητας που λίγο πιο πάνω θεωρείς άσχημο ένα αυτοκίνητο από τα πρώτα σε πωλήσεις στη Ευρώπη; Εκτός από ατάκες έχεις κάτι άλλο να μας πεις; Εκτός και αν θεωρείς πως τα 300 λίτρα το πολύ του χώρου αποσκευών ενδείκνυνται για οικογένεια... Μήπως επίσης για δεύτερο τα 20 χιλιάρικα είναι λίγα; Εδώ το ομολογώ ειρωνεύομαι ...
-
Είμαι εντελώς εντός πραγματικότητας και φυσικά αν σε βολεύει να λες ότι χρησιμοποιώ μόνο ατάκες τότε κάνε το.
Το ότι θεωρώ το Tiguan ως άσχημο αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο.
Καλό είναι να μπορείς να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα και φυσικά να διαβάζεις σωστά αυτά που γράφει ο καθένας.Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εκτός και αν θεωρείς πως τα 300 λίτρα το πολύ του χώρου αποσκευών ενδείκνυνται για οικογένεια...Κατ' αρχήν δεν έχει 300 λίτρα χώρου αποσκευών αλλά 445 μάξιμουμ ο οποίος ανάλογα αν είναι 4χ4 ή έχει ρεζέρβα, θα πέσει μέχρι τα 390-400 λίτρα.. Το να προσπαθείς να διαστρεβλώσεις ή να παραφράσεις πράγματα για να στηρίξεις την άποψη σου δεν θα σε βοηθήσει πουθενά.
Το έκανες και παραπάνω διαπιστώνοντας αυθαίρετα ότι στο άρθρο της δοκιμής του T-Roc επιβεβαιωνόταν η άποψη σου, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει.Τα 400 λοιπόν λίτρα είναι σχετικά καλός χώρος για μία 4μελής οικογένεια με δύο παιδιά, εκτός αν κάποιος θέλει στις διακοπές να κουβαλήσει μέχρι και το ψυγείο από το σπίτι του (δεν το κατακρίνω. ο καθένας όπως αισθάνεται άνετα). Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί αυτοκίνητο με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Προσωπικά ως οικογενειάρχης με δύο παιδιά και VW Golf VI δεν αντιμετώπισα τρομερό πρόβλημα ακόμη και όταν είχα να φορτώσω καρότσι και παρκοκρέβατο για να πάρω μαζί.
Βέβαια πηγαίνω εντελώς χτιστός (ποτέ σε βάρος της ασφάλειας) και προσπαθώ να στριμώξω παντού το οτιδήποτε, κάνοντας μου τη ζωή δύσκολη για ένα 2ωρο μέχρι να φορτώσω, αλλά κουτσά στραβά τα καταφέρνω.
Εδώ θα μου πεις, 'μα δεν θα σε βόλευε λοιπόν ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερη χωρητικότητα';
Φυσικά και θα με βόλευε και θα το ήθελα αλλά έλα που η οικονομική μου κατάσταση αυτή τη στιγμή δε μου επιτρέπει μια αλλαγή σε κάτι άλλο.
Έρχεσαι λοιπόν εσύ και μιλάς για δεύτερα αυτοκίνητα όταν υπάρχουν οικογένειας στην Ελλάδα που μπορούν να έχουν για πρώτα αυτοκίνητα πολύ μικρότερα από το T-Roc. Ποιος είναι λοιπόν εκτός πραγματικότητας δεν ξέρω.
Τα '300 λίτρα σου' λοιπόν δεν έχουν να κάνει μόνο με το τι ενδείκνυται, αλλά και με το τι μπορεί κανείς και εδώ λοιπόν έρχεται η πραγματικότητα και θρονιάζεται στη μέση.Μήπως επίσης για δεύτερο τα 20 χιλιάρικα είναι λίγα; Εδώ το ομολογώ ειρωνεύομαι ...
Τα εξηγώ παραπάνω.
