-
Το γαλλικό μπροστά μου θυμίζει γυναίκα που παρα φούσκωσε τα χείλη της Το δε χώρισμα στα φώτα στο κόκκινο στη δεύτερη φωτο ειναι βραστά.... Πίσω και μέσα ειναι όμορφο.
Κοιτάω το Tiguan και ζηλεύω κοιτάω το Γαλλικό και απλά το βλέπω ως ιδιαίτερο ντιζάιν... όπως πχ και το Toyota το οποίο επισης δε θα επέλεγα ποτέ.
Γούστα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εγώ το βρίσκω εντυπωσιακότερο το Tiguan. Το 3008 μου άρεσε πολύ όταν το πρωτοείδα αλλά μετά ξεφούσκωσε σαν ντιζάιν στα μάτια μου.Χώρια που είναι υπερτιμολογημένο σε σύγκριση με τον Γερμανό.
-
Ο χρήστης Katafractos17 έγραψε:
Ε καλά, τι ακριβώς να συγκρίνει κανείς;
Αυτός που σχεδίασε τη μούρη του Tiguan πρέπει να είχε φάει βαριά το προηγούμενο βράδυ.Έλα παιδιά για να μην τσακωνόμαστε ας πούμε πως το ένα είναι η Heidi Klum και το άλλο η Laetitia Casta ( ή ακόμη καλύτερα για εμένα η Marion Cotillard ή η Adèle Exarchopoulos που συνδιάζει την γαλλική φινέτσα με την Μεσογειακή τσαχπινια)
Γούστα είναι αυτά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
H VW βγάζει κλασικά σχέδια πιο συντηρητικά, αλλά ταυτόχρονα πιο διαχρονικά. Συνήθως όταν πρωτοβγεί το μοντέλο δεν σε εντυπωσιάζει, αλλά με τα χρόνια το βρίσκεις πιο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλα μοντέλα παρόμοιας ηλικίας, που ήταν πιο ξεχωριστά όταν κυκλοφόρησαν και χτυπούσαν περισσότερο στο μάτι.
Το κακό με τα Tiguan και T-Roc βέβαια, είναι πως στις βασικές εκδόσεις έχουν αλογόνου DRL (Tiguan) ή απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά led flash του T-Roc με αποτέλεσμα να φαίνονται ακόμη πιο φτωχά και παλιομοδίτικα. Η κατάσταση βελτιώνεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις.
-
Δεν έχει νόημα να συζητάμε το προφανές, ότι δηλαδή η έννοια της αισθητικής, του ντιζάιν και της τέχνης δεν είναι απλά θέμα γούστου. Δεν λέω ότι εγώ κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεχωρίσεις το αισθητικά άρτιο, το καλόγουστο, το έργο τέχνης, το πρωτοποριακό, το κιτς, τα συντηρητικό, το τολμηρό κτλ.
Τα σχέδια των αυτοκινήτων της VW είναι αυτά που είναι, όχι γιατί δεν ξέρει ή δεν μπορεί, αλλά γιατί το έχει επιλέξει.
Το ότι οι Ιταλοί έχουν το καλύτερο ντιζάιν δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Και δεν είναι προσωπικά γούστα αυτά.
Οι Γάλλοι έχουν κάνει τα πιο τολμηρά πράγματα, όχι παντα με επιτυχία.
Οι Γερμανοί ήταν ξεκάθαρα πάντα πιο συντηρητικοί. H Mercedes έκανε μεγάλη τομή τα τελευταία χρόνια με τις A class και GLA.
Θεωρώ το T-roc ένα βήμα της VW προς τα εκεί και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα. -
To τελευταίο Τιγκουάν είναι το ωραιότερο Τιγκουάν που έχει φτιαχτεί .
Το Τ-ροκ είναι ωραίο και διαφορετικό για φολκς βάγκεν και μπράβο τους που το έβγαλαν .
Το 3008 απλά είναι αλλού . Και πλέον αν και ακριβό πουλάει καλά και κρατάει την θέση εκεί που το έβαλε η εταιρεία , σύμφωνα με την εμφάνιση του , τον χαρακτήρα του και τον Τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς .
