-
@barlog said in Hyundai Kona:
Βέβαια υπάρχει και το vitara hybrid που με 20000 τα βάζει κάτω όλα αυτά τα χιλιαρια stonic, captur,c4, ακόμα και Yaris Cross και Kona και με καλύτερη κατανάλωση
Που είναι αυτό να το πάρω που ψάχνω ένα υβρίδιο suv με €20.000? Γιατί στον τιμοκατάλογο έχει €24.000. Εκτός εαν λές το mHEV, το οποίο ομως δεν βγαίνει αυτόματο, άρα άκυρο (για εμένα) και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το Γιάρις που είναι αυτόματο.
-
Με μηχανικό κιβώτιο, δικινητο στην μεσαία έκδοση 20020. Ναι το αυτόματο παει 2000 πανω. Καίει και περισσοτερο όμως να ξέρεις το αυτόματο
-
Είμαι ένα βήμα πριν παραγγείλω την έκδοση Premium (MY 22 1.0T 120ps), και θέλω μια διευκρίνηση αν γνωρίζει κάποιος.
Η έγχρωμη οθόνη αφής 8'' μου φαίνεται κάπως, λόγω του πλαστικού περιθωρίου που "περισσεύει" από αριστερά και δεξιά. Στην αντιπροσωπεία επίσης είδα ότι και το N Line έχει την 8'' αλλά σε διάφορα reviews βλέπω ότι περιλαμβάνει την 10,25'' που είναι σαφώς ομορφότερη.
Γενικά είναι καλή επιλογή; Κοιτούσα το Yaris Cross αλλά έχοντας τώρα ένα αυτοκίνητο 16 ετών δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023.
-
Αν σου αρέσει οπτικά το αμάξι, θεωρώ ότι είναι τίμια επιλογή.
-
@criuser said in Hyundai Kona:
Οπτικά δεν το συζητώ, μου αρέσει. Εσωτερικά θα ήθελα να είναι λίγο ομορφότερο, για αυτό το λόγο ψάχνω να δω αν μπορώ να το παραγγείλω με μεγαλύτερη οθόνη αφής.
Η αντιπροσωπεία ζητάει +1250€ για να έρθει με τη 10'' αντί της 8'' και θα καθυστερήσει επιπλέον 2 μήνες. Μου φαίνεται μεγάλη η χρηματική διαφορά και σκέφτομαι ότι αν το N Line την περιλαμβάνει θα είναι καλύτερα να επιλέξω αυτό.
Φυσικά, ήρθα εδώ για να διαβάσω τις απόψεις σας.
-
Μη στέκεσαι σε τέτοιες λεπτομέρειες. Οθόνες,συνδεσιμότητα και λοιπά μπλιμπλικια,δεν είναι το αυτοκίνητο. Φρένο,τιμόνι,θόρυβος,κατανάλωση,εγγύηση και κόστος συντήρησης είναι αυτά που στο τέλος μας κάνουν χαρούμενους ή όχι για την επιλογή μας. Να δώσεις τόσα επιπλέον χρήματα για μια οθόνη είναι τραγικό.
Σύντομα θα είναι στάνταρ η 10" οθόνη και εμείς θα ψάχνουμε την 14".......... -
@tomcollins said in Hyundai Kona:
Οπτικά δεν το συζητώ, μου αρέσει. Εσωτερικά θα ήθελα να είναι λίγο ομορφότερο, για αυτό το λόγο ψάχνω να δω αν μπορώ να το παραγγείλω με μεγαλύτερη οθόνη αφής.
Η αντιπροσωπεία ζητάει +1250€ για να έρθει με τη 10'' αντί της 8'' και θα καθυστερήσει επιπλέον 2 μήνες. Μου φαίνεται μεγάλη η χρηματική διαφορά και σκέφτομαι ότι αν το N Line την περιλαμβάνει θα είναι καλύτερα να επιλέξω αυτό.
1250 για 2 ιντσες παραπάνω είναι τεράστιο ποσό δεν αξίζει
-
@ggab said in Hyundai Kona:
Μη στέκεσαι σε τέτοιες λεπτομέρειες. Οθόνες,συνδεσιμότητα και λοιπά μπλιμπλικια,δεν είναι το αυτοκίνητο. Φρένο,τιμόνι,θόρυβος,κατανάλωση,εγγύηση και κόστος συντήρησης είναι αυτά που στο τέλος μας κάνουν χαρούμενους ή όχι για την επιλογή μας. Να δώσεις τόσα επιπλέον χρήματα για μια οθόνη είναι τραγικό.