Αν εσύ μπορείς να το έχεις για δεύτερο μπράβο σου.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ισχύει ως πραγματικότητα για τον πολύ κόσμο. -
Μια και εκτός από ατάκες μπορείς να γράφεις και λίγο περισσότερο... θα σου γράψω πως ο χώρος του εκκινεί από τα λίτρα που αναφέρεις αλλά... δίχως ρεζέρβα και με κιτ επισκευής και μόνο για το προσθιοκίνητο. Με λίγα λόγια δεν παραφράζω τίποτε αλλά γράφω πως ο χώρος του για εμένα που θέλω να έχω κανονική ρεζέρβα είναι πολύ κάτω από το αρχικό νούμερο. Σα να λέμε γατάκι για τα χρήματα που ζητά.Θες να το πάρεις? Πάρτο. Πολλοί θα το κάνουν και τότε θα μπορείς να διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι ως δεύτερο θα το έχουν. Μόνο για οικογένεια Χόμπιτ το προτείνω ανεπιφύλακτα.
-
Ανφέρω και τα λίτρα του χώρου αποσκευών ως 4χ4 και με ρεζέρβα.
Διάβασε πιο προσεκτικά τα γραφόμενα μου.
Μια χαρά παραφράζεις όσα σε βολεύεουν για να στηρίξεις την άποψη σου.
Αρχικά δεν έγραψες 'για εσένα' αλλά γενικώς για 'οικογένεια'.Εμείς που τη βγάζουμε δηλαδή με τα 350 λίτρα του Golf είμαστε σα να λέμε οικογένεια Χόμπιτ. Μάλιστα...
Μας έχεις γνωρίσει από κοντά και ξέρεις; -
Δεν σας ξέρω και ούτε θέλω να σας μάθω. Όταν στον ανταγωνισμό υπάρχουν τόσα αυτοκίνητα στα χρήματα με καλύτερες προδιαγραφές να προσπαθείς να με πείσεις ότι ο γάτος είναι ότι πρέπει για οικογένεια ε τι να πω? Φυσικά και είναι καλύτερο το γκολφ το οποίο και καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά και ποιότητα έχει. Το ότι σ' αρέσει πάντως το έχω καταλάβει. Το ότι αδυνατείς να καταλάβεις τι γράφω επίσης. Προσωπικά αδιαφορώ, δεν συνεχίζω άλλο. Εχω διαφωνήσει έντονα με διάφορους και μάλιστα καλούς φίλους εδώ μέσα. Για το γατάκι απαξιώ. Τραγούδα...
-
Γιατί πιστεύεις ότι θέλουμε εμείς να μας μάθεις;
Ψάξε κάτι καλύτερο να βρεις από το να πετάς τέτοιες ατάκες και φυσικά τα 'Τραγούδα...' και οτιδήποτε παρόμομοιο πες τα σε κάνα φίλο σου.
Δεν ξέρω αν αδυνατώ να καταλάβω τι γράφεις αλλά σίγουρα διαβάζω αυτά που γράφεις ακριβώς όπως τα γράφεις.Το τελειώνω εδώ γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
-
Με συγχωρείτε , ο γάτος ποιος είναι;
Το t-roc ;
Γάτο θυμάμαι λέγαμε τα Hyundai Atos!Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Tέσπα. Καλώς θυμόμουν Ιούλιο για το σχετικό συγκριτικό το οποίο και παραθέτω.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/sygkriti ... hdi-120-vw
Το τιγκ προκρίνεται λόγω του πιο ισορροπημένου χαρακτήρα του και όχι της ομορφιάς του (επαναλαμβάνω πως έγραψα πως είναι το πρώτο τιγκ που πραγματικά μου άρεσε και είναι η άποψη μου κατατεθειμένη στο νήμα του στα πρώτα ποσταρισματα που του έγιναν.) Αντίστοιχα έχω γράψει πως κατά την γνώμη μου το ωραιότερο suv αυτή την στιγμή είναι το 3008. Αυτό το έχω γράψει όχι μόνο στο νήμα του αλλά και σε όποιο άλλο ενεπλάκη. Από εκεί και μετά λόγω ιδιοσυγκρασίας και γενικότερα χαρακτήρα για το μόνο όχημα που στην κυριολεξία έχω αλλάξει θέση έστω και εν μέρει είναι το scross το οποίο αν και όχι όμορφο (πάντα κατά την γνώμη μου) εντούτοις το πλέον vfm και απόλυτο εργαλείο με στοχευμένη την οικονομική αλλά και σπορ οδήγηση με όλα όμως τα συν της πολυχρηστικότητας, των χώρων και της εκτός δρόμου οδήγησης. Το T-Roc μπορεί να είναι αισθητικά όμορφο αλλά στα χρήματα που ζητά στις υψηλές εκδόσεις είναι λίγο σε σχέση με το τιγκ και στην τιμή εκκίνησης από το scross και πολλά ακόμη. Μόνο σαν δεύτερο αυτοκίνητο και μάλιστα ευκατάστατης οικογένειας έχει λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα. Καμία διάθεση ειρωνείας. Διαβάζοντας την αναφορά των 4Τ για την επαφή τους με το αυτοκίνητο έγραψαν τα καλά του αλλά εύστοχα οι άνθρωποι διαπίστωσαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που σκεφτόμουν. Καλημέρα σε όλους.Η δοκιμή είναι στο τεύχος Μαρτίου. Ιούλιο ανέβηκε στο site και όχι πλήρως. Στο τεύχος λέει ότι προτείνεται το Τιγκουάν λόγω πρακτικότητας χώρων και για οικογενειακό χαρακτήρα.