-
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Γούστα είναι αυτά. Επειδή όμως είμαστε σε φόρουμ του 4Τ και όχι του Elle επιλέγω και προτείνω ουσία.
Από πότε η σχεδίαση δεν έχει ουσία;
Αν ήταν έτσι θα φορούσαμε προβιές για να μην κρυώνουμε. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη και φιλοσοφία που ασχολούνται με το ντιζάιν και την αισθητική.Όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι το Tiguan είναι άσχημο. Στην καλύτερη θα σου πει ότι είναι συντηριτικό και άχρωμο.
Το T-roc τουλάχιστον έχει κάποιες πηνελιές διαφοροποίησης από την απόλυτη βαρεμάρα. Προσωπικά το θεωρώ το μόνο πραγματικά όμορφο VW εδώ και πολλά χρόνια. Το θεωρώ μάλιστα από τα πολύ όμορφα της κατηγορίας του.
Εάν είχα γράψει μόνο αυτή την κουβέντα για το t roc θα δικαιολογούσουν να γράψεις τις αράδες που μου έκανες την τιμή να συνδέσεις με αυτή. Όμως έχω ήδη αναφέρει πως το όχημα τιμολογιακά φτάνει τα όρια ενός τιγκ το οποίο επίσης αναφέρουν οι 4Τ με παρόμοιο σκεπτικό με το δικό μου. Όταν σου λέει πως δεν είναι τιγκ δεν αναφέρεται στην αισθητική αλλά στα πρακτικά μειονεκτήματα που έχει έναντι σε αυτό.
Από εκεί και μετά όπως βλέπεις το τιγκ έχει αρκετούς συμπαθούντες εκτός από επικριτές. Προσωπικά όντας θιασώτης του γκρουπ της vw όπως και ο criuser αναγνωρίζω το τελευταίο τιγκ ως το πλέον ομορφότερο αλλά και το πιο ισορροπημένο ανάμεσα σε πολλά ανταγωνιστικά του suv. Παραδόξως ακόμη και οι 4Τ σε συγκριτικό του Ιουλίου 2017 όπως αντιλήφθηκα (μόλις πριν λίγες μέρες το είδα...) το πρόκριναν ως το καλύτερο (πιο ισορροπημένο ) ανάμεσα σε κούγκα, qq, 3008. Μπορείς αν θες να τους αποστείλεις έγγραφη διαμαρτυρία με τις ενστάσεις σου και τα λογύδρια περί προβιών.
Για να τελειώνουμε... Το νήμα έχει να κάνει με αυτοκίνητα και ως τεχνικές κατασκευές είναι πολύ ανούσιο να τα βλέπουμε κυρίως ως μοντέλα της πασαρέλας. Άλλωστε στην καθημερινότητα οι ανάγκες των περισσοτέρων δεν είναι να πάρουν ένα όχημα για μια βόλτα και καφέ στον Φλοίσβο. -
Δεν εχει μεγαλο και καλο πάρκινγκ στο Φλοίσβο βρε συ Σπύρο μου... [emoji41] για ζημιές ψαχνόμαστε ;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εάν είχα γράψει μόνο αυτή την κουβέντα για το t roc θα δικαιολογούσουν να γράψεις τις αράδες που μου έκανες την τιμή να συνδέσεις με αυτή. Όμως έχω ήδη αναφέρει πως το όχημα τιμολογιακά φτάνει τα όρια ενός τιγκ το οποίο επίσης αναφέρουν οι 4Τ με παρόμοιο σκεπτικό με το δικό μου. Όταν σου λέει πως δεν είναι τιγκ δεν αναφέρεται στην αισθητική αλλά στα πρακτικά μειονεκτήματα που έχει έναντι σε αυτό.
Από εκεί και μετά όπως βλέπεις το τιγκ έχει αρκετούς συμπαθούντες εκτός από επικριτές. Προσωπικά όντας θιασώτης του γκρουπ της vw όπως και ο criuser αναγνωρίζω το τελευταίο τιγκ ως το πλέον ομορφότερο αλλά και το πιο ισορροπημένο ανάμεσα σε πολλά ανταγωνιστικά του suv. Παραδόξως ακόμη και οι 4Τ σε συγκριτικό του Ιουλίου 2017 όπως αντιλήφθηκα (μόλις πριν λίγες μέρες το είδα...) το πρόκριναν ως το καλύτερο (πιο ισορροπημένο ) ανάμεσα σε κούγκα, qq, 3008. Μπορείς αν θες να τους αποστείλεις έγγραφη διαμαρτυρία με τις ενστάσεις σου και τα λογύδρια περί προβιών.