Σύντομα θα είναι στάνταρ η 10" οθόνη και εμείς θα ψάχνουμε την 14"..........Σωστά, έχεις απόλυτο δίκαιο.
Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όντας το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο ελπίζω και εύχομαι να μείνω ικανοποιημένος. Αν υπάρχει κάποια ένσταση ή κάτι που πρέπει να προσέξω πείτε μου για να το διαπραγματευτώ στην αντιπροσωπεία από βδομάδα.
-
@tkin73 said in Hyundai Kona:
1250 για 2 ιντσες παραπάνω είναι τεράστιο ποσό δεν αξίζει
Αποκλείεται να ζητανε 1250 μονο για την οθονη, σιγουρα συνδυαζεται με επιπλέον εξοπλισμό.
-
@ggab said in Hyundai Kona:
Σύντομα θα είναι στάνταρ η 10" οθόνη και εμείς θα ψάχνουμε την 14"..........Σωστά, έχεις απόλυτο δίκαιο.
Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όντας το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο ελπίζω και εύχομαι να μείνω ικανοποιημένος. Αν υπάρχει κάποια ένσταση ή κάτι που πρέπει να προσέξω πείτε μου για να το διαπραγματευτώ στην αντιπροσωπεία από βδομάδα.
Μια χαρά είναι σε όλα. Να το οδηγήσεις όμως οπωσδήποτε γιατί κάτι που σε εμένα φαίνεται ωραίο και αποδεκτό,εσένα να μη σε βολεύει.
-
Είμαι ένα βήμα πριν παραγγείλω την έκδοση Premium (MY 22 1.0T 120ps), και θέλω μια διευκρίνηση αν γνωρίζει κάποιος.
Η έγχρωμη οθόνη αφής 8'' μου φαίνεται κάπως, λόγω του πλαστικού περιθωρίου που "περισσεύει" από αριστερά και δεξιά. Στην αντιπροσωπεία επίσης είδα ότι και το N Line έχει την 8'' αλλά σε διάφορα reviews βλέπω ότι περιλαμβάνει την 10,25'' που είναι σαφώς ομορφότερη.
Γενικά είναι καλή επιλογή; Κοιτούσα το Yaris Cross αλλά έχοντας τώρα ένα αυτοκίνητο 16 ετών δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023.
Λοιπόν ειχα τον ίδιο ακριβώς προβληματισμο. Το πήρα τελη Οκτωβρίου, my22 1.0 fl distinctive έκδοση. Το μονο που με χαλαγε στην αρχη, τωρα ουτε το παρατηρώ ειναι το πλαστικό πλαισιο δεξια και αρισταρα της οθόνης. Αλλα τα 1000+ και οι τοτε 6 μηνες αναμονη δεν αξιζανε για μενα. Αν δε κανω λαθος παει πακετο με αλλα ηχεια και εχει και nav γιαυτό βγαινει τοσο. Σκεψου όμως οτι η 8" εχει ασύρματο Android auto ενω η 10" για κάποιο λογο μονο ενσύρματο.
-
@andipas said in Hyundai Kona:
Λοιπόν ειχα τον ίδιο ακριβώς προβληματισμο. Το πήρα τελη Οκτωβρίου, my22 1.0 fl distinctive έκδοση. Το μονο που με χαλαγε στην αρχη, τωρα ουτε το παρατηρώ ειναι το πλαστικό πλαισιο δεξια και αρισταρα της οθόνης. Αλλα τα 1000+ και οι τοτε 6 μηνες αναμονη δεν αξιζανε για μενα. Αν δε κανω λαθος παει πακετο με αλλα ηχεια και εχει και nav γιαυτό βγαινει τοσο. Σκεψου όμως οτι η 8" εχει ασύρματο Android auto ενω η 10" για κάποιο λογο μονο ενσύρματο.
Εντάξει, το ξεπέρασα αυτό το θέμα. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Ποια έκδοση είναι η Distictive; Μήπως εννοείς ΜΥ21 γιατί σε 22 τη βρίσκω μόνο σε Hybrid. Επίσης τι κατανάλωση έχεις;
Τώρα με προβληματίζει το χρώμα. Ήθελα το Phantom Black αλλά με έπεισαν για Dark Knight. Μια ερώτηση. To Dark Knight YG7 της έκδοσης με βενζινοκινητήρα είναι pearl; Δεν το αναφέρει ρητά ενώ στην έκδοση Hybrid το αναφέρει.