Για τα χρήματα σε υψηλές εκδόσεις του Τ-ροκ πρέπει να μας πεις σε ποια έκδοση αναφέρεσαι και πόσο κοστίζει ακριβως και βεβαίως με ποιες εκδόσεις το συγκρίνεις
-
-
Καλημέρα σε όλους!
Πριν λίγες μέρες γράφτηκα στο φόρουμ (σχετικό post στο καλωσόρισμα νέων μελών), όμως το παρακολουθώ ήδη από μήνες. Είμαι κοντά στην τελική επιλογή νέου, ψηλού αυτοκινήτου, αφού η 3θυρη Corolla G6, ούτε στην απότομη πυλωτή μας μπαίνει (ούτε όλα τα SUV/Crossover), ούτε διευκολύνει την επιβίβαση/ασφάλιση του μικρού παιδιού μας στο καθισματάκι του. Και έχοντας ιδιαίτερη αγάπη σε ορεινές και δασικές διαδρομές, η μόνη λύση είναι ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο. Περίμενα ότι μετά από την τεράστια επιτυχία, επί τόσα χρόνια, του Qashqai, η Toyota θα έπαιρνε το μήνυμα και θα έβγαζε ένα ανάλογο αυτοκίνητο ή τουλάχιστον θα εφοδίαζε το RAV4 με ευρύτερη γκάμα κινητήρων. Αντί αυτών όμως, απλώς έβγαλε το ...C-HR! Σαν να μην έφταναν οι «ανανεωμένες» μάσκες των τελευταίων μοντέλων της... Τέλος πάντων, μάλλον εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πια την αισθητική των σχεδιαστών της Toyota.
Θα μου πείτε, γιατί δεν παίρνεις το Qashqai; Γιατί το βλέπω κάθε δύο τετράγωνα και δεν θα αισθανθώ ότι παίρνω καινούργιο αυτοκινητο. Το Kajar; γιατί με τόσο μακρύ πρόβολο, όχι στη ράμπα της πυλωτής δεν μπαίνει, αμφιβάλω αν μπαίνει και στα πλοία της γραμμής. Το Kuga; γιατί το ταμπλό του δεν είναι για μένα... Το Tiguan, τη X1, το Q3; τόσα χρήματα δεν μπορώ να δώσω.
Το Ateca; μ' αρέσει πολύ, αλλά φοβάμαι τη σπορ ανάρτηση στους χωματόδρομους και λυπάμαι που δεν μπορώ να του βάλω αυτά που θέλω χωρίς άλμα στην (ανεκδιήγητη) φορολογική κλίμακα.
Το Karoq, το Τ-Roc; εδώ είμαστε! Μ' αρέσουν πολύ και τα δύο (το T-Roc περισσότερο για την εμφάνιση, το Karoq επιπλέον και για την άνεση), αλλά επειδή δεν μπορώ να αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια κι έχω καλομάθει με το αξιόπιστο Corolla, ανησυχώ για το αν αυτά τα δυο είναι πράγματι αξιόλογες κατασκευές, φτιαγμένα για πολλά, απροβλημάτιστα χιλιόμετρα ή αν θα ...παραγνωριστούμε με τα συνεργεία, όπως διαβάζω σε κάποια site για τον όμιλο VAG.
Πάντως είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελία τoυ Karoq, η μάλλον του T-Roc, ή μάλλον ...ενός από τα δύο!