Για να τελειώνουμε... Το νήμα έχει να κάνει με αυτοκίνητα και ως τεχνικές κατασκευές είναι πολύ ανούσιο να τα βλέπουμε κυρίως ως μοντέλα της πασαρέλας. Άλλωστε στην καθημερινότητα οι ανάγκες των περισσοτέρων δεν είναι να πάρουν ένα όχημα για μια βόλτα και καφέ στον Φλοίσβο.Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις ...
Το
Προσωπικά όντας θιασώτης του γκρουπ της vw όπως και ο criuser αναγνωρίζω το τελευταίο τιγκ ως το πλέον ομορφότερο αλλά και το πιο ισορροπημένο ανάμεσα σε πολλά ανταγωνιστικά του suv.
θα έπρεπε να γραφτεί :
Προσωπικά όντας θιασώτης του γκρουπ της vw , όπως και ο criuser που δεν είναι , αναγνωρίζω το τελευταίο τιγκ ως το πλέον ομορφότερο αλλά και το πιο ισορροπημένο ανάμεσα σε πολλά ανταγωνιστικά του suv.
-
Βρε criuser γιατί; Εγώ είμαι; Τέσπα μια χαρά το έγραψα.
-
Ετσι έγραψες . Οτι είσαι θιασώτης ...
θιασώτης αρσενικό
οπαδός, θαυμαστής, λάτρηςΑλλιώς κάνε διόρθωση αμέσως μην παίρνουν θάρρος οι ακατανόμαστοι...
-
Γούστα είναι αυτά. Επειδή όμως είμαστε σε φόρουμ του 4Τ και όχι του Elle επιλέγω και προτείνω ουσία.
Αν ήταν έτσι θα φορούσαμε προβιές για να μην κρυώνουμε. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη και φιλοσοφία που ασχολούνται με το ντιζάιν και την αισθητική.Όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι το Tiguan είναι άσχημο. Στην καλύτερη θα σου πει ότι είναι συντηριτικό και άχρωμο.
Το T-roc τουλάχιστον έχει κάποιες πηνελιές διαφοροποίησης από την απόλυτη βαρεμάρα. Προσωπικά το θεωρώ το μόνο πραγματικά όμορφο VW εδώ και πολλά χρόνια. Το θεωρώ μάλιστα από τα πολύ όμορφα της κατηγορίας του.
Για να τελειώνουμε... Το νήμα έχει να κάνει με αυτοκίνητα και ως τεχνικές κατασκευές είναι πολύ ανούσιο να τα βλέπουμε κυρίως ως μοντέλα της πασαρέλας. Άλλωστε στην καθημερινότητα οι ανάγκες των περισσοτέρων δεν είναι να πάρουν ένα όχημα για μια βόλτα και καφέ στον Φλοίσβο.Το ότι είσαι θιασώτης του γκρουπ εξηγεί πολλά.
Το ότι δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις από βιομηχανικό ντιζάιν και μιλάς για πασαρέλες εξηγεί ακόμα περισσότερα.
Οι 4Τ στο τεστ τους (του Μαρτίου και όχι του Ιουλίου) προκρίνουν ως καλύτερο το τιγκουάν αν είσαι οικογενειάρχης και σε ενδιαφέρουν οι χώροι (συρόμενο πίσω κάθισμα δηλαδή). Στην αισθητική το 3008 είναι αλλού (και οι 4Τ αυτό λένε δηλαδή).Για να τελειώνουμε, όπως λες, άλλο να μην σε ενδιαφέρει η αισθητική (ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του κριτήρια) και άλλο να λες ότι το τίγκουαν είναι ομορφότερο από 3008.
Το T-Roc δεν έχει καμία σχέση με το τίγκουαν στην αισθητική και αυτό ήταν απόφαση της VW.