Επίσης, κάπου είδα ότι η έκδοση με τον βενζινοκινητήρα έχει θέμα με τον δακτύλιο Αθηνών. Για ποιο λόγο; Στα χαρακτηριστικά πέρα του Euro 6B λέει 116-120g, ενώ ο περιορισμός για τον δακτύλιο είναι >120g. Δεν έχω δει κάτι καλά;
-
Ναι ναι my21 ηθελα να πω!! Στο my22 σταμάτησε την distintive και κρατησε nline και premium και exclusive , αν δε κανω λαθος!!
Για το χρωμα εγω πηρα το surfy blue το οποιο είναι μεταλλικό με διχρωμία μαυρη οροφη. Τα phantom αν θυμαμαι καλα ειναι απλό χρώμα το dark νομίζω pearl.
Στο δακτύλιο εχει θεμα λογο ρύπων φαντάζομαι. Μηπως αναφέρεται στο wltp και οχι στο nedc? Γιατι δίνει αλλη τιμή ρύπων στο καθενα.
Κατανάλωση τωρα, κατ αρχας το παιρνει η γυναίκα και παει δουλειά, μετα διαφορά πηγαινε ελα κοντινα τυπου 5-10χμλ αποσταση μεσα πόλη και ειναι γύρω στο 7.5. Εκτός πόλης με 120-130χμλ ειναι γύρω στο 6. Βέβαια εχω 2000χλμ και καθε φορά που βαζω βενζίνη βλεπω οτι και περισσότερα χλμ δινει το trip σα προβλεψη αλλα και η καταναλωση σα να ειναι πιο χαμηλα. Φανταζομαι οσο στρωνει το μοτερ θα πέφτει μεχρι κάποιο σημείο οπου θα σταθεροποιηθει. -
Πήρε άλλο ένα 150άρι το Κona (τουλάχιστον στη full υβριδική).
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2021/09/ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-KONA-MY-22HYBRID-1.pdf
Aπό το περσινό καλοκαίρι,τσούκου-τσούκου τσίμπησε ένα 500άρικο και κάτι συνολικά...
-
Μόνο από ανάγκη νομίζω ότι θα έπαιρνε κανείς το Kona αυτή την περίοδο δεδομένου ότι τέλη του 2022 αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα γενιά. Η άνοδος της τιμής προφανώς οφείλεται στις ελλείψεις αφού πρόκειται όπως φαίνεται για απερχόμενο μοντέλο που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να τιμολογείται σε discount.
-
Υπάρχουν μοντέλα που πήραν 5-6000 στα 500 του κονα θα κολλήσουμε; Το ρεκόρ πρέπει να το έχει το c5 aircross. Από τα 24 κάτι που ξεκινούσε όταν βγήκε πλέον το αμάξι ξενικά από τα 31...ανάλογες αυξήσεις φυσικά έχουν πάρει όλα τα psa, 3008 ,2008 , grandland κλπ...
-
-
Η παραγγελία που έχω εδώ και 5 μήνες, ενώ ήταν να παραδοθεί τέλος Αυγούστου, πάει για τέλος Σεπτεμβρίου και πιθανόν τέλος του έτους. Είναι η έκδοση με βενζίνη.
Αφού θα περιμένω που θα περιμένω, αξίζει να κοιτάξω το full υβριδικό (5-6 χιλ ακριβότερο) που έχει παράδοση Μάρτιο-Μάιο 2023; Υπάρχει κάποια επιδότηση ή χαμηλότερο επιτόκιο λόγω υβριδικού;
Με το νέο μοντέλο του 23 τι γίνεται;
-
Όχι, μόνο στα πλήρως ηλεκτρικά υπάρχει επιδότηση.
-
Η παραγγελία που έχω εδώ και 5 μήνες, ενώ ήταν να παραδοθεί τέλος Αυγούστου, πάει για τέλος Σεπτεμβρίου και πιθανόν τέλος του έτους. Είναι η έκδοση με βενζίνη.
Αφού θα περιμένω που θα περιμένω, αξίζει να κοιτάξω το full υβριδικό (5-6 χιλ ακριβότερο) που έχει παράδοση Μάρτιο-Μάιο 2023; Υπάρχει κάποια επιδότηση ή χαμηλότερο επιτόκιο λόγω υβριδικού;
Με το νέο μοντέλο του 23 τι γίνεται;
Αφού θα περιμένεις που θα περιμένεις μήπως να περιμένεις το νέο Kona που υποτίθεται βγαίνει προς το τέλος του 22 αρχές 23;
Hyundai Kona