(Η οικογένεια είναι τριμελής και σαν μέγεθος μάλλον μου κάνουν και τα δύο.) Εσείς τι θα διαλέγατε; -
Μάλλον το Skoda είναι καλύτερο σε χώρους από το Τ-Roc το οποίο μάλλον με απογοήτευσε στο εσωτερικό με την ποιότητα των πλαστικών σε σύγκριση με το Tiguan (το έχω ήδη 6 μήνες).
-
Vag group...μακάρι να βγουν απροβλημάτιστα αλλά... δε κοιτάς προς Κορέα μεριά πχ το sportage
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Grandland x?
-
+1 !
-
Vitara;
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Vag group...μακάρι να βγουν απροβλημάτιστα αλλά... δε κοιτάς προς Κορέα μεριά πχ το sportageSent from my iPhone using Tapatalk
+1
-
Ο χρήστης autobianchi έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Πριν λίγες μέρες γράφτηκα στο φόρουμ (σχετικό post στο καλωσόρισμα νέων μελών), όμως το παρακολουθώ ήδη από μήνες. Είμαι κοντά στην τελική επιλογή νέου, ψηλού αυτοκινήτου, αφού η 3θυρη Corolla G6, ούτε στην απότομη πυλωτή μας μπαίνει (ούτε όλα τα SUV/Crossover), ούτε διευκολύνει την επιβίβαση/ασφάλιση του μικρού παιδιού μας στο καθισματάκι του. Και έχοντας ιδιαίτερη αγάπη σε ορεινές και δασικές διαδρομές, η μόνη λύση είναι ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο. Περίμενα ότι μετά από την τεράστια επιτυχία, επί τόσα χρόνια, του Qashqai, η Toyota θα έπαιρνε το μήνυμα και θα έβγαζε ένα ανάλογο αυτοκίνητο ή τουλάχιστον θα εφοδίαζε το RAV4 με ευρύτερη γκάμα κινητήρων. Αντί αυτών όμως, απλώς έβγαλε το ...C-HR! Σαν να μην έφταναν οι «ανανεωμένες» μάσκες των τελευταίων μοντέλων της... Τέλος πάντων, μάλλον εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πια την αισθητική των σχεδιαστών της Toyota.
Θα μου πείτε, γιατί δεν παίρνεις το Qashqai; Γιατί το βλέπω κάθε δύο τετράγωνα και δεν θα αισθανθώ ότι παίρνω καινούργιο αυτοκινητο. Το Kajar; γιατί με τόσο μακρύ πρόβολο, όχι στη ράμπα της πυλωτής δεν μπαίνει, αμφιβάλω αν μπαίνει και στα πλοία της γραμμής. Το Kuga; γιατί το ταμπλό του δεν είναι για μένα... Το Tiguan, τη X1, το Q3; τόσα χρήματα δεν μπορώ να δώσω.
Το Ateca; μ' αρέσει πολύ, αλλά φοβάμαι τη σπορ ανάρτηση στους χωματόδρομους και λυπάμαι που δεν μπορώ να του βάλω αυτά που θέλω χωρίς άλμα στην (ανεκδιήγητη) φορολογική κλίμακα.
Το Karoq, το Τ-Roc; εδώ είμαστε! Μ' αρέσουν πολύ και τα δύο (το T-Roc περισσότερο για την εμφάνιση, το Karoq επιπλέον και για την άνεση), αλλά επειδή δεν μπορώ να αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια κι έχω καλομάθει με το αξιόπιστο Corolla, ανησυχώ για το αν αυτά τα δυο είναι πράγματι αξιόλογες κατασκευές, φτιαγμένα για πολλά, απροβλημάτιστα χιλιόμετρα ή αν θα ...παραγνωριστούμε με τα συνεργεία, όπως διαβάζω σε κάποια site για τον όμιλο VAG.
Πάντως είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελία τoυ Karoq, η μάλλον του T-Roc, ή μάλλον ...ενός από τα δύο!
(Η οικογένεια είναι τριμελής και σαν μέγεθος μάλλον μου κάνουν και τα δύο.) Εσείς τι θα διαλέγατε;Θα παρεις αυτο που σου αρέσει και σε ικανοποιεί. Το Karoq δεν Εχει καλύτερους χώρους απο το t roc ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εκδόσεις? Κινητήρα? Budget?
VW T-Roc