Αν σε κάποιον αρέσει το Fiat Multipla πιο πολύ από την Mercedes SL pagoda αυτό δεν είναι θέμα γούστου ούτε υποκειμενικό, αλλά δεν θα βγάλω άλλα λογύδρια αφού δεν θα καταλάβεις έτσι κι αλλιώς. -
Αυτό με το ότι 'η ομορφιά και η αισθητική είναι υποκειμενική και θέμα γούστου' για εμένα έχει κάποιους κανόνες και κάποια όρια. Δεν είναι αυθαίρετο.
-
Παιδιά είναι αστείο να μαλώνετε για κάτι καθαρά υποκειμενικό. Άλλος την ξανθιά, άλλος την μελαχρινή!
-
Μα δε τίθεται θέμα ξανθιάς ή μελαχρινής αλλά άσχημης και όμορφης.
Είναι διαφορετικά πράγματα.Το T-Roc είναι η όμορφη και το Tiguan η άσχημη.
-
Beauty is in the eye of the beholder. Εδώ άλλος βρίσκει άσχημη την Giulia...
-
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Για να τελειώνουμε... Το νήμα έχει να κάνει με αυτοκίνητα και ως τεχνικές κατασκευές είναι πολύ ανούσιο να τα βλέπουμε κυρίως ως μοντέλα της πασαρέλας. Άλλωστε στην καθημερινότητα οι ανάγκες των περισσοτέρων δεν είναι να πάρουν ένα όχημα για μια βόλτα και καφέ στον Φλοίσβο.Το ότι είσαι θιασώτης του γκρουπ εξηγεί πολλά.
Το ότι δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις από βιομηχανικό ντιζάιν και μιλάς για πασαρέλες εξηγεί ακόμα περισσότερα.
Οι 4Τ στο τεστ τους (του Μαρτίου και όχι του Ιουλίου) προκρίνουν ως καλύτερο το τιγκουάν αν είσαι οικογενειάρχης και σε ενδιαφέρουν οι χώροι (συρόμενο πίσω κάθισμα δηλαδή). Στην αισθητική το 3008 είναι αλλού (και οι 4Τ αυτό λένε δηλαδή).Για να τελειώνουμε, όπως λες, άλλο να μην σε ενδιαφέρει η αισθητική (ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του κριτήρια) και άλλο να λες ότι το τίγκουαν είναι ομορφότερο από 3008.
Το T-Roc δεν έχει καμία σχέση με το τίγκουαν στην αισθητική και αυτό ήταν απόφαση της VW.
Αν σε κάποιον αρέσει το Fiat Multipla πιο πολύ από την Mercedes SL pagoda αυτό δεν είναι θέμα γούστου ούτε υποκειμενικό, αλλά δεν θα βγάλω άλλα λογύδρια αφού δεν θα καταλάβεις έτσι κι αλλιώς.Τόση παρερμηνεία στα γραφώμενα μου και καπάκι επίθεση δεν έχω ματαδει. Να 'σαι καλά Μιχαλάκη. CRIUSER γράφω πως είμαι 'τόσο θιασώτης του γκρουπ όσο και εσύ'. Τι δεν καταλαβαίνεις???
-
Τόση παρερμηνεία στα γραφώμενα μου και καπάκι επίθεση δεν έχω ματαδει. Να 'σαι καλά Μιχαλάκη. CRIUSER γράφω πως είμαι 'τόσο θιασώτης του γκρουπ όσο και εσύ'. Τι δεν καταλαβαίνεις???
Για να μην παρεξηγηθεί η φράση σου θα έπρεπε να γνωρίζω αν ο criuser είναι θιασώτης.
Προφανώς δεν το γνώριζα και για αυτό παρεξήγησα και ζητώ συγνώμη για αυτό.Όσο για την επίθεση, ήταν προφανώς αντεπίθεση στο ειρωνικό ύφος που αδικαιολόγητα είχες.
-
Οπως το έγραψες μας μπέρδεψες όλους .... Τώρα όλα καλά ...
-
Απλα Ελληνικα ειναι. Ο Σπυρος θιασωτης του γκρουπ! Χαχα
VW T-Roc